__MAIN_TEXT__

Page 1


2


NATUREN KALLAR VI GER OSS UT UNDER BAR HIMMEL. IN I SKOGENS DJUPA STILLHET ELLER MOT STRANDEN. Ute i det blå drar vi ut kontakten. Sänker farten. Vänder ryggen till vardagen.

Vi njuter av de små glädjeämnena. Det enkla livet. En svala på himlen. Träd som böjer sig i vinden. Vågskvalp och sand mellan tårna. Hemma igen blir dagen fulländad med en brasa i kaminen. Tid till att bara vara. Hitta tid till att vara och njuta av nuet med en kamin eller insats från Rais. Gå på upptäcktsfärd i vårt breda sortiment, ta reda på hur du kan designa din egen kamin och inspireras av exklusiva hem mitt i den vackra naturen. Mycket nöje.

3


72

16 INNEHÅLL INSATSER 54 KAMINER 08 Pilar 16 Nyhet Visio 58 Nyhet Nexo 20 Nyhet 500 68 600 72 Nyhet Viva L 28 700 78 Rina 36 900 79 Q-Be 38 Q-Tee 40 2:1 80 Q-Tee 2 44 Q-Tee insats 82 Q-Be insats 83 Q-Tee 2 C 46 TÄLJSTEN/KERAMIK Juno Poleo Rina Juno Ceramic

48 50 51 52

INTERIÖR

84 Nyhet

TILLBEHÖR 94 UTOMHUS 100 SPECIFIKATIONER 108

4


5


SÄTT EN UNIK PRÄGEL PÅ DITT HEM VILL DU SÄTTA EN PERSONLIG PRÄGEL PÅ DIN HEMINREDNING OCH SKAPA ETT HEM SOM SPEGLAR DIN SMAK OCH PERSONLIGHET? Med en braskamin från RAIS får du frihet att designa exakt den kamin och stil som passar din smak. Släpp fram din inre designer och välj mellan olika element som tillsammans ger din kamin sitt helt unika uttryck. Du kan även välja ur vårt stora sortiment av insatser. Oavsett om du bygger nytt eller renoverar din nuvarande bostad, kan en insats vara detaljen som ger din bostad känsla och karaktär.

Foto: Maria Vous

BLAND GÄSS PÅ FÄRÖARNA Bland färöiska gäss och vattenfall har en gammal bostad restaurerats med hänsyn till dåtidens detaljer. I husets hjärta står en RAIS Visio.

Foto: Elisabeth Kruse

6

Foto: Elisabeth Kruse


ETT HUS BLAND TRÄDTOPPARNA I en skog i Norge växer bostadsdrömmarna bokstavligen upp i himlen. Upplev ett arkitektritat trädtoppshus med kök, bad och braskaminen Q-Tee.

SOMMARSTUGEMYS I sommarhuset med enastående utsikt över Kolding-fjorden sprider RAIS Viva trivsel året runt.

7


BRASKAMINER

8


9


10


DESIGNA DIN EGEN BRASKAMIN ANVÄND VÅR CUSTOMIZER OCH DESIGNA DIN EGEN BRASKAMIN. GÅ PÅ UPPTÄCKTSFÄRD BLAND DE MÅNGA MÖJLIGHETERNA OCH SKAPA DITT ALLDELES EGNA PERSONLIGA UTTRYCK. Med customizer-funktionen på vår hemsida www.rais.com kan du snabbt och enkelt designa din egen braskamin och testa våra många unika designdetaljer innan du gör ditt slutgiltiga val. Testa dig fram med de många olika kombinationsmöjligheterna tills du hittar exakt den stil du trivs med.

11


NORDISKA NYANSER Hos RAIS är svart ingen självklarhet. Våra braskaminer finns i ett vackert urval av populära nordiska nyanser, som bryter med traditionerna och ger våra braskaminer ett helt nytt uttryck. Använd vår customizer på www.rais.com och hitta din favoritfärg.

HÖG ELLER LÅG? Välj din favoritkamin i den höjd som passar ditt hem. Braskaminerna från RAIS finns i flera olika höjder så du kan välja din RAIS-kamin med den höjd som passar arkitekturen i din bostad. Valmöjligheterna varierar mellan olika modeller.

12


LITEN DETALJ STOR SKILLNAD Ett handtag är en liten detalj som gör en stor estetisk skillnad. Du kan välja mellan handtag i olika material, färger och designer till din nya braskamin från RAIS. Välj mellan handtag i patinerad ek, råläder, vit corian eller rostfritt stål.

UNIK VRIDFUNKTION Få din braskamin med vridsockel och låt kaminen ge trivsel i hela rummet. Trivsel är att sitta framför braskaminen och njuta av värmen, den sprakande elden och flammornas vackra färgspel. Väljer du din braskamin med vridsockel kan du vrida kaminen alltefter var du befinner dig i rummet, och njuta av elden och braskamintrivseln från flera vinklar. Vridsockel finns som tillval till Nexo, Viva L, Pilar, Q-Be, Poleo, Juno och Rina.Poleo, Juno och Rina.

13


CLEVERAIR Med CleverAir är det lätt att bränna effektivt, ekonomiskt och grönt i din nya RAIS-braskamin. CleverAir är ett automatiskt spjäll som bidrar till korrekt och optimal lufttillförsel när du eldar i din braskamin. Det säkrar att rutorna i kaminen alltid är rena – och det gagnar både miljön och ekonomin. Det enda du behöver göra är att tända upp och lägga på nytt bränsle. Resten klarar kaminen.

SVART OCH BLANK ELLER ENFÄRGAD OCH MATT Välj mellan glaslucka och glaslucka med stålram. Med en glaslucka med stålram kan du få luckan i exakt samma färg som resten av braskaminen. Väljer du en lucka utan stålram får du en lucka med elegant, svartbelagd ram.

14


TOPPLATTA Du kan välja mellan topplattor i olika material och ge din braskamin en helt unik design. Välj till exempel en topplatta i vacker, grå täljsten för ett rustikt, naturligt utseende, eller skapa en mer strömlinjeestetik med en yta i stål. Stålplåtar finns i samma sex nordiska färger som braskaminerna och i rostfritt stål. Testa de olika topplattorna med vår Customizer på www.rais.com.

NJUT AV ELDEN FULLT UT Välj sidoglas till din kamin och få den ultimata upplevelsen av flammorna. Testa de olika möjligheterna med vår customizer på www.rais.com.

15

15


RAIS PILAR

Nyhet

SKULPTURAL ELEGANS. GE DIN BOSTAD EN UNIK KARAKTÄR MED RAIS PILAR – ETT BLICKFÅNG I RUMMET. Med en höjd på nästan två meter intar Pilar rummet och fångar blicken med sin skulpturala design, som på en och samma gång är både enkel och elegant – och markant och iögonfallande. Det stora och vackert rundade glaset ger en helt unik upplevelse av elden, som har fritt spelrum i den enorma brännkammaren. Handtaget är utformat i en solid och kraftfull design, som understryker kaminens kvalitet och tyngd.

16

RAIS Pilar, silver


17


RAIS PILAR EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2 I CLEVERAIR I ELECTRONIC VRIDBAR 360O I 6 FÄRGER I 5 HANDTAG

18


Finns med antingen manuellt spjäll med CleverAir eller med ElectronicAir, där lufttillförseln styrs med fjärrkontroll.

RAIS Pilar, svart

19


RAIS NEXO DESIGN I ALL SIN ENKELHET. RAKA LINJER, RÄTA VINKLAR, SYMMETRI OCH STRAM FORM. Med sin fyrkantiga och rena design är Nexo diskret och på en och samma gång iögonfallande. Inget bryter den släta ytan, och det är fri sikt till flammorna genom de stora rektangulära glasrutorna. Med sin underförstådda estetik passar Nexo in i varje miljö men är särskilt en perfekt matchning i modern, strömlinjeformad arkitektur och en minimalistisk bostadsstil. Designa Nexo exakt som du vill. Välj mellan en lång rad detaljer som till exempel färg, höjd, med eller utan sidoglas och handtag. Finns även som gaskamin.

20


RAIS NEXO 100 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR VRIDBAR 360O I 6 FÄRGER I 6 HANDTAG

RAIS Nexo 100, svart

21


RAIS NEXO 120 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR VRIDBAR 360O I 6 FÄRGER I 6 HANDTAG

22


INDRED MED MULTIBOX Kombinera din nya braskamin med multibox och skapa din helt egna stil. Med multibox kan du skapa en helt unik inredning. Braskaminen kommer visuellt framstå som en integrerad del av en möbel. Placera multiboxen precis som du vill och använd den som bänk, förvaring av ved eller både och. Multiboxen finns som tillval till Nexo, Viva L, Q-Be samt Q-Tee 2.

RAIS Nexo 120, vit

23


24

RAIS Nexo 140, platina


RAIS NEXO 140 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR VRIDBAR 360O I 6 FÄRGER I 6 HANDTAG

Nyhet 25


RAIS NEXO 160 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR VRIDBAR 360O I 6 FÄRGER I 6 HANDTAG

26

Nyhet

RAIS Nexo 160, mocka


RAIS NEXO 185 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR VRIDBAR 360O I 6 FÄRGER I 6 HANDTAG

Nyhet

RAIS Nexo 185, svart

27


RAIS VIVA L VIVA L ÄR RUND SOM EN PELARE OCH SKULPTURAL I SITT UTTRYCK – STILREN ESTETIK. Viva L är en superenkel braskamin – rund, elegant och skulptural. Den vackert böjda luckans strama linjer och det diskreta, cirkelrunda handtaget matchar kaminens design. Välj mellan en rad designdetaljer och skapa den Viva L som passar din bostad och inredningsstil. Finns även som gaskamin.

28


RAIS VIVA L 100 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR VRIDBAR 360O I 6 FÄRGER I 6 HANDTAG

RAIS Viva L 100, vit

29


INRED MED MULTIBOX Kombinera din nya braskamin med multibox och skapa din helt egna stil.

30


RAIS VIVA L 120 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR VRIDBAR 360O I 6 FÄRGER I 6 HANDTAG

RAIS Viva L 120, svart

31


32


RAIS VIVA L 160 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR VRIDBAR 360O I 6 FÄRGER I 6 HANDTAG

RAIS Viva L 160, platina


34


SOMMARSTUGETRIVSEL DAGAR UNDER BAR HIMMEL OCH BRASKAMINTRIVSEL. FÖLJ MED TILL KOLDING-FJÄRDEN, DÄR LIVET LEVS BÅDE UTE OCH INNE. Med en storslagen utsikt över det vackert kuperade landskapet och fjordens glimmande vatten, har sommarhuset på Sdr. Bjert vid Kolding-fjorden ett helt unikt läge. Det utgör en ram för avslappnad familjesamvaro året om och bjuder in till frid och ro, närvaro och trivsel framför braskaminen. Husets vardagsrum är inrett runt en Viva L 100, som sörjer för värmen under kyliga höstdagar. Utanför sprakar elden i eldfatet Ra och bjuder in till gemenskap och mat runt elden.

35


36


RAIS RINA EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I 6 FÄRGER

Med en elegant böjd front och avfasade sidor framstår Rina som diskret och kompakt och passar perfekt för den mindre bostaden. Trots sin storlek är kaminen en ytterst effektiv värmekälla.

RAIS Rina, mocka

Foto: Fergus Alexander RAIS Rina, svart

37


RAIS Q-BE EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2 I CLEVERAIR VRIDBAR 360O I 6 FÄRGER I 5 HANDTAG

38


RAIS Q-BE XL

NJUT AV ELDEN I HELA RUMMET RAIS Q-BE FÅNGAR BLICKEN MED SITT KRAFTIGT SKULPTURALA UTTRYCK, SIN SMARTA VRIDFOT OCH DEN FASCINERANDE UPPVISNINGEN AV ELDEN. Q-Be skiljer sig markant från andra braskaminer med sin nyskapande design Skulptural och fyrkantig fyller den rummet och ger karaktär till varje hemmiljö. Den stora glasrutan täcker två av kaminens sidor och ger en vacker uppvisning av elden. Vrid den övre delen av braskaminen och ge dig själv möjligheten att njuta av elden oavsett var i rummet du befinner dig.

RAIS Q-Be, vit RAIS Q-Be XL, nickel

39


Foto: &Bespoke

IDEALISK FÖR DEN MINDRE BOSTADEN MED DEN LILLA OCH ELEGANTA Q-TEE KAN DU FÅ ÄKTA BRASKAMINTRIVSEL, ÄVEN OM DU BOR LITET. Även om du bor i en mindre bostad behöver du inte gå miste om braskamintrivseln, sprakande eld och värme. Q-Tee är en liten och elegant kamin som har allt: läcker design och effektiv, miljövänlig förbränning. Med sin kompakta och upprättstående form passar Q-Tee perfekt till små rum och mindre hem och är utmärkt för inmurning i en existerande eldstad.

Foto: &Bespoke

40


RAIS Q-TEE EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I 2 SOKLER

RAIS Q-TEE EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2

41


Foto: @totentretopphytte

HÖGT TILL VÄDERS STRAX UTANFÖR OSLO HAR EN FAMILJ LEVT UT SIN DRÖM OM EN SEMESTERBOSTAD MITT I NATUREN. I Totenvika vid sjön Mjøsa bara en halvtimmes körning från Oslo växer drömmarna bokstavligt talat upp i himlen. Här har en familjs dröm om en semesterbostad mitt i naturen nämligen blivit verklighet, 12 meter upp i trädtopparna med majestätiska granar och gamla björkar som närmaste grannar. Det vackra, arkitektritade trädtoppshuset har allt vad hjärtat kan begära av modern komfort. Från rinnande varmvatten och elektricitet till en RAIS Q-Tee braskamin i köket som ger värme och trivsel när vinden viner i trädtopparna utanför.

