Page 1

2016/17

1


Vores symboler - så kan du hurtigt sammenligne ovnene Effekt - viser en brændeovns varmeydelse Opvarmer - fortæller hvor mange kvadratmeter ovnen er beregnet til at opvarme Virkningsgrad - angiver hvor godt ovnen udnytter brændet Partikler - viser mængden af restpartikler i røgen Rammens ydre mål - angiver hvor meget rammen fylder Mål (B-D-H) - angiver hvor meget brændeovnen fylder i bredde, dybde og højde 360° - drejelig sokkel - fås til ovne med dette symbol Farvevalg - angiver antal valgmuligheder for ovnen

Forside: Rais Viva L 100 Classic - hvid

2


08

BRÆNDEOVNE

34

FEDTSTEN

40

indsatse

Pilar 10 Viva 100 L Classic 14 Viva 100 L 15 Viva 120 L Classic 17 Viva 120 L 18 Q-Be 19 Bionic Fire 20 Q-20 21 Hera 24 Epoca 25 Rina Classic 26 Rina 27 Q-Tee 28 Q-Tee 2 30 Rina 35 Juno 36 Juno 120 37 Poleo 38

5001 42 5002 43 5003 44 Q-Be indsats 45 Visio 1 47 Visio 2 48 Visio 3 49 Visio 2:1 51 700 52 2:1 53 Q-Tee indsats 56 900 57 Tilbehør Specifikationer

62

68

3


46 brændeovne i særklasse med højt indhold af æstetik, teknologi og miljø… En brændeovn fra RAIS forener æstetik med teknologi. Form med funktion. Design med håndværk. Vi kalder det Art of Fire. Vores designere og håndværkere skaber resultater ud over det sædvanlige. Og du får en brændeovn i særklasse. RAIS-ovne er uden samlinger, synlige svejsninger eller detaljer, som ikke har en praktisk eller visuel begrundelse. Der er tilbehør i flere farver og materialer som stål, aluminium, beton, glas og natursten som matcher trangen til at invitere elementer og nuancer fra verden udenfor ind i boligen.

10 4

33 58

Du kan også få en ovn med CleverAir. RAIS har nemlig udviklet en teknologi, der er i stand til at styre luftreguleringen i ovnen. Det giver automatisk konstant den rette mængde luft til forbrændingen og sparer på brændet. RAIS-ovne kan også hente forbrændingsluften udefra via AirSystem. De har alle en effektiv forbrænding selv ved lav effekt. Altid med et superflot syn til ilden gennem store, klare ruder. Ja, vi tænker design og funktion - plus miljø! Og der er ovne til ethvert hjem fra slot til hytte. Ser her, hvad RAIS kan gøre for dig…


CLEVERAIR

Nemt, bekvemt, rent og økonomisk… Når en brændeovn fra RAIS er udstyret med CleverAir, er det overraskende nemt og behageligt at fyre. For den tekniske finesse sørger for, at ovnen altid får den rette mængde luft - så kan du ganske enkelt bruge din opmærksomhed på noget andet. Med optimal lufttilførsel leverer ovnen kontinuerligt den reneste og mest effektive forbrænding. Det første gavner selv sagt miljøet. Det andet løfter varmeøkonomien, fordi brændet udnyttes bedre. Den korrekte forbrænding holder desuden ruden ren. Automatikken sørger altså for, at du altid har glæde af et flot indsyn til ilden. Bag betegnelsen CleverAir gemmer der sig en lille historie om teknikaliteter, der i kort form lyder, at et såkaldt bi-metal udvider sig efter temperaturen og regulerer luften.

5


Hvid er renhedens farve. Den klare, neutrale enkelhed. Tonen, der altid passer ind. RAIS´ hvid er ikke kalk-hvid - men distinkt, delikat hvid. Som sneen i Norge i sol. En helt lys brændeovn vil tilføre en særlig lethed til rummet.

Nordic Colour - nyd! Vælg! Rais Q-20

Når et element i dit hjem fremtoner i en farve, er det med til at sætte stemningen. Ro. Harmoni. Renhed. Eftertænksomhed. Glæde. Livlighed. Uden at vi måske tænker så meget over det til hverdag, rammer farven vores indre univers - og finder en klangbund. Farven møder et toneleje i vores sind. Vi sanser farven. Nordic Colour er RAIS´ serie af udsøgte nuancer hentet i en skandinavisk kontekst. Dette set up af en farvefamilie spejler en række rare, klare kulører fra den nordiske natur. Lyset, letheden, de åbne vidder, sandet på stranden. En ovn i Nordic Colour bliver en aktiv del af indretningen og spiller sammen med andre arkitektoniske og kreative detaljer. Her er farverne til din ovn. Venligst vælg.

Sølv er den fine nuance, der skiller sig ud ved det bemærkelsesværdige i, at vi har taget et typisk udtryk fra et smykke - og oversat det til en ovn. Smukt og stilrent. Sølv bidrager med et let strejf af eksklusivitet i boligen.

6

Rais Pilar 150


Platin associerer til ekstravagance samtidig med at vi ved, at platin er et grundstof. Platin nærmer sig grå - men med et sart strejf af luksus for at fortælle en ganske særlig historie. De grå nuancer er supertrendy, og denne er i en klasse for sig.

Nikkel er en farve fra naturens univers, hvor forunderlige mellemtoner opstår - som når humus-tung muld møder sand. Nikkel signalerer beroligende ubesværethed, ja lad bare blikket hvile… En behagelig tone i hverdagen.

Rais Viva L Rais Rina

Mokka er en varm og rummelig farve med noter af gode krydderier, brændt træ og mørkt øl. Den bidrager til sanseligheden og samspillet og indgår ubesværet i liv og lebensraum og signalerer et aktivt farvevalg.

Rais Viva L Classic

Rais Q-Be

Sort går man ikke fejl af, den klassiske farve for en ovn. Og ja, farve - eller rettere mangel på pigment og lutter mørke, som man ved, hvor man har. Sort, solid, bastant diskret. Viljefast kvalitet og ren ro. Sort er sort. 7


brĂŚ nde ov ne 8


RAIS skaber paletten af muligheder Som moderne forbrugere aktiverer vi gerne vores kreative ressourcer - også i samspil med faglig rådgivning. Hos RAIS inviterer vi til den kreative proces - hvor man næsten kan skræddersy sin ovn, customized, som man siger. RAIS byder på en ekstraordinær stor palet af valgmuligheder. Flere højder, antal ruder, mulighed for sokler og et stort udvalg af tilbehør. Og som prikken over i´et kan man vælge det håndtag til ovnen, som lige netop fuldender billedet. Et greb i et velvalgt design går fint i dialog med andre detaljer i hjemmet og forstærker den glæde, der er i dagligdagen, når de enkelte elementer i boligen spiller sammen. Vi tilbyder et bredt udvalg af brændeovne, der alle er unikke designløsninger inspireret af og rodfæstet i en stærk nordisk stiltradition.

9


3-6 kW 45-90 m2 83% 1,9 g/kg Ø456-1527/1795 mm 360° 7 colours

10


Vælg håndtag - se mere side 16

Klasse og perfektion Æstetik og funktion I farver

Rais pilar RAIS Pilar repræsenterer det ypperste inden for design: cirkelrund og mega-stort indsyn til flammerne via den ekstravagante glaslåge. Som en majestætisk skulptur vil den præge hjemmet, så man lægger mærke til det. Internationalt klassedesign - intet mindre. Vælg mellem to højder for at skabe harmoni i rummet. Føj hertil, at lufttilførslen styres automatisk. Man skal end ikke tænke på at ju­stere på luften, for automatikken sørger for, at ovnen altid brænder optimalt. Man tænder op og lukker lågen til, - så klikker den på plads med et teknisk lækkert selvlukkesystem. Ovnen kan monteres med en supersmart trinløs, gnidningsfri drejesokkel. Man drejer ganske enkelt ved hjælp af håndtaget.

Rais pilar uniq Den rå stålovn får sin enestående overflade i kraft af en oxyderingsproces, der foregår under åben himmel: vind, temperatur og regn skaber i skøn forening den helt særlige finish i en periode på op til fem uger, hvor ovnene manuelt bliver drejet, så patineringen sker jævnt. Efter endt oxydering behandles ovnen med en olie, der fremhæver den flotte, gyldne glød.

Rais Pilar - Sort

11


Rais VIVA L Nye Viva-serie i farveskalaen Nordic Colour. Forskellige tilvalg giver mulighed for at skabe det udtryk, du ønsker.

nyhed

Den nye Viva-serie imødekommer den, som elsker at sætte sit helt personlige præg på indretningen og skabe det match af detaljer, der giver helhedsindtrykket et ekstra kick… Serien eksponerer det elegante og stilrene præg - cirkelrund, glat og smuk. Det organiske look fuldendes af et nydesignet håndtag, som er diskret placeret. Betjeningshøjden er behagelig. Med den store rude illuderer Viva tilnærmelsesvis et åbent ildsted. Meget mere glæde af ilden! Brændkammeret er stort og kan rumme stykker på 33 cm på tværs - supernemt at lægge på!

12

Viva fås på 100 eller 120 cm. Der kan vælges med eller uden sideglas. Og mellem den klassiske stållåge og en låge helt i glas. Farveskalaen Nordic Colour er et kapitel for sig tænk ovnen ind i dit hjem i nuance efter nuance… Hvilken tone spiller bedst? Som tilvalg byder vi på en helt ny drejesokkel, så ovnen med et enkelt greb i lågehåndtaget kan vendes, som man ønsker. Med CleverAir sørger ovnen selv for optimal fyring. Vælges den manuelle løsning, får man et eksklusivt greb i rustfri stål med tydelig angivelse af korrekt spjældplacering på selve håndtaget. En gummibelægning gør det behageligt og sikkert at betjene.


4 forskellige topplader

2 højder 100 og 120 cm

6 forskellige FARVER

Med elLer uden varmelagring

6 forskellige håndtag

Med elLer uden sideglas glasdør elLer ståldør

Med elLer uden cleverair

Med elLer uden drejesokkel

13


viva L 100 classic 14 14


3-7 kW

rais viva l 100 nyhed Den cirkelrunde Viva L 100 eksponerer det elegante og stilrene præg: enkel, glat og smuk. Meget stor rude og stort brændkammer giver endnu mere glæde af ilden - og det er supernemt at lægge på. Det nydesignede spjældhåndtag er diskret placeret i en god højde, og en gummibelægning gør det rart at røre ved. Lågen er i glas.

45-105 m2

Sublim enkelhed udstråler varianten uden spjældhåndtag - her styrer CleverAir luftreguleringen og sikrer optimal fyring. Mange muligheder for tilvalg: farver, sideglas, topplader, varmelagring, drejesokkel, håndtag. Viva L 100 fås også i en Classic-udgave med ståldør i stedet for glas og i en højere version på 120 cm.

Venstre side: Rais Viva L 100 Classic - hvid. Denne side: Rais Viva L 100 - platin

80% 1,89*/2,11 g/kg 470-1000 mm 360° 6 colours * CleverAir

15


Det helt moderne valg. Håndtag i hvid corian. Et kendt materiale af høj kvalitet og meget fine egenskaber anvendt på en ny måde. Håndtag i rustfri stål. Med en behagelig ensartet, glat overflade. Stålet er valgt i allerbedste kvalitet. Stålhåndtaget er det sikre valg, den funktionelle løsning.

