Page 5

OpiniĂł ciutadana

/5

del 15 al 29 de gener

La bĂşstia bĂşstia La Per una escola pĂşblica i de qualitat: prou subvencions a la privada

ENVIA

Segons el decret municipal 2015 1674 s’exempta de pagar l’impost sobre construccions, instal¡lacions i obres a l’escola Tabor pel “seu carĂ cter confessionalâ€? arran d’unes obres realitzades en les seves instal¡lacions. Malauradament això tĂŠ un nom: subvenciĂł encoberta de diners pĂşblics a una escola concertada. Mentre els pares, mares i infants dels AigĂźerols no poden veure la seva escola construĂŻda, per, segons diu la Generalitat (CDCiERC), falta de pressupost, existeix un pressupost pĂşblic que ha subvencionat amb mes de 100 milions d’euros, 16 escoles de l’Opus Dei els darrers 4 anys. Però en canvi, no es pot fer una escola pĂşblica, laica, amb un increĂŻble projecte educatiu que afavoreix la igualtat d’oportunitats i que tan sols costaria al voltant del 2% del gastat en aquestes escoles elitistes. Uns convenis amb aquestes escoles privades i concertades que el suposat tripartit d’esquerres on hi havia ERC+PSC+ICV tampoc va eliminar quan va governar. A FinlĂ ndia, on hi ha avui el millor

LES TEVES

CARTES

a L’INFORMATIU!

sistema educatiu del món, hi ha nomÊs una xarxa d’escola pública, on es garanteix la gratuïtat de tots els aspectes de l’educació (material, llibres, i es dóna un dinar gratuït a tots els infants) i no es permet la lliure elecció de centre per evitar segregacions classistes. Mentrestant aquí a casa nostra les escoles concertades i privades, sense qßestionar la gran professionalitat de les mestres i educadores que hi treballen, són escoles elitistes que afavoreixen una societat classista, perquè nomÊs hi poden accedir la part de la població mÊs rica, essent subvencionades alhora per les classes populars que no hi poden accedir pel doble pagament que tenen: primer des dels pressupostos públics, però desprÊs novament de forma privada per unes quotes que provoquen que nomes hi pugui accedir una classe benestant que pot pagar-les. I l’escola Tabor n’Ês un exemple aquí a Santa Perpetua. Sembla que alguns vulguin la independència per seguir amb la seva sanitat i educació privada i elitista, però d’altres volem la independència per aconseguir una sanitat i educació pública, no classista, per a tothom. Robert Morral 14/12/2015

Envieu les vostres fotos de la quinzena a l’Informatiu. Recordeu: per poder publicar-les necessitem una resoluFLyPtQLPDGHPS[ [S[DSUR[LPDGDPHQW LODIRWRJUD¿DRULJLQDOGHFjPHUD

La foto de la quinzena

adreça Rà dio Santa Perpètua Camí de la Granja s/n 08130 Santa Perpètua de Mogoda correu electrònic linformatiu@staperpetua.cat

Amb el titular “L’Orquestra Jove de Santa Perpètua delecta el pĂşblic assistent al seu concert de presentaciĂł al Castell de Mogodaâ€? i amb aquesta fotografia, realitzada el 14 de maig de 2006, es va presentar a l’ediciĂł 337 de l’Informatiu la JOSPeM. En un any de celebracions, aprofitem aquest espai per felicitar a tots els seus membres.

La ciutat respon

Què li ha aportat participar al programa Dones competents?

Kelly Rope / Centre Vila

Antonia Isaac / Can TaiĂł

Lacina Estoica / Can Folguera

Cristina Abril / La Creueta

Mercedes GĂłmez / Can Folguera

Me ha ayudado bastante, sobre todo para levantarme el ĂĄnimo, que lo tenĂ­a bastante bajo porque hace mucho tiempo que no tengo faena. Lo que mĂĄs me ha gustado ha sido la informĂĄtica y la relaciĂłn con las compaĂąeras.

Una experiencia magnĂ­fica, sobre todo a nivel emotivo me ha ayudado muchĂ­simo. Me acababa de quedar en paro y me ha supuesto autoestima, empuje y el hacernos vĂĄlidas y que somos competentes para el mundo laboral.

Estoy contentĂ­sima, un diez, felicitaciones a todo el equipo. Me ha ayudado muchĂ­simo, me ha servido para valorarme y darme mĂĄs fuerza para seguir. Los mĂłdulos, las actividades y la atenciĂłn recibida han sido estupendas.

M’ha ajudat molt i m’ha servit sobretot per pujar l’autoestima, tenir una obligació i compartir amb altres dones. TambÊ, evidentment hem après moltes coses en els diferents mòduls. La sortida a la granja-escola va ser genial.

Me ha servido para poder ampliar mi red de amistades, ampliar conocimientos, poderme actualizar en el mercado laboral y sobre todo para elevar mi autoestima como persona. Mi valoraciĂłn es un veinte sobre diez.

L'Informatiu 547  

Del 15 al 29 de gener de 2016

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you