RAIS Catalogue 2021/22 FL

Page 1

RAIS WOOD EXCELLENT FUNCTION & GLOBAL DESIGN


2


INHOUD HOUTKACHELS

INZETHAARDEN MET SCHUIFDEUR

Caro 16 Caro SST 18 Pilar 20 Viva L 22 Nexo 26 Juno L 32 600 Max 34 Q-Tee 36 Q-Tee C 38 Q-Tee 2 40 Q-Tee 2 SST 42 Q-Tee 2 C 44 Q-Be 46

Visio Visio Uniq Visio 2:1 Visio 3:1 Visio L

50 53 56 57 58

INZETHAARDEN 500 600 700 900 Q-Be 2:1 INTERIEUR

62 64 66 67 68 69

70

ACCESSOIRES 74 OUTDOOR 78 SPECIFICATIES 84

3


TUSSEN FAERÖERSE SCHAPEN EN GANZEN Te midden van Faeröerse ganzen en watervallen is een oude woning gerenoveerd met gevoel voor de details van vroeger. In het hart van het huis staat een RAIS Visio.

4


Q-TEE 2 MET UITZICHT Op het schiereiland Applecross in de Schotse Highlands ligt een uniek zomerhuis met panoramisch uitzicht over zee en kliffen, en met een RAIS Q-Tee 2 als het stralende middelpunt van de woning

GEEF UW HUIS EEN UNIEKE UITSTRALING Een RAIS-kachel is een compromisloze samensmelting van technologie en esthetiek, vorm en functie, design en handwerk. Tijdloze elegantie, doordachte details en exclusieve kwaliteit die lang meegaat. Gezellige alledaagse uurtjes, een welverdiende pauze en een stralend middelpunt in uw huis. Dat noemen wij ART of FIRE. Verken ons brede assortiment, ontdek hoe u uw eigen houtkachel kunt ontwerpen en doe inspiratie op voor het inrichten van uw huis met een kachel of inzethaard van RAIS. Veel plezier.

5


HOUTKACHELS

6


HOUTKACHELS VOOR ALLE SOORTEN HUIZEN Of u nu houdt van strak Scandinavisch minimalisme onder het motto less is more of van een meer creatieve en experimentele stijl, u vindt altijd wel een RAIS-houtkachel die uw interieur extra pit geeft en die gezelligheid, warmte en sfeer verspreidt.

7


CARO 92

RAIS CARO

CARO 110 SST

RAIS PILAR

RAIS VIVA L

RAIS NEXO

RAIS 600 MAX 8

PILAR 192

VIVA L 100

VIVA L 120

NEXO 100

VIVA L 140

NEXO 120

VIVA L 160

NEXO 140

JUNO L 120 SST

NEXO 160

600-2 MAX

JUNO L 160 SST

NEXO 185

600-3 MAX


Q-TEE

RAIS Q-TEE

RAIS Q-TEE C

Q-TEE C

RAIS Q-TEE 2

RAIS Q-TEE 2 C

RAIS Q-BE

Q-TEE 2

Q-TEE 2 C

Q-TEE C WAND

Q-TEE 2 LAGE POOT

Q-TEE 2 C Q-TEE 2 C LAGE POOT HOGE POOT

Q-TEE WAND

Q-TEE C POOT

Q-TEE POOT

Q-TEE SOKKEL

Q-TEE C SOKKEL

Q-TEE C SOKKEL

Q-TEE 2 Q-TEE 2 Q-TEE 2 HOGE POOT LAGE SOKKEL HOGE SOKKEL

Q-TEE 2 C Q-TEE 2 C LAGE SOKKEL HOGE SOKKEL

Q-BE

Q-TEE 2 C SST

Q-BE XL

9


UNIEKE RAIS DETAILS Het zijn de details die het verschil maken en het gevoel geven iets heel bijzonders te hebben. Hier presenteren we een aantal details die Rais uniek maken in vorm, functie en kwaliteit.

DETAILS DIE HET VERSCHIL MAKEN Mooie vlammen en een knapperend vuur in de houtkachel horen bij gezelligheid, warmte en bij elkaar zijn. Daarom zijn houtkachels van RAIS zo ontworpen dat het vuur altijd tot zijn recht komt en de ruimte visueel vult. Onze houtkachels worden gekenmerkt door uitzonderlijk grote ruiten, die ervoor zorgen dat de vlammen het natuurlijke middelpunt van de kamer worden. De extra grote ruiten bieden een uniek panoramisch zicht op het vuur, wat typisch is voor RAIS. Verschillende modellen zijn ook leverbaar met grote zijruiten, zodat u vanuit alle hoeken van het vuur kan genieten. Voor de ultieme beleving van het vuur kunt u uw houtkachel monteren op een flexibele draaisokkel. Hij kan 360 graden draaien, zodat u van overal in de kamer het vuur zien en genieten van de gezelligheid van de houtkachel. Design & kwaliteit – tot in de kleinste details

Photo: @moapynten

10


Ons Advanced Glass Concept© gaat effectief roetvorming tegen en garandeert dat er altijd vrij zicht op de vlammen is door schone ruiten. Roetvorming wordt voorkomen door te zorgen voor een snelle opwarming en een hoge temperatuur in de verbrandingskamer. Dat bereiken we door het gebruik van gecoat glas en dubbel glas, dat de stralingswarmte reflecteert. Lees meer over onze glasoplossingen op pagina 86.

DESIGN TOT IN DE KLEINSTE DETAILS Bij RAIS streven we ernaar design en kwaliteit te creëren die tijdloos zijnen die jaar na jaar meegaan – zowel visueel als functioneel. Niets wordt aan het toeval overgelaten en alles is doordacht tot in de kleinste details. Daarom hebben meerdere kachels van RAIS ook internationaal erkende designprijzen gewonnen. U kunt uw eigen houtkachel ontwerpen met onze Customizer. Maak uw keuze uit een groot aantal details en extra’s om uw kachel een unieke visuele uitstraling te verlenen.

Een van de vele kleine details die een groot verschil maken, is het sluitmechanisme van de kacheldeur. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft twee sluithaken die zorgen voor een luchtdichte verbrandingskamer en dus voor een optimaal gebruik van het brandhout. De unieke constructie van de sluithaken zorgt er bovendien voor dat de deur zacht en discreet sluit – met het geluid van kwaliteit.

In alle details is aan gebruiksvriendelijkheid gedacht. Onze ventielsystemen zijn bijvoorbeeld voorzien van eenvoudige symbolen en een rubberen afdekking. Zo is een handige, comfortabele en correcte bediening van het ventiel en de luchttoevoer gegarandeerd. Het ventielsysteem is bovendien gebouwd met kogellagers die zorgen voor minder geluid bij het bedienen en voor een gevoel van kwaliteit. De kogellagers zorgen er ook voor dat u bij de bediening duidelijk merkt of het ventiel in de middelste, gesloten of volledig geopende stand staat. 11


ONTWERP UW EIGEN HOUTKACHEL Smaken verschillen, net als onze huizen. Daarom biedt RAIS een groot aantal keuzemogelijkheden, zodat u uw houtkachel precies aan uw individuele smaak en woning kunt aanpassen. Kies bijvoorbeeld uit verschillende kleuren, hoogtes en handgrepen om uw kachel aan te passen tot een geïntegreerd element in uw interieur. Het kleurenpalet van RAIS omvat een selectie van prachtige Scandinavische tinten. Topplaten en rookkanalen zijn v erkrijgbaar in de geselecteerde RAIS-kleuren, zodat de houtkachel overkomt als een mooie esthetische eenheid. De topplaat is bovendien ook verkrijgbaar in roestvrij staal en in speksteen.

MAKE A CHOICE

12


MET AANDACHT VOOR DE NATUUR Voor een gegarandeerd milieuvriendelijke verbranding en een optimaal gebruik van het brandhout kunt u een houtkachel kiezen met een van onze luchttoevoersystemen: CleverAir of ElectronicAir. Het gaat respectievelijk om een mechanisch en een elektronisch systeem dat de luchttoevoer naar de verbranding regelt. Door te kiezen voor een van onze geavanceerde luchttoevoersystemen hoeft u de luchttoevoer niet handmatig te regelen en bent u zeker van een correcte luchttoevoer tijdens alle verbrandingsfasen. U hoeft alleen maar het vuur aan te steken en af en toe nieuwe houtblokken toe te voegen. De kachel zorgt voor de rest. Lees meer op pagina 87.

13


14

1

2

3

MODEL

KLEUR

HANDGREEP

Kies uw favoriete houtkachel in precies die hoogte die bij uw huis past.

Onze houtkachels zijn verkrijgbaar in een prachtige selectie populaire Scandinavische tinten.

Een handgreep is een klein detail dat een groot esthetisch verschil maakt.


ONTWERP UW EIGEN HOUTKACHEL Gebruik onze Customizer en ontwerp uw eigen houtkachel. Verken de vele mogelijkheden en creëer uw eigen persoonlijke uitstraling. Met de Customizer-functie op onze website www.rais.com kunt u snel en gemakkelijk uw eigen houtkachel ontwerpen en onze vele unieke designdetails uitproberen voordat u uw definitieve keuze maakt. Varieer met de vele combinatiemogelijkheden totdat u precies de stijl hebt gevonden die u mooi vindt.

4

5

6

DEUR

LUCHTTOEVOER

ROOKKANAAL

Kies uit deuren met glas of met een stalen frame.

Met ElectronicAir of CleverAir is efficiënt, economisch en groen stoken gemakkelijk.

Kies een rookkanaal in dezelfde kleur als de kachel.

15


16

VERMOGEN 3-7kW I OPPERVLAKTE 45-105 m2 I 6 KLEUREN I 5 HANDGREPEN


RAIS CARO Caro is een kleinere houtkachel met een mooie ovale vorm en een lichte en elegante uitstraling – een logische keuze voor kleinere kamers in bijvoorbeeld een vakantiehuisje. Caro is niet groot van formaat, maar biedt toch een spectaculair zicht op het vlammenspel door de brede zijruiten en de glazen deur, en verspreidt gezelligheid en warmte door de hele kamer. Om schone ruiten en een onbelemmerd zicht op het mooie vlammenspel te garanderen, heeft Caro gecoat glas, dat roetvorming voorkomt. Kies uit verschillende kleuren, handgrepen en andere opties om uw favoriete versie van RAIS Caro te ontwerpen.

17


18


RAIS CARO SST Caro is ook leverbaar als het model Caro SST, dat zich onderscheidt door de bekleding met speksteen. De ruwe, natuurlijke speksteen vormt een rustiek contrast met de mooie ovale vorm en de elegante uitstraling van de kachel, terwijl de mooie tekening van de steen bijdraagt aan de elegantie van de kachel. De spekstenen hebben ook een praktische functie: ze accumuleren de warmte van de kachel en zorgen ervoor dat de kacheltemperatuur 4-5 uur boven kamertemperatuur blijft. Ook al is de Caro klein van formaat, toch biedt de kachel een spectaculair zicht op de vlammen door de brede zijruiten en de grote deur. Kies uit verschillende kleuren, handgrepen en andere opties om uw favoriete versie van CARO SST te ontwerpen.

