Page 1

Rachel Migliacci

Architecture Portfolio


Table of Contents

VIEW FROM 11TH STREET

WOOD STREET ELEVATION

11TH STREET ELEVATION

WALL SECTION

SCALE: 1/16”=1’

SCALE: 1/4”=1’

INTERIOR - MANUFACTURING

01

Informative Eyes COLUMN CONNECTION

1ST FLOOR

2ND FLOOR

Re_Cycle Bike Works

02 Informative Eyes 03 Modular Home 04 TektonPhiladelphia 05 Pierce’s Growing Center 3RD FLOOR

4TH FLOOR

SCALE: 1/16”=1’

The Informative Eyes were inspired by the magnifying glass, which symbolizes ideas, information, and a quest for knowledge. The system is comprised of duel-sided touch screens that offer services such as wifi, augmented reality, call directory, a cell phone docking station, and travel information to customers. Ultrasonic sensors in the system allow the “eyes” to slide up and down to accomodate the height of the user. Informative Eyes will be the new staple throughout New York and wil be stationed on countless city blocks.

Services

SITE/VIADUCT

Skype Phone calls Docking station Wifi (hotspot) Call directory Directions (gps) AugmentedSECTION reality THROUGH VIADUCT Transportation information

FLOOR PLATE CONNECTION

SCALE: 3/16”=1’

Front Elevation

06 06

Steel Bridge Competition

Possible Movements

08

07

Disaster Relief Center

09

A Breath of Fresh Air

Princeton Fine Arts Center


Design 6

Spring 2013

01 Re_Cycle Bike Works

Exterior Rendering

Ground Floor

Second Floor

11th Street Elevation

Third Floor

Fourth Floor

Wood Street Elevation


Re_Cycle Bike Works Design 6

The form of the bicycle factory was derived from the shape of the collapsible bicycle. The top three floors feature a round shape encased in a curtain wall, allowing users to have an unobstructed view of the viaduct. A circular ramp on the interior allows viewers to experience the manufacturing process of the bicycle, as they look into the employee’s workstations. Galleries and exhibits on multiple floors describe as well as visually showcase this process, and a bike park on the viaduct allows visitors to test out their newly purchased bikes. The bicycle factory creates a unique experiance for every user.

Site

Section Model

Ramp Rendering

Section Model

01

Spring 2013


Design 6

Spring 2013

02 Informative Eyes

Street Rendering

The Informative Eyes were inspired by the magnifying glass. The system is comprised of duel-sided touch screens that offer services such as wifi, augmented reality, call directory, a cell phone docking station, and Touch Screen travel information to customers. Ultrasonic sensors in the system allow the “eyes” to slide up and down Flexible Rubber Housing to accomodate the height of the user. Phone Dock Informative Eyes will be the new Payphone staple throughout New York and wil ‘Eye’ slides up and down be stationed on countless city blocks.

Possible Movements

Front Elevation

High Line Rendering


Modular Home

Vis 2

03

Spring 2013

This compact home has everything a small family needs to live comfortably. It features a living room, dining room, kitchen, two bathrooms and loft bedroom. With a focus on high end details and exposed brick walls, this home is sure to please any modern homeowner.

Living Room Rendering

Exterior Rendering Loft Rendering


Design 4

Spring 2012

04 TektonPhiladelphia

Ground Floor

Interior Perspective

Section A

Second Floor

Site Plan

Germantown Ave. Elevation


TektonPhiladelphia Design 4

04

Spring 2012

The design for the school was centered around the courtyard on the first three floors. On one side, movable walls were put in place to open the courtyard to the lobby on days with fair weather. Circulation centered around the courtyard as well and a walk path was provided to cut through the courtyard on the second and third floors. The V-gesture can be found on all the levels of the building and mainly houses the residential section of the school. The school provides spaces for 50 fellows for a 12-month term and provides housing, meals, a library, studio space, and exhibition space. Aerial of Model

Perspective

Section B

North American Street Elevation


Fall 2012

05 Design 5

Pierce’s Growing Center

Ground Floor

Pierce’s Growing Center allows residents of South of South to learn more about how to live sustainable lifestyles and provides the needed education on how to compost, manage storm water, recycle, and garden in their own homes. Included in the center will be an indoor farmer’s market, greenhouses, and an environmental center. The Growing Center will utilize the space that is already available, the abandoned William S. Pierce Public School building; the space will be renovated to accommodate for retail space and greenhouses, and the parking lot will be turned into community garden space. All of these changes will utilize the site without affecting the integrity of it.

