Page 1

2011 - 2012


INDHOLD Indsatse Rais 2:1 Rais 600 Rais 700 Rais 800 Rais Q-Bic indsats

7 9 10 12 14

Brændeovne Rais Q-20 Rais Viva Rais Q-Tee Rais Rina Rais Palo Rais Pilar Rais Q-Bic Rais Rondo Rais Avant Rais Epoca Rais Poleo Rais Geo Rais Poleo fedtsten

Tilbehør Specifikationer

2

19 20 22 24 26 28 30 34 35 36 37 38 39 40 - 43 44 - 51


med EN RAIS får du.. - et unikt design, som vækker glæde i hverdagen - også når der ikke er ild i ovnen - flot udsigt til ilden, da en RAIS holder ruderne rene - behagelig betjening, da en RAIS har koldt håndtag - glæden ved den ekstraordinære kvalitet, fordi der er valgt de bedste materialer og løsninger

RAIS er en gennemdansk produktionsvirksomhed, der skaber brændeovne, indsatse og tilbehør i et moderne produktionsmiljø med nyeste robotteknologi og måleudstyr. Men brændeovnskonceptet og virksomheden RAIS har eksisteret i mere end 35 år - med udspring i den tidligere Ørskov Maskinfabrik i Frederikshavn. Fabrikken blev stiftet af Ørskov-familien, der senere også etablerede Ørskov Stålskibsværft, i dag Orskov Yard. Maskinfabrikken producerede i begyndelsen traditionelle maskinkomponenter og blev i midten af 1990´erne afhændet og overtaget af det schweiziske selskab, Attika, og fik nyt navn. Skiftet til RAIS A/S markerede begyndelsen til en ny epoke. I dag beskæftiger RAIS omtrent 90 medarbejdere inden for udvikling, design og produktion af brændeovne og tilbehør. Al produktion og distribution til hele verden foregår fra Frederikshavn.

3


rais design Fra første streg på blokken har vores tanker kredset om kundens drømme og hverdag i boligen. Kravet er konstant visionære og innovative varmekilder, der bryder med traditionen og demonstrerer suverænt design. Vi kombinerer et klassisk snit med nytænkning i kraft af enkle og gedigne virkemidler. RAIS tilbyder eksklusive og iøjefaldende produkter, der ikke fås andre steder. Samtidig forbinder vi fortid og fremtid, da vores mangeårige erfaring er det fundament, vi skaber nye produkter på. En RAIS brændeovn er garanti for høj kvalitet i design, materialevalg, fabrikation, varmeøkonomi og miljøeffektivitet.

4


MILJØMÆ NING

05

K

RK

8

57

Ovne fra RAIS har det nordiske miljømærke, Svanen. Det betyder, at ovnene hører til blandt de mindst miljøbelastende produkter inden for varegruppen. Ovnene opfylder strenge krav i hele cyklussen fra råvare til affald. Det kontrolleres af myndighederne, som står inde for brugen af Svanemærket.

N OR D IS

SVANEMÆRKET

0

Hermed sikres at: - udslippet af partikler < 4 [g/kg] for fritstående ovne - udslippet af partikler < 4 [g/kg] for indsatse - udslippet af kulbrinter OGC < 120 mg/m3 - virkningsgraden er mindst 75 procent Men Rais er gået langt videre og har virkningsgrader på op til 80 procent.

du fyrer miljøneutralt med brænde Når du bruger tørt og rent brænde og giver luft nok, aner man kun lige akkurat røgen fra skorstenen. Og din fyring er miljøneutral. Når træer vokser op, optager de CO2 fra luften. Når træ forrådner eller forbrændes, afgiver det CO2 igen. Det går lige op. Træ er en fornybar ressource, og i Europa plantes der flere træer, end der fældes. Salg af brændsel giver omsætning, der også gavner dyre- og plantelivet i skoven. Når der bruges træ som brændsel, spares der på kul, olie og gas. Med en RAIS fyrer du på første klasse. Så er forbrændingen helt tip-top, og du tager ekstra godt hensyn til miljøet.

5


INDSaTSE 6

I det moderne hus gemmer ildstedet sig typisk som indmuret pejs. Enten diskret i ét med muren - eller trukket lidt ind i muren eller ud i rummet. En pejseindsats kan også få en mere fremtrædende plads som en markant del af arkitekturen. Nogle vælger at placere den midt mellem to rum med rude til hver side. Det giver et særligt iøjefaldende ildsted og varmt midtpunkt i boligen. Indsatsene kan monteres med det særlige Air-System fra RAIS, der lader ovnen hente forbrændingsluften udefra. Dermed påvirker brændeovnen ikke indeklimaet i lavenergihuse, hvor varme, fugtighed og frisk luft er reguleret af snild teknik. Der er også mulighed for varmeflytning i boligen, så ovnen effektivt opvarmer flere rum.

rais2:1


Her er ovnen, der tilfører hjemmet en ny dimension. Som gennemgående ovn til indmuring med rude til begge sider skaber den oplevelser i to rum: se ilden fra køkkenet - og fra sofaen. Enestående smukt bredformat - et design med rene linjer, som flot matcher det moderne hjem. Dertil kommer en yderst effektiv forbrænding, der tillige holder ruderne rene selv ved lav effekt. Og med dobbelte glas i lågerne kan man møblere tæt på ovnen. Lågen kan højre- eller venstrevendes. Den ene side kan eventuelt låses. Rammen kan tilpasses i størrelsen.

Effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/-20o C) Virkningsgrad Partikler

3-9 kW 60-135 m2 79% 3,6 g/kg

MÅL

(Rammens ydre mål) (B-H)

746 - 489 mm

Rais 2:1

7


Lavenergihus - VI ville ikke undvære brændeovnen... I skrivende stund har familien Christensen fra Frederikshavn boet i deres nye lavenergihus klasse 2015 i tre måneder. Vel at mærke tre vintermåneder. I huset regerer ny teknik og sørger for, at varmen fra jord og sol ligger på 20 grader. - Men når vi så kommer ind fra kælkebakken og lige vil have to-tre grader mere, ja så lægger vi en pind på, siger familiefar Dan Christensen, som bor i huset sammen med sin kone Charlotte og deres børn. RAISen sørger altså hurtigt for lidt ekstra varme, når familien ønsker det. Om morgenen. Når det er sofatid. Forår. Efterår. Konvektionsteknikken cirkulerer i en fart den varme luft rundt i rummet. For de andre varmekilder tager det et døgns tid at skifte temperatur. - Da vi planlagde det tætte lavenergihus, var der frygt for, at brændeovnen ville give for meget varme. Vi havde boet en periode i et sommerhus og havde oplevet, hvor dejligt det er med en brændeovn, så vi holdt fast. Og den giver altså ikke for meget varme. Blandt andet fordi den kan brænde med lav effekt. Og den er en rigtig hyggelig rumdeler. Så den mere end lever op til forventningerne, siger ejeren af det grønne hus.

Rais 2:1

Arkitekt Kim Bæk fra ARKINORD lægger vægt på, at indsatsen, som er en RAIS 2:1, henter forbrændingsluften udefra via en luftkanal under gulvet etableret med det standardiserede tilbehør. Jeg er glad for de mange arkitektoniske muligheder, der er med den elegante og strømlinede indsats - bl.a. på grund af indmuringsrammen. I dette tilfælde er ovnen placeret lidt inde i muren. Og til den ene side suppleret med en muret brændehylde. Og så går man ikke fejl af en RAIS, siger han: dansk varemærke, et gennemprøvet kvalitetsprodukt.