VERMOGEN 3-7 kW I OPPERVLAKTE 45-105 m2 I 6 KLEUREN I 5 HANDGREPEN

19


20

VERMOGEN 2-9 kW I OPPERVLAKTE 30-135 m2 I CLEVER/ELECTRONICAIR I 360O DRAAIBAAR I 6 KLEUREN I 5 HANDGREPEN


RAIS PILAR

Pilar is de belichaming van sculpturale elegantie. Een opvallende blikvanger in de kamer die karakter en persoonlijkheid toevoegt aan uw huis. Met een hoogte van bijna twee meter vult Pilar de ruimte. Het sculpturale design dat eenvoudig en elegant is, maar tegelijkertijd opvallend en spectaculair, springt onmiddellijk in het oog. De grote en mooi afgeronde glazen ruit zorgt voor een unieke beleving van het vuur, dat vrij spel heeft in de enorme verbrandingskamer. De solide en krachtige handgreep onderstreept de kwaliteit en het gewicht van de kachel.

Leverbaar met handbediend ventiel met CleverAir, of met ElectronicAir waarmee de luchttoevoer op afstand wordt bediend.

21


Photo: @patrikmurarn

RAIS VIVA L 120

22


Photo: @moapynten

RAIS VIVA L 160

RAIS VIVA L Viva L is een supereenvoudige houtkachel – rond, elegant en sculpturaal. De strakke lijnen van de mooie gebogen deur en de discrete, ronde handgreep passen bij het design van de kachel. Kies uit een heel reeks designdetails en creëer precies de Viva L die bij uw huis en interieurstijl past. Ook leverbaar als gashaard.

VERMOGEN 3-7 kW I OPPERVLAKTE 45-105 m2 I CLEVERAIR I 360O DRAAIBAAR I 6 KLEUREN I 6 HANDGREPEN

23


RAIS VIVA L 140

RAIS VIVA L 100

24

RAIS VIVA L 120


RAIS VIVA L 120

25


Photo: @thenordicbarnhouse

RAIS NEXO 100

RAIS NEXO Met zijn rechte hoeken en pure design is Nexo discreet en opvallend tegelijk. Niets onderbreekt het gladde oppervlak, en er is vrij zicht op de vlammen door de grote, rechthoekige glazen ruiten. Met zijn sobere esthetiek past Nexo bij alle soorten interieurs, maar hij is absoluut perfect voor eigentijdse gestroomlijnde architectuur en minimalistische woonstijlen. Ontwerp uw Nexo precies zoals u dat wilt. Kies uit een scala aan optionele details zoals kleur, hoogte, met of zonder zijruiten en verschillende handgrepen. Ook leverbaar als gashaard.

26


RAIS NEXO 185

VERMOGEN 3-7 kW I OPPERVLAKTE 45-105 m2 I CLEVERAIR I 360O DRAAIBAR I 6 KLERUREN I 6 HANDGREPEN

27


RAIS NEXO 100

28

RAIS NEXO 160


RAIS NEXO 120

INRICHTEN MET MULTIBOXEN Combineer uw nieuwe houtkachel met multiboxen en creëer uw eigen persoonlijke stijl. Met multiboxen kunt u een uniek interieur creëren. Uw houtkachel lijkt een geïntegreerd onderdeel van een meubelstuk. Plaats de multiboxen precies zoals u dat wilt en gebruik ze als bankje, voor het opbergen van brandhout of op beide manieren tegelijk. Er zijn multiboxen verkrijgbaar voor Nexo, Viva L, Q-Be, Q-Tee 2 en 600 Max.

Photo: Lindawage

RAIS NEXO 140 29


30


THE NORDIC BARN HOUSE FAVORIET VAN DE ARCHITECT

Midden in de natuur, op een prachtig bosperceel op het zuiden, ligt een eigentijdse Scandinavische interpretatie van de traditionele tweevleugelige boerderij – The Nordic Barn House. Het huis, waarin een privéwoning, tekenstudio, oranjerie en atelier zijn gecombineerd, is uitgevoerd met bijzondere architectonische details en exclusieve kwaliteitsmaterialen. Maar liefst drie houtkachels van RAIS hebben hun weg gevonden naar de diepe rust in het bos. Een RAIS Viva L verspreidt op koude dagen warmte in de oranjerie. Een RAIS Visio L vormt een mooi samenspel met de op maat gemaakte ambachtelijke keuken. En in de tekenstudio is de keuze gevallen op een RAIS Nexo als aanvulling op het exclusieve interieur.

31


RAIS JUNO L 160

32


RAIS JUNO L 120

RAIS JUNO L Geniet van de eigen esthetiek en functionaliteit van de natuur met de pilaarronde Juno L, die is bekleed met prachtige, warmteaccumulerende speksteen. Alleen de grote glazen ruit en de elegant ontworpen handgreep doorbreken het verfijnde natuurlijke patroon en de rustieke grijstinten van het oppervlak van de speksteen. De speksteen geeft de houtkachel een unieke uitstraling en heeft ook een praktische functie. Hij absorbeert warmte, geeft deze beetje bij beetje af en zorgt voor een uitstekend warmtecomfort in uw huis, met een kacheltemperatuur die 10-12 uur boven kamertemperatuur blijft.

VERMOGEN 2-8 kW I OPPERVLAKTE 30-90 m2 I 360O DRAAIBAAR

33


RAIS 600-2 MAX

600 MAX 600 MAX is een elegante vrijstaande houtkachel met een stijlvol en krachtig frame van 4 mm staal, en een prachtig zicht op het vlammenspel door de grote ruit aan de voorkant en de hoge zijruiten. De verbrandingskamer rust op een onderstel dat tevens dienst doet als ruime lade met praktische opbergruimte voor bijvoorbeeld brandhout. De lade heeft een discrete handgreep en opent en sluit geruisloos. Combineer 600 MAX met een multibox die u kunt gebruiken als bank of als decoratieve opbergplek voor brandhout. U kunt ook kiezen voor een Warmteopslagmodule om de warmte van de verbranding optimaal te benutten.

34


RAIS 600-3 MAX

Photo: @lillaspisbutiken

RAIS 600-3 MAX

VERMOGEN 2-8 kW I OPPERVLAKTE 15-120 m2 I 6 KLEUREN I 6 HANDGREPEN

35


RAIS Q-TEE

Ook al woont u in een klein huis, u hoeft niets te missen van de gezelligheid, het knapperende vuur en de warmte van een houtkachel. Q-Tee is een kleine en elegante houtkachel die het allemaal heeft: een mooi design en een efficiënte, milieuvriendelijke verbranding. Met zijn compacte en rechtopstaande vorm is Q-Tee de perfecte keuze voor zelfs kleine woonruimtes en huizen.

36

RAIS Q-TEE WANDMODEL


RAIS Q-TEE 57

VERMOGEN 2-6 kW I OPPEVLAKTE 30-90 m2 I MET SOKKEL/POTEN OF ALS WANDMODEL I 5 HANDGREPEN

37


RAIS Q-TEE C WANDMODEL

38

RAIS Q-TEE C MET POTEN


RAIS Q-TEE C MET POTEN Q-Tee C is een kleine, elegante houtkachel met een mooi afgerond en organisch design. De kachel biedt een groot aantal optionele mogelijkheden, zodat u het design precies aan uw smaak en woning kunt aanpassen. Kies bijvoorbeeld voor een glazen of stalen deur en een ronde handgreep in zwart of bruin leer, zwarte eik of roestvrij staal. De mogelijkheden zijn legio. Q-Tee C kan zowel op een plaat op de grond staan als op een betonnen bank. U kunt ook kiezen voor poten of een sokkel, of hem aan de wand hangen. Q-Tee C is verkrijgbaar met een open of gesloten houtvak, met een boven- of achteruitlaat voor het rookkanaal en met AirSystem.

RAIS Q-TEE C VERMOGEN 2-6 kW I OPPERVLAKTE 30-90 m2 I MET POTEN/SOKKEL OF ALS WANDMODEL I 5 HANDGREPEN

39


RAIS Q-TEE 2 Met Q-Tee 2 hebt u een wereld aan mogelijkheden om uw interieur persoonlijkheid te geven. Plaats hem als een geïntegreerd onderdeel van een houtvak om de kubusvorm van de kachel te accentueren of voeg poten toe voor een meer klassieke uitstraling. U kunt kiezen tussen poten en sokkels in twee hoogtes. Ook leverbaar als gaskachel.

40

RAIS Q-TEE 2


RAIS Q-TEE2 MET POTEN

VERMOGEN 3-8 kW I OPPERVLAKTE 45-120 m2 I MET SOKKEL/POTEN

41


42


RAIS Q-TEE 2 C SST Q-Tee 2 C SST is een efficiënte warmtebron, bekleed met speksteen in wisselende grijstinten en met de eigen patronen van de natuur die de kachel een mooie, organische expressie geven. De speksteen absorbeert de warmte van de kachel en geeft deze beetje bij beetje af, zodat u het meeste uit uw brandhout haalt. De 180 kg speksteen houdt de warmte efficiënt vast en zorgt dat de kacheltemperatuur 5-7 uur boven kamertemperatuur blijft. Profiteer van de open ruimte onder de verbrandingskamer en gebruik deze voor het opslaan van brandhout. U kunt ook een gesloten model kiezen voor een meer minimalistische uitstraling.

VERMOGEN 3-8 kW I OPPERVLAKTE 45-120 m2 I MET SOKKEL I 5 HANDGREPEN

43


RAIS Q-TEE 2 C MET SOKKEL

44


RAIS Q-TEE 2 C MET POTEN

Q-Tee 2 C is de ultieme samensmelting van vorm en functie, design, details, efficiëntie en milieuvriendelijke verbranding. De houtkachel heeft een vierkant front met een mooi afgeronde vorm en een grote glazen ruit. Kies Q-Tee 2 C met poten voor een klassiek houtkachelontwerp, of combineer hem met een houtvak voor een functionele en meer eigentijdse uitstraling. Ook leverbaar als gashaard.

RAIS Q-TEE 2 C

VERMOGEN 3-8 kW I OPPERVLAKTE 45-120 m2 I MET SOKKEL/POTEN I 5 HANDGREPEN

45


RAIS Q-BE

Q-Be is een echte blikvanger met zijn sterke, sculpturale expressie, unieke draaisokkel en fascinerende zicht op het vuur. Q-Be onderscheidt zich duidelijk van andere houtkachels door zijn innovatieve design. Kubusachtig en sculpturaal vult hij de ruimte op en geeft hij karakter aan alle soorten interieurs. De grote glazen ruit beslaat twee zijden van de kachel en biedt een mooi zicht op het vuur. U kunt de bovenkant van de houtkachel draaien, zodat u overal in de kamer kunt genieten van het vuur.

46


Photo: @bernhardmuellerfoto.de / Althaus modernisieren

RAIS Q-BE XL

RAIS Q-BE

VERMOGEN 4-8 kW I OPPERVLAKTE 60-120 m2 I CLEVERAIR I 360O DRAAIBAAR I 6 KLEUREN I 5 HANDGREPEN

47


INZETHAARDEN MET

SCHUIFDEUR

ESTHETISCHE EN FUNCTIONELE ELEGANTIE RAIS-inzethaarden met schuifdeur zijn het toppunt van pure elegantie – zowel esthetisch als functioneel. De inzethaarden hebben een ultra-eenvoudig en stijlvol uiterlijk en bieden een unieke functionaliteit met een schuifdeur die naar boven wordt geschoven en verdwijnt wanneer hij wordt geopend.

48


RAIS VISIO UNIQ

RAIS VISIO

VISIO UNIQ

VISIO 1

VISIO 2

VISIO 3

RAIS VISIO 2:1

VISIO 2:1

RAIS VISIO 3:1

VISIO 3:1

RAIS VISIO L

VISIO 2 L

VISIO 3 L

49


INRICHTEN MET VUUR. VISIO IS EEN SERIE EXCLUSIEVE INZETHAARDEN DIE U DE VRIJHEID GEVEN UW HUIS PRECIES ZO IN TE RICHTEN ALS U ZELF WILT.

50


RAIS VISIO Of u nu een nieuw huis bouwt of een inzethaard wilt integreren in uw huidige huis, er is altijd een Visio die bij de architectuur van uw huis past.De serie omvat zeven modellen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Visio met glas aan één, twee of drie zijden, of voor een extra hoge en brede Visio 2 L of 3 L. Kies uw Visio met een frame van zwart of roestvrij staal – of zelfs zonder frame – en kies tussen handgrepen van hout of staal. Bouw uw Visio in een hoek, gebruik hem als roomdivider, geniet van het vuur in twee verschillende kamers of ontwerp uw eigen unieke haard met geprefabriceerde betonelementen. De Visio-serie is ook verkrijgbaar voor gas.

Wist u dat RAIS-inzethaarden uniek zijn, omdat wij gecoate glasruiten gebruiken die roetvorming voorkomen?

VERMOGEN 5-9 kW I OPPERVLAKTE 75-120 m2 I 3 HANDGREPEN

51


RAIS VISIO 3

RAIS VISIO 1

RAIS VISIO 2 52

VERMOGEN 5-9 kW I OPPERVLAKTE 75-120 m2 I 3 HANDGREPEN


RAIS VISIO UNIQ GENIET VAN EEN BUITENGEWOON ZICHT OP DE VLAMMEN

Zoals de naam al aangeeft, is Visio Uniq heel bijzonder, met een buitengewoon tijdloze, strakke elegantie. Doordat het onderste frame discreet verborgen is, biedt het unieke ontwerp van Visio Uniq een nog groter en mooier vlambeeld en een volledig onbelemmerd zicht op het vuur. Het enige dat de strakke lijnen van de inzethaard onderbreekt, is de handgreep. Die is toegevoegd om de bediening te vereenvoudigen en ervoor te zorgen dat u niet hoeft te zoeken naar een afstandsbediening of een afneembare handgreep wanneer u de deur wilt openen of sluiten. 53


54

RAIS VISIO 1


RAIS GAS VISIO 90 3S

Wat geeft de mooiste vlammen en is het gezelligst? Een gaskachel of een houtkachel? In een nieuwbouwvilla hebben de bewoners voor allebei gekozen. Een Visio 90 3S voor gas zorgt in de leeshoek voor gezelligheid en warmte, terwijl de banken in de woonkamer rond het panoramische vlambeeld van een Visio 1 voor hout staan. Beide inzethaarden vallen op door hun mooie, levendige vlammen en authentieke haardsfeer. Als je niet weet wat wat is, is het moeilijk om het verschil te zien.

PRACHTIGE VLAMMEN MET GAS EN BRANDHOUT

55


RAIS VISIO 2:1 - TUNNEL

56

VERMOGEN 5-9 kW I OPPERVLAKTE 75-135 m2 I 3 HANDGREPEN


RAIS VISIO 3:1 - RUMDIVIDER VERMOGEN 5-9 kW I OPPERVLAKTE 75-135 m2 I 3 HANDGREPEN

57


Photo: @moapynten

58

VERMOGEN 8-12 kW I OPPERVLAKTE 120-180 m2 I 3 HANDGREPEN

RAIS VISIO 3 L


RAIS VISIO 2 L

BIG IS BEAUTIFUL

XL VIEW TO THE FLAMES

VERMOGEN 8-12 kW I OPPERVLAKTE 120-180 m2 I 3 HANDGREPEN

59


INZET-

HAARDEN

MAAK DE ARCHITECTONISCHE UITSTRALING VAN UW HUIS COMPLEET RAIS-inzethaarden zijn de ultieme oplossing voor inbouw in bestaande haarden of in nieuwbouwwoningen. Ons uitgebreid gamma inzethaarden opent een wereld van creatieve, architectonische mogelijkheden, waarbij esthetisch design en efficiënte verwarming samen de uitstraling van uw huis compleet maken. U kunt voor uw RAIS-inzethaard kiezen voor glas of een stalen frame. 60


RAIS 500

5001

6001

RAIS 600

5002

6002

5003

6003

700

RAIS 700

900

RAIS 900

2:1

RAIS 2:1

RAIS Q-BE

Q-BE

61


RAIS 5002

RAIS 500 is een relatief kleine inzethaard, die dankzij zijn formaat ideaal is voor kleine vertrekken en woningen, zoals bijvoorbeeld zomerhuisjes, waar de ruimte beperkt is en u niet wilt dat de inzethaard het interieur domineert. Het model is ook zeer geschikt voor inbouw in bestaande open haarden, waar het een moderne, tijdloze expressie creëert en zorgt voor een aanzienlijk betere verwarming van uw huis. De RAIS 500 is verkrijgbaar met glas aan één of meer zijden en is daarmee een flexibele inzethaard die eenvoudig kan worden aangepast aan de architectuur en de inrichting van uw huis. Het glas is gecoat om roetafzetting te voorkomen en schone ruiten te garanderen.

RAIS 5001

RAIS 500 62


RAIS 5003

VERMOGEN 4-8 kW I OPPERVLAKTE 60-120 m2

63


RAIS 6003

Met zijn vierkante, bijna kubusachtige ontwerp heeft RAIS 600 een unieke vormtaal en uitstraling die hem echt onderscheiden van de rest. Geniet van het vuur door de grote glasruiten die de illusie van een open haard scheppen. Verkrijgbaar met glas aan één, twee of drie zijden en met een stalen of glazen deur. Bouw hem in een hoek of misschien in een bestaande open haard. Past in elke hoek, links of rechts.

64

RAIS 600


RAIS 6002

RAIS 6001 VERMOGEN 2-8 kW I OPPERVLAKTE 30-120 m2

65


Photo:

RAIS 700 Deze kachel heeft een eenvoudig en strak design dat het vuur mooi omlijst. De brede glazen ruit zorgt voor de ultieme beleving van de vlammen, en dankzij de verbrandingskamer met extra veel ruimte voor grote stukken brandhout heeft het vlambeeld nog meer effect. De minimalistische lijnen worden onderstreept door de discrete handgreep. Creëer een ruwe en rustieke uitstraling met een stalen deur, of kies een deur van staal en glas voor een slankere look.

66

VERMOGEN 3-7 kW I OPPERVLAKTE 45-105 m2


Met zijn opvallende, extra brede design maakt deze inzethaard een opvallende, ruwe en extravagante indruk. De brede ruiten zorgen voor een imponerend vlambeeld en een buitengewone paronamabeleving. De discrete handgreep is van roestvrij staal. U kunt kiezen uit een stalen of een glazen deur.

RAIS 900 VERMOGEN 5-9 kW I OPPERVLAKTE 75-135 m2

67


RAIS Q-BE De elegante Q-Be is ontworpen voor inbouw in een hoek en is met zijn minimalistische uitstraling een stijlvol designobject. Het glas in de deur is bijvoorbeeld in één stuk gegoten en de elegante handgreep van de inzethaard is discreet verborgen onder de deur.

68

VERMOGEN 4-8 kW I OPPERVLAKTE 45-105 m2


RAIS 2:1 RAIS 2:1 heeft een brede glazen ruit aan twee kanten en is ontworpen voor inbouw in een muur. Zo kunt u in twee kamers in uw huis genieten van het vuur en de gezelligheid van een haard. De grote glazen ruiten zorgen voor een imponerend vuurbeeld dat de aandacht trekt en van de inzethaard het middelpunt van uw huis maakt. U kunt kiezen uit een stalen of een glazen deur.

VERMOGEN 3-9 kW I OPPERVLAKTE 60-135 m2

69


VORM & FUNCTIE – INGERICHT MET RAIS RAIS biedt een mooie collectie woonartikelen die passen bij de stijl en het design van onze houtkachels en inzethaarden. Onze woonartikelen combineren vorm en functie en voegen aan uw huis zowel mooie designdetails als praktische functionaliteit toe die een verschil maken.

INTERIEUR 70


WOODFRAME Elegante opbergruimte voor brandhout in geolied eikenhout met een natuurlijke of gerookte tint. Draai hem zoals u dat wilt, hang hem aan de muur of zet hem op de vloer. Let op de leuke details in de hoeken, die zijn verbonden met zowel pennen als deuvels.

Woody combineert fijne details, mooie kwaliteitsmaterialen en praktische eenvoud Ontdek zelf hoe handig een Woody is om brandhout in te dragen.

WOODY

WOODBOX

Bewaar uw brandhout in de Woodbox of gebruik hem om andere dingen in te bewaren. Woodbox is een praktische en elegante oplossing voor in uw huis. De mooie Woodbox is vierkant en heeft een deur die één vlak vormt met de zijkanten van de box. Verkrijgbaar in geolied eikenhout met een natuurlijke of gerookte tint. 71


BUTEO Pook, veger en schepje met houder in een organisch design. Voor montage aan de muur of plaatsing op de vloer op een ronde betonnen voet. Handgrepen van roestvrij staal of leer.

Voor de wand

SOLO Solo-haardgereedschap bestaat uit een veger, schepje en pook in een eenvoudig, stijlvol en praktisch design. De set is gemaakt van roestvrij staal met mooi afgeronde hoeken en is bevestigd aan een bijpassende standaard met een stabiele rechthoekige voet. Solo is ook verkrijgbaar met alleen een pook en een standaard.

Voor de vloer

TETRA Uit drie delen bestaand haardgereedschap met een ruw design, waarin staal, ijzer en beton zijn gecombineerd. Voor wandmontage of op de vloer. Handgrepen van roestvrij staal of leer.

Voor de wand

WALL TOOLS Wall Tools is puur minimalisme met schachten van roestvrij staal, zwarte siliconen handgrepen en een houder in een zwart grafisch design. Voor montage aan de muur of plaatsing op de vloer op een voet in lichtbeton.

Voor de vloer

Voor de vloer Voor de wand

CARRY Met zijn door architecten getekende organische ontwerp vindt Carry de klassieke brandhoutkorf opnieuw uit en geeft hij hem een levendige, moderne uitdrukking. Kies tussen zwart of crèmekleurig. Verkrijgbaar met handgrepen in zwart of cognackleurig leer.

LIGHTING Lighting is een exclusieve opbergdoos voor aanmaakblokjes, gemaakt van aluminium met zwart of cognackleurig leer.

72


CONSTANT Constant is een duurzame bank van vezelbeton in een mooie grijze tint die zowel binnen als buiten een ruw en eenvoudig accent geeft. De bank kan ook worden gebruikt als basis voor Q-Tee en Q-Tee 2.

Rustiek en sculpturaal brandhoutrek in twee maten en met twee of drie compartimenten voor opslag. U kunt het rek ook omdraaien en als bankje gebruiken.

WOOD RACK

WOODWALL FREESTANDING

Gebruik Woodwall Freestanding als roomdivider of als sculptuur in de kamer. Verkrijgbaar in twee maten en in zwart of wit. Mogelijkheid om Wall Tools te monteren.

WOODWALL

Woodwall voor de opslag van brandhout is geniaal in al zijn eenvoud. De wandhouder is er in twee maten, met en zonder achterwand, en in zwart of wit. Decoratief en praktisch.

73


DETAILS DIE HET VERSCHIL MAKEN RAIS biedt een uitgebreide selectie accessoires die niet alleen de functionaliteit maar ook de esthetische uitstraling van de houtkachel optimaliseren. Kies bijvoorbeeld voor een rookkanaal in dezelfde kleur als de kachel om het uiterlijk ervan compleet te maken, of voor AirSystem en AirKit om een optimale verbranding te garanderen.

ACCESSOIRES 74


ROOKKANALEN Kies een rookkanaal van RAIS om de installatie van uw houtkachel af te ronden. De rookkanalen zijn beschikbaar in precies dezelfde kleur als uw houtkachel. Zo vormen kachel, rookkanaal en installatie één geheel met een mooie, unieke uitstraling. Bovendien hebben de RAIS-rookkanalen een aanzienlijk kleinere diameter dan andere rookkanalen op de markt en hebben ze onopvallende, bijna onzichtbare verbindingen. Het zijn kleine details zoals deze die het verschil maken en uw RAIS-installatie een exclusieve en elegante uitstraling geven.

BODEMPLATEN Kies een elegante bodemplaat van gehard glas, die past bij de vorm van de kachel. De plaat kan eenvoudig in de kachel worden geschoven en is makkelijk te verwijderen voor het schoonmaken.

75


AIRSYSTEM & AIRKIT Luchtaansluiting via de vloer

AirKit tussen vloer en kachel AirSystem is speciaal ontwikkeld voor laagenergiewoningen en goed geïsoleerde huizen. Het systeem voert verse buitenlucht rechtstreeks naar de houtkachel om een optimale verbranding te garanderen. De luchtinlaat zelf kan v erborgen worden geïnstalleerd in de vloer of in de wand achter de houtkachel. Het AirSystem is eenvoudig aan te sluiten met onze AirKit, die wordt aangepast aan de gewenste vloer- of wandinstallatie. De kit bestaat uit een flexibele pijp met een klemring, een afscherming voor het brandhoutcompartiment, een koppeling met een ventiel en een afdekkap.

Luchtaansluiting via achterwand

AirKit tussen wand en kachel

Afsluiter en ventiel achter de kachel

HOUD DE WARMTE VAST MET MOOIE STENEN Verkrijgt een gelijkmatigere warmteverdeling door warmteopslagstenen toe te voegen aan uw kachel. Door het toevoegen van accumulatiestenen zal de mogelijkheid van de kachel om snel en comfortabel de convectiewarmte te verdelen, gecombineerd worden met de warmteopslag. Op deze manier wordt veel energie van het vuur voor meerdere uren opgeslagen en geleidelijk vrijgegeven, zelfs lang nadat het vuur gedoofd is. Het voordeel is een laag verbruik van brandhout, een comfortabele en gezellige kamertemperatuur evenals een optimaal energiegebruik. Er zijn warmteaccumulerende stenen voor Pilar, Viva L 120/140/160, Nexo 140/160/185, Q-Be, Juno L, Visio 1, Visio 2, Visio 3 en 600 Max. 76


R500 2+3 / VISIO 2+3

R700

Convectier oppervlakte: 190 cm

Convectier oppervlakte: 280 cm

R900 2

Convectier oppervlakte: 320 cm2 

2

91 5 825 82

76

1 60 601

76 61

10 8

4,4

123

108

614,4

145

123

11443,4 3,4

 1002 

64 8864

76

91

76

 963 

91

Q-BE

Q-TEE

Convectier oppervlakte: 90 cm

2

8

  728

76

91

91

 

76

746

10

8 108

 

108

9 489 48



287

76

123 123

108

8 10



76

76 28 7

Convectier oppervlakte: 235 cm2

8 478 47

248 24

R2:1

Convectier oppervlakte: 147 cm

2

91

R500 / VISIO

CONVECTIEROOSTER

vConvectier oppervlakte: 230 cm2

Kies het juiste convectierooster dat precies bij uw inzethaard past. Zo benut u uw houtkachel optimaal – zowel qua vorm als qua functie.

  725



76

  764

91 

10

8

 

77


OUTDOOR 78


LEEF HET BUITENLEVEN Buiten leven is iets bijzonders en creëert een gevoel van vrijheid en saamhorigheid. Met RAIS kunt u het goede buitenleven op een hoger pitje zetten. Maak een kampvuur, start de grill en nodig vrienden en familie uit. Dat is het leven op zijn best!

79


CIRCLE Ontsnap even aan het leven van alledag met Circle, een gecombineerde grill en vuurschaal van cortenstaal die alleen maar mooier wordt met de tijd. Zak lekker onderuit voor het vuur, organiseer een gezellig grillfeestje of bereid een heerlijke zelfgemaakte maaltijd. De keuze is aan u.

CIRCLE COVER Bescherm uw Circle-grill tegen weer en wind met een speciaal ontworpen hoes. Circle Cover is ontworpen om uw Circle-grill schoon en klaar voor gebruik te houden. De hoes is gemaakt van slijtvast en weerbestendig materiaal dat de levensduur van uw grill verlengt.

80


RA Eenvoudige en minimalistische vuurschaal voor gezellige avonden op het terras, in de tuin of op het strand.

LIGHT CONE Decoratieve kegelvormige tuinfakkel met olielamp-inzet. De spies is er in twee hoogtes.

81


KORNETS HUS Kornets Hus in het Deense Vendsyssel is een belevingshuis dat het verhaal vertelt van de geschiedenis, de diversiteit en het gebruik van graan. Het huis is ontworpen door de bekroonde Noorse architect Reiult Ramstad. De rustieke bouwmaterialen zijn geïnspireerd op de Scandinavische natuur en op knapperig brood, de vorm van het huis op oude bakkerijovens. In en rondom Kornets Hus leven we het goede leven, luidt de slogan, en RAIS Ra en RAIS Circle zijn er al in gebruik genomen.

82


83


SPECIFICATIES De volgende pagina’s bevatten aanbevelingen, specificaties en technische gegevens voor elk van onze kachels, waaronder de afmetingen, het vermogen, de uitstoot van deeltjes en de afstand tot brandbaar materiaal. De informatie is indicatief. Voorafgaand aan de installatie van uw houtkachel moet u de handleiding van uw kachel grondig doorlezen en u verdiepen in welke aanbevelingen er precies gelden voor uw kachel. Houd er rekening mee dat u verantwoordelijk bent voor de naleving van plaatselijke en landelijke wetten en voorschriften.

84


Onze voortdurende technische ontwikkeling betekent dat specificaties, kleuren en accessoires kunnen veranderen. Daarnaast zijn eventuele fouten in de tekst, gegevens en foto’s voorbehouden.

85

85


ADVANCED GLASS CONCEPT®

RAIS-houtkachels staan bekend om hun roetvrije glazen ruiten en het mooie vlambeeld. Het geheim achter deze unieke eigenschappen is onze holistische benadering van het glas in de verbrandingskamer. Dat betekent dat we voor elke houtkachel een hele reeks tests uitvoeren om er zeker van te zijn dat we precies het juiste type glas kiezen, dat niet alleen een perfect zicht op de vlammen biedt maar ook een hoog warmte-effect. Onze selectie glastypes omvat onder meer dubbel glas en bijzondere infraroodcoatings. We sluiten geen compromissen en gebruiken alleen het beste keramische glas op de markt. Kies Advanced Glass Concept® voor een vuur dat perfect brandt en er precies zo uitziet als u zich had voorgesteld. De samenstelling van de verschillende soorten glas kan per kachel variëren – maar altijd met hetzelfde doel voor ogen: de beste voorwaarden scheppen voor roetvrij glas en een mooi zich op de vlammen.

INFRAROODCOATING Glas dat is behandeld met een infraroodcoating reflecteert zeven keer zoveel warmtestraling terug in de verbrandingskamer. Daardoor stijgt de verbrandingstemperatuur, wat zorgt voor een betere energieefficiëntie, een lager verbruik van brandhout, uitstekende uitstootcijfers en mooie vlammen.

STRALINGSWARMTE Een constant aangename en warme kamertemperatuur met behulp van matige stralingswarmte, zelfs bij kachels met grote glazen ruiten.

ZELFREINIGEND GLAS Om ervoor te zorgen dat u door de glazen ruiten vrij zicht hebt op de dansende vlammen, stuurt ons geavanceerde reinigingssysteem voortdurend voorverwarmde verbrandingslucht door de verbrandingskamer. Die reinigt het glas van binnenuit en houdt het vrij van roet.

DUBBEL GLAS Dubbel glas vermindert de warmtestraling en voorkomt dat moderne laagenergiewoningen en passieve woningen oververhit raken.

SYMBOLEN VOOR AGC: Ruiten met dubbel glas en infraroodcoating 86

Ruiten met dubbel glas

Ruiten met infraroodcoating

Ruiten met enkel glas


ELECTRONIC AIR

Sensor voor het meten van de oppervlaktetemperatuur

Ledindicator

Sensor voor het meten van de rookgastemperatuur

Luchtventiel met regelmotor en kabel

ELECTRONICAIR – ZO WERKT HET Sensoren meten de temperatuur aan de buitenkant van de verbrandingskamer en van het rookgas in het rookkanaal. Op basis van de temperatuur regelt het elektronische luchtventiel automatisch de luchttoevoer naar de verbrandingskamer, om zo een perfecte verbranding te garanderen. Als de kachel warm is, is het ventiel vrijwel gesloten. Wanneer u de deur opent om nieuw brandhout bij te vullen, gaat het ventiel automatisch ongeveer 40 seconden helemaal open om ervoor te zorgen dat het hout snel ontbrandt. ElectronicAir wordt bovendien geleverd met een afstandsbediening waarmee u de luchttoevoer snel en effectief handmatig kunt regelen wanneer dat nodig is – bijvoorbeeld tijdens een storm.

CLEVER AIR

Bimetal

CLEVERAIR - GEMAKKELIJK STOKEN Met CleverAir is stoken in uw houtkachel extra eenvoudig. U steekt de kachel aan en doet de deur dicht. Daarna regelt het gepatenteerde CleverAir-systeem de luchttoevoer naar de kachel. Het systeem zorgt ervoor dat de verbranding altijd optimaal is, zodat een gezonde verbranding, schonere lucht uit de houtkachel en niet in de laatste plaats schone ruiten gegarandeerd zijn. De techniek is gebaseerd op een zogenoemd bimetaalelement, dat de bijzondere eigenschap heeft dat het zeer warmtegevoelig is. Afhankelijk van de temperatuur in de kachel zet het metaal uit en krimpt het weer. Daarmee fungeert het als regelaar voor de lucht die naar de verbranding stroomt

87


SPECIFICATIES HOUTKACHELS

RAIS CARO 90

SPECIFICATIES Rais Caro 90

ZONDER GLAZEN ZIJWAND

TECHNISCHE GEGEVENS:

14-0101-6402

AFMETINGEN (B-D-H)

A-A

Binnenmaten van de verbrandingskamer 352-292-446 mm Rookgasafvoer (diameter) Ø150 mm MET GLAZEN ZIJWAND

C

55 0

350

GEWICHT

33

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89 CleverAir / 2,11 g/kg 100

uninsulated chimney Nominaal vermogen 14-0101-6401 Vermogen (min-max) Opwarming (bij 20 graden) Rendement Deeltjes

0

Voorruit

90 kg 593

Zijwand

900

C

KERNGETALLEN Rais Caro 90 without side glass

750

11 22

302

A 920

Rais Caro 90 without side glass

Ontvlambare muur glazen zijwand Raiszonder Caro 90 with side glass

uninsulated chimney 14-0101-6401

493

100 250 750

250 400

302

røgafgang top 350 røgafgang bag luftindtag bag 593 luftindtag bund fra bagside luftindtag bund fra side

302

100

78

til til til til til

750

407

4

4

Mål Mål Mål Mål Mål

493

643

900

202

1 2 3 4 5

0 90

n1

5 5

900

C-C 486

14-0111-6401

Rais Caro 90 with side glass

14-0111-6401

493

0 90

250

750

250 400

Alle afmetingen zijn afmetingen van de kachel zonder handgreep en stelschroeven. Als de kachel op stelschroeven of een draaisokkel wordt geplaatst, beïnvloedt dat de hoogte. De afstanden tot brandbare wanden gelden voor niet-geïsoleerde schoorstenen.

