Page 1

And Confused

Dazed

From Golden Girl To Glam Rock

The Queen of

Alterlive

hard times

don't create heroes.


2


Hard times don’t create heroes. Mijn naam is Raani Mohamed en vandaag het verhaal van Mehmet (39 jaar) technicus bij Seniorentab.

Mijn ouders zijn geboren in Turkije. Ik woon al 39,5 jaar in Nederland.

Toen ik 6maanden oud was verhuisden mijn ouders naar Nederland, ik heb altijd in Den Haag gewoond. Mijn vader werkt als onderhouder van voetbal velden. Mijn moeder werkt als schoonmaakster bij CSU schoonmaak bedrijf. Thuis praten wij nederlands en engels, we praten heel af en toe nog turks, dat komt omdat mijn ouders het liefst hadden dat we nederlands thuis spraken zodat we de taal goed beheersen. Ik ben gelovig, van huis uit heb ik de Islam als godsdienst mee gekregen. Ik probeer zoveel mogelijk met het geloof bezig te zijn zoals, in de Ramadan vasten, Suikerfeest en het Offerfeest. Als we het Suikerfeest vieren dan komen we allemaal bij elkaar met lekker eten en dan is het ook echt heel druk want alle families komen bij elkaar. Mijn moeder maakt meestal dan lekkere gerechten zoals, gevulde paprika, gevulde druiven en zoetigheden zoals baklava.

Qua opvoeding hebben mijn ouders me veel meegegeven van het geloof. Je leert ook van jongs af aan dat je respect moet hebben voor de mensen die ouder dan jou zijn, dat je hun niet zomaar bij hun naam kan roepen maar dat je ze beter met tante of oom kan aanspreken. Familie banden onderhouden en veel met je familie doen is ook erg belangrijk het is niet zo dat als je 18jaar bent dat je het huis verlaat en geen contact houd met je familie. Er zijn een aantal regels waar we ons aan moeten houden zoals, je mag geen alcohol benutten geen voedsel eten wat niet halal is geslacht of waar varkensvlees in zit etc. We moeten ook denken aan de mensen die minder dan ons hebben, we mogen daarnaast ook niet discrimineren en we moeten andere godsdiensten respecteren. Mijn helden zijn Marc Luther King en Nelson Mandela. Als je kijkt in de geschiedenis dan zie je dat er bepaalde mensen zijn gewest die voor de mensheid hebben gevochten zoals Marc Luther King en Nelson Mandela. Dit soort mensen hebben echt gevochten voor de rechtvaardigheid van de mensheid. Zo heb je meerdere mensen die net als Mandela en Marc hebben gevochten voor rechtvaardigheid. Marc Luther King en Nelson Mandela zijn echt mijn helden, want deze mensen geven mij inspiratie en ik heb ook echt respect voor hun.

It is during the hard times when the ‘hero’ within us is revealed. 3


And Confused

Dazed

4

Verslag interview  
Verslag interview  
Advertisement