RAIS Catalogue 2021/22 SE

Page 1

RAIS WOOD EXCELLENT FUNCTION & GLOBAL DESIGN


2


INNEHÅLL BRASKAMINER Caro 16 Caro SST 18 Pilar 20 Viva L 22 Nexo 26 Juno L 32 600 Max 34 Q-Tee 36 Q-Tee C 38 Q-Tee 2 40 Q-Tee 2 SST 42 Q-Tee 2 C 44 Q-Be 46

INSATSER MED HÖJ- / SÄNKBAR LUCKA Visio 50 Visio Uniq 53 Visio 2:1 56 Visio 3:1 57 Visio L 58 INSATSER 500 600 700 900 Q-Be 2:1

62 64 66 67 68 69

INTERIÖR 70 TILLBEHÖR 74 UTOMHUS 78 84 SPECIFIKATIONER

3


BLAND FÅR OCH GÄSS PÅ FÄRÖARNA Bland Färöarnas gäss och vattenfall har en gammal bostad renoverats med känsla för svunna tiders detaljer. I husets hjärta står en RAIS Visio.

4


Q-TEE 2 MED UTSIKT På halvön Applecross i det skotska höglandet ligger en unik sommarstuga med panoramautsikt över hav och klippor, och med en RAIS Q-Tee 2 som samlande mittpunkt.

GE DIN BOSTAD EN UNIK PRÄGEL En kamin från RAIS är en kompromisslös kombination av teknologi och estetik, form och funktion, design och hantverk. Det är tidlös elegans, genomtänkta detaljer och en exklusiv kvalitet som varar. Det är de små mysiga stunderna i vardagen, en välbehövlig paus och en samlande mittpunkt i ditt hem. Vi kaller det ART of FIRE. Gå på upptäcktsfärd i vårt breda sortiment, se hur du kan designa din egen kamin och få inspiration att inreda din bostad med en kamin eller insats från RAIS. Mycket nöje!

5


BRASKAMINER

6


BRASKAMINER FÖR ALLA TYPER AV HEM Oavsett om du föredrar stram nordisk minimalism där less is more, eller en mer kreativ och experimentell stil, så kan du hitta en RAIS-kamin som ger din inredning en extra dimension och sprider både trivsel, värme och härlig stämning.

7


CARO 92

RAIS CARO

CARO 110

RAIS PILAR

RAIS VIVA L

RAIS NEXO

RAIS 600 MAX 8

PILAR 192

VIVA L 100

VIVA L 120

NEXO 100

VIVA L 140

NEXO 120

VIVA L 160

NEXO 140

JUNO L 120

NEXO 160

600-2 MAX

JUNO L 160

NEXO 185

600-3 MAX


Q-TEE

RAIS Q-TEE

RAIS Q-TEE C

Q-TEE C

RAIS Q-TEE 2

RAIS Q-TEE 2 C

RAIS Q-BE

Q-TEE 2 C

Q-TEE C VÄGG

Q-TEE 2

Q-TEE 2 BEN LÅG

Q-TEE 2 C BEN LÅG

Q-TEE 2 C BEN HÖG

Q-TEE VÆG

Q-TEE C BEN

Q-TEE 2 BEN HÖG

Q-TEE BEN

Q-TEE SOCKEL

Q-TEE C SOCKEL

Q-TEE C SOCKEL

Q-TEE 2 Q-TEE 2 LÅG SOCKEL HÖG SOCKEL

Q-TEE 2 C Q-TEE 2 C LÅG SOCKEL HÖG SOCKEL

Q-BE

Q-TEE 2 C

Q-BE XL

9


UNIKA RAIS DETALJER Det är detaljerna som gör skillnad och ger en känsla av att ha något som är mycket speciellt. Här presenterar vi ett antal detaljer som gör Rais unik i form, funktion och kvalitet.

DETALJER, SOM GÖR SKILLNAD Vackra flammor och en eld som sprakar i braskaminen medför en känsla av trivsel, värme och närvaro. Därför är RAIS braskaminer designade så att elden alltid får möjlighet att komma till sin rätt och fylla rummet visuellt. Våra braskaminer kännetecknas av exceptionellt stora luckor som gör flammorna till rummets naturliga medelpunkt. De extra stora luckorna ger en unik panoramaupplevelse av elden, vilket är något som kännetecknar just RAIS. Flera modeller fås även med stora sidoglas så att elden kan beundras från alla vinklar.

För den ultimata upplevelsen av elden kan din braskamin monteras med en flexibel vridsockel. Vridsockeln kan roteras 360 grader, så att du kan se elden och njuta av braskaminens sprakande flammor oavsett var i rummet du befinner dig.

Photo: @moapynten

10


Vårt Advanced Glass Concept© motverkar effektivt sotbildning så att du alltid har fri insyn till flammorna genom rena glas. Sotbildning undviks genom att säkra snabb uppvärmning och hög temperatur i brännkammaren. Detta uppnår vi genom att använda glas med beläggning eller dubbla glaslager som reflekterar värmestrålningen. Läs mer om våra glaslösningar på sidan 86.

DESIGN IN I MINSTA DETALJ Vi på RAIS strävar efter att skapa tidlös design och kvalitet som håller år efter år – såväl visuellt som funktionellt. Ingenting lämnas åt slumpen, allt är genomtänkt in i minsta detalj. Därför har flera kaminer från RAIS också belönats med stora, internationella designpriser. Du kan prova att designa din egen braskamin med vår Customizer och välja mellan ett stort urval av detaljer och tillval som ger din kamin ett unikt, visuellt uttryck.

En av de små funktionella detaljerna som gör stor skillnad är vårt stängningssystem. Det är tillverkat i kvalitetsmaterial och har två stängningskrokar som garanterar en tät brännkammare och därmed optimal användning av veden. Stängningskrokarnas unika konstruktion innebär dessutom att luckan stängs med ett diskret ljud – ljudet av kvalitet.

Vi har tagit hänsyn till användarvänligheten i alla detaljer, och våra spjällsystem är till exempel utrustade med enkla symboler och gummibeläggningar som ger enkel, behaglig och korrekt hantering av spjäll och lufttillförsel. Spjällsystemet är dessutom konstruerat med kullager, vilket reducerar ljudet vid användning och bidrar till upplevelsen av kvalitet. Kullagren innebär dessutom att det är enkelt att avgöra om spjället är stängt, helt öppet eller i mittposition. 11


DESIGNA DIN EGEN BRASKAMIN Vi har alla olika smak och stil, precis som våra hem är unika. Därför erbjuder RAIS en rad olika valmöjligheter så att du kan anpassa din braskamin efter just din individuella smak och bostad. Du kan bland annat välja mellan olika färger, höjder och handtag så att braskaminen smälter in helt naturligt i inredningen. RAIS färgskala erbjuder ett urval av vackra nordiska nyanser, och både topplattor och skorstenslösningar fås i RAIS utvalda färger, så att braskaminen bildar en tilltalande estetisk helhet. Topplattan finns dessutom i rostfritt stål samt i täljsten.

MAKE A CHOICE

12


MED OMTANKE OM NATUREN Om du vill uppnå en garanterat miljövänlig förbränning och optimal användning av veden kan du välja en braskamin med ett av våra två luftsystem – CleverAir eller ElectronicAir – ett mekaniskt respektive elektroniskt system för reglering av lufttillförseln för kaminens förbränning. Genom att välja ett av våra avancerade luftsystem behöver du inte reglera luftintaget i din braskamin manuellt och får alltid garanterat korrekt lufttillförsel – i alla faser av förbränningen. Det enda du behöver göra är att tända i kaminen och fylla på med ved. Resten tar kaminen hand om. Läs mer på sidan 87.

13


14

1

2

3

MODELL

FÄRG

HANDTAG

Välj din favoritkamin i just den höjd som passar i ditt hem.

Våra kaminer fås i ett vacker urval av populära, nordiska nyanser.

Ett handtag är en liten detalj som gör stor estetisk skillnad.


DESIGNA DIN EGEN BRASKAMIN Använd vår Customizer och designa din egen braskamin. Gå på upptäcktsfärd bland de många möjligheterna och skapa ditt alldeles egna personliga uttryck. Med customizer-funktionen på vår hemsida www.rais.com kan du snabbt och enkelt designa din egen braskamin och testa våra många unika designdetaljer innan du gör ditt slutgiltiga val. Testa dig fram med de många olika kombinationsmöjligheterna tills du hittar exakt den stil du trivs med.

4

5

6

LUCKA

LUFTSPJÄLL

SKORSTEN

Välj mellan glaslucka eller lucka med stålram.

Med Manuellt, ElectronicAir eller CleverAir är det lätt att elda effektivt, ekonomiskt och miljövänligt.

Välj rökrör i samma färg som kaminen.

15


16

EFFEKT 3-7 KW I AREAL 45-105 m2 I 6 FÄRGER I 5 HANDTAG


RAIS CARO Caro är en mindre braskamin med vacker oval form och ett lätt och elegant uttryck som gör den till ett perfekt alternativ för mindre rum i till exempel sommarstugan. Även om Caro inte är så stor i formatet ger den en storslagen bild av flammorna både genom de breda sidoglasen och luckan, och sprider trivsel och värme i hela rummet. För garanterat rena glas och fri insyn till de vackra flammorna har Caro ett glas med beläggning som minimerar risken för sotbildning. Designa RAIS Caro precis som du själv vill genom att välja mellan olika färger, handtag och andra valfria tillbehör.

17


18


RAIS CARO TÄLJSTEN Caro finns även i modellen Caro SST, som är klädd i täljsten. Den råa, naturliga täljstenen skapar en rustik kontrast till kaminens vackra ovala form, medan stenens unika mönster bidrar till det eleganta uttrycket. Täljstenen fyller även en praktisk funktion, eftersom den ackumulerar kaminens värme och ser till att kamintemperaturen håller sig över normal rumstemperatur i 4–5 timmar. Trots Caros lite mindre storlek ger kaminen en suverän upplevelse av flammorna genom de breda sidoglasen och den stora luckan. Designa Caro Täljsten precis som du själv vill genom att välja mellan olika färger, handtag och andra valfria tillbehör.