250

302

AFSTANDEN

493

100 250

Ontvlambare muur met glazen zijwand

0 90

493

493

900

643

Rais Caro 90 14-0101-6401

100

493

250

Ontvlambaar plafond

250

750

400

0 90

493

900

1 - Afstand tot rookgasafvoer top 2 - Afstand tot rookgasafvoer achter 3 - Afstand tot luchtinlaat achterpaneel 4 - Afstand tot luchtinlaat vloer 5 - Afstand tot luchtinlaat vloer vanaf zijkant

INFORMATIE BIJ DE TEKENINGEN 250

“Groene pijl” = opstelrichting en afstand tot meubilair Afstand tot brandbaar materiaal bij draaisokkel = afstand tot meubilair 250 Alle afmetingen met G = glasafmetingen

0 90

Rais Caro 90

Rais Caro 90

14-0101-6402

14-0101-6402 A-A

Rais Caro 90

Rais 90 Caro 90 Rais Caro

A 920

A-A A

14-0101-6402

874 14-0101-6402 14-0101-6402

920 874

790

C

920 874

874

790

790

C 125 5 0

5 0

A-A 682(G)

920

874 790

682(G)

682(G)

790 A-A

A-A A

A

A 920

125 5 0

5 0

480

237(G)

74(G)

480

237(G)

74(G)

400 5 0

5 0

5 0

125 5 0

237(G) 400

486 486

200

n1 0

407

407

0

486

486

486 n1

407

407

n1

78

n1

78

202

407 202

78

202

n1

202

202

C-C

88

400

125 5 0

125 5 0 480

n1

78

78

74(G)


SPECIFICATIES HOUTKACHELS

RAIS CARO SST

RAIS PILAR

ZONDER GLAZEN ZIJWAND

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

AFMETINGEN (B-D-H)

AFMETINGEN (B-D-H)

Binnenmaten van de verbrandingskamer 352-292-446 mm Rookgasafvoer (diameter) Ø150 mm MET GLAZEN ZIJWAND

Binnenmaten van de verbrandingskamer 352-287-286 mm Rookgasafvoer (diameter) Ø150 mm

KERNGETALLEN

KERNGETALLEN

Zijwand

161 kg

14-0201-6401

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Opwarming (bij 20 graden) Rendement Deeltjes

Voorruit

GEWICHT

16-6401

140 kg 120 kg

850

735

Rais Pilar

900

642

335

100 750

302

100

500

400

16-6401

Caro 120 SST

500

750

250

200

300

435 0 85

0 90

735 435

493

850

900

1055

100

493

250 302

100 400

200

Ontvlambare muur

Ontvlambare muur

642

Rais Pilar

Warmteaccumulerende steen

Warmteaccumulerende steen

01-6401

4,5 kW 2-9 kW 30-135 m2 81 % 1.8 g/kg

335

GEWICHT

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89 CleverAir / 2,11 g/kg

1055

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Opwarming (bij 20 graden) Rendement Deeltjes Rais Caro 120 SST

Afstand tot brandbaar materiaal bij draaisokkel = afstand tot meubilair Rais Pilar

Afstand tot brandbaar materiaal bij draaisokkel = afstand tot meubilair

250

16-6401

750

500

200 0 85

735

435

200 1055

493

335

0 90

100

250

300

Ontvlambaar plafond

493

Ontvlambaar plafond

200

Rais Pilar

300

RaisRais PilarPilar

1930 1930 1905 1905

16-6402 16-6402 A-A

A

A

A-A A-A

A

Rais Pilar

1930 1905 1672 1672

16-6402

0 85

1930 1905

16-6402

435

200

850

435

435

A

1672

1672

Rais Caro 120 SST 14-0201-6402

1235 1235

A-A

1148 A-A

1148

A-A

A 1148

A

1235 986

A-A

1 1070

1070

986

986

1211

1211

743(G)

2

1211 1211 1235

1070

743(G)

A

14-0201-6402 14-0201-6402

743(G)

Rais Caro 120 SST Rais Caro 120 SST

492,5 492,5

8 0

125 8 0

160

5 0 n462

C-C

202

407 202 407

78

407

n1

n1

n1

80

1 2 3 4 5

Mål Mål Mål Mål Mål

til til til til til

røgafgang top røgafgang bag luftindtag bag luftindtag n1 bund fra bagside 8 luftindtag 0bund fra side 231

484

4

202

484

211(G)

484

5

202

486

62

n4

160160 40 0 0 5 0

n462 n462

0 231

8 0 125 8 0

n1

B-B

08

160 211211 (G) (G) 0 n462

62 62

n4 n4

231

125 8 400

0

40 40 5 5 0 0

B

228

B

231

3

8 0

492,5

492,5

C

62

n4

80

89


310

75 400

450

SPECIFICATIES HOUTKACHELS Rais Viva L 100

RAIS VIVA L

2716401

153(G)

Zijwand

75 85 0

500 310

B-B

08

Afstand tot brandbaar materiaal bij draaisokkel = afstand tot meubilair

250

0 80

485

450

310

485

485

08

231

n1

231

235

0

800

235

735

B-B

47

n1

90

250

0 80

0

850

Ontvlambare muur met glazen zijwand

153(G)

178(G)

47

Med sideglas

485

Warmteaccumulerende steen n462 n

Rais Viva L 100 2726401

90-100-110-130 kg 0 X-24-48-96 kg

0

n

Voorruit

250

178 121(G)

GEWICHT

735

5,6 kW 3-7 kW 121 45-105 m2 80 % 0 1,89 CleverAir / 2,11 g/kg

310

B

310

310

B

Vermogen (min-max) Opwarming (bij 20 graden) 5 B Rendement 0 305 Deeltjes n462 5

85 0

500

635

75

682(G)

KERNGETALLEN

B 305 Nominaal vermogen

75

400

Binnenmaten van de verbrandingskamer 987 Rookgasafvoer MET GLAZEN ZIJWAND (diameter) Ø150 mm

450

959 352-292-446 mm 887

75

682(G)

75

A-A

AFMETINGEN (B-D-H) 1000

310

75

310

A

75

ZONDER GLAZEN ZIJWAND

959 887

TECHNISCHE GEGEVENS: 987

Ontvlambare muur zonder glazen Rais Viva L 100 Med sideglas zijwand 2726401

800

Rais Viva L 100 Med sideglas 1000

A-A

450

A

2726402

Uden sideglas

250

402

850

635

Viva L 100 Med sideglas


SPECIFICATIES HOUTKACHELS

glas

75

Ontvlambaar plafond

310

VIVA L 100Rais Med sideglas RaisViva VivaL L100 100 Med sideglas 2726402 2726402

450

500

A-A A-A

1000 1000

800

959 959 887 887

485

250

682(G) 682(G)

987 987

305 305

250

B

B

121 121

0 80

55 00

485

00 nn 462 462

178 (G) 178 (G)

glas

Ontvlambaar plafond

nn 4747 L 120 sideglas RaisRais VivaViva L 120 Med Med sideglas 00

235 235

75

2806402 2806402 310

VIVA L 120 450

1218 1218

n1

682(G)

682(G) 250

485

385385

250

0 80

5 0

485

121121 5 5 0 0 178178 (G) (G)

5 0 n462 n462

glas

Ontvlambaar plafond

310

450

1099 1099 1027 1027

1127 1127

682(G) 682(G) 445 445

485

250

A-AA-A

235

235

75

VIVA L 140

A A

1418 1418 0470 n47n

800

735

153153 (G) (G)

Rais Viva L 140 Med sideglas Rais Viva L 140 Med sideglas

2966402 2966402

500

08

1039 1039 967967

1067 1067

800

735

B-B A-A A-A

A

A

500

153 (G) 153 (G)

231

735

A A

250

121 121 55 00

0 80

55 00

485

n462 n462

178 (G) 178 (G)

153 (G) 153 (G)

as

75

n4n4

7070

450

1099 1027

1127 682(G) 485

250

800

735

445

250 80 0

485

A-A

A

1618

VIVA L 160

310 500

Rais Viva L 160 Med sideglas

2886402

235 235

Ontvlambaar plafond

121 5 0

5 0 n462

178(G)

153(G)

91 n4

4


295

1 350

400

SPECIFICATIES HOUTKACHELS

900

570 Rais Nexo 100

uden sideglas

10-0101-6401

Ontvlambare muur zonder glazen zijwand

RAIS NEXO

Rais Nexo 100

med sideglas

341 450

900

570

341

KERNGETALLEN med sideglas

MET GLAZEN ZIJWAND

200

491

50

Voorruit

125-140-166-176-180 kg X-X-36-72-120 kg

100

341

50

Ontvlambare muur met glazen zijwand

90 0

450

400

Warmteaccumulerende steen

Rais Nexo 100

10-0111-6401

295

GEWICHT

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 2,24 g/kg

800

670

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Opwarming (bij 20 graden) Rendement Deeltjes

90 0

400

50

DE DEUR VAN HET Binnenmaten van de verbrandingskamer 344-253-510 mm STAALKADER Rookgasafvoer (diameter) Ø150 mm

295

100

350

AFMETINGEN (B-D-H)

400

295

100

DEUR MET GLAZEN

TECHNISCHE GEGEVENS:

50

10-0111-6401

200

80 0

341

Zijwand

800

670

491

200

Afstand tot brandbaar materiaal bij draaisokkel = afstand tot meubilair 491

Ontvlambaar plafond

295

200

NEXO 100

10-0111-6402 10-0111-6402

1030 1030 1016 1016

80 0

A

A

A-A A-A

992992 905905

491

730(G) 730(G)

900

400

Rais Nexo sideglas Rais Nexo 100100 medmed sideglas

341

283283 C

C

C

120120 5 5 0 0

C

5 5 0 0

90 0

264264 (G)(G) 440440 446446

Rais Rais NexoNexo 120 med 120sideglas med sideglas

A-A A-A A

800

n1n 1 11

A

992 905

12021202 11151115

C-C C-C

0,20,2

A-A

1030 1016

730(G)

12401240A 12261226

med sideglas

198 398198 398

400

295

10-0211-6402 10-0211-6402

NEXO 120

Rais Nexo 100

10-0111-6402

223223

730(G) 195 195 730(G)

