Page 1

ROSKILDE KATEDRALSKOLE

Februar 2009

RåKoSt … til dig der ikke piller rosinerne fra! RåKoSt mener:

Godt nyt fest-setup Placeringen af DJ’en i selve kantinen til Katedralfesten d. 30, var en god og tiltrængt ændring. Der skal lyde en stor ros til Nikolaj Biener (3.y) og resten af festudvalget, for måden borde, DJ, bar og dansegulv var placeret til festen d. 30. januar. Med DJ’ens placering blev festen både mere intim og mere sammenhængende. Desværre var lyden meget lav, men også det problem blev løst i løbet af aftenen. Til en ordentlig fest skal der være høj musik, så forhåbentlig vil der til den næste Katedralfest være skruet op allerede fra start af. Derudover skal valget af DJ roses. I modsætning til den sædvanlige ’hiphurra-det-er-din-fødselsdag’ DJ, så lykkedes det for den nye DJ, at få stemningen i top med masser af god iørefaldende festmusik. Hvis festudvalget kan holde fast i dette koncept, burde der være basis for, at RKS’ fest-reputation vil stige voldsomt i fremtiden.

RåKoSt Horoskoper Læs gode tips om din måned..!

Drengerøven skyder denne gang skarpt på Valentinsdag med Scoreguiden” og ”Gæt en røv!” (se side 20)

    

Anstændig toilet-guide Top 10: Valentin… Grinern Scorerepliker! 1 Sjove Nyheder Kantinen på RKS


Leder Af chefredaktør Andreas Dinesen 2.d

Så er skoleåret over halvvejs og kalenderåret allerede en måned gammelt. Dagene bliver længere, og man begynder så småt at tælle ned til sommerferie og Roskilde Festival. Men før vi når så langt, er der stadig en del lektioner, lektier og afleveringer, som skal overstås. Der er dog heldigvis også en masse fester og andre super seje og spændende ting, at se frem til. Årets skolemusical er på trapperne, og det bliver spændende at se, hvad de kreative hjerner har at vise frem. Musicalfolket har i hvert fald rigtig travlt med at øve i øjeblikket under Irene Lütkens strenge kommando, så de kan være klar til premieren d. 3. marts. Roskilde Katedralskole er jo et fantastisk sted at gå, og at vi bestemt også har et godt ry andre steder end internt, var info-aftenen for kommende elever et tydeligt bevis på. Salen var stopfyldt med nervøse, bumsebefængte, gucci-beklædte og nysgerrige 9. klasses elever. Det tyder på, at vi også i år bliver et af Danmarks mest søgte gymnasier! Men som de kommende elever vil opdage, så er gymnasiet ikke just et sundhedsmekka – tværtimod. RåKoSt vil derfor her i foråret bringe en række artikler, der fokuserer på sund mad og sunde vaner. Vi bringer i dette nummer bl.a. også debatindlæg angående Katedralens fester, horoskoper til de spirituelle og en anmeldelse af lærernes julerevy. Og så er der naturligvis alle de sædvanlige faste indslag som fx Udgavens Kanin, Råcitater og Poesisvinet. Derudover så er dette nummer af RåKoSt dedikeret til Valentinsånden, og en opfordring skal lyde til alle om, at sprede kærlighed til de mennesker man er omgivet af. Således berust af kærlige forventninger er der kun et at sige: God fornøjelse med bladet!

Layout: Ida Stevne 2.b Illustratorer: Sofie 1.a, Jonas 1.e, Sara 2.a og Amanda 2.i 2


Indhold: - Fra plus til minus………………………………………………………….. s. 3 -

Udgavens Kanin …...………..……………………….…………….……... s. 4 Poesisvinet…….…………..…………………..………….…………… …. s. 5 Top 10 - Valentinsdag..….……….………………….…….……………..... s. 6 ”Råcitater”….………………...……………………….…………………... s. 7 Kantinen på RKS………………………………..…………………..…..... s. 10 Nyt fra Elevrådet ……………………………………………………….… s. 11 Fest for de få…………….....………………………..………………….... s. 12 Stort tillykke...……………..…………………………………………...... s. 13 Sjove Nyheder.……………………………………………..……………. s. 13 Sladder……….………………………………………………………...… s. 14 Olgas Brevkasse!..…………………………………………...................... s. 18 Horoskoper…………………..………………………………………...…. s. 19 Scorereplikker…………………………………………………………….. s. 20 Drengerøven………………………………………………………………. s. 20 GÆT EN RØV……………………………………………………………. s. 21 Guide til anstændige toiletbesøg……...………………………………… ...s. 23 Anbefalinger………………………………………………………………. s. 24

Fra plus til minus Af Annemette 1.e

Turist-paradis Hverdagen er for en tid forvandlet til et turist-paradis. Det eneste vi rigtig mangler, er en guide med paraply og tørklæde for enden, til at lede de ensklædte 2.g’er rundt på sightseeing. Det er da sødt, at de er så glade for deres trøjer. Vinterferie Skitur, hjemmestrikkede uldstrømper, varm kakao og hjemmehygge. Alt dét, der afværger den vinterdepression, du ellers var ved at få. Skolen efter skole RKS er så hyggelig, at man stener her i stedet for hjemme. Overvej hvor mange mennesker, som ikke går hjem, efter de har fået fri. Hygge  Citat ”Du er den mest savlende mand, jeg nogensinde har mødt” kateteret lok.21 Øv-fyre ”Det er dig, der snakker som et vandfald”. Jo tak - bare undskyld din egen tavshed! Øv-tøser Piger, som stopper vores allesammens toiletter med menstruationsbind. Øv øv og øv..

3


Udgavens Kanin Februar 2009 Af: Stine 3.i og Andreas 2.d

Så er det blevet tid til at kåre Udgavens Kanin Februar 2009. Vi har fået rigtig, rigtig mange gode kandidater denne gang, og komitéen bag kåringerne har haft meget svært ved at vælge, hvem der skulle have Guld, Sølv og Bronze. Der er rigtig mange, som har nomineret en god ven eller veninde, og det er fantastisk at læse, hvor meget folk holder af hinanden. Hvis man vil have vennen eller veninden kåret som Udgavens Kanin bliver man dog nødt til at komme med nogle kanongode, og også gerne morsomme argumenter – og hvis det ikke lykkes at få kåret vennen/veninde, så kan man jo altid fortælle face to face, hvor meget man sætter pris på dem. Men her er altså guldet, sølvet og bronzen i kampen om at blive Udgavens Kanin Februar 2009!!