EFFEKT 3-7 KW I AREAL 45-105 m2 I 6 FÄRGER I 5 HANDTAG

19


20

EFFEKT 2-9 kW I AREAL 30-135 m2 I CLEVERAIR/ELECTRONICAIR I VRIDBAR 360O I 6 FÄRGER I 5 HANDTAG


RAIS PILAR

Pilar är själva sinnebilden av skulptural elegans och fungerar som ett attraktivt blickfång i rummet som ger hemmet personlighet och karaktär. Med en höjd på nästan två meter intar Pilar rummet och fångar blicken med sin skulpturala design, som på en och samma gång är både enkel och elegant – och markant och iögonfallande. Det stora och vackert rundade glaset ger en helt unik upplevelse av elden, som har fritt spelrum i den enorma brännkammaren. Handtaget är utformat i en solid och kraftfull design, som understryker kaminens kvalitet och tyngd.

Finns med antingen manuellt spjäll, med CleverAir eller med ElectronicAir, där lufttillförseln styrs med fjärrkontroll.

21


Photo: @patrikmurarn

RAIS VIVA L 120

22


Photo: @moapynten

RAIS VIVA L 160

RAIS VIVA L Viva L är en perfekt avskalad braskamin – rund, elegant och skulptural. Den vackert välvda luckans strama linjer och det diskreta, cirkelrunda handtaget matchar kaminens design. Välj mellan en rad designdetaljer och skapa den Viva L som passar din bostad och inredningsstil. Finns även som gaskamin.

EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR I VRIDBAR 360O I 6 FÄRGER I 6 HANDTAG

23


RAIS VIVA L 140

RAIS VIVA L 100

24

RAIS VIVA L 120


RAIS VIVA L 120

25


Photo: @thenordicbarnhouse

RAIS NEXO 100

RAIS NEXO Med sin fyrkantiga och rena design är Nexo diskret och på en och samma gång iögonfallande. Inget bryter den släta ytan, och det är fri sikt till flammorna genom de stora rektangulära glasen. Med sin sparsmakade estetik passar Nexo in i alla interiörer, men passar extra bra tillsammans med modern, strömlinjeformad arkitektur och minimalistisk inredning. Designa Nexo exakt som du vill. Välj mellan en lång rad detaljer, till exempel färg, höjd, med eller utan sidoglas och handtag. Finns även som gaskamin.

26


RAIS NEXO 185

EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR I VRIDBAR 360O I 6 FÄRGER I 6 HANDTAG

27


RAIS NEXO 100

28

RAIS NEXO 160


RAIS NEXO 120

INRED MED MULTIBOX Kombinera din nya braskamin med multibox och skapa din helt egna stil. Med multibox kan du skapa en helt unik inredning där braskaminen visuellt framstår som en integrerad del av en möbel. Placera multiboxen precis som du vill och använd den som bänk, förvaring av ved eller både och. Multiboxen finns som tillval till Nexo, Viva L, Q-Be, Q-Tee 2 och 600 Max.

Läs mere på sidan 109.

Photo: Lindawage

RAIS NEXO 140 29


30


THE NORDIC BARN HOUSE ARKITEKTENS FAVORIT

Mitt i den vackra naturen på en storslagen skogstomt i söderläge ligger en modern nordisk tolkning av en klassisk gårdsbyggnad – The Nordic Barn House. Bostaden, som rymmer både privatbostad, studio, orangeri och verkstad, präglas av spännande arkitektoniska detaljer och exklusiva kvalitetsmaterial. Hela tre braskaminer från RAIS har funnit sin väg in i de djupa, stilla skogarna: En RAIS Viva L sprider värme i det vackra orangeriet under kyliga dagar, medan en RAIS VISIO L samspelar perfekt med kökets platsbyggda interiör. I studion föll valet på en RAIS Nexo, som komplement till den exklusiva inredningen.

31


RAIS JUNO L 160

32


RAIS JUNO L 120

RAIS JUNO L Njut av naturens egen unika estetik och funktionalitet med pelarformade Juno L, klädd i vacker, värmeackumulerande täljsten. Endast den stora glaslucka och det elegant designade handtaget bryter stenarnas finmönstrade yta och de rustika grå nyanserna. Täljstenen ger braskaminen ett helt unikt uttryck och fyller även en praktisk funktion. Den ackumulerar värmen, avger den lite i taget och säkrar suverän värmekomfort i din bostad med en kamintemperatur som håller sig över normal rumsstemperatur i 10–12 timmar.

EFFEKT 2-8 kW I AREAL 30-90 m2 I VRIDBAR 360O

33


RAIS 600-2 MAX

600 MAX 600 MAX är en elegant fristående braskamin med stilren stålinramning, utformad i kraftig 4 mm tjock stålplåt och med vacker insyn till flammorna genom det stora frontglaset och de höga sidoglasen. Brännkammaren vilar på ett fundament som även bildar en rymlig låda med möjlighet till praktisk förvaring av t.ex. ved. Lådan har ett diskret handtag och öppnas och stängs helt ljudlöst. Kombinera 600 MAX med en multibox som du kan använda antingen som bänk eller för dekorativ vedförvaring, eller välj ett värmelagringsmodul som tillval för att få optimal effekt av eldningen

34


RAIS 600-3 MAX

Photo: @lillaspisbutiken

RAIS 600-3 MAX

EFFEKT 2-8 kW I AREAL 15-120 m2 I 6 FÄRGER I 6 HANDTAG

35


RAIS Q-TEE

Även om du bor i en mindre bostad behöver du inte gå miste om braskamintrivsel, sprakande eld och värme. Q-Tee är en liten och elegant kamin som har allt: läcker design och effektiv, miljövänlig förbränning. Med sin kompakta och upprättstående form passar Q-Tee perfekt till små rum och mindre hem och är utmärkt för inmurning i en existerande eldstad.

36

RAIS Q-TEE VÄGGHÄNGD


RAIS Q-TEE 57

EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I M/SOCKEL, BEN ELLER VÄGGHÄNGD I 5 HANDTAG

37


RAIS Q-TEE C VÄGGHÄNGD

38

RAIS Q-TEE C M/BEN


RAIS Q-TEE C M/SOCKEL Q-Tee C är en liten, elegant braskamin med ett vackert rundat och organiskt uttryck. Braskaminen har en lång rad tillval så att du kan anpassa kaminens design efter just din smak och bostad. Välj bland annat mellan glas- eller stållucka och runt handtag i svart eller brunt läder, alternativt svart ek eller rostfritt stål. Inredningsmöjligheterna är många, och Q-Tee C kan både stå på en platta på golvet eller på en betongbänk. Du kan även välja att få den med ben, sockel eller vägghängd. Q-Tee C finns med både öppent och stängt vedfack, med rökröret på kaminens ovansida eller baksida, och med AirSystem.

RAIS Q-TEE C EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I M/SOCKEL, BEN ELLER VÄGGHÄNGD I 5 HANDTAG

39


RAIS Q-TEE 2 Q-Tee 2 ger dig närmast oändliga möjligheter att inreda ditt hem med personlighet. Placera den som en integrerad del av en kassett för att framhäva kaminens kubiska design – eller välj den med ben för att skapa ett mer klassiskt uttryck. Välj mellan ben och sockel i två höjder. Finns även som gaskamin.

40

RAIS Q-TEE 2


RAIS Q-TEE 2 M/SOCKEL

EFFEKT 3-8 kW I AREAL 45-120 m2 I M/SOCKEL ELLER BEN

41


42


RAIS Q-TEE 2 C TÄLJSTEN Q-Tee 2C Täljsten är en effektiv värmekälla klädd i täljsten i skiftande grå nyanser och naturens egna mönster, som ger kaminen ett vackert, organiskt uttryck. Täljstenen ackumulerar värmen från kaminen och avger den långsamt över tid, så att du får optimal effekt av eldningen. Kaminens 180 kg täljsten håller effektivt kvar värmen och säkrar en kamintemperatur över normal rumstemperatur i 5–7 timmar. Utnyttja det öppna utrymmet under själva brännkammaren för vedförvaring, eller välj en stängd modell för ett mer minimalistiskt uttryck.

EFFEKT 3-8 kW I AREAL 45-120 m2 I M/ SOCKEL I 5 HANDTAG

43


RAIS Q-TEE 2 C M/SOCKEL

44


RAIS Q-TEE 2 C M/BEN

Q-Tee 2 C är en suverän kombination av form och funktion, design, detaljer, effektivitet och miljövänlig förbränning. Braskaminen har en kvadratisk front med en vackert rundad form och stort glas. Placera Q-Tee 2 C på ben för att skapa en mer klassisk braskaminlook, eller kombinera den med kassett för en funktionell och modern design. Finns även som gaskamin.

RAIS Q-TEE 2 C

EFFEKT 3-8 kW I AREAL 45-120 m2 I M/ SOCKEL ELLER BEN I 5 HANDTAG

45


RAIS Q-BE

Q-Be fångar blicken med sitt kraftigt skulpturala uttryck, sin smarta vridsockel och den fascinerande uppvisningen av elden. Q-Be skiljer sig markant från andra braskaminer med sin nyskapande design. Skulptural och fyrkantig fyller den rummet och ger karaktär till varje hemmiljö. Det stora glaset täcker två av kaminens sidor och ger en vacker uppvisning av elden. Vrid den övre delen av braskaminen och ge dig själv möjligheten att njuta av elden oavsett var i rummet du befinner dig.

46


Photo: @bernhardmuellerfoto.de / Althaus modernisieren

RAIS Q-BE XL

RAIS Q-BE

EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2 I CLEVERAIR I VRIDBAR 360O I 6 FÄRGER I 5 HANDTAG

47


INSATSER

MED HÖJ-/SÄNKBARA LUCKOR

ESTETISK & FUNKTIONELL ELEGANS RAIS insatser med höj-/och sänkbar lucka är ren elegans – både estetiskt och funktionellt. Insatserna är enkla och stilrena i sitt uttryck och erbjuder en helt unik funktionalitet med en höj-/och sänkbar lucka som skjuts upp och försvinner när den öppnas.

48


RAIS VISIO UNIQ

RAIS VISIO

VISIO UNIQ

VISIO 1

VISIO 2

VISIO 3

RAIS VISIO 2:1

VISIO 2:1

RAIS VISIO 3:1

VISIO 3:1

RAIS VISIO L

VISIO 2 L

VISIO 3 L

49


INRED MED ELD. VISIO ÄR EN SERIE EXKLUSIVA INSATSER SOM GER DIG FRIHETEN ATT INREDA DIN BOSTAD SOM DU DRÖMMER OM.