Rais 2:1 8


Rais 600 Arkitekternes klassiker, den oprindelige RAIS-indsats produceret gennem mange år. I dag en teknisk opdateret og moderne ovn, hvor rammen kan tilpasses næsten alle åbne pejse eller særlige ønsker ved nybyggeri. Fint, stilrent look med det klassiske kolde håndtag fra RAIS. Fås også med glaslåge.

Effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/-20o C) Virkningsgrad Partikler

3-7 kW 60-105 m2 75% 5,7 g/kg

MÅL

(Rammens ydre mål) (B-H)

750 - 636 mm

9


Rais 700

Den nye klassiker designet til det super-minimalistiske arkitekttegnede hjem eller den tidløse indretning. De rene linjer fuldendes af det særlige håndtag, man næsten kun aner. Plads til store brændestykker og giver et imponerende flammebillede. Enestående forbrænding. Klassisk låge i stål og glas eller ren glaslåge, i hvid eller sort.

Effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/-20o C) Virkningsgrad Partikler

3-7 kW 60-105 m2 80% < 2,59 g/kg

MÅL

(Rammens ydre mål) (B-H)

864 - 574 mm

10


Odgård installerer RAIS i sin svenske ødegård Når en af vores fine, danske industrielle designere indretter sine rum i en svensk ødegård, ja så kommer det nok ikke bag på nogen, at der bliver tænkt på såvel helhed som detalje. Mads Odgård lever naturligvis op til sit eget slogan: design should be human and logical in form. Det vil ikke være blandt de svære besserwisserspørgsmål at forbinde Odgård med Raadvad, Holmegaard og Louis Poulsen. Men hvad er svaret, når Odgård får spørgsmålet om, hvorfor han netop vælger RAIS, når han vil installere en brændeovn? - Det er en flot indsats, RAIS 700. Ja, jeg har selvfølgelig valgt den flotteste på markedet efter min mening. Flot betyder i denne sammenhæng blandt andet den meget smalle, minimalistiske ramme, som ikke gør meget væsen ud af begrebet brændeovn. Ikke at den bør forsvinde, tværtimod: designeren har også her sin egen ide og indmurer RAISen sådan, at den trækkes tyve centimeter frem i rummet og flugter med en gulvplanke. Detalje og helhed. - Når man så kigger ind i ovnen, er der ikke bare plader skåret ud i mål, nej de er formet til ovnen. Og det lille vandrette metalstykke, som udgør grebet, fungerer perfekt med en fin, lille pil som symbol. Enhver Mercedesejer vil synes om den løsning...

Og så sker der noget magisk, når gassen forbrændes øverst i brændkammeret - det med at afbrænde de sidste gasser, det kan de andre producenter ikke - det er imponerende, siger Mads Odgård. Den lader vi lige stå et øjeblik... - Desuden soder den sjældent, og forbrændingen holder glasset rent på den vældig brede låge. Desuden kan den brænde igennem, hvis man fyrer godt op i begge sider af brændkammeret. En god ting i den svenske vinter, når Odgård skifter til ødegård. Den korte historie er, at designeren præcis kan fortælle, hvorfor han valgte sin RAIS. Uden at nævne ordet design. Det er nemlig en selvfølge, fornemt design.

11


Rais 800

Enkel og gedigen indsats i i højformat, som kan indpasses mange steder. Smal ramme, som flugter med muren. Kan monteres helt uden ramme. Praktisk, rummeligt brændkammer, hvor brændet kan stå eller ligge. Den store, smukke glaslåge giver et flot flammebillede. God forbrænding og enkelt håndgreb.

Effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/-20o C) Virkningsgrad Partikler

3-7 kW 60-105 m2 77% 2,7 g/kg

MÅL

(Rammens ydre mål) (B-H)

502 - 822 mm

12


1970

2011

Designikon Da designeren Bent Falk i 1970 skabte den første RAIS på skitseblokken, anede han næppe, hvor levedygtigt hans design skulle vise sig at være. Han havde i den grad fået fat i et udtryk, der eksponerede ikke alene tidsånden, men også udtrykte noget, som appellerede til mennesker i hele Europa gennem mere end en generation. Da det originale RAIS-design blev introduceret, var fundamentet en stærk ambition om at skabe en ny type brændeovn - eller pejs som man oftest sagde dengang - der var gennemtænkt både i form, funktion og design. Og det lykkedes.

Formen brød forbilledligt med tidligere tiders varmekilder, der ofte var dekorerede eller skabt, så de mindede om møbler. Nu blev alt det pjank lagt til side for en mere stringent stil uden overflødige detaljer.

Det funktionelle i sig selv afgjorde tredelingen med varmekammeret øverst, hvor der var indbygget rundtræk til røgen for bedre afgivelse af varmen. I kammeret kunne man også bage eller stege eller lune tepotten. Da det senere blev moderne at grille, blev designet versioneret hertil. I det midterste parti var så selve ildstedet med lågen. Nederst var selv sagt brænderummet.

Netop det meget funktionsbestemte og stilrene design både for de firkantede og runde første modeller skulle vise sig at blive forbillede for de fleste andre brændeovne, der er blevet fremstillet i hele perioden siden. Bent Falk skabte en klassiker. Designerkollegaen Erik Herløv sagde i sin tid: Du har designet en arketype. At den tilmed var og blev indbegrebet af kvalitet i den håndværksmæssige udførelse har næppe heller gjort berømmelsen mindre Siden Bent Falk designede de første ovne, har RAIS fortsat udviklingen med udgangspunkt i det funktionsbestemte og stilrene design.

13


14

Rais Q-


Denne smukke hjørneindsats giver rummet karakter og liv. Kan indpasses mange steder, også i mindre rum. To store glasflader giver et flot kig til flammerne fra begge sider. Design på første klasse. Gennemført, moderne ovn. Enkel betjening.

Effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/-20o C) Virkningsgrad Partikler

2-6 kW 30-90 m2 75% 3,4 g/kg

MÅL

(Rammens ydre mål) (B-H)

446/437 - 896 mm

Bic

Indsats

15


ovne til nye huse Helt moderne boliger er ekstra velisolerede, tætte og forsynet med vedvarende energi fra sol, vind, jord eller luft - plus brændeovn. Den leverer hurtigt lidt ekstra varme, når der er brug for det. De andre energikilder kan der ikke skrues op for med kort varsel. Når brændeovnen tændes alene for hyggens skyld, skal den kunne forbrænde godt også ved lav effekt - og holde ruden ren. Også den kvalitet har en ovn fra RAIS. Friskluft tilslutning under gulv

tager luften ind udefra...

Friskluft tilslutning under gulv

For at sikre et optimalt indeklima kan brændeovne fra RAIS tage luft ind udefra til forbrænding. Denne teknologi gør det muligt også at anvende brændeovne i lavenergihuse, hvor det er vigtigt at kunne styre varme og luftkvalitet teknisk. Det såkaldte Air-System monteres enten i gulvet eller i væggen bag brændeovnen. Dermed ses det ikke. Systemet er standard eller fås som tilbehør. Dertil kommer det såkaldte Air-Kit, som monteres fra ovnen og ud. En diskret kappe skjuler tilslutningen bag ovnen. Udefra ses blot en mindre rist i væggen.

