Page 1

2016/17

1

1


Våre symboler - slik at du raskt kan sammenligne ovnene Effekt - viser peisovnens varmeytelse Oppvarmer - forteller hvor mange kvadratmeter ovnen er beregnet på å varme opp Virkningsgrad - angir hvor godt ovnen utnytter veden Partikler - viser mengden av restpartikler i røyken Rammens ytre mål - angir hvor mye rammen fyller Mål (B-D-H) - angir hvor mye peisovnen fyller i bredde, dybde og høyde 360° - dreibar sokkel - fås til ovner med dette symbolet Fargevalg - angir antall valgmuligheter for ovnen

Forside: RAIS Viva L 100 Classic - hvit

2


08

PEISOVNER

34

KLEBERSTEIN

40

INNSATSER

Pilar 10 Viva 100 L Classic 14 Viva 100 L 15 Viva 120 L Classic 17 Viva 120 L 18 Q-Be 19 Bionic Fire 20 Q-20 21 Hera 24 Epoca 25 Rina Classic 26 Rina 27 Q-Tee 28 Q-Tee 2 30 Rina 35 Juno 36 Juno 120 37 Poleo 38

5001 42 5002 43 5003 44 Q-Be innsats 45 Visio 1 47 Visio 2 48 Visio 3 49 Visio 2:1 51 700 52 2:1 53 Q-Tee innsats 56 900 57 Tilbehør Spesifikasjoner

62

68

3


46 PEISOVNER I SÆRKLASSE MED HØY FAKTOR INNEN ESTETIKK, TEKNOLOGI OG MILJØ… En peisovn fra RAIS forener estetikk med teknologi. Form med funksjon. Design med håndverk. Vi kaller det Art of Fire. Våre designere og håndverkere skaper resultater utover det vanlige, slik at du får en peisovn i særklasse. RAIS-ovner er uten skjøter, synlige sveisepunkter og detaljer som ikke har en praktisk eller visuell begrunnelse. Det fins tilbehør i flere farger og materialer som stål, aluminium, betong, glass og naturstein som tilfredsstiller trangen til å invitere elementer og nyanser fra verden utenfor inn i boligen.

10 4

33 58

Du kan også få en ovn med CleverAir. RAIS har nemlig utviklet en teknologi som kan styre luftreguleringen i ovnen. Det gir automatisk konstant den rette mengden med luft til forbrenningen og sparer på veden. RAIS-ovner kan også hente forbrenningsluften utenfra via AirSystemet. De har alle effektiv forbrenning selv ved lav effekt. Alltid med et superflott innsyn til flammene gjennom store, klare glassruter. Ja, vi tenker design og funksjon - pluss miljø! Og det fins ovner til ethvert hjem, fra slott til hytte. Ser her, hva RAIS kan gjøre for deg…


CLEVERAIR

Enkelt, bekvemt, rent og økonomisk... Når en peisovn fra RAIS er utstyrt med CleverAir, er det overraskende enkelt og behagelig å fyre. Fordi den tekniske finessen sørger for at ovnen alltid får riktig mengde luft - så kan du ganske enkelt bruke tiden din på noe annet. Med optimal lufttilførsel leverer ovnen hele tiden den reneste og mest effektive forbrenningen. For det første gagner det naturligvis miljøet. For det andre bedrer det varmeøkonomien fordi veden utnyttes bedre. Riktig forbrenning holder dessuten glasset rent. Automatikken sørger altså for at du alltid har glede av et flott innsyn til flammene. Bak betegnelsen CleverAir skjuler det seg en liten historie om teknikaliteter som i kortversjon går ut på at et såkalt bi-metall utvider seg etter temperaturen og regulerer luften.

5


Hvit er renhetens farge. Den klare, nøytrale enkelheten. Tonen som alltid passer inn. RAIS-hvit er ikke kalkhvit - men en distinkt, delikat hvitfarge. Som snøen i Norge på en solskinnsdag. En helt lys peisovn vil tilføre rommet en helt egen letthet.

Nordic Colour - nyt! Velg! RAIS Q-20

Når et element i hjemmet står frem i en farge, bidrar det til å skape stemningen. Ro. Harmoni. Renhet. Ettertenksomhet. Glede. Livlighet. Uten at vi kanskje tenker så meget over det til hverdags, påvirker fargen vårt indre univers - og finner en klangbunn. Fargen møter et toneleie i vårt sinn. Vi sanser fargen. Nordic Colour er RAIS´ serie med utsøkte nyanser hentet i en skandinavisk kontekst. Dette oppsettet av en fargefamilie gjenspeiler en rekke hyggelige, klare kulører fra den nordiske natur. Lyset, lettheten, de åpne vidder, sanden på stranden. En ovn i Nordic Colour blir en aktiv del av innredningen og samspiller med de øvrige arkitektoniske og kreative detaljene. Her er fargene til peisovnen din. Valget er ditt.

Sølv er den fine nyansen som skiller seg ut ved det bemerkelsesverdige i at vi har tatt et typisk uttrykk fra et smykke - og overført det til en ovn. Vakkert og stilrent. Sølv bidrar med et lett streif av eksklusivitet i boligen.

6

RAIS Pilar 150


Platina gir assosiasjoner til ekstravaganse samtidig med at vi vet at platina er et grunnstoff. Platina nærmer seg grått men med et sart streif av luksus for å fortelle en ganske spesiell historie. De grå nyansene er supertrendy, og denne er i en klasse for seg.

Nikkel er en farge fra naturens univers, hvor det oppstår fascinerende mellomtoner - som når humusrik jord møter sand. Nikkel signaliserer beroligende uanstrengthet, ja la bare blikket hvile… En behagelig tone i hverdagen.

RAIS Viva L RAIS Rina

Mocca er en varm og romslig farge med noter av gode krydder, brent tre og mørkt øl. Den bidrar til sanseligheten og samspillet og glir ubesværet inn i livet og oppholdsrommet og signaliserer et aktivt fargevalg.

RAIS Viva L Classic

RAIS Q-Be

Med sort kan man ikke gjøre feil, den klassiske fargen for en ovn. Og ja, farge - eller rettere sagt mangel på pigment og lutter mørke, som man vet hvor man har. Sort, solid, bastant diskret. Viljefast kvalitet og ren ro. Sort er sort. 7


PEIS OVN ER 8


RAIS skaper en palett av muligheter Som moderne forbrukere aktiverer vi gjerne våre kreative ressurser - ofte i samspill med faglige råd. Hos RAIS inviterer vi til en kreativ prosess - hvor man nesten kan skreddersy sin egen peisovn, customized, som det så flott heter. RAIS byr på en usedvanlig rikholdig palett av valgmuligheter. Flere høyder, antall vinduer, mulighet for sokler og et stort utvalg av tilbehør. Og som prikken over i-en kan man velge det håndtaket til ovnen som kompletterer bildet. Et grep i et omhyggelig valgt design går fint sammen med andre detaljer i hjemmet og forsterker den gleden det gir i hverdagen når de enkelte elementene i boligen spiller sammen. Vi tilbyr et bredt utvalg av ovner som alle er unike designløsninger inspirert av og rotfestet i en sterk nordisk stiltradisjon.

9


3-6 kW 45-90 m2 83% 1,9 g/kg Ø456-1527/1795 mm 360° 7 colours

10


Velg håndtak - se mer på side 16

Klasse og perfeksjon Estetikk og funksjon i farger

RAIS PILAR RAIS Pilar representerer det ypperste innen design: sirkelrundt og megastort innsyn til flammene via den ekstravagante glassdøren. Som en majestetisk skulptur vil den prege hjemmet, slik at man legger merke til det. Design av internasjonalt format - intet mindre. Velg mellom to høyder for å skape harmoni i rommet. I tillegg styres lufttilførselen automatisk. Man behøver overhodet ikke å tenke på å justere luften, for automatikken sørger for at ovnen alltid brenner optimalt. Man tenner opp og lukker døren inntil, så klikker den på plass av seg selv med et teknisk lekkert selvlukkingssystem. Ovnen kan monteres med en supersmart trinnløs, friksjonsfri dreiesokkel. Man dreier den ganske enkelt ved hjelp av håndtaket.

RAIS PILAR UNIQ Den rå stålovnen får sin enestående overflate i kraft av en oksideringsprosess som foregår under åpen himmel: vind, temperatur og regn skaper i skjønn forening den helt spesielle finishen over en periode på opptil fem uker, hvor ovnene manuelt blir dreiet, slik at patineringen blir jevn. Etter fullført oksidering behandles ovnen med en olje som fremhever den flotte, gylne gløden.

RAIS Pilar - Sort

11


RAIS VIVA L Nye Viva-serien i fargeskalaen Nordic Colour. Forskjellig tilbehør gir mulighet for å skape det uttrykket du ønsker.

NYHET

Den nye Viva-serien tilfredsstiller deg som elsker å sette sitt helt personlige preg på innredningen og skape en match av detaljer som gir helhets­ inntrykket et ekstra kikk… Serien eksponerer det elegante og stilrene preget - sirkelrund, glatt og vakker. Det organiske uttrykket fullendes av et nydesignet håndtak som er diskret plassert. Betjeningshøyden er behagelig. Med det store vinduet skaper Viva en illusjon som minner om et åpent ildsted. Mye mer glede av flammene! Brennkammeret er stort og kan romme kubber på 33 cm på tvers - kjempeenkelt å legge i!

12

Viva fås i høydene 100 eller 120 cm. Man kan velge med- eller uten sideglass. Og mellom den klassiske ståldøren og en hel glassdør. Fargeskalaen Nordic Colour er et kapittel for seg - tenk deg ovnen i ditt eget hjem i nyanse efter nyanse… Hvilken fargetone passer best? Som tilbehør tilbyr vi nå en helt ny dreiesokkel, slik at ovnen med et enkelt grep i dørhåndtaket kan vendes dit man ønsker. Med CleverAir sørger ovnen selv for optimal fyring. Velges den manuelle løsningen får man et eksklusivt grep i rustfritt stål med tydelig angivelse av korrekt spjeldplassering på selve håndtaket. Et gummibelegg gjør det behagelig og sikkert å betjene.


4 FORSKJELLIGE TOPPLATER

2 HØYDER; 100 OG 120 CM

6 FORSKJELLIGE FARGER

MED ELLER UTEN VARMELAGRING

6 FORSKJELLIGE HÅNDTAK

MED ELLER UTEN SIDEGLASS GLASSDØR ELLER STÅLDØR

MED ELLER UTEN CLEVERAIR

MED ELLER UTEN DREIESOKKEL

13


VIVA L 100 CLASSIC 14 14


3-7 kW

RAIS VIVA L 100 NYHET Den sirkelrunde Viva L 100 eksponerer det elegante og stilrene preget: enkelt, glatt og vakkert. Ekstra stort vindu og stort brennkammer gir enda mer glede av ilden - og det er kjempeenkelt å legge i ved. Det nydesignede spjeldhåndtaket er diskret plassert i god høyde, og gummibelegget gjør det godt å ta i. Døren er i glass.

45-105 m2

Varianten uten spjeldhåndtak utstråler sublim enkelhet - her styrer CleverAir luftreguleringen og sikrer optimal fyring. Mange muligheter for tilbehør: farger, sideglass, topplater, varmelagring, dreiesokkel, håndtak. Viva L 100 fås også i en Classic-utgave med ståldør i stedet for glass.

80% 1,89*/2,11 g/kg 470-1000 mm 360° 6 colours

Venstre side: RAIS Viva L 100 Classic - hvit. Denne siden: RAIS Viva L 100 - platina

* CleverAir

15


Det helt moderne valget. Håndtak i hvit corian. Et kjent materiale av høy kvalitet og veldig gode egenskaper brukt på en ny måte. Håndtak i rustfritt stål. Med en behagelig ensartet, glatt overflate. Stålet er valgt i aller beste kvalitet. Stålhåndtaket er det sikre valget, den funksjonelle løsningen.

Håndtak i sort gummi. Står i flott kontrast til det rå stålet som effektfull markør. Den organiske formen mot de rette linjene. Silkematt overflate.

Når detaljene understreker designet… Skjønnheten og det fullendte designet er ofte integrert i detaljene. Som for eksempel akkurat det håndtaket på ovnen som viser at her er det tatt et valg med kreativ omhu.

Håndtak i eik. Klassisk, estetisk og tidløst. Et mesterlig vakkert stykke håndverk med et rått og naturlig individuelt uttrykk.

Vår serie av grep i andre design enn standardgrepet er alle skapt i edle og solide materialer. Fargene er sort og hvitt pluss naturens egne toner.

Håndtak i kjernelær signaliserer et varmt og organisk formspråk. Det naturlige materialet føles godt og får en personlig vakker patina med årene.

16

Det grafiske uttrykket står som rundhet kombinert med stålets stringente linjer. Alle grep er montert på en base av fire millimeter rustfritt stål. La deg inspirere! Velg.

Håndtak i rustfritt stål. Tidløst og toneangivende. Klassisk. Utskjæringer i toppen sørger diskret for ventilasjon, behagelig å betjene. Håndgripelig design av aller høyeste standard.


3-7 kW

RAIS VIVA L 120 CLASSIC NYHET Den sirkelrunde Viva 120 L eksponerer det elegante og stilrene preget; enkelt, glatt og vakkert. Ekstra stort vindu og stort brennkammer gir enda mer glede av ilden - og det er kjempeenkelt å legge i ved. Det nydesignede spjeldhåndtaket er diskret plassert i god høyde, og gummibelegget gjør det godt å ta i. Døren er i stål.

45-105 m2

Varianten uten spjeldhåndtak utstråler sublim enkelhet - her styrer CleverAir luftreguleringen og sikrer optimal fyring. Mange muligheter for tilbehør: farger, sideglass, topplater, varmelagring, dreiesokkel, håndtak.

80% 1,89*/2,11 g/kg 470-1218 mm 360° 6 colours

RAIS Viva L 120 Classic - sølv

* CleverAir

17


3-7 kW

RAIS VIVA L 120 NYHET Den sirkelrunde Viva 120 L eksponerer det elegante og stilrene preget: enkelt, glatt og vakkert. Ekstra stort vindu og stort brennkammer gir enda mer glede av ilden - og det er kjempeenkelt å legge på ved. Det nydesignede spjeldhåndtaket er diskret plassert i god høyde, og gummibelegget gjør det godt å ta i. Døren er i glass.

45-105 m2

Varianten uten spjeldhåndtak utstråler sublim enkelhet - her styrer CleverAir luftreguleringen og sikrer optimal fyring. Mange muligheter for tilbehør; farger, sideglass, topplater, varmelagring, dreiesokkel, håndtak.

80% 1,89*/2,11 g/kg 470-1218 mm 360° 6 colours

18

RAIS Viva L 120 - sort

* CleverAir


RAIS Q-BE Denne ovnen i hypermoderne kubistisk stil gir, med sin fantastisk store glassrute, flammene en fenomenal virkning i rommet. Dessuten kan du dreie øverste del av ovnen, slik at flammene kan vendes dit du ønsker. En markant, levende skulptur i boligen. Også fra et hjørne kan denne ovnen gi et flott og markert uttrykk. RAIS Q-Be er utstyrt med CleverAir, slik at luftreguleringen skjer automatisk. Det gir optimal forbrenning som også holder vinduene rene og sparer på veden og dermed bedrer varmeøkonomien. Ovnen kan også utstyres med tjue kg stein som avgir varmen over enda lengere tid. Alt i alt kvalitet i første klasse.

RAIS Q-Be - sort

4-8 kW 60-120 m2 80 % 1,4 g/kg 370-370-1370 mm 360° 6 colours

19 19


RAIS

3-5,5 kW

Et miljømessig mesterstykke Bionic Fire er en ener blant peisovnene. Denne nyutviklede ovnen forbrenner så effektivt at det ikke kan måles restpartikler i røyken. Det spesiell to-kammersystemet sørger for etterforbrenning i det nederste brennkammeret. Det er automatisk luftregulering - enkelt og bekvemt. Og derfor alltid optimal forbrenning. Ved en viss temperatur vendes luftstrømmen, og ilden blåses nedover. 20

45-83 m2

Formen er stram og organisk - den hvite fronten med sort belagt glass­ kant avtegner en flott form, en markant peisovn med et nesten vennlig utseende. Dette mesterverket av en ovn matcher den moderne forbrukeren som velger med både hjernen og hjertet.

86 % >0,6 g/kg 406-482-1252 mm 2 colours


RAIS Q-20 Absolutt klassedesign. Virker markant, men tar ikke mye plass. Fantastisk flott ovn som kombinerer det kubistiske med det organiske. De store rutene med dobbelte glass omkranser ilden på tre sider. Ser flott ut - også når det ikke er tent opp. Q-20 har et stilrent, integrert håndtak som er innfelt i siden på ovnen.

3-7 kW 45-105 m2 79 % 2,9 g/kg 426-426-1284 mm 360o 6 colours

RAIS Q-20 - hvit

21


RAIS PÅ HAFJELL… Når en av Norges eldste og mest velrenommerte trehusfabrikanter, Rindalshytter, streker opp på blokken, ja så er de underliggende verdiene høy kvalitet på bakgrunn av både tradisjon og fornyelse. Det gjelder for både småhus, sommerhus, langhus og individuelt designede hus. Industridesigner Ole Petter Wullum sørger for at det gjennomgående designet holdes i et enkelt og tydelig formspråk. 22

Foto: Inger Marie Grini

Det gjelder også for langhuset på Hafjell, et nyoppført hus som er det første i en serie. Denne drømmen av en bolig signaliserer ro. Store glassflater og enkelhet. Inne møtes vi av god rommelighet og en sentralt plassert RAIS Q-20, som møter taket ved oppunder mønet. Rindalshytter valgte RAIS. Fordi vi bygger på nøyaktig de samme verdier.


23


2-6 kW

RAIS HERA Her presenterer vi en fiks og slank peisovn med en fin skulpturell karakter. Med skrå sider markerer den seg flott i et hjørne uten å dominere. Denne ovnen gir mulighet for god varmelagring, hvis man velger å utstyre den med 48 kg varmelagringsstein.

30-90 m2

Avskjermingen i bunnen kan fjernes slik at nederste del kan brukes til oppbevaring av ved - som gir et mer klassisk vedovnslook.

79 %

Hera fås med dør i rent glass eller med klassisk ståldør.

461-447-1373 mm

1,39 g/kg

360° 6 colours

24

RAIS Hera - sort


4-8 kW

RAIS EPOCA Her er en ovn som forener iøynefallende eleganse med kraftig funksjonalitet Epoca kan for alvor produsere varme. Med det brede brennkammeret klarer den store vedkubber, og den formidable ruten gjør at man virkelig kan se ilden. Enkel og smidig fyring, flott designet håndtak.

60-120 m2

Nederst et praktisk rom til utstyr - som åpnes med et lett trykk. Den koniske formen med den formgitte topplaten skaper et elegant uttrykk. Fås med glass- eller klassisk ståldør.

79 % 2,6 g/kg 542-391-1095 mm 360° 6 colours

RAIS Epoca - nikkel

25


RAIS RINA CLASSIC

26


RAIS RINA Denne flotte og funksjonelle ovnen har en elegant avrundet forside, skrå sider og tar ikke så mye plass Ilden fremstår markant gjennom det store vinduet. Rina er ideell i hjemmet, sommerhuset eller på hytta - passer godt til mindre innredninger. Fås med dør i glass og en klassisk utgave med ståldør.

2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg 464-410-902 mm 6 colours

Venstre side: RAIS Rina Classic - mokka. Denne siden: RAIS Rina - sort

27


RAIS Q-TEE

er en mester i å spre god varme... Her er serien av robuste, funksjonelle ovner som med et kubistisk look er lette å plassere i moderne boliger. Kombinasjonsmulighetene er mange. Skal den stå fritt og naturlig på en plate på gulvet? Settes på en benk? Bygges sammen med tilsvarende stålkasser til ved, benker eller som reoler? Eller monteres på veggen? Kanskje ovnen skal plasseres med tanke på at det av og til kan tilberedes en varm delikatesse på topplaten. RAIS tilbyr så godt som alle elementene - du drømmer, tegner og realiserer akkurat det miljøet i boligen som passer til livet og hverdagen i huset og byggets utforming.

28


RAIS Q-TEE Her er RAIS’ lille, funksjonelle og enkle ovn med et kubistisk utseende. Q-Tee matcher typisk et mindre varmebehov og et mindre rom. Snusfornuft og klassisk design. Imponerende data for effekt og forbrenning. Risterist og askeskuff. Grunnmodellen kan stå på gulvet, på en plate eller på en benk eller f.eks. en betongsokkel. Eller velg den vegghengte modellen. Q-Tee finnes i tre høyder: 57 cm, 65 cm og 85 cm. Fås med dør i helglass eller med ramme av stål.

2-6 kW 30-90 m2 80 % 0,8 g/kg 435-388-565/645/850 mm

29

29


RAIS Q-TEE 2 Kubistisk. Elegant minimalistisk. Funksjonell. RAIS QTee 2 er en ovn med et veldig stort brennkammer. I denne ovnen kan det også fyres med kull fordi brennkammeret har ekstra forsterkning og lufttilførsel. Den store ruten gir et fantastisk flott innsyn til flammene. Fås med og uten sokkel. Og det er utallige muligheter for å innrede sammen med kombisokkelen (se foto på motstående side og side 77). Legg merke til at de løse kombisoklene har to forskjellige dimensjoner og kan settes sammen akkurat slik du ønsker både når det gjelder antall og type.

3-8 kW (min-max) 45-120 m2 (v/-20° C) 81 % 1,8 g/kg 582-410-598 mm (B-D-H)

30


Fra fiskegarndepot til feriebolig med Q-Tee På det skotske høylandet har en familie funnet en helt unik plass blant klipper og fjorder og med en mildt sagt fantastisk utsikt utover havet til en mindre øygruppe. Her er et tidligere depot for fiskegarn forvandlet til en strømlinjeformet, funksjonell og markant feriebolig med panorama-glasspartier og skyvedører - bare et lite steinkast fra vannet. Alle rommene i huset og hele innredningen er skapt ut fra et ønske om å best mulig oppleve det vell av inntrykk som strømmer inn fra himmel, hav og klippelandskap. Bare en markant detalj bryter det gjennomgående preget av glass og lyse vegger. En sort RAIS Q-Tee 2 er sentralt plassert på stueplan og gjennomskjærer begge etasjene hvor det er åpent til hele veien opp til mønet. The Net Store House ligger ved landsbyen Ardheslaig på halvøya Applecross.

Foto: landscapes365

31


Valgt med omhu… Ingenting overlates til tilfeldighetene når arkitektekteparet Mette Lyng Hansen og Mads Odgaard tegner, designer og innreder. På deres svenske småbruk har en RAIS 700 fått en sentral plassering. Dermed er oppholdsrommets eneste skjermbilde knivskarpt, fordi den effektive ruteskyllingen holder glasset i den brede døren rent. Man ser flammene. I det stilrene, sorte langhuset av tre og kobber ved Esrum Sø fører en hoveddør midt på husets langside inn i en dyp og funksjonell entre. Her, nær fottøy og yttertøy står en RAIS Viva i det midterste område av huset mellom åpne dørpartier, når skyvedørene er åpne. Man kjenner varmen.

32

Foto: Mads Odgaard


33


INNRED MED VAKKER STEIN SOM HOLDER PÅ VARMEN...

Du kan velge å utstyre eller bekle peisovnen med stein. Steinen holder på varmen fra ovnen mye lengere, og veden utnyttes enda bedre. Hvis man f.eks. brenner 4 kg ved i en RAIS Pilar 180 - utstyrt med 96 kg stein - så avgir ovnen ettervarme i åtte timer. Varmeakkumulerende stein fås til RAIS Pilar, RAIS Viva L 120, RAIS Q-Be, RAIS Q-20, RAIS Hera og RAIS Juno.

34

Kleberstein er et av naturens undere. Skapt under store masseforskyvninger, under enormt press og over mange år. Naturstein, kleberstein, fettstein - kjært barn har mange navn. Nå når vi har oppdaget dens hemmelighet, blir den til livskvalitet i dagligstuen, dampbadet og kjøkkenet, hvor den trekker varmen ut i langdrag. Og den vakre overflaten med mønstre og avtegninger i sarte nyanser gjør hver enkelt stein til et unikt kunstverk.


RAIS RINA KLEBERSTEIN Rina kleberstein setter nye standarder for estetikk og bruk av en mindre ovn. 63 kg finsk naturstein gir sider og overdel en rustikk, gråhvit karakter i markant kontrast til den sorte glassdøren. God stil. En av de aller mest miljøriktige vedovnene på det skandinaviske markedet – holder på varmen enda lenger. Ideell både til hjemmet og til hytta. Ilden ser imponerende ut gjennom den markante glassruten.

2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg 464-429-969 mm

35


RAIS JUNO KLEBERSTEIN Et unikt skulpturelt og slankt design kjennetegner RAIS Juno kleberstein, som samtidig kan oppvise en suveren varmelagring. For 273* kilo stein lagrer fyringsvarmen slik at ovnen fortsatt er over 60 grader neste morgen.

2-6 kW 30-90 m2

De lekre avrundede, lyse natursteinene tegner en flott kontrast til ilden og det blanke glasset og stålet. Elegant og stilren, imponerende enkelhet! Rais Juno fås også i høyden 120 cm. * uten sideglass med 84 kg varmestein.

79 % 1,39 g/kg Ø470-1654/1200 mm 360°

36


RAIS JUNO 120 KLEBERSTEIN

2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg Ø470-1200 mm 360°

37


RAIS POLEO Med sin sympatiske avrundede organiske form, viser RAIS Poleo seg fram med en enkelhet som tar seg flott ut i hjemmemiljøet. Det tiltalende ytre matches av høy oppvarmingseffektivitet; ovnens store brennkammer kan romme større vedkubber og 77 kilo kleberstein lagrer varmen og avgir den over lang tid.

4-8 kW 60-120 m2

Enkel og smidig fyring, flott designet håndtak. Nederst et praktisk rom til utstyr - som åpnes med et lett trykk. Fås også med glassdør som gir et mer strømlinjeformet preg.

79 % 2,6 g/kg 548-429-1090 mm 360°

38


DANSK DESIGN OG KVALITET til hele verden…

RAIS er en gjennomdansk produksjonsvirksomhet som skaper ovner, innsatser og tilbehør i et moderne produksjonsmiljø med nyeste robotteknologi og måleutstyr. Peisovnskonseptet og bedriften RAIS har eksistert i mer enn 35 år. Fabrikken ble stiftet av Ørskov-familien, som senere også etablerte Ørskov Stålskibsværft, nå Orskov Yard. Til å begynne med produserte maskinfabrikken tradisjonelle maskinkomponen-

ter og ble på midten av 90-tallet overtatt av det sveitsiske selskapet, Attika, og fikk nytt navn. Skiftet til RAIS A/S markerte begynnelsen på en ny epoke. I dag beskjeftiger RAIS mange medarbeidere innenfor utvikling, design og produksjon av vedovner og tilbehør. Produksjon og distribusjon til hele verden gjøres fra Frederikshavn.

39


INN SAT SER 40


RAIS byr på en lang rekke muligheter - du styrer den kreative prosessen…

Vårt utvalg av innsatser er en invitasjon. Til å la deg forføre og visualisere ideer… I samspill med våre og dine rådgivere kan du tenke gjennom hvordan du på beste måte kan skape akkurat det du ønsker i rommet ditt. Du kan vurdere bredder og høyder - glass til en eller flere sider, typer av dører - og måter å bygge og innbygge på. Uansett vil en stilren RAIS-innsats gi en fornemmelse av svevende letthet og følelsen av suveren varme. Du får en ovn som makter å forene gjennomtenkt design med enestående funksjonalitet, fordi RAIS kombinerer solid håndverk med ny teknologi og estetisk sans utover det vanlige.

41


4-8 kW 60-120 m2 80 % < 1,8 g/kg 764-506 mm

42

RAIS 500 1 Superstilren innsats med et vell av arkitektoniske muligheter for unike, klassiske løsninger i hjemmet. Også i eksisterende ildsteder. Med en markant rute i fronten kan ilden leve flott og sentralt i rommet i samspill med murflatene.

Elegant og diskret håndtak. Glassdør eller klassisk dør i stål som kan hengsles på høyre eller venstre side. Plass til store vedkubber, enestående forbrenning og gode miljødata.


RAIS 500 2 Versjonen med glass på to sider manifesterer et fremtredende peishjørne. Velg selv om sideglasset skal være til høyre eller venstre. Den strømlinjeformede innsatsen lar seg vakkert integrere i et moderne hjem.

4-8 kW

Elegant og diskret håndtak, enkel betjening via fronten. Klassisk dør i stål som kan hengsles på høyre eller venstre side. Plass til store vedkubber, enestående forbrenning og gode miljødata.

60-120 m2 80 % < 1,8 g/kg 739-506-506 mm

43


RAIS 500 3 RAIS 500-3 med glass på alle tre sider gir hjemmet en unik karakter. Det er masse innsyn flammene, og ovnen blir en sentral hyggespreder i boligen. Elegant og diskret håndtak, enkel betjening.

4-8 kW

Glassdør eller klassisk dør i stål som kan hengsles på høyre eller venstre side. Plass til store vedkubber, enestående forbrenning og gode miljødata.

60-120 m2 80 % < 1,8 g/kg 714-506-506 mm

44


RAIS Q-BE

INNSATS

Denne elegante innsatsen runder av et hjørne på flotteste vis ettersom glasset i døren er laget i ett helt stykke. Q-Be tilfører hjemmet mer enn bare finesse, den symboliserer god stil i minimalismens ånd. Den store glassdøren gir et fantastisk innsyn til flammene. Håndtaket er plassert under døren, slik at ingenting forstyrrer designets enkelhet.

4-8 kW

Q-Be-innsatsen fås med dør av enten glass eller glass i stålramme. Dessuten er denne ovnen utstyrt med CleverAir som automatisk regulerer luften og sikrer optimal forbrenning.

60-120 m2 80 % 1,4 g/kg 427/424-970 mm

45


Innsats med heve-senke-funksjon og flott innsyn til ilden

RAIS VISIO Den sublimt elegante Visio er det nærmeste man kommer en usynlig ovn – det man ser er flammer! Den store ubrutte døren av glass gir et fenomenalt, uhindret innsyn til flammene – ren livskvalitet. Et vakkert, varmt midtpunkt i boligen, som tilføres et sterkt element av eksklusivitet. Et så markant ildsted blir virkelig et samlingspunkt midt i hjemmet med en behagelig varme og et flammebilde utover det vanlige.

46

Et lekkert, mørkbeiset håndtak i eik og en diskret ramme rundt glasset i sort eller rustfritt stål fullender helhetsinntrykket. Legg merke til de mange innredningsmulighetene du har med Visio-serien. La deg forføre av ideer! Få gode råd. Integrer den utvalgte Visio-en. Skap din drømmebolig!


RAIS VISIO 1 Hyper-minimalistisk peisovnsinnsats. Diskret, elegant. Man aner bare så vidt ovnen. Førsteklasses ild. Døren heves og senkes.

5-9 kW 75-120 m2 80 % <6,5 g/kg 781-444 mm

47


5-9 kW 75-120 m2 80 % <6,5 g/kg 751-557-444 mm

48

RAIS VISIO 2 Med glassrute på to sider gir hjørnemodellen Visio 2 en rekke fine, innredningsmessige muligheter, sentralt plassert eller i et hjørne. Døren heves og senkes. Fås i to versjoner - med den bredeste siden til høyre eller venstre.


RAIS VISIO 3 Med vindu til tre sider kan en Visio 3 fremstü markant og diskret samtidig midt i hjemmet. Døren heves og senkes.

5-9 kW 75-120 m2 80 % <6,5 g/kg 854-557-444 mm

49


50


SE FLAMMENE FRA ROM

RAIS VISIO 2:1 NYHET RAIS Visio 2:1 kan skape en fantastisk sammenheng mellom rom - eller gjennom vegger som adskiller rom. Fordi man kan se tvers gjennom flammene! RAIS Visio 2:1 er så godt som usynlig. Det brede designet gir et markant uttrykk - noe som understrekes av rene vinduer. Den slanke oppbyggingen gjør den enkel å tilpasse i veggen. Heve-senke-systemet fremhever det elegante uttrykket - et førsteklasses ildsted! I tillegg gir det jevn og behagelig varme. Alt i alt storslått hverdagsluksus.

NÅ MED HEVE-SENKEFUNKSJON

5,8 kW 75-120 m2 79 % 3,5 g/kg 781-444 / 788-443 mm

51


RAIS 700 Klassiker designet for det superminimalistiske arkitekttegnede hjemmet eller den tidløse innredningen. De rene linjene komplementeres av det særegne håndtaket man bare så vidt kan ane. Plass til store vedkubber og gir et imponerende flammebilde. Enestående forbrenning. Klassisk dør i stål og glass eller glassdør.

3-7 kW 60-105 m2 80 % < 2,59 g/kg 864-574 mm

52


RAIS 2:1 - se flammene fra to sider Her er ovnen som tilfører hjemmet en ny dimensjon Som gjennomgående ovn til innmuring med rute til begge sider skaper den opplevelser i to rom: se ilden fra kjøkkenet - og fra sofaen. Enestående vakkert breddeformat - et design med rene linjer som matcher flott et moderne hjem. I tillegg har den en ekstra effektiv forbrenning som også holder rutene rene selv ved lav effekt. Og med doble glass i dørene kan man møblere nærme ovnen. Døren kan vendes til høyre eller venstre. Den ene siden kan eventuelt låses. Rammen kan tilpasses i størrelsen. Velg dør i glass eller med stål.

3-9 kW 45-135 m2 79 % 3,6 g/kg 746-489 mm

Foto velvillig utlånt av Dinesen Gulve - Foto: Anders Hviid

53


54


Arkitekter fra hele verden så RAIS 2:1 i trehytte Blant en rekke andre spektakulære norske hyttebygg har dette ved Laksvatn syd for Tromsø blitt presentert på arkitekturbiennalen i Venezia i 2016. Arkitekt Lars Hamran har tegnet hytta sammen med kollega André S. Johansen, og resultatet har blitt både interessant og funksjonelt. Med 35 kvadratmeter grunnplan og ekstra 14 i andre etasje er hver kvadratmeter nøye utnyttet - det er fått plass til hele ni sengeplasser. Ovnen heter RAIS 2:1 og kan nytes fra to sider. Oldefar kjøpte grunnen i 1942. Plassering, takhelling og hjørnevinduer går igjen fra den gamle hytta - som nå har gjenoppstått i helt nytt formspråk og estetikk.

Foto: Andre Severin Johansen og Ivan Brodey

55


RAIS Q-TEE

INNSATS

Q-Tee innsatsen er ganske enkelt en effektiv liten ovn som kan være ildsted der hvor det bare så vidt er plass - på kjøkkenet, i et hyggehjørne eller i leiligheten. Kanskje på hytta. Fås med dør i glass eller med ramme av stål. Fås med dør i helglass eller med ramme av stål.

2-6 kW 30-90 m2 80 % 0,8 g/kg 489-629 mm

56


RAIS 900 Fint format på en peisovnsinnsats: RAIS 900 innbyr med sin strømlinjeformede, brede eleganse til å understreke stilen i hjemmet Det er noe diskret, markant og helt spesielt med den. Innsynet til flammene er fenomenalt. Det brede flammebildet på veggen gir en unik og flott opplevelse à la widescreen...

5-9 kW

Til tross for det store brennkammeret brenner den stille, rolig og effektivt rent. Døren fås enten klassisk i stål med glassrute eller helglass med sortbelagt kant. Diskret rustfritt stålhåndtak.

90-105 m2 79 % < 2,0 g/kg 1002-506 mm

57


Arkitekten valgte RAIS i sitt eget hjem Da den norsk-canadiske arkitekten Todd Saunders, en av verdens ledende arkitekter, skulle oppføre et hus til seg selv og sin familie, fulgte han et prinsipp: Det skal ikke være noe i huset som ikke er nyttig eller vakkert. Todd Saunders tegnet et svært gjennomtenkt hus, som han, ektefellen og deres to døtre trives i. 58

Huset ligger i naturskjønne omgivelser sør for Bergen. Hjemmet er minimalistisk innredet med få men nøye utvalgte effekter og møbler. Og en RAIS 900 i midten av huset. Nyttig og vakkert.


59


DET ER GRØNN LOGIKK...

60

Når man varmer opp boligen med en ovn har man truffet et miljøbevisst valg. I følge en rapport fra den danske Miljøstyrelsen fra 2012 har tre som energikilde et CO2utslipp på null. Konklusjonen bygger på logikken med at trærne i løpet av levetiden opptar den samme mengden kulldioksid som senere blir utledet ved forbrenningen. Selv om tre brukt til ved generelt er et miljøvennlig valg, er det imidlertid langt fra likegyldig hvilken type ovn eller innsats du velger å fyre i.

Det vil du se når du ser nærmere på de enkelte ovnenes data og finner tallene for “Virkningsgrad” og “Partikler” for hver ovn og innsats.

RAIS-ovner er blant de aller beste, både når det gjelder å utnytte varmeverdien i veden og å redusere påvirkningen av miljøet.

Både når det gjelder virkningsgrad og utledning av partikler er miljødataene for RAIS-ovner absolutt i særklasse.

Tallet for virkningsgrad forteller hvor mange prosent av varmeverdien i veden som utnyttes. Tallet for partikler angir hvor mange gram uforbrente restpartikler per kilo ved som følger med røyken ut.


R500 / VISIO

R700

Q-BE

Q-TEE

R900

R2:1



91 248

24

5 825 82

8

8 478 47

963  

728

725  

76

76 10 8 108

9 489

48

746

 

  108

91



10

8

 

123

1002 



5 14 



76

91

10 108 8

123 123

4 86864

76

123

28 7

91



764

 

287

76

76

76 108 8 10

76



91

RAIS KONVEKSJONSRISTER

Alle RAIS-produkter er laget med stor omtanke for å oppnå et kvalitetsdesign. Det gjelder også for tilbehøret vårt - som f.eks. konveksjonsrister som mures inn sammen med en innsats. Når vi snakker om innsatser, representerer de to typer konveksjon. Dels den som er innebygget i ovnen, dels den som etableres under og over ovnen.

RAIS har designet konveksjonskasser med rister som passer i bredden til ovnene. Dermed skapes en flott helhet når ristene flukter med innsatsen. Ristene fås i to modeller - med lange riller og med hull. I høyden tilsvarer risten til et skift med murstein med fuge. Ristene fåes i hvitt og sort.

For innsatser er det angitt et konveksjonsareale avhengig av type materiale det bygges inn i. Dermed sikres det at ovnen blir luftkjølt, slik at veggen ikke blir overopphetet.

61


WALL TOOLS Skulpturelt i all sin enkelhet

TIL BE HØR

Det nye peisutstyret fra RAIS fremstår som ekstra funksjonelt og strømlinjeformet. Settene matcher de enkle linjene fra Woodwall. Skaftene er i rustfritt stål og har silikonhåndtak – med en liten elegant logo. Den stående modellen har fot i lettbetong.

FORSKJELLEN LIGGER I DETALJENE Vi vet at det er de små detaljene som gjør den store forskjellen. At det nettopp er detaljene som skaper helhet, sammenheng og synergi. Derfor har vi designet en serie av tilbehør som kompletterer peisovnen din og setter prikker over i-en - både praktisk og estetisk. Serien har alt du trenger til ovnen din – fra konveksjonsrister til vedkurver og peisutstyr.

RAIS BUTEO Elegant RAIS-design hvor peisutstyret sitter i en organisk formet holder som virker nesten svevende når den er montert på veggen. Gulvmodellen har en sirkelrund fot i betong slik at den står støtt og godt. Med ildrake, kost og brett.

62

RAIS TETRA

Rått og minimalistisk. I stål, jern og betong. Flott designet peisutstyr som kler en strømlinjeformet peisovn. Fin match-effekt mellom materialene stål, jern og betong. Til montering på veggen. Eller stående på gulvet. Massiv fot sørger for at den står støtt. Med ildrake, kost og spade.


VEDREOL Tidløs, praktisk og enkel stålreol til f.eks. ved. Praktisk tilbehør. Kan f.eks. legges ned som benk, legg gjerne puter på. Fås i to modeller – med to eller tre rom. Vedreol, 2-roms (H-B-D 98x31x36) Vedreol, 3-roms (H-B-D 145-31-36) Farge: sort

63


RAIS WOODWALL Elegant veggholder i stål med eller uten bakplate som sørger for at veden ikke kommer i kontakt med muren. Så er det alltid rikelig med tørr ved for hånden. Fås i hvitt og sort. Enkel å montere. To størrelser: 130 cm og 190 cm. Bredde: 25,0 cm Dybde: 27,5 cm

CONSTANT BENK Fiberbetong er et supermoderne materiale som dessuten er robust og slitesterkt. Den gode formbarheten gir mulighet for å skape et trendy, minimalistisk uttrykk med stor stabilitet. Betongens naturlige farge er marmorhvit, og den har en interessant, glatt struktur. RAIS Constant benk er ideell også til plassering av RAIS Q-Tee. Benken kan stå ute eller inne, også på badet. Høyde 45 cm Dybde 50 cm Bredde 100 cm

64

RAIS WOODWALL Frittstående

Den strømlinjeformede RAIS Woodwall fåes nå også som frittstående. Fås i sort og i to høyder - og med mulighet for å påmontere Wall Tools. Woodwall presenterer veden som en markant miljømarkør i oppholdsrommet. Fot i lettbetong sikrer stabiliteten. To størrelser: 120 cm og 180 cm. Bredde: 37,0 cm Dybde: 37,0 cm


RAIS CARRY

RENDYRKET FUNKSJONALISME Carry, en superfunksjonell gjenstand og er samtidig som en skulptur i stuen - flotte farger, buede former. Arkitekttegnet, stilren vedkurv i lettmetall. Passer inn over alt. God å bære og lett å fylle opp og ta ut av. Fås i kremfarget, varmrødt og sort – alle med aluminiumsbunn.

RAIS LIGHTING Lighting er den tilhørende matchende boksen hvor man kan oppbevare opptenningsbrikker. Skapt i samme elegante og stilrene formspråk som Carry. Matcher både i form og farge.

65


GLASSPLATER RAIS fører elegante gulvplater i herdet glass som passer til ovnens form. Merk at platene ganske enkelt skyves inntil ovnen. Det gjør det mulig å gjøre rent under platen når det er behov for det. En vakker og enkel løsning - eller snarere en perfekt avslutning, når ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

66

66


AirSystem og AirKit

Lufttilførsel gjennom gulvet

AirKit mellom gulv og ovn

Denne løsning er utviklet spesielt for lavenergihus og gjennomisolerte hus. Det tilføres frisk luft utenfra og direkte inn i peisovnen - dermed sikres optimal forbrenning. Selve luftinntaket kan skjules ved å installere det enten i gulvet eller i veggen bak peisovnen. For å lette tilkoblingen til AirSystemet i ovnen har vi et AirKit som er tilpasset den foretrukne monteringen i hhv. vegg eller gulv.

Lufttilførsel gjennom bakvegg

AirKit mellom vegg og ovn

Avskjerming og spjeld bak ovnen

Settet består av et fleksrør med slangeklemmer, en avskjerming til fyringsrommet, en muffe med spjeld og en tildekkingsmansjett. Muffe med spjeld er veldig viktig. Uten den vil det strømme inn kald luft i ovnen og da kan det oppstå kondens. Spjeldet på muffen og luftinntaket på ovnen må være lukket når ovnen ikke brukes.

67


SPESI FIKAS JONER De neste sidene har anbefalinger, spesifikasjoner og tekniske data for hver enkelt ovn. Det gjelder også mål, effekt, partikkelutslipp og avstand til brennbart materiale. Opplysningene er kun retningsgivende. Før du installerer peisovnen din bør du lese gjennom ovnens veiledning grundig og sette deg godt inn i hvilke anbefalinger som gjelder for ovnen. 68

Vær oppmerksom på at det er plikt om å overholde lokale og nasjonale lover og bestemmelser.


Brennbar vegg

Effekt (min-maks.)

Brennbar vegg

Varmer opp (v/-20° C) Virkningsgrad Partikler Rammens ytre mål (B-D-H) Brennbart tak

Mål (B-D-H) Dreibar sokkel

Hjørneoppstilling 45°

Farger

Ovnens mål

Vår løpende tekniske utvikling bidrar til at det kan skje endringer i spesifikasjoner, farger og utstyr. Og vi tar forbehold for ev. feil i tekst, data og bilder.

SYMBOLER

SPESIFIKASJONER

AVSTANDER Alle mål er ovnens mål uten håndtak og justeringsskruer. Plasseres ovnen på justeringsskruer/dreiesokkel, påvirkes høyden Avstandsmål til brennbar vegg gjelder for uisolert skorstein. Avstandsmål til brennbar vegg for isolert skorstein er angitt i parentes. Avstandsmål til vegg er for faste modeller.

A: Møbleringsavstand B: Foran gulv C: Til side gulv D: Til bakvegg E: Til sidevegg (dørkarm, vindu etc.) F: Til ikke brennbar vegg: 0mm, men RAIS anbefaler 50mm grunnet rengjøring G: Til gulv (kun angitt ved innsatser og spesielle tilfeller)

H: Til tak (hvor målet ikke er angitt er avstanden ikke testet) I: Avstand fra gulv til senter røykuttak topp J: Avstand fra gulv til senter røykuttak bak K: Avstand fra bakside til luftinntak i bunnen (air system) L: Avstand fra gulv til luftinntak bakside (air system) M: Avstand fra senter røykuttak topp til topplatens bakkant N: Avstand fra side til luftinntak i bunnen (air system)

69


D 75

SPESIFIKASJONER PEISOVNER

0-5`

Project:

Part of:

Revision:

Drawing no.:

2516541NO-DK





P 500

(A)850 

Q 425

Brannmur

(M) 235 (M) 235



 





  



 





 





 





A

     



 









498

4

70

B-B

(Nn)

(K)222 (Ø) n470 470

485 485

Ø44

6

1100 88

462 (Ø)n462

(K) 231 (K) 231

A

Ø45



 

B

A

(L)125

BB





Drawing name:

0.15

887 (J)(J) 887

0.3

(L)(L) 121 121

0.6

 

(I)959 959 (I)

(A) 850

0.9

(I)1258

1795

1.2

10-50 50-120120-400 > 400 0-30` 0-20` 0-10`

AFVIGELSE I MM

o

1 1.8

uv

45

0-10

pr. 100 mm

ov

g

TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE VINKELAFVIGELSE

Bend Tool: INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Standard Tilbehør x - x - x - x - x - x x x x - x - x

lin

0.5

0.8

SPESIFIKASJONER: Ståldør med glass Glassdør Håndtak i annet design   Form topplate  B-B Topplate rustfritt stål Topplate kleberstein Røykutgang: Topp og bakside Risterist og askeskuff AirSystem CleverAir Dreiesokkel m/dreibar røykstuss

til

1000-2000

400-1000

90 kg  

  

ps

30-120 120-400

A-A 0.3

(D)75 

op

6-30 0.2

Established: Cutting revision: Format: 21-08-2013 A2

50 mm 225 mm 50 mm

50

3-6 0.1

Project manager: Approved:

(D)75 

400 mm 75 mm

ne

A

0.1

Improvement proposal:

user

Remarks:

TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL

0.5-3

Drawing change:

Designer:

D 50

ør

2516541NO Pilar 13 H

Corrections:

Change order

A

Q 425

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2

A-A

D 50

)8

o D M Y

(M)228

887 mm

(A

VEKT

5

44

85 0

g4

4

85 0

llin

- x x x - x x (K)222 B-B - x - x

(A )

sti

56

pp

4

(A )

eo

A

Tilbehør

959 mm

Hj

Standard

rn

SPESIFIKASJONER:

B

Hjø

B

(E) 200

(D) 50

B

121 mm

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE  A E - Til sidevegg ved bakside D - Til vegg Plassering ved murvegg bak anbefales uten trevegg Avstand til brannmur - sidevegg B AvstandBtil brannmur - bakvegg

(D) 50

(D) 50

Brennbar vegg

144/153 kg

Brannmur

(D) 50

(J)1160 (L)125

(I)1258

Topplate rustfri stål Glassdør Røykutgang: Topp og bakside Dreiesokkel m/dreibar røykstuss AirSystem Varmelagrende stein Håndtak i annet design

(D) 50

150 mm 200 mm 50 mm

(J)1160

A

498

VEKT

350 mm A-A 50 mm 850 mm

(M)228

1795

E - Til sidevegg ved bakside D - Til vegg Avstand til brennbart m/dreiefot Plassering ved murvegg bak anbefales uten trevegg Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

O 75 E 225

0 85

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE (låst modell)

(E)400 

D 75

EFFEKT Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp



(E) 350

4,8 kW 4,8-5,6 kW 30-90 m2

235 mm

D 50

A

(A) 850

(D) 50

(D)75 

D 75

Brennbar vegg

(E) 350

Brennbar vegg

Ø470-1000 mm 352-292-446 mm Ø150 mm

1000 1000

(D) 50

EFFEKT Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

MÅL (B-D-H) ytre mål Peisovnens Brennkammerets indre mål (diameter) Røykutgang Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp Avstand fra gulv til midten av bakside røykutgang

Brennbar vegg

Brannmur

TEKNISKE DATA:

B

TEKNISKE DATA:

U/SIDEGLASS

A 850

RAIS VIVA L 100

C

RAIS PILAR 180/153 MÅL (B-D-H) ytre mål Ø456-1795/1525 mm Peisovnens 308-225-383 mm Brennkammerets indre mål (diameter) Ø150 mm Røykutgang midten til topplatens bakkant 228 mm Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling 125 mm Avstand fra gulv til røykutgang topp 1258/1213 mm Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside 1160/1115 mm Avstand fra

C

E 400


D 75

D 75

SPESIFIKASJONER PEISOVNER C

C

E 400

RAIS VIVA L 120 TEKNISKE DATA: MÅL (B-D-H)

P 400

D 50



485 485

(Nn) (Ø) n470 470





1100 88

(Ø)n462 462

Q 425

Brannmur







  

 

 

  



 





 

A

(Ø) 470 n 470





 





A

     



 









967



887 (J)(J) 887



(K) 231 (K) 231

A

     



B

(J) (J) 967



 

(M) 235 (M) 235

121121 (L)(L)

 



Tilbehør

x - x - x - x - x - x x x x - x - x

(I) 1039 (I) 1039





(I)959 959 (I)

1000 1000



Q 425





Standard

485 485



Brennbar vegg

Brennbar vegg







Brannmur  

o



Ståldør med glass    Glassdør B-B Håndtak i annet design Form topplate Topplate rustfritt stål Topplate kleberstein Røykutgang: Topp og bakside Risterist og askeskuff AirSystem CleverAir Dreiesokkel m/dreibar røykstuss

5



100 kg 25 kg

) 8 5 0 

g4

 

 

A





(A

llin

 

(D)75 

sti



50 mm 225 mm 50 mm

pp

(M) 235 (M) 235

 

(D)75 

400 mm 75 mm

eo

SPESIFIKASJONER:

  B

D 50

rn

o

Tilbehør

x - x x - x - x - x - x x x x - x - x

5

Standard

g4

Ståldør med glass Glassdør Sideglass   B-B Håndtak i annetdesign Form topplate Topplate rustfritt stål Topplate kleberstein Røykutgang: Topp og bakside Risterist og askeskuff AirSystem CleverAir Dreiesokkel m/dreibar røykstuss

A-A

VEKT   Varmelagrende stein

llin

SPESIFIKASJONER:

(A ) 8  0 0 

sti

90 kg

 

E - Til sidevegg ved bakside D - Til vegg Plassering ved murvegg bak anbefales uten trevegg B B Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur bakvegg A

pp

(D)250 

D 50 Q 425

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2

Hjø

A

50 mm 300 mm 50 mm



AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

eo

500 mm 75 mm

rn

VEKT

A-A

Hjø

A E - Til sidevegg ved bakside D - Til vegg Plassering ved murvegg bak anbefales uten trevegg Avstand til brannmur - sidevegg B B Avstand til brannmur - bakvegg



AVSTAND TIL BRENNBARTMATERIALE 

Nominell effekt Effekt (min-maks.) A (v/20°) Varmer opp

D 50

(D)250 

967 mm

EFFEKT

Q 425

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2

(L)(L) 121 121

Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

1039 mm

1218 1218

EFFEKT

E 225

B

121 mm



(A)800 

0 80

887 mm

O 75

(E)400 D 75 

0 85

A

959 mm

Brannmur

121 mm

235 mm

(N) 110088 (Ø) 462 462

(K) 231 (K) 231

E 300

B

D 50

P 500

C

D 250

(D)75  D 75

C

O 425

(E)500 

235 mm

D 50

Brennbar vegg

Ø470-1218 mm 352-292-446 mm Ø150 mm



D 250

ytre mål Peisovnens Brennkammerets indre mål (diameter) Røykutgang Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp Avstand fra gulv til midten av bakside røykutgang



(D)75 

(A)850 

Brennbar vegg

Ø470-1000 mm 352-292-446 mm Ø150 mm

A

ytre mål Peisovnens Brennkammerets indre mål (diameter) Røykutgang Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp Avstand fra gulv til midten av bakside røykutgang



MÅL (B-D-H)

Brannmur

TEKNISKE DATA:

U/SIDEGLASS

A 850

M/SIDEGLASS

A 800

RAIS VIVA L 100

B

B

E 500

71


D 75

SPESIFIKASJONER PEISOVNER C

B

E 500

M/SIDEGLASS

RAIS Q-BE

A 800

RAIS VIVA L 120

TEKNISKE DATA: MÅL (B-D-H)

Q 425

Brannmur

(D)250 





A

     



 





A



967



185

(D) 60

A) 7

(H) 500 (E) 50

50

B-B

373

(J) (J) 967

1218 1218

(I) 1039 (I) 1039

 



(K) 185

(M) 187 A

373





121121 (L)(L)



(A )7 50



 B

B



brannmur

 

Designer:

user

Drawing name:

1370

(N) 110088 (Ø) 462 462

Q-BE

(K) 231 (K) 231

485 485

Project:

(Ø) 470 n 470

BB

A

72

Project manager: Approved:

D M Y

nra

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Q-BE Katalogtegning - 1:0.075-NO Established: Format: Revision: Drawing no.: 21-08-2013 A2 2616541NO

(L) 120



(I) 1329



Gla s

(L) 116

(I) 1329

1370

 

(D) 60

(N) 185

 

o

 



Tilbehør

x (E) 150 - x x x x x - x (

(A )7 50

5

o

5

 

Standard

50 )7 (A

g4

g4

llin



A

Ståldør med glas Glassdør Røykutgang: Topp AirSystem Dreiesokkel m/dreibar røykstuss CleverAir Varmelagrende stein

 

122,5 kg 20 kg

SPESIFIKASJONER:

(E) 150

llin

(M) 187

(M) 235 (M) 235 B

(D) 60

Varmelagrende stein

A

sti

x - x x - x - x - x - x x x x - x - x

200 mm 200 mm 50 mm 50 mm 60 mm

VEKT A-A

(A) 750

Glas

sti

Tilbehør

)8 00 

(E) 200

pp

Brennbar vegg

(A

Glas

E - Til sidevegg ved bakside D - Til vegg Plassering ved murvegg bak anbefales uten trevegg Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

pp



AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

eo

Ståldør medAglass   Glassdør Sideglass Håndtak i annet design Form topplate  Topplate rustfritt stål B-B   Topplate kleberstein Røykutgang: Topp og bakside Risterist og askeskuff AirSystem CleverAir Dreiesokkel m/dreibar røykstuss

100 kg 25 kg

rn

Standard





50 mm 225 mm 50 mm

Hjø

SPESIFIKASJONER:

(D)250 

eo

B

D 50

5,9 kW kW 60-120 m2

(D) 200 4-8

rn

B

500 mm 75 mm

1329 mm

Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

Q 425

A-A

(A) 750

Glas

Hjø

Varmelagrende stein



VEKT



E - Til sidevegg ved bakside D - Til vegg  A Plassering ved murvegg bak anbefales uten trevegg Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

(E) 200

120 mm

EFFEKT

D 50

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

213 mm

(A) 750

0 80

(A)800 

A

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2

Brannmur

B

P 400

D 250 (E)500 

E 300

Brennbar t tak

(D) 200

Glas

O 425

EFFEKT Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

D 50

Brennbar vegg

370-370-1370 mm 239-239-505 mm Ø150 mm

Gla s

D 250

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til midten av røykutgang topp

Brennbar vegg

(D)75 

(A) 750

Brennbar vegg

C

Ø470-1218 mm 352-292-446 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm 1039 mm 967 mm

Gla s

ytre mål Peisovnens Brennkammerets indre mål (diameter) Røykutgang midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra Avstand fra gulv til røykutgang topp Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside

Gla s

MÅL (B-D-H)

(H) 500

TEKNISKE DATA:

185


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

RAIS Q-20

RAIS BIONIC FIRE TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)



1088 mm





 





     



 











 

 

Brannmur











                  

   

               





 



 







  

A



 











 

A

412  

B

  A-A



B



 

 

          





A

Brennbar vegg

Brannmur



       

   

 





     

   





 



 







  



   





o

 

Tilbehør

x x x x -

5

 

 



Standard

g4

 





 

Glassdør     Røykutgang: Topp A-A og bakside  AirSystem A-A Stålsokkel

llin



SPESIFIKASJONER:  

180 kg



sti



 



50 mm 100 mm 80 mm

pp



 



  

eo

x x - x x - x - x

    



200 mm 80 mm

rn

Brennbar vegg

o

5

Tilbehør

VEKT

4,6 kW 3-5,5 kW 45-83 m2

 

Hjø

g4





A

 









 







 







1173 mm

     

llin



E - Til sidevegg ved bakside D - Til vegg Plassering ved murvegg bak anbefales uten trevegg A A Avstand til brannmur - sidevegg A Avstand til brannmur A- bakvegg

sti

 

 

Røykutgang: Topp og bakside Ståldør med glass Dreiesokkel m/dreibar røykstuss AirSystem Varmelagrende stein Topplate i rustfritt stål



155 kg 20 kg

Standard



100 mm

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

pp

SPESIFIKASJONER:



600 mm 300 mm 150 mm 350 mm 100 mm 75 mm

eo







Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

rn

 Varmelagrende stein 

Brennbar t tak 

EFFEKT

5 kW 3-7 kW 45-105 m2

E - Til sidevegg (låge) E - Til sidevegg (glas) ved bakside D - Til vegg B Avstand til brannmur - sidevegg dør Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

208 mm

Brennbar vegg





VEKT



1165 mm

406-412-1252 mm

topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp Avstand fra gulv til midten av bakside



Hjø

A

ytre mål Peisovnens

 280-200-300 mm Brennkammerets indre mål   (diameter) Ø150 mm Røykutgang  Avstand fra midten til



AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

B



1243 mm



MÅL (B-D-H)

Brennbar t tak 

115 mm



A

Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

213 mm



EFFEKT

Brennbar vegg

426-426-1284 mm 308-275-558 mm Ø150 mm



ytre mål Peisovnens Brennkammerets indre mål (diameter) Røykutgang Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til topp røykutgang Avstand fra gulv til midten av bakside røykutgang

 

TEKNISKE DATA:

  

 

 

  









  

  

     





    



73


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

RAIS HERA

EPOCA

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

ytre mål Peisovnens Brennkammerets indre mål (diameter) Røykutgang Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra bakside ovn til AirSystem (gulv) Avstand fra gulv til topp røykutgang

Brennbar vegg

461-447-1373 mm 295-225-393 mm Ø150 mm 219 mm

Brennbar t tak

(D)150

(E)350

(A)700

120 mm 120 mm 992 mm

(D)100

Brannmur

939 mm

   

 

 

 

(D)50 (A)700



A

  

 

 













B

(M)219

 

  











A-A A

A-A



 

 



Tilbehør

x - x x x x x - x x -

o

5316541NO Hera

Standard

Ståldør Glassdør Røykutgang: Topp og bakside Træ håndtak B-B Risterist og askeskuff AirSystem Dreiesokkel m/dreibar røykstuss Deksel vedmagasin

5

x - x - x x - x x - x - x

  

g4

SPESIFIKASJONER: (E)350

Tilbehør

(A)700

(J)992

(L)120

(I)1067

 

llin

447

120 kg

sti

40



 

pp

470

50 mm 150 mm 50 mm

eo



350 mm 175 mm

o

Standard

VEKT

45

117 kg

E - Til sidevegg ved bakside D - Til vegg Plassering ved murvegg bak anbefales uten trevegg AvstandB til brannmur - Bsidevegg Avstand til brannmur - bakvegg A (D)150

rn

pp

Ståldør Glassdør Afdekning (K)brendemagasin 214 Røykutgang topp og bak Dreiesokkel m/dreibar røykstuss AirSystem Varmestein Topplate i rustfritt stål

eo

5,8 kW 4-8 kW 60-120 m2

A-A



Hjø

50 mm 200 mm 50 mm

g 00 )7 llin sti

219

1026 mm

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

(E)200

rn

SPESIFIKASJONER:

(D)100

(A

VEKT

350 mm 350 mm 700 mm

Hjø

E - Til sidevegg ved bakside D - Til vegg Avstand til brennbart m/dreiefot B Plassering ved murvegg bak anbefales uten trevegg Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

B-B



120 mm

Brannmur

Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp A

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

A

180 mm

Brennbar t tak (D)175 

     

 





    

   

4 kW 2-6 kW 30-90 m2

A-A

B

Brennbar vegg

542-391-1095 mm 360-240-370 mm Ø150 mm

EFFEKT

Nominell effekt (M)219 Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

A

Peisovnens ytre mål Brennkammerets indre mål Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til røykutgang topp Avstand fra gulv til midten av røykutgang bakside



EFFEKT

MÅL (B-D-H)



MÅL (B-D-H)











B

A



00 )7

(A

74

B-B

447

470

219

40

A

(K)214

(D)50

(E)200



(D)100

(A)700

(J)992

B

(L)120

B

(I)1067

 





(D)100

B-B


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

RAIS RINA TEKNISKE DATA: MÅL (B-D-H) ytre mål Peisovnens Brennkammerets indre mål (diameter) Røykutgang Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til topp røykutgang Avstand fra gulv til midten av bakside røykutgang

464-410-902 mm 295-225-393 mm Ø150 mm 179 mm

Brennbar vegg

Brennbar t tak    

   

119 mm  

861 mm 786 mm

EFFEKT Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 

 

A-A



 

      

 



 

A-A

                  











                       

    

B

B



(I)861 

  





 









  





A

   



x - x x x x x -

902

A





o

 

Standard

5

Ståldør Glassdør   Røykutgang: ToppB-Bog bakside B-B Risterist og askeskuff AirSystem Deksel vedmagasin

g4

llin

sti

pp

SPESIFIKASJONER: Tilbehør



eo

105 kg

A

Brannmur

    

rn

VEKT A





Hjø

50 mm 200 mm 50 mm





350 mm 150 mm 



902



 

A E - Til sidevegg A ved bakside D - Til vegg Plassering ved murvegg bak anbefales uten trevegg Avstand til brannmur - sidevegg B Avstand tilB brannmur - bakvegg B B

 

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALEA-A

 

 B-B



  

 

 

  



 





 





 





     



 









75


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

RAIS Q-TEE

RAIS Q-TEE 2





75



 

  

     

(K) 207 (steel door) (K) 207 (glass (steel door) (K) 201 door) (K) 201 door) 207 (glass (steel door) (K) 201 (glass door)



 

   



 



    

    











 





  

      





(M) 131 (M) 131 (M) 131



(J) (J) (J) 531 531 531

645645 645

(K) 207 (steel door) (K) (steel door) (K) 207 201 (glass door) (K) 201 door) 207 (glass (steel door) (K) 201 (glass door)

B B B

C C C

435 435 435

  

(J) (J) 736 736 (J) 736

280 280280

850850 850

(I) 842 (I)(I) 842 842

C-C C-C C-C

(K) 207 (steel door) (K) 207 (glass (steel door) (K) 201 door) door) (K) 201 207 (glass (steel door) (K) 201 (glass door)



Brannmur

  

Tilbehør

- x x x x - x



  

 

 

  















 





     





 















A

 

A

(L) (L) 110 110 (L) 110

(M) 131 (M) 131 (M) 131

C C C



Standard

Glassdør (E) 275 (225) Ståldør glass (E) med 275 (225) (E) 275 (225) Røykutgang: Topp og bakside Risterist og askeskuff AirSystem, air box

(N) 114,5 (N) 114,5 (N) 114,5

(L) (L) (L) 390 390 390

  

(N) 114,5 (N) 114,5  (N) 114,5  

SPESIFIKASJONER:

 

  

B-B B-B B-B

(I) 637 (I)(I) 637 637

B B B







(D) 225 (175) (D) 225 (175) (D) 225 (175)

(D) 225 (175) (D) 225 (175) (D) 225 (175)

(A (A) 6 ) 5 (A 650 )6 0 50

         

 

       



                                         



                               







(N) 114,5 (N) 114,5 (N) 114,5

 













125 kg













 

   

800 800 800 (H)(H) (H)

 

650 650 650 (A)(A) (A)

 



VEKT

(D) 350 (275) (D) 350 (275)  (D) 350 (275)

(E (E (E ) 2 ) 2) 2 75 75 75 (2 (2 (2 25 25 25 ) ) )



  



(L) (L) (L) 185 185 185

(I)(I) 557 557 (I) 557

 

          (J) 451 451 (J) (J) 451 (L) (L) (L) 105 105 105

A-A A-A A-A

Brannmur

50



50 mm 100 (50) mm 200 (125) mm

(E (E (E ) 2 ) 2) 2 75 75 75 (2 (2 (2 25 25 25 ) ) )

(A )6

400 mm 450 mm





50



(2 25 ) 75

E - Til sidevegg ved bakside D - Til vegg Plassering ved murvegg bak anbefales uten trevegg Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

(E )2 ) (2 25 27 5 (E ) ) (2 25

A

388388 388



(H) 800 (2 25 )

(L) 185

(J) 451 (L) 105

(J) 531 (J) 736

(L) 110

(L) 390

(J) 736



o

(L) 110



(E )2





76

kW kW 45-120 m2

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE 

(M) 131 (M) 131 (M) 131

Q-TeeA 57

A A A

6,5  3-8

5

   A

- x x x x - x

470 mm

g4

Tilbehør

219/225 mm

llin

(I) 842

(A )6

(D) 225 (175)

(N) 114,5

590 mm



sti

(I) 842

(D) 225 (175)

o

80/83/95 kg (N) 114,5

105 mm

pp

50 mm 150 mm 150 mm



eo



131 mm

rn

850



(D) 225 (175)

275 mm 350 mm

Brennbar t tak 

Hjø

850 280

(N) 114,5

Brennbar vegg

582-410-598 mm 446-277-265 mm Ø150 mm

Nominell effekt A Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

5

280

EFFEKT (D) 225 (175)

g4

388

4,1 kW 2 - 6 kW (N) 114,5 30 - 90 m2

llin

388

mm

sti

Glassdør Ståldør med glass 435 Røykutgang: Topp og bakside Risterist og askeskuff AirSystem

mm



Standard (K) 207 (steel door) (K) 201 (glass door)

(E) 275 (225)

pp

SPESIFIKASJONER: 435

(E) 275 (225)

eo

(K) 207 (steel door) (K) 201 (glass door)

mm

ytre mål Peisovnens Brennkammerets indre mål  (diameter) Røykutgang  Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling (vegg) Avstand fra gulv til topp røykutgang Avstand fra bakside ovn til  AirSystem A(gulv) Avstand fra gulv til bakside røykutgang

(D) 350 (275)

rn

MÅL (B-D-H)

Brennbar t tak

Hjø

C

VEKT

(L) 185

(K) 207 (steel door) TIL BRENNBART MATERIALE (K) 201 (glass door)

E - Til sidevegg C-C (M) 131 C ved bakside D - Til vegg  Plassering ved murvegg C-C (M) 131 C bak anbefales uten trevegg Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg C

(J) 531

(K) 207 (steel door) (K) 201 (glass door)

(L) 390

 B AVSTAND

(I) 637

Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

B-B

mm

Brennbar vegg

(H) 800

(J) 451 (L) 105

(I) 557

(I) 637

(I) 557

565

565

645 645

B

EFFEKT

(M) 131

B

mm mm mm

(A) 650



(A) 650

A-A

27 5

(M) 131

(E )

A

ytre mål 435-388-565/645/850 Peisovnens  Brennkammerets 317-270-270 indre mål A-A  (M) 131 A (diameter) Ø150 Røykutgang Avstand fra midten til topplatens bakkant (N) 114,5 131 (K) 207 (steel door) A Avstand fra gulv til midten av (K) 201 (glass door) 105/185/390 AirSystem-tilkobling (vegg) (N) 114,5 (K) 207 (steel door) A Avstand fra bakside ovn til (K) 201 (glass door)  201/207 AirSystem (gulv) Avstand fra gulv til (M) 131 B-B  B røykutgang topp 557-637-842

565565 565

MÅL (B-D-H)

TEKNISKE DATA: (D) 350 (275)



TEKNISKE DATA: 

UTEN SOKKEL













            



  

  

  


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

RAIS Q-TEE 2

MED SOKKEL

TEKNISKE DATA:





mm mm

o

5



g4

 8386541 High socket 380mm  

llin





50 mm 100 (50) mm 200 (125) mm

sti 

147 kg

Standard 

(E) 400

Tilbehør

- x x x x - x











  



A









 





A-A (   

  



 



 



(I) 975



0,1 )

(D) 300

(K) 225 (stållåge) (K) 219 (glaslåge)

380

983

572 A

(K)225

KOMBISOKKELEN 582

(E) 400

(L) 490

Back

(L) 110

Her er noen ekstra moduler som gir stor fleksibilitet og mange muligheter når du skal innrede. Sett din Q-Tee 2 som du vil! Og bygg videre med flere moduler ut fra dine ideer og behov i rommet. Modellen Q-Tee kan også plasseres på et element fra kombisokkelen. (Se foto) Kombisokkel-elementer kan også brukes enkeltvis eller flere sammen som alternativ til vedreolen.

