Page 1

inde i Bladet: • Spot et kid! • Fodboldkamp 2c-2e • Studenterhuer • Skitur 2011

Hvad er stilen på amtet og himmelev?

Modereportage

Hvem går på katedralen?

Kend-dit-kid!


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Leder af chefredaktør Annemette 3.e Et nyt skoleår er begyndt og det samme er udgivelserne af RåKoSt. Redaktionen er blevet udvidet med mange nye mennesker, som hver i sær er dygtige til at tegne, skrive eller fotografere. I styringsgruppen sidder nu 1.g’s repræsentant Teys K8, 2.g’s repræsentant Sebastian 2.f, 3.g’s repræsentant Charlotte 3.b, layouter Anders 3.e og jeg selv. Hvis I har nogle spørgsmål eller gode idéer til RåKoSt, så er I mere end velkomne til at henvende jer til en af os. Bladet kan i denne omgang byde på en masse spændende nyt, bl.a. anmeldelser af Oktoberfesten og årets Kidkillere, interview med Amnesty og Claus Niller, en opgaveside, modereportage og m.m. Selvfølgelig er bladet som altid også spækket med sladder (find dig og din kid-scoring!), horoskoper, råcitater, en guide til at spotte kid og m.m. Listen er lang, det er bare at bladre om til næste side og begynde læsningen. God fornøjelse!

Layout: Anders 3.e Illustrationer: Mathilde 2.c, Tobias k9, Rosalina k12, Julius 2.i, Wafie 2.y Billeder: Mathilde 2.c

2


R책KoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Indholdsfortegnelse 4 5 6 8 8 9 10 11 12 16

Top 10! Guide - Spot et kid! Kend-dit-kid Olgas brevkasse RKS Mener Skitur 2011 FAQ om OD Modereportage R책citater Amnestys aktion p책 Katedralen

17 18 20 21 22 24 30 31 32

Opgaveside Horoskoper Nillers dagbog Elevr책dsopdateringer Min Oktober Fest Sladder Studenterhuer Fodboldkamp 2c-2e Anbefalinger

3


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Top 10! af Charlotte 3.b 10 gode grunde til at du har valgt katedralen:

1. Det er med sine 1011 elever, det største gymnasium i Roskilde omegnen og derfor også det mest magtfulde – ergo, du er som elev på katedralen, en del af denne force..

2. Fathi Rahmeh, 967 venner på facebook – hvorfor har han det? Fordi vi er bange for ham, den store uhyggelige råbende pedel, der inderst inde sikkert hader os alle sammen – dog kan man som elev ikke lade være med at længes efter hans kærlighed. Desuden står han også for at lave maden til næsten alle skolearrangementer, så han er ikke en person, man vil provokere…

3. På trods af sin rimelig kommunistiske arkitektur, er kattens form (en firkant) en af de

enkleste opbygninger, når det gælder gymnasier, hvor tallene simpelt går fra 1 og frem.. Til de nye kid, se det bare som det adressesystem, vi har i Danmark, de ulige tal på den éne side og de lige tal på den anden. Så slipper vi for ”blå gang”, ”rød gang”, ”regnbuefarvet gang” og hvad man ellers finder på af LCD-inspirerede navne på amtet..

4. Vi har den sejeste rektor nogensinde– hør nu hvorfor: Claus Niller Nielsen har bl.a.

sørget for at en del af lærerstablen på katedralskolen, har fået adgang til Roskilde festivalen, for at de sammen med ham, kunne besøge deres elskede elever samt donere øl til dem! Det kan man da ikke andet end at respektere..

5. Gallaaftenen har man så logisk smukt valgt at lægge på en sommerdag, hvor alle

3g’erne i høj grad kan få lov til at skinne om kap med solen, uden at skulle have store kunstige pelsfrakker på(red. amtets galla ligger i december). At det samtidig er en fantastisk undskyldning for alle at klæde sig ud som konger og dronninger med både tiaraer og lanser uden, at der er nogle sure fredsfetichister, der påstår, at man er overdressed – Fuck janteloven!

6. Sofaerne – behøves dette punkt at uddybes? 7. På trods af hvad nogle provokerende instanser i 3d kan finde på at sige om skolens udvalg, er netop disse yderst vigtige for at få skolen til at fungere som en helhed. På trods af de mærkeligste forkortelser som KIT, KEV, SOL osv. har disse vigtig betydning for at vedligeholde de demokratiske værdier, vi har som et gymnasium i Danmark....

8. De 20 min. taget fra skoletimerne, der går til morgensamlingen. Ren underholdning, hvor der kommer sjove indslag fra morgensamlingsholdet, der i år har en tung arv at leve op til. Et afgørende spørgsmål stilles herfra – Hvor er ræven henne?!

9. Dankortautomaterne i kantinen gør os ruinerede, men giver os samtidig mulighed for

at hæve kontanter – fx 7 kr. til en muffin, hvilket forlænger ens motivation og levelyst, når man sidder kl. 13.52 og reducerer brøker.. Så tak kantine; for både jeres dankortautomater, men også jeres fortsatte udvalg af usunde kager og scones – WE <3 U

10. Vi her på skolen desuden også har det fedeste, mest medrivende, artikelspækkede

skoleblad i verdenshistorien – hvem kan benægte at sladderen og råcitaterne faktisk gør deres liv mere betydningsfuldt og fantastisk? Tænkte vi nok…

4


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Spot et kid! - En guide til hvordan du genkender RKS-kid af Tobias k9

1. Det mobile bibliotek

“Jeg har både matematik, engelsk, latin og, og… Jeg medbringer da bare ALLE mine skoleting!” Kid har en tendens, trods de nyindkøbte skabe, til at medbringe alle deres skoleting med dem overalt. Skal vi have latin? Så medbringer jeg da bare mine fysikbøger for en sikkerheds skyld!

2. Toilettasken

Hvad enten det gælder transport af skolesager, toiletbesøg, tur til Kvickly eller noget helt fjerde så er tasken kiddenes bedste ven. Så god en ven så de faktisk aldrig slipper den af syne. Taskerne er en del af alt kiddene laver. Tasken som trend er måske så meget sagt, men populær det er den lille/store satan blandt kid!

3. Indendørsjakken

Hellere svede end fryse. Et uskrevet kidmotto. Hvad end det er sommer, slud, indendørs eller udendørs så er det på med frakken. K’et i RKS står ikke for kleptomani, men kid er stadig ikke meget for at lægge deres ting fra sig.

4. “Efterskole 4-ever“ trøjen

Efterskoleklunset gør fritidsinteressen som kidspotter betydeligt nemmere. Kig efter et ’09/10’ på din mistænktes tøj og du har en vinder. Hvis din mistænkte enten ikke har gået på efterskole eller aldrig viser sig i noget der indikerer efterskole så brug de 3 andre tip for en sikker sejr!

5


September 2010

RåKoSt

www.druerne.org/raakost

Kend-dit-kid af Charlotte 3.b, Kelvin 3.x & Tilde 3.y

Emilie k2 17 år, single

Hvad er dit indtryk af skolen indtil videre? Meget svær at finde rundt på, men den er super fed med seje elever Hvem er den lækreste på skolen(Pige/Dreng)? Der er en lækker dreng fra 1.g. Han er mørkhåret med søde øjne. Forventer du at blive nævnt i sladdersektionen? ”Nu må vi se”. Beskriv RKS med ét ord? Super-fed! Hvem styrer RKS? 3.g’erne og de 2.g’ere, der er guider.

Jens k7

16 år, single

Hvad er dit indtryk af skolen indtil videre? Det er rigtig godt. Jeg har allerede været til masser af fester. Katten har lækre piger og søde elever. Hvem er den lækreste på skolen(Pige/Dreng)? Tilde, 3.y og Louise B, k7 Forventer du at blive nævnt i sladdersektionen? ”Ja. Har en aftale”, siger han med et glimt i øjet. Beskriv RKS med ét ord? Fest. Hvem styrer RKS? Mig. (Imponerende indstilling fra en 1.g’er, red.)