Friskluft tilslutning gennem væg

Air-Kit

16


DESIGN - Tænkt i tråd med moderne huse.. Tanken om Q-20 kom som en naturlig forlængelse af den designmæssige ånd i det moderne hus. - Her ser vi, at arkitekten typisk skaber et mere åbent hus med store vinduesflader og flot udsyn. Vi skabte så en ovn, der lever op til ideen i denne tankegang med store, enkle flader og et åbent og flot view til ilden. En brændeovn, der passer netop til de større rum i det moderne hus, fortæller Erwin Hauenstein, designer for RAIS.

Den minimalistiske stil med rette linjer og enkle virkemidler i den moderne arkitektur er altså opskriften også for den helt moderne brændeovn? - Ja netop. De enkle linjer. Den flotte højde og lukkede form hele vejen op og ned. Bredde og højde på glaslågen. Og den fuldendte form, der også kendetegner bagsiden. Desuden var der et ønske om, at man skulle kunne placere ovnen midt i rummet og kunne vende den efter behov.

- Vi ville ikke bare have et godt design. Form og funktion skulle gå op i en højere enhed. Derfor var det yderligere et krav, at Q-20 skulle repræsentere den bedst mulige forbrændingsteknik og den lavest mulige afgivelse af restpartikler af hensyn til miljøet. Og så skulle den være nøjsom i sit brændselsforbrug, siger Erwin Hauenstein. Endelig - efter rækken af højteknologiske udfordringer - var der et elementært krav at opfylde:

håndtaget skulle sidde mest praktisk og efterleve ambitionerne om både design og funktion. Det lyder enkelt - men er det sjældent... Men også det lykkedes, og det var virkelig en fornøjelse, da Q-20 var en realitet og klar til kunderne, siger chefdesigneren Erwin Hauenstein.

17


BRÆNDEOVNE

Alle brændeovne fra RAIS er udført i et strømlinet, klassisk design med tanke på den moderne bolig, funktionelt og enkelt. Vores brede udvalg af modeller repræsenterer en vifte af valgmuligheder til snart sagt ethvert behov. Fra slot over parcelhus og lejlighed til selv det lille træsommerhus. Se de følgende sider. Find flere ideer på vores hjemmeside www.rais.dk. Alle modeller kan tilsluttes Air-System, så ovnen tager forbrændingsluften udefra. Den optimerede forbrænding i RAIS-brændeovne giver en række fordele: ren rude i kraft af et særligt luftsystem, flotte tal, når vi måler på miljøhensyn, god udnyttelse af brændslet og fin forbrænding selv ved lav effekt. Dertil kommer det behagelige, luftkølede håndtag, som gør brændeovnen betjeningsvenlig - brug af handske er ikke nødvendig.

18


Rais Q-20 Absolut topklassedesign. Syner markant, men fylder reelt ikke meget. Fantastisk flot ovn, der kombinerer det kubistiske med det organiske. De store ruder med dobbelte glas omkranser ilden på tre sider. Ser godt ud - også når der ikke er tændt op. Q-20 har integreret håndtag med en bemærkelsesværdig brugervenlighed. Fås med en drejesokkel, så ovnen kan vendes i en valgfri vinkel hele kompasset rundt alt efter, hvor man opholder sig i rummet. Q-20 har Air-System, der tager forbrændingsluften udefra. Til Q-20 fås varmeakkumulerende sten.

Effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/-20o C) Virkningsgrad Partikler

3-7 kW 45-105 m2 79% 2,9 g/kg

MÅL 426-426-1290 mm

(B-D-H)

19


20

Rais Viva


rais Nyhed

Cirkelrund brændeovn, enklere og mere stilrent kan det næppe gøres. Helt glat overflade og stor låge af glas. Viva kan fås med drejesokkel, så flammebilledet kan vendes efter ønske. Har utallige placeringsmuligheder. Fås også med sideglas så ilden kan ses fra tre sider - alle glas holdes bemærkelsesværdigt rene af luftsystemet. Alt i alt syner ilden ekstra meget i en Viva. Ovnen har et nyudviklet, luftkølet håndtag. Desuden rysterist og en fiks askeskuffe. Der kan etableres top- eller bagafgang til røgrøret. Viva er født med Air-System, så forbrændingsluften kan hentes udefra.

Effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/-20o C) Virkningsgrad Partikler

2-6 kW 30-90 m2 79 % 3,1 g/kg

MÅL Ø444- 980 mm

(B-H)

21


rais Nyhed Her er RAIS´ nye bud på en lille, funktionel og enkel ovn med et kubistisk look. Q-Tee matcher typisk et mindre varmebehov og mindre rum. Snusfornuft og klassisk design. En næsten nuttet ovn, som giver rummet sjæl. Ovnen har luftkølet håndtag og et gedigent lukkesystem. Desuden rysterist og askeskuffe. Man kan vælge grundmodellen og stille den på gulvet eller på en plade - eller fremhæve ovnen ved at placere den på en bænk eller f.eks. en betonsokkel. Desuden findes Q-Tee i tre højder: 57 cm, 65 cm og 85 cm. Fås med låge helt af glas eller med ramme af stål. Ovnen kan fås med top- eller bagafgang til røgrøret. Til Q-Tee fås også Air-System.

Effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/-20o C) Virkningsgrad Partikler

2-6 kW 30 - 90 m2 80 % 0,8 g/kg

MÅL 435 - 388 - 570/650/850 mm

22

(B-H)


Rais Q-tee

23


24

Rais rina


rais Nyhed

Denne flotte og funktionelle, nye ovn har en elegant afrundet forside, skrå sider og fylder ikke meget. Rina har en stor glaslåge, og ilden fremtræder markant gennem den kæmpe rude. Rina er ideel til hjemmet, sommerhus eller hytte. Det nyudviklede, luftkølede håndtag er behageligt at bruge og lukker perfekt. Der er rysterist og en effektiv askeskuffe. Ovnen kan fås med top- eller bagafgang til røgrøret. Til Rina fås også Air-System, der tager forbrændingsluften udefra.

Effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/-20o C) Virkningsgrad Partikler

2-6 kW 30-90 m2 79 % 3,1 g/kg

MÅL Ø 461 - 410 - 900 mm

(B-D-H)

25


Denne smukke ovn er skabt i rene linjer via et slankt og højt design, som fremhæver stuens rumlighed. Den store, buede glasdør lader ilden komme til sin ret, så den kan opleves fra hele rummet. Speciel god til et hjørne. Låge i stål og glas eller låge helt i glas. Mulighed for drejesokkel og for Air-System. Fås med åbent eller lukket brænderum.

Effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/-20o C) Virkningsgrad Partikler

2-6 kW 30-90 m2 76% 3,9 g/kg

MÅL 435 - 428 - 1240 mm

26

(B-D-H)

Rais Palo


Kunstnerpar tændte på skulpturel brændeovn fra Rais Kunstnerne Inger og Jørgen Pedersen fra Herning ville egentlig blot udskifte brændeovnen i deres stue. Da de gik rundt i pejsecenteret blandt de mange modeller, syntes de, at det måske nok sådan var lidt hip som hap. Den ene kunne vel være ligeså god som den anden? Men da forhandleren tændte op i en RAIS Pilar, skete der noget. - Den har jo et fantastisk flammebillede, siger Inger Pedersen. Samtidig så de et foto af den oxyderede udgave, der står rustenrød. Hjemme havde parret netop bygget deres atelier på 450 kvadratmeter med mellem tre og seks meter til

loftet, kobber udvendig og brunlig stålkonstruktion indvendig. - Vi tændte så at sige på den ovn. Vi overvejede prisen en ekstra gang men der var ingen vej tilbage... Nu er den en helt uundværlig del af miljøet i atelieret - jeg er ikke mindre end fantastisk glad for den. Når Inger går i gang i sin mindre del af rummet, tænder hun først op i Pilaren og vender ilden til sin side. Det er næsten et ritual. Når flammerne bevæger sig bag ruden, luner det og giver ro. Arbejdsro. Velbehag. - Inger vil gerne have det lidt mere varmt end jeg, så det er perfekt, at vi kan dreje den mod hendes hjørne.