Bronzen går til: Amalie ”Anker” Bohlbro, 2.z Begrundelse: Anker har friet til Gitte. Hele to gange faktisk (første gang var til en fælles julefrokost). Det skete på natur-gangen, og dette mener Anker var meget romantisk, da de begge er naturvidenskabelige. Hun har selv udtalt at hun gjorde det for at gøre Zarah fra klassen jaloux (om dette lykkedes, melder historien ikke noget om). Men historien melder, at Gitte sagde NEJ. På grund af dette vælger komitéen, at historien skal have bronze.

Sølvet går til: Sally Frydenlund 3.u Begrundelse: Hun smiler altid lidt ekstra, når hun står og langer dagens ret og salatbar over disken i spisefrikvarteret. Vi, i komitéen, synes at dette er rigtigt, da vi flere gange er blevet mødt af Sallys dejlige og glade smil, der varmer i denne kolde tid. Efter en lang og masende kø er det altid dejligt, når man endelig når frem og tilmed bliver mødt af Sallys smil. Vi vil derfor gerne opfordre alle til at smile lidt mere.

GULDET går til: Oliver Korfitsen 3.d Begrundelse: For at forsøge at score en masse piger til Katedralfesten ved at fortælle om sin computer på fagsprog. Vi i komitéen synes at disse scoringsforsøg fortjener prisen som Udgavens Kanin. Vi opfordrer derfor alle fyre til at tage de lidt alternative scoreteknikker i brug. Ganske vidst fungerer de måske ikke optimalt, men et godt grin falder jo altid i god jord til en fest  Godt gået Oliver - og tillykke med prisen!

Husk, at hvis du har en kandidat til Udgavens Kanin i næste nummer så smid en begrundelse i 4 postkassen eller send den til: raakost@hotmail.com


”Poesisvinet…” Jeg har været på månen og hele jorden rundt Jeg har søgt og ledt Hvert eneste sekund Jeg har intet fundet kun fået en forfrysning Så derfor kommer nu Denne efterlysning Har noget set min bog? Mit USB-stik og min hue? Min madpakke eller min mobil? Mit liv? KH Lucas, 3.u Hop. hop hop hop glad hvid kanin hopper hopper så meget den kan ud, hopper ud, springer ud så glad så... der findes ikke hellige stier uden farer. selv ikke de stribede kan man stole på. så knust og sammenkrøllet. ked rød kanin hopper ikke mere. kig dig for. Jeg forstår ikke AT, hvorfor kan Bertel ikke se det? Til intet kan vi det benytte, -hvem vil splejse en snigeskytte? Vejledere og metoder, Mit liv det står og roder. Med SRP og musical, -argh, den kan vist ikke gå mere gal. Men med et smil på læben jeg går, mens jeg nyder mit sidste år. For trods lektier, opgaver og megen stress, er der intet sted jeg føler mig bedre tilpas. Jeg ved at du ved at jeg ved at vi alle ved Hvordan jeg kan du kan Alle kan På den måde bliver det alle Der kan kan sammen Vil alle Alligevel elsker alle alt Elsker mere end meget Elsker mindre end uuendeligt Alligevel elsker alle alt Kan du, kan jeg, kan vi Kærligheden fra parcelhusene længe leve Kærligheden fra idealisterne længe leve - Så længe jeg ved, du ikke gider det Kærlighed er stimulans af hjertet, og en lokalbedøvelse af forstanden. Arne har en orne, der ligner hans kone. Hans kone hedder Lone og har kun én krone. Med den krone købte hun Sune, hvis hænder er brune. Han passer nemlig; den orne, som ligner Arnes kone. Tidsfordriv Venter på at klokken slår Ufatteligt så langsomt tiden går Af og til føles det meningsløst at sidde her Øjnene er trætte, kan ikke holde mig vågen mere Jeg dagdrømmer om skønne ting kigger ud på vejr og vind laver alt andet end det jeg egentlig må bare vi snart fik lov at gå Hvad i alverden skal jeg dog finde på for at få den pokkers tid til at gå tygger på mit tyggegummi, tegner på mig selv gør hvad jeg kan, for at slå tiden ihjel Endelig sker det, nu er det nu klokken ringer langt om længe ud timen her har været så hård så lang, at den føles som et år I dag var en af de dage hvor man ville have; sin motivation tilbage men nogle gange er det bare så svært at huske det man lige har lært Nogle gange er det spas og sjov andre som var man væk i en skov men alligevel må det ikke gå tabt for det jo her, at en fremtid bliver skabt. - Stine 3.i Roser er røde Violer er blå RåKoSt er herlig Og Fathi ligeså

5


Top 10 !!! Af: Clara 2.c

Valentins dag er over os, og det betyder blomster, chokolade og kys til alle dem, der har en kæreste. - Og en laaaang dag til alle singler. RåKoSt bringer derfor: 10 alternative ting du kan lave på Valentinsdag, hvis du ikke har en kæreste: - SCOR en fremmed! - Se Titanic helt alene, mens du fortvivlet græder over kærlighedens meningsløshed.. - Lave 10 dates på en aften. – Og ødelægge dem alle sammen. - Fortælle alle gangens kærestepar hvor mange bakterier der er i et kys - Stalke din ex’s nye kæreste på FB. - Ringe til din gamle flamme, og høre om han/hun ikke lige kommer forbi… - Gifte dig med en fremmed i Las Vegas (Eller bare på Roskilde Rådhus) - Finde ud af hvorfor man rent faktisk fejrer Valentins dag. - Sende en du holder ad blomster og chokolade. (Yeps, dig selv) - Finde scorebogen frem og planlægge hvem du skal score til næste fest.