Håndtag i sort gummi. Står i flot kontrast til den rå stål som effektfuld markør. Den organiske form mod de rette linjer. Silkemat overflade.

Når detaljen understreger designet… Skønheden og det fuldendte design er ofte indlejret i detaljen. Som nu lige akkurat det håndtag på ovnen, som viser, at her er der valgt med kreativ omhu.

Håndtag i egetræ. Klassisk æstetisk og tidløst. Et mesterligt smukt stykke håndværk med et råt og naturligt individuelt udtryk.

Vores serie af greb i andre design end standard-grebet er alle skabt i ædle og gedigne materialer. Farverne er sort og hvid plus naturens egne toner. Det grafiske udtryk står som rundhed kombineret med stålets stringente linjer. Alle greb er monteret på en base af fire millimeter rustfri stål. Håndtag i kernelæder signalerer et varmt og organisk formsprog. Det naturlige materiale føles rart og får en personlig smuk patina med årene.

16

Lad dig inspirere! Vælg.

Håndtag i rustfri stål. Tidløst og toneangivende. Klassisk. Udskæringer i toppen sørger diskret for ventilation, behageligt at betjene. Håndgribeligt design af allerbedste standard.


3-7 kW

rais viva l 120 classic nyhed Den cirkelrunde Viva 120 L eksponerer det elegante og stilrene præg: enkel, glat og smuk. Meget stor rude og stort brændkammer giver endnu mere glæde af ilden - og det er supernemt at lægge på. Det nydesignede spjældhåndtag er diskret placeret i en god højde, og en gummibelægning gør det rart at røre ved. Lågen er i stål.

45-105 m2

Sublim enkelhed udstråler varianten uden spjældhåndtag - her styrer CleverAir luftreguleringen og sikrer optimal fyring. Mange muligheder for tilvalg: farver, sideglas, topplader, varmelagring, drejesokkel, håndtag.

80% 1,89*/2,11 g/kg 470-1218 mm 360° 6 colours

Rais Viva L 120 Classic - sølv

* CleverAir

17


3-7 kW

rais viva L 120 nyhed Den cirkelrunde Viva 120 L eksponerer det elegante og stilrene præg: enkel, glat og smuk. Meget stor rude og stort brændkammer giver endnu mere glæde af ilden - og det er supernemt at lægge på. Det nydesignede spjældhåndtag er diskret placeret i en god højde, og en gummibelægning gør det rart at røre ved. Lågen er i glas.

45-105 m2

Sublim enkelhed udstråler varianten uden spjældhåndtag - her styrer CleverAir luftreguleringen og sikrer optimal fyring. Mange muligheder for tilvalg: farver, sideglas, topplader, varmelagring, drejesokkel, håndtag.

80% 1,89*/2,11 g/kg 470-1218 mm 360° 6 colours

18

Rais Viva L 120 - sort

* CleverAir


Rais q-be Denne ovn i superhot kubistisk stil giver med sin fantastiske store rude ilden en fænomenal virkning i rummet. Endda kan man dreje øverste del af ovnen, så flammerne vendes efter ønske. En markant, levende skulptur i boligen. Også fra et hjørne kan denne ovn markere sig flot. RAIS Q-Be er forsynet med CleverAir, så luftreguleringen sker automatisk. Det giver en optimal forbrænding, der også holder ruderne rene og sparer på brændet og dermed løfter varmeøkonomien. Ovnen kan også fores med tyve kg sten, der afgiver varmen over endnu længere tid. Alt i alt kvalitet på første klasse.

Rais Q-Be - sort

4-8 kW 60-120 m2 80% 1,4 g/kg 370-370-1370 mm 360° 6 colours

19 19


Rais

3-5,5 kW

Et miljømæssigt mesterstykke Bionic Fire er en éner blandt brændeovne. Denne nyudviklede ovn forbrænder så effektivt, at der ikke kan måles restpartikler i røgen. Det særlige tokammersystem sørger for en efterforbrænding i det nederste brændkammer. Der er automatisk luftregulering - nemt og bekvemt. Og derfor altid optimal forbrænding. Ved en vis temperatur vendes luftstrømmen, og ilden blæses nedad. 20

45-83 m2

Formen er stram og organisk - den hvide front med sort coatet glaskant aftegner en flot skabelon, en markant brændeovn med et næsten venligt udseende. Denne masterpiece af en ovn matcher den moderne forbruger, som vælger med hjernen og hjertet.

86% >0,6 g/kg 406-482-1252 mm 2 colours


Rais Q-20 Absolut klassedesign. Syner markant, men fylder reelt ikke meget. Fantastisk flot ovn, der kombinerer det kubistiske med det organis­ke. De store ruder med dobbelte glas omkranser ilden på tre sider. Ser godt ud - også når der ikke er tændt op. Q-20 har et stilrent, integreret håndtag, som er indfældet i siden på ovnen.

3-7 kW 45-105 m2 79% 2,9 g/kg 426-426-1284 mm 360° 6 colours

Rais Q-20 - hvid

21


RAIS på Hafjell… Når en af Norges ældste og mest velrenommerede træhusfabrikanter, Rindalshytter, slår streger på blokken, ja så er de underliggende værdier høj kvalitet på baggrund af såvel tradition som fornyelse. Det gælder for både småhuse, lysthuse, langhuse og individuelt designede huse. Industridesigner Ole Petter Wullum er med til at sørge for, at det gennemgående design bliver holdt i et enkelt og tydeligt formsprog. 22

Foto: Inger Marie Grini

Det gælder også for langhuset på Hafjell, et nyopført hus, som er det første i en serie. Denne drøm af en bolig signalerer ro. Store glasflader og enkelhed. Inde møder vi god rummelighed og en centralt placeret RAIS Q-20, som møder loftet ved kip. Rindalshytter valgte RAIS. Fordi vi bygger på præcis samme værdier.


23


2-6 kW

Rais HERA Her præsenterer vi en fiks og slank brændeovn med en fin skulpturel karakter. Med skrå sider markerer den sig flot i et hjørne uden at dominere. Denne ovn giver mulighed for en god varmelagring, hvis man vælger at fore den med 48 kg varmelagringssten.

30-90 m2

Afskærmningen i bunden kan afmonteres, så nederste del bliver til brændemagasin - det giver et mere klassisk brændeovnslook.

79%

Hera fås med låge rent af glas eller med klassisk stållåge.

461-447-1373 mm

1,39 g/kg

360° 6 colours

24

Rais Hera - sort


4-8 kW

Rais epoca Her er en ovn, der forener iøjnefaldende elegance med stærk funktionalitet. Epoca kan for alvor producere varme. Med det brede brændkammer magter den store brændestykker, og via den formidable rude kan man virkelig se ilden. Enkel og smidig fyring, flot designet håndtag.

60-120 m2

Nederst praktisk rum til grej - der åbnes med et let tryk. Den koniske form med den formgivne topplade giver et elegant udtryk. Fås med glaslåge eller klassisk stållåge.

79% 2,6 g/kg 542-391-1095 mm 360° 6 colours

Rais Epoca - nikkel

25


Rais rina classic

26


Rais rina Denne flotte og funktionelle ovn har en elegant afrundet forside, skrå sider og fylder ikke meget. Ilden fremtræder markant gennem den kæmpe rude. Rina er ideel til hjemmet, sommerhus eller hytte - passer godt til mindre indretninger. Fås med låge i glas eller en klassisk stållåge.

2-6 kW 30-90 m2 79% 1,39 g/kg 464-410-902 mm 6 colours

Venstre side: Rais Rina Classic - mokka. Denne side: Rais Rina - sort

27


Rais Q-TEE

er en mester i at sprede god varme... Her er serien af robuste, funktionelle ovne, der med et kubistisk look er lette at indplacere i moderne boliger. Kombinationsmulighederne er mange. Skal den stå solitært og prunkløs på en plade på gulvet? Sættes på en bænk? Bygges sammen med tilsvarende stålkasser til brænde, bænke eller som reoler? Eller monteres på væggen? Måske skal ovnen placeres med tanke på, at der af og til kan tilberedes en lun delikatesse på toppladen. RAIS tilbyder så at sige alle elementerne - du drømmer, tegner og realiserer akkurat det miljø i boligen, som passer til livet og hverdagen i huset og bygningens design.

28


Rais Q-Tee Her er RAIS´ bud på en lille, funktionel og enkel ovn med et kubistisk look. Q-Tee matcher typisk et mindre varmebehov og det mindre rum. Snusfornuft og klassisk design. Imponerende data for effekt og forbrænding. Rysterist og askeskuffe. Grundmodellen her kan stå på gulvet, på en plade eller på en bænk eller fx en betonsokkel. Eller vælg den væghængte model. Q-Tee findes i tre højder: 57 cm, 65 cm og 85 cm. Fås med låge helt af glas eller med ramme af stål.

2-6 kW 30-90 m2 80% 0,8 g/kg 435-388-565/645/850 mm

29

29


Rais q-tee 2 Kubistisk. Elegant minimalistisk. Funktionalistisk. RAIS Q-Tee 2 er en ovn med et meget stort brændkammer. I denne ovn kan der også fyres med kul, da brændkammeret har ekstra forstærkning og lufttilførsel. Den store rude giver et fantastisk flot syn til flammerne. Fås med og uden sokkel. Og der er talrige muligheder for at indrette sammen med kombi-soklen (se foto modsatte side og side 77). Bemærk at de løse kombi-sokler har to forskellige dimensioner og kan sammenstilles helt efter ønske både i antal og type.

3-8 kW (min-max) 45-120 m2 (v/-20° C) 81% 1,8 g/kg 582-410-598 mm (B-D-H)

30


Fra fiskenetdepot til feriebolig med Q-Tee I det skotske højland har en familie fundet en helt unik lokalitet blandt klipper og fjorde og med en mildt sagt fantastisk udsigt ud over havet til en mindre øgruppe. Her er et tidligere depot for fiskenet forvandlet til en strømlinet, funktionel og markant feriebolig med panorama-glaspartier og skydedøre - blot et lille stenkast fra vandet. Alle husets rum og hele indretning er skabt ud fra et ønske om mest muligt at opleve det væld af indtryk, der strømmer ind fra himmel, hav og klippelandskab. Kun én markant detalje bryder det gennemgående præg af glas og lyse vægge. En sort RAIS Q-Tee 2 er centralt placeret i stueplan og gennemskærer begge etager, hvor der er åbent til kip hele vejen op gennem 1. sal. The Net Store House ligger ved landsbyen Ardheslaig på halvøen Applecross.

Foto: landscapes365

31


Valgt med omhu… Der er ingen tilfældigheder på spil, når arkitektægteparret Mette Lyng Hansen og Mads Odgaard tegner, designer og indretter. I deres svenske ødegård har en RAIS 700 fået en central placering. Dermed står opholdsrummets eneste skærmbillede knivskarpt, fordi det effektive rudeskyl holder glasset rent på den brede låge. Man ser ilden. I det stilrene, sorte længehus af træ og kobber ved Esrum Sø fører en hoveddør midt i husets langside ind i en dyb og funktionel entre. Her nær fodtøj og overtøj står en RAIS Viva i det miderste område af huset mellem åbne dørpartier, når skydedørene er til side. Man mærker varmen.

