Page 1

Programa Tallers GENER - DESEMBRE 2013 www.rai.pangea.org/tallers Carnet soci/a 3â‚Ź


BIODANSA i EXPRESSIÓ CORPORAL Tallerista: Jorge Gómez Domínguez La Biodansa és un sistema d'integració humana, renovació orgànica, reeducació afectiva i re-aprenentatge de les funcions originàries de vida. La metodologia consisteix en induir vivències integradores mitjançant la música, el cant, el moviment, així com situacions de trobada en grup. L'Expressió corporal és una disciplina que utilitza el llenguatge del cos com a forma de comunicació i manifestació del conscient i l'inconscient de l'ésser humà.

Inscripcions: jorgemez1979@hotmail.com Sala: Traslobar Horari: dilluns 17−19h Preu: 20€/ mes


IOGA Tallerista: Jony García Les classes tenen la seva base en l'acció a través de les “asanas” (postures corporals que involucren la respiració, el cos i la consciència). El nivell és inicial i intermedi i si haguéssim de definir un estil seria fonaments de iyengar i hatha yoga. Expandir la consciència al llarg del nostre organisme; flexibilitzar, tonificar i enfortir l'estructura òssia i muscular; impactar a un nivell hormonal i mental; desenvolupar conceptes d'alineament, pranayama, etc. són les claus del treball que realitzem en les diferents sessions. Cal portar estoreta de yoga.

Inscripcions: jonygrd@gmail.com Sala: Traslobar Horari: dilluns 19−20.30h Preu: 40€/ mes (2 classes/setmana) 100€/ trimestre 45€/ 10 classes


DANSA BURLESQUE Tallerista: Sonia Barba Volem que puguis explorar la teva part més femenina tenint en compte que totes les dones, sense importar l'edat, complexió o coneixement de dansa, poden treure profit i divertir-se amb el Burlesque. D'aquesta manera aprendrem a valorar i exterioritzar la nostra part més femenina, sensual i divertida. Què guanyem? Autoestima, seguretat i molta diversió! Portarem roba còmode però molt sexy, corsers, boes, tacons, llenceria... no necessites tenir un cos d'escàndol, cada ballarina trobarà el seu propi personatge sense necessitat de despullar-se. Vine a explorar un món de sexualitat, sensualitat i feminitat i anima't a provar! Aconseguirem que et sentis com una deessa de la sensualitat!

Inscripcions: prostibulopoetico@gmail.com Sala: Traslobar Horari: dilluns 20.30−22h Preu: 55€/mes


DANSA CONTACT ACROBÀTICA Talleristes: Andrea i Jaime Aquest taller fusiona les tècniques de dansa contemporània, hatha yoga, dansa contact, acrobàcia de terra, acrobàcia en parelles i improvisació. L'objectiu és el desenvolupament d'una forma de dansa original, atrevida, creativa i orgànica. Dirigit a aquells i aquelles que vulguin divertir-se, explorar una mica més amb el seu cos i expressar el que senten a través del fluir de moviments acrobàtics (de nivell inicial a intermedi).

www.ciadospuntoscirco.com

Inscripcions: ciadospuntos@gmail.com Sala: Teatre Horari: dilluns 19−21h Preu: 35€/mes (classe de prova gratis)


GLOSA IMPROVISADA Tallerista: Carles Arquè La glosa és una forma de poesia oral popular i fins i tot una eina de comunicació. El taller té l'objectiu de recuperar i promoure la glosa com a tradició catalana i d'apropar els participants a aquesta tècnica tradicional d’improvisació oral a partir d'exercicis, tècniques i pràctica.

Inscripcions: karlitrus@gmail.com Sala: Teatre Horari: dilluns 20−21.30h Preu: 30€/mes (classe de prova gratis)


TELA, TRAPECI i ARO

Tallerista: Beatriz Contreras Beatriz Contreras dóna classes de trapezi en els Tallers Regulars de l'Escola de Circ Rogelio Rivel i d'Aeris i Teatre a l'Escola Juvenil i a l'Escola Infantil de Circ del Ateneu Popular de Nou Barris. S'ha format com a docent de Teatre a l'Argentina i ha completat la seva formació d'Aeris a Barcelona. Les classes consten d'una hora de preparació física i una hora de tècnica adaptada a cada persona. Nivell inicial i intermedi. www.myspace.com/beatrizcontreras www.facebook.com/beatrizcontreras66

