Page 1

Catalogus Ragazze Veiling


Praktische informatie Ragazze Veiling

Zondag 23 februari 2020

15:00 - 19:00

Theaterzaal de Rietwijker

Parlevinker 9, Amsterdam
 


Meld u aan voor de veiling via deze link

Heeft u vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Nora Hulsink / nora@ragazzequartet.nl


Over de veiling

Met groot genoegen presenteren we u de catalogus voor de Ragazze Veiling op zondag 23 februari van 15:00 - 19:00 in de Theaterzaal van de Rietwijker, Parlevinker 9 Amsterdam.
 Met de opbrengst van de veiling willen we een droom verwezenlijken: een eigen Ragazze bestelwagen. We zijn blij met onze huidige auto, maar ook gebaat bij meer ruimte. Onze ambities blijven groeien en daarmee ook het aantal decorstukken, kostuums en cd's. Bovendien willen we graag hybride of elektrisch gaan rijden.

Tijdens deze enerverende middag met – uiteraard – een muzikaal intermezzo door Ragazze Quartet, worden exclusieve items geveild door de immer enthousiaste veilingmeester Nick Landwaard. De bar is geopend voor hapjes en drankjes.
  

Programma

15:00 Aanvang veiling (met pauze) | 18:00 Borrel | 19:00 Einde
 Meld u aan voor de veiling via deze link. De toegang is gratis; wel wordt er van de aanwezigen verwacht dat ze deelnemen aan de veiling.
 


Op de veilingdag organiseren we ook een kleine loterij. Doe mee en maak kans op o.a. 2x2 passe-partouts voor ons kamermuziekfestival September Me in Amersfoort. Loten zijn te koop aan de deur voor €25 per stuk (pinnen kan).
 


Tot slot hebben we tijdens de veiling vier telefoonlijnen openstaan voor inbellers, bemand door de Ragazze! Wil jij vanuit huis of je vakantieadres inbellen en meebieden? Laat het ons snel weten, we hebben plaats voor vier bellers.
 
 
 


Groet, Ragazze QuartetVakantiehuis Rofena, Toscane, Italië Geniet alleen of met z’n tweeën een week van een knus appartement in Rofena, Toscane (ongeveer 60 km van Florence). In deze oude fattoria zitten meerdere appartementen.

U kunt gebruik maken van een eenkamer-appartement met een tweepersoonsbed, keuken en een aparte badkamer, geschikt voor twee personen.

Het huis bevindt zich in een weids landschap, heerlijk voor een wandeling of fietstocht.
 


Lees hier meer over Rofena


Beeldende kunst Beeldje van Sanne van Tongeren Het beeldje op de afbeelding hiernaast wordt in kunsthars gegoten; dit afgietsel zal geveild worden.

Over de kunstenaar

Sanne van Tongeren is classica en beeldhouwer. Ze heeft lesgegeven aan The Florence Academy of Art in Italië. In 2018 richtte ze in Amsterdam een eigen academie op: Figura, Dutch Academy of Figurative Sculpture . In haar manier van werken zoekt zij de dialoog met oude meesters, maar haar beelden zijn eigentijds. De mens en het menselijk lichaam zijn haar inspiratiebron. Zowel in haar illustratiewerk als in haar beelden staat het menselijk lichaam en de menselijke beweging centraal. 

‘Mijn fascinatie voor de mens in beweging hangt nauw samen met mijn fascinatie voor muziek en dans. Ik ben beeldhouwer, omdat ik niet dansen kan.’ Van haar figuren en portretten gaat kracht uit, maar ook verstilling: ‘Beeldhouwkunst is geen fotografie. Portretten tonen geen momentopname, maar zijn veeleer een verbeelding van tijd. En in mijn figuren zou je kunnen spreken van een ingehouden dynamiek: het vertrekpunt van de beweging, dat is mijn uitgangspunt.’

Bekijk meer van haar werk
 


Afmeting beeldje: 42 cm hoog
 2x Passe Partout September Me Festival September Me maakt Amersfoort van 18 – 20 september 2020 tot hét epicentrum van de klassieke muziek.

Met frisse en eigentijdse blik heeft artistiek leider Ragazze Quartet opnieuw een bijzonder festivalprogramma samengesteld, dit jaar geïnspireerd op het thema ‘In de Geheime Tuin’.

We presenteren het werk van componisten, musici en kunstenaars die met een creatieve benadering reflecteren op actuele thema’s als de relatie met de natuur, klimaatverandering en duurzaamheid. Met frisse, nieuwe inzichten dragen ze bij aan een de bewustwording van een van de grootste uitdagingen in de 21ste eeuw.