50


RAIS VISIO Oavsett om du bygger nytt eller vill integrera en insats i ditt existerande hem, finns en Visio som passar din bostads arkitektur. Serien består av sju modeller, och du kan till exempel välja din Visio med glas på en, två eller tre sidor – eller en Visio 2 L eller 3 L med extra höjd och bredd. Välj din Visio med en ram i svart eller rostfritt stål – eller helt utan ram – och välj mellan handtag i trä eller stål. Bygg in din Visio i ett hörn, använd den som rumsavdelare, njut av elden i två olika rum eller designa din helt unika eldstad med prefabricerade betongelement. Visio-serien finns även för gas. Visste du att insatserna från RAIS utmärker sig genom att rutorna är tillverkade av glas med beläggning som motverkar sotbildning?

EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-120 m2 I 3 HANDTAG

51


RAIS VISIO 3

RAIS VISIO 1

RAIS VISIO 2 52

EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-120 m2 I 3 HANDTAG


RAIS VISIO UNIQ UPPLEV EN FLAMBILD UTÖVER DET VANLIGA

Som namnet antyder är Visio Uniq verkligen speciell, och erbjuder en stilren, tidlös elegans utöver det vanliga. Insatsen är designad så att den nedersta ramen är dold, och därmed ger Visio Uniq en ännu större och vackrare flambild – och ingenting stör insynen till elden. Det enda som bryter insatsens rena linjer är handtaget, som förenklar hanteringen.

53


54

RAIS VISIO 1


RAIS GAS VISIO 90 3S

Vilken typ av insats har vackrast flammor och sprider mest trivsel – gas eller ved? I den här nybyggda villan har man valt båda. I husets bibliotek sprider en Visio 90 3S trivsel och värme med hjälp av gas, medan hemmets soffgrupp är centrerad kring panoramavyn av flammorna från en Visio 1 som eldas med ved. Båda insatserna skapar en vacker och levande flambild och äkta braskamintrivsel, och det går inte att se vilken kamintyp som är vilken om man inte vet om det.

VACKRA FLAMMOR MED BÅDE GAS OCH VED

55


RAIS VISIO 2:1 - TUNNEL

56

EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-135 m2 I 3 HANDTAG


RAIS VISIO 3:1 - RUMSAVDELARE EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-135 m2 I 3 HANDTAG

57


Photo: @moapynten

58

EFFEKT 8-12 kW I AREAL 120-180 m2 I 3 HANDTAG

RAIS VISIO 3 L


RAIS VISIO 2 L

BIG IS BEAUTIFUL

XL VIEW TO THE FLAMES

EFFEKT 8-12 kW I AREAL 120-180 m2 I 3 HANDTAG

59


INSATSER

FULLÄNDA DIN BOSTADS ARKITEKTONISKA UTTRYCK RAIS insatser är den perfekta lösningen för inbyggnad i befintliga eldstäder eller nymontering. De många olika modellerna öppnar upp en hel värld av kreativa, arkitektoniska möjligheter, där estetik, design och god värmeekonomi tillsammans bildar en enhet som fulländar intrycket av ditt hem. Välj din insats från RAIS med antingen glas- eller stålram efter eget önskemål. 60


RAIS 500

5001

6001

RAIS 600

5002

6002

5003

6003

700

RAIS 700

900

RAIS 900

2:1

RAIS 2:1

RAIS Q-BE

Q-BE

61


RAIS 5002

RAIS 500 är en mindre insats som tack vare sin storlek passar perfekt i mindre rum och bostäder, till exempel sommarstugor, där det är ont om plats och man inte vill att insatsen ska dominera rummet. Modellen är även väl lämpad för montering i existerande kaminer och eldstäder, där den skapar ett modernt och tidlöst intryck och inte minst ger en markant bättre uppvärmning av bostaden. Med möjlighet att välja RAIS 500 med glas på en eller flera sidor är insatsen flexibel och kan lätt anpassas efter bostadens arkitektur och övriga inredning. Glaset har beläggning för att undvika sotbildning och säkra rena rutor.

RAIS 5001

RAIS 500 62


RAIS 5003

EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2

63


RAIS 6003

Med sin kvadratiska och nästan kubformade design har RAIS 600 ett unikt formspråk som skiljer sig från mängden och utstrålar en helt egen särprägel. Njut av elden genom stora glas som skapar en illusion av öppen eldstad. Välj mellan glas på en, två eller tre sidor, stål- eller glaslucka och högereller vänstervänd modell i ett hörn eller kanske i en existerande eldstad.

64

RAIS 600


RAIS 6002

RAIS 6001 EFFEKT 2-8 kW I AREAL 30-120 m2

65


Photo:

RAIS 700 Kaminen har en enkel och helt ren design som vackert ramar in elden. Den breda glasrutan ger den ultimata upplevelsen av elden, och med generöst utrymme i brännkammaren för större vedstycken blir bilden av lågorna extra effektfull. Designens minimalistiska linjer understryks av det diskreta handtaget. Skapa ett tufft och rustikt uttryck med lucka i stål, eller välj en lucka i glas för en mer stram look.

66

EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2


En iögonfallande och extra bred design ger insatsen ett markant, tufft och extravagant uttryck. Det breda glaset skapar en imponerande flambild och en panoramaupplevelse utöver det vanliga. Det diskreta handtaget är i rostfritt stål. Välj mellan stål- eller glaslucka.

RAIS 900 EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-135 m2

67


RAIS Q-BE Den eleganta Q-Be är designad för inbyggnad i hörn och är med sitt minimalistiska uttryck ett stilsäkert designobjekt. Luckans glas är till exempel tillverkat i ett stycke, och insatsens eleganta handtag är diskret dolt under luckan.

68

EFFEKT 4-8 kW I AREAL 45-105 m2


RAIS 2:1 RAIS 2:1 har glas i bredformat på två sidor och är designad för inmurning, så att du kan njuta av elden och kamintrivseln i två rum i ditt hem. De stora glasen skapar en imponerande flambild som fångar blicken och gör insatsen till hemmets visuella medelpunkt . Välj mellan stål- eller glaslucka.

EFFEKT 3-9 kW I AREAL 60-135 m2

69


FORM & FUNKTION - INRED MED RAIS RAIS erbjuder ett spännande urval av inredningsprodukter vars stil och design matchar våra kaminer och insatser. Inredningstillbehören förenar form och funktion och tillför inte bara vackra designdetaljer till ditt hem, utan även en praktisk funktionalitet som gör skillnad.

INTERIÖR 70


WOODFRAME Elegant vedförvaring i oljad ek i en naturlig eller rökfärgad nyans. Vänd den som du vill, häng den på väggen eller ställ den på golvet. Lägg särskilt märke till de välarbetade detaljerna i hörnen, som har sammanfogats med både tappar och dymlingar.

Woody kombinerar fina detaljer, läckra kvalitetsmaterial och praktisk enkelhet. Se själv hur enkelt det kan vara att bära in med Woody.

WOODY

WOODBOX

Göm veden i Woodbox eller använd den för förvaring av andra saker. RAIS Woodbox är en praktisk och elegant lösning till din bostad. Den vackra Woodbox är kvadratisk och designad med ett lock som är format efter boxens kanter. Finns i oljad ek i natur eller röknyans. 71


BUTEO Eldgaffel, kvast och skyffel med hållare i organisk design. För väggmontering eller placering på golvet på rund betongfot. Handtag i rostfritt stål eller läder.

För vägg

SOLO Solo kaminverktyg består av kvast, skyffel och eldgaffel i enkel, stilren och praktisk design. Setet är tillverkat i rostfritt stål med fint rundade hörn och monterat på ett matchande stativ med stabil, fyrkantig fot. Solo finns även med enbart eldgaffel och stativ.

För golv

TETRA Kaminverktyg i tre delar i tuff design som kombinerar stål, järn och betong. För väggmontering eller golv. Handtag i rostfritt stål eller läder.

För vägg

WALL TOOLS Wall Tools är ren minimalism med skaft i rostfritt stål, svarta silikonhandtag och hållare i svart, grafisk design. För väggmontering eller placering på golvet på fot i lättbetong.

För golv

För golv För vägg

CARRY Med sin arkitektritade, organiska design återupptäcker Carry den klassiska vedkorgen och ger den ett nutida och levande uttryck. Välj mellan svart eller gräddvit. Båda varianterna har handtag i svart eller cognacsfärgat läder.

LIGHTING Lighting är en exklusiv förvaringsbox för tändved eller tändkuddar i aluminium med svart och cognacsfärgat läder.

72


CONSTANT Constant är en slitstark bänk i en fin grå nyans, tillverkad i fiberbetong som skapar ett tufft och enkelt uttryck både inne och ute. Bänken kan även användas som fundament för Q-Tee och Q-Tee 2.

Rustik och skulptural vedhylla i två storlekar med två eller tre hyllplan för förvaring. Du kan även vända hyllan och använda den som bänk.

WOOD RACK

WOODWALL FREESTANDING

Använd Woodwall Freestanding som rumsavdelare eller som en skulptur i rummet. Finns i två storlekar i svart eller vitt. Wall Tools kan monteras på.

WOODWALL

Woodwall för förvaring av ved är genial i all sin enkelhet. Vägghållaren finns i två storlekar, med eller utan bakstycke och i svart eller vitt. Dekorativ och praktisk.

73


DETALJER SOM SKILLNAD RAIS erbjuder en rad olika tillbehör som både optimerar braskaminens funktionalitet och förhöjer det estetiska uttrycket. Välj till exempel rökrör i samma färg som själva kaminen för att fullända braskaminens design, eller AirSystem och AirKit för att säkra en optimal förbränning.

TILLBEHÖR 74


RÖKRÖR Välj ett rökrör från RAIS för att fullända installationen av din kamin. Rökrören fås i exakt samma färg som din braskamin, och därmed framstår kamin, rökrör och installation som en helhet och ger ett vackert, enhetligt uttryck. Rökrören från RAIS är dessutom designade med en väsentligt mindre diameter än andra rökrör på marknaden och med diskreta och eleganta fogar som nästan inte syns. Det är små detaljer som gör stor skillnad och som ser till att din RAIS-installation framstår som stilren, exklusiv och elegant.

GOLVGLAS Välj ett elegant golvglas i härdat glas som passar kaminens form. Skivan skjuts helt enkelt in mot kaminen och är lätt att avlägsna vid städning och rengöring.