42


www.totentretopphytte.no @totentretopphytte

43


RAIS Q-TEE 2 GE DIN BOSTAD KARAKTÄR OCH DIN INREDNING EN PERSONLIG PRÄGEL MED Q-TEE 2. Den här kaminen ger dig en värld av möjligheter att inreda ditt hem med personlighet. Placera den som en integrerad del av en kassett för att framhäva kaminens kubiska design – eller välj den med ben för att skapa ett mer klassiskt uttryck. Välj mellan ben och sockel i två höjder. Finns även som gaskamin.

44


RAIS Q-TEE 2 EFFEKT 3-8 kW I AREAL 45-120 m2 I 2 SOCKLAR I 2 BENSET

45


RAIS Q-TEE 2 C EFFEKT 3-8 kW I AREAL 45-120 m2 I 6 HANDTAG AREAL 45-120 m2 I 2 BENSET

46


FORM OCH FUNKTION LÄCKER DESIGN, GENOMTÄNKTA DETALJER OCH EFFEKTIV UPPVÄRMNING. Q-Tee 2 C är en suverän kombination av form och funktion, design, detaljer, effektivitet och miljövänlig förbränning. Braskaminen har en kvadratisk front med en vackert rundad form och stor glasruta. Placera Q-Tee 2 C på ben för att skapa en mer klassisk braskaminlook, eller kombinera den med kassett för en funktionell och modern design. Finns även som gaskamin.

47


RAIS JUNO 120 TÄLJSTEN EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I VRIDBAR 360O

NATURENS EGEN DESIGN NJUT AV NATURENS HELT EGEN ESTETIK OCH FUNKTIONALITET MED RAIS JUNO. Pelarrunda Juno är beklädd med vacker, värmeackumulerande täljsten. Endast den stora glasrutan och det elegant designade handtaget bryter stenarnas finmönstrade yta och de rustika grå nyanserna. Täljstenen ger braskaminen ett helt unikt uttryck och fyller även en praktisk funktion. Den ackumulerar värmen, avger den lite i taget och säkrar suverän värmekomfort i din bostad. 48


RAIS JUNO 160 TÄLJSTEN EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I VRIDBAR 360O

49


RAIS POLEO TÄLJSTEN EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2

EFFEKTIV UPPVÄRMNING Poleo kombinerar en böjd, organisk design med vacker gråtonad täljsten på sidorna och toppen. Stenen ackumulerar värmen och säkrar en effektiv uppvärmning av din bostad. 50


TUFF LOOK OCH SUVERÄN KOMFORT FÅ EN BRA VÄRMEFÖRDELNING OCH ETT TUFFT, RUSTIKT UTTRYCK MED RAIS RINA I SVART GLAS OCH VACKER NATURSTEN. Rina har en karakteristisk böjd front i blankt, svart glas. Sidor och topp är beklädda med ljus täljsten. De fina mönsterna och skiftande färgerna i täljstenen skapar ett levande uttryck och en iögonfallande kontrast till fronten.

RAIS RINA TÄLJSTEN EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2

51


RAIS JUNO CERAMIC 160 EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I VRIDBAR 360O

Den vita keramiska stenen som Juno Ceramic är beklädd med, är handtillverkad. Det är en tidskrävande och komplex process med många faser – från att formen fylls med lera tills varje enskild sten bränns, glaseras och bränns igen.

52


RAIS JUNO CERAMIC 120 EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I VRIDBAR 360O

53


INSATSER

54


55


KAMININSATSER FRÅN RAIS ÄR DET ULTIMATA VALET OM DU VILL HA EXKLUSIV BRASKAMINTRIVSEL OCH EN STILREN, MINIMALISTISK INTERIÖR Integrera en insats i din nuvarande bostad eller tänk in den från början när du bygger nytt. RAIS kamininsatser matchar all arkitektur och öppnar för en värld av inredningsmöjligheter. Placera din nya insats i en existerande eldstad, använd den som iögonfallande rumsdelare, för att avrunda ett hörn eller binda ihop två rum.

Foto: & Bespoke

Foto: Kathrine Sørgård

56


57


RAIS VISIO INRED MED ELD. VISIO ÄR EN SERIE EXKLUSIVA KAMININSATSER SOM GER DIG FRIHETEN ATT INREDA DIN BOSTAD SOM DU DRÖMMER OM. Oavsett om du bygger nytt eller vill integrera en kamininsats i ditt existerande hem, finns en Visio som passar din bostads arkitektur. Serien består av sju modeller, och du kan till exempel välja din Visio med glas på en, två eller tre sidor – eller en Visio 2 L eller 3 L med extra höjd och bredd. Välj din Visio med en ram i svart eller rostfritt stål – eller helt utan ram – och välj mellan handtag i trä eller stål. Bygg in din Visio i ett hörn, använd den som rumsavdelare, njut av elden i två olika rum eller designa din helt unika eldstad med prefabricerade betongelement. Visio-serien finns även till gas.

58


RAIS VISIO 1 EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-120 m2 I 3 HANDTAG

59


RAIS VISIO 2 EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-120 m2 I 3 HANDTAG

60

Foto: Kathrine Sørgård


RAIS VISIO 3 EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-120 m2 I 3 HANDTAG

61


RAIS VISIO 2:1 EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-120 m2 I 3 HANDTAG

62


RAIS VISIO 3:1 EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-120 m2 I 3 HANDTAG

63


Foto: Elisabeth Kruse

EN UNIK BOSTAD PÅ FÄRÖARNA INSPIRERAS AV DEN HÄR VACKRA BOSTADEN, DÄR EN RAIS VISIO ÄR HUSETS HJÄRTA OCH SAMLINGSPUNKT. Mitt i den storslagna färöiska naturen bor Johannes Jensen, restaurangchef på Michelin-restaurangen KOKS, och hans fru Anna Dahl Olsen. Här har de renoverat och byggt om hans farföräldrars hus och skapat en helt unik bostad, där man kombinerar de fina detaljerna från det gamla huset med ny design och modern funktion. I husets hjärta är en vacker Visio placerad i en råbetongvägg, som fungerar som rumsavdelare mellan uppehållsrummen. Kamininsatsens strömlinjeformade design i glas skapar en elegant kontrast till bostadens inredning med industriell betong och rustika träbjälkar.

Foto: Maria Vous

64

Foto: Maria Vous


Foto: Maria Vous

65


RAIS VISIO 2 L

Nyhet

EFFEKT 8-12 kW I AREAL 120-180 m I 3 HANDTAG 2

66


RAIS VISIO 3 L

Nyhet

EFFEKT 8-12 kW I AREAL 120-180 m2 I 3 HANDTAG

67


RAIS 500 EN ÄKTA KLASSIKER I DISKRET OCH TIDLÖS DESIGN SOM ALDRIG BLIR OMODERN. RAIS 500-serien omfattar tre klassiska kamininsatser. Välj mellan glas på en, två eller tre sidor, bygg i den i en existerande eldstad eller i ett hörn och njut av elden från flera vinklar. Alla tre modeller erbjuder effektiv förbränning, suverän värmekomfort och finns med antingen stål- eller glaslucka.

68


RAIS 500/1 EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2

69


RAIS 500/2 EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2

70


RAIS 500/3 EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2

71


RAIS 600

Nyhet

ETT UNIKT KUBISKT FORMSPRÅK OCH MÅNGA INREDNINGSMÖJLIGHETER. Med sin kvadratiska och nästan kubformade design har RAIS 600 ett unikt formspråk som skiljer sig från de andra och utstrålar sin helt egna särprägel. Njut av elden genom stora glasytor som skapar en illusion av öppen eldstad. Välj mellan glas på en, två eller tre sidor, stål- eller glaslucka och höger- eller vänstervänd modell i ett hörn eller kanske i en existerande eldstad.

72


RAIS 600/1 73


RAIS 600/2

74


RAIS 600/3

75


76


EN BOSTAD – TVÅ BRASKAMINER I EN NYBYGGD SKOTSKT BOSTAD FINNS PLATS FÖR TVÅ RAIS-KAMINER. När skotske Tony Fraser och hans familj skulle bygga sitt nya hem, blev alla detaljer grundligt genomtänkta. Både estetik och praktik, form och funktion övervägdes när man skulle välja braskamin. Paret föll för en svart Viva L med handtag i brunt läder och toppyta i täljsten som matchade bostadens färger och inredning, samt på kamininsatsen RAIS 2:1 med glas på två sidor så att elden och kamintrivseln kan avnjutas i två av bostadens rum.

77


Foto:

RAIS 700 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 60-105 m2

TUFFT OCH RUSTIKT RAIS 700 ÄR EN KLASSISK KAMININSATS MED EN TUFF, RUSTIK OCH MODERN TWIST. Kaminen har en enkel och helt ren design som vackert ramar in elden. Den breda glasrutan ger den ultimata upplevelsen av lågorna, och med extra bra utrymme i brännkammaren för större vedstycken blir bilden av lågorna extra effektfull. Designens minimalistiska linjer understryks av det diskreta handtaget. Skapa ett tufft och rustikt uttryck med lucka i stål eller välj en lucka i stål och glas för en mer stram look. 78


UPPLEV ELDEN I PANORAMA RAIS 900 ÄR ELD, TRIVSEL OCH LÄCKER DESIGN MED EXTRA BREDD OCH PANORAMAEFFEKT. En iögonfallande och extra bred design ger kamininsatsen ett markant, tufft och extravagant uttryck. Den breda rutan skapar en imponerande flambild och en panoramaupplevelse utöver det vanliga. Det diskreta handtaget är i rostfritt stål. Välj mellan stål- eller glaslucka.

RAIS 900 EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-105 m2

79


RAIS 2:1 TVÅ RUM – EN KAMININSATS. NJUT AV ELDEN OCH TRIVSELN I TVÅ RUM I DITT HEM RAIS 2:1 har glas i bredformat på två sidor och är designad för inmurning, så att du kan njuta av elden och kamintrivseln i två rum i ditt hem. De stora glasrutorna skapar en imponerande flambild som fångar blicken och gör kamininsatsen till hemmets visuella blickpunkt. Välj mellan stål- eller glaslucka.

80


RAIS 2:1 EFFEKT 3-9 kW I AREAL 45-135 m2

Foto: Dinesen Floor

81


RAIS Q-TEE KAMININSATS EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2

RAIS Q-TEE SKAPAR ÄKTA BRASKAMINTRIVSEL I DEN LILLA BOSTADEN. Q-Tee är en liten, elegant insats i läcker design och med miljövänlig förbränning. Med sin kompakta och upprättstående form passar Q-Tee perfekt till små rum och mindre bostäder.

82


RAIS Q-BE KAMININSATS EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2

UNIK, MARKANT OCH FUNKTIONELL. Den eleganta Q-Be är designad för inbyggnad i hörn och är med sitt minimalistiska uttryck ett stilsäkert designobjekt. Luckans glas är till exempel tillverkad i ett stycke, och insatsens eleganta handtag är diskret dolt under luckan.

83


INTERIÖR

84


85


RAIS TETRA Kaminverktyg i tre delar i tuff design som kombinerar stål, järn och betong. För väggmontering eller golv. Handtag i rostfritt stål eller läder.

RAIS BUTEO Eldgaffel, kvast och skyffel i organisk design. För väggmontering eller placering på golv på rund betongfot. Handtag i rostfritt stål eller läder.

86


RAIS WALL TOOLS Wall tools är ren minimalism med skaft i rostfritt stål, svarta silikonhandtag och hållare i svart, grafisk design. För väggmontering eller placering på golv på fot i lättbetong.

RAIS SOLO Solo kaminverktyg består av kvast, skyffel och eldgaffel i enkel, stilren och praktisk design. Setet är tillverkat i rostfritt stål med fint rundade hörn och monterat på ett matchande stativ med stabil, fyrkantig fot. Solo finns även med enbart eldgaffel och stativ.

Nyhet 87


RAIS CARRY Med sin arkitektritade, organiska design återupptäcker Carry den klassiska vedkorgen och ger den ett nutida och levande uttryck. Välj mellan svart eller cremevit. Båda varianterna har handtag i svart och cognacsfärgat läder.

RAIS LIGHTING Lighting är en exklusiv förvaringsbox för tändved i aluminium med svart och cognacsfärgat läder.

88


RAIS WOODFRAME Den här enkla upphängningen för ved frigör golvyta. Lägg märke till de läckra detaljerna i hörnen, som är samlade med både fingerskarvar och tappar. Naturoljad ek eller röknyans. Vänd den som du vill. Kan även ställas på golvet.

89


Woody kombinerar fina detaljer, läckra kvalitetsmaterial och praktisk enkelhet. Se själv hur enkelt det kan vara att bära in med Woody.

RAIS WOODY

RAIS WOODBOX Göm veden i Woodbox eller använd den för förvaring av andra saker. RAIS Woodbox är en praktisk och elegant lösning till din bostad. Den vackra Woodbox är kvadratisk och designad med lucka som sitter runt boxens kanter. Finns i oljad ek i natur eller röknyans.

90

Nyhet


Använd Woodwall Freestanding som rumsavdelare eller som en skulptur i rummet. Finns i två storlekar och i svart eller vitt. Wall Tools kan monteras på.

RAIS WOODWALL

Woodwall för förvaring av ved är genial i all sin enkelhet. Vägghållaren finns i två storlekar, med eller utan bakplatta och i svart eller vitt. Dekorativ och praktisk.

91


RAIS CONSTANT Constant är en slitstark bänk i en fin grå nyans, tillverkad i fiberbetong som skapar ett tufft och enkelt uttryck både inne och ute. Bänken kan även användas som fundament för Q-Tee och Q-Tee2.

RAIS WOODRACK Ved som är staplad och hålls på plats av svarta, enkla ramar, skapar ett rustikt, skulpturalt uttryck. Eller vänd den och använd som bänk. Finns i två storlekar.