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot bruisend festivalhart met heerlijke hapjes, drankjes en een bijzonder verdiepingsprogramma.

Met deze Passe Partouts hebben twee personen een toegangsbewijs voor alle concerten van September Me.
 


Ga naar de September Me website
 Bekijk de September Me 2019 aftermovie


Glas-in-lood raam Coen Huisman Voor en uniek en handgemaakt glas-in-lood raamwerk bent u bij kunstenaar Coen Huisman aan het juiste adres. Hij maakt de meest bijzondere figuren, maar vindt ook zijn weg in de klassieke vormen.

Er wordt een door Coen Huisman een speciaal voor deze veiling ontworpen raam geveild.

Bekijk meer van zijn werk om een goed beeld te krijgen van zijn handtekening.
 Bekijk hier een filmpje
 


Afmetingen: 80 x 35 cm (o.v.b, work in progress, tijdens de veiling wordt het ontwerp gepresenteerd)


Onderwater fotoshoot Sjoukje van Gool Altijd al een al op een bijzondere manier vastgelegd willen worden? Of iemand een unieke fotoshoot cadeau willen doen? Dan is deze onderwaterfotoshoot (1 persoon) met fotografe Sjoukje van Gool een perfecte optie!
 


Sjoukje van Gool bezit een verfijnd oog voor esthetiek, heeft veel kennis van zowel drukwerk als fotografie en passie voor bijzondere beelden. Ze heeft aan een half woord genoeg, denkt graag mee, werkt creatief en altijd in oplossingen.

Als fotograaf heeft ze een romantische en poëtische stijl. Ze legt de werkelijkheid vast zoals zij haar ziet en voelt: een gedroomde wereld die overal en altijd kan zijn. Ze kent alle ins en outs van de onderwaterfotografie en heeft een eigen onderwaterstudio vlakbij Amsterdam.

Bekijk meer van haar werk


Masterclass bijwonen Luc-Marie Aguera Luc-Marie Aguera doceert het Ragazze Quartet nog regelmatig. Samen proberen ze tot de kern van composities te komen en deze eigen te maken. Deze lessen aan het kwartet zijn altijd enerverend. Voor u is het mogelijk om met maximaal 4 personen een les bij te wonen!

Luc-Marie Aguera studeerde onder andere aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris bij Gérard Jarry (viool) en Maurice Crut en Bruno Pasquier (kamermuziek). Hij speelde in het vermaarde voormalige Quatuor Ysaÿe, dat optredens verzorgde over de hele wereld en opnames uitbracht bij Harmonia Mundi, Philips en Decca. Tegenwoordig is Luc-Marie professor Viool en Kamermuziek aan het conservatorium CRR de Paris.

Bekijk hier een kort fragment van Luc-Marie Aguera
 


Datum: in overleg met het Ragazze Quartet


Bartók Pubquiz Ragazze Quartet & quizmaster Jim Glerum Iedere ruimte kan worden omgetoverd tot een gezellige pub waar quizmaster Jim Glerum zijn vragen afvuurt op de Bartók kenner én de nieuwsgierige leek. Geïllustreerd met luisterrijke en tot de verbeelding sprekende muzikale voorbeelden door Ragazze Quartet, neemt Jim u mee terug naar de tijd van componist Béla Bartók (1881 – 1945). Zo wordt de op het eerste gehoor ingewikkeld klinkende muziek van deze meester onder het genot van een biertje (of twee) net zo gemakkelijk in het gehoor liggend als de jingle van uw favoriete wasmiddel of een hit van Beyoncé.

De muziek blijft niet enkel anekdotisch: de Ragazze zullen het hele vijfde strijkkwartet van Bartók ten gehore brengen. Tegen die tijd kunnen alle quizzers lezen en schrijven met de muziek van Bartók, en wordt het een feest van herkenning.
 


Luister hier naar het album Bartók Bound vol. 1 van Ragazze Quartet
 


Duur quiz: ongeveer 70 minuten incl. prijsuitreiking
 Aantal deelnemers: minimaal 15, maximaal 80
 Locatie: niet inbegrepen, in overleg met de koper overeen te komen.

Datum: in overleg


Poëtisch portret na Reiki-sessie Marie Meeusen ‘Every body has a story’: een gedicht op uw lijf geschreven?