Second Floor

Site Plan

Third Floor


South of South

South of South

Pierce’s Growing Center Design 5

05

Fall 2012

Classroom P

Exterior Rendering

Section A Scale: 1/4”= 1’

Site

East Elevation Montrose Street Elevation Scale: 1/16”= 1’

S. 24th Elevation Elevation North


Spring 2013

06

Design 6

Steel Bridge Competition

The Reading Viaduct is an abandoned elevated train track in Philadelphia, Pennsylvania. While currently unsightly and overgrown, the viaduct offers the unique opportunity to bridge together and revitalize multiple Philadelphia neighborhoods through the creation of a walking bridge originating at the existing viaduct. From this inspiration came the idea of a vine, an organic shape with the power to intertwine forms and spaces. Two concrete curvilinear paths appear to weave together as they span the expressway. This concept continues to be portrayed through the use of a series of steel “vines” emerging from the bridge and wrapping gracefully around the paths; these are constructed using triangular steel trusses allowing them to act as the primary structure, and employ a structural system similar to that of a fan or suspension bridge.

1

Site 3 Plan

2

STEEL BOLT PLATE STEEL RECEIVING SLEEVE

TRIANGULAR STEEL TUBE STEEL CAP

Cafe Rendering

4

5 STEEL STRUCTURAL TUBE

Model

STEEL BOLT

TRIANGULAR STEEL BEAM 1 1/2” STEEL CABLE STEEL CABLE HINGE PLATE

STEEL BOLT TRIANGULAR STEEL WEB STEEL BOLT

STEEL ARCHED TRUSS CONCRETE FOOTING

CONCRETE DECKING WX12 STEEL I-BEAM STEEL ANGLE CLIP STEEL BOLT PLATE STEEL BOLT CUSTOM STEEL ANGLE

WX12 STEEL I-BEAM

WX12 STEEL I-BEAM

CONCRETE DECKING

STEEL SPIDER BOLT PLATE

STEEL BOLT STEEL BOLT PLATE TRIANGULAR STEEL TUBE

SPIDER BOLT CLIP DOUBLE PANED GLASS

Structural Details STRUCTURAL VINE MADE OF TRIANGULAR STEEL TUBES AND WEBS

VINES

COMPRISED OF TRIANGULAR STEEL TUBES

GLASS FACADE MADE WITH MIRRORD GLASS PANELS

WALKING PATH THRU PATH

DECK

North-South Section

MADE OF REINFORCED RECYCLED CONCRETE

PRIMARY BEAMS 3’ STEEL I-BEAMS REINFORCE THE DECK

East-West Section


Steel Bridge Competition Design 6

06

Spring 2013

Exterior Rendering


Fall 2013

07

Design 8

Disaster Relief Center

Site Plan

Housing Elevation

Housing Arial

Housing Axon

Main Site Fountain


Disaster Relief Center Design 8

Phase 1: Vertical Structural Supports

Phase 2: Horizontal Structural Support Phase 3: Solar Tension Panels

07

Fall 2013

The concept for this design is based off a central walking avenue that divides the residential units and creates a central line of sight to the public buildings and plaza. Various green spaces are spritzed throughout the community, creating a walkable community. The disaster relief center is comprised of a medical center, communications hub, offices, an outdoor assembly space, and storage. An opaque solar canopy provides shade for the main buildings and doubles as a solar field, providing enough energy for the main site as well as surplus to sell back to the grid. The living community features green spaces and individual homes for single families. The parti of the homes were derived from the bungalow styled homes surrounding the site. These homes are made of modular units, and are easily added on to.

Main Building


08 Design 9

Fall 2014

Princeton Fine Arts Center

The group chose the master plan “Water Renewal� which forms a series of terraces on the south end of campus with a large bioswale flowing through them. Sitting steps leading into the bioswale accompanied by a new student center (on the terraces) will encourage students to interact with the new features. Within this master plan my focus was on the fine arts center to the west of the terraces. The center created spaces for various new fine arts programs at the university. It focused on transparency from the outside in, and connecting with the other building in its complex (the film/photography building) by way of sister gallery boxes.

Ground Floor Plan

Art Gallery Rendering


Princeton Fine Arts Center Design 9

Fall 2014

08

Exterior Rendering

Programs:

Glassblowing Sculpture Bookbinding Fiber Arts Painting Drawing Ceramics Metalworking

ARTS CENTER

Site Plan

Front Elevation


Fall 2015

09 Design 10

A Breath of Fresh Air

Lower Floor Plan

Solar Chimney Diagram

North-Sout Section

Upper Floor Plan

West Elevation


A Breath of Fresh Air Design 10

09

Fall 2015

This 4 bed, 2.5 bath home was designed for a suburb of Philadelphia, Pennsylvania. The main focus was to create an energy efficient, cost effective, sustainable home thats design was driven by the integration of solar chimneys throughout the main areas of the house. The solar chimney is an energy�efficient design solution that allows mechanical heating and cooling costs to be offset by utilizing a natural ventilation system throughout the home. This zero energy�ready home will allow its occupants to control their environment without using unnecessary energy.

Great Room

Upstairs Bedroom

Exterior Rendering


Resume


Architecture Portfolio  

Architecture Portfolio- Philadelphia University- Bachelor of Architecture

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you