Når vi så har en gruppe gæster inde til et foredrag om kunst, ja så vender vi den ud mod rummet. Så står den i baggrunden og giver liv og varme, siger Jørgen Pedersen. Da atelieret er grundigt isoleret og har et godt lysindfald fra store ruder, ja så er varmen herfra, fra pillefyrets skorsten og fra Pilaren tilstrækkelig i en stor del af året uden brug af gulvvarmen. Brændeovnen fungerer altså her både som en del af varmeforsyningen og giver sit bidrag til det kreative miljø i rummet. Men ikke nok med det. - Nej, for jeg synes, at den er så flot og markant, genialt konstrueret i sin høje,

slanke form med rør til loftet, at den er en del af kunsten - den er skulpturel i sig selv, siger Inger Pedersen. Med til historien hører, at parret senere fik valgt en anden RAIS til stuen, en Q-20.

27


Vesta award 2009

Klassedesign. Imponerende, cirkelrund brændeovn, som er indbegrebet af rene linjer og enkelhed. Manifesterer sig flot i rummet ved åbent til kip. Wau. Glat og fuldendt overflade. En kæmpemæssig buet glaslåge tegner en markant front og åbner for et uhindret syn til ilden. Kan dreje 70, 160 eller 360 grader. Fås i to højder: 152 og 172 cm.

Effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/-20o C) Virkningsgrad Partikler

2-6 kW 30-90 m2 76% 3,9 g/kg

MÅL Ø440 - 1520/1720 mm

28

Rais Pilar

(B-D-H)


Som navnet antyder, er hver enkelt brændeovn helt unik. Den rå stålovn får nemlig sin enestående overflade i kraft af en oxyderingsproces, der foregår under åben himmel: vind, temperatur og regn skaber i skøn forening den helt særlige overflade i en periode på op til fem uger, hvor ovnene manuelt bliver drejet, så patineringen sker jævnt. Efter endt oxydering behandles ovnen med en olie, der fremhæver den flotte, gyldne glød. Så er Pilar Unik klar til at vække begejstring og sætte karakter på boligen.

Rais Pilar uniq

29


Rais Q-Bic

30


Kubistisk brændeovn - en skulptur i stuen... Bemærkelsesværdigt store glasflader giver indkig til flammerne fra to sider - med det flotte design dekorerer Q-Bic dit hjem også uden ild. Ovnen har fine og enkle linjer, hvor lågen dækker hele sidefladen. Med drejesokkel kan ilden vendes mod ethvert verdenshjørne efter temperament. Med fast sokkel er ovnen perfekt i et hjørne. Indbygget brændemagasin i bunden.

Effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/-20o C) Virkningsgrad Partikler

2-6 kW 30-90 m2 75% 3,4 g/kg

MÅL 404 - 404 - 1060 / 1270 mm (B-D-H)

31


nytte og æstetik “Tendensen er helt klar: brændeovnen er et arkitektonisk element i boligindretningen. De nye, indbyggede brændeovne er et stærkt redskab, der kombinerer pejsens charme, brændeovnens nytteværdi og arkitektens æstetik, og jeg er begejstret over mulighederne for at lege arkitektonisk med ilden over alt i boligen”.

32

Mark Krebs, arkitekt, Bjerg Arkitektur www.bjerg.nu


Art of fire Design til det moderne hjem er funktionelt og enkelt. Det er kvalitet i eksklusiv finish fra detalje til helhed. Det klassiske formsprog er dansk tradition, dybtgående viden og innovativ nytænkning. Det er dansk design skabt til oplevelse, råhygge og effektiv opvarming. Vi kalder det “Art of Fire” - et kompromisløst og æstetisk koncept baseret på 35 års forpligtende nysgerrighed, mod og vilje til at udvikle det sublime. Ambitionsniveauet er helt i top både for form og kvalitet, da vores bærende ide er, at kun det ypperste forslår, når den moderne bolig skal indrettes.

33


Rais Rondo

The original. Flot og cirkelrund. Lige dele moderne klassiker og kulturarv. Den velkendte, tidløse brændeovn med tre-deling: bagefagshylde, brændkammer og brændemagasin. Skabt i fine, rene linjer med skjulte hængsler. Fantastisk luftsystem og forbrændingsteknik. Kan leveres med drejesokkel.

Effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/-20o C) Virkningsgrad Partikler

3-8 kW 45-120 m2 80% 3,3 g/kg

MÅL Ø 490 - 1030 mm

34

(B-D-H)


Rais Avant

Klassisk, robust ovn fra RAIS! Enkel, elegant og funktionel. Fantastisk lidt pladskrævende, slim line. Flot look fra fronten, hvor den meget store glasrude giver et godt view til ilden. Let rustik raffineret stil, som passer i mange hjem. Stort brændkammer, hvor der virkelig kan fyres op. Klar, parat, fyr! Brænder godt også ved lav effekt. God betjeningshøjde. Mulighed for drejesokkel og for varmeakkumulering.

Effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/-20o C) Virkningsgrad Partikler

2-7 kW 30-105 m2 76% 2,5 g/kg

MÅL 510 - 440 - 1185 mm

(B-D-H)

35


Klassisk brændeovn med et design, som holder en hel generation. Topmoderne forbrændingssystem, stort brændkammer og plads til brænde i bunden. Brændemagasinet kan dækkes med plade. Rustik støbejernslåge, kæmpe glasrude og enkel betjening.

Effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/-20o C) Virkningsgrad Partikler

2-7 kW 30-105 m2 76% 2,5 g/kg

MÅL 510 - 408 - 1056 mm

36

Rais Epoca

(B-D-H)


Rais Poleo

Gedigen, organisk formet, klassisk brændeovn med stort brændkammer. Det venlige, afrundede design gør den nem at indpasse mange steder. Stor glaslåge, så ilden syner markant og spreder hygge i stuen. Enkel betjening og topmoderne forbrændingsteknik og luftsystem. Brændemagasinet kan dækkes med plade. Fås i to højder: 95 cm og 106 cm.

Effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/-20o C) Virkningsgrad Partikler

2-7 kW 30-105 m2 76% 2,5 g/kg

MÅL 574 - 448 - 950 / 1058 mm (B-D-H)

37


Rais Geo En brændeovn i særklasse med et prisbelønnet design og smukt udstyret med finsk natursten. Hver ovn har sit unikke særpræg skabt af naturen selv... Fantastiske egenskaber, da den såvel er konvektionsovn, der giver hurtig varme, som i kraft af stenkappen holder på varmen op til 15 timer efter, at forbrændingen er hørt op. Kan kombineres med Air-System, der tager luften udefra perfekt til passiv- eller lavenergihus. Fås i to højder: 126 cm eller 161 cm.

Effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/-20o C) Virkningsgrad Partikler

3-8 kW 45-140 m2 79% 3,95 g/kg

MÅL 450 - 450 - 1260 / 1610 mm (B-D-H)

38


FEDTSTEN Klassisk designet ovn i smuk, organisk form - nem at indplacere mange steder. Sider og topstykke er udstyret med karakteristiske, finske natursten formet efter ovnen. De akkumulerer energien og forlænger varmeafgivelsen i tre-fire timer efter, at forbrændingen er hørt op. Optimeret forbrændingsteknik og stort brændkammer. Nem at betjene og god indfyringshøjde.

Effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/-20o C) Virkningsgrad Partikler

2-7 kW 30-105 m2 76% 2,5 g/kg

MÅL 574 - 448 - 1092 mm

(B-D-H)

Rais Poleo

39


Som bekendt går vi hos RAIS meget op i både helhed og detalje. Derfor tegner og producerer vi også et funktionelt og strømlinet tilbehør til vores ovne. Elegant og enkelt. Både vores konvektionsriste, brændekurve og pejseværktøj er udført i den sædvanlige RAIS-kvalitet.

Praktisk, enkel og tidløs stålreol til f.eks. brændet. Tidløs og enkel. Godt kram. Kan også lægges ned som bænk, forsyn evt. med puder. Fås i to modeller - med to eller tre rum. Brændereol 2-rums H-B-D 98x31x36 Farve sort Brændereol 3-rums H-B-D 149-31-36 Farve sort

brændereol

TILBEHØR

Helhed og detalje

VARMEAKKUMULERING Finske natursten holder på varmen... Fra gammel tid har man vidst, at sten, der bliver varmet op, holder på varmen. Sådan er det også, når man forer en brændeovn med finsk natursten: ovnen akkumulerer varmen og giver strålevarme fra sig over længere tid. Dermed udnyttes brændet bedre. Eksempelvis giver det eftervarme i otte timer, når man brænder fire kg træ i en Pilar 172 forsynet med 94 kg sten. Også til Q-20 og til Avant kan der fås natursten, også kaldet fedtsten. Modellerne Geo og Poleo Fedtsten har en udvendig beklædning af sten. Når eksempelvis RAIS Geo er varmet op, afgiver den sin varme over 15 timer.

40


rais tetra

rais Nyhed

Flot designet pejseværktøj, som klæder en strømlinet ovn. Fin match-effekt mellem materialerne stål, jern og beton. Til montering på væg. Eller stående på gulv. Massiv fod sørger for, at den står stabilt. Med ildrager, kost og skovl.

rais woodwall Elegant vægholder i stål med bagplade, så brændet ikke rører muren. Så er der altid rigeligt med tørt træ lige ved hånden. Let at montere.

41


rais carry

Fiks, arkitekttegnet, stilren brændekurv i letmetal. Passer ind alle steder. Fås i flere trend-farver. God at bære og nem at fylde og tage fra.

rais Nyhed

rais buteo Elegant RAIS-design, hvor pejseværktøjet sidder i en organisk formet holder, der virker næsten svævende, når den er monteret på væggen. Gulvmodellen har en cirkelrund fod i beton, så den står godt og stabilt. Med ildrager, kost og skovl.

42


rais konvektionsriste Alle RAIS-produkter er skabt med stor omtanke for at opnå et kvalitetsdesign. Det gælder også for vores tilbehør - eksempelvis konvektionsriste, som indmures sammen med en indsats. Når vi taler om indsatse, repræsenterer de to typer af konvektion. Dels den, der er indbygget i ovnen, dels den, der efter reglerne skal etableres ved indbygning af ovnen - under og over ovnen. For indsatse er der angivet et minimum af konvektionsareal, der skal overholdes afhængig af type materiale, der indbygges i. Herved sikres det, at ovnen bliver luftkølet, så væggen ikke bliver overophedet. For at gøre det nemt at overholde kriterierne har RAIS designet konvektionskasser med riste, der passer i størrelsen til de enkelte indsatse: Q-Bic Indsats, RAIS 2:1 og RAIS 700. Dertil kommer konvektionsriste, der passer i bredden til ovnene. Herved skabes en flot helhed, når ristene flugter med indsatsen. Ristene fås i to modeller - med lange riller og med huller. Risten svarer i højden til et skifte, mursten med fuge.

43


05

NING

8

0

TEKNISKE DATA:

6 kW 3-9 kW 60-135 m 2

 





Hulmål (BxH) 736 x 479 mm

 

Se brugermanual

VÆGT

140 kg  



B-B

B A-A



893

Hulmål (BxH) 736 x 479 mm



 





FORKLARING TIL SKEMA

A

Indbygningsmål - brandhæmmende materiale  (se iøvrigt brugermanual)













Tilbehør  -  x A x





Glaslåge Røgafgang: Top Luftkølet håndtag Air-System  og ben Teleskopben Ramme i specialmål

Standard x x  x  x - -



SPECIFIKATIONER:

 

B





 konvektionsareal top min 800 cm2 

bund min 490 cm2

B

    

B-B





B Foran gulv standard 30 cm med mindre andet er oplyst i brugsanvisningen.







 

Ved opstilling skal brugermanual og mærkeskilte følges.

 













På grund af den stadige tekniske udvikling forebeholder vi os ret til at foretage ændringer uden varsel i såvel specifikationer som farver og udstyr. Der tages endvidere forbehold for fejl i tekst, billeder og specfikationer.













A



E Afstand til brændbart materiale til væg ved siden. D Afstand til brændbart materiale til væg ved bagside.

A-A

A



AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

Q Afstand fra center røgudgang i top til toppladens bagkant.







Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/20 gr.)

konvektionsareal top min 800 cm2 bund min 490 cm2

Indbygningsmål - mursten



EFFEKT

 





Pejseindsatsens ydre mål 807-466-910 mm Brændkammerets indre mål  500-244-374 mm Indbygningsmål 736-479 mm Rammens ydre mål (B-H) 746-489 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm

893

MÅL (B-D-H)

B

44

RK

N OR D IS

MILJØMÆ

57

specifikationer

Rais 2:1

K


EFFEKT

B

B

VÆGT

Røgafgang: Top Air-System Ramme i specialmål Adapter B

A

B



Hulmål (BxH) 730 x 616 mm



 

05

 



konvektionsareal top min 800 cm2 bund min 530 cm2







A



B

Hulmål (BxH) 840 x 545 mm

A-A

B-B

A-A

B-B



























 





45 













  











  

B











Indbygningsmål - brandhæmmende materiale  (se iøvrigt brugermanual)













B



B

A



A















 













 



A-A

B-B

















konvektionsareal top min 700 cm2 bund min 350 cm2







B-B





Indbygningsmål - brandhæmmende materiale  (se iøvrigt brugermanual) 









 

A











Glaslåge

A-A

Tilbehør x  x x  x



Stållåge



A-A

Standard x - x - - -



SPECIFIKATIONER:

Tilbehør x B x x

B-B

 



B

125 kg

 



Stållåge, venstre eller højrehængt Glaslåge, venstre eller højrehængt Røgafgang: Top Luftkølet håndtag A Air-System Ramme i specialmål

Standard x - x x - -



SPECIFIKATIONER:

B-B

A

Hulmål (BxH) 840 x 545 mm



A-A



91 kg

A

B



AFSTAND til brandbart materiale Se brugermanual

 

konvektionsareal top min 700 cm2 bund min 400 cm2



5 kW 3-7 kW 60-105 m 2

Se brugermanual

VÆGT

Indbygningsmål - mursten 



Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/20 gr.)

