Page 1

ROSKILDE KATEDRALSKOLE

september 2008

RåKoSt … til dig der ikke piller rosinerne fra! Facts of RKS!!! Af Ida Stevne 2.b

Hvis du er kid, så pay attention! Her bringer vi nemlig nogle gode råd til, hvordan du overlever 3 år på den forjættede skole RKS! Du tænker sikkert: ”Ja, ja – nu har vi altzå lizzom gået på zkolen i lizzom over en måned og vi ved lizzom godt, hvordan det hele fungerer nok!” Men jeg vil vædde med, at I sikkert ikke var klar over, at: - kombinationen af en kop kaffe samt en chokolademuffin fra automaterne er den eneste effektive måde til at holde dig vågen i 6. lektion. - med Fathi som ”ny bedste ven” er din gymnasie-tid reddet, han er nemlig skolen helt egen pusher -mafia! (Altså på den gode måde...). - det hjælper IKKE at kende nogen på RåKoSt-redaktionen, hvis du vil holdes ude af Sladderspalten!!

Kend Dit Kid - kom helt tæt på de nye kid på RKS!

Olgas Brevkasse … få svar på livets store spørgsmål i RåKoSt’s nye brevkasse!

   

Sladder Råcitater Poesisvinet Sjove Nyheder


Leder Af chefredaktør Andreas Dinesen 2.d

Efter en fantastisk, festivalfuld og lang sommer så har hverdagen på RKS taget fat igen. En masse nye søde 1.g’ere har indtaget skolen (og også nogle af bordene ved centralgaderoben). Skolen emmer af liv og overalt ses glade mennesker. På gangen møder man Fathi, der snakker om sine 11 søskende og hashklumpen i nr. 56, mens han fejer med den forkerte ende af kosten, de ligegyldige Lectio-beskeder forekommer igen i hobetal og Niller har allerede været ude med en løftet pegefinger overfor drengene i 3.y (nogen der sagde nylonstrømpe?). Ak, ja, alt er som det plejer på RKS! Kidskuet var som sædvanlig fantastisk og mange af os 2. og 3. g’ere fik skuet nogle kid, hvis ikke mere (læs sladder!), så feståret kunne heller ikke have fået en bedre start. Jeg er desuden stolt over at RåKoSt-redaktionen i år består af over 30 mennesker! Og jeg lover, at vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at bladet bliver bedre end nogensinde. Skoleåret, som vi netop har slået hul på, bliver forhåbentlig fantastisk, men foreløbig håber jeg bare, at I alle vil nyde dette årets første nummer af RåKoSt. Read on and enjoy!

Indhold: -

Poesisvinet Vanvittig Viden! Nyt fra Elevrådet Debat: Sidste måltid - måske ? Sladder Sjove Nyheder A Hard Days Night Hvad skete der for bordene??? Mode-Tips til Kvinder 11/9 Terror eller fup? Råcitater Olgas Brevkasse! Kend Dit Kid 10 ting du har gjort når du går ud af 1.g Velkommen til Talent 2008! Pas på dig selv - pas på livmoderhalskræften! Drengerøven Ladies and Gentlemen: Attention please Anbefalinger


Katedralskolen En katedralskole, Er en katedralskole, Er en katedralskole, Og hvilken pragtfuld en Roskildes er! Om du er til hårdt arbejde, Eller bare gode kammerater, Simpelthen elsker lærerne, Eller er semi-afhængig af kantinens mad og automater; Så er Roskilde Katedralskole din ven i nøden. 5 dage om ugen er den der for dig, Lyset i dit liv, Din bedste ven i 3 gode år. For Roskilde Katedralskole, Er Roskilde Katedralskole, Er Roskilde Katedralskole - og intet mindre… Anker 2.z

”….” Jeg ser dig Vil sige hej Men drejer hovedet væk Det sker igen og igen Hvorfor? Frygt?

En ode til en jakke Et klæde så flot, i grønbrun nuance, og modent design. Berømt for dets lommer, med indhold af alt, fra papir til Gajol. Af ukendt mærke, dog kendt og beundret, for udtryk og stil. Et kendetegn som få, med sarte striber, samt mørklødet for. En kilde til spænding, til fastholdte blikke, til nysgerrige sind. Som regel til stede, til tider dog ikke, men altid i tanken.

For hvad? Det er jo bar’ et enkelt hej? (Anonym)

lukker øjnene OKAY JEG LUKKER ØJNENE TÆLLER TIL TI STILLER MIG PÅ HOVEDET DRIKKER SODAVAND MED NÆSEN MEN DET HJÆLPER IKKE DET FORSVINDER IKKE LIGE MEGT HVAD SÅ FORSVINDER DET IKKE MAN KAN IKKE BARE LUKKE ØJNENE PRØVE AT GLEMME DET MAN KAN IKKE BARE LUKKE VERDEN UDE Ida Stevne 2.b

Nick Hvidtfeldt 1.d


Vanvittig Viden - titusinde ting du med sikkerhed aldrig skal bruge til noget! Af Jonatan 1.w

Angst, eller fobi som det også kan kaldes, er en almindelig lidelse, som alle kan have… Meeeen er det også helt normalt? Her er nogle eksempler på nogle lidt unormale ting at være bange for: Atomosofobi: frygten for atomeksplosioner ( jo okay, det kan alle da have, MEN DET HER ER EXTREMT; folk med lidelse går i en KONSTANT frygt for at få en bombe i hovedet). Barofobi: frygten for TYNGDEKRAFTEN!! WTF..? Dextrofobi og Levofobi: frygten for ting på henholdsvist højre og venstre halvdel af kroppen. Dutchfobi: frygten for Holland, Anglofobi: frygten for England, Francofobi: frygten for franskmænd og alt, som er fransk (mon også dette gælder franskbrød?), og jeg kunne blive ved. Der er en for HVERT ENESTE LAND DER FINDES!! Derudover er der fobi for Islam : Islamofobi og for paven Papafobi.. Leukofobi for farven hvid, Melanofobi for farven sort. Ailurofobi, Elurofobi, Felinofobi, Galeofobi og Gatofobi alle fobien for samme ting KATTE! Næste ligeså mange er der over for prostituerede. Parthenofobi er frygten over for jomfruer, Caligynefobi frygten for smukke kvinder (wow, så ville jeg da ikke kunne gå på skolen ), Cherofobi frygt for fest, Medorthofobi frygten for stiv pik (DUH!). Medomalacufobi for ikke at have stivert, Urofobi frygten for urin… Og til sidst nogle af mine ynglings : Didaskaleinofobi frygten for at gå i skole, fobofobi frygten for FRYGT, Novercafobi for stedmødre, vestifobo for tøj. Faldt lige over to selvmodsigende fobier: Ibofobi fobien for palindromer (fx, ord som Otto og kajak, der staves ens forfra og bagfra) og Hippo-po-tomonstrose-squippe-dalia-fobi er frygten for lange ord (prøv lige at tænk dig til det ”hej jeg lider af hippopotomonARRRRG!!!”) og til sidst den ULTIMATIVE FOBI ”da da da daaaaam”: Pantofobi frygten for ALT og jeg mener ALT. Tænk over det, når du ser dig omkring, hvor meget alt er (vi har en vinder!)

Nyt fra Elevrådet Af Anker 2.z

Kære med-elever her på RKS. Som i nok lagde mærke til ved årets start, de af jer der går i 2. og 3. g i hvert fald, så var bordsituationen ændret fra sidste år. Og de af jer, der ikke gik her sidste år, har nok efterhånden fundet ud af, hvordan bordene stod før. Dette har skabt et oprør blandt eleverne på skolen, og afstemninger i klasserne og på elevrådet har vist, at de fleste af jer ville have bordene tilbage, hvor de kom fra. Det har vi derfor bragt videre, vi har kæmpet, og den gamle bordplan kommer tilbage! Derudover har vi på årets første møde fundet repræsentanter til alle udvalg, som kan ses i referatet fra mødet (det ligger under elevråds-gruppen på lectio, og er tilgængeligt for alle), samt valgt nye årgangsrepræsentanter. Årgangsrepræsentanterne kan sammen med resten af styringsgruppen ses på elevrådets opslagstavle, lige ved sodavandsautomaterne i kantinen. Og når i ved alt det, så er her, kære elever, et par opfordringer til jer, for jeres egen skyld: Husk at fortælle os i styringsgruppen jeres forslag, så snart I har dem, enten ved at tage fat i jeres årgangsrepræsentant, lægge en besked i vores postkasse, eller tage fat i os når vi hver torsdag holder møde ved biblioteket i det store frikvarter. Og ryd op efter jer selv! Jo bedre i rydder op, jo flere penge får vi til at købe ting til jer!


Debat - Sidste måltid - måske? Christian Peter Ainsworth 1.u Lige nu

arbejder 600 forskere på et forsøg, der muligvis kan ende katastrofalt for alle. Som nok alle ved ud fra de seneste nyhedsudsendelser, er forskere ved at finde ud af, hvordan man genskaber Big Bang. Man mener, at forskerne har brugt 10 år og over 25 milliarder kroner på at lave forsøget, som vil foregå i en måneds tid. Dette forsøg mener forskellige skeptikere, vil efterlade et stort sort hul, som muligvis vil udvide sig og gøre ende på det, vi nok alle elsker ved verden nemlig Fredagscafe , Kidskue, fester og lektier. Men er det virkelig rigtigt, at folk med denne viden skal have alle andres liv i deres hænder? Eller er det bare noget medierne har blæst op? Og hvis forsøget ikke lykkedes, er det så spild af penge og tid ? Selv mener forskerne, at risikoen for et dommedagsscenariet er meget, meget minimal (næsten lige så minimal som hvis Pluto støder ind i Neptun). Skeptikerne mener derimod, at jordens undergang er næsten uundgåelig. Skal man tro på de vattede forskere med gaffatape om brillen på midten, som sandsynligvis blev mobbet i folkeskolen, og som derfor er lidt ligeglad med livet, eller skal man tro på medierne, som kan blæse en historie om dronningens gravhund op til kæmpe størrelse? Skal forskernes videnliderlighed gå ud over menneskenes liv og destruere den verden vi lever i, eller skal vi gå rundt uvidende omkring, hvordan verden er inderettet, det er spørgsmålet. Det er som om, at forskere bliver blinde overfor andre menneskers liv, når først de har fået færden af en lille smule viden. De vil vie hele deres liv til forskningen, men det er ikke sikkert, at vi vil det. Vi ved ikke hvad fremtiden bringer, men hvis forsøget bliver gennemført korrekt, og der bliver lavet en mini-udgave af big bang, er det både en nyttig viden og farlig viden at have, for hvis denne ”maskine” bliver udnyttet forkert, kan det have katastrofale følger. Du tænker nok, at et stort sort hul fra eller til gør vel ikke en forskel(Jylland), men dette sorte hul kan opsluge hele verden på få sekunder, så mens du spiser den varme og tørre klap-sammen rugbrødsmad, som mest af alt minder om to spånplader om et tykt lag leverpostej, så tænk på at dette kan måske blive dit sidste måltid.


Sladder! Redigeret af Clara 2.c, Julie 3.u og

Kære RKS. Så er det endelig tid til årets første sladder! Og hvor har i været flittige. Efter sidste års utallige opfordringer til hor, har i endelig gjort noget ved det, eller er blevet bedre til at stikke hinanden. Mest af alt skyldes det nok de lækre nye kid, der både har horet internt og med resten af skolen. We like. (: Forsæt det gode arbejde! Nu falder temperaturen snart, og så er det jo rart at have en at varme sig med, ikke? Til en privatfest i 2.u blev der kysset heftigt mellem Sidsel 2.u og Peter 2.x. Hot Hot siger vi bare! Mie 1.i og Laurids 1.u har udvekslet lidt mundvand til en fest for et par weekender siden :) Derudover har Johannes 1.i og Camilla 1.i også oplevet amor spadsere forbi, ligesom Tobias Munk 2.i og Sofie 1.i har haft gang i lidt kyskys. Under sommerferien var det rigtig hot mellem Sarah 2.d og Jasper 2.d. I den betydning at de gjorde klassens sammenhold rigtig tæt. – Nu kommer de kærester, og lever af kærlighed og kildevand. Kira fra 3.v fik scoret sig et 1.x-kid-kid ved navn Nikolaj til kidskuet! De endte i et heftigt snav op af væggen i salen. Rrrrraaaaauw siger vi bare! Bagefter blev Nikolaj også kidnappet af sin guide-guide Emma 3.x. Der er en, der har haft en vild fest. Britt 1.c & Jeppe 2.c hyggede og kyssede helt vildt i fredags. Siden har Jeppe og Britt haft et godt øje til hinanden.. Vi følger med en opdatering. Kathrine Laurent 1.c & Magnus - 2.c (hendes guide) kyssede helt vildt til kidskuet. –Tjek evt. Facebook for billeder. Johanne 1.c & Nikolaj 1.c skabte lidt internt klassekys, og det er jo altid godt... En heftig dans mellem Alexandra 2z og Tobias 2u, udviklede sig drastisk til en ordentligt omgang snav midt på dansegulvet. Anne (Sofie) 2i snavede med Renan 2i (udvekslingsstudent) til førfesten. Senere var Renan også sammen med 2 andre, bl.a. Emilie 1a og Emma 2i. Hans rekord hjemmefra Brasilien er 18 på en aften! Anders fra 1.d, det nye medlem i fredagscafe, moonede Niller og en dørmand og blev derfor nægtet adgang til skolen. Niller kan åbenbart ikke lide bar røv.. FLERE mennesker har efter sigende (i vidners påhør!) været ovre til Andreas fra 1c, og erklæret ham den nye Mads Siggaard! Så piger; frygt ej! Der er et nyt skår på skolen! Nicoline L. 1.a og Tor B. 1.a kyssede langt om længe efter en masse flirten. Søødt.. Louise B. 1.a kyssede med Julian fra 1.d i 2 timer, hvorefter hun blev kidnappet af Julians guide, Chefredaktør Andreas 2.d. Andreas fik også kysset Josefine 1.d heftigt på halsen. Samuel 1.a kyssede vildt med 3 forskellige piger, som han dog har glemt i dag. Det skal dog lige siges, at Samuel var så fuld, at han prøvede at stjæle slikautomaten. Go kid! Bagefter blev bette Samuel (15 år) kidnappet af Fie 2.d (18 år). De snavede heftigt igennem på dansegulvet, men som man siger, er alder jo bare et tal ;) Mads Nørgaard 3.w havde besluttet at han skulle på kidjagt, og hans bytte endte med at blive hans kidkid Laura 1.w. Mads benægter efterfølgende alt, men vi ved bedre!


Martin Sander 3.x var sammen med Mette Lund 2.d. Her erfarede han, at man ikke skal være sammen med piger hvis ansigt er malet brunere end Fati’s, hvis man har sin hvide designerskjorte kær! Karen 2.x var sammen med Mads Okholm 3.d. Hot stuff.. Julie (2z) var ikke sammen med nogen til Kidskuet…. Anna 2.x gik på kidnapning og fik fingre i kiddet Anders Kalle 1.x. De blev set snave heftigt på dansegulvet, ifølge flere vidner. Magnus 2.a og Josefine 2.d blev set kysse på bænken i Atriumgården.

Samuel 2.w og Camilla Agger 2.w så godt som åd hinanden både før og efter Kidskuet. Hot siger vi bare! Laura 2.d indfangede sig et ukendt kid til kidskuet. Frækt! Smukke Nanna N. 2.z og Johan 3.y flirtede på Katten og fortsatte videre på Buddy. Dette endte i nogle hede kys på dansegulvet. Spørgsmålet er, om vi ser mere til de to? Johanne 1.z kyssede med 5 ukendte drenge til kidskuet. Øhh.. Vi har ingen kommentarere, efter ordet rundetrunte er blevet forbudt.. Katrine 1.z og Anders 2.w kyssede Bøgebæk 2.w blev set kysse på dansegulvet, både med Amanda 1.u og Katrine 2.u. og hvis det ikke skulle være nok, fik Fie 2.x også lidt Bøgebæk.


Emil Skovsgaard 2.u var sammen med Amalie 1.u. KIDNAPNING!!!! Frederik 3.y fik det SÅ dårligt til kidskuet, at kæresten måtte hjælpe ham hjem efter et kvarter. Dårlig stil, og så af en 3.g’er. Signe 3.c måtte også hjælpes hjem, efter et kort smut forbi skolen. Hun har heller ikke lært det efter 3 år.. Anne 1.z fik drukket sig lidt for fuld i kidkiller, og kom derfor aldrig til at opleve sit første kidskue.. Jacob Krog 1.e var meget fuld, men det lykkedes ham alligevel at undersøge sit medkids Nikoline 1.f’s mundvand meget grundigt. Katrine 2.y kidnappede Thomas 1.y. Gang i dem, siger vi bare. Nanna, Nicolai og Pernille 3.w blev alle 3 set sammen ude på toilettet til før festen til kidskuet. De tre skulle efter rygtet have hygget sig rimeligt meget ude på toilettet, og da de et godt stykke tid efter kom ud, så de MEGET tilfredse ud..hm? Lea 1.u hyggede sig heftigt med Thorbjørn 1.i efter en bordfodbold kamp, da de mente, at de havde held i kærlighed end i spil. Lasse 1.u kyssede med Sarah 1.b. Han er bedstevenner med Sarahs best buddy, så gang i det. Alexandra 2. Z og Tobias 2.u dansede en hed dans der senere udviklede sig til hede kys foran scenen. Nåhh.. Helle 2.d gnubbede sig heftigt op af Sebastian Svane 1.d, som en kanin. Mette Illum 3.c var sammen med Kasper Skaaning 3.w. 3.g’s hor er altid godt! Johan fra 3.y var sammen med en 1, 2., OG 3 g’er. Det var en ukendt 1. g’er. Men 3. G’eren var Amanda 3.w og 2.g’eren var Nanna 2.y. Han forstår at sprede det ud. Malte 2.c og Victor 3.c fik en stol til at brase sammen under sig, da de to søde kærlige drenge delte den, på trods af der var en masse stole til førfesten. Det var alt for denne gang. Husk, kiss and tell folkens!


Sjove Nyheder - kommentarer til hverdagen Af Anders 1.d, Kristine 1.c og Andreas 2.d

Grusomheder finder sted rundt om i verden hver eneste dag – i Afrika dør folk som fluer, i Irak dræber de for føde, de danske ældre får for dårlig mad på plejehjemmet, og de studerende på landets gymnasier har ALT, ALT for mange lektier for. Alligevel er de nyheder, der interesserer os mest ofte de ligegyldige og latterlige. Her følger lidt sjove nyheder, som gør, at vi glemmer de sorte, underernærede børn med udspilede maver et øjeblik, trækker på smilebåndet og lader os blive revet med. Som bekendt spiser nogle mere end andre (Fathi og amerikanerne). For nyligt lykkedes det da også en amerikaner ved navn Ydmyge Bob at spise sig igennem 5,2 kilo pasta på blot ti minutter. Efter at have fyldt maven til bristepunktet kunne Bob stikke 10.000 kr. i lommen, som vinder af ædekonkurrencen. Den næste historie er ikke just appetitvækkende. I al fald ikke for amerikaneren John Renehan. For otte år siden forsvandt hans far sporløst, og først tre år efter fandt man et lig, som alle kunne identificerer som John Renehans far. Han blev herefter kremeret og lagt i jorden. Men nu, otte år efter hans forsvinden og altså fem år efter, han blev begravet, dukkede han pludseligt op i et tvprogram med forsvundne amerikanere. Far og søn blev efter en DNA-test forenet, og tilbage står kun spørgsmålet om, hvem man så kremerede og begravede for fem år siden…? Og så videre til en anden supermagt nemlig Kina. I Kina blev afholdt OL i år, som gik nogenlunde godt for de danske detaljere - selvom håndboldherrerne skuffede (hva’ sker der for en omgang skidt håndbold). En anden der var skuffet var den russiske højdespringer Ivan Ukhov. Han kom slet ikke med til OL, og da hans kæreste så også slog op med ham kort efter, ramlede verden sammen for ham. Derfor drak han sig stang-stiv op til et stort atletikstævne i Lausanne, og under konkurrencen var han så beruset, at han slet ikke kun løbe lige. Han missede samtlige spring, og hver gang han nåede til stangen, sprang han lige ind på madrassen i stedet for at prøve at hoppe over. Der er folk, som er naive (lyshårede piger), folk der er meget naive (amerikanske vælgere) og så er der dem, som simpelthen er så stupide, at det næsten ikke kan beskrives. Et eksempel på en sådan person er en midaldrende engelsk kvinde. Hun havde knæproblemer og gik derfor til lægen. Den 57-årige læge, Stuart Hill, overbeviste kvinden om, at den bedste kur mod knæproblemet var, at han placerede en vibrator på kvindens klitoris, imens han slikkede hendes bryster, hvilket han kaldte kinesisk hormonterapi. Og for at behandlingen skulle virke, så skulle hun få orgasme. Det var først efter gentagne ”behandlinger”, da kvinden fortalte sin mand om, hvordan det foregik, at hun blev klar over, at doktoren i virkeligheden udnyttede hende. Det var alt for denne gang – husk at lykken kommer til den der ler. Top 3 over mest sagte kid-sætninger: 1) ”Hvor skal vi være?” (også brugt flittigt af 2. og 3. g’ere) 2) ”Argh - jeg gider ikke mere NV!!” 3) ”Hvorn’ var det gamle bordsystem?”