Ontvlambaar plafond

390390

283 C

493 493

Rais Nexo 100

med sideglas

120 5 0

C

5 0

5 0

80 0

120 120 5 5 0 0

5 0

440 440

264 A

264(G) 264(G)

1030 1016

223

390 390

A-A

283 n115

0 ,2 0

398

198

12261226 730(G)

NEXO 140

A-A

A

398198

14311431

A

12021202 11151115

120 5 0

C-C

440

730(G)

10-0311-6402 10-0311-6402

195

223 223

140sideglas med sideglas Rais Rais NexoNexo 140 med

992 905

446

446 446

Ontvlambaar plafond

390

440

198(G) 730 398

491

10-0111-6402

446 223 198

5 0

120 120 5 5 0 0

5 0 440 440

92 446 446

264(G) 264(G) 390 390

398

493 493


SPECIFICATIES HOUTKACHELS Rais Nexo

Set bagfra

10-0000-6499 Topbokse med bagafgang

NEXO 185 1866 NEXO 160 1606

1544,5

1414,5

1115

1115 Set fra siden

120 5 0

Ontvlambaar plafond

Rais Rais Nexo Nexo 160 160 med medsideglas sideglas

450

NEXO 160

195

A-A A-A

1606 1606

AA

1226 1226

1202 1202 1115 1115

200

730(G) (G) 730

800

670

400

295

100

10-0411-6402 10-0411-6402

120 5 0

491

493 493

200 80 0

120 120 55 00

55 00

491

440 440

264 264(G) (G) 390 390

446 446

RaisNexo Nexo185 185med medsideglas sideglas Rais

10-0511-6402 10-0511-6402

1866 1866

198 198 398 398

223 223

AA

A-A A-A

450

400

295

100

Ontvlambaar plafond

NEXO 185

1202 1202 1115 1115

1226 1226

491

200

730 730(G) (G)

800

670

493 493

200 80 0

491

120 120 55 00

55 00 440 440 446 446 223

264(G) (G) 264 390 390

93


RAIS JUNO L 120 / L 160

ZONDER GLAZEN ZIJWAND

TECHNISCHE GEGEVENS: AFMETINGEN (B-D-H)

Rais Juno 120 L

Uden sideglas

Binnenmaten4736401 van de verbrandingskamer 352-292-446 mm MET GLAZEN ZIJWAND Rookgasafvoer (diameter) Ø150 mm

KERNGETALLEN Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Opwarming (bij 20 graden) Rendement Deeltjes

450

309

GEWICHT

4746402

Zijwand

kg

634

Juno 120 L G with side glass

Rais Juno 160 L Med sideglas

A

1223

4726401

1125 1052,5

85 0

500

682(G) 450

75

309

75 450

471

309

0 L Med sideglas

800

734

131

Ontvlambare muur met glazen zijwand

n46

450

309

85 0

500

250

309

8

80 0

484

800

734

Juno 120 L G with side glass 4746402

484

250

Juno 160 L G with side glass 4726402

Afstand tot brandbaar materiaal bij draaisokkel = afstand tot meubilair

A-A A

1668

Juno 120 L G with side glass 4746402

1125 1052,5

450

B

A

1223 1125 1052,5

1125 1052,5

B

131 10 471 0

10 471 0 800

734

A-A

682(G)

471

309

450

500

A

1223

A-A

682(G)

Ontvlambaar plafond

75

484

80 0

682(G)

250

Ontvlambaar plafond

153(G)

484

75 75

0 178(G)

250

309

75

0

234

400

309

309

75

75

Ontvlambare muur zonder glazen zijwand

634

A-A

850

Uden sideglas

Voorruit

75

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 400 1,89 CleverAir / 2,11 g/kg

850

178(G)

153(G)

131

250 80 0

484

94

n46

8

8

131

0

B-B

178(G)

n46

8

0 153(G)

234

n46 484

250

0

234

0L

SPECIFICATIES HOUTKACHELS

178(G)


SPECIFICATIES HOUTKACHELS

RAIS 600 MAX

DEUR MET GLAZEN

TECHNISCHE GEGEVENS: AFMETINGEN (B-D-H) DE DEUR VAN HET Binnenmaten van de verbrandingskamer 544-256-471 mm STAALKADER Rookgasafvoer (diameter) Ø150 mm

KERNGETALLEN Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Opwarming (bij 20 graden) Rendement Deeltjes 600MAX, 3 sidet glas

5,8 kW 1-8 kW 15-120 m2 81 % 1.8 g/kg

GEWICHT 11-0801-6401

223/246 kg 60/120 kg 100

Warmteaccumulerende steen

770

321

500

1100

844

det glas

600MAX - Glass 3S with one extra top box

A-A

A

1506

11-0801-6498

Ontvlambare muur 100

50

1208 1097

11

557(G)

770

447

321

500

00

50

1100

844

546

447

50

Afstand tot brandbaar materiaal bij draaisokkel = afstand tot meubilair

120 5 0

5 0

447

Ontvlambaar plafond

11

682

340(G) 434

00

770

50 447

688 344 1696

11-0801-6499

440

A-A

A

221

600MAX - Glass 3S with two extra top boxes

1208

600MAX - Glass 3S with two extra top boxes

11-0801-6499

A

A-A

1208

1208

546

1097

557(G)

1097

5 0 120 5 0

A-A

682

688 344 355 434

1097 688

557(G) 5 0 340(G)

B

682

340

682

43

688

344

440

B-B

221 B

120 5 0

5 0

10,2

n1

344

440

340(G) 1208

434

79

1311

A

340(G)

221

5 0

11-0601-6402

546 682

221

600MAX - Sideglass to the right, Glass

B

120 5 0

440

B

A-

A 1097

557(G)

1311

1696

557(G)

600MAX - Sideglass to the right, Glass

11-0601-6402

120 5 0 355 434

688

95


SPECIFICATIES HOUTKACHELS

RAIS Q-TEE

RAIS Q-TEE C DEUR MET GLAZEN

DEUR MET GLAZEN

AFMETINGEN (B-D-H)

AFMETINGEN (B-D-H)

Binnenmaten van de verbrandingskamer 317-270-270 mm DE DEUR VAN HET STAALKADER Rookgasafvoer (diameter) Ø150 mm 275 mm Afstand tot brandbaar materiaal bij geïsoleerde schoorsteen Rais Q-TEE KERNGETALLEN 8316401 Afstand til brændbart 4,1 kW Nominaal vermogen 2-6 kW Vermogen (min-max) 30-90 m2 Opwarming (bij 20 graden) 80 % Rendement 0,8 g/kg Deeltjes

Binnenmaten van de verbrandingskamer 317-270-270 mm DE DEUR VAN HET STAALKADER Rookgasafvoer (diameter) Ø150 mm 275 mm Afstand tot brandbaar materiaal bij geïsoleerde schoorsteen Rais Q-TEE C KERNGETALLEN 8326401 Afstand til brændbart Nominaal vermogen 4,1 kW Vermogen (min-max) 2-6 kW Opwarming (bij 20 graden) 30-90 m2 Rendement 80 % Deeltjes 0,8 g/kg 275 GEWICHT 96/114/100 kg

539

469

8326401 Afstand til brændbart

Ontvlambaar plafond

225

469

469

Rais Q-TEE C

Ontvlambaar plafond

65 0

469

225

225

469

800

225

800

65 0

650

521

350 275

225

493

521

Ontvlambare muur

469

481

350

225

Ontvlambare muur

225

8326401 Afstand til brændbart

275

539

Rais Q-TEE C

650

dbart

650

493

650

800

89/90/101 kg

275

800

GEWICHT

481

350

TECHNISCHE GEGEVENS:

350

TECHNISCHE GEGEVENS:

65 0

65 0

521

350

225

469

469

539

570 557,5

Q-Tee

469

8316404 Model oversigt

225

Q-Tee

650

800

800

275

570

8326404 Model oversigt

456 225

52,5

110 5 469 0

5 0 850 837,5

65 0

736

556

456

53,5 5 0

110 5 0

850 836

736

332,5 390

0

131

115

n

11 0

5 0

B

110 5 0

B

100 0

A

562 456 110 5 0

2055

148,5 522

435 217,5

570

551

503(G)

100 0

425

562 665 456 651

0

57(G)

0

455

528

522

528 264 B-B

264

163

n1

45

171

205

110 5 0

A

459

147,5

113 5 0

459

5 0

8326402 Måltegning

A-A

570

503(G)

551

390

Rais Q-TEE C

5 0

562 456

665

B-B

388

96

A-A

171

435 217,5

652,5

280

A

388

425

110 5 0

570

0

505(G)

B

0

8326402 Måltegning

131

B

562 456

204

505(G) 5 0

110

A-A

A

570

333,5

Rais Q-TEE C

250

285 280


SPECIFICATIES HOUTKACHELS

RAIS Q-TEE 2 C

RAIS Q-TEE 2 TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

AFMETINGEN (B-D-H)

AFMETINGEN (B-D-H)

Binnenmaten van de verbrandingskamer 446-277-265 mm Rookgasafvoer (diameter) Ø150 mm Afstand tot brandbaar materiaal bij geïsoleerde schoorsteen 200 mm Afstand tot brandbaar materiaal bij gebruik van hitteschild 200 mm Rais Q-TEE II 8386401

Binnenmaten van de verbrandingskamer 446-277-265 mm Rookgasafvoer (diameter) Ø150 mm 200 mm Afstand tot brandbaar materiaal bij geïsoleerde schoorsteen 200 mm Afstand tot brandbaar materiaal bij gebruik van hitteschild Rais Q-TEE II C 8346401 Afstand til brændbart KERNGETALLEN Nominaal vermogen 6,5 kW Vermogen (min-max) 3-8 kW Opwarming (bij 20 graden) 45-120 m2 81 % Rendement Deeltjes 1,8 g/kg 400 GEWICHT 146/146/140/163/166 kg

Afstand til brændbart KERNGETALLEN

800

691

596 596

Afstand tot brandbaar materiaal bij draaisokkel = afstand tot meubilair

D-D

715 715 595

Q-Tee II C

431

300

855

755 755 635

E

Q-Tee II

8386404 Model oversigt

A-A

0 0

603

596 596

A-A

110 2 0

2 0

883

595 135 220(G) 537

n110

475

B

B

390 280

656

0

0

0 C

5 0

855

B

763

0

E

0

0

63(G) C

0

170 C-C

975

471

0

855

755 635 B-B

165 110

768

110 2 0

2 0 983

270 220

131 410

n110

0

390 280

330

135

875

475

E-E

490 B-B

883

110 5 0

0

D

125

755

B

660

380

B

A-A

656

582 291

177

230

0

0

110 5 0 B-B

D-D

723

595

n15

125

A-A

475

595

A

B-B

975

572

471

330

C-C

983

595

5 0

110 2 0 715

63(G)

D

603

110 110 5 0

723

660

479

A

545(G)

875

A-A

A

603

490

380

Rais Q-TEE II C 110 8346402B 5 Måltegning B-B 0 2

0

755

8346404 Model oversigt

0

595

159

B

B

0

Q-Tee II C

855 A-A

110 5 0

275

975

475

110 5 0

760

170 C-C

C

983

475 A

475

5 0

E-E E

768

390

280

595

595

0

640

00 12

110 1100 0

0

755

270 300 270

Rais Q-TEE II C 165 8346402 165 Måltegning 0 0 A 603

230 125

875

E-E

635 490 490

715

300

763 763

B

883

E-E E

110 5 0 B-B

691

C-C

D-D

D

595

596

5 0 1200

0

C-C

723

00 12

00 12

0 975 975 855

0 0

A-A

595

300

475

230 400 230

125 1250

110 1100

A

603

8346404 Model oversigt

595 390 596 390

Ontvlambaar plafond

D-D

n15

380

2 0

0

177

490 256

D

545(G) 256

8346401 D Afstand til brændbart

159

596

300

596

300

Rais Q-TEE II C

723 723

800

300

B-B B-B

479

0 875 875 755 Ontvlambaar plafond 755

5 0

1200

596

00 12

1200

800

800

300

00 12

110 1100

B-B

300

400

300

691

603

431

300

596

A-A A-A

475

800

Ontvlambare muur

300 431

300

595 595 475

431

300

8346401 Afstand til brændbart

Ontvlambare muur

400

691

Rais Q-TEE II C

1200

691

1200

135/136/130/152/156 kg

II

dbart

431

400

800

GEWICHT

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,8 g/kg

300

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Opwarming (bij 20 graden) Rendement Deeltjes

110 2 0

97

E


SPECIFICATIES HOUTKACHELS

RAIS Q-BE / Q-BE XL

RAIS Q-TEE 2 C SST AFMETINGEN (B-D-H)

AFMETINGEN (B-D-H)

Binnenmaten van de verbrandingskamer 446-277-265 mm Rookgasafvoer (diameter) Ø150 mm 200 mm Afstand tot brandbaar materiaal bij geïsoleerde schoorsteen II C SST Rais Q-TEE 8336401 KERNGETALLEN Afstand til brændbart Nominaal vermogen 6,5 kW Vermogen (min-max) 3-8 kW Opwarming (bij 20 graden) 45-120 m2 81 % Rendement Deeltjes 1,8 g/kg GEWICHT 335 kg

Binnenmaten van de verbrandingskamer 239-239-505 mm Rookgasafvoer (diameter) Ø150 mm KERNGETALLEN Rais Q-BE Nominaal vermogen 5,9 kW 2616401 Afstand til brændbart Vermogen (min-max) 4-8 kW Opwarming (bij 20 graden) 60-120 m2 80 % Rendement Deeltjes 1,4 g/kg GEWICHT 135/165 kG 200 Warmteaccumulerende steen 20 kg 750 72 kg XL warmteaccumulerende steen

800

Rais Q-BE

2616401 Afstand til brændbart

200

800

00 12

1200

387

500

75 0

322

637

Afstand tot brandbaar materiaal bij draaisokkel = afstand tot meubilair 150

300

Afstand tot brandbaar materiaal bij draaisokkel = afstand tot meubilair

637

Rais Q-BE

75 0

2616401 Afstand til brændbart

Ontvlambaar plafond

Ontvlambaar plafond

412

748

60 750 750

300

387

200

637

474

300 400

150

Ontvlambare muur

300

Ontvlambare muur

500 75 0

1200

748

750

387

T

412

400

387

474

200

TECHNISCHE GEGEVENS:

300

TECHNISCHE GEGEVENS:

60

300

637

500

387

200

00 12

75 RaisRais Q-BE Q-BE 0

2616402 2616402 Måltegning 322Måltegning

A

800

A-A A-A

A

1379 1379

200

1337 1337

750

150

821(G) 821(G)

750

387

75 0

412

558558

60

Rais Q-BE XL

2646401 Afstand til brændbart

2646402

500

B

120 8 8 0 0

370

370

n1

373

373 B-B 02

B-B 187

367

187

1

370

370 373

348

B

n1 0

2

187 185

0

370

B

B

373

471

120 8 8 0

8 0

185

174 205

507

696

63(G)

B

187

348 335

412

150 322

B-B

n1 1 0

0

471

558

558 B

110

0 75

696

348

0 75

63(G) 60 686

471

13

821(G)

850

373

63(G)

174

970

545(G) 5 0

A

1379 1337

A-A

558

0 686

174

110

686

507

1379 1337

2616402 A-A Måltegning

B-B B-B

02 02

821(G)

387

110 0

98

A

1379

n1 n1

A

1038

507

5 0

B

A-A

821(G)

545(G)

750

545(G)

850

373373

200

850

970

370370

Rais Q-BE

2616402 Måltegning

387

970

750

8336402 Måltegning

200

A-A

Rais Q-TEE II C SST

370370

187187

Rais Q-BE

A-A

696

A

1790

Ontvlambaar plafond Måltegning

6402 tegning

A

120120 8 8 0 0

187 373187 373

Rais Q-BE XL

1038

B

8 8 0 0

322

s Q-TEE II C SST

B

B

185 185

B

75 0


SPECIFICATIES INZETHAARDEN

RAIS VISIO UNIQ

RAIS VISIO 1

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

AFMETINGEN (B-D-H)

AFMETINGEN (B-D-H)

Binnenmaten van de verbrandingskamer Inbouwafmetingen Buitenmaten van het frame Rookgasafvoer (diameter) AirSystem-aansluiting

Binnenmaten van de verbrandingskamer 697-330-475 mm Inbouwafmetingen 770-432 mm Buitenmaten van het frame 781-444 mm Rookgasafvoer (diameter) 200 mm AirSystem-aansluiting Ø150 mm KERNGETALLEN Nominaal vermogen 7 kW Vermogen (min-max) 5-9 kW Opwarming (bij 20 graden) 75-135 m 2 80 % Rendement Deeltjes < 6,5 g/kg GEWICHT 280 kg

N/A

KERNGETALLEN Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Opwarming (bij 20 graden) Rendement Deeltjes

GEWICHT

1525

1525

1460 1525

1398 1525

1460

1398

454(G)454(G) 512 512

926 926 414 414 0

75 0 75 0

691(G) 891 691(G)

0

391(G) 512 391(G)

891 445

512 445

891

632

Visio 1 - With Frame

1643,4

Visio 1 - With Frame

1375 1643,4

1526

1246402 Måltegning

1395 1526 1395

1375

with top boxes

2646499

407(G) 444

810

810 367

407(G) 444

1788 1583

3670

0

0

750(G) 781 454

454 120 8 0

139

908 750(G) 781 908

139 0

123 605

RAIS Q-BE / Q-BE XL Rais Q-Be XL

1246402 Måltegning

123 605

143

632

445

143

445

99


SPECIFICATIES INZETHAARDEN

RAIS VISIO 2

RAIS VISIO 3

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

AFMETINGEN (B-D-H)

AFMETINGEN (B-D-H)

Binnenmaten van de verbrandingskamer 533-333-466 mm Inbouwafmetingen 685-490-432 mm Buitenmaten van het frame 751-557-444 mm Rookgasafvoer (diameter) 200 mm AirSystem-aansluiting Ø150 mm KERNGETALLEN Nominaal vermogen 7 kW Vermogen (min-max) 5-9 kW Opwarming (bij 20 graden) 75-135 m 2 80 % Rendement Deeltjes < 6,5 g/kg GEWICHT 259 kg

Binnenmaten van de verbrandingskamer 533-333-466 mm Inbouwafmetingen 685-490-432 mm Buitenmaten van het frame 891-512-444 mm Rookgasafvoer (diameter) 200 mm AirSystem-aansluiting Ø150 mm KERNGETALLEN Nominaal vermogen 7 kW Vermogen (min-max) 5-9 kW Opwarming (bij 20 graden) 75-135 m 2 80 % Rendement Deeltjes < 6,5 g/kg GEWICHT 260 kg

Rais Visio 3

med ramme

1246435 Panel indbygning til ovn med ramme alle mål er minimumsmål

1606

1526

1606 1360

1395 1526 1395

1360

Visio 3 Med ramme 1246432 Måltegning Visio 3 Med ramme

1246432 Måltegning

1606

1526

1606 1346

1395 1526 1395

1346

810

139

0

751 627(G)

899

433(G) 557 433(G) 557

140

0

403

1400

696(G) 891 696(G) 891

0 445

403

445 120 120 615 615

496

751 899

368

0 139

627(G)

496

100

410(G) 410(G) 444 444

368

367

0

811

891

0 445

445 146 146 632 632

367

0

811

410(G) 410(G) 444 444

810

392(G) 512 392(G) 512


SPECIFICATIES INZETHAARDEN

RAIS VISIO 2 L

RAIS VISIO 3 L

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

AFMETINGEN (B-D-H)

AFMETINGEN (B-D-H)

Binnenmaten van de verbrandingskamer 660-256-545 mm Inbouwafmetingen 1088-504-504 mm Buitenmaten van het frame 1088,6-504-563 mm Rookgasafvoer (diameter) 200 mm AirSystem-aansluiting Ø150 mm KERNGETALLEN Nominaal vermogen 10,3 kW Vermogen (min-max) 8-12 kW Opwarming (bij 20 graden) 120-180 m 2 81 % Rendement Deeltjes 1 g/kg GEWICHT 293 kg

Binnenmaten van de verbrandingskamer 660-256-545 mm Inbouwafmetingen 1088-504-504 mm Buitenmaten van het frame 1088,6-504-563 mm Rookgasafvoer (diameter) 200 mm AirSystem-aansluiting Ø150 mm KERNGETALLEN Nominaal vermogen 10,3 kW Vermogen (min-max) 8-12 kW Opwarming (bij 20 graden) 120-180 m 2 81 % Rendement Deeltjes 1 g/kg GEWICHT 293 kg

Rais Visio 3 L

2246525 Panel indbygning til ovn med ramme alle mål er minimumsmål

Visio L 3 2246422 Visio L3 Måltegning 2246422 Måltegning

A

A A

A

1868

1844 1844

1765

1868

1638 1765

1591

1586 1586

1638

1591

1765 1765 1638 1638

932

566 566

530(G) 530(G)

367

528(G) 528(G) 563 563

931 931

932

367

368 368 139 1390

871(G)

0

999 871(G) 999

420(G)

397(G) 397(G) 504 504

549 1076 409

544 544

409 117 117 540 540 Uden ramme

Uden ramme

1089 1089

544 544

473 473

945 945

473 473 142 142

549

409

1076

553 553

549

409

117 117 611 611

620

1147

898(G) 898(G) 1089 1089

549 420(G)

1147 620

140 140 0 0

142 142

0

0 0

634 634

0

Uden ramme Uden ramme

101


SPECIFICATIES INZETHAARDEN

RAIS VISIO 2:1

RAIS VISIO 3:1

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

AFMETINGEN (B-D-H)

AFMETINGEN (B-D-H)

Binnenmaten van de verbrandingskamer 694-222-210 mm Inbouwafmetingen 788-444 mm Buitenmaten van het frame 781-444/788-443 mm Rookgasafvoer (diameter) Ø200 mm AirSystem-aansluiting Ø150 mm KERNGETALLEN Nominaal vermogen 8,6 kW Vermogen (min-max) 5-9 kW Opwarming (bij 20 graden) 75-135 m 2 80 % Rendement Deeltjes 3,6 g/kg 235 kg GEWICHT

Binnenmaten van de verbrandingskamer 210-499-230 mm Inbouwafmetingen 528-705-490 mm Buitenmaten van het frame 528-750-490 mm Rookgasafvoer (diameter) 200 mm AirSystem-aansluiting Ø150 mm KERNGETALLEN Nominaal vermogen 8,3 kW Vermogen (min-max) 5-9 kW Opwarming (bij 20 graden) 75-135 m 2 80 % Rendement Deeltjes 5,7 g/kg GEWICHT 260 kg

Visio 3:1 - With Frame

1447

1236402 Måltegning

Visio 3:1 - With Frame 1319 1236402 Måltegning

1444

1367

1317

179 0

0

750(G) 781 962

552 552

246

481

102

490

490 0 139

438(G) 628

0

438(G) 628 314628 314 628 314

962 481

0 750(G) 788

481 246

481

0

314

231

788

139

368

231 951

407(G) 750(G)

368

951

750(G) 781

407(G)

179 467 0

858

443

444

407(G) 467 0

444

407(G)

909 467

455(G) 455(G)

858

909 1319

910 467

1317

1447

1475 910

1444

1367

443

1475

650(G) 755 650(G) 755


SPECIFICATIES INZETHAARDEN

RAIS 5001 / 2 / 3

RAIS 6001 DEUR MET GLAZEN

DEUR MET GLAZEN

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

AFMETINGEN (B-D-H)

AFMETINGEN (B-D-H)

DE DEUR VAN HET Binnenmaten van de verbrandingskamer STAALKADER Inbouwafmetingen Buitenmaten van het frame Rookgasafvoer (diameter) AirSystem-aansluiting

N/A

KERNGETALLEN

DE DEUR VAN HET Binnenmaten van de verbrandingskamer 544-256-471 mm STAALKADER Inbouwafmetingen 730-615 mm Buitenmaten van het frame 758-627 mm Rookgasafvoer (diameter) Ø150 mm AirSystem-aansluiting Ø100 mm

KERNGETALLEN

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Opwarming (bij 20 graden) Rendement Deeltjes

Nominaal vermogen 5,8 kW Vermogen (min-max) 2-8 kW Opwarming (bij 20 graden) 30-120 m 2 76 % Rendement Deeltjes < 1,8 g/kg 99 kg GEWICHT

GEWICHT

RAIS 600-1

11-0101-6405 Alle mål er minimumsmål

448

270

615

820

730

758

95 Rais 600-1 Glass

557

682

184 400 557(G) 627

357 400 357

184

627

11-0101-6402

(G) 682 758

103


SPECIFICATIES INZETHAARDEN

RAIS 6002

RAIS 6003 DEUR MET GLAZEN

DEUR MET GLAZEN

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

AFMETINGEN (B-D-H)

AFMETINGEN (B-D-H)

KERNGETALLEN

KERNGETALLEN

Nominaal vermogen 5,8 kW Vermogen (min-max) 2-8 kW Opwarming (bij 20 graden) 30-120 m 2 76 % Rendement Deeltjes < 1,8 g/kg 99 kg GEWICHT

Nominaal vermogen 5,8 kW Vermogen (min-max) 2-8 kW Opwarming (bij 20 graden) 30-120 m 2 Rendement 76 % Deeltjes < 1,8 g/kg 99 kg GEWICHT

DE DEUR VAN HET Binnenmaten van de verbrandingskamer 544-256-471 mm STAALKADER Inbouwafmetingen 704-375-615 mm Buitenmaten van het frame 721-391-627 mm Rookgasafvoer (diameter) Ø150 mm AirSystem-aansluiting Ø100 mm

DE DEUR VAN HET Binnenmaten van de verbrandingskamer 544-256-471 mm STAALKADER Inbouwafmetingen 678-375-615 mm Buitenmaten van het frame 684-391-627 mm Rookgasafvoer (diameter) Ø150 mm AirSystem-aansluiting Ø100 mm

RAIS 600-3

11-0401-6405 Alle mål er minimumsmål

umsmål

Rais 600 - Glass 3S

Rais 600 - Glass Left

11-0401-6402

558

557

11-0301-6402

184 400

360

104

627

(G) 682 721

558(G)

558(G)

342

390,5 400

627

339,5

682

340 (G) 391

184 400

342

340 (G) 390 ,5

(G) 682


SPECIFICATIES INZETHAARDEN

RAIS 700

RAIS 900 DEUR MET GLAZEN

TECHNISCHE GEGEVENS:

DEUR MET GLAZEN

TECHNISCHE GEGEVENS:

(B-D-H) AFMETINGEN

DE DEUR VAN HET van de verbrandingskamer 562-290-300 mm Binnenmaten STAALKADER 840-545 mm Inbouwafmetingen 864-574 mm Buitenmaten van het frame (diameter) Ø150 mm Rookgasafvoer Ø100 mm AirSystem-aansluiting KERNGETALLEN Nominaal vermogen 5,2 kW Vermogen (min-max) 3-7 kW Opwarming (bij 20 graden) 45-105 m 2 Rendement 80 % Deeltjes < 2,59 g/kg 125 kg GEWICHT

AFMETINGEN (B-D-H) DE DEUR VAN HET Binnenmaten van de verbrandingskamer 700-200-230 mm STAALKADER Inbouwafmetingen 972-479 mm Buitenmaten van het frame 1002-506 mm Rookgasafvoer (diameter) Ø150 mm AirSystem-aansluiting Ø100 mm KERNGETALLEN Nominaal vermogen 6,9 kW Vermogen (min-max) 5-9 kW Opwarming (bij 20 graden) 75-135 m 2 79 % Rendement Deeltjes <2,0 g/kg GEWICHT 120 kg

Rais 900 9116405 Alle mål er minimumsmål

Rais 700

Rais 900

7106401

Rais 700 7106401

9116402

Rais 900 9116402

105


SPECIFICATIES INZETHAARDEN

RAIS 2:1

RAIS Q-BE INZET DEUR MET GLAZEN

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

AFMETINGEN (B-D-H)

AFMETINGEN (B-D-H)

DE DEUR VAN HET Binnenmaten van de verbrandingskamer 500-244-374 mm STAALKADER Inbouwafmetingen 736-477 mm Buitenmaten van het frame 736-477 mm Rookgasafvoer (diameter) Ø150 mm AirSystem-aansluiting Ø100 mm

Binnenmaten van de verbrandingskamer 239-239-505 mm Inbouwafmetingen 405/405-925 mm Buitenmaten van het frame 422/424-970 mm Rookgasafvoer (diameter) Ø150 mm AirSystem-aansluiting Ø100 mm

KERNGETALLEN

KERNGETALLEN

Nominaal vermogen 6 kW Vermogen (min-max) 3-9 kW Opwarming (bij 20 graden) 45-135 m 2 Rendement 79 % Deeltjes 3,7 g/kg GEWICHT 140 kg

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Opwarming (bij 20 graden) Rendement Deeltjes GEWICHT

5,9 kW 3-7 kW 45-105 m 2 80 % 1,4 g/kg 110 kg

Rais Q-BE INSERT

2626405 Alle mål er minimumsmål

Rais 2:1 9106402

100mm luft bag ovn

Rais 2:1 9106402

Rais Q-BE INDSATS 2626402

106

50mm luft bag ovn


SPECIFICATIES ACCESSOIRES/OUTDOOR RAIS TETRA D: 200

D: 200

RAIS BUTEO D: 200

RAIS CARRY

H: 450

H: 560

D: 200

Ø: 510

H: 360

H: 480

H: 540

B: 430

RAIS WALL TOOLS 200

RAIS LIGHTING 131

230

H: 680

RAIS SOLO D: 175

RAIS WOODY

H: 440

H: 600 W: 145

RAIS WOODBOX W: 300 H: 380

RAIS WOODFRAME W: 380

RAIS CONSTANT 800

B: 1000

H: 450

0

31

400

D: 500

107


SPECIFICATIES ACCESSOIRES/OUTDOOR

RAIS WOODRACK D: 360

D: 360

D: 250

H: 980

H: 1450

RAIS WOODWALL B: 200

B: 131

D: 250

H: 230

B: 310

B: 310 H: 1900

H: 1150 / 1750 592,5

RAIS RA

25

360

H: 8080

25

Ø 300300 Ø:

2

2

attika Feuer AG Fuss für Feuerschale Massstab 1/2 03.06.2008_St

RAIS CIRCLE

RAIS CONE A

650

Ø1020 n1020

920 920

650 650

5

540

D M Y

Drawing change:

540 540

Ø462

Corrections:

Change order

Designer:

Improvement proposal:

ksj

Bend Tool: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL 0.5-3 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 `0.1 `0.1 `0.2 `0.3 `0.8 `0.5 TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 `1° `0-30° `0-20° `0-10° VINKELAFVIGELSE AFVIGELSE I MM pr. 100 mm `0.3 `1.8 `0.6 `0.9

108

Project manager: Approved:

Established: 26-02-2018

Format:

A3

OV

Remarks:

1000-2000 `1.2

> 400 `0-5° `0.15

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

Revision: Drawing no.:

7248800

UV

49

H: 1112

H: 1362

540


492

Rais Nexo Bench Large

10-0000-6411

10-0000-6412

440 375 492

Rais Nexo Bench Large

440 560

492 481

10-0000-6412

440 560

Rais Viva L Side Bench

440 560

375

375 560 680

375

MEDIUM BENCH Rais Viva L

Side Bench

492 481

492 481

492 481

2716410

560 680

2716410

560 680

375

375 680

492 481

Rais Viva L Side Bench

492 481

2716410

LARGE BENCH

677

Rais Q-Bee Bench Small 1616411

680 680

677 373

Rais Q-Bee Bench Small 1616411

VIVA L

375

481

10-0000-6412

492

Rais Nexo BENCH SMALL Bench Large

375

481

440

NEXO

481

Rais Nexo Bench Medium

677

596

Rais Q-Bee Bench Large 1616412

596

450

3 R23

Rais Q-Bee Bench Large 1616412

596

450

3 R23

Q-BE

550 540

450 Rais Q-Tee II

370

370 450

High Bench Narrow 8386412

700

370

450 700

Rais Q-Tee II

550 540

550 540

SMALL BENCH

370

550 540

Rais Q-Bee Bench Large 1616412

3 R23

373

Rais Q-Bee Bench SIDESmall BENCH 1616411

370

Rais Q-Tee II

High Bench Narrow 8386412

High Bench Narrow 8386412

700

Rais Q-Tee II

Rais Q-Tee II

550 540

700

550 540

LARGE BENCH

370

450

High Bench Wide 8386413

700

Rais Q-Tee II

High Bench Wide 8386413

High Bench Wide 8386413

364

380

700

Q-TEE II

364

364

380

11-0000-6412

380

380

HIGH BENCH

394

572

Rais 600MAX Bench 440mm

572

572

Rais 600MAX Bench 440mm

380

Rais 600MAX Bench Large

394

WIDE BENCH

380

11-0000-6412

394

394

Rais 600MAX Bench 440mm

11-0000-6411

11-0000-6412

541 530

Rais 600MAX Bench Large

394

394

430

11-0000-6411

600 MAX

430

Rais 600MAX Bench Large

440

11-0000-6411

682 541 530

430

541 530

440

530

430

541

440 MM

682

430 682

LARGE BENCH 530

682

430

530

682

541

541

440

682

109


110

Onze voortdurende technische ontwikkeling betekent dat specificaties, kleuren en accessoires kunnen veranderen. Daarnaast zijn eventuele fouten in de tekst, gegevens en foto’s voorbehouden.


CRAFTSMANSHIP & NORDIC DESIGN 111


THE RIGHT CHOICE FOR QUALITY & MODERN LIVING www.rais.com