Page 1

Internationaal verslag


Mix and Match Opdracht Zoek 2 personen van 2 verschillende culturen met het zelfde beroep. Je moet de elementen van beide culturen zoeken en daarvan een ontwerp maken. Qua vormgeving mocht jezelf kiezen. De eis was dat je van de 2 culturen 1 nieuw geheel maakt.

Eindproduct

Het moeilijke aan deze opdracht was het zoeken naar 2 verschillende personen met het zelfde beroep. Naast het zoeken naar 2 personen met het zelfde beroep, was het bedenken van een ontwerp waar je 2 elementen van de 2 beroepen in vorm geeft ook een uitdaging.

A


Interview ander cultuur Opdracht Interview een persoon van een ander cultuur. Je moet een persoon van een andere cultuur interviewen. Je bedenkt vragen die je aan de persoon kan stellen. De vormgeving mag je zelf bepalen.

De opdracht zelf was niet moeilijk. In het verslag lees je dat ik mijn oma interview, de reden daarvan is omdat de persoon die ik hiervoor zou interviewen door omstandigen helaas niet meer kon.

Het leven van Khairoenisa Bholai - Khudabux Khairoenisa is 73 jaar oud, ze woonde vroeger in Suriname, ze is gelukkig getrouwd en ze heeft vijf kinderen.

Wat is de reden dat u naar Nederland bent geemigreert? Toen ik 4 kinderen had was ik in verwachting van mijn 5e kind ik zou deze keer een dochtertje krijgen Nana(opa) en ik gaven haar de naam Fania. Ik kreeg een arts die was afgestudeerd in Nederland en die kwam weer terug naar Suriname en hij was toen mijn arts geworden, want in de buurt van mijn huis had hij een kliniek geopend dus ik was in de behandeling van hem. De arts vroeg mij: waar ben je bevallen van al je kinderen? Ik zei: thuis. De arts v ertelde me dat ik deze keer niet thuis mocht bevallen. Alles ging goed, maar op een dag toen de tijd kwam kon ze niet komen. Ik kon niet bevallen. Toen heeft opa de vroedvrouw(verloskundige) er bij gehaald en zij is de hele avond bij me gebleven. En toen in de ochtend zei de verloskundige tegen Nana(opa): haal de arts er bij want ze gaat het niet lang meer volhouden zo in deze toe stand. Dus opa ging de arts bellen, hij moest naar een telefooncel lopen om de arts te bellen want toen in die tijd hadden we nog geen huistelefoons. Toen opa de arts belde wist de arts dat ik in de problemen zat, dus hij heeft toen een ziekenwagen gestuurd om mij te komen halen. Zo doende kwam de ziekenwagen, maar toen ik het geluid van de ziekenwagen hoorde was mijn dochtertje geboren. Ik was echt geschrokken toen ze geboren was, ik voelde niet dat ze was gekomen. Maar alles was wel goed gegaan.

Zo doende kwam de ziekenwagen, maar toen ik het geluid van de ziekenwagen hoorde was mijn dochtertje geboren. Ik was echt geschrokken toen ze geboren was, ik voelde niet dat ze was gekomen. Maar alles was wel goed gegaan. De verloskundige en de buurvrouw bleven de hele tijd bij me. Ik had een zware bevalling achter de rug, ik kon mijn armen en benen niet meer bewegen en mijn dochter(Fania) was helemaal blauw geworden als ze nog een paar uurtjes in mijn buik was gebleven zou ze het niet overleefd hebben. Doordat ze omgekeerd was geboren kreeg ze geen adem meer en daardoor was ze helemaal blauw geworden. De weken na de bevalling moest ik elke keer met Fania op controle. Mijn dochter was al 1 jaar en ze kon al praten, staan en lopen maar ze groeide maar niet ze bleef maar 60cm. Op haar 3e was ze nog steeds 60cm. 1 jaar daarvoor zei de arts tegen Nana(opa) en mij dat we echt naar Nederland moesten gaan, met vechten heeft hij ons over kunnen halen om toch naar Nederland te kunnen gaan. Nana(opa) wou maar niet luisteren om naar Nederland te gaan, het was ook te duur om naar Nederland te gaan maar in Suriname konden ze niks meer voor Fania doen ze hadden niet de middelen om haar te helpen. De arts vertelde ons: hier heb je alles maar in Nederland A heb je de toekomst van je kind.


Taboes Opdracht Maak een verslag over een cultuur en hun taboes Je gaf de docent door welke cultuur je had gekozen. Je doet onderzoek naar de cultuur, aan de hand van de vragen we moesten verzinnen maakte we het verslag.

Eindproduct De opdracht was vrij duidelijk en niet moeilijk. Ik kon veel informatie vinden over de Masai.

A


Modern Japan Opdracht Werk in teamverband aan een verslag en ruimtelijk ontwerp over een cultuur. Je werkt in teamverband samen, je doet onderzoek over het land en de cultuur die je hebt gekozen. Aan de hand daarvan maak je met je team een ruimtelijk ontwerp en verslag.

Modern Japan Eindproduct De opdracht was niet moeilijk, alleen in teamverband werken ging af en toe wat stroefjes aan. Dat kwam door gebrek van communiceren met elkaar.

A


Internationaal Stage documenten

A


A


A


A


A


A


A


A


A


And Confused

Dazed Kop

The Queen of

Alterlive

From Golden Girl To Glam Rock

hard times don't create heroes. A


A


A


A


Vluchtelingenwerk Zuid-Holland

7

Zeeland Zuid-Holland Zuid Rotterdam - Den Haag Westland - Leiden Maaspoort Gouwe- Bollenstreek

Deelregio’s 107 lesgroepen op 15 verschillende leslocaties

Inburgering

59% Inburgeringsproject

8% Staatsexamen

33% Alfabetisch traject

7286

2908

282

1048

A


Verslag internationaal  
Verslag internationaal  
Advertisement