75


AIRSYSTEM OCH AIRKIT Lufttillförsel genom golv

AirKit mellan golv och kamin AirSystem är specialutvecklat för lågenergihus och välisolerade hus. Systemet tillför frisk förbränningsluft direkt utifrån och in i kaminen för att säkra en optimal förbränning. Själva luftintaget kan döljas genom att det installeras antingen i golvet eller i väggen bakom kaminen. AirSystemet är lätt att ansluta med vårt AirKit, som är anpassat för montering antingen i vägg eller golv. AirKit-systemet består av ett flexrör med slangklämma, en avskärmning till förvaringsfacket, en muff med spjäll och en maskeringskappa. Att använda en muff med spjäll är mycket viktigt. Utan den kommer kall luft att strömma in i kaminen, vilket kan orsaka kondens. Spjället på muffen och luftintaget på kaminen ska vara stängda när kaminen inte används.

Lufttillförsel genom bakvägg

AirKit mellan vägg och kamin

Avskärmning och spjäll bakom kamin

HÅLL VÄRMEN MED VACKER STEN Genom att tillföra lagringssten kombineras kaminens förmåga att snabbt och behagligt fördela konvektionsvärmen med lagring av värme. Härmed sparas mycket av eldens energi under flera timmar och utleds gradvis i rummet länge efter att elden har slocknat. Utbytet är en låg förbrukning av ved, behaglig och trivsam rumstemperatur och optimal energiutvinning. Värmelagringssten sten finns till Pilar, Viva L 120/140/160, Nexo 140/160/185, Q-Be, Juno L, Visio 1, Visio 2, Visio 3 och 600 Max. 76


R500 2+3 / VISIO 2+3

R700

Konvektionsareal: 190 cm

Konvektionsareal: 280 cm

R900 2

Konvektionsareal: 320 cm2 

2

91 5 825 82

76

1 60 601

64 8864

76

76

61

10 8

4,4

123

11443,4 3,4

123

108

614,4

 1002 

145

91

76

 963 

91

Q-BE

Q-TEE

Konvektionsareal: 90 cm

R2:1

Konvektionsareal: 147 cm

2

Konvektionsareal: 235 cm2

2

8 478 47

248 8

76

287

91

28 7

91

 

746

76

76

10

8 108

123 123

108

8 10



76

76

  728

 

108

9 489 48



24

91

R500 / VISIO Konvektionsareal: 230 cm2

KONVEKTIONSGALLER Välj rätt konvektionsgaller som passar exakt till din insats. Då får du det optimala utbytet av din braskamin – både när det gäller form och funktion.

  725



76

  764

91 

10

8

 

77


UTOMHUS 78


NJUT AV LIVET UTOMHUS Upplevelser under bar himmel skapar en alldeles särskild känsla av frihet och gemenskap. Med RAIS kan du njuta av livet utomhus och skapa extra minnesvärda upplevelser. Tänd ett eldfat, starta grillen – och samla vänner och familj runt elden. Det är livet när det är som allra bäst!

79


CIRCLE Unna dig en välbehövlig paus från vardagen med Circle – en kombinerad grill och eldfat i cortenstål, som bara blir vackrare med tiden. Slappna av framför elden, ordna en spontan grillfest eller tillaga en härlig hemlagad måltid. Valet är ditt.

CIRCLE COVER Skydda din Circle-grill mot väder och vind med ett specialdesignat överdrag. Circle Cover är utformat för att hålla din Circle grill ren och klar att använda. Skyddet är tillverkat i ett slitstarkt och väderbeständigt material som förlänger livslängden på din grill.

80


RA Enkelt och minimalistiskt eldfat för mysiga kvällar på altanen, i trädgården eller på stranden.

LIGHT CONE Dekorativ konformad trädgårdsfackla med oljelampsinsats. Spettet finns i två höjder. 81


KORNETS HUS Kornets Hus på norra Jylland är ett upplevelsecentrum om sädens historia, mångfald och användning, ritat av den prisbelönta norska arkitekten Reiult Ramstad. De rustika byggnadsmaterialen har inspirerats av den skandinaviska naturen och brödets sprödhet – och husets form påminner om en gammal bakugn. I och runt Kornets Hus odlas det goda livet, som husets slogan lyder, och RAIS Ra och RAIS Circle är naturliga delar av inredningen.

82


83


SPECIFIKATIONER Följande sidor innehåller rekommendationer, specifikationer och tekniska data för respektive kamin, med mått, effekt, partikelutsläpp och avstånd till brännbart material. Uppgifterna är enbart vägledande. Före installation av din braskamin bör du läsa igenom kaminens manual ordentligt och sätta dig in i exakt vilka rekommendationer som gäller för kaminen. Tänk på att du är skyldig att följa lokala och nationella lagar och bestämmelser.

84


Vår löpande tekniska utveckling innebär att ändringar kan ske i specifikationer, färger och utrustning. Vi reserverar oss dessutom för eventuella fel i text, data och foton.

85

85


ADVANCED GLASS CONCEPT®

RAIS braskaminer är kända för sina sotfria glas och sin vackra flambild. Hemligheten bakom denna kvalitetsfördel är vår helhetsorienterade syn på glasen i brännkammaren. Det innebär att vi genomför en rad olika tester för varje enskild kamin för att säkerställa att vi väljer precis rätt glastyp som garanterar perfekt insyn till flammorna och en hög värmeeffekt. Vårt urval av glastyper inkluderar dubbelt glas och särskilda infraröda beläggningar. Vi kompromissar aldrig utan använder bara marknadens bästa keramiska glas. Välj Advanced Glass Concept® för att få en eld som brinner perfekt och som ser ut precis som du hade föreställt dig. Kombinationen av olika glastyper kan variera för varje enskild kamin – men målsättningen är alltid densamma: att skapa de bästa förutsättningarna för sotfria glas och en vacker insyn till flammorna.

INFRARÖD BELÄGGNING Glas som behandlas med infraröd beläggning reflekterar sju gånger mer värmestrålning tillbaka till brännkammaren. Därmed stiger förbränningstemperaturen, vilket ger större energieffektivitet, mindre vedförbrukning, suveräna utsläppsdata och vackra flammor.

VÄRMESTRÅLNING Konstant behaglig och skön rumstemperatur med hjälp av moderat värmestrålning, även vid kaminer med stora glasrutor.

SJÄLVRENGÖRANDE GLAS För att säkra fri insyn till de dansande flammorna genom glasen ser vårt avancerade rengöringssystem till att förvärmd förbränningsluft kontinuerligt cirkuleras i brännkammaren. Det rengör glaset invändigt och håller det rent från sot.

DUBBELT GLAS Dubbelt glas reducerar värmestrålningen och förhindrar att moderna lågenergi - och passivbostäder blir för varma.

SYMBOLER FÖR AGC: Rutor med dubbla glaslager och infraröd beläggning 86

Rutor med dubbla glaslager

Rutor med infraröd beläggning

Rutor med enkelt glas


ELECTRONIC AIR

Sensor för mätning av yttemperatur

LED-indikator

Sensor för mätning av rökgastemperatur

Luftspjäll med styrmotor och kabel

ELECTRONICAIR – SÅ FUNGERAR DET Sensorer mäter temperaturen på utsidan av brännkammaren och på rökgasen i rökröret. Med hjälp av dessa temperaturmätningar reglerar det elektroniska luftspjället automatiskt lufttillförseln till brännkammaren för att säkra perfekt förbränning. När kaminen är varm är spjället nästan stängt, men om du öppnar luckan för att fylla på med mer ved öppnas spjället automatiskt helt igen i cirka 40 sekunder för att säkra en snabb antändning av veden. ElectronicAir har dessutom fjärrstyrning, så att du snabbt och effektivt kan reglera luftintaget manuellt vid särskilda tillfällen, till exempel stormoväder.

CLEVER AIR

Bimetal

CLEVERAIR – LÄTT ATT ELDA Med CleverAir är det extra lätt att elda i din kamin. Du tänder på och stänger luckan, och därefter styr det patenterade CleverAir-systemet lufttillförseln till kaminen. Systemet säkrar att förbränningen alltid är optimal, vilket garanterar en sund förbränningsekonomi, renare luft från kaminen och, inte minst, rena glas. Tekniken baseras på ett element av en så kallad bimetall, som har den unika egenskapen att den är mycket värmekänslig. Metallen utvidgas och dras samman igen beroende på temperaturen i kaminen, och fungerar därmed som regulator för luften som passerar till förbränningen.

87


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

RAIS CARO 90

SPECIFIKATIONER Rais Caro 90

UTAN SIDOGLAS

TEKNISKA DATA:

14-0101-6402

MÅTT (B-D-H)

A-A

Brännkammarens inre mått 352-292-446 mm Rökutgång (diameter) Ø150 mm

C

VIKT

33

55

Rais Caro 90 without side glass

0

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89 CleverAir / 2,11 g/kg 100

uninsulated chimney Nominell effekt 14-0101-6401 Effekt (min–max) Uppvärmning (vid 20°) Verkningsgrad Partiklar

350

0

Frontglas

90 kg 593

Sidoglas

900

C

NYCKELTAL

MED SIDOGLAS

750

11 22

302

A 920

Rais Caro 90 without side glass

Brännbar väg utan Raissidoglas Caro 90 with side glass

uninsulated chimney 14-0101-6401

493

100 250 750

250 400

302

røgafgang top 350 røgafgang bag luftindtag bag 593 luftindtag bund fra bagside luftindtag bund fra side

302

100

78

til til til til til

750

407

4

4

Mål Mål Mål Mål Mål

493

643

900

202

1 2 3 4 5

0 90

n1

5 5

900

C-C 486

14-0111-6401

Rais Caro 90 with side glass

14-0111-6401

493

0 90

250

750

250 400

Alla mått är mått på kaminen utan handtag och justeringsskruvar. Om kaminen placeras på justeringsskruvar eller vridsockel påverkas höjden. Avstånd till brännbar vägg gäller för oisolerad skorsten. Avstånd till brännbar vägg för isolerad skorsten anges inom parentes.