DEBAT: En spændende, men turbulent start!!! Af: Anders B. Jensen 1.w

Da jeg er 1.g'er, har jeg ligesom alle andre 1.g'ere været igennem et introforløb og derefter sat ud i nogle studieretninger efter eget valg. Jeg har dog ikke selv skiftet studieretning, men har alligevel fået en del nye klassekammerater. Dette betyder at vi, der blev på denne linje og i denne klasse, har fået mellem 10 og 15 nye ansigter og navne, som vi skal lære at kende. En ting er, at der er ikke rigtig er nogle "ryst-sammen-arrangementer", jeg ved godt der er sat 1500 kr. af til det, men de har endnu ikke været brugt, og tror jeg ikke, de bliver før marts. Noget andet er, at der i den første uge er AT, det vil sige man stort set kun går sammen med 4 andre fra klassen hele den uge, og at man får mange besøg af de "gamle" klassekammerater. Det er jo fint nok, for man bliver meget gode venner med sin AT-gruppe, men man får ikke mulighed for at snakke med de andre fra den nye klasse. Det er i grunden ikke noget stort problem, når det kun er en uge. Men når den uge så bliver opfuldt af en uge med Kreadage, er der virkelig ikke særlig stor mulighed for, at man kan snakke med alle de nye mennesker, som man skal gå i klasse med. Det vil sige at først ved midten af den 3. skoleuge, begynder skemaet at ligne det skema, man skal følge resten af året, og først da kan man begynde at lære sine nye klassekammerater at kende. Derfor forsøger dette debatudlæg, at sætte et seriøst spørgsmålstegn ved planlægningen af AT og Kreadage. Det er dog ikke ment, som at jeg synes, det er dårlige projekter. Jeg støtter begge projekter fuldt ud, men synes, at et af dem skulle ligge i februar eller december.. 6


”Råcitater” Camilla 1.d: "Ih, Nick, du kan ikke finde ud af at tage en bestemmelse!" Nick: "Bestemmelse? Mener du ikke beslutning?" Camilla: "Øhm, jo. Det er bare fordi mine forældre altid siger: ’Camilla, nu må du tage en best... lutning’" 1.x har historie og snakker om familielivets sammenhæng ifølge Hammurabis love. Biljana (BEM) er ved at blive utålmodig og vil gerne have et svar; "Tænk jer nu om! Hvad kommer der ud af sex?" Dertil råber Saba: "SYGDOM!" hvorefter han tænker sig lidt om og siger: "Nej, børn, børn, børn!" 2z er ved at gennemgå dagens lektie i kemi, da Heidrun (Al) giver et af resultaterne: ”28 g Stickstoff (kvælstof) – nej undskyld, det var tysk!” 1.e har haft historie og har snakket om at Barack Obama vil lukke Guantanamo. David Schiøler rækker så fingeren op og spørger; ”Betyder det at Peter Frödin bliver løsladt?" Han mente selvfølgelig Peter Lundin - men han sidder da vist heller ikke i Guantanamo. Malene (MGP) taler om, hvordan profeten Muhammed blev handelsmand ved at være gift med en 25 år ældre kvinde, hvorefter hun siger: "Hvordan tror I jeg fik min stilling?" 1.c har latin med Michael (Sr): "Kender i ordet urban?" Mia svarer: "Er det ikke sådan en, man har på hovedet?" Caja spørger forsigtigt: "Mener du en Turban?" Malene (MGP) siger til Marius (3u), at det er svært at følge undervisningen, når ikke man har sin bog fremme. Herefter kigger Malene (MGP) på Jonathan (3u), hvortil Jonathan med løftet arm udbryder: "Jeg.. jeg har... jeg har.. jeg har Biblen!" 3.u var i denne time i gang med et forløb om islam (som biblen jo er en vigtig del af) Nikolaj L. (1.w) spørger: "Hvorfor skal man lave den der Tuborg på lommeregneren?" Svend (SRN) svarer: "Det er ligesom, hvis jeg møder dig på gaden og siger: "go'dav" så ved du jo godt, at det er det samme som "goddag", men det er jo ikke altid lommeregneren ved, at det er det samme. Så derfor skal man nogle gange være omhyggelig med at stave det rigtigt." "Hvad hedder et egetræs frugter?" Anne Sofie Frandsen (1.c): "De hedder da egern" (agern) Heidrun (Al) i en kemitime med 2z, mens hun blander kemikalier: "Så tager jeg lidt syre, og lidt base, og det gør jeg for - ja, det gør jeg bare." I en engelsktime med 2z, endte meget af tiden med, at blive brugt på, at forsøge at få en brun slimklat (legetøj), der egentlig lignede en lort, ned fra loftet i lokale 105, da nogle af eleverne kastede med den, og den satte sig fast. Josefine 2b har tydeligvis ikke så meget forstand på computere. Dette beviste hun, da hun uden besværligheder kunne overbevises om, at en computer kom til at veje mere, når man lagde programmer og filer ind på harddisken. En engelsktime med 2z udviklede sig til, at 6 elever fra klassen lavede en humanpyramid (menneskepyramide) ved kateteret i lokale 44 (der er beviser). - Der er gang i den i 2z's engelsktimer! 7


Line (2z) forklarer noget i fysik: "... Og så er der ild i flammerne.." Simon (2.z) snakker med Anker (2.z) midt i en time med Biljana (BEM). Biljana udbryder så: "Simon! Er det kun muligt for dig, at holde munden lukket, når kæresten er til stede?" Simon sukkede dybt, åbnede bogen, og ignorerede Biljana resten af timen. Lisbeth (1.i) og Anker (2.z) står i kantinen og kigger efter Andreas (2.d). Lisbeth snakker om hvor svært det kan være at se ham: "Ja, han er jo mindre end man sådan regner med, fordi han har så meget magt! Men okay, Hitler var jo også end meget lille mand." (og så blev de to da lige sammenlignet) Peter 2.u spørger i en biologitime med 2.uz den nye lærer, Martin (MUC): "Er du single?" Han forsøgte at gemme det bag en; "på pigernes vegne" kommentar, men vi ved hvad han mente!

Jette (JOG) afslørede under en religionstime med 2.a sin listighed som ung: "Da jeg var teenager, lovede jeg min mor at jeg ikke ville gå på diskotek, så jeg satte mig udenfor diskoteket." 1.i har om USA. Ditte, Anne og Mie sidder og har AT om "The Republican Party". Mie siger forvirret: "Altså jeg forstår det ikke … hvad er det for en fest?" 3.x har religion og snakker om islam, Randi (Di) spørger om i hvilke lande der findes hudadstraffe, der bliver nævnt Saudi Arabien og Iran, hvorefter Emma bliver taget og svarer: "Altså jeg ville gætte på Afrika." Matematik i 1.y. Johanne siger til Tilde: "Skal vi ikke sige, at vi legede, at jeg var den kloge, og du var assistenten, der tastede det hele ind?" Oldtidskundskab i 2.y med Michael Boje (BJ), han snakker om en speciel slags rødvin. Michael: "Når I bliver voksne, kan i drikke netop den rødvin, mindes jeres gamle old. lærer, og samtidig vide at I er i direkte kontakt med oldtiden - altså dem af jer, der drikker alkohol." Ali svarer: "Så kommer jeg aldrig til at mindes min gamle old. lærer." Michael skynder sig at sige: "Så kan du jo 8 bare stå i supermarkedet, og kigge på etiketten."