92


93


TILLBEHÖR

94


95


RAIS STARTRÖR Startrören finns i samma sex nordiska nyanser som RAIS braskaminer samt i rostfritt stål. Med Startrör i samma färg som kaminen skapar du ett harmoniskt och vackert helhetsintryck. Planerad lansering under hösten 2019.

96


RAIS GLASPLATTOR Välj en elegant golvplatta i härdat glas som passar kaminens form. Tänk på att plattan ganska enkelt skjuts in till kaminen och lätt kan avlägsnas vid rengöring.

97


RAIS AIRSYSTEM OCH AIRKIT AirSystem är specialutvecklat för lågenergihus och helisolerade hus. Systemet tillför friskluft utifrån och direkt in i braskaminen för att säkra en optimal förbränning. Själva luftintaget kan döljas genom att installera det antingen i golvet eller på väggen bakom braskaminen. AirSystemet är lätt att ansluta med vårt AirKit, som är anpassat för montering antingen i vägg eller golv. Kittet består av ett flexrör med spännband, en avskärmning mot kaminsegmentet, en skarv med spjäll och en täckmantel. Skarven med spjäll är mycket viktig. Utan den kommer kall luft att strömma in i kaminen och kan därmed förorsaka kondens. Spjället på skarven och luftintaget på kaminen ska vara stängda när kaminen inte används. Lufttillförsel genom golv

Lufttillförsel genom bakvägg

AirKit mellan golv och kamin

AirKit mellan vägg och kamin

Avskärmning och spjäll bakom kamin

HÅLL VÄRMEN MED VACKER STEN Täljsten är ett av naturens små konstverk i späda nyanser och med vackra mönster och avteckningar. Stenarna ger en rustik effekt men har även en ännu viktigare praktisk funktion. De ackumulerar nämligen värmen från kaminen, håller den längre och avger den lite i taget. Bränner du till exempel fyra kilo ved i en Pilar beklädd med 96 kg sten, avger kaminen eftervärme i åtta timmar - och du får extra utbyte av kaminen. Värmeackumulerande sten finns till Pilar, Viva L 120, Q-Be, Q-20, Juno, Visio 1, Visio 2 samt Visio 3.

98


Foto: Kristin Staylen

R500

2+3

/ VISIO 2+3

Konvektionsareal: 190 cm2

R700

R900

Konvektionsareal: 280 cm2

Konvektionsareal: 320 cm2 

91 5 825 82

76

1 601 60

4 86864

76

76 1

08 108

,4

4 61 614,4

 1002 

145

123 123

76 1 1 4433,4 ,4

 963

91

91

Q-BE

Q-TEE

R2:1

Konvektionsareal: 90 cm2

Konvektionsareal: 147 cm2

Konvektionsareal: 235 cm2

8 478 47

248

24

8

76



76

76

728

76

76

10 8 108

746

 

 

108

9 489 48

91



91

123 123

28 7

91

287

108 8 10

Foto: Maria Vous

R500 / VISIO Konvektionsareal: 230 cm2

RAIS KONVEKTIONSGALLER Välj rätt konvektionsgaller som passar exakt till din insats. Så får du det optimala utbytet av din braskamin – både när det gäller form och funktion.

 725 



76

764

 

10

8

 



91

99


100


UTOMHUS

101


RAIS CIRCLE Njut av en lugn vilopaus från vardagen med Circle - kombinerad grill och eldfat som bara blir vackrare med tiden. Slappna av framför elden, håll en informell grillfest eller tillaga en läcker hemmalagad måltid. Valet är ditt.

102


Nyhet RAIS CIRCLE COVER Skydda din Circle-grill mot väder och vind med ett specialdesignat skydd. Circle cover är skapat för att skydda din Circle-grill mot regn och rusk. Skyddet är tillverkat i slitstarkt och väderbeständigt material som förlänger livslängden på din grill.

103


104


RAIS RA Enkelt och minimalistiskt eldfat för aftonmyset på terrassen, i trädgården eller på stranden.

RAIS LIGHT CONE Dekorativ konformad trädgårdsfackla med oljelamp­ insats. Spettet finns i två höjder.

105


RAIS ANGLE En skulptural samlingspunkt för utomhusmys och matlagning under bar himmel.

RAIS SQUARE Grill och eldplats i ett med sidobordet i gediget ekträ och praktisk plats för förvaring av ved.

106


RAIS GIZEH Kombinerad grill och eldplats i en iögonfallande pyramindinspirerad design.

Rais’ outdoor-kollektion är skapad för hand med hjärta och passion. Bra hantverk är en tidskrävande process men resultatet är värt att vänta på. Kollektionens vackra, rostiga patina är resultatet av väder, vind och saltvatten under bar himmel, och därför finns det inte två produkter som är likadana. Se hur du kan skapa vackra uterum och samla vänner och familj runt den sprakande elden för att mysa eller avnjuta en läcker måltid i det fria.

107


SPECIFIKATIONER

Följande sidor innehåller rekommendationer, specifikationer och tekniska data för respektive kamin, med mått, effekt, partikelutsläpp och avstånd till brännbart material. Uppgifterna är enbart vägledande. Före installation av din braskamin bör du läsa igenom kaminens vägledning ordentligt och sätta dig in i exakt vilka rekommendationer som gäller för kaminen. Var uppmärksam på att du är skyldig att följa lokala och nationella lagar och bestämmelser.

108


Vår löpande tekniska utveckling innebär att ändringar kan ske i specifikationer, färger och utrustning. Vi reserverar oss dessutom för eventuella fel i text, data och foton. 109


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

Project manager: Approved: Designer:

300

300

Project manager: Approved:

45° hjørneopstilling

Project:

295 100

Min 400

08

1666,5 n1 66

A-A A-A

B

n1

B

66

B

115

n1

115

B B

900

900

983

983

1025

1025 1666,5 B

66

488

220

488

220

1229,5

B B-B

245

245

65 0

65 0

195

220

A

n462

220

245 65 0

16-0101-6550 - Pilar 16-0101-6550 - Pilar

195

n462

195

111 287

35 0

R1 76

111

352 488

R1 76

287

110

A

B-B

352

35 0

B

OV

F

UV

115

A

B

KSJ

900

A

B B

Project manager: A

til brændbart UISOLERET røg

1229,5

B

ksj

Established: 26-03-2018

A-A Bend Tool:

A

A

35 0

200

Opstillings Drawing Tegning name:- Pilar Opstillings Tegning - Pilar Established:Project: Format: Revision: Drawing no.: Format: Revision: Drawing no.: Established: 20-03-2019 20-03-201916-6541 A3 16 A3 16-6541

491

Min 210

Improvement proposal:

08

1229,5 1925 1900

Designer:

Drawing change:

A

1925 1900

Change order

Remarks: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆ TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK 0.5-3 3-6 30-120 1 6-30 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKE TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 5 Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 1° 0-30°  VINKELAFVIGELSE 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° Project: Revision: Drawing no.: Iafs MM AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025AFVIGELSE glasdør pr. 100 mm 1.8 0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9

1666,5 n1

100

45° hjørneopstilling

D M Y

Corrections:

983

A

1925 1900 278,6

n1

08

16

491 D M Y

1025

n1

278,6

278,6

278,6

200

341

125 kg

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47Phone 92 91+45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name:

341

50

341

435

200

200

45°

45°

D M Y

ksj

50

491

4 69

ksj

350 mm 100 mm 200 50 mm

9 49

Designer:

341

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

2 48

VIKT

435

278,6

278,6

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg

sidan Till vägg från baksida Till vägg från och till sidor och Till brandvägg 50 baksida rekommenderas

85 0

200

670

7 28

200

140 kg 120 kg

Värmesten

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

450

570

9 49

mm mm mm mm

7 28

500 100 850 100

350

Parallel installation

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Nexo 1025 (uden sideglas) Verkningsgrad Par tiklar

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Brændbart loft Nexo 1025 (med sideglas) Brännbar t tak

Nexo 1025 (uden Brännbar väggsideglas)

446-398-1025 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 983 450 mm 900 mm 670 Ø100 mm

Parallel installation

EFFEKT

4,5 kW 2-9 kW 90 m2 81 % 1.8 g/kg

Till vägg från sidan Till vägg från baksida Avstånd till brännbart m/vridsockel och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg

Nexo 1025 (med sideglas)

50

1055

384

100

100

335

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång 350 topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida 570 Air-Box anslutning

850

735

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar

Brännbar t tak

90 °

90 ° 500

EFFEKT

VIKT

100

Brännbar vägg

Ø462-1925 mm 352-287-286 mm Ø150 mm 231 mm 155 mm 1200 mm 1165 mm Ø100 mm 500

850

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida Air-Box anslutning

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025 (uden sideglas)

100

MÅTT (B-D-H)

295

MÅTT (B-D-H)

200

TEKNISK DATA:

491

TEKNISK DATA:

UTAN SIDOGLAS

295

RAIS NEXO 100 295

RAIS PILAR

B-B 220

,2 10

1B-B

,2 10

1

B-B

,2 10

1


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

Bend Tool:

UV

KSJ

OV

983

100

100

Min 400

295

295

200

Min 210

50

341

491 ksj

UV

Project manager: A

KSJ

Established: 26-03-2018 Bend Tool:

OV

F

UV

TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE A-A Remarks: A TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN,0.5-3 DENMARK 3-6 30-120 120-4 6-30 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 4792 0.191 0.1 0.3 0 Material:0.2 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELM TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-1 Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 1° 0-30° 0-2 VINKELAFVIGELSE 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° AFVIGELSE I MM Project: Revision: Drawing no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 1025 glasdør afst pr. 100Nexo mm 1.8 0 0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9

afstande røgrør

til brændbart UISOLERET røg

A-A

A

A-A

115

B

1110

1193

1235

900

1110

220

B

1193

1235

115

B

B

B

Designer:

Improvement proposal:

B

900

983

100

Drawing change:

1235

1025

A-A

A-A

983

220

115

B

220

115 220

220

220

B-B

220

195

220

B

115

115

B

Designer:

sbv

Project manager: Approved:

195

1025

1025

B

Change order

A

B

B

295

45° hjørneopstilling

A3

Remarks: Remarks: AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE TILLADTE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, 0.5-3 1000-2000 DENMARK 400-1000 3-6 120-400 30-120 6-30 0.5-3 1000-2000 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: Material: - Homepage: www.rais.dk 0.5 0.1   0.3 0.8 0.5 1.2www.rais.dkE-mail: info@rais.dk 0.1 0.1 0.2 0.3 0.1 0.8  0.2 1.2 E-mail:info@rais.dk - Homepage: TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL Drawing name: Nexo 1025 Opstilling 10-50 name: 120-400 50-120 Nexo > 400Opstilling Drawing KORTESTE SIDE 0-10 10-50 KORTESTE 120-400 0-10 50-120 SIDE 1025 > 400 1° 0-30° 0-20° 0-10° 0-5° VINKELAFVIGELSE 1° 0-20° 0-10° 0-5° 0-30°  VINKELAFVIGELSE Revision: Drawing no.: Project: Revision: DrawingProject: no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afstande pr.0.6 100 mm0.3 0.3 0.15 0.15 1.8 0.6 0.9 pr. 100 mm  1.8  0.9 til brændbart UISOLERET

til brændbart UISOLERET røgrør

45° hjørneopstilling

Format:

1110

OV

ksj

Established: 26-03-2018

Corrections:

1193

A3

200

Min 210 Bend A-A Tool:

Format:

491

Min 400 Min 210

295

100

295 100 200

491

200

491

341

50

341

100

295

295

100

B-B 1

10,2

D M Y

06-06-2018

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Updated E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name:

B-B

Project:

195

220

B-B Designer:

195

sbv

Established: Format: Revision: Drawing no.: 1 16-10-2017 220 A3 D 10-6542

06-06-2018

Designer:

sbv

Project manager: Approved:

D M Y

06-06-2018

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections:

10,2

B-B

Project manager: Approved:

D M Y

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Updated E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

10

220

B-B Nexo 1025 med sideglas Opstilling

195

220

195

100

50

341

A

KSJ Improvement proposal:

491 D M Y

4 69

Established: 26-03-2018

200

341

140 kg

9 49

Change Designer: order

ksj ImprovementDrawing proposal:change:

Project manager: Approved:

50

491

341

Project manager: Approved: Designer:

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

2 48

Drawing change:

VIKT

Corrections:

670

7 28

D M Y

Corrections:

Change order

A

9 49

7 28

45° hjørneopstilling

A

350 mm 100 mm 50 200 mm

50

D M Y

450

570

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg

sidan Till vägg från baksida Till vägg från och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg

4 69

491

125 kg

45° hjørneopstilling

9 49

341

200

491

341

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

350

Parallel installation

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Nexo 1025 (uden sideglas) Verkningsgrad Par tiklar

Nexo 1025 (med sideglas)

450 mm 100 mm 200 50 mm

446-398-1235 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 450 1110 mm 670 Ø100 mm

Parallel installation

EFFEKT

Brændbart loft Brännbar t tak Nexo 1025 (med sideglas)

väggsideglas) Nexo 1025 (uden Nexo 1025 (med sideglas) Brännbar

Nexo 1025 (uden sideglas)

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta 350 Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida 570 Air-Box anslutning

670

9 49

2 48

50

VIKT

MÅTT (B-D-H)

Parallel installation

Till vägg från sidan Till vägg från baksida och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg 50

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Brændbart loft

Brännbar t tak

450

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg 7 28

7 28

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

Brännbar väggsideglas) Nexo 1025 (med

446-398-1025 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 983 mm 350 450 900 mm 670 570 Ø100 mm

Parallel installation

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Nexo 1025 (uden sideglas) Verkningsgrad Par tiklar

Brændbart loft

50

Nexo 1025 (med sideglas) Nexo 1025 (uden sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta 350 Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida 570 Air-Box anslutning

EFFEKT

TEKNISK DATA:

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

295

MÅTT (B-D-H)

UTAN SIDOGLAS

900

TEKNISK DATA:

RAIS NEXO 120

MED SIDOGLAS

Min 400

RAIS NEXO 100

1

10,2

111

IN

Dra


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

A3

OV

Established: 26-03-2018 Bend Tool:

UV

OV

A3

100

100

100

Min 400

295

295

200

491

50

341

200

Min 210

Designer:

Drawing change:

36 kg

A-A

Corrections:

Change order

Improvement proposal:

ksj

B

B

1110

1110

8

17

115

B

223

115

1193 B

198 1193

B

398

1110

220

115 B

115

B

446

1425

115

1110 1193

1235

B

1425

1110

1193 B

1193

1235

B

B

B

A-A

1235

A

223

220

ksj

D M Y

195

220

1

198

Nexo 1235 Opstilling

Drawing name:

10,2 Designer:

B-B 1

10,2

ksj

Project: Established: Format: Revision: Drawing no.: Project manager: Approved: 04-04-2018 A3 10 10-6548

D M Y

30-12-1899

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

Nexo 1235 Opstilling

Designer:

ksj

Project manager: Approved:

220

D M Y

30-12-1899

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98Format: 47 90 33 -Revision: Fax +45 98Drawing 47 92 91no.: Established:

5

195

112

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

B-B

B-B

B-B 220 ,2 10 1

220

8

17

Project manager: Approved:

30-12-1899

220

8

17

398

Designer:

446 223

198

,2 110

398

195

B-B

220

446

,2 110

195

220

220

OV

UV

til brændbart UISOLERET røg

A-A

A

KSJ

Remarks: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆR TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN,0.5-3 DENMARK 3-6 30-120 120 6-30 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material:0.2 0.1 0.1 0.3  0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELM TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50 Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 A-A 0-10° 0-5° 1° 0-30° 0 VINKELAFVIGELSE 1° 0-30° 0-20° VINKELAFVIGELSE A-A Project: Revision: Drawing no.: AFVIGELSE I MM AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afs A pr. 100 mm 1.8 0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9

A

afstande røgrør

Project manager:

Established: 26-03-2018 Bend Tool:

UV

Remarks: Remarks: AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE TILLADTE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, 0.5-3 1000-2000 400-1000 120-400 30-120 6-30 A-A DENMARK 0.5-3 1000-2000 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 A3-6 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail:info@rais.dk - Homepage: www.rais.dkE-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅLTILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 10-50 name: 120-400 50-120 Nexo > 400Opstilling Drawing KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 >0-10 1025 400 1° 0-30° 0-20° 0-10° 0-5° VINKELAFVIGELSE 1° 0-20° 0-10°  0-30°  VINKELAFVIGELSE 0-5° Revision: Drawing no.: Project: Revision: Drawing Project: no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afstande pr. 100 mm0.3 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9 pr. 100 mm 0.15 1.8 0.6 0.9 til brændbart UISOLERET

til brændbart UISOLERET røgrør

D M Y

45° hjørneopstilling

Format:

491

1193

Format:

166 kg

45° hjørneopstilling

200

A

341

1425

Bend Tool:

ksj KSJ KSJ Improvement proposal: Värmesten

491

Min 210

50

Min 400 Min 210

Established: 26-03-2018

Project manager: Approved:

295

100

295 100 200

491

200

491

341

50

295

100

ksj Improvement Drawing proposal:change:

Project manager: Approved: Designer:

50

491

4 69

Drawing change:

VIKT

Corrections:

ChangeDesigner: order

350 mm 100 mm 50200 mm

341

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

9 49

341

Parallel installation

2 48

D M Y

Corrections:

Change order

670

7 28

D M Y

45° hjørneopstilling

450

570

9 49

491

140 kg

45° hjørneopstilling

7 28

200

491

341

350

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg

sidan Till vägg från baksida Till vägg från och till sidor och Till brandvägg baksida rekommenderas 50

4 69

341

9 49

9 49

50

446-398-1425 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 450 1110 mm 670 Ø100 mm

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Nexo 1025 (uden sideglas) Verkningsgrad Par tiklar

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Brændbart loft Nexo 1025 (med sideglas) Brännbar t tak

Nexo 1025 (med sideglas) Brännbar Nexo 1025 (uden väggsideglas)

Parallel installation

EFFEKT

Nexo 1025 (med sideglas)

UTAN SIDOGLAS

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025 (uden sideglas)

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång 350 topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida 570 Air-Box anslutning

670

450 mm 100 mm 50 mm 200

2 48

Till vägg från sidan Till vägg från baksida och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg 50

VIKT

MÅTT (B-D-H)

Parallel installation

7 28

7 28

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

450

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo80 % 1025 (med sideglas) 2,24 g/kg 50

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Nexo 1025 (uden sideglas) Verkningsgrad Par tiklar

Brännbar t tak

295

295

295

100

446-398-1235 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 350 450 1110 mm 670 570 Ø100 mm

Parallel installation

EFFEKT

Brännbar väggsideglas) Nexo 1025 (med

Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta 350 Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida 570 Air-Box anslutning

Brændbart loft

Brændbart loft

100

MÅTT (B-D-H)

TEKNISK DATA:

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Min 400

TEKNISK DATA:

RAIS NEXO 140

MED SIDOGLAS

341

RAIS NEXO 120

B-B 10,2

1

220


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

RAIS NEXO 160

Established: 26-03-2018 Bend Tool:

Project manager: Approved: Designer: Format:

A3

OV

Established: 26-03-2018 Bend Tool:

UV

KSJ

100

Min 400

295

295 100

A

A

UV

200

Designer:

Improvement proposal:

ksj

Project manager: A

KSJ

Established: 26-03-2018 Bend Tool:

A-A

A-A

491

Min 210

50

Change order

A3

OV

A-A

Corrections:

Drawing change:

OV

UV

1193

B

B

til brændbart UISOLERET røg

10,2

1

220

B-B 220 ,2 110 n

10,2

1

Designer:

8

17

115

1110

1110

115

1193 198

398

B-B 220 Designer: Project manager: Approved: 8 8RAIS\ksj 17 KSJ

17

D M Y

10

220

220

2 10,

1

30-12-1899

195

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Project:

B-B

B

198

B-B

398

220

B

446 446 223 223

398

8 17

195

198

398

198

8

1193 G

G

223

220

Drawing name:

95

398

446 n17

1600

1110

1110

198 1193

220 446 223

B

B

198

B

8

17

446 223

115

B

223

1600

220

115

B

398

B

1193

1425

1425

115

H

G

H

B

446

F

TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆR Remarks: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN,0.5-3 DENMARK 3-6 30-120 1206-30 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 4792 0.191 0.1 0.3 0 Material:0.2 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELM TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-1 Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 1° 0-30° 0VINKELAFVIGELSE 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° AFVIGELSE I MM Project: Revision: Drawing no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 1025 glasdør afs pr. 100Nexo mm 1.8 0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9

1110

1193

1425

100

45° hjørneopstilling

glasdør afstande brændbart UISOLERET røgrør til brændbart UISOLERETtilrøgrør

B

491 D M Y

72 kg

Format:

Remarks: Remarks: AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE TILLADTE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, 0.5-3 1000-2000 DENMARK 400-1000 3-6 120-400 30-120 6-30 0.5-3 1000-2000 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail:info@rais.dk - Homepage: www.rais.dkE-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅLTILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 10-50 name: 120-400 50-120 Nexo > 400Opstilling Drawing KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 A-A 120-400 >0-10 1025 400 1° 0-20°  0-30°  0-10° VINKELAFVIGELSE  0-5° 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° A-A Revision: Drawing no.: A Project: Revision: Drawing Project: no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afstande pr. 100 mm0.3 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9 pr. 100 mm 0.15 1.8 0.6 0.9

A

295

165 kg

Project manager: Approved:45° hjørneopstilling

ksj KSJ Improvement proposal: Värmesten

200

341

1600

ChangeDesigner: order

ksj Improvement Drawing proposal:change:

50

491

341

H

Min 210

Min 210

50

Min 400

Min 400

100

295 100 200

491

Drawing change:

VIKT

Corrections:

200

100

200

491

50

50

341

Change order

36 kg

D M Y

Corrections:

350 mm 100 mm 200 50 mm

A

4 69

45° hjørneopstilling

Värmesten

sidan Till vägg från baksida Till vägg från och till sidor 50 Till brandvägg och baksida rekommenderas

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

9 49

45° hjørneopstilling

D M Y

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg

2 48

166 kg

670

7 28

341

450

570

Parallel installation

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL A-A

A

350

9 49

491

491

446-398-1600 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 450 1110 mm 670 Ø100 mm

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Nexo 1025 (uden sideglas) Verkningsgrad Par tiklar 7 28

200

4 69

341

9 49

50

450 mm 100 mm 50 mm 200

Brændbart loft Nexo 1025 (med sideglas) Brännbar t tak

Nexo 1025 (uden Nexo 1025 (med sideglas) Brännbar väggsideglas)

Parallel installation

EFFEKT

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025 (uden sideglas)

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång 350 topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida 570 Air-Box anslutning

670

9 49

VIKT

2 48

Till vägg från sidan Till vägg från baksida och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg 50

MÅTT (B-D-H)

Parallel installation

7 28

7 28

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

450

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg 341

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Nexo 1025 (uden sideglas) Verkningsgrad Par tiklar

Brännbar t tak

295

295

100

446-398-1425 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 350 1110 450 mm 670 570 Ø100 mm

Parallel installation

EFFEKT

Brännbar väggsideglas) Nexo 1025 (med

Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas)

Brændbart loft

Brændbart loft

100

Nexo 1025 (uden sideglas)

yttermått Braskaminens Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta 350 Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida 570 Air-Box anslutning

295

MÅTT (B-D-H)

341

TEKNISK DATA: Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

UTAN SIDOGLAS

491

TEKNISK DATA:

295

MED SIDOGLAS

341

RAIS NEXO 140

Nexo 1025 / 1235 med sideglas Opstilling Established: Format: Revision: Drawing no.:

A3

B-B B-B 220 220

Project manager: Approved: RAIS\ksj KSJ Designer: Project manager: Approved:

10-6544

113 0,2


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

RAIS NEXO 185 TEKNISK DATA:

100

Min 400

295

295 100

200

491

H

50

Min 210

Bend Tool:

A-A

Project manager: A

KSJ

OV

F

UV

G

1193

115

8

1193

115

B

B

B

B

446 223 8

17

1110

G

1860

1860

B

220

446 223

446 223 178

8

220

17

Designer:

0,2RAIS\ksj

11

220 Project manager:

KSJ

D M Y

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Project:

B-B

220

B-B

195

398

198

198

2 10, 1

Drawing name:

,2

341

A-A

ksj

Established: 26-03-2018

til brændbart UISOLERET røg

398

8 17

100 200

A

17

220

Designer:

Improvement proposal:

TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆR Remarks: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK 0.5-3 3-6 30-120 120 6-30 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 0.1 Material: 0.1 0.2 0.3  0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELM TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50 Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 1° 0-30° 0 VINKELAFVIGELSE 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° AFVIGELSE I MM Project: Revision: Drawing no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo glasdør afst pr. 100 mm 1025 1.8 0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9

1110

1193

B-B B-B 220 220 ,2

1110

B-B 220

295

295

A

B

195

198

398

8 n17

115

1110

1193 198

B

B

398

1193

1600

1600 B

Change order Drawing change:

glasdør afstande brændbart UISOLERET røgrør til brændbart UISOLERETtilrøgrør

B

446 223

446 446 223 223 198

UV

220

B

398

OV

Remarks: Remarks: AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE TILLADTE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, 0.5-3 1000-2000 DENMARK 400-1000 3-6 120-400 30-120 6-30 0.5-3 1000-2000 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail:info@rais.dk - Homepage: www.rais.dkE-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅLTILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 10-50 name: 120-400 50-120 Nexo > 400Opstilling Drawing KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 >0-10 1025 400 1° 0-20°  0-30°  0-10° VINKELAFVIGELSE  0-5° 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° Revision: Drawing no.: Project: Revision: Drawing Project: no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afstande pr. 100 mm0.3 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9 pr. 100 mm 0.15 1.8 0.6 0.9

B

114

UV

45° hjørneopstilling

120 kg

A3

115

OV

Bend Tool:

45° hjørneopstilling

Format:

1110

A3

Established: 26-03-2018

Corrections:

115

Format:

1860

A-A

A-A

Project manager: Approved:

ksj KSJ KSJ Improvement proposal: Värmesten

491 D M Y

H

Bend Tool:

Project manager: Approved: Designer:

491

Min 210

Min 210

200

491

1600

Established: 26-03-2018

180 kg

H

Min 400

Min 400

100

100

295

295 200

491

50

341

341

A

A

ChangeDesigner: order

ksj Improvement Drawing proposal:change:

200

341

A-A

4 69

Drawing change:

341

9 49

Change order

72 kg

VIKT

Corrections:

50

491

A

2 48

45° hjørneopstilling

D M Y

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

350 mm 100 mm 50 mm 200

50

Corrections:

670

7 28

45° hjørneopstilling

Värmesten

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg

sidan Till vägg från baksida Till vägg från och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg D M Y

450

570

9 49

491

176 kg

7 28

341

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

4 69

341

200

491

A-A

350

Parallel installation

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Nexo 1025 (uden sideglas) Verkningsgrad Par tiklar

Nexo 1025 (med sideglas)

A

446-398-1860 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 450 1110 mm 670 Ø100 mm

Parallel installation

EFFEKT

9 49

9 49

VIKT

50

450 mm 100 mm 50 mm 200

2 48

Till vägg från sidan Till vägg från baksida och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg 50

670

Brændbart loft Brännbar t tak Nexo 1025 (med sideglas)

Brännbar väggsideglas) Nexo 1025 (uden

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta 350 Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida 570 Air-Box anslutning

Parallel installation

7 28

7 28

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

450

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo80 % 1025 (med sideglas) 2,24 g/kg 50

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Nexo 1025 (uden sideglas) Verkningsgrad Par tiklar

Brännbar t tak

50

Parallel installation

EFFEKT

Brännbar väggsideglas) Nexo 1025 (med

295

295

100

446-398-1600 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 350 450 1110 mm 670 570 Ø100 mm

MÅTT (B-D-H)

100

Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta 350 Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida 570 Air-Box anslutning

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Brændbart loft

Brændbart loft

100

MÅTT (B-D-H)

341

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

1193 198

TEKNISK DATA:

UTAN SIDOGLAS

G

MED SIDOGLAS

398

RAIS NEXO 160

10

Nexo 1685 opstilling Established: Format: Revision: Drawing no.:

A3

10-6545


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

Established: 26-03-2018

A-A

A3

OV

UV

OV

75

450

500

H

115

G

2716541 Viva L 100 uden sideglas (M) 235 (M) 235

198

398

198

398

220

(I)959 959 (I) A

A

(Nn)

220 (Ø) n470 470

0,2

G

115

1110

220

B-B 8 17

1000 1000

1110

1193 198

8

17

1100 88

462 (Ø)n462

(K) 231 (K) 231

446 223 8 n17

220

446 223

485 485

446 223

B

11

Designer:

195

B B

398

1193

1860

1860

B

B

50

H

1110

1193

B

310

A3

UV

til brændbart UISOLERET røgrør

B

850

Format:

Remarks: Remarks: AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE TILLADTE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, 0.5-3 1000-2000 DENMARK 400-1000 3-6 120-400 30-120 6-30 0.5-3 1000-2000 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: n4 Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 n 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail:info@rais.dk - Homepage: www.rais.dkE-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk 62 10 [n TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅLTILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL 8 18. Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 10-50 name: 120-400 50-120 Nexo > 400Opstilling Drawing KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 >0-10 1025 [n 400 2 in 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° 4  1°  0-20°  0-30°  0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° ] . Project: Revision: Drawing no.: 3 Project: Revision: Drawing no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdørin afstande AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afstande pr. 100 mm 0.3 0.15  1.8  0.6  0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9 til brændbart UISOLERET ]røgrør

A

225

310

Project manager: Approved:

Established: 26-03-2018 Bend Tool:

75

90 kg

ksj KSJ KSJ Improvement proposal: * CleverAir Format:

in ]

887 (J)(J) 887

A-A

Project manager: Approved: Designer:

(L)(L) 121 121

1860

Bend Tool:

VIKT

75

H

ksj Improvement Drawing proposal:change:

Drawing change:

A-A

75

Min 210

485 [19.1 in]

Corrections:

400 mm 75 mm 50 mm

G

120 kg

D M Y

ChangeDesigner: order

Change order

A

887 [34.9 in]

959 [37.8 in]

Min 400

45° hjørneopstilling

Värmesten

Min 210

200

491

8.5

Corrections:

5,6 kW 3-7 kW 45-105 2716541 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg

0

45° hjørneopstilling

sidan Till vägg från baksida Till vägg från n4 70 och till sidor Till brandvägg baksida rekommenderas [noch 1 D M Y

400 635

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

231 [9.1 in]

491

180 kg

A-A

Brännbar t tak

310

295 100

200

A

121 [4.8 in]

100 200

450 mm 100 mm 50200 mm

491

341

50

341

Nexo 1025 (med sideglas)

491

341

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar

Brännbar vägg

Ø470-1000 mm 352-292-446 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm 959 mm 887 mm Ø100 mm

85

341

A

EFFEKT

4 69

A

9 49

50

VIKT

670

9 49

2 48

Till vägg från sidan Till vägg från baksida och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg 50

MÅTT (B-D-H) Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida Air-Box anslutning

Parallel installation

7 28

7 28

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

450

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg 50

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Nexo 1025 (uden sideglas) Verkningsgrad Par tiklar

Brännbar t tak

295

295

100

446-398-1860 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 350 450 1110 mm 670 570 Ø100 mm

Parallel installation

EFFEKT

Brännbar väggsideglas) Nexo 1025 (med

Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas)

235 [9.3 in] B-B

Brændbart B loft

Brændbart loft

100

Nexo 1025 (uden sideglas)

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta 350 Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida 570 Air-Box anslutning

295

MÅTT (B-D-H)

UTAN SIDOGLAS

TEKNISK DATA:

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

115

TEKNISK DATA:

RAIS VIVA L 100

MED SIDOGLAS

1000 [39.4 in] Min 400

RAIS NEXO 185

RAIS\ksj

Project m

D M Y

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: 115 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

KS


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

RAIS VIVA L 100

RAIS VIVA L 120

MED SIDOGLAS

TEKNISK DATA:

A

90 kg

VIKT

485

300

n4 7

0[ n1 8

4. 3

8.2

231 [9.1 in]

[ n1

in]

235 [9.3 in]

B-B

450

310

75

n4 6 2 [n 18.2 in] [n 4. 3 in]

850

(M) 235 (M) 235 B

2796541 Viva L 120 Without sideglas

A

(I) 1039 (I) 1039

800

887 [34.9 in]

500 735 121 [4.8 in]

A

1218 1218

959 [37.8 in]

1000 [39.4 in]

450

75

B

n 10 8

2726541 Viva L 100 Med sideglas

in ]

.5 in]

310

[n

62

310 225

A-A

n4

10 8

100 kg 25 kg

* CleverAir

in]

231 [9.1 in] n

Värmesten

A

A

967

* CleverAir A-A

250 485

75 85 0

75

(J) (J) 967

n4 70 [n 18 .5

400 mm 75 2796541 mm 50 mm

121121 (L)(L)

80 0

sidan Till vägg från baksida Till vägg från och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg

425

400

VIKT

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL 500 mm 75 mm 50 mm

250

485 [19.1 in]

Till vägg från sidan Till vägg från baksida Till brandvägg och till sidor och baksida rekommenderas

50

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg

250 n4 70 [n 18 .5

in]

n

n4

10 8

[n

62

4. 3

in

[ n1

8.2

in]

2726541

(N) 110088 (Ø) 462 462

(K) 231 (K) 231

485

50 300

231 [9.1 in]

A-A

485

80 0

(Ø) 470 n 470

485 485

(Ø)n462 462

425

400

(Ø) n470 470

1100 88

(K) 231 (K) 231

485 485485 [19.1 in]

(Nn)

250

2726541

116

50

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar A

500

EFFEKT

967 [38.1 in]

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg 2726541

Brännbar t tak

400 635

75

800

500 735

Brännbar vägg

Ø470-1218 mm 352-292-446 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm 1039 mm 967 mm Ø100 mm

121 [4.8 in]

450

310

B

1039 [40.9 in]

75

Braskaminens yttermått 235 [9.3 in] Brännkammarens innermått B-B Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida Air-Box anslutning

485 [19.1 in]

Nominell effekt A Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar

MÅTT (B-D-H)

Brännbar t tak

1218 [48 in]

EFFEKT A

Brännbar vägg

Ø470-1000 mm 352-292-446 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm 959 mm 887 mm Ø100 mm 121 [4.8 in]

959 [37.8 in]

235 [9.3 in] Braskaminens yttermått B-B Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida Air-Box anslutning

887 [34.9 in]

MÅTT (B-D-H) B

310

TEKNISK DATA:

UTAN SIDOGLAS


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

RAIS VIVA L 120

RAIS VIVA L 160

MED SIDOGLAS

* CleverAir

n4 70

8.5 in

1618

J 1027 J1027

I 1099

I 1099

D 50

n4

120 kg 96 kg

Värmesten

70

n47

* CleverAir

50

VIKT

75

400 mm 75 mm 50 mm

O 75

250 310

L 121 L 121

50

sidan Till vägg från baksida Till vägg från och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg

425

E 225

300

485

H 300

75 75 310

450

450

310

1618

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg

A

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

0

[n1

400 500 635

85

75 250

300

0

400

Värmesten

A

425

80 0

250

100 kg 25 kg

Brännbar t tak

P 500

500 mm 75 mm 50 mm

Brännbar vägg

Ø470-1618 mm 352-292-446 mm Ø150 mm 235 mm 115 mm 1099 mm 1021 mm Ø100 mm

310

485

VIKT

485 [19.1 in]

Till vägg från sidan Till vägg från baksida och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar A

2806541

B-B

M 235

EFFEKT

A

400

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg

M 235

MÅTT (B-D-H)

B-B Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida Air-Box anslutning

B

500 735

485

A

121 [4.8 in]

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) A Verkningsgrad Par tiklar

B

Brännbar t tak

75

Ø470-1218 mm 352-292-446 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm 1039 mm 967 mm Ø100 mm

967 [38.1 in]

EFFEKT

1039 [40.9 in]

B

Brännbar vägg

800

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida Air-Box anslutning B-B

485

235 [9.3 in]

250

MÅTT (B-D-H)

TEKNISK DATA:

850

TEKNISK DATA:

UTAN SIDOGLAS

]

D

A-A

n462

2806541 Viva L 120 Med sideglas

E D-D (M) 235

2876541

(L)1027 121 (J) C

(L) 121

C

(J) 1027

1618 1618

A

C

C

(I) 1099

C

(I)(I)1039 1099

1618 1618

800

C

121 [4.8 in]

A

967 [38.1 in]

1039 [40.9 in]

1218 [48 in]

500 735

(J) 967

450

75

D

(I) 1099

B-B

D

310

235 [9.3 in]

B

D-D (M) 235 (M) 235

D

(J) 1027

n1 n 08462

n462 [n18.2 n1 in] 08 [n 4.3 in]

D-D (M) 235

A-A 08

K 231

n1

K 231

231 [9.1 in]

A-A

n47

(K) 231

485 n462

231 [9.1 in]

462 (Ø) n462

(K) 231

C-C

]

A-A

n462 [n18.2 n1 in] 08 [n 4.3 in]

(L) 121

50 400

C-C

(Ø) n470 470 485 485

(Ø) 462 462

0

C-C n462

2806541 Viva L 120 Med sideglas

(K) 231

8.5 in

80 0

n47

300

(K) 231

[n1

485

485

250 n4 70

110088

(K) 231 (K) 231

485 [19.1 in]

485 485

(Ø) 470 n 470

250

(N)

425

485

0

2806541

117


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

RAIS VIVA L 160

RAIS RINA

MED SIDOGLAS

TEKNISK DATA:

MÅTT (B-D-H) Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida Air-Box anslutning

450 500 500

735

B

350 mm 150 mm 50 mm (L)119

(J)786

(I)861

900

B

100

105 kg

70 0



355

179

410

D-D (M) 235

A-A A-A

430

A

D

D

461

B-B

(K)179 E

C

3316541DK Rina

450

2886541 Viva L 160 Med sideglas 800

A B A



(J) 1027

A





(K) 231

B-B



K 231

(K) 231

2886541 Viva L 160 Med sideglas

118 2876541DK

2876541DK



485 485

462 (Ø) n462

B-B

C-C n462

B



485 A-A 08

(I)861 

B

A

n1

B



485

A

A-A



300

C-C

(Ø) n470 470

n462



902 50

A

C

80 0

B

400

D

B

902

250

(L) 121

485

250

B

70

902

(L) 121 L 121

(J) 1027

(I) 1099

0

n4

B

D 425

n47

A

 B-B

A-A

A-A



C

J1027

I 1099

C

D

A

1618

A

C

A D

B

A

C

(I) 1099

1618

1618

C



C

E

500 735



D

D



D-D (M) 235

A

B

B-B



M 235

B

75

462

485

310

n1 08 n4 62

VIKT

485

08

300 300

485 485

Värmesten

425 425

80 0

250 250

100

(M)179 A sidan Till vägg från Till vägg från baksida och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg

50 50

120 kg 96 kg

* CleverAir

n1

580

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL A-A

400 400

VIKT

485

400 mm 75 mm 50 mm

250 250

Till vägg från sidan Till vägg från baksida och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg

K 231 K 231

70

L L121 121

A

A AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

n4

470

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg

J1027 J1027

I 1099 I 1099

A

350

EFFEKT

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar

A

Brännbar t tak

150

355

EFFEKT

Brännbar vägg

461-411-901 mm 295-225-393 mm Ø150 mm 179 mm 119 mm 861 mm 786 mm Ø100 mm

329

Brännbar t tak

H 300

Brännbar vägg

Ø470-1618 mm 352-292-446 mm Ø150 mm 235 mm 115 mm 1099 mm 1021 mm Ø100 mm

700

B-B B-B

75 75

MM235 235

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida Air-Box anslutning

310

MÅTT (B-D-H)

800

BB

TEKNISK DATA:




SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

RAIS Q-TEE

TEKNISK DATA:

TEKNISK DATA:

435

800 650 470

150

225

80/83/95 kg 470

N 114,5 L 110

   A

Q-Tee 57 A

(M) 187

2616541

A

(M) 131 (M) 131 (M) 131

A-A A-A A-A

  

(I)(I) 557 557 (I) 557

565565 565

388

N 185

(K) 207 (steel door) (K) 201 207 (glass (steel door) (K) door) (K) 201 (glass door) 207 (stållucka) (steel door) (K) 207 (K) 201 (glaslucka) (glass door) (K) 201

A A A

(N) 114,5 (N) 114,5 (N) 114,5

8356541

  

(M) 131 (M) 131 (M) 131

C C C

435 435 435

(N) 114,5 (N) 114,5 (N) 114,5

C-C C-C C-C

  

(J) (J) 736 736 (J) 736

(I) 842 (I)(I) 842 842

C C C

850850 850

185

(L) (L) (L) 185 185 185

(J) (J) (J) 531 531 531

(I) 637 (I)(I) 637 637

645645 645

(K) 207 (steel door) (K) 207 (steel door) (K) 201 (stållucka) (glass door) (K) 207 201 (glaslucka) (glass door) (steel door) (K) 201 (glass door)

280 280280

A

  

B-B B-B B-B

B B B

388388 388

BB

(M) 131 (M) 131 (M) 131

B B B

(L) 120

(I) 1329

  

1370

374

A

B-B

150

(K) 207 (K) 207 (stållucka) (steel door) (K) 207 (glaslucka) (steel door) (K) 201 (K) 201 (glass door) door) (K) 201 207 (glass (steel door) (K) 201 (glass door)

(L) (L) 110 110 (L) 110

K 185

K 207 (steel door) K 201 (glass door)

mm 350 mm Back 50 mm

(J) 451 451 (J) (J) 451 (L) (L) (L) 105 105 105

185

225

L 185 275

(L) (L) (L) 390 390 390

374

J 736

850

VIKT

L 390

C

C

A

J 531

I 637

645

50

4,1 kW 2-6 kW 30-90 m2 80 % 0,8 g/kg N 114,5

K 207 (steel door) AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

K 201 (glass door)

75 0

350

I 557

500

387

Glas

320

493

Back

B-B

sidan Till vägg från baksida Till vägg från C-C Q-TEE 85 och Till brandvägg till sidor och baksida rekommenderas M 131

L 120

1578

60

135/165 kg 20 kg 72 kg

I 1329

1783

B

200 mm 200 mm 50 mm

275

0

B

60

Brännbar t tak

65

B

Nominell effekt M 131 Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar

I 842

Värmesten XL värmesten

EFFEKT

280

A-A

A-A

B

150

Till vägg från sidan Till vägg från baksida och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg

VIKT

Q-TEE 65

412

A

N 185

373

B-B

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

750

5,9 kW 4-8 kW 60-120 m2 80 % 1,4 g/kg

K 185

Brännbar vägg

435-388-565/645/850 mm Back 317-270-270 mm Rökutgång (diameter) Ø150 mm Avstånd från centrum till topplattans bakkant 131 mm Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning 105/185/390 mm Avstånd från golv till rökutgång topplatta 557-637/842 mm N 114,5 K 207 baksida (steel door) Avstånd från golv till centrum rökutgång 201/207 mm K 201 (glass door) L 105Ø100 mm Air-Box anslutning

A

as Gl

Nominell effekt 373 Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar

387

185

A-A

yttermått Q-TEE 57 Braskaminens Minnermått 131 A Brännkammarens

750

Glas

Gl as

I 1329

1370

AEFFEKT

200

MÅTT (B-D-H)

Brännbar t tak

200

J 451

Brännbar vägg

373-373-1370/1783 mm 239-239-505 mm Ø150 mm 187 mm 120 mm 1329 mm Ø100 mm

L 120

A

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta Air-Box B anslutning B

565

M 187

MÅTT (B-D-H)

481

RAIS Q-BE/Q-BE XL

(N) 114,5 (N) 114,5 (N) 114,5

119


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

RAIS Q-TEE 2 TEKNISK DATA: MÅTT (B-D-H)

300

691

800

400

EFFEKT Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar

Brännbar t tak

431

Brännbar vägg

582-410-598 mm 446-277-265 mm Ø150 mm 131 mm 105 mm 590 mm 470 mm Ø100 mm

1200

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida Air-Box anslutning

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,9 g/kg

200

150 kg

200

100

300 12 00

596

1200

VIKT

84 3

510

400 mm 300 mm 50 mm

596

Till vägg från sidan Till vägg från baksida och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg

300

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

A-A M 131

KOMBI-SOCKEL

STANDARD-SOCKEL

KOMBI-SOCKEL

598

I 590

380

8386541-uden sokkel

A

364

572

572

K 219 219 -- Glass Glaslucka K door KK 225 225 -- Stållucka Steel door

KOMBI-SOCKELN

582 291

J 470

L 105

410

Här ser du några extra moduler som ger stor flexibilitet och en rad inredningsalternativ. Ställ din Q-Tee 2 som du vill! Du kan bygga vidare med fler moduler utifrån idéer och behov i rummet. Modellen Q-Tee kan även placeras på ett element från kombi-sockeln (Se foto). Kombi-sockelelementen kan även användas enskilt eller flera tillsammans som ett alternativ till vedhyllan. N 135 Designer:

286

ksj

Project manager: Approved:

D M Y

120

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

Måltegning - Q-Tee II Established: Format: Revision: Drawing no.:


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

TEKNISK DATA:

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL 596

84 3

173/175 kg

sidan Till vägg från baksida Till vägg från och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg

300

400 mm 300 mm 50 mm

VIKT

300 12

84 3

400 mm 300 mm 50 mm

200

800

431

300

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,9 g/kg

200

100

300

157/158 kg

596

00

1200

(L) 390

691

596 (N) 135 A-A Q-TEE IIMmed sokkel 131 Katalogtegning 1:0,075

A

A-A M 131 A

8386541DK_m_sokkel 763

165

380

983

I 975

8386541-Med Ben

K 219 K 219 -- Glaslucka Glass door

254

K K 225 225 -- Stållucka Steel door

582

J 855 582

291

291

410

J 635

L 490

L 270 Designer:

ksj

Project manager: Approved:

D M Y

30-12-1899

Project:

Q-Tee II

Måltegning - High socket Established: Format: Revision: Drawing no.: 01-06-2018 A3 8386533

0 286

286

0

Drawing name:

0

0

N 135

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

L 110

N 135

410

(L) 110

(J) 755

VIKT

400

510

280

582

Till vägg från sidan Back Till vägg från baksida och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg

Brännbar t tak

00 12

410

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar

(K) 225 AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

A

Brännbar vägg

582-410-723/763 mm 446-277-256 mm Ø150 mm 131 mm 230/270 mm 715/755 mm 595/635 mm Ø100 mm

EFFEKT

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 (K) 225 (stållåge) 81 % (K) 219 (glaslåge) 1,9 g/kg

(I) 875

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar

691

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida Air-Box anslutning

I 755

EFFEKT

A-A

400

MÅTT (B-D-H)

596

(M) 131

Brännbar t tak

1200

A

Brännbar vägg

582-410-883/983 mm 446-277-265 mm Ø150 mm 131 mm 110/390/490 mm 875/975 mm 755/855 mm Ø100 mm

300

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida Air-Box anslutning

300

MÅTT (B-D-H)

800

TEKNISK DATA:

431

RAIS Q-TEE 2 MED BEN

1200

RAIS Q-TEE 2 MED SOCKEL

121


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

RAIS Q-TEE 2 C

RAIS Q-TEE 2 C MED SOCKEL

TEKNISK DATA:

TEKNISK DATA: Brännbar vägg

660-479-881/981 mm 440-277-256 mm Ø150 mm 159 mm 108 mm 873/973 mm 753/853 mm Ø100 mm

Brännbar t tak

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar

730

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,9 g/kg

sidan Till vägg från baksida Till vägg från och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg

596

150 kg

300

VIKT

3 84

400 mm 300 mm 50 mm

300 596

VIKT

400 mm 300 mm 50 mm

300

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

Till vägg från sidan Till vägg från baksida och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg

459

400

EFFEKT

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,9 g/kg

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida Air-Box anslutning

800

800

730

MÅTT (B-D-H)

84 3

596

459

300 400

EFFEKT Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar

Brännbar t tak

300

Brännbar vägg

660-479-598 mm 446-277-256 mm Ø150 mm 159 mm 105 mm 590 mm 470 mm Ø100 mm

1200

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida Air-Box anslutning

1200

MÅTT (B-D-H)

300

180/185 kg

12 00

596

12 0

0

M 159

A-A

A

A-A

8346541-Høj sokkel

981

I 590

8346541-Uden sokkel

378

598

I 973

M 159

A

K 256

K 256

660 330

660

J 470

J 853

479

330

479

L 105

L 488

328

Project manager: Approved:

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

122

Måltegning - Q-Tee II C

Q-Tee II C

Established: Format: Revision: Drawing no.: 06-06-2018 A3 8346531

L 108 0 328

ksj

D M Y

N 177

Designer:

0

N 177

0

0


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

RAIS Q-TEE 2 C MED BEN

RAIS JUNO 160/120 UTAN SIDOGLAS

TEKNISK DATA:

TEKNISK DATA:

730

335 100

(J)1015

(L)121

(I)1091

(K)235

B-B

00 B

B



335 100

70 0

335

286/238 kg 189/137 kg 84 kg



Värmesten Extra värmesten

12

596

A-A



VIKT



350 mm 100 mm 50 mm



300

157/158 kg





A

235

596

300

84 3

575

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg

Till vägg från sidan n 47 0 Till vägg från baksida Till brandvägg och till sidor och baksida rekommenderas A

M 159







4316541DK Juno 1560 Samme mål som Viva 98 (TI)



A





A

A-A

A-A

A

  





B



760 165

B



B-B



8346541-Med Ben 768

A



  

  

 

  





 



 









 

Värmelagringseffekt RAIS JUNO Varmelagringseffekt RAIS JUNO Temperaturutveckling i värmelagringssten Temperaturudviklingen i varmelagringssten visat över ettetdygn med 4 påfyllningar vist over døgn med 4 påfyldninger

      



 









B-B

140







K 256

120

660 330

J 640 100

80 Temp. C C Temp. 60

L 275

Designer:

ksj

Project manager: Approved:

40

D M Y

30-12-1899

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name:

328

N 177

0 0

479

VIKT

B

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL 400 mm 300 mm 50 mm

350



Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar B

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL Till vägg från sidan Till vägg från baksida och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg

Brännbar t tak

EFFEKT 1654

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,9 g/kg

Brännbar vägg

Ø470-1654/1200 mm 295-225-393 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm 1095 mm A-A 1015 mm Ø100 mm

100

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning (M)235 Avstånd från golv tillArökutgång topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida Air-Box anslutning

800

400

EFFEKT Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar

MÅTT (B-D-H)

Brännbar t tak

700

Brännbar vägg

459

660-479-723/768 mm 446-277-256 mm Ø150 mm 159 mm 230/275 mm 715/760 mm 640/595 mm Ø100 mm

300

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida Air-Box anslutning

1200

MÅTT (B-D-H)

Project:

Måltegning - High legs

Q-Tee II C

Established: Format: Revision: Drawing no.: 08-12-2017 A3 8346535

20

0 00

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

Påfyldning Påfyllning

11

12

13

14

15

16

17

18

19

Timer Timer Varmelagringssten Värmelagringssten

20

21

22

23

123


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

RAIS JUNO 160/120 MED SIDOGLAS

RAIS POLEO TÄLJSTEN

TEKNISK DATA:

TEKNISK DATA: MÅTT (B-D-H)

400

635

EFFEKT

350 624

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar 250

Värmesten Extra värmesten A

350 mm 175 mm 50 mm

250

65

265/238 kg 169/117 kg 84 kg

VIKT

0

 

Värmesten

485

B



B

315

Till vägg från sidan Till vägg från baksida Till brandvägg och till sidor och baksida rekommenderas A

485

400 mm 100 mm 50 mm

A-A

(M)215 MATERIAL AVSTÅND TILL BRÄNNBART

1090

B

(J)1015

B

(L)121

(I)1091

1654

Till vägg från sidan Till vägg från baksida Till brandvägg och till sidor och baksida rekommenderas

5,8 kW 4-8 kW 60-120 m2 79 % 2,6 g/kg

(J)922 (L)120

A-A

(I)1010

(M)235

50

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

50

200 kg 77 kg

90 0

315

Poleo II SST 2426541DK 1:0,075

A

n47 0

 A-A

A

(K)216

B-B

D M Y

Corrections:

Change order Drawing change:

Designer:

Improvement proposal:

`0.1

3- 6 `0.1

6 -30 `0.2

30 -1 20 120-400 `0.3

400-1000

`0.5

`0.8

TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SID E VINKELAFVIG ELSE



0- 10 `1~

1000-2000

`1.2

10-50 50-1 20120-400 > > 400 > `0-30` `0-20` `0 -10`

AFVIGELSE I MM ` 1. 8

` 0. 9



`0.6

` 0. 3

`0 -5` `0 .1 5

Project:

2012

Part of:

A-A

A

  

B

   

  

A

B

A

A

B-B

 B-B

        

   

  

 

  

 







       





 

    

 



 

   

 

  

 







       







 

    







 



















 



 



B

 

B



 







B





uv

Drawing name:



B

ov

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

A-A



Project manager: App

Remarks:

TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL 0.5-3

pr. 100 mm

A

hcr

Established: Cutting revision: For 19-04-2013 Bend Tool:





B-B

548  428,5

4326541DK Juno 1560G Samme mål som Viva 98G (TI)

453,5

495



(K)235

124

Brännbar t tak

EFFEKT

Nominell effekt Effekt (min-max) A Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar

VIKT

Brännbar vägg

548-429-1090 mm 360-240-370 mm Ø150 mm 215 mm 120 mm 1010 mm 922 mm Ø100 mm

175

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida Air-Box anslutning

335

100

Brännbar t tak

391

Brännbar vägg

Ø470-1654/1200 mm 295-225-393 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm 1095 mm 1015 mm Ø100 mm

650

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida Air-Box anslutning

900

MÅTT (B-D-H)

B-B



Revision:

Drawing no.:

2426541_243654


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

RAIS RINA TÄLJSTEN

RAIS JUNO 120/160 CERAMIC UTAN SIDOGLAS

TEKNISK DATA:

TEKNISK DATA: MÅTT (B-D-H)

350 582

Brännbar t tak

350

575

EFFEKT Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar (D)150

VIKT

0

Värmesten Extra värmesten B-B

(K)235

222/188 kg 189/137 kg 84 kg

100

70 0

335

(J)1015

429

A



A

A-A

(D)100

A

A-A

B

B

A

B

A





B

B



(D)100



(I)894

969 B

A-A

4316541DK Juno 1560 Samme mål som  Viva 98 (TI)



(M)178

A

(L)119

(K)178 B-B



3326541DK Rina SST Samme mål som Rina (TI)

(J)818



A

429

(K)178

B-B





178

235

343 70

343

350 mm 100 mm 50 mm



Värmesten

100

149 kg 63 kg

sidan Till vägg från A baksida Till vägg från n 47 och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg 0

 

B

(E)350



B

350 mm 150 mm 50 mm



(L)119

VIKT

(J)818

969

(I)894

Till vägg från sidan Till vägg från baksida och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg

B

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

(L)121

100

A-A

(I)1091

B

(M)178 AVSTÅND TILLABRÄNNBART MATERIAL

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg 100

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg

1654

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar

335

EFFEKT

Brännbar vägg

Ø470-1654/1200 mm 295-225-393 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm 1095 mm 1015 mm Ø100 mm

335

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång(M) topplatta 235 A Avstånd från golv till centrum rökutgång baksidaA-A Air-Box anslutning

328

150

Brännbar t tak

700

Brännbar vägg

469-429-969 mm 295-225-393 mm Ø150 mm 178 mm 119 mm 894 mm 818 mm Ø100 mm

700

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida Air-Box anslutning

100

MÅTT (B-D-H)



B-B

454

3326541NO Rina SST

B-B



125


SPECIFIKATIONER BRASKAMINER

SPECIFIKATIONER INSATSER

RAIS JUNO 120/160 CERAMIC MED SIDOGLAS

RAIS VISIO 1

TEKNISK DATA:

TEKNISK DATA:

Braskaminens yttermått Brännkammarens innermått Rökutgång (diameter) Avstånd från centrum till topplattans bakkant Avstånd från golv till centrum Air-Box anslutning Avstånd från golv till rökutgång topplatta Avstånd från golv till centrum rökutgång baksida Air-Box anslutning

Ø470-1654/1200 mm 320-225-393 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm 1095 mm 1015 mm Ø100 mm

Brännbar vägg

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg

 A-A

Insatsens yttermått Brännkammarens innermått Inbyggnadsmått Ramens yttermått Air-Box anslutning Rökutgång (diameter)



EFFEKT





Nominell effekt 7 kW Effekt (min-max) 5-9 kW Uppvärmning (v/20 gr.) 75-120 m 2 80 % Verkningsgrad Par tiklar < 6,5 g/kg

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL



   

222/188 kg 126/92 kg 74 kg

VärmestenA Extra värmesten 

VIKT

400 mm 75 mm 1285 mm - mm 385 mm - mm 1400 mm



280 kg









E - Till vägg från sidan D - Till vägg baksida H - Till tak  C - Till sida G - Till golv B - Golv framför A - Möbleringsavstånd



 





 

 





 







 

 



      







 

















A-A

787

B

406,5 356,5 750



Ø150

  



B

700

  





A





772-847-905





B



B









415

A

Inbyggnadsmått - icke brännbart material (se även bruksanvisning)

A

   



B-B

400

        Ø200

   

  

 

  

 









 B-B









 

1399,5

       



 







672,5



1374,5

 A-A 

A

356,5

 B-B

406,5

   



430

VIKT

B





B

400 mm 100 mm 50 mm





  

  

 

  

 







 









 

      



 







340



126

Rekommenderad yta konvektionsgaller topp min 600 cm2 botten min 400 cm2

NYCKELTAL

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL Till vägg från sidan Till vägg från baksida och till sidor och baksida rekommenderas Till brandvägg

Inbyggnadsmått – frimurning (se även bruksanvisning)

905-610-1643 mm 697-330-475 mm 770-432 mm 781-444 mm 200 mm Ø150 mm



Nominell effekt Effekt (min-max) A Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar

MÅTT (B-D-H)

Brännbar t tak





MÅTT (B-D-H)



Rekommenderad yta konvektionsgaller

topp min 600 cm2 botten min 400 cm2


SPECIFIKATIONER INSATSER

RAIS VISIO 2

RAIS VISIO 3

TEKNISK DATA:

TEKNISK DATA:

Min

Rekommenderad yta konvektionsgaller topp min 600 cm2 botten min 400 cm2 40 .8

Mi n.

MÅTT (B-D-H) Insatsens yttermått Brännkammarens innermått Inbyggnadsmått Ramens yttermått Air-Box anslutning Rökutgång (diameter)

759-564-1537 mm 533-333-466 mm 685-490-432 mm 891-512-444 mm 200 mm Ø150 mm

Nominell effekt 7 kW Effekt (min-max) 5-9 kW Uppvärmning (v/20 gr.) 75-120 m 2 80 % Verkningsgrad Par tiklar < 6,5 g/kg

Min. 432

H

NYCKELTAL

Nominell effekt 7 kW Effekt (min-max) 5-9 kW Uppvärmning (v/20 gr.) 75-120 m 2 80 % Verkningsgrad Par tiklar < 6,5 g/kg

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

n. Mi

D

E

5 68

C

49 0 A

G

Mi n.

B

Inbyggnadsmått - icke brännbart material (se även bruksanvisning)

E - Till vägg från sidan D - Till vägg baksida H - Till tak C - Till sida G - Till golv B - Golv framför A - Möbleringsavstånd

220 mm 50 mm 1285 mm - mm 385 mm - mm 1200 mm

Mi n.

60 0

E

Min

D

.4 90

C

B A

A

260 kg

Rekommenderad yta konvektionsgaller topp min 600 cm2 botten min 400 cm2

Inbyggnadsmått - icke brännbart material (se även bruksanvisning)

Rekommenderad yta konvektionsgaller topp min 600 cm2 botten min 400 cm2

280 - 480

330 - 529

185 430

759

Min. 432

H 564

384,5 +15 - 10

230 - 428

49 0

n. Mi

+15 (I) 1535 10

E

198

208 - 408

E

C

G

D

Mi n.

5 68

A B

D

+15 1537 - 10

198

67 0

(N) 380

(N) 398 ∅

Mi n.

Min. 432

161 564

0 77

29,5

29,5

H 29

n. Mi

+15 1616 - 10

64 0

1351,5 +15 - 10

167,5 430

1367,5 +15 - 10 +15 1617 - 10

833

mi n.

564

0 84 n. mi

384,5 +15 - 10

0 77

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

VIKT

259 kg

593

VIKT

300 mm 75 mm 1285 mm - mm 385 mm - mm 1200 mm

n. Mi

Rekommenderad yta konvektionsgaller topp min 600 cm2 botten min 400 cm2

60 0

NYCKELTAL

E - Till vägg från sidan D - Till vägg baksida H - Till tak C - Till sida G - Till golv B - Golv framför A - Möbleringsavstånd

Inbyggnadsmått – frimurning (se även bruksanvisning)

H

Inbyggnadsmått – frimurning (se även bruksanvisning)

Min. 432

833-593-1617 mm 533-333-466 mm 685-490-432 mm 751-557-444 mm 200 mm Ø150 mm

G

Insatsens yttermått Brännkammarens innermått Inbyggnadsmått Ramens yttermått Air-Box anslutning Rökutgång (diameter)

G

MÅTT (B-D-H)

Mi n.

49 0

C B

39,5

A

29

A

369 (K) 168

369

(K) 158

127


SPECIFIKATIONER INSATSER

RAIS VISIO 2:1

RAIS VISIO 3:1 TEKNISK DATA:

Insatsens yttermått Brännkammarens innermått Inbyggnadsmått Ramens yttermått Air-Box anslutning Rökutgång (diameter)

962-652-1506 694-222-210 788-444 781-444/788-443 Ø200 Ø150

mm mm mm mm mm mm

Inbyggnadsmått – frimurning (se även bruksanvisning)

Rekommenderad yta konvektionsgaller topp min 1050 cm2 botten min 525 cm2

450 105

0

Insatsens yttermått 514-876-1368 mm Brännkammarens innermått 210-499-230 mm Inbyggnadsmått 528-705-490 mm Ramens yttermått 528-750-490 mm Air-Box anslutning 200 mm Rökutgång (diameter) Ø150 mm

NYCKELTAL 8,6 kW 5-9 kW 75-120 m 2 80 % 3,6 g/kg

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar

H 782

438

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

E

E - Till vägg från sidan H - Till tak C - Till sida G - Till golv B - Golv framför A - Möbleringsavstånd

G A

B

700

00 mm 420 mm - mm 375 mm - mm 700 mm

500

700

0

VIKT

235 kg

VIKT

C

500

700

700

700

350 mm 1182 mm - mm 475 mm - mm 1200 mm

700

E - Till vägg från sidan H - Till tak C - Till sida G - Till golv B - Golv framför A - Möbleringsavstånd

> 50mm

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

8,3 kW 5-9 kW 75-120 m 2 80 % 5,7 g/kg

> 50mm

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar

375

NYCKELTAL

MÅTT (B-D-H) 420

MÅTT (B-D-H)

> 1425

TEKNISK DATA:

260 kg

929,3 875,5

Inbyggnadsmått - icke brännbart material (se även bruksanvisning)

959 959

B

B-B

105

781 781

369

443,5 443,5

859,1

0

1319

1368

450

569 569

777,5 777,5

Rekommenderad yta konvektionsgaller topp min 1050 cm2 botten min 525 cm2

B

467 467

H

755,3

782

438

509,6 509,6

628,2

E

514,2

576,5 576,5

G 75,6 75,6

A

B

430 430

44,5 44,5

44,5 44,5

128

C

A


SPECIFIKATIONER INSATSER

RAIS VISIO 2 L

RAIS VISIO 3 L

TEKNISK DATA:

TEKNISK DATA:

MÅTT (B-D-H)

MÅTT (B-D-H)

Insatsens yttermått Brännkammarens innermått Inbyggnadsmått Ramens yttermått Air-Box anslutning Rökutgång (diameter)

Insatsens yttermått Brännkammarens innermått Inbyggnadsmått Ramens yttermått Air-Box anslutning Rökutgång (diameter)

NYCKELTAL

NYCKELTAL

Nominell effekt 10,3 kW Effekt (min-max) 8-12 kW Uppvärmning (v/20 gr.) 120-180 m 2 81 % Verkningsgrad Par tiklar 1 g/kg

Nominell effekt 10,3 kW Effekt (min-max) 8-12 kW Uppvärmning (v/20 gr.) 120-180 m 2 81 % Verkningsgrad Par tiklar 1 g/kg

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

E - Till vägg från sidan D - Till vägg baksida H - Till tak C - Till sida G - Till golv B - Golv framför A - Möbleringsavstånd

E - Till vägg från sidan D - Till vägg baksida H - Till tak C - Till sida G - Till golv B - Golv framför A - Möbleringsavstånd

VIKT

VIKT

1089-634-1765 mm 660-256-545 mm 1088-504-504 mm 1088,6-504-563 mm 200 mm Ø150 mm

100 mm 100 mm 1362 mm - mm 375 mm - mm 1100 mm 293 kg

SE HJEMMESIDE RAIS.COM

153

A

481 411

A-A

102

1581

54 931

1765

57

368

A

504

544,3 473

544,3 473

0

169

465

634 n198

1088,6

26 B

608

B-B

538

129


SPECIFIKATIONER INSATSER

RAIS 500 2

TEKNISK DATA:

TEKNISK DATA: MÅTT (B-D-H)

Rekommenderad yta konvektionsgaller topp min 800 cm2 botten min 500 cm2

NYCKELTAL Nominell effekt 7 kW Effekt (min-max) 4-8 kW Uppvärmning (v/20 gr.) 60-120 m 2 80 % Verkningsgrad Par tiklar < 1,8 g/kg

E - Till vägg från sidan D - Till vägg baksida H - Till tak C - Till sida G - Till golv B - Golv framför A - Möbleringsavstånd

200 mm 100 mm 850 mm - mm 400 mm - mm 900 mm

VIKT

110 kg

n. 48 0m

m 2m m 73 2 m 5 n. Mi x . 7 a M

m

 

 

 

M Ma in. 4 x. 80 49 mm 0m m



  



















 



       Rekommenderad yta konvektionsgaller  topp min 800 cm2          2   botten min 500 cm 

Inbyggnadsmått - icke brännbart material



m 8 m mm 71 n. 30 Mi x. 7 Ma











35  9 

 452 

 418

3 

 



452 

71



35 5



470

n. Mi

81

3m

m



427



   

470 



452 

 718 

110 kg

 Rekommenderad yta konvektionsgaller      topp min 800 cm2       botten min 500 cm2       

 452

506 



Inbyggnadsmått - icke brännbart material

710 

VIKT

 



200 mm 100 mm 850 mm - mm 400 mm - mm 900 mm



 764

 452 

E - Till vägg från sidan D - Till vägg baksida H - Till tak C - Till sida G - Till golv B - Golv framför A - Möbleringsavstånd

Min. 474 mm Max. 494 mm

Mi

BRÄNNBART MATERIAL AVSTÅND TILL

Nominell effekt 7 kW Effekt (min-max) 4-8 kW Uppvärmning (v/20 gr.) 60-120 m 2 Verkningsgrad 80 % Par tiklar < 1,8 g/kg