6


September 2010

RåKoSt

www.druerne.org/raakost

Freja k8 16 år, single

Hvad er dit indtryk af skolen indtil videre? Det er rigtig godt. Jeg kendte mange i forvejen fra 3.g og 2.g, så jeg har hørt godt om skolen fra starten af. Der er plads til alle. Hvem er den lækreste på skolen(Pige/Dreng)? Jeg har ikke rigtig mødt nogen endnu. Alle mine guider? Forventer du at blive nævnt i sladdersektionen? Nej, siger hun koldt. Beskriv RKS med ét ord? Hyggeligt. Hvem styrer RKS? Magten er delt mellem Fathi og Niller. 3.g’erne styrer også lidt som sofaerne.

Mads k11 17 år, optaget

Hvad er dit indtryk af skolen indtil videre? Den er svær at finde rundt på. Den er jo firkantet og matematik er ikke lige mig. (Mads er naturvidenskabelig og har mat B, red.) Hvem er den lækreste på skolen(Pige/Dreng)? Mine kønne guider. Forventer du at blive nævnt i sladdersektionen? ”Det finder vi ud af til den tid”. (Køligt svaret af en gift mand, red.). Beskriv RKS med ét ord? Lærdom Hvem styrer RKS? Fathi

7


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Olgas Brevkasse Kære alle, Det har været en stor glæde for mig at have så mange unge menneskers fortrolighed, og jeg er sikker på, at mange af jer med min vejledning er kommet godt over jeres forskellige problemer/traumer/ligegyldige kærestesorger/whatever. Sagen er den, at min kære håndværkerven Svend har friet til mig, og vi har besluttet at tage mine små puttevovsebasser Britney og Fifi med til en sydhavsø for at nyde vores otium, så jeg kommer ikke til at besvare flere læserbreve for fremtiden. Synd og skam, jeg ved det godt, men tænk bare på alle de smækre latinolovers, jeg kommer til at vælte mig i, mens Svend lufter vovsebasserne! Åh, livet som førtidspensionist er så herligt, at jeg næsten ikke har overskud til at have ondt af jer knoklende stakler, der ikke engang er kommet ud på arbejdsmarkedet endnu! Måske finder jeg tid til at sende jer et lille postkort, men nu får vi se, tiden flyver jo dernede i varmen. Møs møs, Olga

RKS mener af Celina 3.v Altså, nu er det sådan, at jeg har aldrig pjækket fra idrætsdagen, heller ikke selvom den altid ligger på en fredag, vel? Og altså, det synes jeg egentlig er ret godt klaret, for alle mine veninder pjækker altid selvom de alle sammen går til yoga og pilates og sådan noget og er vildt smidige og så’n, ikk, og så er jeg bare helt alene tilbage, og altså, jeg plejer jo at være official, for så skal jeg ikke alt det dér hockey og alt det andet med stave og bolde og sådan noget, ikk, men altså, jeg synes bare det er totalt unfair at alle sportsidioterne får lov til at gøre det de er gode til, og så synes jeg bare lissom også at man burde lave en cheerleaderkonkurrence for os der bare er lidt mere kultiverede, ikk? Altså, så er der lissom også noget pænt at se på i stedet for alt det dér sved og mudder, ikk?

8


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Skitur 2011 af Anton 2.b & Marie 3.e For alle dem der bare længes efter vinterferien, elsker sne og solskin, og bare ikke kan få nok af jägerbomber... Tag med på Roskildegymnasiernes skitur i uge 8, og få en uge i sneen med dine venner, der har skiene i den ene hånd og bajerne i den anden :D En oplagt mulighed for at komme langt væk fra skolebøgerne både fysisk og psykisk. Vi rejser med Ecart skitours, der har specialiseret sig i unge studerende, og derfor sikrer os en fed uge med masser af afterski og events som: Picnic i sneen, rave night og pubcrawl. Hvis det lyder som noget for dig, så meld dig til på www.ecart.dk under fanen bestil, og vælg hvilket af de fire gymnasier i Roskilde du vil rejse med. Hvis I har spørgsmål, så fang os på gangene eller på lectio. Sne-hilsner fra Anton 2.b og Marie 3.e (ski-repræsentanter for RKS)

9


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

FAQ om OD af Lea & Anna, 3.x 1. Hvad står OD for? OD står Operations Dagsværk, og det er din nemme måde at hjælpe unge fra andre lande til at få en uddannelse. Hvert år arbejder flere tusinde elever fra landets gymnasiale uddannelser i 5 timer og tjener 300 kr. til årets projekt. 2. Hvad er årets projekt? I år samarbejder OD med Folkekirkens Nødhjælp om et projekt i Burma. Det går overordnet ud på at samle penge ind, så de unge i Burma kan blive oplyst, for der er et militært regime i Burma, som undertrykker befolkningen. 3. Er OD politisk? Ja :) OD er en politisk organisation, når vi tager stilling til forskellige problemstillinger og vælger et projekt. OD repræsenterer dog ikke et bestemt parti og er derfor ikke partipolitiske. 4. Kommer pengene frem? OD har som enhver organisation administrationsudgifter, og i OD arbejder vi med max 10 %, sidste år var det faktisk helt nede på 4,9 %, hvilket vil sige at der er sendt 5.735.206 kr. til Zimbabwe :) 5. Hvordan tilmelder jeg mig som arbejder på OD-dagen 3. november? Der vil i de kommende uger komme en fra RKS’ OD-gruppe ud i din klasse med en tilmeldingsseddel og senere vil de komme ud med arbejdskort 6. Hvad nu hvis jeg ikke kan finde arbejde? Hvis man ikke selv kan finde et arbejde, så kontakter man bare OD-gruppen, der så finder et job til dig. 7. Hvad nu, hvis jeg gerne vil være med i OD-gruppen? I den lokale OD-gruppe på RKS kan vi altid bruge flere hænder. I OD-gruppen vælger man selv, hvor mange opgaver og ansvarsposter, man ønsker. Vi har startet gruppen op efter sommerferien, men du kan altid bare kontakte tovholderne eller andre fra OD-gruppen og komme til et møde. 8. Hvis jeg ikke vil arbejde på OD-dagen, skal jeg så i skole? Nej, hvis man ikke vil arbejde på OD-dagen har man en fridag. Vores skole har valgt at støtte Operation Dagsværk ved at sætte dagen af og udnytte den til pædagogisk dag for lærerne, men som elev vælger man helt selv og man har mere lyst til en fridag. Det er helt i orden og nok også tiltrængt. :) Kilde: www.od.dk

10


September 2010

RåKoSt

www.druerne.org/raakost

Modereportage af Gitte & Tobias, k9

Simone Duelund (Himmelev 2.d)

Hvad har du på i dag? (for fuld til at huske priserne) • Jeans fra Creme Fraiche • Top fra Pieces • Øreringe fra H&M • Sko fra Skoringen (Føtex) • Hættetrøje fra Sportsmaster Hvorfor har du valgt dette? • Jeg føler mig tilpas i det, men jeg skifter look hver dag? Hvor køber du det meste af dit tøj? • Pieces • Vero Moda Hvad synes du er in? • Tømrerbukser er HERRE frække! Hvad synes du er YT? • Lårkorte nederdele. Så korte så man kan se op!