250

302

AVSTÅND

493

100 250

Brännbar väg med sidoglas

0 90

493

493

900

643

Rais Caro 90 14-0101-6401

100

493

250

Brännbar t tak

250

750

400

0 90

493

900

1 - Mått till rökutgång topplatta 2 - Mått till rökutgång baksida 3 - Mått till luftintag bakpanel 4 - Mått till luftintag golv 5 - Mått till luftintag golv från sida

INFO TILL RITNINGAR 250

”Grön pil” = monteringsriktning och möbleringsavstånd Avstånd till brännbart vid vridsockel = möbleringsavstånd Alla mått med G = glasmått

250 0 90

Rais Caro 90

Rais Caro 90

14-0101-6402

14-0101-6402 A-A

Rais Caro 90

Rais 90 Caro 90 Rais Caro

A 920

A-A A

14-0101-6402

874 14-0101-6402 14-0101-6402

920 874

790

C

920 874

874

790

790

C 125 5 0

5 0

A-A 682(G)

920

874 790

682(G)

682(G)

790 A-A

A-A A

A

A 920

125 5 0

5 0

480

237(G)

74(G)

480

237(G)

74(G)

400 5 0

5 0

5 0

125 5 0

237(G) 400

486 486

200

n1 0

407

407

0

486

486

486 n1

407

407

n1

78

n1

78

202

407 202

78

202

n1

202

202

C-C

88

400

125 5 0

125 5 0 480

n1

78

78

74(G)


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

RAIS CARO TÄLJSTEN

RAIS PILAR UTAN SIDOGLAS

TEKNISKA DATA:

TEKNISKA DATA:

MÅTT (B-D-H)

MÅTT (B-D-H)

Brännkammarens inre mått Rökutgång (diameter)

352-292-446 mm Ø150 mm

Brännkammarens inre mått Rökutgång (diameter)

MED SIDOGLAS

NYCKELTAL

NYCKELTAL 5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89 CleverAir / 2,11 g/kg

Rais Caro 120 SST

VIKT

Rais Pilar

140 kg 120 kg

100

750

302

100

500

Rais Pilar

900

642

735

850

400

335

Värmesten

Värmesten

16-6401

Caro 120 SST

200

300

435

435

493

850

900

0 85

735

0 90

642

1055

100 500

750

250

335

493

250 302

400

200

Brännbar vägg

Brännbar vägg

100

01-6401

4,5 kW 2-9 kW 30-135 m2 81 % 1.8 g/kg

16-6401

Sidoglas

161 kg

14-0201-6401

Nominell effekt Effekt (min–max) (vid 20°) Uppvärmning Verkningsgrad Partiklar

Frontglas

1055

Nominell effekt Effekt (min–max) (vid 20°) Uppvärmning Verkningsgrad Partiklar

VIKT

352-287-286 mm Ø150 mm

Avstånd till brännbar t vid vridsockel = möbleringsavstånd

Avstånd till brännbar t vid vridsockel = möbleringsavstånd Rais Pilar

250

16-6401

750

500

200 0 85

735

435

200 1055

493

335

0 90

100

250

300

Brännbar t tak

493

Brännbar t tak

200

Rais Pilar

300

RaisRais PilarPilar

1930 1930 1905 1905

16-6402 16-6402 A-A

A

A

A-A A-A

A

Rais Pilar

1930 1905 1672 1672

16-6402

0 85

1930 1905

16-6402

435

200

850

435

435

A

1672

1672

Rais Caro 120 SST 14-0201-6402

1235 1235

A-A

1148 A-A

1148

A-A

A 1148

A

1235 986

A-A

1 1070

1070

986

986

1211

1211

743(G)

2

1211 1211 1235

1070

743(G)

A

14-0201-6402 14-0201-6402

743(G)

Rais Caro 120 SST Rais Caro 120 SST

492,5 492,5

8 0

125 8 0

160

5 0 n462

C-C

202

407 202 407

78

407

n1

n1

n1

80

1 2 3 4 5

Mål Mål Mål Mål Mål

til til til til til

røgafgang top røgafgang bag luftindtag bag luftindtag n1 bund fra bagside 8 luftindtag 0bund fra side 231

484

4

202

484

211(G)

484

5

202

486

62

n4

160160 40 0 0 5 0

n462 n462

0 231

8 0 125 8 0

n1

B-B

08

160 211211 (G) (G) 0 n462

62 62

n4 n4

231

125 8 400

0

40 40 5 5 0 0

B

228

B

231

3

8 0

492,5

492,5

C

62

n4

80

89


310

75 400

450

SPECIFIKATIONER BRASKAMINER Rais Viva L 100

RAIS VIVA L

2716401

Brännbar väg utan sidoglas Rais Viva L 100

n462

178(G)

153(G)

85 0

500 310 735

B-B

235

0

250

n1

08 B-B

08

310

800

485

Avstånd till brännbar t vid vridsockel = möbleringsavstånd 485

47

n1

250

0 80

485

90

485

75

450

850 310

Sidoglas

0 80

0 n

153(G)

800

47

Med sideglas

Brännbar väg med sidoglas

90-100-110-130 kg 0 X-24-48-96 kg

235

n

Rais Viva L 100 2726401

231

Frontglas

310

178 121(G)

VIKT

735

5,6 kW 3-7 kW 121 45-105 m2 80 % 0 1,89 CleverAir / 2,11 g/kg

231

5 0 Värmesten

B

310

75

B

Effekt (min–max) Uppvärmning (vid 20°) 5 B Verkningsgrad 0 305 Partiklar n462

85 0

500

635

75

NYCKELTAL

B 305 Nominell effekt

75

400

MED SIDOGLAS

Ø150 mm

682(G)

450

959 Brännkammarens inre mått 352-292-446 mm 887 987 (diameter) Rökutgång

250

682(G)

75

A-A

MÅTT 1000(B-D-H)

310

75

310

A

75

UTAN SIDOGLAS

959 887

TEKNISKA DATA:

987

Med sideglas

2726401

A-A

450

A

Rais Viva L 100 Med sideglas 1000 2726402

Uden sideglas

250

402

850

635

Viva L 100 Med sideglas


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

glas

75

Brännbar t tak

310

VIVA L 100Rais Med sideglas RaisViva VivaL L100 100 Med sideglas 2726402 2726402

450

500

A-A A-A

1000 1000

800

959 959 887 887

485

250

682(G) 682(G)

987 987

305 305

250

B

B

121 121

0 80

55 00

485

00 nn 462 462

178 (G) 178 (G)

glas

Brännbar t tak

nn 4747 L 120 sideglas RaisRais VivaViva L 120 Med Med sideglas 00

235 235

75

2806402 2806402 310

VIVA L 120 450

1218 1218

n1

682(G)

682(G) 250

485

385385

250

0 80

5 0

485

121121 5 5 0 0 178178 (G) (G)

5 0 n462 n462

glas

Brännbar t tak

310

450

1099 1099 1027 1027

1127 1127

682(G) 682(G) 445 445

485

250

A-AA-A

235

235

75

VIVA L 140

A A

1418 1418 0470 n47n

800

735

153153 (G) (G)

Rais Viva L 140 Med sideglas Rais Viva L 140 Med sideglas

2966402 2966402

500

08

1039 1039 967967

1067 1067

800

735

B-B A-A A-A

A

A

500

153 (G) 153 (G)

231

735

A A

250

121 121 55 00

0 80

55 00

485

n462 n462

178 (G) 178 (G)

153 (G) 153 (G)

as

75

n4n4

7070

450

1099 1027

1127 682(G) 485

250

800

735

445

250 80 0

485

A-A

A

1618

VIVA L 160

310 500

Rais Viva L 160 Med sideglas

2886402

235 235

Brännbar t tak

121 5 0

5 0 n462

178(G)

153(G)

91 n4

4


295

1 350

400

SPECIFIKATIONER BRASKAMINER uden sideglas

Brännbar väg utan sidoglas

RAIS NEXO

Rais Nexo 100

med sideglas

341 450

900

570

341

NYCKELTAL 5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 2,24 g/kg

MED SIDOGLAS

491

90 0

450

400

50

200

100

341

50

Brännbar väg med sidoglas

Frontglas

125-140-166-176-180 kg X-X-36-72-120 kg

Värmesten

med sideglas

10-0111-6401

295

Rais Nexo 100

800

670

Nominell effekt Effekt (min–max) (vid 20°) Uppvärmning Verkningsgrad Partiklar

90 0

400

50

Brännkammarens inre mått 344-253-510 mm LUCKA MED STÅLRAM Ø150 mm Rökutgång (diameter)

295

100

350

MÅTT (B-D-H)

400

LUCKA MED GLAS

295

100

50

10-0111-6401

TEKNISKA DATA:

VIKT

900

570 Rais Nexo 100

10-0101-6401

200

80 0

341

Sidoglas

800

670

491

200

Avstånd till brännbar t vid vridsockel = möbleringsavstånd 491

Brännbar t tak

295

200

NEXO 100

10-0111-6402 10-0111-6402

1030 1030 1016 1016

80 0

A

A

A-A A-A

992992 905905

491

730(G) 730(G)

900

400

Rais Nexo sideglas Rais Nexo 100100 medmed sideglas

341

283283 C

C

C

120120 5 5 0 0

C

5 5 0 0

90 0

264264 (G)(G) 440440 446446

Rais Rais NexoNexo 120 med 120sideglas med sideglas

A-A A-A A

800

n1n 1 11

A

992 905

12021202 11151115

C-C C-C

0,20,2

A-A

1030 1016

730(G)

12401240A 12261226

med sideglas

198 398198 398

400

295

10-0211-6402 10-0211-6402

NEXO 120

Rais Nexo 100

10-0111-6402

223223

730(G) 195 195 730(G)

Brännbar t tak

390390

283 C

493 493

Rais Nexo 100

med sideglas

120 5 0

C

5 0

5 0

80 0

120 120 5 5 0 0

5 0

440 440

264 A

264(G) 264(G)

1030 1016

223

390 390

A-A

283 n115

0 ,2 0

398

198

12261226 730(G)

NEXO 140

A-A

A

398198

14311431

A

12021202 11151115

120 5 0

C-C

440

730(G)

10-0311-6402 10-0311-6402

195

223 223

140sideglas med sideglas Rais Rais NexoNexo 140 med

992 905

446

446 446

Brännbar t tak

390

440

198(G) 730 398

491

10-0111-6402

446 223 198

5 0

120 120 5 5 0 0

5 0 440 440

92 446 446

264(G) 264(G) 390 390

398

493 493


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER Rais Nexo

Set bagfra

10-0000-6499 Topbokse med bagafgang

NEXO 185 1866 NEXO 160 1606

1544,5

1414,5

1115

1115 Set fra siden

120 5 0

Brännbar t tak

Rais Rais Nexo Nexo 160 160 med medsideglas sideglas

450

NEXO 160

195

A-A A-A

1606 1606

AA

1226 1226

1202 1202 1115 1115

200

730(G) (G) 730

800

670

400

295

100

10-0411-6402 10-0411-6402

120 5 0

491

493 493

200 80 0

120 120 55 00

55 00

491

440 440

264 264(G) (G) 390 390

446 446

RaisNexo Nexo185 185med medsideglas sideglas Rais

10-0511-6402 10-0511-6402

1866 1866

198 198 398 398

223 223

AA

A-A A-A

450

400

295

100

Brännbar t tak

NEXO 185

1202 1202 1115 1115

1226 1226

491

200

730 730(G) (G)