32

Foto: Mads Odgaard


33


Indret med smukke sten, der holder på varmen...

Du kan vælge at fore eller beklæde brændeovnen med sten. De holder på varmen fra ovnen i væsentligt længere tid, og brændet udnyttes endnu bedre. Hvis man fx brænder 4 kg træ i en RAIS Pilar 180 - forsynet med 96 kg sten - så afgiver ovnen eftervarme i otte timer. Varmeakkumulerede sten fås til RAIS Pilar, RAIS Viva L 120, RAIS Q-Be, RAIS Q-20, RAIS Hera og RAIS Juno.

34

Fedtsten er et af naturens undere. Skabt under store massers forskydning, under enormt pres og over mange år. Natursten, fedtsten, sæbesten - kært barn, mange navne. Nu da vi har opdaget dens hemmelighed, bliver den til livskvalitet i dagligstuen, dampbadet og køkkenet, hvor den trækker varmen i langdrag. Og den smukke overflade med mønstre og aftegninger i sarte nuancer gør hver enkelt sten til et unikt kunstværk.


Rais rina fedtsten Rina fedtsten sætter nye standarder for æstetik og nytte af en mindre ovn. 63 kg finske natursten giver sider og overdel en rustik, gråhvid karakter i markant kontrast til den sorte glasdør. God stil. En af de allermest miljørigtige brændeovne på det Skandinaviske marked - holder på varmen i endnu længere tid. Ideel til såvel hjemmet som sommerhus og hytte. Ilden syner imponerende gennem den markante glasrude.

2-6 kW 30-90 m2 79% 1,39 g/kg 464-429-969 mm

35


Rais juno 160 Et unikt skulpturelt og slankt design kendetegner RAIS Juno fedtsten, der samtidig demonstrerer en suveræn varmeakkumulering. For 273* kilo sten gemmer fyringsvarmen, så ovnen stadig er over 60 grader næste morgen.

2-6 kW 30-90 m2

De lækkert afrundede, lyse natursten tegner en flot kontrast til ilden og det blanke glas og stål. Elegant og stilren, imponerende enkelhed! Rais Juno fås også i en højde på 120 cm. * uden sideglas med 84 kg varmesten.

79% 1,39 g/kg Ø470-1654/1200 mm 360°

36


Rais juno 120

2-6 kW 30-90 m2 79% 1,39 g/kg Ø470-1200 mm 360°

37


Rais poleo Med sin venligt afrundede organiske form byder RAIS Poleo sig til med en enkelhed, der tager sig flot ud i hjemmemiljøet. Det tiltalende ydre matches af høj opvarmningseffektivitet: ovnens store brændkammer kan rumme større brændestykker, og 77 kilo fedtsten akkumulerer varmen og afgiver den over længere tid.

4-8 kW 60-120 m2

Enkel og smidig fyring, flot designet håndtag. Nederst praktisk rum til grej - der åbnes med et let tryk. Fås også med glasdør, der giver et mere stømlinet præg.

79% 2,6 g/kg 548-429-1090 mm 360°

38


Dansk design og kvalitet til hele verden…

RAIS A/S er en dansk produktionsvirksomhed, der skaber brændeovne, indsatse og tilbehør i et moderne produktionsmiljø med nyeste robotteknologi og måleudstyr. Brændeovnskonceptet og virksomheden RAIS har eksisteret i mere end 35 år. Fabrikken blev stiftet af Ørskov-familien, der senere også etablerede Ørskov Stålskibsværft, nu Orskov Yard. Maskinfabrikken producerede i begyndelsen traditionelle maskin-

komponenter og blev i midten af 1990’erne overtaget af det schweiziske selskab, Attika, og fik nyt navn. Skiftet til RAIS A/S markerede begyndelsen til en ny epoke. I dag beskæftiger RAIS et stort antal medarbejdere inden for udvikling, design og produktion af brændeovne og tilbehør. Produktion og distribution til hele verden foregår fra Frederikshavn.

39


ind sat se 40


RAIS byder på en lang række muligheder du styrer den kreative proces…

Vores udvalg af indsatse er en invitation. Til at lade dig forføre og visualisere ideer… I samspil med vores og dine rådgivere kan du gennemtænke, hvordan du på bedste vis får skabt akkurat det, du ønsker i dit rum. Du kan overveje bredder og højder - glas til en eller flere sider, typer af låger - og måder at bygge og indbygge på. I alle tilfælde vil en stilren RAIS-indsats give en fornemmelse af svævende lethed og følelsen af suveræn varme. Du får en ovn, der formår at forene gennemtænkt design med enestående funktionalitet, fordi RAIS kombinerer solidt håndværk med ny teknologi og æstetisk sans ud over det sædvanlige.

41


4-8 kW 60-120 m2 80% < 1,8 g/kg 764-506 mm

42

Rais 500 1 Super stilren indsats med en vifte af arkitektoniske muligheder for unikke, klassiske løsninger i hjemmet. Også i eksisterende ildsteder. Med en markant rude i fronten kan ilden leve flot og centralt i rummet i samspil med murenes flader.

Elegant og diskret håndtag. Glaslåge eller klassisk låge i stål, der kan højre- eller venstrevendes. Plads til store brændestykker, enestående forbrænding og fine miljødata.


Rais 500 2 Versionen med glas på to sider manifesterer et fremtrædende ildhjørne. Vælg selv om sideglasset skal være til højre eller venstre. Den strømlinede indsats integrerer sig smukt i det moderne hjem.

4-8 kW

Elegant og diskret håndtag, nem betjening via fronten. Klassisk låge i stål, der kan højre- eller venstrevendes. Plads til store brændestykker, enestående forbrænding og fine miljødata.

60-120 m2 80% < 1,8 g/kg 739-506-506 mm

43


Rais 500 3 RAIS 500-3 med glas på alle tre sider giver hjemmet en unik karakter. Der er indsyn til masser af ild, og ovnen vil blive en central hyggespreder i boligen. Elegant og diskret håndtag, nem betjening.

4-8 kW

Glaslåge eller klassisk låge i stål, der kan højre- eller venstrevendes. Plads til store brændestykker, enestående forbrænding og fine miljødata.

60-120 m2 80% < 1,8 g/kg 714-506-506 mm

44


Rais q-be

indsats

Denne elegante indsats runder et hjørne af på smukkeste vis i og med, at lågens glas er skabt i ét stykke. Q-Be tilfører hjemmet mere end finesse, den markerer god stil i minimalismens ånd. Den store glaslåge tillader et fantastisk indsyn til flammerne. Håndtaget er placeret under lågen, så intet forstyrrer designets enkelhed.

4-8 kW

Q-Be indsats fås med låge enten af glas eller med glas i stålramme. Desuden er denne ovn udstyret med CleverAir, der automatisk regulerer luften og sikrer optimal forbrænding.

60-120 m2 80% 1,4 g/kg 427/424-970 mm

45


Indsats med hæve-sænke-funktion og flot syn til ilden

Rais VISIO Den sublimt elegante Visio er det nærmeste, man kommer på en usynlig ovn – hvad man ser er ild! Den store ubrudte låge af glas giver et fænomenalt, uhindret syn til ilden – ren livskvalitet. Et smukt, varmt omdrejningspunkt i boligen, der tilføres et stærkt element af eksklusivitet. Et så markant ildsted bliver for alvor samlingspunkt midt i hjemmet med en behagelig varme og et flammebillede ud over det sædvanlige.

46

Et lækkert, mørktbejset håndtag i egetræ og en diskret ramme om glasset i sort eller rustfri stål fuldender helhedsindtrykket. Bemærk venligst de mange indretningsmuligheder, der er med Visio-serien. Lad dig forføre af ideer! Få de gode råd. Integrér den udvalgte Visio. Skab din drømmebolig!


Rais VISIO 1 Hyper-minimalistisk brændeovnsindsats. Diskret, elegant. Man aner kun akkurat ovnen. Ild på første klasse. Lågen hæves og sænkes.

5-9 kW 75-120 m2 80% <6,5 g/kg 781-444 mm

47


5-9 kW 75-120 m2 80% <6,5 g/kg 751-557-444 mm

48

Rais VISIO 2 Med rude til to sider giver hjørnemodellen Visio 2 en række fine, indretningsmæssige muligheder, centralt placeret eller i et hjørne. Lågen hæves og sænkes. Fås i to versioner - med den bredeste side til højre eller venstre.


Rais VISIO 3 Med rude til tre sider kan en Visio 3 fremtræde markant og diskret på samme tid midt i hjemmet. Lågen hæves og sænkes.

5-9 kW 75-120 m2 80% <6,5 g/kg 854-557-444 mm

49


50


se ilden fra rum

Rais VISIO 2:1 nyhed RAIS Visio 2:1 kan skabe en fantastisk sammenhæng mellem rum - eller mellem vægge, der skiller rum. Fordi man kan se på tværs - gennem ild! RAIS Visio 2:1 er så godt som usynlig. Det brede design giver et markant udtryk - hvilket understreges af rene ruder. Den slanke opbygning gør den nem at indpasse i væggen. Hæve-sænke-systemet fremhæver den elegante udtryk - ild på første klasse! Dertil kommer en jævn og behagelig varme. Alt i alt gedigen hverdagsluksus.

NU MED HÆVE - SÆNKE FUNKTION

5-9 kW 75-120 m2 80% 781-444 / 788-443 mm

51


Rais 700 Klassiker designet til det superminimalistiske arkitekttegnede hjem eller den tidløse indretning. De rene linjer fuldendes af det særlige håndtag, man næsten kun aner. Plads til store brændstykker og giver et imponerende flammebillede. Enestående forbrænding. Klassisk låge i stål og glas eller glaslåge.

3-7 kW 60-105 m2 80% < 2,59 g/kg 864-574 mm

52


Rais 2:1 - se ilden fra to sider Her er ovnen, der tilfører hjemmet en ny dimension. Som gennemgående ovn til indmuring med rude til begge sider skaber den oplevelser i to rum: se ilden fra køkkenet - og fra sofaen. Enestående smukt bredformat - et design med rene linjer, som flot matcher det moderne hjem. Dertil kommer en yderst effektiv forbrænding, der tillige holder ruderne rene selv ved lav effekt. Og med dobbelte glas i lågerne kan man møblere tæt på ovnen. Lågen kan højre- eller venstrevendes. Den ene side kan eventuelt låses. Rammen kan tilpasses i størrelsen. Vælg låge i glas eller med stål.

3-9 kW 45-135 m2 79% 3.6 g/kg 746-489 mm

Foto venligst udlånt af Dinesen Gulve - Foto: Anders Hviid

53


54


Arkitekter fra hele verden så RAIS 2:1 i træhytte Blandt en række andre spektakulære norske hyttebyggerier er denne ved Laksvatn syd for Tromsø blevet præsenteret på arkitekturbiennalen i Venedig i 2016. Arkitekt Lars Hamran har tegnet sammen med kollega André S. Johansen, og resultatet er blevet både interessant og funktionelt. Med 35 kvadratmeter i grundplan og ekstra 14 ovenpå er hver kvadratmeter nøje udnyttet - der er indrettet hele ni sengepladser. Ovnen hedder RAIS 2:1 og kan nydes fra to sider. Oldefar købte grunden i 1942. Placering, taghældning og hjørnevinduer går igen fra den udtjente hytte, - der nu er genopstået i helt nyt formsprog og æstetik.

Foto: Andre Severin Johansen og Ivan Brodey

55


Rais q-tee

indsats

Q-Tee indsats er simpelt hen en effektiv lille ovn, der kan være ildsted dér, hvor der kun lige akkurat er plads - i køkkenet, et hyggehjørne eller i lejligheden. Måske i fritidsboligen. Ofte kan den passe ind i en eksisterende skorsten. En af markedets allermest miljørigtige ovne. Fås med låge helt af glas eller med ramme af stål.

2-6 kW 30-90 m2 80% 0,8 g/kg 489-629 mm

56


Rais 900 RAIS 900 indbyder med sin strømlinede, brede elegance til at understrege stilen i hjemmet. Der er noget diskret markant og ekstraordinært over den. Udsynet til ilden er fænomenalt. Det brede flammebillede på væggen giver en unik og flot oplevelse a la widescreen...

5-9 kW

Trods det store brændkammer brænder den stille og roligt og effektivt rent. Lågen fås enten klassisk i stål med glasrude eller helt i glas med coated sort kant. Diskret rustfrit stålhåndtag.

90-105 m2 79% < 2,0 g/kg 1002-506 mm

57


Arkitekten valgte en RAIS til sit eget hjem Da den norsk-canadiske arkitekt Todd Saunders, en af verdens førende arkitekter, skulle opføre et hus til sig selv og sin familie, fulgte han et princip: Der skal ikke være noget i huset, som ikke er nyttigt eller smukt. Todd Saunders tegnede et meget gennemtænkt hus, som han og ægtefælle og to døtre trives i. 58

Huset ligger i naturskønne omgivelser syd for Bergen. Hjemmet er minimalistisk indrettet med få men nøje udvalgte effekter og møbler. Og en RAIS 900 i midten af huset. Nyttigt og smukt.


59


Det er GRØN logik...

...at opvarme din bolig med en brændeovn. Ifølge en rapport fra Miljøstyrelsen fra 2012 har brænde som energikilde nemlig et CO2-udslip på nul. Konklusionen bygger på den logik, at træerne i løbet af deres levetid optager den samme mængde kul­ dioxid, som der senere bliver udledt ved forbrændingen. Selvom træ som brænde altså generelt er et miljøvenligt valg, er det imidlertid langt fra ligegyldigt, hvilken type ovn eller indsats du vælger at fyre i. RAIS-ovne er blandt de allerbedste, både når det handler om at udnytte varmeværdien i brændet og om at minimere påvirkningen af miljøet.

60

Det vil du se, når du kigger nærmere under de enkelte ovnes data og finder tallene for “Virkningsgrad” og “Partikler” for hver ovn og indsats. Tallet for virkningsgrad fortæller, hvor mange procent af varmeværdien i brændet, der udnyttes. Tallet for partikler angiver, hvor mange gram uforbrændte restpartikler per kilo brænde, der bliver ledt med røgen ud. Både når det gælder virkningsgrad og udledning af partikler er miljødataene for RAIS-ovne i absolut særklasse.


R500 / VISIO

R700

Q-BE

Q-Tee

R900

R2:1



91 248

24

5 825 82

8

8 478 47

963  

728

725  

76

76 10 8 108

9 489

48

746

 

  108

91



10

1002 



5 14 



76

123

8

 

10 108 8

123 123

91

4 86864

76

123

28 7

91



764

 

287

76

76

76 108 8 10

76



91

rais konvektionsriste

Alle RAIS-produkter er skabt med stor omtanke for at opnå et kvalitetsdesign. Det gælder også for vores tilbehør - eksempelvis konvektionsriste, som indmures sammen med en indsats. Når vi taler om indsatse, repræsenterer de to typer af konvektion. Dels den, der er indbygget i ovnen, dels den, der etableres under og over ovnen.

RAIS har designet konvektionskasser med riste, der passer i bredden til ovnene. Herved skabes en flot helhed, når ristene flugter med indsatsen. Ristene fås i to modeller - med lange riller og med huller. Risten svarer i højden til et skifte, mursten med fuge. Ristene findes i hvid og sort.

For indsatse er der angivet et konvektionsareal afhængig af type materiale, der indbygges i. Herved sikres det, at ovnen bliver luftkølet, så væggen ikke bliver overophedet.

61


WALL TOOLS

Skulpturelt i al sin enkelhed

til be hør

Super funktionalistisk og strømlinet fremtræder det nye pejseværktøj fra RAIS. Sættene matcher de enkle linjer fra Woodwall. Skafterne er i rustfri stål og har silikonehåndtag - med lille elegant logo. Den stående model har fod i letbeton.

Detaljen gør forskellen Vi ved, at det er detaljer, der gør den store forskel. At det netop er dem, der skaber helheder, sammenhæng og synergi. Derfor har vi designet en serie af tilbehør, der kompletterer din brændeovn og sætter prikken over i’et - både praktisk og æstetisk. Serien indeholder alt, hvad du behøver til din ovn – fra konvektionsriste til brændekurve og pejseværktøj.

RAIS BUTEO Elegant RAIS-design, hvor pejseværktøjet sidder i en organisk formet holder, der virker næsten svævende, når den er monteret på væggen. Gulvmodellen har en cirkelrund fod i beton, så den står godt og stabilt. Med ildrager, kost og skovl.

62

RAIS TETRA

Råt og minimalistisk. I stål, jern og beton. Flot designet pejseværktøj, som klæder en strømlinet ovn. Fin match-effekt mellem materialerne stål, jern og beton. Til montering på væg. Eller stående på gulv. Massiv fod sørger for, at den står stabilt. Med ildrager, kost og skovl.


Brændereol Tidløs, praktisk og enkel stålreol til fx brændet. Godt kram. Kan også lægges ned som bænk, forsyn evt. med puder. Fås i to modeller - med to eller tre rum. Brændereol 2-rums (H-B-D 98x31x36) Brændereol 3-rums (H-B-D 145-31-36) Farve sort

63


rais woodwall Elegant vægholder i stål med eller uden bagplade som beskytter, så brændet ikke rører muren. Så er der altid rigeligt med tørt træ lige ved hånden. Fås i hvid og sort. Let at montere. To størrelser: 130 cm og 190 cm. Bredde: 25,0 cm Dybde: 27,5 cm

CONstant BÆNK Fiberbeton er et supermoderne materiale, som tillige er robust og slidstærkt. Den gode formbarhed giver mulighed for at skabe et trendy, minimalistisk udtryk med stor stabilitet. Betonens naturlige farve er marmorhvid, og den har en interessant, glat struktur. RAIS Constant bænk er ideel også til placering af RAIS Q-Tee. Bænken kan stå ude eller inde, også i badeværelset. Højde 45 cm Dybde 50 cm Bredde 100 cm

64

rais woodwall Freestand

Den strømlinede RAIS Woodwall findes nu også som fritstående. Fås i sort og i to højder - og med mulighed for at påmontere Wall Tools. Woodwall præsenterer brændet som en markant miljø-markør i opholdsrummet. Fod i letbeton sikrer stabiliteten. To størrelser: 120 cm og 180 cm. Bredde: 37,0 cm Dybde: 37,0 cm


rais carry

Rendyrket funktionalisme Carry, en super funktionel sag og samtidig som en skulptur i stuen - flotte farver, svungne former. Arkitekttegnet, stilren brændekurv i letmetal. Passer ind alle steder. God at bære og nem at fylde og tage fra. Fås i cremehvid, varm rød og sort alle med alubund.

rais LIGHTING Lighting er den tilhørende boks, som gemmer optændingsbrikker ad vejen. Skabt i samme elegante og stilrene formsprog som Carry. Matcher både i form og farve.

65


GLASPLADER RAIS fører elegante gulvplader i hærdet glas, som passer til ovnens form. Bemærk, at pladerne ganske enkelt skubbes ind til ovnen. Det muliggør lejlighedsvis rengøring under pladen. En smuk og enkel løsning - eller snarere en perfekt afslutning, når intet er overladt til tilfældighederne.

66

66


AirSystem og AirKit

Lufttilførsel gennem gulv

AirKit mellem gulv og ovn

Denne løsning er udviklet specielt til lavenergihuse og gennemisolerede huse. Der tilføres frisk luft udefra og direkte ind i brændeovnen - herved sikres en optimal forbrænding. Selve luftindtaget kan skjules ved at installere det enten i gulvet eller i væggen bag brændeovnen. For at lette tilslutning til AirSystemet i ovnen, har vi et AirKit, der er tilpasset den ønskede montering i hhv. væg eller gulv.

Lufttilførsel gennem bagvæg

AirKit mellem væg og ovn

Afskærmning og spjæld bag ovn

Kittet består af et flexrør med spændebånd, en afskærmning til brændefaget, en samlemuffe med spjæld og en afdækningskappe. Muffe med spjæld er meget vigtigt. Uden den vil kold luft strømme ind i ovnen og kan dermed forårsage kondens. Spjældet på samlemuffen og luftindtaget på ovnen skal være lukket, når ovnen ikke bruges.

67


speci fikati oner De næste sider har anbefalinger, specifikationer og tekniske data for hver enkelt ovn. Det gælder også mål, effekt, partikeludledning og afstand til brændbart materiale. Oplysningerne er alene retningsgivende. Inden installation af din brændeovn bør du læse ovnens vejledning grundigt igennem og sætte dig ind i præcis hvilke anbefalinger, der gælder for ovnen. 68

Vær opmærksom på, at der er pligt til at overholde lokale og nationale love og bestemmelser.


Brændbar væg

Effekt (min-max)

Brændbar væg

Opvarmer (v/-20° C) Virkningsgrad Partikler Rammens ydre mål (B-D-H) Brændbart loft

Mål (B-D-H) Drejelig sokkel

Hjørneopstilling 45°

Farver

Ovnens mål

Vores løbende tekniske udvikling gør, at der kan ske ændringer i specifikationer, farver og udstyr. Og vi tager forbehold for evt. fejl i tekst, data og fotos.

SYMBOLER

specifikationer

Afstande Alle mål er ovnens mål uden håndtag og stilleskruer. Placeres ovnen på stilleskruer eller drejesokkel påvirkes højden. Afstandsmål til brændbar væg gælder for uisoleret skorsten. Afstandsmål til brændbar væg for isoleret skorsten er angivet i parentes. Afstandsmål til væg er for faste modeller.

A: Møbleringsafstand B: Foran gulv C: Til side gulv D: Til bagvæg E: Til sidevæg (dørkarm, vindue etc.) F: Til ikke brændbar væg: 0 mm, men RAIS anbefaler 50 mm af hensyn til rengøring G: Til gulv (kun angivet ved indsatse og specielle tilfælde)

H: Til loft (hvor målet ikke er angivet, er afstanden ikke testet) I: Afstand fra gulv til center røgafgang top J: Afstand fra gulv til center røgafgang bag K: Afstand fra bagside til luftindtag i bunden (AirSystem) L: Afstand fra gulv til luftindtag bagside (AirSystem) M: Afstand fra center røgafgang top til toppladens bagkant N: Afstand fra side til luftindtag i bunden (AirSystem)

69


specifikationer brændeovne

Rais Pilar 180/153

Rais VIVA L 100

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA: MÅL (B-D-H) (D) 50

(E) 350

125 mm 1258/1213 mm 1160/1115 mm

EFFEKT

887 mm 5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

(D) 50

VÆGT

B

  

 





  



 



1000 1000





 





A

     



 









498

4

70

B-B

(Nn)

(K)222 (Ø) n470 470

485 485

Ø44

6

1100 88

462 (Ø)n462

(K) 231 (K) 231

A

Ø45





 

A

(L)125

(M) 235 (M) 235

 

B

(I)959 959 (I)



o

45

(I)1258

ing

till

ps

1795

x - x - x - x - x - x x x x - x - x

eo

BB

50

o

A-A

rn

Ståldør med  glas   Glaslåge Håndtag i andet design Form topplade Topplade rustfrit stål Toppladefedtsten  B-B Røgafgang:Top  og bagside Rysterist og askeskuffe AirSystem CleverAir Drejesokkel og drejelig røgstuds

  

)8

85 0

45

A

(D)75 

SPECIFIKATIONER: Standard Tilbehør A

ing

till

ps (M)228

90 kg

(A

eo

rn

SPECIFIKATIONER: Standard Tilbehør Topplade rustfri stål - x Glaslåge x Røgafgang: Top og bagside x Drejesokkel og drejelig røgstuds - x AirSystem x Varmesten - x Håndtag i andet design - x

B

50 mm

Hjø

(A )

Hjø

VÆGT 144/153 kg

(D)75 

400 mm 75 mm

A-A





150 mm

E - Til væg ved siden  D - Til væg vedA bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

(D) 50



350 mm 50 mm 850 mm

(J)1160

E - Til væg ved siden D - Til væg ved bagside Afstand til brændbart m/drejefod Til ikke brandbar væg og ved sider og bagside anbefales

959 mm

Nominel effekt (min-max) Effekt Opvarmer (ved 20 gr.)

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE (låst model)

(E)400 

121 mm

EFFEKT 4,8 kW 4,8-5,6 kW 30-90 m2

Brændbar t loft (D)75 

235 mm



Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.)

Brændbar væg

Ø470-1000 mm 352-292-446 mm Ø150 mm

887 (J)(J) 887

228 mm

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bag

Brændbar væg

(L)(L) 121 121

Ø456-1795/1525 mm 308-225-383 mm Ø150 mm

(A) 850

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til røgafgang top center Afstand fra gulv til center røgafgang bagside

(A)850 

MÅL (B-D-H)

u/sideglas


specifikationer brændeovne

Rais VIVA L 100

Rais viva L 120

m/sideglas

TEKNISKE DATA:

effekt Nominel (min-max) Effekt Opvarmer (ved A20 gr.)











 





A

     



 



485 485





887 (J)(J) 887



(L)(L) 121 121

(I)959 959 (I)

1000 1000





(Nn) (Ø) n470 470



1100 88

(Ø)n462 462

o

 

45



ing



Standard Tilbehør x - x - x - x - x - x x x x - x - x

till

 

 

A





Ståldør med glas Glaslåge Håndtag i andet design  Form topplade   B-B Topplade rustfri stål Topplade fedtsten Røgafgang: Top og bagside Rysterist og askeskuffe AirSystem CleverAir Drejesokkel og drejelig røgstuds

ps

o

45 (M) 235 (M) 235

 

) 8 5 0 

eo

ing

till



(A

rn

ps

eo

rn



 

B

(D)75 

100 kg 25 kg

 SPECIFIKATIONER:

 

50 mm

Hjø

VÆGT A Varmesten

(A ) 8  0 0 

B

(D)75 

400 mm 75 mm

 

(M) 235 (M) 235 B



  

 

 

  



 





 

A

(Ø) 470 n 470





 





A

     



 









(N) 110088 (Ø) 462 462

(K) 231 (K) 231

B

Hjø

A SPECIFIKATIONER: Standard Tilbehør Ståldør medglas x  Glaslåge - x Sideglas x Håndtag i andet design - x Form topplade - x   Topplade rustfrit stål - x  B-B Topplade fedtsten - x Røgafgang: Top og bagside x Rysterist og askeskuffe x AirSystem x CleverAir - x Drejesokkel og drejelig røgstuds - x

A-A

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m 2

(I) 1039 (I) 1039

(D)250 

(K) 231 (K) 231



90 kg



E - Til væg ved siden D - Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

50 mm 





B

967 mm

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

(D)250 

500 mm 75 mm

A-A

(E)400 

1039 mm



AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE 

121 mm

EFFEKT

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m 2

E - Til væg ved Asiden D - Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

235 mm

485 485

887 mm

Brændbar t loft (D)75 

967

(A)800 

959 mm

Brændbar væg

Ø470-1218 mm 352-292-446 mm Ø150 mm

(J) (J) 967

(E)500 

121 mm

Nominel effekt (min-max) Effekt Opvarmer (ved 20 gr.)

B

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre må Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til røgafgang top center Afstand fra gulv til center røgafgang bag

1218 1218

235 mm

EFFEKT

VÆGT

MÅL (B-D-H)

Brændbar t loft (D)75 

(A)850 

Brændbar væg

Ø470-1000 mm 352-292-446 mm Ø150 mm



Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bag



MÅL (B-D-H)

121121 (L)(L)

TEKNISKE DATA:

u/sideglas

71


specifikationer brændeovne

Rais viva L 120

Rais Q-Be

m/sideglas

TEKNISKE DATA:

(A)800 

1039 mm 967 mm

Varmesten (A



(H) 500 o

5

g4

nin

o

45

x - x x x x x - x

(A )7 50



  

 

 

  



 

















(M) 187 A

(N) 110088 (Ø) 462 462

1370



967



(K) 231 (K) 231

485 485

A

     



(J) (J) 967

(I) 1039 (I) 1039

 



1218 1218 (Ø) 470 n 470





121121 (L)(L)



A

BB

A

72

Glas

(D) 60

50 )7 (A

æt

ing

till

 

(M) 235 (M) 235 B

122,5 kg 20 kg

ps

Ståldør med glas Glaslåge Røgafgang: Top AirSystem Drejesokkel CleverAir Varmesten

ps

A

SPECIFIKATIONER:  

(E) 150

50 mm

SPECIFIKATIONER: Standard Tilbehør

eo

rn

Hjø

)8 00 

200 mm 200 mm

eo



VÆGT

(D)250 

100 kg 25 kg

Standard Tilbehør Ståldør med glas x Glaslåge - x Sideglas x Håndtag i andet design  - x  B-B  Form topplade - x Topplade rustfri stål - x Topplade fedtsten - x Røgafgang: Top og bagside x Rysterist og askeskuffe x AirSystem x CleverAir - x Drejesokkel og drejelig røgstuds - x

5,9 kW 4-8 kW 60-120 m 2

rn







500 mm 75 mm

(A) 750

Hjø

B

1329 mm

E - Til væg ved siden D - Til væg ved bagside Til ikke brandbar væg og ved sider og bagside anbefales

(D)250 

(E) 200 Glas

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

Brændbar t loft

(D) 200

120 mm

Nominel effekt (min-max) Effekt Opvarmer (ved 20 gr.)

A-A

50 mm

213 mm

EFFEKT

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m 2

E - Til væg ved siden D - Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

Brændbar væg

(L) 120



370-370-1370 mm 239-239-505 mm Ø150 mm

(I) 1329

121 mm

(E)500 

A

VÆGT B Akkumuleringssten

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top

(D)75 

235 mm

EFFEKT

effekt Nominel (min-max) Effekt Opvarmer (ved 20 gr.)

MÅL (B-D-H)

Brændbar t loft

Brændbar væg

Ø470-1218 mm 352-292-446 mm Ø150 mm

(A) 750

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bag

Gla s

MÅL (B-D-H)

Gla s

TEKNISKE DATA:

185


specifikationer brændeovne

Rais Q-20

Rais Bionic Fire TEKNISKE DATA:



Nominel effekt (min-max) Effekt Opvarmer (ved 20 gr.)







 





     



 









       

A-A

 

 



 











  









     

                  

 

 

 

   

               





 



 







  

A



 











 

A

412  

B

  A-A



B



          





A



 



A-A



Standard Tilbehør x x x x -







o





    

Glaslåge     Røgafgang: Top og bagside     AirSystem   Stålsokkel  

45





180 kg

ing



A



till

 

A

50 mm

  

ps

 

A



200 mm 80 mm

eo



A

 









 







   

  

 





 

rn

 

4,6 kW 3-5,5 kW 45-83 m 2

 

Hjø

o

5

 

A

SPECIFIKATIONER:

g4





VÆGT

nin

x x - x x - x - x 

1088 mm

æt

Røgafgang: Top og bagside   Stållåge med glas Drejesokkel og drejelig røgstuds AirSystem Varmesten Topplade i rustfri stål

 



ps

SPECIFIKATIONER: Standard Tilbehør

 

 

     



eo

Varmesten



1173 mm

E - Til væg ved siden D - Til væg ved bagside Til ikke brandbar væg og ved sider og bagside anbefales rn

155 kg 20 kg

B

Brændbar t loft 

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE



600 mm 300 mm 150 mm

Hjø

A





AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

VÆGT

100 mm

EFFEKT

5 kW 3-7 kW 45-105 m 2

E - Til væg ved siden (låge) E - Til væg ved siden (glas) D - Til væg ved bagside

208 mm

Brændbar væg

   



1165 mm

Nominel effekt  A Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.)

B

toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til røgafgang topplade Afstand fra gulv til røgafgang bagside





1243 mm

406-412-1252 mm

 



115 mm



Brændeovnens ydre mål

 Brændkammerets indre mål 280-200-300 mm   Røgafgang (diameter) Ø150 mm  Afstand fra center til





213 mm

MÅL (B-D-H)

Brændbar t loft



EFFEKT

Brændbar væg

426-426-1284 mm 308-275-558 mm Ø150 mm



Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til røgafgang top center Afstand fra gulv til center røgafgang bag



MÅL (B-D-H)

 

TEKNISKE DATA:

  

 

 

  









  

  

     





    



73


specifikationer brændeovne

Rais hera

EPOCA

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA: Brændbar væg

Brændbar t loft

(D)150

(E)350

(A)700

Brændovnens ydre mål 461-447-1373 mm Brændkammerets indre mål 295-225-393 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm Afstand fra center til toppladens bagkant 219 mm Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning 120 mm Afstand fra bagside ovn til AirSystem (gulv) 120 mm Afstand fra gulv til center røgafgang top 992 mm

EFFEKT

5,8 kW 4-8 kW 60-120 m 2

A-A

   

(D)150



SPECIFIKATIONER: Standard Tilbehør 



o

45



ing



x - x x x x x - x x -

till

 

ps



  

eo

(A)700



A-A

 A

 

 

  









 

 

A-A











B

(M)219

 

 



5316541NO Hera A

 



50 mm 120 kg

B

A



rn

447

350 mm 175 mm

     

 





    

   

B VÆGT

Ståldør med glas Glaslåge Røgafgang: (E)350 Top og bagside Luftkølet håndtag Rysterist og askeskuffe AirSystem Drejesokkel B-B m/drejelig røgstuds Afdækning brændemagasin

o

SPECIFIKATIONER: Standard Tilbehør Stållåge x Glaslåge - x Afdækning brændemagasin - x Røgafgang top og bagside x Drejesokkel og drejelig røgstuds - x (K) 214 AirSystem x Varmesten - x 219

939 mm

Hjø

p

eo

117 kg

5 00 g4 )7 llin sti

40

120 mm 1026 mm

 

(E)200

50 mm rn

470



E - Til væg ved siden D - Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

 

(D)100

(D)50

350 mm 350 mm 700 mm

(A

B-B

180 mm

Brændbar t loft (D)175 

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

Hjø

VÆGT

Brændbar væg

A

(D)100

(A)700

(J)992

(L)120

(I)1067

E - Til væg ved siden D - Til væg ved bagside Afstand til brændbar t med drejefod Til Bikke brændbar væg ved sider og bagside anbefales

A

542-391-1095 mm 360-240-370 mm Ø150 mm

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20  gr.) 