Frederik Gammerath (Amtet 1.c)

Hvad har du på i dag? • Cardigan fra Just Female 600,• Jeans fra Cheap Monday 80 svenske kroner • Sko fra Converse 600,• Halstørklæde fra H&M 20,• Stretch fra Fatima til 20,Hvorfor har du valgt dette? • Det er simpelt og lækkert og så føler jeg mig afslappet i det. Hvor køber du det meste af dit tøj? • Weekday • Henrik Vibskov Hvad synes du er in? (til drenge) • Oversize tight t-shirts Hvad synes du er YT? • H2O sandaler

11


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Råcitater af Charlotte 3.b, Ammanda & Nynne, 2.x Sagt i dansktimen af Jens k3. Læreren Sarah fortæller at årets første skriftlige aflevering skal være på 2400 tegn. 10 min senere siger Jens: ”skal den være på PRÆCIS 2400 sider?” – 1g’erne har meget at lære endnu… Engelsk i 3i Aase Elkott om musik: “I mean jazz without pauses, what would that be?” Mathias Tinghøj: meget ivrigt: ”happy jazz!” Engelsktime i k3. Alle elever har lavet navneskilte, Sebastian mangler sit og rækker hånden op. Læreren, Malene, har glemt navnet og siger: ”ja .. hvad hedder du? Hvor er dit navn?” Sebastian k3 svarer: ”øh .. det er blevet stjålet.” I en fysiktime med 2.e udbryder Rebekka 2e efter at have set sin rettede fysikprøve: ”Hvorfor står der ’op’(0 p) over det hele?!” Bo (BTC): ”Rebekka det betyder 0 point.” – Lidt synd for Rebekka at hun hverken kan læse eller regne … Rebekka 2e, på vej til grill-aften med klassen: ”jeg føler jeg skal føde, altså ikke i kroppen men sådan følelsesmæssigt.” Religion i 2x. Lærer Malene: ”Hvem styrede Rom omkring Jesu tid?” AK 2x: ”Paven?” – Nok lidt svært at styre en by på baggrund af en religion, der ikke rigtig eksisterer AK.. Lise-lotte, Halkjær, Dalgaard og Laura 2e sidder og laver matematikrapport. Lotte: ”må jeg låne dit papir så jeg kan skrive af?” Dalgaard: ”Jeg skriver stadig så der går lige et øjeblik.” Lotte: ”jamen så kan jeg passende gå ud og skide” Klassefest med 2e. Nanna D: ”jeg bliver mere fuld når jeg drikker.” Ammanda 2x: ”Jeg kan ikke så godt lide at dykke, for jeg dehydrerer altid” Religion med 2e: Nanna D skal forklare forskellen på sunni og shia muslimer. Nanna D: ”de ville have at det ikke skulle være blodrelateret, fx hans svoger – eller altså hans kones mand” Nanna mente vist hans søster mand ;) Engelsk time: Lærer Malene spørger hvad forskellen på immigrant og emigrant er. David k3 svarer: ”ham der fandt på ordet til højre (emigrant) kunne ikke stave til ordet til venstre(immigrant).” Time i k3: Anonym lærer (sagt om starboardet): ”og nu vil jeg så fortsætte med den store hvide klat i midten… og det er ikke noget sjofelt” Elias 2y i engelsktime: ”I think that all adults have been going through childhood…” GODT SET! Phillip 3u I timen: “Jeg ved I hvert fald, at jeg som pige ville føle mig krænket”

12


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Samfundsfagstime i k3. Læreren Karsten: ”Om tre år skal i tage beslutningen, vil jeg være læge, eller vil jeg være luder?” sagt i forbindelse med de svære valg der kommer i løbet af gymnasiet… Grillmiddag, hvor der bliver serveret pølser. Ammanda 2x (som ikke spiser gris): ”Er det svinepølser?” svar: ”ja”. Hvorefter Nadia 2x udbryder: ”så kan du jo godt spise dem, for det er jo ikke gris.” Kristine 2d siger til sit kid, Sabrina k4, at de skal tage en masse shots til første kidfest. Efter en lang samtale om dette emne siger Sabrina: ”men hvorfor skal vi have shorts på?” Time i biologi, lærer spørger: ”Hvad er Hg” Stine 2d råber: ”Hektogram! Nej nej.. Øhh.. Hydrogen!” Pigerne k5: ”Daniel 2e er lækker!” Zacha 2d efter at have hostet: “Jeg tror snart ikke, jeg har flere lunger tilbage!” Old i 3e: Anne Trøjborg læser et stykke op fra Homers Odysse: “Men da nu solen sig bjerg ged, og ...” Det der stod, var “Men da nu solen sig bjerg-ed, og ...” Thea Dahl 2b midt i en fodboldkamp mellem 2.e og 2.c: “Jamen hvad gør man så hvis det bliver ulige?!” Julie, Rikke og Kira 3b sidder ude på en bænk i atriumgården Julie har lige købt en sandwich med mel på. Kira 3b: “Nøøøh så du købt en af de der moller med Bel på?!” Dansktime i 3b: Der kører en diskussion om hvem Sidney Lee egentlig er og her kommer Christian siger “Jeg tror ikke Sidney Lee er et rigtig menneske, han har ingen mor og ingen far - han er et barn af medieverdenen og findes slet ikke” Julie, Matilde og Julia sidder på Vivaldi og snakker om en gammel ven ved navn Lukas. Julie 2a: “Fuck, hvor er Lukas blevet stor af alle de hermorider og træning!” - Mente hun mon steroider? Julie Ilkjær Jordan K7: ”Jeg er ikke en skriger!” I en snak om, hvorvidt man kan spise testikler, udbryder Esben 2a: “Det kan man jo ikke! Det er jo ligesom, hvis jeg fodrede min mor med mine testikler!” 2f har kemi og læreren spørger: ”Hvem kan give et eksempel på hvor man møder nikkel i hverdagen?” Enes rækker hånden op og siger: “Ja, ja! Det er det, man bruger i appelsinerne til jul!” - Mente du nellike? Carl Emil Brønnum 2u: “Jeg gider ikke skide nu; jeg skal jo have noget at hygge mig med, mens jeg laver lektier.” Jamie K14: “Rå citater.. Wow, de er rå!” - You know it! 13


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Anton 2b og Anders S 2b spiller bordfodbold imod Christina 2b og Stine 2b. Anton siger: “Hvorfor skyder piger også altid så hårdt med venstre?” Stine 2b svarer: “Det er jo ikke altid man kan få lov til at ligge i den gode side af sengen” 2.d snakker om studietur. Natasha 2d: ”Hvis vi skal til Spanien skal vi altså se den spanske trappe!” - Den ligger i Rom Camilla Kristensen K13: “Jeg har bare spist så meget mad hele dagen, men det er også fordi, jeg ikke har tid til at spise i morgen.” Samfundsfagstime i 3g med KRH sidder man og snakker om erstatningssager for fængslede, som er blevet dømt for en forkert straf. Jonas 3u siger: “Jeg har hørt om en der sad på dødsgangen og fik 50.000” Sarah 3b udbryder: ”HVAD! fik han 50.000 år?” 2x har dansk med Irene Lütken. De analyserer et digt og kommer ind på en seksuel seance, da Jacomo siger: “Så skulle du prøve mig i sengen”, hvorefter Ly (Irene) svarer “det må vi se på...” André Damerius Laursen K3: “Man er sin egen guldsmed” Ap-Latin time i k11. Klassen får fortalt at “fars” er et latinsk ord. Sophie spøger så: “Er frikadeller så også latinsk. Det har jo også noget med fars at gør?” I en biologi time sidder Stina 2z med et stetoskop for at lytte til Majas 2z hjerte. Maja kan ikke finde hjertet og Stina 2z vifter med stetoskopet og spørger læreren: “Er den her tændt?” 2. x idræt - Eleverne snakker om GPRS. Therese 2x: “Har I lagt mærke til at alle navngiver deres gps’er med gamle danske navne som Gertrud og Gerda osv.” Rasmus 2x: ”Vores har et italiensk navn” Nynne 2x: ”Vores hedder Garmin!” Mikkel K10: ”Jeg putter lige en gulerod i lommen, og så tager vi på rov!” 3i sidder og snakker om bumser og “porer” - kommer derefter ind på udtalen, da Sofie pludselig udbryder: “En porre er en frugt!” På k7´s hyttetur bliver der spillet Pandoras æske og Hassan bliver spurgt om han nogen sinde har været medlem af Taliban, hvorefter Julie Rasmussen siger: ”Hvad er taliban?” Alle begynder at små grine af hende og derefter prøver hun at redde den ved at sige: ”Altså jeg ved godt det er et land, men jeg ved bare ikke hvor det ligger!” 2e har dansk og diskuterer om det er jyder eller sjællændere, der er mest dømmende. Det ryger hurtigt over i fordomme om jyder. Nanna D: ”Jylland var jo intet uden se og hør!” Nanna V: ”… har Jylland ikke se og hør?” Dansk med 2e, der bliver talt om tema til fjollebillede og 2e overvejer at snuppe D klassens tema Nanna Veje: ”Vi kan jo godt tage det, E kommer jo før… D… eller, nej” Hvor efter hun synger alfabetsangen for lige at tjekke. 14