Een poëtisch portret is een persoonlijk gedicht dat Marie na een reikibehandeling schrijft. Deze reiki, Japans voor ‘universele energie’, ontvangt u in stilte in haar praktijkruimte in Haarlem. De impressie van de verhalen die uw lijf tijdens de sessie vertelde, krijgt u nadien in versregels te lezen. U ontvangt het portret mooi vormgegeven in uw mailbox én in een tijdloos handschrift op papier neergepend.

Uiteraard is deze beeldende momentopname nooit helemaal ‘waar’ of ‘kloppend’. De beelden in het portret kunnen verrassen, herkenbaar zijn, verzachten of juist prikken. In de botsing van beeld en afgebeelde ontstaat ruimte: voor inzicht, aanvaarding, verandering,… of simpelweg verwondering en kostbare stilte.

Marie Meeusen gaat in haar poëtische praktijk Anastanza op zoek naar de poëzie van het alledaagse. Ze geeft schrijfworkshops, werkt als coach en schrijfster, ze is een gelegenheidsdichter met Vlaamse tongval en pluim achter het oor. Marie studeerde literatuurwetenschap, voice dialogue en is daarnaast ook reiki master. Haar liefde voor verhalen krijgt in poëtische portretten de meest lijfelijke vorm.

Bekijk hier de facebookpagina van Anastanza


Wijnproeverij Tom Wolfs Klarinettist Tom Wolfs, tevens overtuigd Bourgondiër en gediplomeerd vinoloog, heeft al meerdere wijnconcerten op zijn naam staan.

Speciaal voor de Ragazze Veiling biedt hij een persoonlijke wijnproeverij aan bij u thuis.

Hij zal u een aantal prachtige wijnen voorzetten en u vertellen wat je altijd al over wijn had willen weten (maar nooit durfde te vragen).

Bij deze wijnproeverij worden zes wijnen geschonken (wit en rood).

Bekijk hier een wijnsessie met Tom Wolfs en Rebecca Wise
 
 
 Aantal deelnemers: maximaal 12 personen


Avondje uit Op stap met Ragazze De Ragazze bezoeken graag concerten van collega-musici.

Laat u verrassen door de concertkeuze van Ragazze en bezoek samen met één van hen een concert, om na afloop nog gezellig na te kletsen.

Een bijzonder avondje uit voor 2 personen (+ één van de Ragazze) 
 Datum in overleg.


Waterkaart René van Zeggeren René van Zeggeren is freelance grafisch vormgever. Hij ontwerpt waterkaarten waarop zijn fascinatie voor water en muziek optimaal samenkomt.

Een van zijn meest sprekende waterkaarten toont de grachtengordel van Amsterdam met op de voorgrond het Concertgebouw. Speciaal voor deze veiling stelt René een gesigneerde, ingelijste waterkaart ter beschikking.

Afmetingen poster: 50x70 cm
 Afmetingen lijst: 60x90 cm PULSE Percussie Workshop Door slagwerker Remco Menting PULSE: de unieke, op improvisatie gebaseerde percussieworkshop, die barst van creativiteit, energie en plezier.
 Onder leiding van dirigent/percussionist Remco Menting (o.a. Kapok) worden 7 tot 20 deelnemers uitgedaagd om gezamenlijk een muziekstuk te creëren, door al improviserend op elkaar te reageren. Iedereen is in dit proces even belangrijk en onmisbaar, waarbij de dirigent een sturende functie heeft. Hiervoor wordt de handgebarentaal “Rhythm and Percussion with Signs” gebruikt, die ontwikkeld is door Santiago Vazquez (Agentinië). Deze taal heeft wereldwijd geleid tot honderden percussiegroepen en workshopvormen en Remco haalde deze naar Nederland.
 


Speciaal voor bedrijven ontwikkelde Remco een teambuilding variant.
 


Bekijk hier een korte teaser van een PULSE workshop
 Ga naar de PULSE website
 


Datum: in overleg met Remco Menting
 Aantal deelnemers: 7 tot 20 deelnemers


Gesigneerde roman: Holland Rodaan Al Galidi In februari 2020 is de nieuwe roman ‘Holland’ van Asielzoeker des Vaderlands Rodaan Al Galidi verschenen. Wij veilen een gesigneerd exemplaar. 
 


Dit boek is een reis door het diepe hart van Nederland.
 Nee.
 Het is een roman voor iemand die het Nederlands beheerst, maar de cultuur niet.
 Nee.
 Een beschrijving van Nederland in al haar verscheidenheid.
 Nee.
 Dit boek is gewoon Holland.
 