4 kW 2-6 kW 30-90 m 2

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

B

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bagside

EFFEKT

Nominel effekt A-A (M)219 Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.)

A

MÅL (B-D-H)



MÅL (B-D-H)











B

A



00 )7

(A

74

B-B

447

470

219

40

A

(K)214

(D)50

(E)200



(D)100

(A)700

(J)992

B

(L)120

B

(I)1067

 





(D)100

B-B


specifikationer brændeovne

Rais Rina TEKNISKE DATA: MÅL (B-D-H) Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bag

464-410-902 mm 295-225-393 mm Ø150 mm 179 mm

Brændbar væg



119 mm 

861 mm 786 mm

EFFEKT

4 kW 2-6 kW 30-90 m 2





o

45

 

 B-B



  

 

 

 

 



 

A-A









 





 





B

B

     



 

(I)861 

902

A











  







ing

till





ps

Ståldør med glas Glaslåge Røgafgang: Top og bagside Rysterist og askeskuffe AirSystem

Standard Tilbehør x - x x x x -

eo

SPECIFIKATIONER: A

rn

Hjø

 



105 kg



B

50 mm 

B

350 mm 150 mm

A-A





E - Til væg ved siden  A D - Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales





AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE



Nominel effekt (min-max) Effekt Opvarmer (ved 20 gr.)

A



VÆGT

Brændbar t loft 

 

 B-B



  

 

 

  



 





 





 





     



 









75


specifikationer brændeovne

Rais q-tee

Rais Q-tee 2 uden sokkel





(2 25 )





(H) 800 (H) 800

(A) 650 (A) 650

75

 







 

  

     

(K) 207 (steel door) (K) 207 (glass (steel door) (K) 201 door) (K) 201 door) 207 (glass (steel door) (K) 201 (glass door)



 

   



 



    

    





 





 





  

      





(M) 131 (M) 131 (M) 131



(J) (J) (J) 531 531 531

645645 645

(K) 207 (steel door) (K) (steel door) (K) 207 201 (glass door) (K) 201 door) 207 (glass (steel door) (K) 201 (glass door)

B B B

(M) 131 (M) 131 (M) 131

388388 388

435 435 435

(K) 207 (steel door) (K) 207 (glass (steel door) (K) 201 door) door) (K) 201 207 (glass (steel door) (K) 201 (glass door)



  

 

 

  















 





     





 















 

A

  

(J) (J) 736 736 (J) 736

850850 850 280 280280

C C C

  

A

(N) 114,5 (N) 114,5 (N) 114,5

C-C C-C C-C

(I) 842 (I)(I) 842 842

C C C

(E) 275 (225)



(L) (L) 110 110 (L) 110

  

(N) 114,5 (N) 114,5  (N) 114,5  

 

  

B-B B-B B-B

(I) 637 (I)(I) 637 637

B B B





(L) (L) (L) 390 390 390

388

A A A



(D) 225 (175) (D) 225 (175) (D) 225 (175)

(D) 225 (175) (D) 225 (175) (D) 225 (175)

(A (A) 6 ) 5 (A 650 )6 0 50

         

 

       



                                         



                               







(N) 114,5 (N) 114,5 (N) 114,5

 















 

- x x x x - x



 

Glaslåge Stållåge med glas Røgafgang: Top og bagside Rysterist og askeskuffe (E) 275 (225) AirSystem (E) 275 (225)

800 800 800 (H)(H) (H)

 

SPECIFIKATIONER: Standard Tilbehør

  

 



(D) 350 (275) (D) 350 (275)  (D) 350 (275)

(E (E (E ) 2 ) 2) 2 75 75 75 (2 (2 (2 25 25 25 ) ) )



         

 

125 kg



(L) (L) (L) 185 185 185

(I)(I) 557 557 (I) 557

 



50 mm

650 650 650 (A)(A) (A)

) (2 25 27 5

A

(J) 451 451 (J) (J) 451 (L) (L) (L) 105 105 105

A-A A-A A-A

(M) 131 (M) 131 (M) 131

Q-TeeA 57

(N) 114,5

400 mm 450 mm



(2 25 ) 75 (E )2 ) (2 25 27 5 (E )

(L) 110

(J) 736



o

(L) 390



45

(J) 736

45-120 m

VÆGT

o

   A

50

45

(L) 110

6,5 kW

 3-8 kW  2

ing

50

ing

(L) 390

470 mm

till

(I) 842

219/225 mm

ps

(A )6

till

(I) 842

590 mm



E - Til væg ved siden D - Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales



76

105 mm

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE 

ps

(N) 114,5



eo

(A )6

(D) 225 (175)

eo

(K) 207 (steel door) - x Glaslåge (K) 201 (glass door) Stållåge med glas x 435 Røgafgang: Top og bagside(K) 207 (steel door) x Rysterist og askeskuffe (K) 201 (glass door) x AirSystem - x 435

131 mm

rn

850

(D) 225 (175)

80/83/95 kg

SPECIFIKATIONER: Standard Tilbehør

Brændbar t loft 

Hjø

50 mm



Brændbar væg

582-410-598 mm 446-277-265 mm Ø150 mm

Nominel effekt A (min-max) Effekt Opvarmer (ved 20 gr.)

rn

850 280

(D) 225 (175)

Hjø

280

EFFEKT

(D) 225 (175)

(E )2

275 mm 350  mm

C

388

(E) 275 (225)

(N) 114,5

(K) 201 (glass door) E - Til væg ved siden C-C (M) 131 D - Til væg ved bagside C Til ikke brændbar væg og C-C ved sider og bagside anbefales (M) 131

C

(E) 275 (225)

4,1 kW 2 - 6 kW 30 -(N)90114,5 m 2

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE (K) 207 (steel door)

C

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål  Røgafgang (diameter)  Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning (væg) Afstand fra gulv til røgafgang topplade Afstand fra bagside ovn til  AirSystem (gulv) A Afstand fra gulv til røgafg. bagside

(D) 350 (275)



 B

VÆGT

MÅL (B-D-H)

Brændbar t loft

(J) 451 (L) 105

(J) 451 (L) 105 (L) 185

(K) 207 (steel door) (K) 201 (glass door)

(J) 531

(I) 637

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.)

B-B

(L) 185

(M) 131

(J) 531

(I) 557

(I) 557

(I) 637

565

565

645 645

B

EFFEKT B

Brændbar væg





(E (E (E ) 2 ) 2) 2 75 75 75 (2 (2 (2 25 25 25 ) ) )

A-A

(E )

(M) 131

A Brændeovnens ydre mål 435-388-565/645/850 mm  Brændkammerets indre mål 317-270-270 mm A-A  (M) 131 Røgafgang (diameter) Ø150 mm A Afstand fra center til toppladens bagkant 131 mm (N) 114,5 (K) 207 (steel door) A Afstand fra gulv til center (K) 201 (glass door) AirSystem tilslutning (væg) 105/185/390 mm (N) 114,5 A Afstand fra bagside ovn til (K) 207 (steel door) (K) 201 (glass door)  AirSystem (gulv) 201/207 mm Afstand fra gulv til B-B  (M) 131 B røgafgang top 557-637-842 mm center

565565 565

MÅL (B-D-H)

TEKNISKE DATA: (D) 350 (275)



TEKNISKE DATA: 













            



  

  

  


specifikationer brændeovne

Rais Q-tee 2 med sokkel TEKNISKE DATA: MÅL (B-D-H)



EFFEKT





mm





mm mm mm mm

6,5 kW 3-8 kW  45-120 m 2

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

400 mm 450 mm

ing

till





o

 8386541 High socket 380mm  

45

50 mm 147 kg



ps

eo





rn

VÆGT





Hjø

E - Til væg ved siden D - Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og bagside anbefales ved sider og

Brændbar loft 

 

Nominel effekt Effekt (min-max) A Opvarmer (v/20 gr.)



Brændbar væg

mm mm mm



Brændeovnens ydre mål 582-410-975/775 Brændkammerets indre mål 446-277-265   Røgafgang (diameter) Ø150 Afstand fra center til toppladens bagkant 131 Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning (væg) 110/490 Afstand fra gulv til  røgafgang topplad 975 Afstand fra bagside ovn til  A AirSystem (gulv) 219/225 Afstand fra gulv til røgafgang bagside 755

SPECIFIKATIONER: Standard Tilbehør



Glaslåge Stållåge med glas Røgafgang: Top og bagside Rysterist og askeskuffe AirSystem STANDARD-SOKKEL

(E) 400











  



A











 





A-A (   

  



 



 



(I) 975



0,1 )

(D) 300

(K) 225 (stållåge) (K) 219 (glaslåge)

380

983

572 A

(K)225

KOMBI-SOKLEN 582

(E) 400

(L) 490

Back

(L) 110

Her er nogle ekstra moduler, som giver stor fleksibilitet og mange muligheder, når der skal indrettes. Stil din Q-Tee 2, som du vil! Og byg videre med flere moduler ud fra dine ideer og behov i rummet. Modellen Q-Tee kan også placeres på et element fra kombi-soklen (Se foto). Kombi-sokkel-elementer kan også anvendes enkeltvis eller flere sammen som alternativ til brændereolen.

(D) 300 (200)

(J) 855

572





410

364

  



 

KOMBI-SOKKEL

380

KOMBI-SOKKEL

- x x x  x - x

(N) 135

77


specifikationer brændeovne

Rais rina fedtsten

Rais poleo fedtsten

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

 

Varmesten



A





E - Til væg ved siden  A D - Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

VÆGT

SPECIFIKATIONER: Standard Tilbehør Sidebeklædning fedtsten Topplade fedtsten Røgafgang: Top og bagside Drejesokkel og drejelig røgstuds Afdækning brændemagasin  B-B AirSystem



5,8 kW 4-8 kW 60-120 m 2

350 mm 175 mm

A-A

50 mm



200 kg 77 kg   

B B SPECIFIKATIONER:

x x x - x - x x   

A

 



 

  



A-A

 





 





 





     



 







   



Standard Tilbehør StåldørA med glas x Glaslåge - x og bagside Røgafgang: Top x B-B  Luftkølet håndtag x Rysterist og askeskuffe x AirSystem x   Drejesokkel og drejelig røgstuds - x Afdækning brændemagasin x -

  

 















  





     









A-A











B





 

 

B

B

A

  

 

 

  



 





   

  

     



 









   

 





 B-B







    

A

 





(I)894 



 



A

78

 





B



  

   



 

149 kg 63 kg

B

922 mm

   

350 mm 150 mm 50 mm

1010 mm

 AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE



A-A





VÆGT





A E - Til væg ved siden D - Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales



120 mm

Nominel effekt (min-max) Effekt Opvarmer (ved 20 gr.)