Emilie 1.c i biologi: "Kom så piger, nu skal vi altså lære noget om de orgasmer!" (Hun mente organismer.) Cæcilie 1.b siger under fremvisning af den film, der er kåret til verdens bedste film: "Kedelig film! Jeg vil have noget vold, jeg vil have blod, og jeg vil have sex!" Nogle piger i 1.c snakker om, at de er trætte af drenge. Emilie siger: "Vi kan jo bare blive lesbiske, altså uden at have sex!" Marie Louise spørger: "Du mener altså, om vi skal være veninder?" Amalie J. 1.u på Gimle: "Bryan Rice? Er det et godt band?" Mathias 1.i under fjernsynszapning: "Kom nu! Find den! Giv mig 6! Altså … Kanal 6 ikke?" 2.x snakker om prostitution i en dansktime med Malene (MWH). Diskussionen er i fuld gang, Peter siger: "Vi lever jo i en verden, hvor ikke alle er lige heldigt udstyret." Alle begynder straks at grine, og Peter undskylder sig med: "øh nej, ikke på den måde." 1.i i en musiktime med Benedikte (Ju), der snakkes om en opgave. Ida: "Hvad hvis man har lavet det?" Benedikte: "Øh, jamen så går man ud og laver noget … øh … noget hærværk." 2.a har psykologi med Kristina (KL) og diskuterer forskellen på stereotyper og fordomme. Frija siger: "En stereotyp er fx: 'Alle blondiner har ingen arbejde.' Og en fordom er fx: 'Alle blondiner er dumme'" Klassen begynder en diskussion om hvad forskellen er. Kristina (KL) afbryder så: "'At blondiner er dumme' er en personlig mening, mens det andet er fakta!" I en engelsktime med 2.y, hvor de har Ole (OJ). Malene løfter hånden, og Ole siger: "Yes Malene?" da hun ikke svarer ham, siger han spørgende: "You're just flashing your manicure?" Peter (Fe) siger i en kemitime med 1.y: "Man kan ikke se et atom! Det svarer til, at en blind mand skal tælle benene på en tissemyre med sin stok." 3.g har kemi med Peter (Fe). De lærer om molekylestruktur, Jonathan fra 3.u spørger: "Hvordan ser en pyramide ud?" 2.i har Puk: "Hvornår blev Rolling Stones dannet?" Simone bliver valgt til at svare, så hun kigger på en tidslinje, og ser det første årstal. Så hun prøver: "Ja, det må jo så være i 1936!" (Det var det år, hvor Bill Wyman blev født.) Andreas 1.c: "Oliver Twist? Er det ikke ham der den unge engelske kok?" Kristoffer og Emilie i kor: "Mener du Jamie Oliver?"

9


Kantinen på RKS

Mad for alle - får alle mad? Af: Andreas 2.d og Julie 3.u

Sund mad er vigtig for at have overskud, til at følge med i timerne. Men hvor mange af eleverne sørger for at spise sundt, og hvordan er holdningen til skolens "restaurant" - kantinen? RåKoSt har snakket med diverse elever og jagtet svaret. Her er et udpluk af forskellige elevers svar på de spørgsmål, som RåKoSt stillede. Spiser du ofte dagens ret i kantinen? - Ja, det gør jeg, men jeg har også tit madpakke med, da dagens ret er forholdsvis dyr. Derudover så er der nogle gange for meget friture, synes jeg. Men det er godt, der er kommet salatbar - selvom den også er temmelig dyr. Er kantinemaden blevet bedre? - Ja, det synes jeg. Det er godt med rugbrødsbollerne og tingene i salatbaren, men der er stadig for mange usunde ting. Det kan bedre betale sig at købe en muffin i automaten end at købe noget sundt i kantinen.

”Måske kunne man udskifte den ene slikautomat med en frugtautomat, så det blev nemmere og billigere at vælge det sunde frem for det usunde ” Bliver man mæt af kantinemaden sammenlignet med at have madpakke med? - Nej, jeg synes at man bliver mere mæt af at spise en medbragt madpakke. Men til gengæld smager kantinemaden rigtig godt, og det er rart med et måltid varm mad trods alt. Man kunne dog let tilføre retterne nogle bedre råvare med fx flere fibre, så man kunne holde sig mæt hele dagen, og så ville 25 kr. ikke være for dyrt.

Ville det være en idé med differentierede priser, så det blev billigere at købe den sunde mad og dyrere at købe det usunde? - Ja, det ville være super godt. Man ville helt sikkert også være mere tilbøjelig til at vælge det sunde alternativ, hvilket jo er snedigt for ens indlæring bl.a. Måske kunne man udskifte den ene slikautomat med en frugtautomat, så det blev nemmere og billigere at vælge det sunde frem for det usunde. Problemet er nemlig også, at man kun kan købe de sunde varer, når kantinen er åben, så hvis man har sent fri eller har en mellemtime, kan man kun få stillet sin sult ved at proppe penge i automaterne. Men der er også folk, der er imod differentierede priser: - Jeg synes ikke, at det skal være dyrere at købe fx slik. Folk skal selv have lov til at bestemme, og vi er store nok til at kunne vælge selv, om vi vil købe sundt eller usundt.

”Folk er også glade for sunde initiativer som fx salatbaren… ” De fleste RåKoSt snakkede med mente at kantinemaden er velsmagende, men for dyr i forhold til, hvad man får for sine penge. Derudover var stort set alle enige om, at maden i kantinen er blevet bedre i løbet af skoleåret. Folk er også glade for sunde initiativer som fx salatbaren, men mange ønsker, at det bliver både nemmere og billigere, at vælge kantinens sunde tilbud. Det nydannede kantineudvalg, som er blevet oprettet af elevrådet efter ønsker fra elever, har påbegyndt deres arbejde. Det er deres opgave at formidle elevernes ønsker til kantinen, og der er en masse at tage fat på. RåKoSt følger naturligvis op på udviklingen.