Rodaan Al Galidi ontvluchtte zijn geboorteland Irak en kwam in 1998 in Nederland terecht. Zijn oeuvre bevat een aantal poëzie- en columnbundels, maar zijn meest succesvolle werk tot nu toe is zijn roman ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ uit 2016. Het boek werd verkozen tot ‘Boek van de maand’ bij De Wereld Draait Door en vertelt op tragikomische wijze hoe het leven in een asielzoekerscentrum eruitziet: een oneindig wachten met (te)veel bij elkaar op één plek. 
 
 


Lees hier een recensie ver The Guardian van de Engelse vertaling van Hoe ik talent voor het leven kreeg


Weekendje weg Gent, België Geniet alleen of met z’n tweeën van een weekendje Gent in een prachtig appartement in hartje centrum, op steenworp afstand van de befaamde Sint Baafskathedraal waar het beroemde drieluik Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck te zien is.

Lees hier meer over ‘Het Lam Gods’


Gesigneerde/genummerde illustratie Jan Rothuizen Onlangs kwam illustrator Jan Rothuizen langs in de Ragazze repetitieruimte en maakte een prachtige en humoristische illustratie van alles wat hij zag en hoorde. Deze tekening werd op 24 januari 2020 gepubliceerd in Volkskrant. We veilen een gesigneerde en genummerde (1 van een serie van 6) print van de illustratie. 
 


Over Jan Rothuizen
 Beeldend kunstenaar Jan Rothuizen maakt iedere maand een tekening voor de Volkskrant van een plaats of een object. Zijn werken laten niet alleen zien wat er is, maar ook hoe mensen ermee omgaan en het ervaren.
 
 
 Bekijk hier de illustratie
 Ga naar de website van Jan Rothuizen


Zomerhuis Egmond aan Zee U kunt een week gebruikmaken van een uniek gelegen zomerhuis in de duinen van Egmond. Het huis is recent gerenoveerd en van alle gemakken voorzien. Met een ruime woonkamer met open keuken en twee slaapkamers is dit huis geschikt voor vijf personen.

Met een mooie wandeling door de duinen bent u met 15-20 min. op het strand. Zeer geschikt om met kinderen de vakantie door te brengen. 
 


Lees meer over Egmond aan Zee
 Het huis kan in overleg worden gebruikt in de periode tussen voorjaars- en najaarsvakantie 2020


Kleur- en stijladvies Christel Jansen Christel Jansen is (duurzame)mode-expert en heeft onlangs kledingbibliotheek GAIA geopend in het pittoreske Zutphen. Ze ontvangt de hoogste bieder graag voor een kleur- en stijladvies op locatie aan de Frankensteeg 9. Als u er toch bent; Zutphen is een prachtige en knusse Hanzestad aan de IJssel waar u kunt genieten van de natuur, cultuur, de rijke historie en heerlijk eten. 
 


Over Outfitlibrary GAIA
 Het idee voor de kledingbieb is simpel. Je hebt een abonnement en daarmee kan je onbeperkt kleding lenen (maximaal 3 items per keer). Bevalt iets goed, hou je het wat langer. Is het toch niet helemaal wat je zocht of ben je toe aan iets anders, lever je het weer in en neem je iets nieuws mee. Op die manier blijft de kledingkast een stuk overzichtelijker. En omdat er minder wordt gekocht, wordt er ook minder geproduceerd. En dat is weer goed voor de aarde, want daar doet Christel het uiteindelijk voor. Vandaar ook de naam GAIA voor de kledingbieb: de Griekse godin die de verpersoonlijking van de aarde is, de oermoeder.

Bekijk hier de facebookpagina van Outfitlibrary GAIA
 Artikel over Outfitlibrary GAIA in De Stentor
 


Datum en tijd kunnen in overleg met Christel Jansen worden afgestemd. Het advies is voor 1 persoon, maar u mag gerust iemand meenemen.


Missie naar Mars Pantelis Poulakis Was er ooit leven op Mars? The European Space Agency (ESA) gaat met het ExoMars programma opzoek naar het antwoord. Pantelis Poulakis werkt mee aan de missie. De grootste uitdaging is het bouwen van een robot die de oversteek gaat maken naar Mars. In de bijzondere setting van het Space Expo Museum in Noordwijk, gesitueerd naast het hoofdkwartier van ESA, geeft Pantelis een presentatie voor 4 – 15 personen, waarbij hij u meeneemt in de voorbereidingen van deze missie die wereld gaat veranderen.