 

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

215 mm

EFFEKT

4 kW 2-6 kW 30-90 m 2

Brændbar t loft (D)175 

  



818 mm

Brændbar væg

548-429-1090 mm 360-240-370 mm Ø150 mm





894 mm

Nominel effekt (min-max) Effekt Opvarmer (ved 20 gr.)

B

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til røgafgang top center Afstand fra gulv til center røgafgang bagside



119 mm

EFFEKT

Varmesten

MÅL (B-D-H)

Brændbar t loft

 

178 mm

Brændbar væg



469-429-969 mm 295-225-393 mm Ø150 mm



Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bagside



MÅL (B-D-H)

B-B



 


specifikationer brændeovne

Rais juno 160/120 Uden glas TEKNISKE DATA:

Brændbar væg

Rais juno 160/120 med glas TEKNISKE DATA:

Brændbar t loft



Brændbar t loft



MÅL (B-D-H)

121 mm 1095 mm 1015 mm



















 

      



 















 







 

 





 













 

       







B

A-A

B

B

B

   



Temp.CC Temp. 

60

    Timer   



 



 









 







40

20 

0 00





 



  

 





0304







 

05  06 07 08  09  

   

10



 















 

  

   



 







   

 B-B











 01 02



A

B-B

80

 





A



100





A

  

120







140

B-B



 

 Varmelagringseffekt RAIS JUNO  Varmelagringseffekt RAIS JUNO Temperaturudviklingen i varmelagringssten  Temperaturudviklingen i varmelagringssten vistvist over et døgn med 4 påfyldninger over et døgn med 4 påfyldninger

 B-B

 





A

x - x x x x - x - x x -







A





B







A-A

Ståldør med glas Glaslåge Røgafgang: Top og bagside Rysterist og askeskuffe AirSystem Drejesokkel og drejelig røgstuds Varmesten Sideglas







 





    



 

A-A



 

 A



  

 B-B

SPECIFIKATIONER: Standard Tilbehør











   

265/213 kg 169/117 kg 84 kg



A-A

 



  

50 mm







sideglas Med fedtsten - heraf varmesten Ekstra







B





VÆGT

B

B



A

A

Standard Tilbehør Ståldør med glas x Glaslåge - x Røgafgang: Top og bagside x A Rysterist og askeskuffe x AirSystem x Drejesokkel og drejelig røgstuds - x Varmesten - x

400 mm 100 mm 



  

SPECIFIKATIONER:

1015 mm

4 kW 2-6 kW 30-90 m 2

E - Til væg ved siden D - Til vægB ved bagside B Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales 

286/238 kg 189/137 kg 84 kg



1095 mm A-A

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE





121 mm





350 mm 100 mm 50 mm

sideglas Uden Varmesten varmesten Ekstra

235 mm

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.)







A

VÆGT



EFFEKT

4 kW 2-6 kW 30-90 m 2

E - Til væg ved siden D - Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

Ø470-1654/1200 mm 320-225-393 mm Ø150 mm



235 mm

 AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE  

B-B

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til røgafgang top center Afstand fra gulv til center  A røgafgang bagside

350 



B B Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.)

A-A



EFFEKT

Ø470-1654/1200 mm 295-225-393 mm Ø150 mm



Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) AfstandA fra center til  toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bagside





MÅL (B-D-H)

Brændbar væg

Påfyldning Påfyldning

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

Timer

Varmelagringssten

Varmelagringssten



21

22

23

79


specifikationer indsatse

Rais 500 2

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA: Indbygningsmål - mursten

EFFEKT

6 kW 4-8 kW 60-120 m 2

EFFEKT

Nominel effekt (min-max) Effekt Opvarmer (ved 20 gr.)

200 mm 100 mm 850 mm 150 mm 400 mm 300 mm 900 mm

VÆGT

110 kg Standard Tilbehør - x x x x - x - x

Glaslåge Ståldør med glas Røgafgang: Top Luftafkølet håndtag AirSystem Ramme i specialmål

Anbefalet konvektionsareal top min 800 cm2 bund min 500 cm2

6 kW 4-8 kW 60-120 m 2

AFSTAND til brÆndbart materiale

E - Til væg ved siden D - Til væg bag H - Til loft C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsafstand

 Mi

n. 48 0m

m 2m m 73 2 m 5 n. Mi x . 7 Ma

m

AFSTAND til brÆndbart materiale

SPECIFIKATIONER:

Indbygningsmål - mursten

713-452-470 mm Pejseindsatsens ydre mål 556-306-295 mm Brændkammerets indre mål 718-550-474 mm Indbygningsmål 739-506-506 mm Rammens ydre mål Ø150 mm Røgafgang (diameter)

E - Til væg ved siden D - Til væg bag H - Til loft C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsafstand

200 mm 100 mm 850 mm 200 mm 400 mm 300 mm 900 mm

VÆGT

110 kg

SPECIFIKATIONER: Glaslåge Ståldør med glas Røgafgang: Top Luftafkølet håndtag AirSystem Ramme i specialmål

 

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.)

MÅL (B-D-H)

Anbefalet konvektionsareal top min 800 cm2 bund min 500 cm2

Pejseindsatsens ydre mål 718-452-470 mm Brændkammerets indre mål 556-306-295 mm Indbygningsmål 732-550-474 mm Rammens ydre mål 764-506 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm

Min. 474 mm Max. 494 mm

MÅL (B-D-H)

Standard Tilbehør - x x x x - x - x

Min. 474 mm Max. 494 mm

Rais 500 1

 

M Ma in. 4 x. 80 49 mm 0m m

m 8 m mm 71 n. 30 Mi x. 7 a M

 

 









 418

3 

 

   

452 

71



35 5

427

35  9 

470 

 

Min. 474 mm Max. 494 mm





 452 



 





452 

 718 









 

470

n. Mi

81

3m

m

Min. 474 mm Max. 494 mm



 

  







 Anbefalet konvektionsareal         top min 800  cm2  bund min 500  cm2    

Indbygningsmål brandhæmmet materiale







 452 



 Anbefalet konvektionsareal     2 top min 800 cm        2  bund min 500 cm     

Indbygningsmål brandhæmmet materiale

  764

 452

506 

Mi

n. 48 0

 739 

506

506



710 

m 2m m 73 2 m 5 n. Mi x. 7 Ma

Mi Ma n. 48 0 x. 49 mm 0m m

 

m 8m m 71 0 m 3 n. Mi x. 7 Ma

mm    

80

 

 

  













   

 



     



 









 

 

  

 





 





 





 


specifikationer indsatse

Rais 500 3

Rais Q-Be Indsats

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

Indbygningsmål - mursten

708-452-470 mm Pejseindsatsens ydre mål 556-306-295 mm Brændkammerets indre mål 708-550-474 mm Indbygningsmål 714-506-506 mm Rammens ydre mål Ø150 mm Røgafgang (diameter)

MÅL (B-D-H)

Anbefalet konvektionsareal top min 800 cm2 bund min 500 cm2

Pejseindsatsens ydre mål Brændkammerets indre mål Indbygningsmål Rammens ydre mål (B-H) Røgafgang (diameter)

399-399-903 239-239-505 405/405-925 422/424-970 Ø150

Indbygningsmål - mursten

mm mm mm mm mm

Anbefalet konvektionsareal top min 200 cm2 bund min 200 cm2

D

effekt Nominel Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.)

AFSTAND til brændbart materiale

C

brugermanual E - Til Se væg ved siden Se brugermanual D - Til væg bag loft 455 mm H - Til Se brugermanual C - Til side 0 mm G - Til gulv gulv 300 mm B - Foran 750 mm A - Møbleringsafstand

VÆGT 422

G

kg

Set fra bagside

B

SPECIFIKATIONER: Standard Tilbehør





399





D

Set fra bagside

216

393 9 9 9

9 Set fra bagside

399

9

422

903 903

970

970

Q-BE Insert måltegning.

15,8

Set fra bagside

Air inlet same center as outlet

216

216

39

9

C

-E

C-





E

925

15,8

19

21

903

399 399

216 216

39

Q-BE InsertA måltegning. 39

9



19

B

m 7m m m

n. 2 7 Mi ax. 4 M

9

A

903

Set fra bagside

41

B

216 216

506 Air inlet same center as outlet

Ma in. 4 x. 2 5 43 mm 5m m

9

399 399

39

399

m



G

32

21

Mi 48 n. 0m

 506 

m mm 83 m m 7700 m inn.. 708 i M M x. Ma

  



M

399

 





424

35

19





D

39

39

470









427

 



424



32 32

 



903 903



8







216

21

7 0





35 35



Min. 474 mm Max. 494 mm

 452



15,8



32





35 4

 

Anbefalet konvektionsareal 2  top min 800 cm           422 bund min 500  cm2 

Indbygningsmål brandhæmmet materiale



Anbefalet konvektionsareal 2 top min 200 cm    bund min 200 cm2     

Indbygningsmål brandhæmmende materiale

 

A A

x - x x x x -

35

Stållåge med glas Glaslåge Røgafgang top AirSystem CleverAir

m 5m m 42 5 m n. 3 Mi x. 4 Ma

B

424

970

Mi Ma n. 48 x. 0 m 49 0mm m

mm m 83 m mm m 70 n.. 088 Mi xx.. 770 M Maa

Min. 858 mm Max. 878 mm

925

Mi Ma n. 41 7 x. 4 2 mm 7m m



 452 

-E

H

Standard Tilbehør - x x x x - x - x

-E

903

200 mm 100 mm 850 mm 200 mm 400 mm 300 mm 900 mm

Glaslåge Ståldør med glas Røgafgang: Top Luftafkølet håndtag AirSystem Ramme i specialmål

C

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

E - Til væg ved siden D - Til væg bag H - Til loft C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsafstand

SPECIFIKATIONER:

5,9 kW 4-8 kW 60-120 m 2

Min. 858 mm Max. 878 mm

6 kW 4-8 kW 60-120 m 2

903

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.)

EFFEKT

H

Min. 474 mm Max. 494 mm

D

EFFEKT

Q-BE Insert måltegning.

714

Air inlet same center as outlet

 





 



Set fra bagside

81


specifikationer indsatse

Rais visio 1

Rais visio 2

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

Nominel effekt (min-max) Effekt Opvarmer (ved 20 gr.)

Anbefalet konvektionsareal top min 600 cm2 bund min 400 cm2

E - Til væg ved siden D - Til væg bag H - Til loft C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsafstand

Nominel effekt (min-max) Effekt Opvarmer (ved 20 gr.)

VÆGT

E - Til væg ved siden D - Til væg bag H - Til loft C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsafstand

280 kg

SPECIFIKATIONER: Glaslåge med sor t kant Glaslåge med rustfri kant Afdækningsramme sor t Afdækningsramme rustfri

Min

SPECIFIKATIONER: Glaslåge med sor t kant Glaslåge med rustfri kant Afdækningsramme sor t Afdækningsramme rustfri Indbygningsmål brandhæmmende materiale (se iøvrigt brugermanual)

40 .8

Mi n.