Har du kommentarer? Send en mail til: raakost@hotmail.com

10


Nyt fra elevrådet Af: Anne Sofie 1.c Vi er gået ind i et nyt år og lige så er Elevrådet, som har fået nyt Styringsgruppe! Måske har du allerede stiftet bekendtskab med den nye og ’super-parate-til-at-gøre-skolen-etendnu-bedre-sted’ styringsgruppe, som præsenterede sig til sidste morgensamling. Den betsår nu af formand; Anker 2.z, næstformand; Yanis 1.y, PR-mand; Anne Sofie 1.c, Kasser; Phillip 1.u, PIP; Ela 2.y, 1. g’s repræsentant; Jonas 1.i, 2. g’s repræsentant; Agnete 2.b og 3. g’s repræsentant Adam 3.u. Og morgensamling er en herlig begivenhed, her fik vi nemlig ved afstemning vedtaget Elevrådets vedtægter - det var et enstemmigt JA til de nye, og dermed farvel til de gamle. Udover at have fået sprit ny styringsgruppe har RKS også fået sig et helt nyt udvalg – Kantineudvalget! De er nu sat i gang, og er klar til at modtage alverdens konstruktive forslag til lækkerier og forbedring af kantinen. Dette betyder, at hvis du fremover har kommentarer eller idéer til kantinen, skal du ikke længere henvende dig til Styringsgruppen, nu kan du gå direkte til dem, der styrer showet – MAAM (Det er forkortelsen for kantineudvalget), på den måde håber vi på at forslag kommer hurtigere og lettere igennem. I Elevrådet har vi også fået godkendt en Aktivitetskalender. Dette er en kalender, som kommer til at hænge et sted på skolen hvor alle kan se den. Årgangsrepræsentanterne kommer til at tage sig af, at opdatere kalenderen, og det er så meningen at begivenheder der kan være i elevernes interesser (fester, koncerter o.l.) vil blive noteret i kalenderen, så vi via den kan holde os opdaterede på alt det spændende der skal ske i fremtiden. Med et nyt kalenderår kommer også et nyt budget der skal lægges. Budgettet er ikke færdigt endnu, men Styringsgruppen arbejder på tre forslag, som der skal stemmes om på næste elevrådsmøde. ;) Hvis du har nogle idéer til hvad elevrådet skal beskæftige sig med, så smid en besked i postkassen, snak med din klasserepræsentant eller henvend dig til Styringsgruppen som fortsat er at finde ved bordene i studiecenteret foran lokale 103 hver torsdag i spisefrikvarteret. - Elevrådet.

11


Fest for de få... Festudvalget har givet op i kampen om festdeltagere til Katedralskolens fester. Seneste skud på stammen var opvarmningsfesten før skifesten på Gimle d. 30/1 2009. Festudvalget spiller fallit, men er det okay?

for blot at opgive og holde forfest for ”De Store?” Er det okay at spille fallit og fyre penge af på en fest, hvor målgruppen er under halvdelen af Katedralen? Det mener jeg og mange andre elever på skolen bestemt ikke. Og ikke blot er det en falliterklæring. Efter

Af Anders Bencke, 1.d

Fredag d. 30/1 2009. Oprindeligt var denne

eventen var oprettet på Facebook, blev der

dag sat af til en ordinær Katedralfest, men

skrevet en del om, hvorvidt festen var forkert

fordi der også var fest på Gimle, valgte fest-

lagt an, og til dette gav fremstående festudvalgsmedlemmer

udvalget at lave festen om til en forfest – til stor fortvivlelse for den del af skolen, der endnu ikke kører bil og får SU, altså alle dem under 18. Det viste sig hurigt, at den efterfølgende fest

”Kun 45,7 % af skolen er over atten og kunne deltage i skifesten på Gimle

blot

hånlige

kommentarer tilbage til elever, der ikke ville finde sig i, at deres penge til fester blev fyret af på en fest rettet mod under halvdelen af skolen. Det er ikke i orden. Efter

på Gimle efter klokken tolv kun

festen var der stor tilfredshed med

var for folk over 18, og at alle

den nye opstilling af DJ, og det er

mindreårige blev smidt ud. Kun 45,7 % af

derfor endnu mere ærgerligt, at Festudvalget

skolen (Kilde, kontorets statistikker), er over

ikke går hele vejen og satser på vores egen

atten og kunne deltage i skifesten på Gimle.

fest.

Hvordan kan det være, at Festudvalget på den

Der er bred enighed om, at et gymnasiums

måde spiller fallit og giver op på forhånd? Det

Festudvalg skal afspejle elevgruppen og den-

er en bred holdning, at festerne på Katedralen

nes ønsker, og det er derfor ærgerligt, at fest-

ikke er de fedeste, men er det et godt argu-

udvalget på denne måde ser bort fra folks øn-

ment

sker om at bevare Katedralfesterne.

12


Stort tillykke!!! Af Agnete Nødskou 2.b

I starten af skoleåret var der en oversættelseskonkurrence, hvor et par elever fra denne skole deltog. Denne konkurrence gik ud på at oversætte en tekst fra engelsk til dansk på tid. Iblandt de deltagende elever var Julie Jelgren fra 2.b. Hun er en frisk pige, der nu kan kalde sig vinder af Europakommissionens oversættelseskonkurrence Juvenes Translatores for Danmark. Dette betyder, at hun skal 2 dage til Bruxelles med alt betalt for at modtage en pris for den meget flotte præstation. Kæmpe tillykke skal derfor lyde til Julie..!

