Page 1

R AFFINADERIE T


ER DU TIL BØSSER MED BLÅ ØJNE?

Facadebanner på Rådhuspladsen, buslinie 5A og en række udvalgte locations i byen. Alene banneret på Rådhuspladsen ses dagligt af over 200.000 forbipasserende.


Alle har ret til at være sig selv OR INSTITUT F DE R : IG ERE T T HE MENNE SK EIVE PRE SS DE N M A S S AR H T O G DE B A DÆKNING S L ER F O R B R Y DE FÅE T HAD E T ER RDENEN. D PÅ DAGSO GE T, VI TØR BL E V E T NO TALE OM.

Du går på gaden fredag nat. Pludselig bliver du slået ned bagfra. Da du rammer asfalten, sparker voldsmændene dig i ansigtet. De håner dig, for den du er. Ydmyger dig, mens de smadrer dine tænder. Du kender ikke dem. De kender ikke dig. Sådan er det at være udsat for en hadforbrydelse. Kampagnen mod hadforbrydelser er meget direkte i sit tekst- og motivunivers. Kampagnen udstiller den åbenlyse urimelighed ofrene bliver udsat for. Målet er at lufte det tabubelagte emne i fuld offentlighed for at signalere, at det bliver taget alvorligt af myndighederne. Nu er tiden kommet til at ofrene kan anmelde overfald og forvente at blive hørt. Raffinaderiet var med i hele kampagneforløbet – lige fra fundraising af 1,9 mio. kr. blandt private fonde til kampagneudformning. Blå øjne, som kampagnen hedder, blev afviklet med en massiv indsats i København og Frederiksberg. CASE // STOP HADFORBRYDELSER KUNDE // Københavns Politi, Institut for Menneskerettigheder, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og Integrationsministeriet MÅLGRUPPE // Ofre, vidner og pårørende – sekundært udøvere af hadforbrydelser LØSNING // En markant kampagne i bymiljøet. Der blev brugt outdoor-medie og annoncering i fitnesscentre. Desuden var der tilknyttet en kunst-event i City.

Website med kalender og Facebook Cause med over 2.000 aktive medlemmer. Her udover bød kampagnen også på posters i fitnesscentre og minifolder til uddeling ved events som fx International Dag på Nørrebro.


Det er ikke alle der har ret til fri Grise er intelligente, nysgerrige og sociale af natur. Alligevel tvangsfikseres 95% af alle danske søer op til 1 uge før og 5 uger efter, de har født. Det forhindrer søerne i at udfolde deres naturlige moderinstinkt, og det kan give både stress og skuldersår. Målet med kampagnen var at påvirke de ansvarlige politikere til at få ændret lovgivningen for dansk svineproduktion – og med resultaterne af den landsdækkende underskriftindsamling lykkedes det faktisk for Folketingets fødevareudvalg at få ændret lovgivningen. CASE // Ændring af lov for behandling af søer KUNDE // Dyrenes Beskyttelse MÅLGRUPPE // Politikere i Danmark LØSNING // Der blev skabt et folkeligt pres som skulle få politikerne til at ændre lovgivningen. Den primære motor i kampagnen var underskriftindsamling på kampagnens hjemmeside, som blev drevet af et taktisk miks af sociale og traditionelle medier.

Sæt søerne fri på

www.frigris.nu

E R D Ø M E L L A E K IK R E T DE DER HAR FRI BARSEL af natur. Alligevel nysgerrige og sociale Grise er intelligente, og 5 uger efter, de alle søer op til 1 uge før tvangsfikseres 95% af lige moderinstinkt e udfolde deres natur ikk n ka e ern Sø t. fød har w.frigris.nu, d din underskrift på ww me t Stø s. es str er giv t Vi kan - og de de ansvarlige politikere. til ere vid t be ka ds bu så sender vi in. behandle grise som sv ikke være bekendt at

Sæt søerne fri på

www.frigris.nu

4123 ANN BERL,POL,JYL_176X100(R).indd 1

Dagbladsannoncer fortæller, hvordan danske søer tvangsfikseres


NER 113.000 PERSO PÅ AT FÅ SKRE V UNDER O H LDENE I ÆNDRE T FOR VINE STALDE. DE DANSKE S VAR EN RE SULTATE T . LOVÆNDRING

barsel

RAFFINADERIET.DK

RAFFINADERIET.DK

ENTETE NNOOKK ER ININTETELLLLIGIGEN GR GRISISEE ER RREE SVÆÆRR DESV DRØØMMMME,E, DE TITILL ATAT DR

evel evel Allig r. r.Allig natu iale ialeafafnatu soc e eogogsoc errig errig nysg nte, nte,nysg llige llige inte e eererinte r, de r, de Gris Gris r efte r efte 5 uge 5 uge ogog førfør 1 uge 1 uge til til r op r op søe søe alle alle af af 95% 95% es es kser kser ktkt gsfi gsfi stin stin tvan tvan erin erin mod mod rlige rlige s natu s natu dere dere lde lde udfo udfo ikke ikke kan kan rne rne Søe Søe . . u,u, født født ris.n ris.n har har .frig .frig www www påpå riftrift ersk ersk und und din din med med Støt Støt ss. ss. stre stre r r give give det det kan ViVi kan - og - og re.re. tike tike poli poli ige ige varl varl ans ans de de til til rere vide vide etet skab skab bud bud vi vi der der sen sen såså . . svin svin e som e som gris gris le le and and beh beh t at t at end end e bek e bek vær vær ikke ikke

påpå frifri rne rne søe søe Sæt Sæt

uu s.n s.n igri igri w.fr w.fr ww ww

14/02/08 12:50:53 4123 4123 ANN ANN BERL,POL,JYL_176X100(R).indd BERL,POL,JYL_176X100(R).indd2 2

14/02/08 14/02/0812:50:16 12:50:16

På www.frigris.nu blev der samlet over 113.000 underskrifter. Der var også mulighed for at blogge med Ole Münster, direktøren for Dyrenes Beskyttelse. På frigris.nu og Youtube kan man høre Niels Hausgaard fortælle, at ”hvis fareboksene bliver lidt mere rentable, kan vi snart få prisen på en fl æskesteg ned under prisen på en pose Matadormix!” Sangerinden Ida Corr har en ny og knap så lykkelig fortolkning af klassikeren ”Jens Hansen har en bondegård”.


Når alle døre tæller Raffinaderiet hjalp Ungdommens Røde Kors med at udvikle organisationens første selvstændig kampagne op til den store, årlige landsindsamling. Målet var at hverve indsamlere. Raffinaderiet stod både for den brede offentlige kampagne for Røde Kors, men også for den målrettede ungdomskampagne. Under pay-off’en ”Alle døre tæller” satte vi indsamlingssituationen på spidsen med fantasifulde forslag til, hvad hver eneste dør derude betyder. Både for indsamlere og for befolkningerne i den 3. verden. Kampagnen brugte et miks af forskellige sociale medier for at rekruttere de unge indsamlere.

På Facebook har Dario Antonio sin egen “Cause”. Dario får hurtigt mange venner, og medieomtale.

Uanset hvem du er, og uanset hvordan du ser ud, er der ingen grænser for, hvor sej du er, når du giver et bidrag til Ungdommens Røde Kors.


De enkleste ting er svære efter en blodprop i hjernen

1)

1)

2)

2)

3)

3)

For højt blodtryk kan sjældent mærkes. Så du bør mindst én gang om året få det målt. Gør det selv med en blodtryksmåler eller få din læge til det. Sværere er det ikke.

KA MPAG NEN ER 1 00% SPO N SOR ER ET

SELV DE ENKLESTE TING ER SVÆRE EFTER EN BLODPROP I HJERNEN 1.000.000 danskere lider af for højt blodtryk, der i værste fald kan ende med en blodprop i hjernen. Er du en af dem?

SELV DE ENKLESTE TING ER SVÆRE EFTER EN BLODPROP I HJERNEN 1.000.000 danskere lider af for højt blodtryk, der i værste fald kan ende med en blodprop i hjernen. Er du en af dem? For højt blodtryk kan sjældent mærkes. Så du bør mindst én gang om året få det målt. Gør det selv med en blodtryksmåler eller få din læge til det. Sværere er det ikke.

FÅ MÅLT DIT BLODTRYK NU.

FÅ MÅLT DIT BLODTRYK NU.

blodpropihjernen.dk

blodpropihjernen.dk

KA MPAG NEN ER 1 00% SPO N SOR ER ET

4)

4)

Tænk, hvis du igen skulle lære at se dig for, før du går over vejen.

RAFFINADERIET.DK

Kampagnen bruger figurative illustrationer, som man kender fra sikkerhedsvejledninger fra fx fly. Med simple, dagligdags gøremål forklarer kampagnen, hvordan det enkle kan blive ubegribeligt svært efter en blodprop i hjernen. Kampagnen er opbygget efter et taktisk miks af printannoncer, TV, radio, WC reklamer, outdoor og webbanners.

RAFFINADERIET.DK

250.000 IK ER E F DANSK RE S E MÅLT D EF TER RY K BLODT GNEN K AMPA

Reklame for Alvor bliver afviklet som en konkurrence hvert år. Raffinaderiet vandt da Hjernesagen skulle kommunikere budskabet om, at tjekke sit blodtryk – da det ellers kan få alvorlige konsekvenser.


action with attitude Raffinaderiet har siden 1994 arbejdet for organisationer, der vil se resultater. Vi har løst opgaver for blandt andet: Sikker Trafik, Miljøstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen, Dyrenes Beskyttelse, Røde Kors, Hjernesagen, Politiet, Institut for Menneskerettigheder og Københavns Kommune. Opskriften er handlingsorienteret kommunikation med holdning. Vi kalder det action with attitude. ACTION – fordi kommunikation skal udløse en handling eller en ændret adfærd. Vi hjælper dig med at definere målene og skabe den kommunikation, der skal få dit publikum til at handle. De skal have lyst til at prøve noget nyt eller ændre en kedelig adfærd. ATTITUDE – fordi dit budskab skal skille sig ud fra alle de andre gode sager eller fornuftige råd i Danmark. Vi hjælper med at udvikle et slagkraftigt budskab og et formsprog, der giver dit publikum stof til eftertanke. Alle opgaver løses af et team på 15 specialister, som har indgående erfaring med holdnings- og handlingskampagner – både nationalt og internationalt.

R AFFINADERIE T Peder Hvitfeldt Stræde 4, 3. sal 1173 København K

Tel +45 70 260 260 www.raffinaderiet.dk

R AFFINADERIE T

Handling- og holdningskampagner  

Raffinaderiet har siden 1994 arbejdet for organisationer, der vil se resultater. Vi har løstopgaver for blandt andet: Sikker Trafik, Miljøst...

Advertisement