300 mm 150 mm 1285 mm 200 mm 385 mm 300 mm 1200 mm

60 0

n. Mi

D

Mi n.

VÆGT

Standard Tilbehør x - x - x - x

Anbefalet konvektionsareal top min 600 cm2 bund min 400 cm2

7 kW 5-9 kW 75-120 m 2

AFSTAND til brÆndbart materiale

300 mm 150 mm 1285 mm 200 mm 385 mm 300 mm 1200 mm

Indbygningsmål - mursten (se iøvrigt brugermanual)

833-593-1617 mm Pejseindsatsens ydre mål 533-333-466 mm Brændkammerets indre mål 685-490-432 mm Indbygningsmål 751-557-444 mm Rammens ydre mål 200 mm Røgafgang (diameter)

EFFEKT

7 kW 5-9 kW 75-120 m 2

AFSTAND til brÆndbart materiale

MÅL (B-D-H)

E

5 68

C

49 0 A

G

EFFEKT

Indbygningsmål - mursten

H

905-610-1375 mm Pejseindsatsens ydre mål 697-330-475 mm Brændkammerets indre mål 697 334-476 mm Indbygningsmål 781-444 mm Rammens ydre mål 200 mm Røgafgang (diameter)

Min. 432

MÅL (B-D-H)

B

Standard x - - -

Tilbehør x x x Indbygningsmål brandhæmmende materiale (se iøvrigt brugermanual)

Anbefalet konvektionsareal top min 600 cm2 bund min 400 cm2

Anbefalet konvektionsareal top min 600 cm2 bund min 400 cm2

330 - 529

167,5

406,5 356,5 356,5

750

406,5

700

772-847-905

n. mi

0 84

1367,5 +15 - 10 +15 1617 - 10

1374,5

833

430

415

593

787

29

mi n.

64 0

H

161

Ø150

Min. 432

564 (N) 398

384,5 +15 - 10

400

∅ 198

230 - 428

D

340

29

(K) 168

82

Mi n.

49 0

n. Mi

5 68

369

E C

G

+15 (I) 1535 10

430

1399,5

672,5

Ø200

A B


specifikationer indsatse

Rais visio 3

Rais visio 2:1

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

Indbygningsmål - mursten (se iøvrigt brugermanual)

759-564-1537 mm Pejseindsatsens ydre mål 533-333-466 mm Brændkammerets indre mål 685-490-432 mm Indbygningsmål 854-557-444 mm Rammens ydre mål 200 mm Røgafgang (diameter)

n. Mi

EFFEKT

0 77 Mi n.

7 kW 5-9 kW 75-120 m 2

MÅL (B-D-H) Pejseindsatsens ydre mål Brændkammerets indre mål Indbygningsmål Rammens ydre mål (B-H) Røgafgang (diameter)

962-652-148 694-222-440 782-438 781-444/788-443 Ø200

Indbygningsmål - mursten (se iøvrigt brugermanual)

Anbefalet konvektionsareal top min 1050 cm2 bund min 525 cm2

450 105

0

EFFEKT

60 0

mm mm mm mm mm

Nominel effekt (min-max) Effekt Opvarmer (ved 20 gr.)

8,6 kW 5-9 kW 75-120 m 2

H

Nominel effekt (min-max) Effekt Opvarmer (ved 20 gr.)

Anbefalet konvektionsareal top min 600 cm2 bund min 400 cm2

E

.4 90

VÆGT C A

430

E G

235 kg

Glaslåge med sor t kant Glaslåge med rustfri kant Afdækningsramme sor t Afdækningsramme rustfri

Anbefalet konvektionsareal top min 600 cm2 bund min 400 cm2

B

C

959 959

777,5 777,5

Anbefalet konvektionsareal top min 1050 cm2 bund min 525 cm2

Indbygningsmål brandhæmmende materiale (se iøvrigt brugermanual) 781 781

0 77 Mi n.

A

Standard Tilbehør x - x - x - x

450

443,5 443,5

n. Mi +15 1616 - 10

1351,5 +15 - 10

185

564 759

SPECIFIKATIONER:

A

Indbygningsmål brandhæmmende materiale (se iøvrigt brugermanual)

280 - 480

782

438

B

569 569

Standard Tilbehør x - x - x - x

Glaslåge med sor t kant Glaslåge med rustfri kant Afdækningsramme sor t Afdækningsramme rustfri

Min

D

H

ved siden 350 mm E - Til væg 1182 mm H - Til loft 350 mm C - Til side 754 mm G - Til gulv 300 mm B - Foran gulv 1200 mm A - Møbleringsafstand

67 0

105

0

29,5

H

29,5

467 467

SPECIFIKATIONER:

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

300 mm 150 mm 1285 mm 200 mm 385 mm 300 mm 1200 mm

Min. 432

E - Til væg ved siden D - Til væg bag H - Til loft C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsafstand

G

AFSTAND til brændbart materiale

564

H 782

Mi n.

49 0

75,6 75,6

G

C B A

369

E 44,5 44,5

430 430

D

39,5

438

G

Min. 432

E

576,5 576,5

∅ 198

509,6 509,6

208 - 408

+15 1537 - 10

384,5 +15 - 10

(N) 380

A

B

44,5 44,5

A

C

(K) 158

83


specifikationer indsatse

Rais 700

Rais 2:1

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

 

  5,2 kW 3-7 kW 60-105 m 2

Pejseindsatsens ydre mål Brændkammerets indre mål Indbygningsmål Rammens ydre mål (B-H) Røgafgang (diameter)

EFFEKT

Nominel effekt (min-max) Effekt Opvarmer (ved 20 gr.)

AFSTAND til brændbart materiale

A

A-A





 Anbefalet konvektionsareal top min 800 cm2  2 bund min 530 cm

























Indbygningsmål brandhæmmende materiale

  



Min. 5 mm

A-A

A



n. Mi 6 mm 46





m 0m m 84 0 m 5 n. Mi x. 8 a m





Mi n.

48 5

mm

Mi

n. 73 6

A



 

 

 

  









  

 

     





 

 

mm



B



Anbefalet konvektionsareal top min 800 cm2 bund min 490 cm2





 



     

 













84



 

  



Indbygningsmål brandhæmmende materiale  (se iøvrigt brugermanual)





















 

Min. 479 mm





 







mm

 

B-B

















 





 

A-A

B-B

A-A

73 6







m

Standard Tilbehør x x x - x - x

Glaslåge Røgafgang: Top AirSystem Teleskopben og ben  Ramme i specialmål     





48 5m

 Mi n.

SPECIFIKATIONER:

n. Mi 6 mm 46

140 kg





Mi n.

 

6 kW 3-9 kW 45-135 m 2

VÆGT









Min. 5 mm



m 0 m mm 84 n. 50 Mi x. 8 ma

Min. 545 mm max. 560 mm

A B-B



Stållåge Glaslåge Røgafgang: Top B-B AirSystem B Ramme i specialmål Adapter

Standard Tilbehør x - x x - x - x - x

Anbefalet konvektionsareal top min 800 cm2 bund min 490 cm2

ved siden 200 mm E - Til væg 590 mm H - Til loft 200 mm C - Til side 450 mm G - Til gulv 300 mm B - Foran gulv 600 mm A - Møbleringsafstand



SPECIFIKATIONER:

Indbygningsmål - mursten

Min. 479 mm

125 kg 

VÆGT

A



 

A

A



B

mm mm mm mm mm

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

300 mm 110 mm A 850 mm 200 mm 400 mm 300 mm 700 mm 

B





E - Til væg ved siden D - Til væg bag H - Til loft B B C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv  A - Møbleringsafstand 

807-466-910 500-244-374 736-479 746-489 Ø150



Nominel effekt (min-max) Effekt Opvarmer (ved 20 gr.)

MÅL (B-D-H)

Anbefalet konvektionsareal top min 700 cm2 bund min 400 cm2



  EFFEKT  

Indbygningsmål - mursten (se iøvrigt brugermanual)

mm mm mm mm mm



Pejseindsatsens ydre mål 825-485-535 Brændkammerets indre mål 562-289-300 Indbygningsmål 840-545 Rammens ydre mål 864-574 Røgafgang (diameter) Ø150

Min. 545 mm max. 560 mm

MÅL (B-D-H)


specifikationer indsatse TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H) Pejseindsatsens ydre mål Brændkammerets indre mål Indbygningsmål Rammens ydre mål Røgafgang (diameter)

Indbygningsmål - mursten

463-375-603 mm 317-270-270 mm 473-425-613 mm 489-629 mm Ø150 mm

MÅL (B-D-H)

Anbefalet konvektionsareal top min 600 cm2 bund min 350 cm2

Pejseindsatsens ydre mål 962-380-470 Brændkammerets indre mål 700-200-230 Indbygningsmål 479-972 Rammens ydre mål 1002-506 Røgafgang (diameter) Ø150

Anbefalet konvektionsareal top min 400 cm2 bund min 300 cm2

EFFEKT Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.)

4,1 kW 2-6 kW 30-90 m 2

AFSTAND til brændbart materiale

AFSTAND til brændbart materiale

Min .4

 25

mm

 

- x - x Indbygningsmål brandhæmmende materiale

Anbefalet konvektionsareal top min 800 cm2 bund min 530 cm2







 



 Min .4 75 mm



 

  

  Mi 38 n. 0m m

  

  m 2m m 97 2 m 9 n. Mi x. 9 Ma

D

 

m 2m m 97 2 m 9 n. Mi x. 9 a M





 





Min. 613mm Max. 620mm

mm m 73 . 4 80m Min x. 4 Ma

 



 



m 2m m 97 2 m 9 n. Mi x. 9 Ma

Mi 38 n. 0m m

Anbefalet konvektionsristareal top min 600 cm2 bund min 350 cm2



614 med stillefødder  Min. og røgafgangsstuds 



120 kg

AirSystem Ramme i specialmål

Indbygningsmål brandhæmmende materiale

 

SPECIFIKATIONER: Standard Tilbehør  Glaslåge - x  Stållåge med glas x Røgafgang: Top x  Luftkølet håndtag x -

mm m 73 . 4 80m Min x. 4 a M

Standard Tilbehør - x x x x - x - x

250 mm 50 mm 1100 mm 150 mm 375 mm 300 mm 900 mm

VÆGT



Glaslåge Stållåge med glas Røgafgang: Top og bagside Rysterist og askeskuffe AirSystem Ramme i specialmål

87 kg

SPECIFIKATIONER:

E - Til væg ved siden D - Til væg bag H - Til loft C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsafstand

Min. 613mm Max. 620mm

200 mm E - Til væg ved siden 100 mm D - Til væg bag 800 mm H - Til loft 200 mm C - Til side 400 mm G - Til gulv 300 mm B - Foran gulv 650 mm A - Møbleringsafstand VÆGT

6,9 kW 5-9 kW 75-105 m 2

Min. 479 mm Max. 496 mm

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.)

EFFEKT

Indbygningsmål - mursten

mm mm mm mm mm

TEKNISKE DATA:

Min. 479 mm Max. 496 mm

Rais 900

Min. 479 mm Max. 496 mm

Rais Q-TEE Indsats

 Min .3 80 mm

 

85




art of fire 86

www.rais.com


www.rais.com 88

RAIS Katalog 2016-17  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you