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Senere diskuteres der, hvor vidt det nye tema, de er kommet på, er originalt. Julie 2e: ”Jamen det er da originalt. Der er rigtig mange der har lavet det før…”

Lærercitater: Kristina (KL) “Der er ingen ord i det danske sprog med 3 konsonanter efter hinanden” elev: “-Hvad med skrive?” Fysiktime i 2y - Peter Frederiksen (Fe) forklarer 2.y om atomkræftværker… ”Det er ligesom pærer og æbler på et fad. Pærerne bliver spist, men der er ikke nogen der rører æblerne… hverken spiser dem eller stikker dem op alle mulige steder hen” Peter (Fe) i kemitime med 3.Y: ”Mol er røv og nøgler!” Lærer Morten Wraa i kemi med 2z: “Man kommer ikke for sent til sit bryllup, man kommer ikke for sent til sin begravelse. Og man glemmer ikke kage!” Engelsktime i 3i med lærer Mrs. Elkott: ”Well usually I don’t say fuck, because teachers are not allowed to swear. But the guy in this story was a fucking prick!” Susanne Petersen (Sp) har biologi med 2.c. Der bliver snakket om celler, da Susanne udbryder over imod 2.c’s udvekslingstuderende: “Hov, du forstår jo ikke dansk. There we have the cellemembrain...” Lærer MWH i en engelsk time i K3: ”Det er godt at lave knibeøvelser for en ung kvinde i din alder, jeg gør det selv lige nu.” Lærer Niels Smedegaard “Nej, det er ikke rigtigt...det er forkert” Biologilæreren Susanne Petersen har sin første time med et nyt biologihold. Hun har fortalt om sig selv og begynder derefter at finde frem hvad klassen skal arbejde med. Der er stille i et stykke tid, da Susanne pludselig, imens hun laver et meget sørgeligt ansigt, siger: ”...Og jeg kan godt lide stauder! Jeg har bare ikke nogen have mere“ Psykologilæreren RDP fortæller hvordan menneskets adfærd fungerer: “En adfærd, der belønnes, gentages med større sandsynlighed end en adfærd, der ikke belønnes. For at give et eksempel: Hvis kæresten kommer til tiden......” Klassen begynder at smågrine rundt omkring, imens det så småt går op for RDP, hvad han sagde, hvorefter han udbryder: “Ej altså! Ikke på den måde!” Fysik time i k13 - Lærer Michael Stær: “Hvis I rører de kolber skyder jeg jer med lunken lort!” Lærer Nils Trautner: ”I må ikke røre den andens klasses forsøg, så kaster jeg lunken lort på jer.” Hvad er det med de lærere og lunken lort?!

15


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Amnestys aktion på Katedralen af Annemette 3.e Lige før spisefrikvarteret i uge 35 kom to militærklædte mænd ind i klasselokalerne med en megafon og beordrede alle ud på fodboldbanen. Arrangørerne bag aktionen var organisationen Amnesty, som ville gøre opmærksom på de politiske forhold i Kenya. I dagene efter blev aktionen, og Amnestys metoder, diskuteret livligt på skolen, og RåKoSt satte sig derfor for at snakke med skolens rektor Claus Niller og Katrine Larsen fra Amnesty. Claus Niller forklarer, at skolen var blevet ringet op af Amnesty, som fik lov til at lave en aktion på skolen. Da RåKoSt undrer sig over hvorfor, Amnesty får lov til at ”stjæle” noget af undervisningstiden, siger Claus Niller: ”der er to formål med at gå i gymnasiet; det ene er at det skal være studieforberedende, det andet er, at gymnasiet skal være almendannende. Og der mener vi, at ved f.eks. at give Amnesty lov til at komme her, kan det være en del af almendannelsen. Vi giver jo også organisationer som Røde Kors lov til at komme her og snakke til morgensamlingen. Det går der også undervisningstid til.” Da RåKoSt spørger, hvorfor organisationer som Amnesty, men også politiske partier, får lov til at komme på skolen, svarer Claus Niller: ” Politiske organisationer er en del af samfundet, og vi mener ikke, at vi kan ignorere, at der en virkelighed uden for. Og derfor kan vi lige så godt invitere virkeligheden her ind (på skolen, red.).” Katrine Larsen fra Amnesty siger, at de foreløbigt har været på 19 skoler rundt om i landet. ”Det er de fleste skoler, der giver os lov til at komme. De steder, hvor vi har fået afslag, er det fordi, de hele tiden bliver ringet op af organisationer, og derfor har de måtte sige nej til os.” Hvorfor vælger I at lave aktionen, som i gør? ”Vi vil gerne gøre folk opmærksomme på, at der er et stort problem i Kenya. Og vi synes, at det er en sjov og lidt anderledes måde at gøre det på. Desuden så håber vi på, at folk vil skrive under på de sedler, som vi vil aflevere til Præsident Mugabe d.4. oktober.” Amnesty opsøgte efter aktionen folk for at få en underskrift. Idet, at det ikke er noget juridisk bindende, man skal skrive under på, kan man godt skrive under, selvom man er under 16 år,” siger Katrine Larsen. Mener I, at der kan ligge et problem i, at I opsøger folk i stedet for at lade dem komme til jer? ”Det vi opsøger, er en dialog. Vi presser på ingen måde nogen til at skrive under. Man kan bare vælge at sige nej, når vi kommer,” forklarer Katrine Larsen. Claus Niller er uforstående, da RåKoSt fortæller, at Amnesty gik rundt og samlede underskrifter ind i spisefrikvarteret. Han siger: ”organisationerne må ikke være opsøgende eller missionerende. Det skal være frivilligt, om man vil snakke med dem” Om man synes, at det er okay at opsøge folk er altså forskellig alt efter, om man er dem, der opsøger, eller dem, der bliver opsøgt. At Amnesty samlede underskrifter inde ser ud til at blive et enkeltstående tilfælde, hvis man skal tolke rektors holdning til opsøgende organisationsarbejde på skolen. Så hvis man sidder derude, og fremover ønsker at blive opsøgt af Amnesty, så tyder alt på, at man i stedet bliver nødt til at gå en tur gennem Roskildes gågade en eftermiddag.

16


R책KoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

17


RåKoSt

September 2010

Horoskoper - September-Oktober af Ida 2.z Vandmanden 21/1 – 19/2

** Skolen er lige begyndt, men du har allerede meldt dig til 100 ting, du laver andres lektier, og din hånd er oppe lige meget om det er frikvarter eller om du er i bogkælderen. Tag en slapper i sofaerne, ellers ender du som en bananskrald. Det er i orden at droppe lektierne nogle gange.. Køb det i kantinen: Noget morgenmad, eftersom du jo alligevel er den første på skolen hver dag.

Fisken 20/2 – 20/3

***En ting er sikkert, du gør dig bemærket på skolen. Nogle elsker din overdøvende stemme og dine hop på gangene, mens andre lukke sig inde på toiletterne for at holde dig på afstand. Du kan enten vælge at skrue lidt ned for charmen, og gemme lidt til næste feste, eller du kan bare blive ved i samme dur. Køb det i kantinen: Noget der larmer som fx popcorn.

Din måned:

* Nedtur måned ** Set bedre *** Middelmådig **** Skønherlig ***** Fantastisk Tvillingen 22/5–21/6

Vædderen 21/3– 20/4

***Hop på stedet skulle være sundt. Men hvis det ikke virker, så vask gulvet på skolen i en fritime. Med andre ord, lav noget fornuftigt. Giv dine venner en krammer, eller giv kantinedamen drikkepenge. Hvad som helst, bare gør noget for andre, men mest for dig selv. Køb det i kantinen: Enten skal det være noget til dig selv, eller noget til din bedste ven.

Tyren 21/4–21/5

**Du sejler fordi du er lækker. Derfor skal du hele tiden hen og fylde din vandflaske med vand, hvilket er usundt for spejlet på væggen der. Drik noget andet og smil til alle du går forbi. Og pas på du ikke falder. Køb det i kantinen: Sodavand.

18

www.druerne.org/raakost

**Glem nissehuen. Og lad påskeæggene blive der hjemme. Husk hellere din madkasse, og din lommeregner. Du har vist ikke rigtig fattet at det er efterår nu. Snart kommer alle de brune blade, dem kan du jo passende hjælpe din dansklærer med at samle sammen. Køb det i kantinen: Dagens ret, når der er brun sovs.

Krebsen 22/6–22/7

*Vågn nu op. Det kan godt være at ferien er slut, men derfor behøver du ikke surmule. Slip dit computerspil, og følg lidt med i hvad der sker omkring dig. Hej Ole beskederne vender tilbage, en ny musical starter op, og der er rykket om i kantinen. Tag din madpakke med op i kantinen, der kan du passende spise den sammen med andre glade folk. Køb det i kantinen: Alt, bare du spiser det i kantinen, og ikke lister tilbage til klasseværelset.


RåKoSt

September 2010

Løven 23/7–23/8

***Wow, dit kidskue var vildt. Så vildt at du stadig fester, i stedet for at tage i skole. Men det er da for dumt at bruge tiden hjemme, når man kun har 3 år her. Se dog på alle de smukke ting vi har på skolen, udstoppede dyr, fostre, og billeder af de gamle inspektører. Det er altså et besøg værd. Køb det i kantinen: Tjek alle de lækre slikposer ud, endnu en god grund til at komme

op på skolen.

Skytten 23/11 – 21/12

Vægten 24/9 – 23/10

*****Du er inde i en god periode. Hver gang du kommer op til kaffe/kakao automaten, er der ingen kø. Du rammer skraldespanden i alle forsøg og sidst men ikke mindst er du også blevet dus med Niller. Køb det i kantinen: Alt fra den varme automat, der koster 2 kr.

Jomfruen 24/8 – 23/9

****Du har vist stadig ikke helt fattet, at skolen er begyndt. Og hvad så? Du har jo et helt år endnu til at indhente det forsømte i. Hop du hellere ud i solen, selvom det måske snart er lidt koldt, og bliv venner med alle på skolen. Spis en masse muffins, og tag eventuelt en trillebør med i skole. Køb det i kantine: Muffins

www.druerne.org/raakost

Skorpionen24/10 – 22/11

*Sikke en nederen start på året. Du har mange afleveringer og kommer for sent hele tiden. Tag en løbetur om skolen, hver morgen. Vupti, du vil finde et firkløver og på den måde blive du ven med din matematiklærer! Køb det i kantinen: Drop kantinen, løb hellere hen til Kvickly. Men KUN for en lille periode.

***Du snakker underlige sprog og spiser underligt mad. Men skolen kan lide det. Det kan lærerne bare ikke, for du overtager timerne. Husk på at det er en dårlig idé at blive uvenner med lærerne, så gem hellere de rappe replikker og bobletyggegummiet til frikvartererne. Køb det i kantinen: Kakaomælk er godt for dig.

Stenbukken 22/12 – 20/1

*Det hele kørte for dig, indtil du opdagede at du har mistet din tandbøjle. Led efter den i glemmekassen og på kontoret, og først derefter kan du gå ned i bogkælderen og fortælle dem om dine problemer. Du mister nemlig mange ting for tiden, men bare rolig de søde mennesker på Lectio skal nok hjælpe dig med at finde det. Køb det i kantinen: Noget man kan spise med kun én sko på.

19


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Nillers dagbog af Ida Von 2.z I Nillers dagbog får vi små elever lov til at læse om Nillers store bedrifter, og hvad vores overhoved egentlig går og tænker. Æhhhh …. Nu er ferien slut. Hvor var det dog dejligt at have skolen lidt for sig selv. Hele ferien har jeg siddet og visket bøgerne rene for blyantstreger, så kan jeg også følge med i hvad de har skrevet i timerne. Thi hi. Og desuden har jeg siddet oppe på taget og fået lidt sol, det mindede om Hispaniola helt for mig selv, sjovt lige indtil man skal ned igen… Men noget der har hæængt som en tung sky, over mit hoved hele ferien er, hvad desiplene mon ville sige til alle de mange nye tiltag, vi har fundet på! Først og fremmest har vi jo måtte sætte prisen op på sodavand… åhh …. Heldigvis blev der ingen demonstrationer, men hvor var jeg dog gøs da beskeden kom ud. Det gør ikke så meget med de små hvalpe, de har alligevel ikke prøvet andet. Men de store disciple, uf hvor kunne det være gået galt. Hææmm…hvad er der ellers sket af forandringer? Nåh jo, vi har jo gjort noget næsten ulovligt (du må ikke sige det videre) Vi har smuglet et par flere hvalpe ind, (eller er det kid de kaldes?) end der egentlig er plads til… Fy, fy Niller sagde jeg til mig selv, men vupti så havde Irma sendt samtlige breve ud til de små, og så var det jo spild af frimærker at trække nogle af dem tilbage igen. Men pyha så blev vi heldigvis lige reddet af den venlige kirke ved siden af i sidste øjeblik, så nu kan disciplene passende også bruge kirkesalen, til regning, engelsk og tysk. Der er jo ikke noget der ikke er så dårligt, at det ikke er godt for noget, nu har vi både fået ejet alter og en klokke. IH.. hvor jeg glæææder mig til vi får taget den i brug! Men hvor er vi, altså mig og mig, dog også stolte over den nye klods af en hal. Se dog lige den neongrønne farve – en vaske ægte in-farve, fra min kones dameblad. Jeg er stolt, ja det er jeg. Og hvalpeskuet det gik da også lige, håber der kom lidt flere ind end der plejer. Det lød da til at de hyggede sig, og det gjorde jeg også med min mææelk og mit ludospil. Nåh, nu må jeg smutte… skal lige hente min snublekyse (oversættelse: cykelhjelm), inden jeg triller hjemad. Artibus von Nillermus

20


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Elevrådsopdateringer af Anders Birchvald Jensen 3.w Hej kære medstuderende, vi har nu taget hul på et skoleår, hvor vi er flere på skolen end nogensinde før. Alle disse mennesker, såvel ansatte som elever, skal ikke bare kunne færdes men trives på dette gymnasium, og derfor er det vigtigt vi viser respekt for hinanden. Nogle af lokalerne er mindre end de andre, og visse dage føler man, at man står i kø i en evighed for at få mad. Vi ved godt at nogle af jer ikke ser det, som et problem med hvor mange vi er, men der vil også være andre, der ser det som et problem. Vi er alle forskellige og derfor må vi være klar på at arbejde for at have et trygt og sikkert miljø, jo bedre man trives på skolen des bedre fungerer undervisningen, og det er jo det vigtigste. Vi havde et elevrådsmøde tirsdag 7/9 og der var helt fyldt i lokale 2 og 4. Det var fantastisk at se så mange engagerer mennesker men det gjorde, at vi ikke nåede vores ambitiøse dagsorden. Der blev valgt folk til de forskellige udvalg, og i vores egen styringsgruppe har vi igen haft valg til 1., 2. og 3.g repræsentanter, det var Teys fra k8 som blev 1.g-repræsentanten. Og så blev både Wafie 2.y og Jonas 3.i genvalgt som henholdsvis 2. og 3.g-repræsentant. Idéen om at oprette et medie- og Pr-udvalg blev præsenteret for elevrådet på mødet, og dette udvalg skulle afløse Pr-posten, der var god stemning for idéen, så nu skal vedtægtsændringen bare skrives og accepteres, så er udvalget oprettet.

21


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Min oktoberfest af Manfred Møller Madsen Oktoberfest er min ynglingsbeskæftigelse. Ærgeligt det kun er i Oktober - eller nærmere - sent September. Øl, kød, seler: alt hvad man har brug for. Min kone kører altid bilen eftersom at jeg aldrig har fået mig et kørekort. Jeg elsker mine roadtrips med Tot. Hun er den bedste chauffør nogensinde. Man kan nærmest ikke andet end at prale af min kones køreteknik. Hun sætter alle de andre på plads - og bruger aktivt hornet til at kommunikere med. Sådan viser Tot, at hun er den bedste i trafikken. Hun har jo også lært at køre det bedste sted, Hong Kong hvor trafikken altid er tæt og selv den mest erfarne billist kan have problemer. Men ikke Tot, som tager trafikken i stiv arm. Bogstaveligt talt, når hun anvender håndfagter og fagtermer over for de andre trafikanter, sammen med hornet. Tot siger, at jeg er for doven til at få et kørekort. Men jeg har jo heller ikke brug for det når hun er den bedste billist. Måske er det som når jeg ikke gider at lave rigtig bernaise, og derfor griber til pulversaucerne fra BEAUVAIS (udmærkede saucer! Mad betyder meget for mig. Jeg sætter mig som regel på bagsædet, hvor der er installeret minikøleskab med øl og stærke pølser. Vi Nåede til München. Ahh München. Det eneste sted hvor man tager seler, øl og pølser seriøst. De er rigtige mennesker. Tot valgte at passere ind over parkeringspladsen, og i stedet foretage en parallelparkering mellem et udstillingsstykke; en 6 meter høj ølpølse iført selebukser og hat, og de opstillede toiletter, så bilen lige præcis kunne være der. Oktoberfestens sikkerhedsvagter valgte at knytte en række kommentarer til Tots parkering: De kom straks hen med vendinger som “Das ist verboten!” og ligende. Jeg iførte mig mine lederhosen og seler, satte den lille hat på skrå, og så var jeg klar. Tot har ikke så meget for traditioner. Jeg begav mig ind mod de store drikketelte hvor glad tyrolermusik lystigt spillede. Her mødte jeg pudsigt nok Heinrich, en af mine tyske kokke-kolleger. En ambitiøs kok. Vi valgte at kaste os direkte ud i en timelang pølse-ekstase, hvor de barmfagre kvinder bragte os fad på fad af vidunderlige, skønne pølser. Den ene mere sprængfyldt med saft og kraft end den anden. Åh gud, jeg proppede mit ansigt som var der ingen dag i morgen, hvorimod Heinrich nippede til de mange variationer af kulinarisk kødmad. Proppet og fuld var jeg nødt til at gå en tur forbi toilettet. Min mave har aldrig brokket sig så meget. På et tidspunkt lød det som om en kæmpe genstand ramlede mod jorden og alting rystede. Jeg har aldrig prøvet noget lignende, jeg var bange for at mit tarmsystem skulle blive min egen undergang. Jeg kunne høre vild panik udenfor. Så slemt troede jeg dog ikke det var. 22


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Tot kom farende hen til min toiletbås: “Mr. Møller! Mr. Møller!! We drive now, yes?” Jeg blev en kende skuffet, men hun er jo nu engang chaufføren så jeg har ikke noget at sige. Udenfor vrimlede det med mennesker. Folk skreg. Den store udstillingspølse der engang havde stået foran bilen var nu en løsreven pølse, der langsomt men sikkert tromlede ind i festivalen og dens deltagere. Jeg overvejede et PR-stunt. Så så jeg Heinrich knuses under pølsens enorme vægt. Nej, ikke et PR-stunt. Han er nu engang tysker, så måske tager jeg fejl. De kan noget med special-effects, de gæve tyskere. Uden indgriben fortsatte pølsen sin færd indtil den endte i et brag af en kollision med øllageret. Nogle løb skrigende væk, andre begyndte at drikke. Tot hev mig ind i bilen, nærmest panisk, og vi trillede bort fra Oktoberfest. Jeg er lidt ked af, at vi ikke nåede at se mere. For det fantastiske PR-stunt giver jeg Oktoberfest 2009 fem stjerner. Jeg har dog ikke hørt fra Heinrich siden. Han plejer ellers altid at blære sig med hvordan han klarer sig så godt som verdenskendt tv kok. Men han er sikkert blevet mast af tv branchen.

23


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Sladder af Sladderredaktionen Velkommen tilbage, til hvad der tegner til et fantastisk sladder-år! Allerede inden kidskuet, var der kommet intet mindre end tre siders sladder ind til os. De nye kid er superglade for hinanden, og måske I alle sammen er blevet lidt bedre til at sladre? Vi er i hvert fald stolte af jer her på redaktionen, og håber, at I gør det ligeså godt til næste RåKoSt. Nyd sladderen, og nyd hinanden! Festival og anden sommersladder… Ditte 3i scorede en Jeppe fra Himmelev. Derudover snavede hun med Linda P i køen til toilettet til en lebbefest. Mads 2x fik fat i Anika 2b (kendt fra dagens mand i Les Arcs). Men Mads er meget eftertragtet, så han blev scoret af Nanna Veje 2e, med replikken “Jeg synes du ser megafræk ud.” Magnus W 2x scorede efter sigende Anna Ramberg, 2a, Himmelev. Det var dog ikke den eneste, han var også i bukserne på en pige fra Jylland. Jakob 3z og Mia 3c er vist ret glade for hinanden. De udførte kærlighedsakten i en septet. Andreas 3z kunne på festivalen ikke helt styre sit alkoholforbrug. Han scorede Anne Sofie 3z. Victor 3y scorede en ukendt gammel veninde. Resten af lejren fik desværre ikke lov at hilse på hende. 2e sluttede sommerferien med en hyggelig tur til Sverige. Især Niels og Nanna Veje fik noget ud af turen, og endte med at dele seng... Den kendte Anika 2b har haft en travl sommer - hun har nået at date Lasse 3z, de er fx blevet spottet i biografen sammen! Love was in the air! Udover den førnævnte scoring Mads 2x havde hun også gang i Morten J 2e. Julian 3d har også haft en travl sommer og været mange gange på IP, hvor han både er blevet set sammen med Dorthe 3z og Thea 2b. Frimann 3a har vist ‘a thing’ for de sproglige kid og har nu endelig fundet den rigtige. Den udkårne er ingen ringere end Lærke 2b. De er blevet kærester! Den berygtede maneater Tilde 3y, har ifølge mange øjenvidner hygget sig med Christian 3x til diverse fester. Vi venter spændt på om der sker mere i denne ret så interessante historie! Det siges, at Charlotte 3b og Peter West 2e har set lidt til hinanden til forskellige sammenkomster i sommerferien. Der nævnes også noget om en kummefryser, men mere ved vi desværre ikke... 24


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Cæcilie W 3b havde en meget aktiv storbyferie i Barcelona - Hun lærte virkelig verden at kende, ved at udforske den orale tilfredsstillelse man kan få fra de forskellige nationaliteter, navnlig: Brasilien, USA og Irak. Mette 2d og Sean 2d, har nu endelig fået øjnene op for hinanden og indset hvor meget de egentlig har tilfælles. De viser deres interesse for hinanden vha. tungen, hvilket måske en dag vil udvikle sig til mere - hvem ved? Vi håber... Lukas 3d kan ikke se forskel på rigtig og forkert, når han først har fået noget indenbords mange har været ofre, men specielt Julia 2a har nydt godt af hans rygmassage og andre ydelser... Jens Gustav 2c har åbenbart godt gang i Amtet. I følge kilder, har han over sommeren haft gang i ikke mindre end 2 tøser. Den ene tøs er ukendt, mens den anden oplyses at have Katrine Højer. Har vi en lille Amtet lover? Kærester Sarah 3b har efter lang tids forelskelse endelig scoret Magnus 4c, og de kommer ugentlig med facebook opdateringer om deres fantastiske parforhold. Det har efter sigende ført til en mindre splittelse mellem Sarah, og en veninde der også var interesseret i den gæve sørøver… Lisbeth 3i har fundet prinsen på den hvide drage, Andreas 3b. De deler en stor passion for rollespil og meget andet. Vi synes det er så søøøøøøødt. Ditte L 2b og Ali 2z går og holder i hånden hvert frikvarter og er blevet kærester. Godt for dem :) Ene 2b og Johan 2e er efter årtiers flirten ENDELIG blevet officielt kærester. Dog mangler der en lille ting på facebook – og no pressure guys, men tag jer lige sammen... Laurids 3u og Helene 4i har styr på det med facebook - de er for nylig blevet kærester og dét kan alle se.. Tilde D 3d har fået nappet hvalsøgenseren Søren Mikkelsen og er utrolig glad for denne sammensmeltning af kærlighed… Sarah H 2b og William 2y har slået pjalterne sammen og blevet enige om at det der med at være kærester - det kunne sgu da være meget sjovt. Fedt, siger vi herfra ;) Stine 3z har fundet sig en rigtig moden mand med fin kulør. Ulrik Hansen er navnet… Han er en ægte romantiker, bl.a. har han sendt hende blomster i skolen - sødt, utrolig sødt! Nadja Renee 3a har hapset Rebecca 3y’s tidligere store idol Jesper Juul Børgesen, 4y. Nadja og Jesper er nemlig blevet kærester, så nu må Rebecca hellere stoppe med at kærtegne Jespers arme... Asger og Rielle 3x har efter en lang on-and-off periode, endelig besluttet sig for bare at være on. Det synes vi bare er super, og krydser fingre for, at kærligheden bliver der længe. 25


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Nynne Lind 2x har fundet sig en sød kæreste. Hvem det er, vides ikke, men hun er i hvert fald optaget! Skolens største charmør Frederik Refsgaard 3d har besluttet sig for en ny livsstil, og har slået pjalterne sammen med Kirsten 2w. Godt gået, Ref! Skolestart Guiden Kristine Kjær 2d, kunne ikke finde et sted at sove, da hun var ude til k4s hyttetur, så hun sov da bare sammen med sit kid William k4. Der er gang i Philip k8 - han har været på rov og scoret en anden musiker nemlig Louise Haslev 2i. Go kid og go Louise Haslev der har været flink til at byde mere end et kid velkommen med sin truttende mund! Der er kærlighed i luften blandt kiddene - Sabrina k4 går og kysser lidt med André k3. Sødt sødt! De er ikke de eneste kid der har fundet sammen - Katrine og Jakob k13 har også en lille flirt kørende, og sidder og nusser i timerne! Henover sommeren har pigerne i 3x haft godt gang i kærlighedslivet. Anna Berg fik sig en høj sommerkæreste i form af Malte 3x. Samtidig fandt Lea sammen med Frederik 3y. Begge forhold er desværre slut nu, men det giver jo bare mulighed for ny kærlighed for de to OD-piger! Nicolai Noe 2y er en meget gæstfri person - og heldigvis for det. Da Rose k10 ikke havde noget sted at sove efter en tur i parken, var han hurtig på aftrækkeren til at tilbyde sin seng. Det siges, at Noe stadig så glad ud mandag morgen… Kiddene kan slet ikke holde sig fra hinanden - de små børn har virkelig forstået hvad det vil sige at starte i gymnasiet (=hor), og det er vi selvfølgelig glade for her på sladder! Nadia og Jakob k4 har i hvert fald mindst kysset, hvis ikke mere til deres første klassefest. Signe og Kasper fra samme klasse, har også hygget sig igennem hele sommeren og rygtet siger at de stadig gør det… Michelle Nøhr 2z er også blevet set i en prustende omgang med en fremmed fyr på IP pas på derude, hun er på rov igen! Sofie og Jamie k14 hygger sig gevaldigt - magi og intensitet er kodeordene. Jakob G og Amalie K fra k12 prøver grænser af med hinanden som ofre.. Rygterne siger at Julie 2e har gang i noget kidnapning af sit eget kid Andreas Søgaard (k5), og det er vist ikke helt ufrivilligt fra hans side! Der har været fest i k7, og der er sket følgende: Hasan Özdas kyssede med Julie Celina og Signe. Hasan er ifølge de andre i klassen lidt af en player… 26


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Jens delte mundvand med den smukke Louise Brok. Det lyder som om, at der bliver delt masser af kærlighed ud i k7 :) Andreas Bøttger k7 ordnede Louise Haslev 2.i. Gang i k7, siger vi bare! Martin Røkke 2a blevet drukket under bordet af sine egne kid - Det burde være omvendt, Martin? Kathrine K7 har scoret en prof cykelrytter! Han havde tilbudt at komme på besøg, men Kathrine mente ikke, at der var plads til hans tourbus i indkørslen… Kidskue André Damerius k3 og Amalie Fabricius k3 begyndte at kysse heftigt til førfesten… Godt med noget kid-kid-love! Anne-Sofie 3e fangede endelig sin klassekammerat Asger 3e i nettet… 3.g’erne ved åbenbart godt, at der ikke er lang tid tilbage til at få kysset færdig. Der var gang i Phillip Holm k3, men desværre havde han ikke heldet med sig. Han formåede at blive afvist af syv forskellige piger… Christoffer Tuxen k4 kyssede længe med den 2 år yngre Frederikke Lærke k4… Alder er jo bare et tal ;) Julie Kramer 2e fik nappet sig kiddet Andreas Søgaard Petersen k5 og kyssede igennem hele aftenen, men hvem kunne forvente andet af de to turtelduer der dater? Louise 2i og Konrad k8 hyggede sig voldsomt og gevaldigt… RåKoSt fornemmer, at der er gang i Louise 2i. Rasmus 2e scorede sit kid Mathilde k5 – det var jo pænt af ham at holde hende lidt med selskab. Frederik B 2e scorede en ukendt pige og kom derefter med kommentaren: ”Aner ikke hvem det var?” Morten Jørgensen 2e scorede 3-4 piger i løbet af aftenen, bl.a. sit kid Marie k5… Morten er vist en vild dreng, og det kan vi lide! Emilie 3w sad og hyggede med sit kid Alexander 2w om det blev til mere end kram med den søde militær-dreng vides ikke… Pernille T 3i og Kristoffer 3.i var sammen igen, igen... klassehor er jo altid godt! Jonas Wissing 2b scorede sit kid Catharina k2, hvilken god guide han er! Frederik Kirkeskov 2e og Sissel Abel 2b har haft en flirt sammen og den kom til live ved kidskuet, hvor de sad sammen hele aftenen og kyssede… hyggeligt, synes vi her på RåKoSt! 27