(D) 300 (200)

(J) 855

572





410

364

  



 



380







pp

400 mm 450 mm





eo



mm

rn

Glassdør Ståldør med glass Røykutgang: Topp og bakside Risterist og askeskuff AirSystem, air box

KOMBISOKKEL



mm

Hjø

SPESIFIKASJONER:

STANDARDSOKKEL

mm

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2

E - Til sidevegg D - Til vegg ved bakside Plassering ved murvegg uten trevegg bak anbefales Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

Brennbar t tak 



AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

KOMBISOKKEL

Brennbar vegg

 

Nominell effekt A Effekt (min-maks.) opp (v/20°) Varmer

VEKT

mm mm mm

Brannmur

EFFEKT





582-410-975/775 Peisovnens ytre mål 446-277-265 Brennkammerets indre mål   Ø150 Røykutgang (diameter) Avstand fra midten til 131 topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av 110/490 AirSystem-tilkobling (vegg) Avstand fra gulv til  975 røykutgang topp  A bakside ovn til Avstand fra 219/225 AirSystem (gulv) Avstand fra gulv til 755 røykutgang bakside



MÅL (B-D-H)

(N) 135

77


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

RAIS RINA

RAIS POLEO

KLEBERSTEIN

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H) ytre mål Peisovnens Brennkammerets indre mål (diameter) Røykutgang Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til topp røykutgang Avstand fra gulv til midten av bakside røykutgang

469-429-969 mm 295-225-393 mm Ø150 mm 178 mm

Brennbar vegg

MÅL (B-D-H)

Brennbar t tak

ytre mål Peisovnens Brennkammerets indre mål (diameter) Røykutgang Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til topp røykutgang Avstand fra gulv til midten av bakside røykutgang





119 mm 

894 mm 818 mm

215 mm 120 mm

Brennbar t tak (D)175 (D)175 

 (E)350

1010 mm 922 mm

EFFEKT





A-A

 











 





     

B



 













 

B

Brannmur

(E )3 50

(K)216



D M Y

(I)1010

x - x x x x x - x x -



A



400-1000 0.5-3 3-6 30-120 120-400 6-30     

0.1  0.1 0.2 0.8 0.3  0.5    

TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL 

1000-2000

1.2

KORTESTE 0-10 10-50 50-120120-400 > 400  SIDE    1  0-20` 0-10` 0-5` 0-30` VINKELAFVIGELSE      

A-A

AFVIGELSE I MM 



pr. 100 mm 0.3 1.8  0.6  0.9    

  

 

 

  



 





   

  

     



 









   



Project manager: A

Bend Tool: Remarks:

ov



uv

Drawing name: Project:

0.15

2012

Part of:

Revision:

Drawing no.:

2426541_24365 



B

 

hcr

Established: Cutting revision: F 19-04-2013

A

B



Designer:

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

A

B-B

Corrections:

Poleo II SST  Change order 2426541NO  Drawing change: Improvement proposal: 1:0,075    

TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL  





   

 

Ståldør Glassdør Topp og bakside Røykutgang: Luftavkjølt håndtak Risterist og askeskuff AirSystem Dreiesokkel m/dreibar røykstuss Deksel vedmagasin

Standard

  



 (A )9 00

 



 

B-B

(E)150



 



B-B

SPESIFIKASJONER:  Tilbehør

(D)50

(D)  50





200 kg 77 kg

50 )3 (E

 

 

A

   

50 mm 150 mm 50 mm

B

548



Tilbehør

x x x - x x x -

A

VEKT B Varmelagrende stein A

Brannmur

Standard



Sidekledning kleberstein Topplate kleberstein  Røykutgang: Topp ogB-Bbakside Dreiesokkel m/dreibar røykstuss Deksel vedmagasin AirSystem

(I)894 





149 kg 63 kg

350 mm 175 mm    (J)922 (L)120



 

 

 

1090

 











A Varmelagrende stein

50 mm 200 mm 50 mm

E - Til sidevegg A ved bakside D - Til vegg Plassering ved murvegg bak anbefales uten trevegg Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg B B

(A)900



350 mm 150 mm

VEKT

SPESIFIKASJONER:

A AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE A-A



A

E - Til sidevegg ved bakside D - Til vegg Plassering ved murvegg bak anbefales uten trevegg Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg B B

5,8 kW 4-8 kW 60-120 m2

A-A

(M)215





A-A

428,5

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE 

Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

  

4 kW 2-6 kW 30-90 m2

 453,5 

Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

78

Brennbar vegg

 (D)50

EFFEKT

548-429-1090 mm 360-240-370 mm Ø150 mm

 (A)900

TEKNISKE DATA:

KLEBERSTEIN

B-B



 


SPESIFIKASJONER PEISOVNER

RAIS JUNO 160/120

RAIS JUNO 160/120

UDEN SIDEGLASS

TEKNISKE DATA:

Brennbar vegg

TEKNISKE DATA:

Brennbar t tak

 

1095 mm

B-B









Brannmur 

 







 













 

       





B

B

B

B

   



Temp.CC Temp. 

60

    Timer   



 



 









 







40

20 

0 00





 



  

 





0304







 

05  06 07 08  09  

   

10



 















 

  

   



 







   

 B-B











 01 02



A

B-B

80

 





A

100





A-A

  

120







140

B-B



A



 Varmelagringseffekt RAIS JUNO  Varmelagringseffekt RAIS JUNO Temperaturutviklingen i varmelagringsstein  Temperaturudviklingen i varmelagringssten vist over ett døgn med 4 påfyllinger vist over et døgn med 4 påfyldninger



  



Tilbehør

x - x x x x - x - x x -





 

    





A-A



Standard

Ståldør med glass Glassdør Røykutgang: Topp og bakside Risterist og askeskuff AirSystem Dreiesokkel m/dreibar røykstuss  Varmelagrende stein Sideglass

 A







 A

 

SPESIFIKASJONER:







B



B

A

265/213 kg 169/117 kg 84 kg





 

           

A-A



B



 B

m/sideglass B-B - herav kleberstein Ekstra varmelagrende stein



                       

Tilbehør  

x - x x x x - x - x

                         

 



Standard A



 







A-A

VEKT



A







  







50 mm 200 mm 50 mm



      

286/238 kg 189/137 kg 84 kg



400 mm 100 mm





 

Ståldør med glass Glassdør Røykutgang: Topp og bakside Risterist og askeskuff AirSystem Dreiesokkel m/dreibar røykstuss Varmelagrende stein

4 kW 2-6 kW 30-90 m2

B E - Til sidevegg B ved bakside D - Til vegg Plassering ved murvegg  A uten trevegg bak anbefales Avstand til - sidevegg brannmur  Avstand til brannmur - bakvegg

VEKT

SPESIFIKASJONER:

1015 mm



     

50 mm 200 mm 50 mm

u/sideglass - herav kleberstein Ekstra varmelagrende stein, Model 160

A-A

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE



350 mm 100 mm



E - Til sidevegg ved bakside D - Til vegg Plassering ved murvegg B-B bakB-Banbefales uten trevegg  Avstand til brannmur - sidevegg Avstand til brannmur - bakvegg

1095 mm



Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp



 

   TIL AVSTAND  BRENNBART MATERIALE

121 mm

EFFEKT

 

4 kW 2-6 kW 30-90 m2

235 mm







 

 B



A

B

1015 mm





121 mm



NominellBeffekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp 

Brennbar t tak





235 mm

Ø470-1654/1200 mm 320-225-393 mm Ø150 mm



A-A

 

A-A

ytre mål Peisovnens Brennkammerets indre mål (diameter) Røykutgang Avstand fra midten til topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til topp røykutgang Avstand fra gulv tilA midten av bakside røykutgang

350   



Ø470-1654/1200 mm 295-225-393 mm Ø150 mm



EFFEKT B

A

Brennbar vegg

MÅL (B-D-H)

ytre mål Peisovnens Brennkammerets indre mål (diameter) Røykutgang  AvstandAfra midten til  A topplatens bakkant Avstand fra gulv til midten av AirSystem-tilkobling Avstand fra gulv til topp røykutgang Avstand fra gulv til midten av bakside røykutgang 



MÅL (B-D-H)

MED SIDEGLASS

Påfyldning Påfylling

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

Timer

Varmelagringssten

Varmelagringsstein



21

22

23

79


SPESIFIKASJONER INNSATSER

RAIS 500 1

RAIS 500 2

TEKNISKE DATA:

DATA: TEKNISKE Innbyggingsmål - murstein

EFFEKT 6 kW 4-8 kW 60-120 m2

Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

MÅL (B-D-H)

Anbefalt konveksjonsareale topp min 800 cm2 bunn min 500 cm2

Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål (diameter) Røykutgang

Anbefalt konveksjonsareale topp min 800 cm2 bunn min 500 cm2

EFFEKT Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

6 kW 4-8 kW 60-120 m2

VEKT

110 kg

Standard

Glassdør Ståldør Røykutgang: Topp Luftavkjølt håndtak AirSystem Ramme i spesialmål

 Mi

n. 48 0m

m 2m m 73 2 m 5 n. Mi x . 7 Ma

m

Tilbehør

- x x x x - x - x

E - Til sidevegg D - Til bakvegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

200 mm 100 mm 850 mm 200 mm 400 mm 300 mm 900 mm

VEKT

110 kg

SPESIFIKASJONER:

Standard

Glassdør Ståldør med glass Røykutgang: Topp Luftavkjølt håndtak AirSystem Ramme i spesialmål

 

 

M Ma in. 4 x. 80 49 mm 0m m

Tilbehør

- x x x x - x - x

m 8 m mm 71 n. 30 Mi x. 7 a M

 

 















35 5

427

470 

 

 418

3 

 

   

452 

71

35  9 

 452 



 





452 

 718 









 

470

n. Mi

81

3m

m

Min. 474 mm Max. 494 mm



 

  







 Anbefalt konveksjonsareale         topp min 800 cm2  bunn min 500  cm2    

Innbygningsmål brannhemmende materiale







 452 



 Anbefalt konveksjonsareale     topp min 800 cm2       2  bunn min 500 cm     

Innbyggingsmål brannhemmende materiale

Min. 474 mm Max. 494 mm

200 mm 100 mm 850 mm 150 mm 400 mm 300 mm 900 mm

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

E - Til sidevegg D - Til bakvegg H - Til tak C - Til siden G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

SPESIFIKASJONER:

Innbygningsmål - mursten

713-452-470 mm 556-306-295 mm 718-550-474 mm 739-506-506 mm Ø150 mm

718-452-470 mm 556-306-295 mm 732-550-474 mm 764-506 mm Ø150 mm

Min. 474 mm Max. 494 mm

ytre mål Peisinnsatsens Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål (diameter) Røykutgang

Min. 474 mm Max. 494 mm

MÅL (B-D-H)

  764

 452

506 

Mi

n. 48 0

 739 

506

506



710 

m 2m m 73 2 m 5 n. Mi x. 7 Ma

Mi Ma n. 48 0 x. 49 mm 0m m

 

m 8m m 71 0 m 3 n. Mi x. 7 Ma

mm    

80

 

 

  













   

 



     



 









 

 

  

 





 





 





 


SPESIFIKASJONER INNSATSER

RAIS 500 3

RAIS Q-BE TEKNISKE DATA: Innbyggingsmål - murstein

708-452-470 mm 556-306-295 mm 708-550-474 mm 714-506-506 mm Ø150 mm

EFFEKT 6 kW 4-8 kW 60-120 m2

Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

MÅL (B-D-H)

Anbefalt konveksjonsareale topp min 800 cm2 bunn min 500 cm2

ytre mål Peisinnsatsens Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål mål (B-H) Rammens ytre Røykutgang (diameter)

Nominell effekt Effekt (min-maks.) Varmer opp (v/20°)

D D

5,9 kW 4-8 kW 60-120 m2

C

C

VEKT 424

422

kg

Set fra bagside

B B

Standard

35

SPESIFIKASJONER: Ståldør med glass Glassdør Røykutgang: Topp AirSystem CleverAir 970

Mi Ma n. 48 x. 0 m 49 0mm m

Tilbehør





A

399







D

Set fra bagside

216

393 9 9 9

9

39 9

Set fra bagside

399

39

422

903 903

970

15,8

970

32 32

Q-BE Insert måltegning.

216

39

9

C

-E

C-





E

925

15,8

19

21

903

399 399

216 216

39

Q-BE InsertA måltegning. 39

9

19

B

m 7m m m

n. 2 7 Mi ax. 4 M

9

A

903

Set fra bagside

41

B

216 216

506 Air inlet same center as outlet

Ma in. 4 x. 2 5 43 mm 5m m

9

399 399

39

399

m



G

32

21

Mi 48 n. 0m

 506 

  



M

216







Set fra bagside

 





424

35

19





D

399

m mm 83 m m 7700 m inn.. 708 i M M x. Ma





Air inlet same center as outlet

 



424



470

Anbefalt konveksjonsareale 2  topp min 200 cm    bunn min 200 cm2     

Innbyggingsmål brannhemmende materiale

903 903

 





216

21



8







35 35



Min. 474 mm Max. 494 mm

 452



15,8



32





7 0

 

Anbefalt konveksjonsareale  topp min 800  cm2          422 bunn min 500  cm2 

Innbyggingsmål brannhemmende materiale



A

x - x x x x 



m 5m m 42 5 m n. 3 Mi x. 4 Ma

Min. 858 mm Max. 878 mm

Tilbehør

mm m 83 m mm m 70 n.. 088 Mi xx.. 770 M Maa

925

Mi Ma n. 41 7 x. 4 2 mm 7m m

903

- x x x x - x - x

427

-E

H

Se brukerveiledning Se brukerveiledning 455 mm Se brukerveiledning 0 mm 300 mm 750 mm



35 4

-E

G

E - Til sidevegg D - Til bakvegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

903

Standard

Glassdør Ståldør med glass Røykutgang: Topp Luftavkjølt håndtak AirSystem Ramme i spesialmål

 452 

Anbefalt konveksjonsareale topp min 200 cm2 bunn min 200 cm2

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE 200 mm 100 mm 850 mm 200 mm 400 mm 300 mm 900 mm

SPESIFIKASJONER:

Innbyggingsmål - murstein

mm mm mm mm mm

EFFEKT

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE E - Til sidevegg D - Til bakvegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

399-399-903 239-239-505 405/405-925 422/424-970 Ø150

H

Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål (diameter) Røykutgang

Min. 474 mm Max. 494 mm

MÅL (B-D-H)

Min. 858 mm Max. 878 mm

DATA: TEKNISKE

Q-BE Insert måltegning.

714

Air inlet same center as outlet

 





 



Set fra bagside

81


SPESIFIKASJONER INNSATSER

RAIS VISIO 1

RAIS VISIO 2

DATA: TEKNISKE

DATA: TEKNISKE

MÅL (B-D-H) Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål (diameter) Røykutgang

905-610-1375 mm 697-330-475 mm 697 334-476 mm 781-444 mm 200 mm

Innbyggingsmål - murstein (se også brukerveiledningen)

Anbefalt konveksjonsareale topp min 600 cm2 bunn min 400 cm2

833-593-1617 mm 533-333-466 mm 685-490-432 mm 751-557-444 mm 200 mm

Innbyggingsmål - murstein (se også brukerveiledningen)

Min

Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

7 kW 5-9 kW 75-120 m2

Mi n.

7 kW 5-9 kW 75-120 m2

60 0

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE 300 mm 150 mm 1285 mm 200 mm 385 mm 300 mm 1200 mm

E - Til sidevegg D - Til bakvegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

VEKT

280 kg

300 mm 150 mm 1285 mm 200 mm 385 mm 300 mm 1200 mm

n. Mi

D

Mi n.

Standard

Tilbehør

SPESIFIKASJONER:

Standard

Tilbehør

Glassdør m/sort kant Glassdør m/rustfri kant Dekkramme sort Dekkramme rustfri

x - - -

x x x

Glassdør m/sort kant Glassdør m/rustfri kan Dekkramme sort Dekkramme rustfri

x - - -

x x x

C

49 0 A

B

Innbyggingsmål brannhemmende materiale (se også brukerveiledningen)

Anbefalt konveksjonsareale topp min 600 cm2 bunn min 400 cm2

E

5 68

259 kg

SPESIFIKASJONER:

Innbyggingsmål brannhemmende materiale (se også brukerveiledningen)

Min. 432

E - Til sidevegg D - Til bakvegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

G

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

Anbefalt konveksjonsareale topp min 600 cm2 bunn min 400 cm2

40 .8

EFFEKT

Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

VEKT

Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål (diameter) Røykutgang

H

EFFEKT

MÅL (B-D-H)

Anbefalt konveksjonsareale topp min 600 cm2 bunn min 400 cm2

330 - 529

167,5

406,5 356,5 356,5

750

406,5

700

772-847-905

n. mi

0 84

1367,5 +15 - 10 +15 1617 - 10

1374,5

833

430

415

593

787

29

mi n.

64 0

H

161

Ø150

Min. 432

564 (N) 398

384,5 +15 - 10

400

∅ 198

230 - 428

D

340

29

(K) 168

82

Mi n.

49 0

n. Mi

5 68

369

E C

G

+15 (I) 1535 10

430

1399,5

672,5

Ø200

A B


SPESIFIKASJONER INNSATSER

RAIS VISIO 3

RAIS VISIO 2:1

DATA: TEKNISKE

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H) Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål (diameter) Røykutgang

759-564-1537 mm 533-333-466 mm 685-490-432 mm 854-557-444 mm 200 mm

Innbyggingsmål - murstein (se også brukerveiledningen)

n. Mi

EFFEKT

0 77 Mi n.

7 kW 5-9 kW 75-120 m2

MÅL (B-D-H) ytre mål Peisinnsatsens Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål (diameter) Røykutgang

962-652-148 mm 694-222-440 mm 782-438 mm 781-444/788-443 mm Ø200 mm

Innbyggingsmål - murstein (se også brukerveiledningen)

Anbefalt konveksjonsareale topp min 1050 cm2 bunn min 525 cm2

450 105

0

EFFEKT

60 0

Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

5,8 kW 5-9 kW 75-120 m2

H

Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

Anbefalt konveksjonsareale topp min 600 cm2 bunn min 400 cm2

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

262 kg

Min

D

.4 90

C A

SPESIFIKASJONER:

Standard

Tilbehør

Glassdør m/sort kant Glassdør m/rustfri kan Dekkramme sort Dekkramme rustfri

x - - -

x x x

A

Anbefalt konveksjonsareale topp min 600 cm2 bunn min 400 cm2

Innbyggingsmål brannhemmende materiale (se også brukerveiledningen)

430

E G

235 kg

SPESIFIKASJONER:

Standard

Tilbehør

Glassdør m/sort kant Glassdør m/rustfri kan Dekkramme sort Dekkramme rustfri

x - - -

x x x

A

B

C

959 959

777,5 777,5

Anbefalt konveksjonsareale topp min 1050 cm2 bunn min 525 cm2

Innbyggingsmål brannhemmende materiale (se også brukerveiledningen) 781 781

0 77 Mi n.

782

438

450

443,5 443,5

759

n. Mi +15 1616 - 10

1351,5 +15 - 10

185

564

280 - 480

VEKT

B

H

350 mm 1182 mm 350 mm 475 mm 300 mm 1200 mm

569 569

E

E - Til sidevegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

67 0

105

0

H

467 467

29,5

29,5

564

H ∅ 198

509,6 509,6

208 - 408

782

Mi n.

49 0

75,6 75,6

G

C B A

369

E 44,5 44,5

430 430

D

39,5

438

G

Min. 432

E

+15 1537 - 10

384,5 +15 - 10

(N) 380

576,5 576,5

VEKT

300 mm 150 mm 1285 mm 200 mm 385 mm 300 mm 1200 mm

G

E - Til sidevegg D - Til bakvegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

Min. 432

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

A

B

44,5 44,5

A

C

(K) 158

83


SPESIFIKASJONER INNSATSER

RAIS 700

RAIS 2:1

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål (diameter) Røykutgang

Innbyggingsmål - murstein (se også brukerveiledningen)

825-485-535 mm 562-289-300 mm 840-545 mm 864-574 mm Ø150 mm

 EFFEKT  

   

Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

MÅL (B-D-H)

Anbefalt konveksjonsareale topp min 700 cm2 bunn min 400 cm2

5,2 kW 3-7 kW 60-105 m2

ytre mål Peisinnsatsens Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål (B-H) (diameter) Røykutgang

Min. 545 mm max. 560 mm

MÅL (B-D-H)

Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

Tilbehør

Mi n.

A-A

















  

Min. 5 mm



n. Mi 6 mm 46



m 0m m 84 0 m 5 n. Mi x. 8 a m





 Mi n.

48 5

mm

Mi



n. 73 6

A



 

 

 

  









  

 

     





 

 

mm



B

A-A

A



 

Anbefalt konveksjonsareale topp min 800 cm2 bunn min 490 cm2







84

Innbyggingsmål brannhemmende materiale





 

B-B

Min. 479 mm















 













Min. 479 mm



mm



 

 

 









73 6

     











 





Mi n.

Tilbehør



A-A

B-B

 













 Anbefalt konveksjonsareale topp min 800 cm2  2 bunn min 530 cm

 



Innbyggingsmål brannhemmende materiale  (se også brukerveiledningen)





A-A

x x x  - x -  x

 

 

Standard

n. Mi 6 mm 46







A

140 kg

Glassdør Røykutgang: Topp AirSystem Teleskopben og ben      Ramme i spesialmål       

m

VEKT

SPESIFIKASJONER:

 48 5m

200 mm 590 mm 200 mm 450 mm 300 mm 600 mm

Min. 545 mm max. 560 mm



Min. 5 mm

125 kg

x - x x - x - x - x





m 0 m mm 84 n. 50 Mi x. 8 ma



Ståldør Glassdør Røykutgang: Topp B-B A B-B B AirSystem Ramme i spesialmål Adapter



Standard



6 kW 3-9 kW 45-135 m2

E - Til sidevegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand



SPESIFIKASJONER:



A



B

A

300 mm 110 mm A 850 mmA 200 mm 400 mm 300 mm 700 mm

 



Anbefalt konveksjonsareale topp min 800 cm2 bunn min 490 cm2

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE B





VEKT

Innbyggingsmål - murstein

mm mm mm mm mm

EFFEKT

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

E - Til sidevegg D - Til bakvegg B H - TilB tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv   A - Møbleringsavstand

807-466-910 500-244-374 736-479 746-489 Ø150


SPESIFIKASJONER INNSATSER

RAIS 900

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H) Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål (diameter) Røykutgang

Innbyggingsmål - murstein

463-375-603 mm 317-270-270 mm 473-425-613 mm 489-629 mm Ø150 mm

MÅL (B-D-H)

Anbefalt konveksjonsareale topp min 600 cm2 bunn min 350 cm2

Peisinnsatsens ytre mål Brennkammerets indre mål Innbyggingsmål Rammens ytre mål (diameter) Røykutgang

EFFEKT 4,1 kW 2-6 kW 30-90 m2

Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

Nominell effekt Effekt (min-maks.) (v/20°) Varmer opp

VEKT

Tilbehør

- x x x x - x - x

Min .4

 25

mm

m 2m m 97 2 m 9 n. Mi x. 9 Ma

Tilbehør

- x x x x - x - x

  Mi 38 n. 0m m

Anbefalt konveksjonsareale topp min 800 cm2 bunn min 530 cm2





 



  Min .4 75 mm



 

 

  

m 2m m 97 2 m 9 n. Mi x. 9 Ma

D

 

 Mi 38 n. 0m m

  

 

m 2m m 97 2 m 9 n. Mi x. 9 a M

 

Min. 613mm Max. 620mm

 







 

mm m 73 . 4 80m Min x. 4 Ma



 



614 med stillefødder  Min. og røgafgangsstuds 

Innbyggingsmål brannhemmende materiale





Standard

Anbefalt konveksjonsareale topp min 600 cm2 bunn min 350 cm2



 

120 kg

Luftavkjølt håndtak AirSystem Ramme i spesialmål

Innbyggingsmål brannhemmende materiale



 SPESIFIKASJONER: Glassdør  Ståldør med glass  Røykutgang: Topp

mm m 73 . 4 80m Min x. 4 a M

Glassdør Ståldør med glass Røykutgang: Topp og bakside Risterist og askeskuff AirSystem Ramme i spesialmål

87 kg

Standard

250 mm 50 mm 1100 mm 150 mm 375 mm 300 mm 900 mm

Min. 479 mm Max. 496 mm

E - Til sidevegg D - Til bakvegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

Min. 613mm Max. 620mm

200 mm 100 mm 800 mm 200 mm 400 mm 300 mm 650 mm

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

E - Til sidevegg D - Til bakvegg H - Til tak C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsavstand

SPESIFIKASJONER:

6,9 kW 5-9 kW 75-105 m2

Min. 479 mm Max. 496 mm

AVSTAND TIL BRENNBART MATERIALE

VEKT

Anbefalt konveksjonsareale topp min 400 cm2 bunn min 300 cm2

EFFEKT

Innbyggingsmål - murstein

962-380-470 mm 700-200-230 mm 479-972 mm 1002-506 mm Ø150 mm

Min. 479 mm Max. 496 mm

RAIS Q-TEE

 Min .3 80 mm

 

85




ART OF FIRE 86

WWW.RAIS.COM


www.rais.com

Norsk komplet 2016  

RAIS Katalog 2016-17

Norsk komplet 2016  

RAIS Katalog 2016-17