800

670

493 493

200 80 0

491

120 120 55 00

55 00 440 440 446 446 223

264(G) (G) 264 390 390

93


RAIS JUNO L 120 / L 160 UTAN SIDOGLAS

TEKNISKA DATA: MÅTT (B-D-H)

Rais Juno 120 L

Uden sideglas

Brännkammarens inre mått 352-292-446 mm 4736401 Rökutgång (diameter) MED SIDOGLAS Ø150 mm

NYCKELTAL Nominell effekt Effekt (min–max) Uppvärmning (vid 20°) Verkningsgrad Partiklar

Frontglas 450

309

75

4746402

Sidoglas

kg

634

Juno 120 L G with side glass

Rais Juno 160 L Med sideglas

A

1223

4726401

1125 1052,5

85 0

500

682(G) 450

75

309

75 450

471

309

0 L Med sideglas

800

734

131

Brännbar väg med sidoglas

309

n46

450

85 0

500

250

309

8

80 0

484

800

734

Juno 120 L G with side glass 4746402

484

250

Juno 160 L G with side glass 4726402

Avstånd till brännbar t vid vridsockel = möbleringsavstånd

A-A A

1668

Juno 120 L G with side glass 4746402

1125 1052,5

450

B

A

1223 1125 1052,5

1125 1052,5

B

131 10 471 0

10 471 0 800

734

A-A

682(G)

471

309

450

500

A

1223

A-A

682(G)

Brännbar t tak

75

484

80 0

682(G)

250

Brännbar t tak

153(G)

484

75 75

0 178(G)

250

309

75

0

234

400

309

309

75

75

Brännbar väg utan sidoglas

634

A-A

850

VIKT

Uden sideglas

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 400 1,89 CleverAir / 2,11 g/kg

850

178(G)

153(G)

131

250 80 0

484

94

n46

8

8

131

0

B-B

178(G)

n46

8

0 153(G)

234

n46 484

250

0

234

0L

SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

178(G)


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

RAIS 600 MAX LUCKA MED GLAS

TEKNISKA DATA: MÅTT (B-D-H) Brännkammarens inre mått 544-256-471 mm LUCKA STÅLRAM Ø150 mm Rökutgång (diameter)

NYCKELTAL Nominell effekt Effekt (min–max) (vid 20°) Uppvärmning Verkningsgrad Partiklar

5,8 kW 1-8 kW 15-120 m2 81 % 1.8 g/kg

600MAX, 3 sidet glas

VIKT

11-0801-6401

223/246 kg 60/120 kg

100

Värmesten

770

321

500

1100

844

det glas

600MAX - Glass 3S with one extra top box

A-A

A

1506

11-0801-6498

Brännbar väg 100

50

1208 1097

11

557(G)

770

447

321

500

00

50

1100

844

546

447

50

Avstånd till brännbar t vid vridsockel = möbleringsavstånd

120 5 0

5 0

447

Brännbar t tak

11

682

340(G) 434

00

770

50 447

688 344 1696

11-0801-6499

440

A-A

A

221

600MAX - Glass 3S with two extra top boxes

1208

600MAX - Glass 3S with two extra top boxes

11-0801-6499

A

A-A

1208

1208

546

1097

557(G)

1097

5 0 120 5 0

A-A

682

688 344 355 434

1097 688

557(G) 5 0 340(G)

B

682

340

682

43

688

344

440

B-B

221 B

120 5 0

5 0

10,2

n1

344

440

340(G) 1208

434

79

1311

A

340(G)

221

5 0

11-0601-6402

546 682

221

600MAX - Sideglass to the right, Glass

B

120 5 0

440

B

A-

A 1097

557(G)

1311

1696

557(G)

600MAX - Sideglass to the right, Glass

11-0601-6402

120 5 0 355 434

688

95


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

RAIS Q-TEE

RAIS Q-TEE C LUCKA MED GLAS

TEKNISKA DATA:

LUCKA MED GLAS

TEKNISKA DATA:

Brännkammarens inre mått 317-270-270 mm LUCKA STÅLRAM Ø150 mm Rökutgång (diameter) 275 mm Avstånd till brännbart vid isolerad skorsten Rais Q-TEE C NYCKELTAL8326401 Afstand til brændbart 4,1 kW Nominell effekt 2-6 kW Effekt (min–max) (vid 20°) 30-90 m2 Uppvärmning 80 % Verkningsgrad 0,8 g/kg Partiklar 275

Brännbar väg

275

539

8326401 Afstand til brændbart

Brännbar t tak

225

469 800

469

Rais Q-TEE C 469

469

225

225

469

Brännbar t tak

65 0

650

650

65 0

225

800

225

493

521

350

469

481

350

225

Brännbar väg

225

8326401 Afstand til brændbart

275

539

Rais Q-TEE C

650

800

dbart

650

493

96/114/100 kg 800

VIKT

521

481

89/90/101 kg

275

VIKT

350

MÅTT (B-D-H)

Brännkammarens inre mått 317-270-270 mm LUCKA STÅLRAM Ø150 mm Rökutgång (diameter) 275 mm Avstånd till brännbart vid isolerad skorsten Rais Q-TEE NYCKELTAL 8316401 Afstand til brændbart 4,1 kW Nominell effekt 2-6 kW Effekt (min–max) (vid 20°) 30-90 m2 Uppvärmning 80 % Verkningsgrad 0,8 g/kg Partiklar 350

MÅTT (B-D-H)

65 0

65 0

521

350

225

469

469

539

570 557,5

Q-Tee

469

8316404 Model oversigt

225

Q-Tee

650

800

800

275

570

8326404 Model oversigt

456 225

52,5

110 5 469 0

5 0 850 837,5

65 0

736

556

456

53,5 5 0

110 5 0

850 836

736

332,5 390

0

131

115

n

11 0

5 0

B

110 5 0

B

100 0

A

562 456 110 5 0

2055

148,5 522

435 217,5

570

551

503(G)

100 0

425

562 665 456 651

0

57(G)

0

455

528

522

528 264 B-B

264

163

n1

45

171

205

110 5 0

A

459

147,5

113 5 0

459

5 0

8326402 Måltegning

A-A

570

503(G)

551

390

Rais Q-TEE C

5 0

562 456

665

B-B

388

96

A-A

171

435 217,5

652,5

280

A

388

425

110 5 0

570

0

505(G)

B

0

8326402 Måltegning

131

B

562 456

204

505(G) 5 0

110

A-A

A

570

333,5

Rais Q-TEE C

250

285 280


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

RAIS Q-TEE 2 C

RAIS Q-TEE 2 TEKNISKA DATA:

TEKNISKA DATA:

MÅTT (B-D-H)

MÅTT (B-D-H)

Brännkammarens inre mått 446-277-265 mm Rökutgång (diameter) Ø150 mm Avstånd till brännbart vid isolerad skorsten 200 mm Avstånd till brännbart vid användning av värmeskydd 200 mm Rais Q-TEE II 8386401

Brännkammarens inre mått 446-277-265 mm Ø150 mm Rökutgång (diameter) 200 mm Avstånd till brännbart vid isolerad skorsten 200 mm Avstånd till brännbart vid användning av värmeskydd Rais Q-TEE II C 8346401 Afstand til brændbart NYCKELTAL Nominell effekt 6,5 kW 3-8 kW Effekt (min–max) (vid 20°) 45-120 m2 Uppvärmning 81 % Verkningsgrad 1,8 g/kg Partiklar

596 800

1200

1200

691

00 12

596

596

Avstånd till brännbar t vid vridsockel = möbleringsavstånd Rais Q-TEE II C

715 715 595

Q-Tee II C

431

300

8386404 Model oversigt

A-A

603

596

390

280

596

A-A

595

595

110 2 0

2 0

975

883

875

A-A

595 135 220(G) 537

n110

475

B

B

390 280

656

0

0

0 C

5 0

855

B

763

0

E

0

0

63(G) C

0

170 C-C

975

471

0

855

755 635 B-B

165 110

768

110 2 0

2 0 983

270 220

131 410

n110

0

390 280

330

135

875

475

E-E

490 B-B

883

110 5 0

0

D

125

755

B

660

380

B

A-A

656

582 291

177

230

0

0

110 5 0 B-B

D-D

723

595

n15

125

A-A

475

595

A

B-B

975

572

471

330

C-C

983

595

5 0

110 2 0 715

63(G)

D

603

110 110 5 0

723

660

479

A

545(G)

0

755

A

603

490

380

Rais Q-TEE II C 110 8346402B 5 Måltegning B-B 0 2

159

B

B

8346404 Model oversigt

0

595

110 5 0

0

Q-Tee II C

855 A-A

475

110 5 0

275 170 C-C

C

983

475 A

475

5 0

760

n15

380

2 0

0

177

490 256

Q-Tee II

0 0

E

768

640

00 12

110 1100 0

0 E-E

755

270 300 270

Rais Q-TEE II C 165 8346402 165 Måltegning 0 0 A 603

0

875

E-E

635 490 490

230 125

545(G) 256

855

755 755 635

E

715

300

763 763

B

883

E-E E

110 5 0 B-B

691

C-C

D-D

D

595

596

5 0 1200

0

C-C

723

00 12

00 12

0 975 975 855

0 0

A-A

595

300

475

230 400 230

125 1250

110 1100

A

603

8346404 Model oversigt

595 390 596 390

Brännbar t tak

D-D

159

D

479

300

D-D

8346401 D Afstand til brændbart

723 723

800

596

B-B

596

300

B-B

300

0 875 875 755 Brännbar t tak 755

5 0

431

300

800

300

00 12

110 1100

B-B

300

400

300

691

603

431

300

596

A-A A-A

475

800

Brännbar väg

300 431

300 400

146/146/140/163/166 kg 691

8346401 Afstand til brændbart

Brännbar väg

595 595 475

400

Rais Q-TEE II C

1200

691

VIKT

1200

135/136/130/152/156 kg

II

dbart

431

400

800

VIKT

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,8 g/kg

300

Nominell effekt Effekt (min–max) Uppvärmning (vid 20°) Verkningsgrad Partiklar

800

NYCKELTALAfstand til brændbart

110 2 0

97

E


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

RAIS Q-BE / Q-BE XL

RAIS Q-TEE 2 C TÄLJSTEN TEKNISKA DATA:

TEKNISKA DATA:

MÅTT (B-D-H)

MÅTT (B-D-H) Brännkammarens inre mått 239-239-505 mm Ø150 mm Rökutgång (diameter) NYCKELTAL Rais Q-BE Nominell effekt 5,9 kW 2616401 Afstand til brændbart 4-8 kW Effekt (min–max) (vid 20°) 60-120 m2 Uppvärmning 80 % Verkningsgrad 1,4 g/kg Partiklar

800

135/165 kG 20 kg 750 72 kg

200

Värmesten XL Värmesten Rais Q-BE

2616401 Afstand til brændbart

200

800

00 12

1200

387

412

75 0

322

637

Avstånd till brännbar t vid vridsockel = möbleringsavstånd

637

Rais Q-BE

2616401 Afstand til brændbart

Brännbar t tak

Brännbar t tak

412

150

300

Avstånd till brännbar t vid vridsockel = möbleringsavstånd

75 0

748

60 750 750

300

387

200

637

474

300 400

150

Brännbar väg

300

Brännbar väg

500 75 0

1200

748

750

387

T

500

VIKT

335 kg

400

387

200

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,8 g/kg 474

VIKT

446-277-265 mm Ø150 mm 200 mm

300

Brännkammarens inre mått Rökutgång (diameter) Avstånd till brännbart vid isolerad skorsten Rais Q-TEE II C SST 8336401 NYCKELTAL Afstand til brændbart Nominell effekt Effekt (min–max) (vid 20°) Uppvärmning Verkningsgrad Partiklar

60

300

637

500

387

200

00 12

75 RaisRais Q-BE Q-BE 0

2616402 2616402 Måltegning 322Måltegning

A

800

A-A A-A

A

1379 1379

200

1337 1337

750

150

821(G) 821(G)

750

387

75 0

412

558558

60

Rais Q-BE XL

2646401 Afstand til brændbart

2646402

500

B

120 8 8 0 0

370

370

n1

373

373 B-B 02

B-B 187

367

187

1

370

370 373

348

B

n1 0

2

187 185

0

370

B

B

373

471

120 8 8 0

8 0

185

174 205

507

696

63(G)

B

187

348 335

412

150 322

B-B

n1 1 0

0

471

558

558 B

110

0 75

696

348

0 75

63(G) 60 686

471

13

821(G)

850

373

63(G)

174

970

545(G) 5 0

A

1379 1337

A-A

558

0 686

174

110

686

507

1379 1337

2616402 A-A Måltegning

B-B B-B

02 02

821(G)

387

110 0

98

A

1379

n1 n1

A

1038

507

5 0

B

A-A

821(G)

545(G)

750

545(G)

850

373373

200

850

970

370370

Rais Q-BE

2616402 Måltegning

387

970

750

8336402 Måltegning

200

A-A

Rais Q-TEE II C SST

370370

187187

Rais Q-BE

A-A

696

A

1790

BrændbarMåltegning t loft

6402 tegning

A

120120 8 8 0 0

187 373187 373

Rais Q-BE XL

1038

B

8 8 0 0

322

s Q-TEE II C SST

B

B

185 185

B

75 0


SPECIFIKATIONER INSATSER

RAIS VISIO UNIQ

RAIS VISIO 1

TEKNISKA DATA:

TEKNISKA DATA:

MÅTT (B-D-H)

MÅTT (B-D-H)

Brännkammarens inre mått Inbyggnadsmått Ramens yttre mått Rökutgång (diameter) AirSystem-anslutning

Brännkammarens inre mått 697-330-475 mm 770-432 mm Inbyggnadsmått mått 781-444 mm Ramens yttre 200 mm Rökutgång (diameter) Ø150 mm AirSystem-anslutning NYCKELTAL Nominell effekt 7 kW 5-9 kW Effekt (min–max) (vid 20°) 75-135 m 2 Uppvärmning 80 % Verkningsgrad Par tiklar < 6,5 g/kg VIKT 280 kg

N/A

NYCKELTAL Nominell effekt Effekt (min–max) Uppvärmning (vid 20°) Verkningsgrad Par tiklar

VIKT

1525

1525

1460 1525

1398 1525

1460

1398

454(G)454(G) 512 512

926 926 414 414 0

75 0 75 0

691(G) 891 691(G)

0

391(G) 512 391(G)

891 445

512 445

891

632

Visio 1 - With Frame

1643,4

Visio 1 - With Frame

1375 1643,4

1526

1246402 Måltegning

1395 1526 1395

1375

with top boxes

2646499

407(G) 444

810

810 367

407(G) 444

1788 1583

3670

0

0

750(G) 781 454

454 120 8 0

139

908 750(G) 781 908

139 0

123 605

RAIS Q-BE / Q-BE XL Rais Q-Be XL

1246402 Måltegning

123 605

143

632

445

143

445

99


SPECIFIKATIONER INSATSER

RAIS VISIO 2

RAIS VISIO 3

TEKNISKA DATA:

TEKNISKA DATA:

MÅTT (B-D-H)

MÅTT (B-D-H)

Brännkammarens inre mått 533-333-466 mm 685-490-432 mm Inbyggnadsmått mått 751-557-444 mm Ramens yttre 200 mm Rökutgång (diameter) Ø150 mm AirSystem-anslutning NYCKELTAL Nominell effekt 7 kW 5-9 kW Effekt (min–max) (vid 20°) 75-135 m 2 Uppvärmning 80 % Verkningsgrad Par tiklar < 6,5 g/kg VIKT 259 kg

Brännkammarens inre mått 533-333-466 mm 685-490-432 mm Inbyggnadsmått mått 891-512-444 mm Ramens yttre 200 mm Rökutgång (diameter) Ø150 mm AirSystem-anslutning NYCKELTAL Nominell effekt 7 kW 5-9 kW Effekt (min–max) (vid 20°) 75-135 m 2 Uppvärmning 80 % Verkningsgrad Par tiklar < 6,5 g/kg VIKT 260 kg

Rais Visio 3

med ramme

1246435 Panel indbygning til ovn med ramme alle mål er minimumsmål

1606

1526

1606 1360

1395 1526 1395

1360

Visio 3 Med ramme 1246432 Måltegning Visio 3 Med ramme

1246432 Måltegning

1606

1526

1606 1346

1395 1526 1395

1346

810

139

0

751 627(G)

899

433(G) 557 433(G) 557

140

0

403

1400

696(G) 891 696(G) 891

0 445

403

445 120 120 615 615

496

751 899

368

0 139

627(G)

496

100

410(G) 410(G) 444 444

368

367

0

811

891

0 445

445 146 146 632 632

367

0

811

410(G) 410(G) 444 444

810

392(G) 512 392(G) 512


SPECIFIKATIONER INSATSER

RAIS VISIO 2 L

RAIS VISIO 3 L

TEKNISKA DATA:

TEKNISKA DATA:

MÅTT (B-D-H)

MÅTT (B-D-H)

Brännkammarens inre mått 660-256-545 mm 1088-504-504 mm Inbyggnadsmått mått 1088,6-504-563 mm Ramens yttre 200 mm Rökutgång (diameter) Ø150 mm AirSystem-anslutning NYCKELTAL Nominell effekt 10,3 kW 8-12 kW Effekt (min–max) (vid 20°) 120-180 m 2 Uppvärmning 81 % Verkningsgrad Par tiklar 1 g/kg VIKT 293 kg

Brännkammarens inre mått 660-256-545 mm 1088-504-504 mm Inbyggnadsmått mått 1088,6-504-563 mm Ramens yttre 200 mm Rökutgång (diameter) Ø150 mm AirSystem-anslutning NYCKELTAL Nominell effekt 10,3 kW 8-12 kW Effekt (min–max) (vid 20°) 120-180 m 2 Uppvärmning 81 % Verkningsgrad Par tiklar 1 g/kg VIKT 293 kg

Rais Visio 3 L

2246525 Panel indbygning til ovn med ramme alle mål er minimumsmål

Visio L 3 2246422 Visio L3 Måltegning 2246422 Måltegning

A

A A

A

1868

1844 1844

1765

1868

1638 1765

1591

1586 1586

1638

1591

1765 1765 1638 1638

932

566 566

530(G) 530(G)

367

528(G) 528(G) 563 563

931 931

932

367

368 368 139 1390

871(G)

0

999 871(G) 999

420(G)

397(G) 397(G) 504 504

549 1076 409

544 544

409 117 117 540 540 Uden ramme

Uden ramme

1089 1089

544 544

473 473

945 945

473 473 142 142

549

409

1076

553 553

549

409

117 117 611 611

620

1147

898(G) 898(G) 1089 1089

549 420(G)

1147 620

140 140 0 0

142 142

0

0 0

634 634

0

Uden ramme Uden ramme

101


SPECIFIKATIONER INSATSER

RAIS VISIO 2:1

RAIS VISIO 3:1

TEKNISKA DATA:

TEKNISKA DATA:

MÅTT (B-D-H)

MÅTT (B-D-H) mm mm mm mm mm

Brännkammarens inre mått 210-499-230 mm 528-705-490 mm Inbyggnadsmått mått 528-750-490 mm Ramens yttre 200 mm Rökutgång (diameter) Ø150 mm AirSystem-anslutning NYCKELTAL Nominell effekt 8,3 kW 5-9 kW Effekt (min–max) (vid 20°) 75-135 m 2 Uppvärmning 80 % Verkningsgrad 5,7 g/kg Par tiklar 260 kg VIKT

8,6 kW 5-9 kW 75-135 m 2 80 % 3,6 g/kg 235 kg

Visio 3:1 - With Frame

1447

1236402 Måltegning

Visio 3:1 - With Frame 1319 1236402 Måltegning

1444

1367

1317

788 179

0

0

750(G) 781 962

788 481

552

962 481

552

246

481

102

0

490 0 139

438(G) 628

0

438(G) 628 314628 314 628 314

246

481

139

368

0 750(G)

490

407(G) 750(G)

368

314

231

750(G) 781

407(G)

179 467 0

858

443

444

407(G) 467 0

444

407(G)

909 467

455(G) 455(G)

858

909 1319

910 467

1317

1447

1475 910

1444

1367

231 951

1475

951

694-222-210 788-444 781-444/788-443 Ø200 Ø150

443

Brännkammarens inre mått Inbyggnadsmått mått Ramens yttre Rökutgång (diameter) AirSystem-anslutning NYCKELTAL Nominell effekt Effekt (min–max) (vid 20°) Uppvärmning Verkningsgrad Par tiklar VIKT