Hulmål (BxH) 724 x 586 mm

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE 

A



Pejseindsatsens ydre mål 825-485-535 mm Brændkammerets indre mål 562-286-300 mm Indbygningsmål 840-545 mm Rammens ydre mål 864-574 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm

B

A

5 kW 3-7 kW 60-105 m 2

MÅL (B-D-H)

konvektionsareal top min 700 cm2 bund min 350 cm2

Indbygningsmål - mursten

A

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/20 gr.)

0

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

EFFEKT

8

 



Pejseindsatsens ydre mål 700-480-570 mm Brændkammerets indre mål 530-245-380 mm Indbygningsmål 724-545-586/730-580-616 mm Rammens ydre mål 750-636 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm

NING

TEKNISKE DATA:

MILJØMÆ

RK

Rais 700

K

57

Rais 600

N OR D IS

specifikationer indsatse


specifikationer indsatse 

C-C

 

TEKNISKE DATA: 



EFFEKT

Se brugermanual 130 kg



Se brugermanual

Glaslåge Røgafgang: Top og bag Luftkølet håndtag Air-System Ramme i specialmål Ben

Standard x x x x - -

C-C

Tilbehør x x

B



A

 konvektionsareal top min 1000 cm2 bund min 660 cm2

A-A

A

 

A-A

Standard x x x - -

E







B

A

B

Hulmål (BxH) 417 x 858 mm

Hulmål (BxH) 425 x 858 mm

140 kg

Røgafgang: Topafgang Luftkølet håndtag Stållåge med glas Air-System Ramme i specialmål



Indbygningsmål - brandhæmmende materiale (se iøvrigt brugermanual)

A

E-E

E

SPECIFIKATIONER:





konvektionsareal top min 375 cm2 bund min 225 cm2

 

VÆGT



SPECIFIKATIONER:

konvektionsareal top min 500 cm2 bund min 250 cm2

4,5 kW 2-6 kW 30-90 m 2

A-A

A

mm mm mm mm mm

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE



VÆGT

C

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/20 gr.)

Hulmål (BxH) 492 x 810 mm

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

426-418-850 288-288-500 417-425-858 446/437-896 Ø150

EFFEKT



5 kW 3-7 kW 60-105 m 2 

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/20 gr.)

Pejseindsatsens ydre mål Brændkammerets indre mål Indbygningsmål Rammens ydre mål (B-H) Røgafgang (diameter)

Tilbehør x x





 B-B

A-A



 A

B

A

 

B

 



Indbygningsmål - mursten 

MÅL (B-D-H)

B-B

 

B





Pejseindsatsens ydre mål 541-490-948 mm C Brændkammerets indre mål 370-380-411 mm Indbygningsmål 492-810 mm Rammens ydre mål 502-822 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm

 

Indbygningsmål - mursten

MÅL (B-D-H)

 

A

 

TEKNISKE DATA:

Rais Q-BIC INDSATS





Rais 800

 



 





C





konvektionsareal top min 500 cm2 bund min 250 cm2

E



C-C



 



A

B

C



  



D-D



 

C-C

 

D



 B

D

 

 



C

 

 

 





 

 







B



Hulmål (BxH) 425 x 858 mm

B-B



46

D

 



 

D







C

Hulmål (BxH) 417 x 858 mm



B-B











 B

C



E





C







A















B-B

A-A

896





 C

Hulmål (BxH) 490 x 810 mm









 C





C-C







C



B-B





B



C



A





Indbygningsmål - brandhæmmende materiale

 (se iøvrigt brugermanual) 

E-E



 




05

05

N OR D IS

NING

Rais Viva 98

MILJØMÆ

RK

TEKNISKE DATA:

0

K

8

57

57

8

MILJØMÆ

NING

Rais Q-20

K

RK

N OR D IS

specifikationer brændeovne 0

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center Air-System tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang topplade Afstand fra gulv til center røgafgang bagside

426-426-1290 mm 308-275-558 mm Ø150 mm

213 mm

121 mm

1250 mm

1170 mm

EFFEKT Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/20 gr.)

5 kW 3-7 kW 45-105 m 2

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE Til væg ved siden ( låge ) Til væg ved siden ( glas ) Til væg ved bagside

600 mm 300 m m 150 mm

VÆGT

155 kg 20 kg

- for akkumuleringssten

SPECIFIKATIONER: Røgafgang: Top og bagside Stållåge med glas Drejesokkel m/drejelig røgstuds Air-System Varmesten

Standard x x - x -

Tilbehør x x

Brændeovnens ydre mål Ø444-980 mm Brændkammerets indre mål 295/320-225-393 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm Afstand fra center til toppladens bagkant 220 mm Afstand fra gulv til center Air-System tilslutning 120 mm Afstand fra gulv til center røgafgang topplade 920 mm Afstand fra gulv til center røgafgang bagside 845 mm

EFFEKT Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/20 gr.)

4,5 kW 2-6 kW 30-90 m 2

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE Til væg ved siden Til væg ved bagside Til ikke brandbar væg og ved sider og bagside anbefales

400 mm 100 mm 50 mm

VÆGT

98 kg

SPECIFIKATIONER:

Standard x - x x x x -

Glaslåge Sideglas Luftkølet håndtag Røgafgang: Top og bagside Rysterist og askeskuffe Air-System Drejesokkel og drejelig røgstuds

Tilbehør x x

A









150



. 1290

426 .

600/300

A-A

.

A

.



47


Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/20 gr.)

mm

EFFEKT

mm mm

4,1 kW 2 - 6 kW 30 - 90 m 2

Til væg ved siden Til væg ved bagside Til ikke brandbar væg og ved sider og bagside anbefales

50 mm

SPECIFIKATIONER:

Standard Tilbehør - x x x x x - x

Til væg ved siden Til væg ved bagside Til ikke brandbar væg og ved sider og bagside anbefales

350 mm 150 mm

VÆGT

105 kg

50 mm

Standard x x x x x













A

 



 A

48







 



 







 



A





A-A A A-A



A-A







A

A

Tilbehør -





 



4,5 kW 2-6 kW 30-90 m 2

A-A

 A



786 mm

Glaslåge Røgafgang: Top og bagside Luftkølet håndtag Rysterist og askeskuffe Air-System

A-A



119 mm

SPECIFIKATIONER:

80/83/95 kg

Glaslåge Stållåge med glas Røgafgang: Top og bagside Luftkølet håndtag Rysterist og askeskuffe Air-System

179 mm

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

275 mm 350 mm

VÆGT

461-410-900 mm 295-225-393 mm Ø150 mm

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/20 gr.)

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE



05

05

mm

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center Air-System tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang topplade

mm mm mm

EFFEKT

A

NING

Brændeovnens ydre mål 435-388-570/650/850 Brændkammerets indre mål 310-280-220 Røgafgang (diameter) Ø150 Afstand fra center til toppladens bagkant 131 Afstand fra gulv til center Air-System tilslutning (væg) 110/190/390 Afstand fra bagside ovn til Air-System (gulv) 205 Afstand fra gulv til center røgafgang topplade 456-642-842



0

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

A

8

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:



Rais Rina

MILJØMÆ

RK

0

K

57

57

8

N OR D IS

MILJØMÆ

NING

Rais q-tee

K

RK

N OR D IS

specifikationer brændeovne

A














05

8

0

Rais Q-BIC 127 / 106

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

435-428-1240 mm 275-245-475 mm Ø150 mm

207 mm

120 mm

1219 mm

H: 1720/1520

H: 1240

2000 mm

1875 mm

1750 mm

1625 mm

250 mm

125 mm

1500 mm

Standard Tilbehør - x x x - x x - x

375 mm

250 mm

mm mm

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/20 gr.)