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Stine 2b valgte at bruge sine kysse-evner på piger i stedet for drenge. Dette inspirerede kiddet Amalie k2, der var sammen med 2 piger på under 2 timer… Stefan 3.d havde nærmest sex (med tøj på) med Josefine Reeta Jagtvig k8 på skolen til kidskuet Tobias k12 og Emilie k2 nød godt af hinandens bløde læber.. Casper 3b og Christian 3b mener begge selv at de scorede Julie 2a. Dog har alkoholen sløret minderne lidt, hvilket gør, at de ikke vil stå til ansvar for disse udtalelser.. Matilde G. k1 scorede en 3g’er ved navn Thorbjørn 3.i – han er jo altid klar på en kysser. Laura 3b formåede for 3. år i træk ikke at komme med til selve kidskuet. Pinligt for en 3.g’er alligevel! Alexander k11 og Natascha k11 hyggede sig til alles store overraskelse lidt til førfesten… Adam Ambus 2u og Freja k8 kyssede lidt meget til U-klassernes førfest. Freja endte dog med at brække sig 3-4 gange, en af gangene endda ud over Oliver Raben 2u… Andreas Nørklit 2u scorede den anden musikklasses kid Louise Ørsted Jensen k7… Jens K3 måtte blive hentet af forældre inden festen overhovedet tog af sted til skolen, men det kan jo ske for selv det bedste kid. Jes fra k10 gik ind i et skilt på vejen til gymnasiet. Vi håber, at han nåede op på skolen alligevel. Matilde Kathrine Pedersen k14 scorede sin guide Asger 2w... Andreas 3i og Signe Skeby 3i fik byttet mundvand i atriumgården under festen… Så fik de jo også et udbytte af deres sidste kidskue… Matthias Alman 3i hookede voldsomt op med et kid-kid til kidskuet… Andreas de Fries og Jonas Bruhn begge 3i, havde til førfesten begge travlt med at lægge an på den samme langbenede brunette. Om der var succes vides endnu ikke, men flere fra 3i følte sig nødsagede til at advare hende.. Stefan 3d og ukendt mørklødet pige gik virkelig heftigt til den i en af sofaerne… Der er jo noget ved de elevrådsdrenge! Michelle k10 og Jesper k6 fik kysset godt og grundigt på hinanden – det er jo også sjovere at være to. Martin 2y og Lizette k4 havde heller ikke nemt ved at slippe hinandens læber igen! Til Y-førfesten var Bjarke k11 rigtig sej, han skyllede nemlig 3 kidkillere ned.. i træk! 28


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Karoline 3z og Jørgen 3z delte mundvand (igen) til førfesten… Dette viser, at Jørgen ikke er blevet en mindre latino-lover, på trods af sin høje alder… Andreas Petersen 3z og Cathrine Dufour 3x kampsnavede på dansegulvet.. Emil 3e og Christian Valentin 3e hyggede sig nok allermest til dette års kidskue i en uskyldig kysseleg.. Gitte K9 og Lasse 2.f delte mundvand i fredags. Eftersigende lavede de samme nummer til Råhygge. Alt i alt synes vi her på sladderredaktionen, at I har været dygtige til både at nyde hinanden og dermed yde til bladet. Vi håber på, at der vil være ligeså meget gang i jer indtil næste blad. Men husk nu, hvis I vil have sladder, så må I selv sørge for det… så Kiss & Tell!

29


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Studenterhuer af Pernille 3.w Til alle 3.ger ang. huer. I år kan du vælge en hue fra C.L. Seifert eller Initiativ for liv. Initiativ for liv, er noget nyt indenfor studenterhuer. Det er 5 unge drenge, der har valgt at lave et bæredygtigt projekt, hvor man støtter Red Barnets projekt ‘Rewrite the Future’. Det går ud på at overskuddet fra salget af studenterhuer går direkte til projektet. Det særlige ved deres huer er, at deres hue er produceret i Kina, hvor kun kvinder er ansat, men under gode arbejdsforhold, og der er ingen børnearbejdere. Studenterhuen fra Initiativ for Liv koster 450 kr, men 400 kr. går til projektet, hvor et barn i et uland kan få et helt års skolegang for 400 kr. Huen er en studenterhue som alle andre. Den er hvid og rød som normalt, har en skygge, stormrem, og svedrem. På klasseknapperne vil der stå ‘2011’, kokarden vil være som en puslespilsbrik og logoet vil være en puslespilsbrik. Der er ikke mulighed for at få navn, skolenavn eller andet broderet. I kan læse mere om det på : http://initiativforliv.dk/ Initiativ for Liv kommer til RKS mandag den 27. september 11.30-12.00 og fremviser deres hue. De medbringer deres hue, svarer på spørgsmål og tager imod bestilling fra elever. NB! Vi fortsætter med C.L. Seifert, men Initiativ for Liv skal ses som en alternativ hue og alle skal have muligheden for at bestille den! Man kan sagtens vælge at få blå bog, tøj og alt andet fra Seifert og stadig få huen fra Initiativ for liv. Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at skrive til Josefine 3x eller Pernille 3w Mvh Pernille, Hueformand

30


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Fodboldkamp 2c-2e af Tilde 3.y Fredag den 3. september 2010 var der duel på skolens fodboldbane. 2c dystede mod 2e om æren og ikke mindst 3 rammer Tuborg Classic. Simon Lidsmoes 2d havde fået den hårde opgave som dommer. Efter en lang og målfattig første halvleg, kom 2e på ordentligt på banen i anden. De scorede mål efter mål, og snart troede alle tilskuere, at 2c ville blive tværet i jorden. Dog endte kampen 6-3 til 2e, som lykkelige kunne forlade banen utrolig svedende – men tre rammer øl rigere. Efter kampen var der interview med både tabere, vindere og den hårdt pressede dommer. Interview med Daniel, Morten J., Johan og Hobet fra 2.e: Holdet er enige om, at det var en god indsats og en god kamp, i forhold til, at de aldrig har spillet sammen før. De udtaler, at den bærende kraft hos 2.c var Marcus, deres anfører. Der blev gået til den, men det skal der også. De er sikre på, at sejren i aften skal fejres med de tre rammer øl, vi lige har vundet. Til sidst siger drenge fra 2.e, at de som vindere altid er åbne for udfordringer fra alle årgange. Reglen er, at præmien altid er tre rammer øl. Interview med Christian og Marcus fra 2.c: Christian mener, at de har det bedste sammenhold på deres hold, og at 2.c er de moralske vindere (helt sikkert, red.). Marcus siger, at første halvleg gik okay, med da 2.e fik et heldigt mål skred det lidt. De havde ellers selv et godt forsvar. De er meget enige om, at det ikke var målmandens skyld, men hele holdets. Marcus udtaler, at det ikke var så slemt at tabe, som han havde forventet. De andre var fine vindere. Begge drenge mener, at Daniel Bylov var 2.e’s bærende kraft. De er ret sikre på, at hele holdet skal ud og drikke sig fulde i aften, nu hvor de har tabt æren. Interview med dommer Simon Lidsmoes, 2.d: Det var fair spillet af begge hold, og det var godt, at der var meget få frispark og kun lidt brok. Det vindende hold fortjente det.

2e øverst fra venstre (mål i parentes): Johan(2), Daniel(1), Morten N.(1), Morten J. - Peter, “Hobet“, Simon W.(1), Borgbjerg(1)

2c øverst fra venstre (mål i parentes): Tobias, Niklas, Marcus(1), Christian(1), Troels - Alex, Jacob, Clint, Jens Gustav(1)

31


RåKoSt

September 2010

www.druerne.org/raakost

Anbefalinger af Tilde & Sidsel, 3.y Årets fest - Kidskuet - er nu vel ovre, men de tre gymnasier i Roskilde byder på mange flere vilde gymnasiefester, som du ikke må gå glip af! Himmelev holder fest på fredag den 24. September, og her på Katedralen fyrer Festudvalget op den 29. Oktober, det bliver vildt! Kom til endnu en omgang råhyggelig Råhygge den 15. oktober og hyg dig med en masse billige øl, god musik og fantastisk stemning Gimle har som altid en masse fede navne på programmet fx: Fallulah 9. oktober Beth Hart 15. oktober The Kissaway Trail 21. oktober Vinnie Who 22. oktober The Rumor Said Fire 30. oktober Nordstrøm 12. november The Floor Is Made Of Lava 25. november The Raveonettes 7. december Simon Jul One Man show 16. december Tjek mere på www.gimle.dk! Til sidst giver RåKoSt dig et lille udpluk af efterårets større navne: Robyn 8. oktober i Falconer Salen - få billetter, så skynd dig!!! Kelis 13. oktober i Vega Scissor Sisters 29. oktober i Vega

32

RåKoSt - September - 2010  

September 2010

RåKoSt - September - 2010  

September 2010

Advertisement