650(G) 755 650(G) 755


SPECIFIKATIONER INSATSER

RAIS 5001 / 2 / 3

RAIS 6001 LUCKA MED GLAS

TEKNISKA DATA:

LUCKA MED GLAS

TEKNISKA DATA:

MÅTT (B-D-H)

MÅTT (B-D-H)

Brännkammarens inre mått Inbyggnadsmått Ramens yttre mått Rökutgång (diameter) AirSystem-anslutning

LUCKA STÅLRAM

N/A

NYCKELTAL

Brännkammarens inre mått Inbyggnadsmått mått Ramens yttre Rökutgång (diameter) AirSystem-anslutning

544-256-471 mm 730-615 mm 758-627 mm Ø150 mm Ø100 mm

LUCKA STÅLRAM

NYCKELTAL

Nominell effekt Effekt (min–max) Uppvärmning (vid 20°) Verkningsgrad Par tiklar

Nominell effekt 5,8 kW 2-8 kW Effekt (min–max) (vid 20°) 30-120 m 2 Uppvärmning 76 % Verkningsgrad Par tiklar < 1,8 g/kg 99 kg VIKT

VIKT

RAIS 600-1

11-0101-6405 Alle mål er minimumsmål

448

270

615

820

730

758

95 Rais 600-1 Glass

557

682

184 400 557(G) 627

357 400 357

184

627

11-0101-6402

(G) 682 758

103


SPECIFIKATIONER INSATSER

RAIS 6002

RAIS 6003 LUCKA MED GLAS

TEKNISKA DATA:

LÅUCKA MED GLAS

TEKNISKA DATA:

MÅTT (B-D-H)

MÅTT (B-D-H)

Brännkammarens inre mått Inbyggnadsmått mått Ramens yttre Rökutgång (diameter) AirSystem-anslutning

544-256-471 mm 704-375-615 mm 721-391-627 mm Ø150 mm Ø100 mm

LUCKA STÅLRAM

Brännkammarens inre mått Inbyggnadsmått Ramens yttre mått Rökutgång (diameter) AirSystem-anslutning

544-256-471 mm 678-375-615 mm 684-391-627 mm Ø150 mm Ø100 mm

NYCKELTAL

NYCKELTAL

Nominell effekt 5,8 kW 2-8 kW Effekt (min–max) (vid 20°) 30-120 m 2 Uppvärmning 76 % Verkningsgrad Par tiklar < 1,8 g/kg 99 kg VIKT

Nominell effekt 5,8 kW Effekt (min–max) 2-8 kW Uppvärmning (vid 20°) 30-120 m 2 Verkningsgrad 76 % Par tiklar < 1,8 g/kg 99 kg VIKT

RAIS 600-3

11-0401-6405 Alle mål er minimumsmål

umsmål

Rais 600 - Glass 3S

Rais 600 - Glass Left

11-0401-6402

558

557

11-0301-6402

184 400

360

104

627

(G) 682 721

558(G)

558(G)

342

390,5 400

627

339,5

682

340 (G) 391

184 400

342

340 (G) 390 ,5

(G) 682

LUCKA STÅLRAM


SPECIFIKATIONER INSATSER

RAIS 700

RAIS 900 LUCKA STÅLRAM

TEKNISKA DATA:

LUCKA STÅLRAM

TEKNISKA DATA:

MÅTT (B-D-H)

MÅTT (B-D-H)

562-290-300 mm Brännkammarens inre mått 840-545 mm Inbyggnadsmått mått 864-574 mm Ramens yttre Ø150 mm Rökutgång (diameter) Ø100 mm AirSystem-anslutning NYCKELTAL 5,2 kW Nominell effekt 3-7 kW Effekt (min–max) (vid 20°) 45-105 m 2 Uppvärmning 80 % Verkningsgrad Par tiklar < 2,59 g/kg 125 kg VIKT

LUCKA MED GLAS

Brännkammarens inre mått Inbyggnadsmått mått Ramens yttre Rökutgång (diameter) AirSystem-anslutning NYCKELTAL Nominell effekt Effekt (min–max) (vid 20°) Uppvärmning Verkningsgrad Par tiklar VIKT

700-200-230 972-479 1002-506 Ø150 Ø100

mm mm mm mm mm

LUCKA MED GLAS

6,9 kW 5-9 kW 75-135 m 2 79 % <2,0 g/kg 120 kg

Rais 900 9116405 Alle mål er minimumsmål

Rais 700

Rais 900

7106401

Rais 700 7106401

9116402

Rais 900 9116402

105


SPECIFIKATIONER INSATSER

RAIS 2:1

RAIS Q-BE INSATS

LUCKA MED GLAS

TEKNISKA DATA:

TEKNISKA DATA:

MÅTT (B-D-H)

MÅTT (B-D-H) Brännkammarens inre mått Inbyggnadsmått Ramens yttre mått Rökutgång (diameter) AirSystem-anslutning

500-244-374 736-477 736-477 Ø150 Ø100

mm mm mm mm mm

Brännkammarens inre mått Inbyggnadsmått mått Ramens yttre Rökutgång (diameter) AirSystem-anslutning

LUCKA STÅLRAM

NYCKELTAL

NYCKELTAL

Nominell effekt 6 kW Effekt (min–max) 3-9 kW Uppvärmning (vid 20°) 45-135 m 2 Verkningsgrad 79 % Par tiklar 3,7 g/kg 140 kg VIKT

Nominell effekt Effekt (min–max) (vid 20°) Uppvärmning Verkningsgrad Par tiklar VIKT

239-239-505 405/405-925 422/424-970 Ø150 Ø100

mm mm mm mm mm

5,9 kW 3-7 kW 45-105 m 2 80 % 1,4 g/kg 110 kg

Rais Q-BE INSERT

2626405 Alle mål er minimumsmål

Rais 2:1 9106402

100mm luft bag ovn

Rais 2:1 9106402

Rais Q-BE INDSATS 2626402

106

50mm luft bag ovn


SPECIFIKATIONER TILLBEHÖR/UTOMHUS RAIS TETRA D: 200

D: 200

RAIS BUTEO D: 200

RAIS CARRY

H: 450

H: 560

D: 200

Ø: 510

H: 360

H: 480

H: 540

B: 430

RAIS WALL TOOLS 200

RAIS LIGHTING 131

230

H: 680

RAIS SOLO D: 175

RAIS WOODY

H: 440

H: 600 W: 145

RAIS WOODBOX W: 300 H: 380

RAIS WOODFRAME W: 380

RAIS CONSTANT 800

B: 1000

H: 450

0

31

400

D: 500

107


SPECIFIKATIONER TILLBEHÖR/UTOMHUS

RAIS WOODRACK D: 360

D: 360

D: 250

H: 980

H: 1450

RAIS WOODWALL B: 200

B: 131

D: 250

H: 230

B: 310

B: 310 H: 1900

H: 1150 / 1750 592,5

RAIS RA

25

360

H: 8080

25

Ø 300300 Ø:

2

2

attika Feuer AG Fuss für Feuerschale Massstab 1/2 03.06.2008_St

RAIS CIRCLE

RAIS CONE A

650

Ø1020 n1020

920 920

650 650

5

540

D M Y

Drawing change:

540 540

Ø462

Corrections:

Change order

Designer:

Improvement proposal:

ksj

Bend Tool: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL 0.5-3 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 `0.1 `0.1 `0.2 `0.3 `0.8 `0.5 TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 `1° `0-30° `0-20° `0-10° VINKELAFVIGELSE AFVIGELSE I MM pr. 100 mm `0.3 `1.8 `0.6 `0.9

108

Project manager: Approved:

Established: 26-02-2018

Format:

A3

OV

Remarks:

1000-2000 `1.2

> 400 `0-5° `0.15

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

Revision: Drawing no.:

7248800

UV

49

H: 1112

H: 1362

540


492

Rais Nexo Bench Large

10-0000-6411

10-0000-6412

440 375 492

Rais Nexo Bench Large

10-0000-6412

440 560

Rais Viva L Side Bench

440 560 492 481

560 680

492 481

Rais Viva L Side Bench

560 680

2716410

560 680

375

375 680

492 481

Rais Viva L Side Bench 2716410

492 481

BÄNK, BRED

677

Rais Q-Bee Bench Small 1616411

680 680

677 373

Rais Q-Bee Bench Small 1616411 677

596 3 R23

373

Rais Q-Bee Bench Small BÄNK 1616411

Rais Q-Bee Bench Large 1616412

596

450

3 R23

Rais Q-Bee Bench Large 1616412

Q-BE

370

550 540

450

450 Rais Q-Tee II

370 450

High Bench Narrow 8386412

700

370

450 Rais Q-Tee II

High Bench Narrow 8386412

700 High Bench Narrow 8386412

700

Rais Q-Tee II

370

450

550 540

700

550 540

BÄNK, BRED

700

Rais Q-Tee II High Bench Wide 8386413

364

700

380

High Bench Wide 8386413

370

Rais Q-Tee II

High Bench Wide 8386413

Rais Q-Tee II

550 540

550 540

BÄNK, SMAL

370

596 3 R23

550 540

Rais Q-Bee Bench Large 1616412

375

492 481

BÄNK, MEDEL

375

375

2716410

VIVA L

375

492 481

492

440 560

481

10-0000-6412

Rais Nexo SMAL BÄNK, Bench Large

375

481

440

NEXO

481

Rais Nexo Bench Medium

Q-TEE II

364

364

380

11-0000-6412

380

380

BÄNK, SMAL

394

572

Rais 600MAX Bench 440mm

572

572

Rais 600MAX Bench 440mm

380

Rais 600MAX Bench Large

394

BÄNK, BRED

380

11-0000-6412

394

394

Rais 600MAX Bench 440mm

11-0000-6411

11-0000-6412

541 530

Rais 600MAX Bench Large

394

394

430

11-0000-6411

600 MAX

430

Rais 600MAX Bench Large

440

11-0000-6411

682 541 530

430

541 530

440

530

430

541

BÄNK, SMAL

682

430 682

BÄNK, BRED 530

682

430

530

682

541

541

440

682

109


110

Vår löpande tekniska utveckling innebär att ändringar kan ske i specifikationer, färger och utrustning. Vi reserverar oss dessutom för eventuella fel i text, data och foton.


CRAFTSMANSHIP & NORDIC DESIGN 111


THE RIGHT CHOICE FOR QUALITY & MODERN LIVING www.rais.com


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.