Inscripcions: beatrizcontreras66@gmail.com Sala: Teatre Horari: Trapezi dimarts 11−13h divendres 14−16h Tela

dimecres 11−13h dissabtes 14−16

Aro

dimecres 11−13h

Preu: 44€ / 4 classes


DANSES TRADICONALS CATALANES Tallerista: Eva Sánchez Díaz Taller on s'aprenen els balls i les danses adscrits als gèneres més estesos de la geografia catalana: bolangera, ball pla, jota, ball de bastons, sardana curta, corrandes, ball rodó, gitanes..., així com danses col·lectives i de parella: masurca, xotis, etc. L'objectiu del taller és que tothom que així ho vulgui tingui la possibilitat d'apropar-se i entenre la dansa catalana i participar en l'aprenentatge d'un llenguatge que ens ve de molt lluny i que s'ha anat modificant tant per la influència de modes com per les diferents funcions socials que ha anat acomplint.

Inscripcions: antonia.brauns@gmail.com Sala: Cielito Horari: dimarts 19−21h Preu: 35€/mes


TARANTELLA – TAMBURELLO Tallerista: Piero Pesce Donar una definició de la Tarantella és una tasca difícil, no sols és un gènere musical instrumental que s'expressa amb danses i cants, sinó que també té un fort significat simbòlic i terapèutic, ja que té un efecte sobre qui el practica: tocant, cantant o ballant, així com sobre qui l'escolta o l'observa. La moderna definició d'art-teràpia (o músico-teràpia) es refereix a aquella expressió artística que acaba provocant una reacció beneficiosa a cos i ment. La Tarantella tal com es coneix avui dia, ha portat a terme aquesta tasca durant segles, ja que el fenomen del ball ritual i “terapèutic” té orígens tan profunds como els de la “cultura” humana. Aquest taller d'iniciació a la Tarantella ens farà entrar en l'infinit món d'aquest fenomen anomenat Tarantisme, lluny de llocs comuns i llegendes comercials.

Inscripcions: pieromusic@gmail.com Sala: Traslobar Horari: dimarts 19.30−20.30h Preu: 10€/ classe (mínim 4 classes)


IMPRO TEATRAL Tallerista: Mila von Chobiak Llençar-se al buit .... i flotar! El taller està pensat per tots aquells que vulguin tenir l’experiència de llençar-se al buit i des-de aïlli, amb l’energia del joc construir personatges e histories. Acostar-se de manera descontracturada al teatre en temps reial, on el joc te un paper fonamental, tant al entrenament com a l’impro mateixa. Una forma de comunicació profunda i divertida. Trobades setmanals d’un mínim de 2 hores dividides en calentament, jocs clàssics de l’impro (bas, 3 caps, improsonido, director, Boris, etc etc) i finalment la creació d’histories en temps reial. Segons el nivell del grup es contempla la possibilitat de fer una mostra a finals de trimestre.

Inscripcions: vonchobiak@gmail.com Sala: Teatre Horari: dimarts 20.30h−22.30h Preu: 120€ / 10 classes (20h)


DANSA AFRO Tallerista: Silvia Marchegiani En aquest taller ballem principalment dansa tradicional mandinga, de l'Àfrica subsahariana i derivacions d'afro caribeny i afro brasiler. Són ritmes enèrgics, ideals per aprendre a escoltar i a moure's amb les percussions, connectar-se amb la terra, descarregar tensions... Dirigit a principiants, no és necessària formació tècnica: ens aproparem a moviments molt harmònics i orgànics en els que no només fem servir els peus sinó també juguem amb la cadera, les cames, cap i espatlles. La dansa africana és ideal per fomentar la consciència i l'expressivitat corporal, per a connectar-nos amb nosaltres mateixos i amb els demès. Dirigit a principiants, no és necessària formació tècnica.

Inscripcions: afrodanzas@gmail.com Sala: Traslobar Horari: dimarts 21h−22.15h Preu: 25€/ mes − 7€/ classe


CUINA TRADICIONAL CATALANA Tallerista: Ernest Pons Es tracta d’un taller participatiu impartit per un cuiner experimentat on aprendrem, a través de la pràctica, els secrets de la cuina tradicional catalana. L'objectiu del taller és aprendre i recuperar els sabers culinaris catalans tradicionals, com a base d'una alimentació sana i equilibrada.

Inscripcions: ernest.inty@gmail.com Sala: Cuina i Cielito Horari: dimecres 10−13h Preu: 30€/ mes


CORDA Tallerista: Asvin Colorado Taller regular de corda de nivell inicial i intermedi. Treballarem la base tècnica de la disciplina, per a que els/les que comencen puguin anar-se familiaritzant amb la corda i els seus cossos es puguin anar adaptant progressivament. Alhora, les persones ja iniciades tindran un espai on perfeccionar la tècnica i guanyar fortalesa i resistència. Les classes comencen amb exercicis de preparació física i dediquem la segona part a la tècnica. Treballarem també des de terra per adquirir confiança sense la dificultat de l'alçada. Finalment, a les classes també es donarà espai al joc, la improvisació i al treball en equip.

Inscripcions: asvincolorado@hotmail.com Sala: Teatre Horari: dimecres 17−19h divendres 9.45−11.45h Preu: 45€/ mes (1 classe a la setmana)


PEKITI-TIRSIA KALI (esgrima tradicional filipí) Tallerista: Cornel Rodenbusch Kali és el nom de l’art marcial indígena de les Filipines. Els seus valors culturals i filosòfics es remunten en el passat, fa més de 1.500 anys. Des de l'inici Pekiti-Tirsia Kali convenç amb un mètode conseqüent i lògic d'auto-protecció, que està basat en l’aplicació de tècniques contraofensives per defensar-se. L’objectiu inherent és la supervivència digna. Per tant, una part íntegra de Pekiti Tirsia Kali és la filosofia positiva que abraça i aprecia la vida: creure en la vida i una bona salut. Pekiti Tirsia Kali no ensenya a lluitar sinó a estimar la vida i, per tant, a evitar conflictes o, si cal, a sobreviure situacions difícils. www.pekiti-tirsia.net

Inscripcions: cornelpeterrodenbusch@gmail.com Sala: Traslobar Horari: dimecres 18.30−20h Preu: 30€/ mes


ANTIGIMNASIA I MICROGIMNASIA Tallerista: María Dolores García Ruiz Treball corporal. A través de petits i subtils moviments proporcionem la flexibilitat i el to adequat a les diferents estructures musculars i articulars, disminuint les tensions i restablint la vitalitat de l'organisme. Recuperar o explorar la possibilitat de moviment del cos. Revisar hàbits posturals i de moviment i aprendre'n d'altres més sans. Experimentar, descobrir i redescobrir el cos, despertar noves zones i gaudir de la comunicació amb els sentits. Aquest taller va dirigit a totes les persones que cerquen més llibertat de moviment, una respiració més àmplia, natural i conscient o que tinguin inquietud per a conèixer-se des del seu propi cos. Persones amb estrès, dolors d'esquena, contractures, ciàtica, lumbagos, artrosis,... o simplement amb ganes d'ampliar la capacitat de sentir-se millor, experimentar-se i estimar-se. A qualsevol edat. Si el teu cos és feliç possiblement experimentis felicitat a cada moment. Més info: www.conscienciacorporal.weebly.com

Inscripcions: microgimnasia@gmail.com Sala: Teatre Horari: dimecres 19-21,30h Preu: 30€/ mes


GRUP DE CANT CORAL CANTS TRADICIONALS Tallerista: Carles Arquè Taller per a descobrir els ritmes i melodies de la música tradicional, amb els arranjaments corals contemporanis, amb acompanyament musical quan convingui. El principal objectiu de la creació d'un grup de cant coral és el foment de la pràctica del cant en grup i la comunicació entre els cantaires, com a part lúdica, i complementar-la amb el coneixement de la tècnica, estils de cant i aprofundiment en la teoria musical.

Inscripcions: karlitrus@gmail.com Sala: Traslobar Horari: dimecres 20-21,30h Preu: 30€/ mes


PERFORMANCE Tallerista: Nayelli Ábrego A través de diferents tècniques que comprenen activitats de moviment, de recerca sonora i vocal, d'improvisacions amb objectes intermediaris o activitats psicodramàtiques, entregarem a cada performer eines per a poder utilitzar aquestes diferents tècniques expressives en la seva pròpia activitat, promovent una recuperació de la dimensió corporal en tots els seus sentits i matisos. El cos, el seu moviment propi, la seva postura, la veu, l'expressivitat i la manera de crear de cada un són accessos privilegiats a l'inconscient i ens permeten apropar-nos metafòricament a instàncies molt profundes, des de les quals podem partir per a desenvolupar-nos en el nostre àmbit artístic. El taller incorpora persones amb discapactat.

Inscripcions: nayelli_a@hotmail.com Sala: Teatre Horari: dijous 11−13h Preu: 32€/ mes


CLAQUÉ Tallerista: Johana kergroach El claqué és un estil de dansa que va més enllà del moviment, ja que el cos és un instrument musical al mateix temps. La proposta d'aquest taller és crear un grup que vulgui iniciar-se i aprendre a fer els primers passos de manera relaxada i divertida. L'exercici d'aprendre a ballar tap dance aporta i requereix d'un estímul simultani entre els dos hemisferis del cervell. Cal saber que és una tasca laboriosa, per això la concentració és essencial i la seva assimilació ens aporta el plaer de l'autosuperació.