4,5 kW 2-6 kW 30-90 m 2

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE (låst model) Til væg ved siden 2000 mm Til væg ved bagside mm m/drejefod Afstand til1875 brændbart Til ikke brandbar væg ved sider 1750 mm og bagside anbefales 1625 mm Til ikke brændbar væg bagside 1500 mm VÆGT 1375 mm 1250 mm SPECIFIKATIONER: 1125 mm Luftkølet 1000 håndtag mm Drejesokkel/drejelig røgstuds 875 mm Air-System Røgafgang750 top mm 625 mm 500 mm 375 mm 250 mm 125 mm 0m

350 mm 350 mm 750 mm 100 mm 300 mm •

B: 404 kg 153/143 •

D: 404

Standard x - x x

Tilbehør x -

125 mm

1750 mm

1625 mm

1625 mm

1375 mm

1250 mm

B:435 435

• •

1125 mm 1000 mm

D: 428

1375 mm 1250 mm

1250 mm

1125 mm

1125 mm

1000 mm

875 mm

H:1240 1240

750 mm 625 mm 500 mm

750 mm 625 mm 500 mm

375 mm 250 mm

125 mm

125 mm

202

350/750 750

C:

D: 404

125 mm

0m

0m

49

228

150/950

C:

Y:

50/950

207 C:

X: 400

• •

500 mm

250 mm

B:404 404

625 mm

250 mm

Y: 150

750 mm

375 mm

• •

875 mm

375 mm

0m

350 750

1500 mm

1375 mm

1000 mm

875 mm

1750 mm

1500 mm

H:1720/1520 1720/1520

1500 mm

1625 mm

Y:

Y:

750

02

C:

. Ø456 456 .•

1875 mm

1270/1060 H: 1270/1060

1875 mm

2000 mm

·228 220·

207

X: 400

2000 mm

1750 mm

150/950

C:

Y:

X:

0m

Y: 150

X: 150/950

0m

1875 mm

1375 mm

1125 mm Topplade rustfri stål Glaslåge mm 1000 Røgafgang: Top og 875 bagside mm C: 218 H: 896 Drejesokkel/drejelig røgstuds 750 mm Air-System 625 mm Varmeakkumuleringssten 500 mm

375 mm

200/170 kg

SPECIFIKATIONER:1250 mm

x x - x x

500 mm

1500 mm

B: 446

Røgafgang: Top og bagside x 1125 mm Drejesokkel og drejelig røgstuds - 1000 mm Lukket brændemagasin - mm Luftkølet 875 håndtag x 750 mm Air-System - 625 mm Glaslåge -

D: 428 Tilbehør •

100

B:Standard 435 •

Y:

VÆGT

1625 mm

125 kg

1500 mm

2000 mm

1375 mm

50 mm

400 mm 150 mm 950 mm • Ø456 220 mm

mm mm mm

EFFEKT 1250 mm

Til væg ved siden Til væg ved bagside 2000 mm Afstand til brændbart m/drejefod 1875 mm Til ikke brandbar væg og 1750 mm X: 200 ved sider og bagside anbefales

1625 mm

SPECIFIKATIONER: 1250 mm

1125 mm

400 mm 150 mm

1375 mm

5 kW 2-6 kW 30-90 m 2

Brændovnens ydre m. 404-404-1270/1060 Brændkammerets indre mål 288-288-500 Røgafgang (diameter) Ø150 Afstand fra center til toppladens bagkant 202 Afstand fra gulv til center Air-System tilslutning 120

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE (låst model)

Til væg ved siden 2000 mm Til væg ved bagside 1875 mm Til ikke brandbar væg og mm anbefales ved sider 1750 og bagside

VÆGT

1000 mm

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

875 mm

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/20 gr.)

750 mm

5 kW 2-6 kW 30-90 m 2

625 mm

EFFEKT

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/20 gr.)

500 mm

EFFEKT

375 mm

1111 mm

250 mm

125 mm

Brændeovnens ydre mål Ø440-1720/1520 mm Brændkammerets indre mål 275-245-475 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm Afstand fra center til toppladens bagkant 220 mm Afstand fra gulv til center Air-System tilslutning 175 mm Afstand fra gulv til center røgafgang topplade 1282 mm Afstand fra gulv til center røgafgang bagside 1386 mm

0m

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center Air-System tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang topplade Afstand fra gulv til center røgafgang bagside

H: 1270/1060

05

Rais Pilar 172 / 152

NING

0

MILJØMÆ

57

57

8

K

RK

N OR D IS

MILJØMÆ

NING

Rais palo

K

RK

N OR D IS

specifikationer brændeovne


TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

892 mm

EFFEKT 5 kW 3-8 kW 45-120 m 2

500 mm 100 mm 50 mm 138 kg

1875 mm

1500 mm

255 245 •

C:

1625 mm

Y: 100 X: 500

1750 mm

Standard Tilbehør - x x • Ø490 • - x x - x x x -

H: 1030

1375 mm 1250 mm 1125 mm

1000 mm

Ø490 Ø510 Ø490

05

EFFEKT

Nominel effekt 2000 mm Effekt 2000 mm 2000(min-max) mm 1875 mm Opvarmer (v/20 gr.)

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE Til væg ved siden 2000 mm Til væg ved bagside 1875 mm Til ikke brandbar væg og mm anbefales ved sider 1750 og bagside 1625 mm VÆGT 1500 mm 1375 mm SPECIFIKATIONER: 1250 mm Topplade fedtsten 1125 mm Bagefagsrum 1000 mm Bagefagsplade fedtsten Røgafgang: Topmm og bagside 875 Drejesokkel og drejelig røgstuds 750 mm Luftkølet håndtag 625 mm Air-System 500 mm 375 mm 250 mm 125 mm 0 m mm 2000

EFFEKT 4,5 kW 2-7 kW 30-105 m 2

1875 1875mm mm 1750 mm 1750 1750mm mm AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE 1625 mm Til vægmm ved 350 mm 1625 1625 mmsiden mm Til1500 væg ved bagside 175 mm 1500 mm 1500 mm Til1375 ikke brandbar væg og mm 1375 mm ved sidermm og bagside anbefales 50 mm 1375 1250 mm 1250 1250mm mm VÆGT 138 kg 1125 mm 1125 1125mm mm 1000 mm • B: 1000 SPECIFIKATIONER: Standard 446 • •• Tilbehør 1000mm mm • • B: 875 mm Top og bagside B:446 446 Røgafgang: x 875 875mm mm Drejesokkel - 750 mm og drejelig røgstuds • x 750 750mm mm • • Luftkølet håndtag x 625 mm Air-System x 625 625mm mm 500 mm Varmeakkumuleringssten - x 500 500mm mm 375 mm 375 375mm mm 250 mm 250 250mm mm 125 mm 125 125mm mm • 0m • • 00mm Y: 100 Y:Y:100 175 100 •

H: 896 896 H: H: 896

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/20 gr.)

Nominel effekt 2000 mm Effekt 2000(min-max) mm 2000 mm Opvarmer (v/20 gr.) 1875 1875mm mm

4,5 kW 2-7 kW 30-105 m 2

1875 mm 1750 1750mm mm AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE 1750 mm Til vægmm ved 350 mm 1625 1625 mmsiden 1625 mmbagside Til væg ved 175 mm 1500 1500mm mm Til1500 ikke brandbar væg og mm 1375 mm 1375 mm ved sider og bagside anbefales 50 mm 1375 mm 1250 1250mm mm 1250 mm VÆGT 123 kg 1125 1125mm mm 1125 mm 1000 1000mm mm SPECIFIKATIONER: Standard • • Tilbehør • • B: 1000 mmTop og bagside B:446 446 Røgafgang: x • B: 446 • 875 875mm mm 875 mmhåndtag Luftkølet x 750 mm 750 mm • • Air-System x 750 mm • 625 625mm mm brændemagasin Afdækning - x 625 mm 500 500mm mm 500 mm 375 375mm mm 375 mm 250 250mm mm 250 mm 125 125mm mm 125 mm •• 00m m • 0m Y:Y:100 175 100

H:896 896 896 H:H:

992 mm

Y:

• •

.

• • •

510

.

.

100

•• •

C: .181 218 . 218 C: C: 218

120 mm

Brændeovnens ydre mål 510-408-1056 mm Brændkammerets indre mål 360-240-380 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm Afstand fra center til toppladens bagkant 121 mm Afstand fra gulv til center Air-System tilslutning 118 mm Afstand fra gulv til center røgafgang topplade 1015 mm Afstand fra gulv til center røgafgang bagside 928 mm

X: 200 X:X: 350 200 200

255 mm

8

Brændeovnens ydre mål 510-440-1185 mm Brændkammerets indre mål 360-240-380 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm Afstand fra center til toppladens bagkant 223 mm Afstand fra gulv til center Air-System tilslutning 133 mm Afstand fra gulv til center røgafgang topplade 1030 mm Afstand fra gul til center røgafgang bagside 943 mm

C: 223 218 C: C:218 218

Ø490 - 1030 mm 336-289-345 mm Ø150 mm

X: 200 X: X:200 350 200

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center Air-System tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang topplade Afstand fra gulv til center røgafgang bagside

57

MÅL (B-D-H)

Rais Epoca

•• •

.

510

.

.

625 mm 500 mm 375 mm

1056

H: 1030

750 mm

1185

875 mm

250 mm 125 mm 0m

245

: 500

50

Y: 100

.

05

TEKNISKE DATA:

0

MILJØMÆ

NING

TEKNISKE DATA:

8

K

57

Rais Avant

NING

Rais rondo

N OR D IS

MILJØMÆ

RK

K

RK

N OR D IS

specifikationer brændeovne 0


TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

Brændeovnens ydre mål 574-448-950/1058 mm Brændkammerets indre mål 360-240-380 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm Afstand fra center til toppladens bagkant 224 mm Afstand fra gulv til center Air-System tilslutning 120 mm Afstand fra gulv til center røgafgang topplade 909/1017 mm Afstand fra gulv til center røgafgang bagside 822/930 mm

Brændeovnens ydre mål 490-490-1260/1610 mm Brændkammerets indre mål 288-288-500 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm Afstand fra center til toppladens bagkant 225 mm Afstand fra gulv til center Air-System tilslutning 120 mm Afstand fra gulv til center røgafgang topplade 1039 mm Afstand fra gulv til center røgafgang bagside 1365 mm

EFFEKT

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/20 gr.)

-

Standard x x x x x x x x x x

-

Standard x x x - - x x

Tilbehør x x -

175

224 .

574

H: 1610/1260

X:

225

Y: 300 •

C:

.

300

490 450 •

. 950/1058

N OR D IS

172 kg 75 kg

Sidebeklædning fedtsten Topplade fedtsten Røgafgang: Top og bagside Drejesokkel og drejelig røgstuds Afdækning brændemagasin Luftkølet håndtag Air-System

C:218 C: C: 218 . .224 218

200

X:200 X:X: 200 350

.

50 mm

heraf fedsten

•• •

.

574

SPECIFIKATIONER:

Tilbehør -

•• •

.

350 mm 175 mm

VÆGT

330 / 450 kg 225 / 345 kg

Sidebeklædning Sidebeklædning fedtsten Topplade stål Akkumuleringssten Låge i stål Luftkølet håndtag Air-System Røgafgang top og bagside (Geo 161) Røgafgang top (Geo 126) Vindue

mm

4,5 kW 2-7 kW 30-105 m 2

Til væg ved siden Til væg ved bagside Til ikke brandbar væg og ved sider og bagside anbefales

50 mm

SPECIFIKATIONER:

mm

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

400 mm 300 mm 300 mm

heraf fedtsten

mm

. .

Y:Y:100 175 100 Y: 100

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (v/20 gr.)

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

VÆGT

mm

EFFEKT

5 kW 3-8 kW 45-120 m 2

Til væg ved siden Til væg ved siden (låge) Til væg ved bagside Til ikke brandbar væg og ved sider og bagside anbefales

mm mm mm

1092

H:896 896 H:H: 896

1875 mm 1875 mm 1750 mm 1750AFSTAND mm TIL BRÆNDBART MATERIALE 1750 mm væg ved siden 350 mm 1625 mm 1625Til mm 1625 Til mm væg ved bagside 175 mm 1500 1500mm mm Til ikke brandbar væg og 1500 mm 1375 mm 1375ved mm sider og bagside anbefales 50 mm 1375 mm 1250 1250mm mm 1250 VÆGT mm 131/137 kg 1125 1125mm mm 1125 mm 1000 mm 1000SPECIFIKATIONER: mm Standard Tilbehør • • B: 1000 Røgafgang: mm B:446 446 • • Top og bagside • B: 446 • x 875 875mm mm 875 mm Drejesokkel og drejelig røgstuds - x 750 750mm mm Afdækning brændemagasin - • • x 750 mm • 625 Luftkølet håndtag x 625mm mm 625 mm Air-System x 500 500mm mm 500 mm 375 375mm mm 375 mm 250 250mm mm 250 mm 125 125mm mm 125 mm •• 00m m • 0m

EFFEKT

8

.

.

4,5 kW 2-7 kW 30-105 m 2

Brændeovnens ydre mål 574-448-1092 Brændkammerets indre mål 360-240-380 Røgafgang (diameter) Ø150 Afstand fra center til toppladens bagkant 224 Afstand fra gulv til center Air-System tilslutning 120 Afstand fra gulv til center røgafgang topplade 1017 Afstand fra gulv til center røgafgang bagside 930

350

Nominel effekt 2000 mm 2000Effekt mm (min-max) 2000 Opvarmer mm (v/20 gr.) 1875 mm

fedtsten

51

05

05

05

Rais Poleo 106

MILJØMÆ

NING

0

K

RK

57

8

MILJØMÆ

57

Rais geo 126 / 161

K

NING

NING

0

N OR D IS

MILJØMÆ

RK

K

RK

8

57

Rais Poleo 95 / 106

N OR D IS

specifikationer brændeovne 0


PĂĽ grund af den stadige tekniske udvikling forebeholder vi os ret til at foretage ĂŚndringer uden varsel i sĂĽvel specifikationer som farver og udstyr. Der tages endvidere forbehold for fejl i tekst, billeder og specfikationer.

w w w. r a i s . c o m

Rais Katalog 2011  

Se det nyeste Rais katalog

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you