Sjove Nyheder Af: Andreas 2.d

Så er det tid til årets første RåKoSt og dermed også årets første udgave af Sjove Nyheder. Som sædvanligt indeholder de Sjove Nyheder et udpluk af de mest utrolige og vanvittige nyheder, der har været at finde på diverse nyhedssites i den sidste tid. Der er jo rigtig mange RKS’ere, som enten har taget - eller er i gang med at tage – kørekort. De fleste består i første forsøg, mens andre har brug for lidt ekstra undervisning, før de bliver sluppet løs i trafikken (gudskelov). Men en sydkoreansk kvinde har ikke bare dumpet to eller tre gange – hun har dumpet sin teoriprøve 771 gange!! Den 68-årige kvinde har dog ikke givet op og kæmper fortsat for at lære teorien godt nok til at kunne bestå. Man kan så spørge sig selv, om det nogensinde bliver forsvarligt at slippe hende løs i trafikken. Og statistisk set så kan man vel ikke lave 771 prøver forkert, selv om man så gættede i samtlige opgaver, eller kan man? (det kan matematikerne jo så gruble lidt over). I disse tider hvor det er kommet på mode at fly skal lande på vandet med motorproblemer (først i New York og så i Darwin, Australien), så skulle man tro, at piloter verden over var ekstra forsigtige. Men næh, nej. En amerikansk pilot ved navn David Martz havde lånt sin helikopter ud til en pornoproduktion, og da den svenske pornostjerne Puma Sweede insisterede på at ’betale’ for denne tjeneste, sagde Martz ikke nej. Han tog Puma Sweede med på en flyvetur, hvor hun ydede de ydelser, en pornostjerne nu engang kan (sex, hvis nogen skulle være i tvivl). Denne seance kan nu koste Martz hans flyvelicens, da det anses som en grov overtrædelse af luftfartssikkerheden, at piloten har sex under en flyvning. Det giver i hvert fald udtrykket ”she’s going down” en helt anden betydning. Slutteligt en historie som forhåbentlig kan bringe især romantikerne i ekstra godt humør. Den engelske kvinde Emma Ray faldt om med hjertestop, kort efter hun havde født sin søn. Hun blev genoplivet, men lå i koma og efter to uger, så var beskeden til hendes mand, at hun nok aldrig ville vågne igen. Han var dybt ulykkelig og lænede sig i desperation ind og over sin kone og bad om et kys – og hun drejede hovedet og kyssede ham. Emma Ray er nu i bedring og er næsten uden men efter sit hjerteanfald. Med kærlighed kan man overvinde alt. God valentinsdag!

13


Sladder! Redigeret af Sladderredaktionene

Ja, så nærmer Valentinsdag sig endnu en gang, og det ser ud til, at en håndfuld af skolens elever har taget glæderne på forskud, og allerede sikret sig en date til denne dag. Alligevel skal der endnu engang lyde en klage her fra sladderredaktionen. For det er da godt nok ikke meget, i har horet! Hvor er al den interne klassehor? (Come on 3.g’ere, i går snart ikke i klasse sammen mere!) Herfra RåKoSt sladder redaktion lyder der i hvert fald en klar opfordring til mere hor! Kære elever på RKS, benyt jer af den kære Valentinsdag, den falder kun en gang om året. Så skynd jer at erklære jeres kærlighed til den udkårne og fortæl os om det bagefter… OBS: Da kiddene jo har skiftet klasser efter jul, garanterer vi ikke for, at alle klasseangivelser er rigtige.. Camilla 1.i og Rasmus W. 1.f kyssede lidt rundt til sidste Katedralfest. Søøøødt! Guide Rasmus Bjørn 2.w udnyttede sin scorefaktor som guide og scorede Emilie E. 1.w til katedralfesten. Kid-Guide hor er altid godt! Anders Bøgebæk 2.w og Kristine Dahlgaard 1.x er blevet set sammen. Vidner siger, at de slugte hinanden på dansegulvet, og ikke var til at holde fra hinanden. Vildt, siger vi bare! Caja 1.c og Rune 3.w hyggede sig med en masse kysseri til katten's fest d. 30 Januar, men det er også en rar ting jo. Nicolai 1.x og Zina 1.w var sammen til en fest før jul. De to var dengang kommende klassekammerater. – Vi glæder os til at se, hvad der sker der… Sebastian Strøm 1.d og Pernille Hansen 3.w var sammen til skifesten. Way to go 1.g’er!! Der var også dømt 1.w’s love, Anders Kalle Andersen tidligere x'er nu W'er og Louise Benche tidligere a'er nu W'er fik nemlig snavet noget så heftigt til festen på RKS fredag 30/1, hvor er det kært. Eftersigende så fortsatte kysseriet i Lejre om lørdagen til en fest. Anne Clara 2.c hyggede sig på dansegulvet til Katedralfesten d. 30 med Mads F 3.y. Martin Sander snavede med random og ukendt mørkhåret pige på Gimle. Det siger rygtet i hvert fald!! Emilie 2.d og Sune 3.b er blevet kærester, og hvor er de nuttede, som de går og gnasker på hinanden på gangene! Mikkel Hellum 1.e prøvede ihærdigt til fredagens skifest på Gimle at score den underskønne og meget ældre Sabine 3.d! Mikkel endte dog med at måtte erkende sit nederlag, men var dog ikke helt tilpas med det, da han senere forklarede, at de bare havde snakket om samfundsøkonomi sammen, fordi de begge to har samf. på a-niveau. Hmmmmm.... i 1.g er man vist ikke nået meget længere end til sociologi, eller hvad Mikkel? - Kilder siger dog, at de blev set tæt omslynget på dansegulvet. Kelvin Ellenton Jensen fra 1.x og Josephine Pedersen fra 2.b er nu officielt kærester. Nåååeh, hvor er de søde. Især er det kært, som det tilsyneladende er kommet på mode for de mindre drenge at tage de ældre piger. 14


Matthias Jonas 1.i og Signe Cecilie 1.i hyggede sig gevaldigt med lidt tungeslasken til Katedralfesten i fredags. Det var da også på tide, da kilder siger, at de længe har lagt lidt op til hinanden. Line 1.e var sammen med Jørgen 1.z til Katedralens fest den 30. Det var tilsyneladende en god aften, i hvert fald hvis man synes at det er sjovt at flette tunger. Signe og Jonas 1.i indgik et væddemål om, at de skulle snave og derefter fik de serveret noget sprut. Det mystiske er dog, at de fortsatte EFTER udlevering af sprutten?! nånåda! Især er dette et mysterium, da disse to musikklasse-typer bare er ”rigtig gode venner” og venner kysser da ikke i Atriumgården, eller hvad? Nina 1.z og Diego 3.y blev set danse noget tæt til festen på katten i fredags. Diego er still going strong! Anne Bisgaard 3.b har scoret et lille kid nemlig Mathias Randskov 2.u, igen hvor kært med en lille dreng til de modne kvinder! Der er gang i Anna Fredsted fra 1.z (tidligere 1.w). Hun er både blevet set sammen med Collinge 1.u og Manar 1.w til fester i juleperioden. Derudover er hun blevet set danse MEGET tæt med Phillip 2.c. Om der var mere end heftig dans, var der ingen vidner på… Nicklas og Maria, begge fra 1.d, kyssede til preskiing-festen. Det er sødt! Sofie Kirk og Victor, 3.c er set storsnavende på Buddy. Rygterne siger, at de har noget kørende og skal være galladates - ny romance? RåKoSt synes det kunne være SÅÅÅ sødt. Malte 2.w og Lærke 2.z er officielt kærester, mon forårs kærligheden allerede er nået til roskilde? Christoffer Kolding, 3.b og Stine Juda, 3.z er crazy in love og næsten kærester. Christoffer er så skudt i Stine-pigen, at han bar hende hele vejen fra Gimle og op til bussen ved Rådmandshaven, fordi hun havde ondt i sine små fødder. Da han skulle bære hende hjem fra busstoppestedet, kom han dog til at vælte bagover og slå baghovedet lige ned i jorden. Stine kom heldigvis ikke til skade og har tilgivet ham. Det var alt for denne gang folkens. Ha’ en skøn Valentinsdag, og husk: Kiss and tell!

15


Olgas brevkasse! Endnu engang står Olga Oda Jacobsen klar til at tage pulsen på RKS og dets folk, samt svare på spørgsmål og meget andet.

Kære Olga. Jeg er meget glad for sundhed og onani. Derfor har jeg prøvet at forene disse to ting ved simpelthen at onanere med frugt og grønt. Jeg har eksperimenteret med forskelligt. Bananen havde en god størrelse, men var lidt for skæv til min vagina. Agurken var god og hård, men lidt for stor til mig. Til gengæld fandt jeg lykken i guleroden, som jeg næsten ustandseligt sad og kørte ind og ud. Men her i går knækkede den under action inde i mig, og jeg kan ikke få den ud igen… hvad gør jeg? Mange søde sunde knus Pernille 1.c Kære Pernille Du skal ikke være nervøs. Urinsyren i din skede vil i løbet af ugen ætse guleroden op, og gulerodssaften vil af sig selv løbe ud. På længere sigt vil det måske vise sig, at guleroden har gavnet din skede ved at afgive nogle vitaminer (man kan jo være heldig). Men indtil guleroden forsvinder, vil jeg anbefale dig at nyde følelsen i vagina. Jeg tror du vil synes om den, når du går. For fremtiden kan jeg foreslå at onanere med mango. Det giver en dejlig efterfølgende orgasme. Møs møs

Kære Olga Jeg er neger og føler mig misfarvet. Jeg går meget op i, at min hud skal se lys ud og smører derfor altid huden ind i Lotus Royal hver aften, inden jeg går i seng. Men for en uge siden da jeg vågnede og kiggede mig i spejlet, opdagede jeg, at jeg var blevet sort som en 90 % chokolade! Det går helt imod vejledningen på pakken. Alle omkring mig er begyndt at kigge sært på mig, fordi de synes jeg ser sær ud… Jeg vil gerne være hvid som en gris, ligesom alle andre danskere, men hvad gør jeg? De sorteste hilsner Kauffi 2.a Kære Kaffe Vi kan jo ikke alle være blege som grise, men det er godt at høre, at du prøver at gøre noget ved dine problemer, som lyder voldsomme. Egentlig kan du jo ikke helt gøre for, at du er neger, spiller på mærkelige instrumenter, går med lindeklæde og taler unga bunga sprog. Har du brug for hjælp, kan du altid kontakte min fætter Søren Krarup, som er mester i negeruddrivelse. Møs Møs Olga. 16


RKS MENER: Kasper Muldür Hansen (elev i 2.x) Som medlem af elevrådet og som en ordentlig liberal, er det mig meget imod at skolens elevråd nu har tænkt sig at hjælpe negerbrune børn i Afrika eller andre unga bunga lande med de penge, som ellers kunne være blevet brugt til mere nyttige formål. Her tænker jeg naturligvis på investeringer i flere mikroovne, vandautomater (med varmt og koldt vand) samt aktier i IT-factory. At skulle hjælpe små negerbørn i Hullabulla stater lyder måske meget sødt, men det vil ikke hjælpe en snus, da de alligevel ikke har hjerner til at kunne bygge videre på de materielle goder, som vi sender (jeg er ikke racist). Kirah Khalid Husseini (rengøringsdame) Arh Juyg Thihar marhmit muhab tiblizkar liu shrabduz mihar Allah Nunat Durum rulle müt salami jihad. Rwanda mahri kebab samsara sahara. Mugabe. Oversættelse: Det ville være utrolig rart, hvis alle elever ville rydde op efter sig, når de havde rodet. Derudover ville det være dejligt, hvis alle satte deres stole op efter sidste lektion. Mange tak.

MÅNEDENS SANG: Hvor Skole Den Er Dejlig (melodi: Vort modersmål er dejligt) Vor Rektor er så dejlig, Han er så høj og flot, Han giver mig en glæde når det er så koldt og råt Så smuk som en jomfru, en ædel kongebrud, og han er så ung, og så yndig ser han ud, og han er så ung, og så yndig ser han ud! En mand der altid skælder ud hvert godt og kraftigt ord til elskovs sagte bønner, til sejrens stolte kor. Det er vores Fathi som svulmer op af lyst. Han er så nougatbrun og flot og har så smukt et bryst Han er så nougatbrun og flot og har så smukt et bryst De fremmede fra Amtet ville volde skolen sorg, de bød skolen trældom i dennes egen borg, men just som de mente, den var i bånd og bast, Så rejse Katedralen sig, at alle lænker brast, Så rejste Katedralen sig, at alle lænker brast. Og årene, de rulle og man bliver snart student, og vore navne glemmes selvom vi engang var kendt, og slægt efter slægt segner hen på skolens bud, men skolen er så ung, og så yndig ser hun ud, men skolen er så ung, og så yndig ser hun ud!

17


RåKoSt horoskoper februar–marts 2009 Af Camilla H. 1.e

Vandmanden 21/1 – 19/2 *** Denne måned vil på sin hvis være meget middelmådig. Du kan dog godt gøre den til din egen, hvis du sørger for at planlægge en masse spændende arrangementer. Så GO FOR IT! Scoreniveau fra 1-10: 7 Fisken 20/2 – 20/3 **** Du er i den syvende himmel, og svæver på en lyserød sky. Men pas på; det kan pludselig blive for meget, og vennerne begynder at droppe dig. Så behold fødderne på jorden. TOP3 i kantinen: Salatbar, kildevand & muffins. Vædderen 21/3– 20/4 *** Du kan se frem til en fan-tastisk måned fyldt med gode oplevelser og socialt liv. Det vil være dig, som fører an’ for venneflokken. Pas dog på, at det ikke kommer til at fylde for meget i forhold til skolen! Scoreniveau fra 1-10: 8 Tyren 21/4–21/5 ** Denne måned vil skolen fylde rigtig meget, for der vil være en million lektier at se til. Men gå ikke træt, der er lys forude! Og husk at du altid har venner omkring dig. TOP3 i kantinen: Varm kakao, Appelsin juice & dagens menu.