Inscripcions: johannanelly@hotmail.com Sala: Teatre Horari: dijous 13−14h Preu: 30€/ mes


EQUILIBRIS INVERTITS Tallerista: Andrea Paola Martínez Curs orientat a adquirir, consolidar i reforçar els equilibris invertits sobre les mans, cap, avantbraços, espatlles i altres punts de suport i integrarlos al moviment fluid a través de la immersió en la tècnica acrobàtica, el hatha yoga i la dansa contemporània. Adquirirem fortalesa per al cos i la ment a través de l'equilibri, la força i la flexibilitat. També apostem pel moviment creatiu i la consciència corporal. Andrea Paola Martínez és creadora i artista de la companyia de Circ Contemporani Dos Puntos, ballarina, acròbata, psicòloga i màster en Teràpia a través del moviment i la dansa. Cursant professorat de Hatha Yoga, més de 10 anys de formació i experiència en el camp corporal. www.ciadospuntoscirco.com

Inscripcions: ciadospuntos@gmail.com Sala: Traslobar Horari: dijous 19−20.30h Preu: 30€/ mes (classe de prova gratis)


CLASSES DE CATALÀ - ADULTS Tallerista: Laia Gómez-Franco Estrella Taller de llengua catalana dirigit a totes aquelles persones que volen augmentar el seu nivell de coneixements del català, tant oral com escrit. L'objectiu del taller és aprendre la llengua catalana i potenciar-ne el seu ús.

Inscripcions: laiagomezf@gmail.com Sala: Cielito Horari: dijous 19−21h Preu: 30€/ mes


SALSA Talleristes: Laura i Arnau Ens sincronitzem amb el ritme de la salsa i amb el moviment rodó de l'expressió cubana, tot aprenent passos individuals, ball en parella i roda cubana. Els continguts del taller són passos i moviments de Salsa fusió (barrejant figures de salsa del carib-cubana i colombiana i salsa en línia -ball de saló-), enriquit amb altres ritmes llatins. Els exercicis es combinen de manera que faciliten l'aprenentatge i la integració dels diferents aspectes a treballar: el ritme musical, la coordinació, el moviment, la velocitat, la interacció corporal amb la parella i amb el grup, la creativitat. Les classes s'estructuren en tres blocs d'exercicis: Escalfament, Passos lliures, Figures en parella. Si pots, vine amb parella. Si no, les formem a classe.

Inscripcions: ballemnos@gmail.com Sala: Traslobar Horari: dijous 19.30−20.30 BÀSIC dijous 20.30−22h INTERMEDI divendres 19−20.30h BÀSIC – INTERMEDI divendres 20.30−22h INTERMEDI – AVANÇAT Preu: 50€/ 10 classes


TAI-CHI Tallerista: Paolo Cingolani El Tai-Ji i Qi Gong representen dues tècniques complementàries que poden ser practicades per qualsevol persona per millorar i reforçar la nostra condició de salut. A través de la visió d'un ésser humà integrat en la naturalesa que l´envolta, les dues tècniques desenvolupen un mètode per a millorar les funcionalitats del nostre cos en l´espai. Aquest mètode es basa en l´aplicació de moviments específics que ens permeten adquirir més consciència corporal, reforçar la nostra energia vital, modificar la nostra postura i millorar la nostra condició psicofísica. En aquest sentit, l´aprenentatge del mètode Tai-Ji Qi Gong s´expressa en l´exploració i practica de sèries de moviments que ens duen cap a una nova i diferent sensació i ús del nostre cos.

Inscripcions: paolocingolani@gmail.com Sala: Traslobar Horari: dissabte 16.30–17.30h Preu: 50€/ 10 classes


RAI és una associació assembleària i independent, que funciona com a plataforma de projectes per a la transformació social, cultural i educativa, oferint un ampli ventall de recursos i iniciatives a través de la interculturalitat, l’antiracisme, la participació activa, l’autonomia i l’empoderament individual i col·lectiu.

PER PARTICIPAR ALS TALLERS CAL SER SOCI/A DE RAI Ser soci/a de RAI és el que dóna vida a aquest projecte associatiu.

RAI C/Carders, 12 Ppal. Barcelona Amb el suport de:

Rai cataleg tallers 2013  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you