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

Rekommenderad yta konvektionsgaller topp min 800 cm2 botten min 500 cm2

Inbyggnadsmått – frimurning

713-452-470 mm 556-306-295 mm 718-480-474 mm 739-506-506 mm Ø150 mm Ø100 mm

Min. 474 mm Max. 494 mm

NYCKELTAL

Insatsens yttermått Brännkammarens innermått Inbyggnadsmått Ramens yttermått Air-Box anslutning Rökutgång (diameter)

Inbyggnadsmått – frimurning

718-452-470 mm 556-306-295 mm 732-474 mm 764-506 mm Ø150 mm Ø100 mm

Insatsens yttermått Brännkammarens innermått Inbyggnadsmått Ramens yttermått Air-Box anslutning Rökutgång (diameter)

Min. 474 mm Max. 494 mm

MÅTT (B-D-H)

Min. 474 mm Max. 494 mm

RAIS 500 1

  n. 48 0

 739 

Mi Ma n. 48 0 x. 49 mm 0m m

506

mm

 

 m 8m m 71 0 m 3 n. Mi x. 7 Ma



Mi

m 2m m 73 2 m 5 n. Mi x. 7 Ma

   

 

 

  













   

130

 



     



 









 

 

  



 





 





 





 




SPECIFIKATIONER INSATSER

RAIS 500 3 TEKNISK DATA: Insatsens yttermått Brännkammarens innermått Inbyggnadsmått Ramens yttermått Air-Box anslutning Rökutgång (diameter)

708-452-470 mm 556-306-295 mm 703-480-474 mm 714-506-506 mm Ø150 mm Ø100 mm

Inbyggnadsmått – frimurning

Rekommenderad yta konvektionsgaller topp min 800 cm2 botten min 500 cm2

NYCKELTAL

Min. 474 mm Max. 494 mm

MÅTT (B-D-H)

Nominell effekt 7 kW Effekt (min-max) 4-8 kW Uppvärmning (v/20 gr.) 60-120 m 2 80 % Verkningsgrad Par tiklar < 1,8 g/kg

E - Till vägg från sidan D - Till vägg baksida H - Till tak C - Till sida G - Till golv B - Golv framför A - Möbleringsavstånd

200 mm 100 mm 850 mm - mm 400 mm - mm 900 mm

VIKT

110 kg

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL 

Mi Ma n. 48 x. 0 m 49 0mm m

mm m 83 m mm m 70 n.. 088 Mi xx.. 770 M Maa

   

 









470

 Mi 48 n. 0m

 506 

m mm 83 m m 7700 m inn.. 708 i M M x. Ma



m

506



427





Min. 474 mm Max. 494 mm



8



 



 452

7 0



35 4

 

Rekommenderad yta konvektionsgaller            topp min 800 cm2        botten min 500 cm2

Inbyggnadsmått - icke brännbart material

 452 

 

714    

 

 

  









  

 

     



131


SPECIFIKATIONER INSATSER

RAIS 600 1 RAIS 600 2 RAIS 600 3 SE SPECIFIKATIONER PÃ&#x2026; RAIS.COM

132


SPECIFIKATIONER INSATSER

RAIS 700

RAIS 900 TEKNISK DATA: Insatsens yttermått Brännkammarens innermått Inbyggnadsmått Ramens yttermått Air-Box anslutning Rökutgång (diameter)

300 mm 110 mm 850 mm - mm 400 mm - mm 700 mm

A

A

E - Till vägg från sidan D - Till vägg baksida H - Till tak C - Till sida G - Till golv B - Golv framför A - Möbleringsavstånd

m 0 m mm 84 n. 50 Mi x. 8 ma

Mi n.

 48 5m

m

VIKT

125 kg

 















 





 



Min. 5 mm

m 0 m mm 84



Mina. x. 850













Mi n.

48 5

mm









 

  





 m 2 m mm 97 n. 992 i M x. Ma

D m 2m m 97 2 m 9 n. Mi x. 9 Ma

m

Rekommenderad yta konvektionsgaller topp min 800 cm2 botten min 530 cm2







Inbyggnadsmått icke brännbart material





 





 

  Mi 38 n. 0m m

     













Rekommenderad yta konvektionsgaller topp min 800 cm2 botten min 530 cm2





m 2m m 97 2 m 9 n. Mi x. 9 a M





A-A











  











120 kg









B-B



(se även bruksanvisning)





Inbyggnadsmått

 















  - icke brännbart material











300 mm 100 mm 1100 mm - mm 375 mm - mm 900 mm



A-A

A







Min. 545 mm max. 560 mm

A

 







A-A

B-B

 

B-B B

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

Min. 5 mm

6,9 kW 5-9 kW 75-105 m 2 79 % <2,0 g/kg

Rekommenderad yta konvektionsgaller topp min 400 cm2 botten min 300 cm2

Min. 479 mm Max. 496 mm

 

A



VIKT

A

B





E - Till vägg från sidan D - Till vägg baksida H - Till tak C - Till sida  G - Till golv  B - Golv framför A - Möbleringsavstånd

B



B

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar



AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

Inbyggnadsmått – frimurning

NYCKELTAL

Nominell effekt 5,2 kW Effekt (min-max) 3-7 kW Uppvärmning (v/20 gr.) 60-105 m 2 80 % Verkningsgrad Par tiklar < 2,59 g/kg

B

mm mm mm mm mm mm

   

962-380-470 700-200-230 972-479 1002-506 Ø150 Ø100

Min. 479 mm Max. 496 mm

  NYCKELTAL  

MÅTT (B-D-H)

Rekommenderad yta konvektionsgaller topp min 700 cm2 botten min 400 cm2

Inbyggnadsmått – frimurning (se även bruksanvisning)

mm mm mm mm mm mm

829-478-541 562-290-300 840-545 864-574 Ø150 Ø100



Insatsens yttermått Brännkammarens innermått Inbyggnadsmått Ramens yttermått Air-Box anslutning Rökutgång (diameter)

Min. 545 mm max. 560 mm

MÅTT (B-D-H)

Min. 479 mm Max. 496 mm

TEKNISK DATA:

 

 Mi 38 n. 0m m

Min .3 80 mm

 

 

  

 

 

  









 











     



 











133


SPECIFIKATIONER INSATSER

RAIS 2:1

RAIS Q-BE TEKNISK DATA: 807-462-914 500-244-374 736-477 736-477 Ø150 Ø100

Inbyggnadsmått – frimurning

mm mm mm mm mm mm

MÅTT (B-D-H)

Rekommenderad yta konvektionsgaller topp min 800 cm2 botten min 490 cm2

Insatsens yttermått Brännkammarens innermått Inbyggnadsmått Ramens yttermått Air-Box anslutning Rökutgång (diameter)

399-399-903 239-239-505 405/405-925 422/424-970 Ø150 Ø100

NYCKELTAL

NYCKELTAL

6 kW Nominell effekt 3-9 kW Effekt (min-max) (v/20 gr.) 45-135 m 2 Uppvärmning 79 % Verkningsgrad Par tiklar 3,7 g/kg

Nominell effekt Effekt (min-max) Uppvärmning (v/20 gr.) Verkningsgrad Par tiklar

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL

140 kg

 Mi n.

73 6

mm

E - Till vägg från sidan D - Till vägg baksida H - Till tak C - Till sida G - Till golv B - Golv framför A -424Möbleringsavstånd

422

970

253,5

Rekommenderad yta konvektionsgaller topp min 800 cm2 botten min 490 cm2

A-A 462 / 480

C

245 21

m 5m m 42 5 m n. 3 Mi x. 4 Ma

B B

A A

110 kg

Inbyggnadsmått - icke brännbart material

Rekommenderad yta konvektionsgaller  topp min 200 cm2     botten min 200 cm2      





D

Set fra bagside

424

216

925

Mi Ma n. 41 7 x. 4 2 mm 7m m

399

A

-E











D Set fra bagside

35

Q-BE Insert måltegning.

15,8

Set fra bagside

Air inlet same center as outlet

32

216

15,8

19

925

   

Air inlet same center as outlet

Set fra bagside

Air inlet same center as outlet

41

B

216 216 216 216

21

399 399

39

Q-BE InsertA måltegning. 39

9

19

B

9

A

Q-BE Insert måltegning. Set fra bagside

m 7m m m

n. 2 7 Mi ax. 4

903

E

Ma in. 4 x. 2 5 43 mm 5m m

9

399 399

39

9

903

C-

G

216

39

399

Min. 479 mm

mm

n. 73 6

-E

M

399

245

Mi

C

Min. 858 mm Max. 878 mm

903 903

970

424

32 32 152,5

n. Mi 6 mm 46

21

122,5

122,5 245

152,5

A

A

422

903 903

476,5

914

19

476,5

914

922

489

754

922

293

399

9

H

9

39

39

9

903

39

970

754

216

293

245 A

M

   



452-470

807

134

-E

35 35

A-A 462 / 480

422

452-470

807

Set fra bagside

15,8

Inbyggnadsmått icke brännbart material

C

32

253,5

D

903

Udslag / Knockout

Rekommenderad yta konvektionsgaller topp min 200 cm2 botten min 200 cm2

D

Se bruksanvisning Se bruksanvisning 455 mm Se bruksanvisning 0 mm - mm 750 mm

   

VIKT

Inbyggnadsmått – frimurning

mm mm mm mm mm mm

5,9 kW 4-8 kW 60-120 m 2 80 % 1,4 g/kg

35

VIKT

n. Mi 6 mm 46

Min. 479 mm

200 mm 590 mm - mm 450 mm - mm 600 mm

E - Till vägg från sidan H - Till tak C - Till sida G - Till golv B - Golv framför A - Möbleringsavstånd

H

Insatsens yttermått Brännkammarens innermått Inbyggnadsmått Ramens yttermått Air-Box anslutning Rökutgång (diameter)

G

MÅTT (B-D-H)

Min. 858 mm Max. 878 mm

TEKNISK DATA:






SPECIFIKATIONER INSATSER

RAIS Q-TEE TEKNISK DATA:

Inbyggnadsmått – frimurning

Rekommenderad yta konvektionsgaller topp min 600 cm2 botten min 350 cm2

MÅTT (B-D-H) Insatsens yttermått Brännkammarens innermått Inbyggnadsmått Ramens yttermått Air-Box anslutning Rökutgång (diameter)

463-375-603 mm 317-270-270 mm 473-425-613 mm 489-629 mm Ø150 mm Ø100 mm

NYCKELTAL

AVSTÅND TILL BRÄNNBART MATERIAL E - Till vägg från sidan D - Till vägg baksida H - Till tak C - Till sida G - Till golv B - Golv framför A - Möbleringsavstånd

87 kg

 

Min .4

 25

mm

Rekommenderad yta konvektionsgaller topp min 600 cm2 botten min 350 cm2

Inbyggnadsmått - icke brännbart material



 



 

614 med stillefødder  Min. og røgafgangsstuds 



  

mm m 73 . 4 80m Min x. 4 a M

 

mm m 73 . 4 80m Min x. 4 Ma

Min. 613mm Max. 620mm

VIKT

200 mm 100 mm 800 mm - mm 400 mm - mm 650 mm

Min. 613mm Max. 620mm

Nominell effekt 4,1 kW Effekt (min-max) 2-6 kW Uppvärmning (v/20 gr.) 30-90 m 2 80 % Verkningsgrad Par tiklar 0,8 g/kg

 







 Min .4 75 mm

   135


SPECIFIKATIONER TILLBEHÖR

RAIS BUTEO

RAIS CARRY

RAIS WOODRACK

D: 200

RAIS WOODFRAME

D: 360

Ø: 510

D: 360

H: 980

H: 1450

H: 360

H: 480

H: 540

B: 430

RAIS WALL TOOLS

RAIS LIGHTING B: 310

B: 310

D: 250

H: 680

RAIS CONSTANT B: 1000

RAIS WOODWALL B: 200

B: 131

D: 250

H: 230

H: 450

D: 175

RAIS TETRA

RAIS SOLO

D: 500 H: 1900

D: 200 H: 1150 / 1750

H: 450

H: 560

RAIS WOODBOX

H: 440

592,5

H: 380 25

W: 145

136

25

W: 380

360


SPECIFIKATIONER OUTDOOR

RAIS CIRCLE

RAIS CONE

RAIS ANGLE

RAIS GIZEH •

2000 mm

480 L:L:480

• •

1875 mm

n1020

530 D:D:530

1750 mm 1625 mm 1500 mm 1375 mm

H: 1950

H: 1950

1125 mm 1000 mm 875 mm 750 mm 870

650

H: 1740

H: 1112

H: 1362

920

1250 mm

625 mm 500 mm 375 mm

D M Y

250 mm

Corrections:

Change order Drawing change:

Designer:

Improvement proposal:

540

ksj

Bend Tool: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL 0.5-3 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 `0.1 `0.1 `0.2 `0.3 `0.8 `0.5 TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 `1° `0-30° `0-20° `0-10° VINKELAFVIGELSE AFVIGELSE I MM pr. 100 mm `0.3 `1.8 `0.6 `0.9

Project manager: Approved:

Established: 26-02-2018

B: 442

Format:

A3

OV

D: 442

125 mm 0m

UV

Remarks:

1000-2000 `1.2

> 400 `0-5° `0.15

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

Revision: Drawing no.:

7248800

RAIS RA

RAIS SQUARE H: 8080

Ø 300300 Ø:

H: 1155

2

2

B: 516

D: 420

attika Feuer AG Fuss für Feuerschale Massstab 1/2 03.06.2008_St

På grund av den tekniska utveckling som ständigt pågår förbehåller vi oss rätten att genomföra ändringar i såväl specifikationer som färger och utrustning utan varsel. Med förbehåll för fel i text, bilder och specifikationer.

137


www.rais.com


art of fire by Ann Charlott

139


www.rais.com

Profile for Rais A/S

RAIS Katalog 2019/2020_SE  

RAIS Katalog 2019/2020_SE  

Profile for raisas