A hard days night Af Anders Højgaard Joensen, 1.d

Ligesom mange andre nyudklækkede 1.g’ere, har jeg i tiden optil været meget spændt på kidskuet. Det skulle også vise sig at blive meget spændende for mit vedkommende. Jeg ankommer til et beboerhus i Kristianslund sammen med et par drenge fra klassen. Med mig har jeg 6 dåsebajere og 1,5 kg stegt kylling. Stemningen er høj, men man kan godt mærke hvem der er de små. Vi bliver hurtigt øremærket med navneskilt, og en snor om armen. 3.d’ere får mørkeblå, 2.d’ere lyseblå, 1.d’ere grøn. Det eliminerer jo også den gode samtalestarter: ”Hvilken klasse går du så i?”. I hvert fald ender jeg til bords med tre 3.d’ere. De er ret smarte i det, og forsøger hele tiden at bytte mit glas med pilsner ud med deres glas med Glenfidditch singlemalt. Uden held selvfølgelig. Der konverseres. Man ser tydeligt de sultne 2. og 3.g drenge, der forsøger at hælde på de stakkels piger i min klasse. En forsøger at imponere med at åbne en Somersby med øjet. Han fejler dog, og pigen vender sig til den anden side for at få åbnet den af en anden. Hah, tænker jeg. Indtil kidkilleren har jeg holdt mig nogenlunde sober. Jeg har hørt fra andre, at den slår hårdt. Så jeg spytter mest bare i min øl foreløbig. En efter en bliver vi hevet op på et bord, hvor vi får et glas med en næsten klar væske. Pigerne får kun meget lidt i deres glas, hvorimod alle drengene får til randen. Jeg nævner ingen navne, men nogle af de drenge, der ikke er så trænede i bælledisciplinen kløjs lidt i det. De stakler. Nu bliver det så min tur. Jeg træder op på bordet og hiver min lommelærke frem. Den indeholder rom, og jeg er jo en kæk fyr, så da jeg får mit store glas med kidkiller, så spicer jeg den da lige lidt! Herfra bliver der langt mellem tankerne i mit hoved, langt mellem billederne i min erindring. Jeg snakker lidt med nogle piger fra 3.d, som ligesom jeg er med i Fredagscaféen. De synes også, at mit lommelærketrick var kækt, ægte fredagscafé siger de. Næste billede: Anders Bencke fra min klasse slæber mig med hen til Katten. Mit ene bukseben er blevet noget klæbrigt. Jeg ved ikke hvad jeg selv siger, men jeg husker at han gentagende gange siger ”hold nu kæft Anders”. Næste billede: Jeg har fået mit lille stempel på hånden, og nu klarer det lidt op i mit hoved. Jeg genkender folk, og bevæger mig ud på dansegulvet. Der er meget lys, og få mennesker, men det generer mig ikke. Jeg er nået til det punkt, hvor man danser godt med sig selv. Rigtig godt. Jeg får et opkald, og via nogle døre, som kun åbner den ene vej, kommer jeg ud i det fri. Min søde kæreste spørger i den anden ende ”Nu er du ikke for fuld skat?”. Og jeg svarer ”Øøøh nej nej”, og stoler blindt på, at hun ikke kan gennemskue, hvorfor jeg taler lidt langsomt, og hvorfor min tunge har så svært ved at forme simple ord. Der narrede jeg hende rigtig nok, tænker jeg efter jeg har lagt på. Efter en runde på græsset finder jeg hovedindgangen igen, hvor jeg sammen med andre står og fryser. Jeg finder ventetiden lang, ingen i min nærhed kan jeg umiddelbart kende, og derved starte den gode gamle fuldemandssamtale, der ofte starter med ”har jeg ikke spillet badminton mod dig en gang?”. I hvert fald bliver det for meget for mig, og oppe i mit hoved er der kun et at gøre. Jeg går hen til døren, hvor der er store ruder, og banker ihærdigt på en af dem. En vagt kommer nærmere, og der ser jeg mit snit. Jeg rykker mine bukser og underbukser 30 cm længere ned end der, hvor de burde sidde, og presser de hvide balder mod den kolde rude. Efter det får jeg ikke lov til at komme ind igen. Vagten siger, jeg har dummet mig. Jeg har 2 mulighed: Jeg kan ringe til min far, bede ham hente mig, og finde mig i hans drillerier, når jeg fortæller ham historien. Ellers kan jeg tage mine raske ben og gå til Vindinge, hvor min søde kæreste bor. Jeg vælger den 2. mulighed. Jeg går da bare lige til Vindinge. Det er da ingenting, tænker jeg.


Hvad skete der for bordene??? Tegning af: Jonas Bruhn 1.i

RåKoSt har som opgave at kommentere på, hvad der rør sig på RKS, og bordene i kantinen må i den grad siges at have skabt debat i skoleårets første uger. I stedet for et langt debatindlæg om bordproblematikken, vil vi dog nøjes med at kommentere situationen med nedenstående tegning – nærmere forklaring burde være overflødig!


Mode Tips til Kvinder - fra mænd der ikke ved noget om mode! Af Mikkel Bjørn, Chris Nowak, Thomas Eriksen og Mads Kisby

Før vi begynder, må vi hellere advare jer om, at vi ikke ved noget om mode. Det er ikke bare en klog titel for at få jeres opmærksomhed, selvom at vi må erkende, at den er ret klog (vi er ærlige nok til at indrømme, når noget er brillant, selvom det er os selv, der har skrevet det). Du bør ikke læse den her artikel, hvis du er en kvinde med lavt selvværd. Hvis du alligevel gerne vil klage, så har vi brevkasser, du kan henvende dig til rundt omkring i alle klasselokaler på skolen. Det er de små grå bokse med hul i toppen. Kvinder slipper af sted med mord i vores samfund, især når det kommer til den visuelle forurening, de kalder mode. Så vi har tænkt os at gøre, hvad få mennesker – få mænd – nogensinde har gjort—at kritisere jer. Nu tænker I selvfølgelig ”Men drenge! Folk kritiserer kvindemode hele tiden!” Det er korrekt. Men mænd gør det aldrig, og især ikke badasses som os.

Vi ved ikke, hvad den her stil bliver kaldt. Så vi har fundet på vores eget kloge navn. Patgardiner. Vi kalder dem det, fordi de ligner gardiner, der er sat ind over jeres bryster. I kunne ligeså godt have en Burka på. Det er et stort formløst stykke stof, der er snoet omkring dit liv. Der er en grund til at gravide kvinder bære tøj som dette, og det er fordi, det ser godt ud på dem i stedet for en flyverdragt. Du er ikke gravid, så stop med det lort. Hvad vi ikke forstår ved patgardiner er, at de er nogenlunde trendy. Vi fatter det ikke. Det sidste vi ville gøre, hvis vi havde bryster var gemme dem bag gardiner. Selvom vi nok ville putte gardiner på dem den dag, vi havde prøvet alt andet (f. eks Olie, sæbe, andre bryster, vores hænder, låget på en kopimaskine eller andre lesbiskes munde.) Lær at respekter jeres patter!


Terror eller fup ?? Af Ida Stevne 2.b

Vi kender alle sammen billedet fra tv: de to tårne udbryder i brand og eksplosion efter, at to fly er fløjet ind i bygningerne. Den skæbnesvangre dato 11. september har netop passeret os for syvende gang siden den frygtindgydende ”terroraktion” på World Trade Centers i New York i år 2001. Denne mulighed benytter vi til at se nærmere på, hvad der egentlig skete for sy år siden… For det første kan det nemlig virke påfaldende, at der på samtlige direkte tv-udsendelser 11.09.01 – fra blandt andre CNN, Fox Tv og andre respekterede kanaler – ikke er nogle fly at spore i luften over New York. For det andet går skærmene desuden i sort på både CNN- og Fox Tv’s udsendelse i samme splitsekund, som anden eksplosion forekommer. En tredje indikation på, at flyene – der eftersigende skulle have fløjet ind i ’The Twin Towers’ – muligvis er computerskabte, er blandt andet det faktum, at det ene flys spids er fuldstændig intakt, da det kommer ud igennem den anden side af bygningen. (I samme forbindelse, kan man spørge sig selv, hvor realistisk det overhovedet er, at flyet kommer ud på den anden side af tårnet? Burde det ikke have eksploderet ved ’påflyvningen’..?) Jeg må i hvert fald personligt sætte spørgsmålstegn ved, hvorvidt flyene er skyld i ulykken eller om dette blot er et dække! For rykker vi fokus hen på Pentagon – det amerikanske forsvars-ministeriums bygning, der ved samme lejlighed skulle have været ramt af et passagerfly, er der tilsyneladende ingen håndgribelige beviser på, at dette rent faktisk skulle have forekommet. Fra Pentagon – en af verdens mest overvågede bygninger – er der nemlig kun offentliggjort fem billeder af ulykken; alle med forkert dato og klokkeslæt. Der er ved eksplosionen hverken fundet rester fra et passagerfly, passagerer eller maskindele, og kigger man på det sammenstyrtede område af bygningen kan man regne sig frem til at det drejer sig om 20 meter i bredden – hvordan kan det forsvares med det såkaldte flys vingefang på 38 meter ?? Der er noget der ikke hænger sammen…


”Råcitater” Redigeret af Ajen 2.b, Ida 2.b og Lea 1.?

Lisa, Simone og Jacob (1.d) er på vej ned til byen. Imens de går, sprøjter Lisa resten af dråberne, der er tilbage i hendes Pepsi dåse på Jacob i den tro, at det er sjovt. Pludseligt udbryder Jacob ”Lisa, du skal ikke sprøjte, når din dåse ikke er vasket!”. 2.c har første time i naturgeografi med Jørgen Frost og Marianne Skagen. Om økologi påpeger Magnus: ”Økologi bruges især inden for mad, men også inden for tekstikel-varer...” (Hvis der så bare var et ord der hed det? Prøv igen Magnus!) Under hygge/orienteringsaftenen sidder Maria og Ajen 2.b i salen, mens de små kid fremviser deres skuespil. Pludselig siger Maria ”Det minder mig om et tv-program med retarderede børn!”, hvorefter Maria og Ajen begge bryder ud i grin. (Sorry KIDS – no hard feelings  ) 3.w har samfundsfag med George , hvor Lærke er oppe at tegne det økonomiske kredsløb. Da hun når til udlandet bliver hun i tvivl om, hvordan det skal tegnes. Efter et splitsekunds tænkepause udbryder George: ”Tegn en neger”. Lidt efter indrømmer han, at det måske var politisk ukorrekt… Ida og Ajen 2.b går og bander/joker lidt, hvad de har for vane at gøre. På et tidspunkt siger Ajen: ”For God’s sake!”… efter en lille tænkepause, tilføjer hun: ”Det er da egentlig sjovt, at man siger ’for Guds sikkerhed’ ?!”

TR i 3.x ”En øl plus en øl giver to øl. Det gælder også for æg og pølser…”. Da Andreas 2.d har problemer med Cd-afspilleren i lokale 45 tilbyder Lissi hjælp: ”Skal mor komme og hjælpe dig?”. Svend har 1.d i fysik. En elev svarer på noget uden at række hånden op, hvortil Svend udbryder: ”Der er overtrådt!".


Mogens (JP) spørger i en engelsktime 3.y som eksempel på en grammatik paragraf, i forbindelse med en oversættelse. ”Den første som kom, var hans onkel, hvad hedder det? Christian Andersen; ”Incest?” 2.c sidder i en herlig engelsk time, hvor der pludseligt sidder en bi på ruden og Gitte bliver bange. Maria Grosmann smækker en fed ordbog mod ruden, og splat er den død. Gitte udråber ”Ej, se, der løber honning ud!”. På hyttetur med 1.b spørger Ajen 2.b (guide) nogle af drengene: ”Nåh, er det så fedt at gå på ’Katten’?”. Drengene svarer lidt i munden på hinanden, hvorefter Sara 1.b forvirret blander sig i samtalen: ”Har du fået kat ??” (Det er tydeligvis ikke alle kid, der ved, at ’Katten’ = Roskilde Katedralskole)… Engelsk i 2.z, med CNN. Klassen skal lave rollespil. Carina: "Hvem vil gerne være fortæller?". Nanna Nordbjerg 2.z: "Hvad er en fortæller?" (Kom igen Nanna...) Biologi 2.i. Ditte sidder og synger en sang om en trold med celler, og kigger pludselig undrende på Maria og udbryder: ”Mennesker har sgu da ikke celler? Ej det har de da ikke?” Fransk 2.adiy. Jegvan ”Hvad betyder ’gros’? Klassen: ”?”. Jegvan: ”Kig på mig! ... Det betyder FED!” 2.b har biologi med Connie Mørk. Der snakkes om celleopbygning, DNA og kromosomer hos mennesket, hvortil Cecilie, efter lidt tids undren, pludselig udbryder: ”Findes der egentlig mongoler blandt dyr ??” Lisbeth Kjæreby Pedersen til 1.d i biologi: "Nu skal i lægge jeres små pølser op på vægten." Lissi, musik lærer, sagt i musik med 1dwxyz. ”Hvis Helmut Lotti gik rundt om min seng, ville jeg ikke engang spænde ben for ham”.


Olgas Brevkasse I anledning af

Olga Oda Jacobsens 60-års jubilæum på Roskilde Katedralskole, har RåKoSt nu valgt at give plads til en ny brevkasse ledet af denne herlige gamle patriark! Olga har god erfaring med brevkasser. Hun har både bestyret billedbladets, familiejournalens og Jehovas vidners brevkasse i løbet af sit lange liv. Derfor glæder det RåKoSt at byde Olga velkommen! FAKTABOKS Olga Oda Jacobsen (Født Hansen) Student fra Roskilde Katedralskole årgang 1948, med mediefag og Flamsk på højniveau. Er gift med sexlegetøjs grosserer Fritz Oda Jacobsen Sammen har parret 2 drenge, 3 piger, 1 hermafrodit, 2 hunde og 5 kanariefugle. De bor på Vanillevej 5 i Bæsted.

Kære Olga. Jeg er virkelig forelsket i en pige, men hun elsker ikke mig. Derimod har hun fundet sammen med min bedsteven og jeg må nu prøve at agere normalt sammen med dem. Jeg er i dyb krise med mig selv, og er yderst deprimeret. Jeg har virkelig brug for et godt råd! Kan du hjælpe mig? Hilsen Thomas 2.d Kære Thomas Nej, det kan jeg ikke. Møs møs Olga

Kære Olga. Jeg er en 1.g’er på 16 år, som altid har haft lidt problemer med vægten, selvom jeg spiser sundt og dyrker motion næsten hvert dag. Nu er det sådan at jeg har fundet et par leopard plettede træningstrusser, som passer perfekt til min zebrastribede sports BH. Men da jeg tog dem på sprang de som en elastik i mit skridt, og jeg fik en følelse af smerte, som selv ikke en sadomasokist kan frembringe.Jeg vil gerne kunne gå i lækre små trusser, men da jeg har kraftige knogler, ser det svært ud. Hvad gør jeg? Knuz Nina 1.y Kære Nina Jeg er sikker på at dine problemer ville kunne løses, hvis bare du ville indse at du i virkeligheden er smæld fed! På den måde ville du få det meget bedre med dig selv, og spise alt det du overhovedet gider. Det er jo ikke ulovligt at være fed! (Det koster simpelthen for meget at have tykke mennesker på kost i fængslerne) så find din egen fede karma, og køb XXXL i trusse næste gang. Det værste der kan ske ved at tage et ekstra stykke chokolade er vel, at du til sidst bliver så fed at du sidder fast i døren ind til lokale 56 og må overvære en af Mammens matematiktimer… Møs Møs Olga


Kære Olga. jeg er en dreng i 3.g, som mildest talt får for lidt. Heldigvis har jeg lige fået en kæreste, men da vi havde sex i weekenden sagde hun at min penis var skæv. Da jeg er en god matematisk elev valgte jeg naturligvis at undersøge sagen ved hjælp at reglen: cos. Til en spidsvinklet trekant = hypotenusen divideret med den hosliggende katete. Det gav det resultat at min penis vender ca. 23º til højre… er det normalt? De bedste hilsner Andreas 3.z Kære Andreas. Det er naturligvis på ingen måde normalt at have et skævt lem… hvad tror du ikke pigerne ville sige til det… det ville jo ende med at deres vagina også ville blive skæve under samlejet, når en sådan pik trænger op i os! Nej, lad mig sige det lige ud: gør noget ved det! Jeg kender en læge ved navn Søren Ventegodt, ring til ham og bestil tid. Og hvad angår din udregning er den forkert! Det er: sinus til en retvinklet trekant = hypotenusen divideret med modstående katete. På denne måde vil du opdage at den vender 88º til venstre. Din kæreste skal godt nok ligge med hovedet på skrå for at få den ned… Møs møs Olga Har du et spørgsmål til Olga? Så er du velkommen til at skrive en mail til hende til raakost@hotmail.com eller lægge et brev i RåKoSt postkasse mærket ”Olga”, og så kan du være heldig at få svar på lige netop DIT spørgsmål!


Kend dit kid Af Stine 3.1, Julie 3.u og Clara 2.c

RKS har endnu en gang fået en ny årgang af små uskyldige kid, ja denne gang er mængden faktisk større end tidligere. Det kan være svært at holde styr på alle disse nye ansigter, men heldigvis kommer RåKoSt til hjælp. Vi har indfanget 3 kid, et matematisk, et musisk og et sprogligt, og stillet dem disse spørgsmål om alt mellem himmel og jord. 1. Hvis RKS var en drink, hvad ville den så være? 2. Hvilken stjerne af samme køn ville du være sammen med? 3. Hvilken 3.g’er syntes du er lækrest? 4. Beskriv Fati med 3 ord. 5. Regner du med at blive kidnappet?

Navn: Erik 1.u. Kendetegn: Går altid med en stor sort hat, ikke pga. dårlige hår dage, men simpelthen fordi den er rar. Single: Også i den grad. 1) *Tænker sig læænge om, men svarer efter diskussion med kammeraterne* RKS ville helt sikkert være en øl. Det er en klassisk gymnasiedrik, og den er simpelthen intet andet end genial. 2) *Svarer med det samme* Anders Lund Matthesen. HAN er bare for sjov! 3) hmm.. øhh… det ved jeg ikke, har i nogle forslag. *Julie og Stine påpeger at han godt må sige dem*… nu har jeg jo ikke set så mange.. øhh. Det ved jeg altså overhovedet ikke. *RåKoSt konkluderer derfor, at han simpelthen er aseksuel.* 4) Hmm.. han er rimelig cool.. rimelig hardcore.. og.. rimelig.. sej! *stort grin* Erik er vist rimelig glad for rimelig. 5) *trækker på skuldrene* Det har jeg faktisk slet ikke tænkt over.. hmm. Det kunne da godt være? –Så tøser, kan i komme i sving?

Emil 1.u

Trine 1.y

Andreas 1.c


Navn: Trine 1.y Kendetegn: Går altid i gamacher.. –Og SUTSKO råber resten af bordet. Single: Ja!!! 1) Sex on the beach. Uden tvivl. Den smager godt, og hvad er mere sexet end katedralen? 2) *Syntes RåKoSt spørgsmål er en smule underlig - til Julie Må man godt sige dig?.. *Julie er meget smigret* Hmm. Nej, det skal være Jesicca Alba så. Hun er sku en frækkert! 3) *Til dette spørgsmål, bringer vi en efterlysning, da Trine hverken kender navn eller klasse på denne mystiske 3.g’er. Passer beskrivelsen på dig, ved du, hvor du skal henvende dig (: Altså, jeg har set en på gangen: Han er høj, mørkhåret hår med sådan noget strit, og har meget flotte øjne. 4) Han er sød (Hun kender tydeligvis ikke Fati) Skræmmende,(fordi han vækkede os første dag), og så er han en rigtig bamsefar.. 5) Ja da!!!! *bare kom i sving drenge*

Navn: Andreas 1.c Kendetegn: Bruger 3 dåser dax – den røde – om ugen. Single: Det vil han mene. –RåKoSt ved ikke hvordan det skal tolkes. 1) Body tequila. Det er bare for fedt!! *Råkost synes det lyder som om, at han går til nogle vilde fester* 2) Hmm. Det kan jeg slet ikke sætte mig ind i, det er altså for langt ude. Det ved jeg altså slet ikke. *RåKoSt er derfor sikre på, at det er Poul Thomsen. Wrauu* 3) Det ved jeg ikke. –Jer to? *Peger på Stine og Julie* 4) Flink, aggressiv… *Holder laang pause. RåKoSt påpeger, at han kun har sagt 2 ting.* Nå ja. –Så interessant. Det er noget med hans udstråling. 5) Nu må vi se… Jeg regner med at jeg selv skal på jagt. Ambitiøst kid…


”Velkommen til Talent 2008!” Af Maria Dall 2.i

Hvad brugte du din lørdag eftermiddag på? Lavede de lektier du var bagud med? En aflevering måske? Eller plejede dine slemme tømmermænd efter Kidskuet, mens du tænkte tilbage på hvor sød ham der fra x var? Jeg dyrkede min hemmelige passion. Sneg mig i al hemmelighed op på mit værelse, og tændte for computeren. Sørgede for ikke at blive forstyrret.. Nemlig. Jeg så Talent 2008. Et af de mest amerikaniserede programmer jeg længe har set. Bygget op om den der pædagogiske tro på, at alle har et talent. Og hvor man alligevel griner af alle taberne der stiller op med noget forfærdeligt møg. Alle tosserne der gør sig selv til grin. Os, danskere, som er så respekterede, veluddannede, og civiliserede kigger hånligt på og griner! Og jeg elsker det. Helt ærligt, med hånden på hjertet, og jorden rundt på et sekund, så er jeg helt syg med talent shows. Jeg glæder mig over vinderne, og fryder mig (kun en lille smule!) når særling efter særling træder ind på scenen, og bliver svinet til at Peter Aalbæk, og hyldet af Martin Hall. Jeg kniber en tåre med Julie Steincke når en lille pige træder ind på scenen og synger en fin sang. Egentlig hader jeg Talentshow konceptet. Jeg er af den overbevisning, at man ikke kommer frem i verden uden hårdt arbejde. At folk der træder ind på en tv-talentshows-scene og bliver kendis den vej, ikke har arbejdet hårdt nok. Jeg tror på at man skal svede for at nå toppen. Alligevel ville det da være lækkert at kunne et eller andet spøjst, og så liiige lave en kvart million. KA-CHING! Eller stille op i x-factor, blive landskendt, få en pladekontrakt, og så bare være kendt med de kendte. Mon ikke den lille tanke har sneget sig ind, når man har siddet og stirret på x-factor Martin? På den anden side vil han altid være X-factor Martin. Aldrig SexyMartin, eller Golf-Martin. Eller bare Martin.. Hvorfor er Talent-shows så stort et trækplaster? Der kan være flere årsager. Måske fordi vi elsker at blive imponerede og forargede. Og fordi vi elsker når andre end os selv kvajer sig, eller er pinlige. Men også fordi det er rart at se nogens drømme gå i opfyldelse. At se lidt stjernestøv på almindelige danskere, som seere såvel som dommere ikke havde regnet med havde noget stort talent. Derfor kan jeg også komme til at knibe en tåre når folk glade stormer ud, med tårerne sprøjtende ud af øjnene, fordi de, ja bare er så glade!


10 ting du har gjort/ved, når du går ud af 1.g (Gem og kryds af!): Af Clara 2.c

Går man på Katedralen, er der en række ting, man bare SKAL have gjort, inden man går ud af 1.g. Her kommer den ultimative liste til alle de nye kid. (2.g’erne og 3.g’erne kan jo se, om de i virkeligheden burde gå et år eller to om…)

Du er blevet kidnappet/forsøgt kidnappet. Enten af din guide, en 2.g’er eller en 3.g’er.. Derfor ↓:

Du har været nævnt i RåKoSt på den ene eller anden måde… Allerhelst under ”SLADDER”

Du har været døden og -3 nær i AP (hvis du er matematiker) og NV (hvis du er sproglig)

Du har været på grådens rand, fordi klokken er 14, kantinen har haft udsolgt af scones, slik automaterne er gået i stykker, og du stadig har en dobbelttime i NV/AT tilbage.

Du har drukket kidkiller…Ja du har!.. Også selvom du ikke kan huske det.

Du har lært at det er Fathi, der har den egentlige magt, og du derfor gør klogt i at fjerne de stole fra kantinen, når han siger det.

Du ved at der kun findes EN vigtig bog - Scorebogen. (Den alle kedelige mennesker kalder årbogen) Har du ikke den, er du fortabt!

Du har taget mindst to kilo på, primært forårsaget af det ultimative bestikkelsesmiddel/bedeom-nåde-middel/score-middel KAGE, som du har indtaget mindst en gang om ugen det sidste år.

Du har lært tyve forskellige, dårlige undskyldninger for at komme for sent, og du bruger mindst en af dem af dem om dagen.

Du har Lectio.dk som startside på din computer, og tjekker den hver time, når du er hjemme i håb om aflyste morgentimer eller flyttede lektier.. Men hver gang du logger på, er der i stedet lagt timer ind til klokken 16.30 fredag, og der er kommet endnu en aflevering..!


Pas på dig selv - pas på livmoderhalskræften Vi skriver fra/med hjertet De fleste husker nok reklamen, hvor der blev sagt: ”Det er sjovt at få klamydia, men bagefter er det knapt så sjovt..” Det samme budskab kan knyttes til livmoderhalskræft som skyldes virussen HPV, der ligesom klamydia overføres seksuelt. Selvom brug af kondom ikke beskytter 100% mod HPV, så er det dog stadig stærkt forebyggende, og kondomet beskytter jo derudover mod uønsket graviditet og andre kønssygdomme. Mange himler sikkert nu, hvor denne svada om ”husk kondomet” endnu engang lyder, men det gør jo ikke budskabet mindre vigtigt – tværtimod. Hvis du sidder og tænker: ”Hvorfor er det her vigtigt for mig? Jeg har aldrig hørt om nogle med livmoderhalskræft, så det kan ikke være særligt udbredt”, så tager du grusomt fejl. Op mod 80 % af alle seksuelt aktive vil på et eller andet tidspunkt i deres liv blive smittet med HPV, men det er kun nogle få der medføre celleforandringer og eventuelt medføre livmoderhalskræft. 40 % af de 15-19 årige og 45 % af de 20-24 årige er smittet med HPV. Hvert år får mere end 400 danske kvinder konstateret livmoderhalskræft, og mellem 150 og 200 kvinder, dør af sygdommen. Ca. 5.000 kvinder bliver årligt behandlet for forstadier til livmoderhalskræft. Så det er vigtigt at være opmærksom på at livmoderhalskræft findes og have respekt for sygdommen! Der er to forebyggende tilbud: Vaccination og Screening! Det er gratis at blive vaccineret for alle børn under 15 år, og fra 16 års alderen, piger født før 1993 og opefter, koster det ca. kr. 3.500,-. Du får 3 STIK FOR LIVET! Først en efter 2 mdr. den anden efter 4 mdr. den tredje og sidste. Bivirkningerne er en evt. influenza og/eller måske ømhed omkring det sted man er blevet stukket. Screening er et tilbud som kvinder mellem 23 – 65 år bliver tilbudt hvert 3. år, da vaccinen ikke dækker alle former for HPV som kan give livmoderhalskræft. Undersøgelsen foregår hos den praktiserende læge, der tager en celleprøve fra livmoderhalsen i forbindelse med en gynækologisk undersøgelse. Celleforandringer kan være forstadiet til kræft, men forstadiet er ikke kræft. Forstadiet kan behandles, så de ikke udvikler sig til kræft. DET ER VIGTIGT AT DELTAGE I SCREENING SELVOM MAN ER BLEVET VACCINERET! Hjertelig hilsen Kræftens Bekæmpelse og RKS’es to ambassadører Agnes og Tina     

Livmoderhalskræft kan forebygges ved vaccination og screening. Hovedårsagen til livmoderhalskræft er en virus kaldet human papillmavirus (HPV). HPV er en fællesbetegnelse for mere end 100 forskellige typer virus. Mindst 15 af dem kan medføre livmoderhalskræft. HPV har numre. De mest ”almindelige” typer HPV, som medføre livmoderhalskræft, er HPV 16 og HPV 18. Disse to typer forårsager til sammen 70% af alle tilfælde af livmoderhalskræft i Danmark


DRENGERØVEN -

Dagen efter Kidskuet

Af: Buller, Bjørn, Bell og bAnker

’Min mor har lavet morgenmad, og hun glæder sig til at møde dig!’ Du slår øjnene op. Det er lørdag, dagen efter Kidskuet. Det første du ser, er ham fra High School Musical, som Thomas 2.d synes er lækker. Du drejer hovedet for at lokalisere stemmen. Ved siden af dig står en blondine, som du er fast overbevist om, aldrig har set i dit liv før. Hendes ansigt lyser op i et stort smil, da dine øjne møder hendes. FUCK! tænker du, og fremstammer ’Øhhh… Morgenmor -mad?’ Hvordan du kom ud fra det lyserøde hus og flygtede på din Puch Maxi står stadig hen i det uvisse, men hurtigt gik det.. Du er på vej hen til næste time mandag, og snakker med en kammerat på gangen. Pludselig kan du mærke et par arme der låser sig fast om livet på dig, samtidig med at en lys stemme siger: ’Tak for sidst snutter’. Du stivner panikslagent. Hun fortsætter: ’Det her er min hjerteveninde Sofie, hun ville helt vildt gerne møde min nye kæreste!’ Hvad gør man ?!? - Den første, og mest naturlige, løsning til dette problem er selvfølgelig at finde din tvilling på skolen, og så tørre det hele af på ham/hende (NB: tjek scorebogen). - Anlæg fuldskæg! Barber dit hår af! Forklæd dig! - Gør som Niller. Læg dig syg med kyssesyge. - FLYGT! (og råb: ’jeg ringer’)

Ladies and gentlemen – attention please!! RåKoSt kårer ’Udgavens Kanin’ På redaktionens vegne: Andreas 2.d

RåKoSt giver nu dig en mulighed for at gøre opmærksom på en person, som du mener, har nogle helt unikke egenskaber, eller som du mener, har gjort/gør noget helt specielt. Vi vil i de kommende udgaver af bladet hver gang kåre Udgavens Kanin, og til slut på skoleåret vil vi via en Lectio-afstemning kåre Årets Kanin!!! Og hvad skal man så have gjort for at gøre sig fortjent til denne award, tænker du måske? Og svaret er, at det fuldstændig er op til dig at definere, hvilke kvaliteter som gør en person til Udgavens Kanin, du skal bare give en ordentlig begrundelse, for den vil blive trykt i bladet – og det behøves vidst ikke at siges, at det ikke gør noget, hvis begrundelsen er sjov (nu blev det sagt alligevel). Det kan være alt fra en sjov festhistorie til en smuk kærlighedsgestus, der får redaktionen til at kåre en person som Udgavens Kanin. Så hvis du kender en, som du mener, har gjort sig fortjent til at få kåringen, så smid en seddel i vores postkasse (Råpost) eller send en mail til raakost@hotmail.com, med navnet på personen, en fyldig begrundelse og også gerne et billede af personen (det sidste er dog ikke et must). Vi håber at få en masse gode historier og kandidater at vælge imellem 


Anbefalinger! Af Sidsel 1.f og Tilde 1.y

- Hvad skal jeg opleve indtil næste RåKoSt udkommer? Gimle Torsdag d. 02/10-2008 The Storm + Support: Gob Squad Fredag d. 24/10-2008 Veto Læs mere på www.gimle.dk Anden vender tilbage spiller på gasværket indtil 27/9 – men skynd dig hvis du vil have billetter. Ellers må du tage til Jylland, for det SKAL ses! Find det på www.billetnet.dk Deudover er der Råhygge engang i oktober med billige øl! Det bliver great! Fredag d. 3. oktober er der Himmelev fest. Fredag den 10. oktober er der Katedralfest! Temaet er MovieParty hvor I skal komme udklædt som smoking-hot filmstjerne. Kom fx som Shrek eller Julia Roberts. Move Your Body - To The Movie Party! Pris: 50 kr. The Streets 27/10-2008 KB-hallen. Skynd dig at sikre billetter til årets fedeste koncert på www.billetlugen.dk Keane d. 31/10-2008 i Valby-hallen. Find billetter på www.billetlugen.dk

RåKoSt - September - 2008  

September 2008