Bekijk hier de ExoMars missie
 Duur presentatie: +/- 1 uur, na de presentatie gelegenheid om na te praten, vragen te stellen. 
 Gesproken taal: Engels
 Locatie: Space Expo Museum Noordwijk, Astronoutenzaal
 Datum: in overleg met Pantelis af te stemmen, in de periode half mei - eind juni 2020 op een zaterdag of zondag tijdens openingstijden van het museum. (10:00 - 17:00)
 Tip: bezoek voor of na de presentatie de expositie in het museum! (op eigen kosten) Handgeschreven gedicht Rodaan Al Galidi Speciaal voor de veiling schrijft Rodaan Al Galidi één van zijn rake en humoristische gedichten met de hand uit. 
 


Rodaan Al Galidi ontvluchtte zijn geboorteland Irak en kwam in 1998 in Nederland terecht. Zijn oeuvre bevat een aantal poëzie- en columnbundels, maar zijn meest succesvolle werk tot nu toe is zijn roman ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ uit 2016. Het boek werd verkozen tot ‘Boek van de maand’ bij De Wereld Draait Door en vertelt op tragikomische wijze hoe het leven in een asielzoekerscentrum eruitziet: een oneindig wachten met (te)veel bij elkaar op één plek. In februari dit jaar verscheen zijn nieuwe roman ‘Holland’.
 


Lees hier een recensie ver The Guardian van de Engelse vertaling van Hoe ik talent voor het leven kreeg

Bekijk hier een repetitiefilmpje van Ragazze & Rodaan Al Galidi


Atelierbezoek / lezing kunst & muziekinstrumenten Rob van den Broek Kunstenaar en intrumentbouwer Rob van den Broek biedt een rondleiding in zijn atelier aan over kunst en muziekinstrumenten met als belangrijke ondertitel: van functie naar vorm, de ontdekkingsreis op het onbetreden pad.

Deze lezing gaat over twee dingen: Enerzijds toont Rob van den Broek zijn manier van werken als kunstenaar/instrumentbouwer met een serie unieke producten. Anderzijds presenteer hij zijn proces, een ware ontdekkingsreis met al zijn valkuilen en uitdagingen. Dat “omdenken” is voor veel mensen een eyeopener om ook hun eigen werk of leven met andere ogen te bekijken. Een mooie reactie van één van de deelnemers: “Ik ga proberen elke dag minstens een half uur de kunstenaar in mijzelf te zoeken”. 
 
 Rob heeft met veel succes deze lezing al een aantal keer verzorgd voor o.a. leerlingen voortgezet onderwijs, docenten van Windesheim en een serviceclub.
 
 Bekijk hier de website van Rob van den Broek


Grootte groep: maximaal 10 personen
 Locatie: Aterlier Rob v/d Broek in Zeewolde


Huiskamerconcert Ragazze Quartet Dichterbij kunt u niet komen! De hoogste bieder krijgt het Ragazze Quartet op bezoek bij hem of haar thuis. Het kwartet zal een concert spelen met repertoire uit een actueel programma. Nodig al uw vrienden/familie/kennissen uit om erbij te zijn of geniet in een klein, select gezelschap. 
 


Ga naar de website van Ragazze Quartet
 


Datum & repertoire: in overleg met Ragazze Quartet


1 minuut zendtijd De Muziekfabriek / NPO Radio 4 Op zaterdag 8 februari maakte Muziekfabriek-presentatrice Jet Berkhout in de uitzending -waar Ragazze Quartet te gast was- bekend 1 minuut zendtijd beschikbaar te stellen voor de veiling. 
 


De hoogste bieder (of een vriend, familielid, kennis van) mag een minuut lang zijn of haar talent voor het bespelen van de vleugel laten horen aan alle luisteraars in Nederland.

De Muziekfabriek is een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma op NPO Radio 4. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
 


Ga hier naar de website van De Muziekfabriek 
 Luister hier de aflevering van 8 februari terug (v.a. 0:48 min)
 


Datum: in overleg met Jet Berkhout, De Muziekfabriek

Profile for ragazzequartet

Catalogus Ragazze veiling  

Met groot genoegen presenteren we u de catalogus voor de Ragazze Veiling op zondag 23 februari van 15:00 -19:00 in de Theaterzaal van de Rie...

Catalogus Ragazze veiling  

Met groot genoegen presenteren we u de catalogus voor de Ragazze Veiling op zondag 23 februari van 15:00 -19:00 in de Theaterzaal van de Rie...

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded