Page 1

Showcase


2


Inleiding Mijn naam is Raani Mohamed. In deze showcase-portfolio laat ik je zien wat mijn compententies zijn en hoe ik in 6 maanden tijd mijn leerdoelen en compenties heb aangescherpt.

3


AsiĂŤl De opdracht. Het was niet zeker of deze opdracht er zou komen ja of nee. Maar ik moest van de stagebegeleider alvast een paar ontwerpen maken voor als de klant zou komen voor de opdracht. Zo had de klant alvast wat voorbeelden van wat hij of zij eventueel zou willen hebben.

4


Senioren Computerclub De opdracht. Maak van het aangeleverde flyer 3 verschillendeontwerpen. De eisen waren als volgt, de flyer moest er moderner uitzien en de uitstraling moest je een verwelkomend warm gevoel geven. De flyer was vrij duidelijk dus het was gewoon een kwestie om op een goed concept te komen.

Aangeleverd

Eindresultaat

Wat heb ik geleerd. Soms liep ik vast met ideeĂŤn die ik had en dan besprak ik dat met mijn leermeester waarop hij meestal zei, je moet het gewoon doen. Het jammere is dat van de drie ontwerpen twee zijn afgewezen, maar het succes hier in is wel dat het van de drie ontwerpen een de winnaar is. Wat ik hier uit heb geleerd is dat een simpel concept makkelijker te maken is wanneer je er niet te moeilijk over na denkt.

Afgekeurde ontwerpen

5


Sparkle in Style De opdracht. Maak een poster voor een kappersschool. Ik heb 3 verschillende ontwerpen van een poster. Het concept hoord te passen bij de huistijl van het bedrijf. Deze heb ik via de website opgezocht. Tevens kwam ik daar meerder foto’s tegen die ik gebruikt heb voor het ontwerp. De uitstraling moet een verwelkomend en warm gevoel geven. De aangeleverde informatie was vrij duidelijk.

Eindresultaat

Wat heb ik geleerd. Doordat ik bij deze opdracht voldoende aangeleverde informatie had gekregen, en de website heb bezocht kon ik me al orienteren wat ik eventueel als concept zou kunnen maken. Ik begon mijn onderzoek door het zoeken van voorbeeld posters, aan de hand daarvan begon ik te schetsen. Het moeilijke van deze opdracht was compositie, het plaatsen van afbeeldingen en tekst was een grote uitdaging. Wat ik hier van heb geleerd is hoe ik de vormgeving van teksten en foto’s moet aanpakken en een overzichtelijk eenheid van geheel moet maken. 6

Afgekeurde ontwerpen


Wijkcentrum Bouwlust De opdracht. Maak een flyer binnen 2 uur. Het ontwerp van de flyer moest er simpel uitzien en de uitstraling moest zakkelijk overkomen. Er zaten geen eisen aan de flyer gebonden, het doel van de flyer was dat men duidelijk de informatie van de flyer kon lezen.

Eindresultaat

Wat heb ik geleerd. Het was een grote uitdaging om binnen 2 uur een heel concept te bedenken en uit te werken. Voor mij was het een grote uitdaging, omdat ik heel erg perfectionistisch ben, en vaak te moeilijk over de dingen na denk. Mijn aanpak was, het kijken naar voorbeelden en beginnen te schetsen. Nadat mijn stagebegeleider de 2 flyers had gecontroleerd en tips had gegeven waardoor de flyers meer tot hun recht zouden komen, is dit het resultaat.

Afgekeurde ontwerp

7


Wijk zorg Haaglanden

Eindresultaat

De opdracht. Maak een Logo voor Wijkzorghaaglanden De opdrachtgevers hadden mij de vrije hand gegeven in het bedenken van de ontwerpen, koos ik er voor om 3 verschillende logo’s te maken, klassiek, modern en speciaal. Wat heb ik geleerd. Ik heb geleerd hoe je een simpel maar ook krachtig logo kan maken. In het begin was het heel erg zoeken naar een naald in een hooiberg, Omdat modern en speciaal veel overeenkomsten hebben, zat ik lang te brainstormen hoe ik dit moest oplossen en het eindresultaat heeft veel goeds opgeleverd.

8

Afgekeurde ontwerpen


Wijk Zorg Haaglanden De opdracht. Maak een visitekaartje voor Wijkzorghaaglanden Ik heb 3 verschillende ontwerpen gemaakt in de kleuren van de huistijl. Er zaten geen eisen aan het visitekaartje gebonden.

Eindresultaat

Afgekeurde ontwerpen

Wat heb ik geleerd. Ik heb geleerd hoe het is om een eigen huisstijl te creeĂŤren. Het lastige van een eigen huistijl creeĂŤren is dat je naar een spelt in een hooiberg zoekt. Wat ik heb geleerd van mijn leermeester is dat je het gewoon moet doen, als je niks gaat uitproberen weet je nooit of het erbij past.

9


Fietsenmaker-Escamp De opdracht. Maak een visitekaartje voor Fietsenmaker-Escamp .

Wat heb ik geleerd. Ik heb geleerd hoe ik in de bestaande huisstijl moet werken. Door middel van het kijken naar voorbeelden van andere kaartjes ben ik op dit idee gekomen.

10


Fietsenmaker-Escamp Broodtekst

De opdracht. Adres aanpassen.

.

11


Merry Christmas De opdracht. Maak een kerstkaart voor, Seniorentab, Benmedia en Computerhulp070 en een uitnodiging voor Benmedia. Er zaten geen eisen aan de kaarten, qua vormgeving mocht ik het zelf bedenken.

Wat heb ik geleerd. Ik heb geleerd hoe ik eenheid kan houden in wat ik maak.

12


Seniorentab Teaser De opdracht. Maak een teaser voor Seniorentab. ik heb 3 verschillende ontwerpen gemaakt. De uitstraling moet een modern en aantrekkelijk zijn.

Eindresultaat

Wat heb ik geleerd. Ik heb geleerd hoe ik eenheid moet houden in wat ik maak. Het moeilijke van het maken van deze teaser was dat je goed moet kijken of alles de zelfde grote heeft,enof alles in balans met elkaar.

De eis die eraan gebonden zaten waren als volgt, de informatie moest duidelijk en overzichtelijk zijn en maken door het toevoegen van simpele effecten. .

Afgekeurde ontwerpen

Met de teaser was dat nog wel eens een grote uitdaging. Ook met de tekst stuitte ik op hetzelfde probleem, uiteindelijk ben ik met wat hulp van mijn leermeester er wel uitgekomen.

13


Handleidingen Seniorentab De opdracht. Maak handleidingen voor de Seniorentab. De opdrachtgever wou dat er handleidingen werden gemaakt van verschillende ondewerpen zoals, Wat is facebook, Whatsapp op de tablet, Batterij smartphone etc.

Wat heb ik geleerd. Doordat ik tevens genoeg aangeleverde informatie erbij had gekregen kon ik meteen ermee aan de slag. De uitdaging van deze opdracht was vooral het kijken en plaatsen van de informatie, als je even niet goed oplet kan je weer helemaal opnieuw beginnen.

14


Crystalic.R

Portfolio raani  
Portfolio raani  
Advertisement