Stenbukken 22/12 – 20/1 ** En svær tid går dig desværre i møde. Der vil komme mange ud-fordringer til dig, og du vil få flyttet en masse grænser. Men så længe du holder hovedet højt, skal du nok klare den, det har du gjort før. Hold dig fra kantinens yougurt og lærere, som snakker i cirkler. Scoreniveau fra 1-10: 2 Tvillingen 22/5–21/6 ***** Så sker det! Den næste måneds tid vil være en af de bedste længe. Alt kører for dig – skolen, vennerne, festerne og ikke mindst økonomien! Glæd dig – det bliver fedt! Ordet denne måned: Fabulous Scoreniveau fra 1-10: 10+ Krebsen 22/6–22/7 ** De næste par uger vil stå i familiens tegn, og der er derfor en god mulighed for at få plejet familieforholdene. Sidst på måned-en vil du dog bruge mere tid på at arbejde for få stabiliteret økonomien. Hold humøret højt i vinterkulden. TOP 3 i kantinen: Varm kakao, æbler & pølsehorn. Løven 23/7–23/8 *** Dit store samtaleemne i den næste måned er vinterferien! Det er kun godt, for du har trods alt ventet et helt år på den, men lad vær’ med at trætte alle vennerne med det resten af året. Scoreniveau fra 1-10: 6

Jomfruen 24/8 – 23/9 **** I denne måned kan du se frem til fremgang i dit sociale liv. Du vil møde en masse nye spændende mennesker – tag ved lære af dem, og hold øje med kærligheden! Scoreniveau fra 1-10: 9 Vægten 24/3 – 23/10 *** Måske er ikke alt perfekt denne måned – but that’s life! Så længe du husker morgen-maden hver morgen, skal det nok gå alt sammen. TOP3 i kantinen: cola, muffins og sandwich m. Kylling Skorpionen 24/10 – 22/11 ** I denne måned skal du lægge stor vægt på skolen og specielt på matematik og/eller dansk. Dette vil ende ud i gode resultater, og kan fører spændende ting med sig! TOP3 i Kantinen: Muffins, gule-rødder & dagens menu. Skytten 23/11 – 21/12 ** Du vil kunne se frem til en lidt småkedelig måned, som vil være fyldt med lektier, lektier og atter lektier. Der er ikke så meget at gøre, bare fortsæt, på et tidspunkt vil det vende. Måske vil du have så meget overskud, at du sidst på måneden kan være med til at arrangerer noget stort! Scoreniveau fra 1-10: 4 18


Grineren scorereplikker Hvis du er single, og gerne vil score op til Valentinsdag, er her et udpluk af scorereplikker, du kan benytte. Der er dog ingen garanti for resultatet, og RåKoSt fralægger sig ethvert ansvar for legemsbeskadigelse, som følge af brugen af scorereplikkerne. 

Undskyld, men har du været så uheldig aldrig at blive scoret af mig?

Hvis jeg var en and, og du var mit vand,

CILLE & SONJA

så ville jeg aldrig gå i land. 

Har jeg lige spist en chili, eller er det dig, der er hot?

Har du meget jern i kroppen, siden du er så tiltrækkende?

Din far må være rig med alle de diamanter, der er i dine øjne.

Jeg vil ikke kalde dig en ko, men hvis du var

og

boede

i

Indien,

så var du helt sikkert hellig! 

Hvis dit venstre ben er julen, og dit højre er påske, må jeg så besøge dig mellem

højtiderne?

Kunne du tænke dig at være mit kolde bord, så vil jeg varme dine frikadeller!

De kalder mig for en roadie, fordi det er mig, som bærer alt det tunge udstyr.

Hvad er det der sidder i dit ansigt? Åh det må være skønhed, nu skal jeg tørre det af, hov det bliver siddende!

Kan du ikke lige følge mig hjem til dig??

Jeg kender Dan Rachlin 19


Drengerøvens Scoreguide Vol. 2 Af Bjørn, Buller og bAnker

Normalt op til Valentinsdag ville her være en genial scoreguide. Men vi drengerøve går ikke ind for Valentins pladderromantiske kærlighedspjat, som kun er for trunter og mænd med V-hals udskæring. Derfor har vi valgt at udarbejde en guide til… da da da … [indsæt trommehvirvel]: Hvordan man skyder en and! Du starter med at skaffe et gevær. Men da vi desværre bor i et sølle tøseland som Danmark, foreslår vi at du importerer et fra det herlige USA. And remember; size does matter!! Herefter gælder det om at finde frem til en and. Parken i Roskilde ville være det naturlige valg, men vi kan ud fra erfaring fortælle at det bliver en dyr affære, da børn af uransagelige grunde render ind foran anden og deres vattede forældre forlanger erstatning. Tag derfor i stedet zoologisk have. Der er børnene i det mindste afgrænset fra byttet, og så er det jo deres egen skyld. Selve skuddet er nemt. 1. Peg på anden. 2. Skyd (grin eventuelt hånligt derefter – Eksempel: Muahhahahahaha) 3. Hent trofæet Værsgo’, så er der and Men hvis i hellere vil fejre Valentins dag end ud og skyde en and (tabere), så kan i altid fyre den her af: ”Skal du have skridt-pisk med fars flæskeroulade??”

20


6 drengerøve - Hvem er din valentin? Af: Julie og Anker 2z

Vi har alle gået længe og tænkt over det. Vi har luret på gangene, kigget grundigt, men diskret. Vi har sludret med veninderne, målt og sammenlignet, og forsøgt at finde den bedste. Men nu skal det afgøres! Julie og Anker fra 2z tager sagen i egen hånd, og hjælper RKS med at finde skolens bedste røv! De sidste par uger har vi luret godt og grundigt, og vi har valgt en top 6. Nu er det jeres tur til at vælge den allerbedste. I skal tænke jer godt om, diskutere lidt med veninderne, og så skal i gå ind på Lectio og besvare det spørgeskema der ligger der, og ud fra røvens nummer stemme på den bedste bagdel. Og mens i så venter på næste udgave af RåKoSt, hvor de 3 bedste numser bliver offentliggjort (og hvor der desuden vises 6 pigerøve), så kan i lægge den objektive kritik på hylden, og hygge jer med at finde den røv der lige præcis skal være JERES valentin. Vi har nemlig krydret hver bagdel, med 5 facts til pigerne. Enjoy. ;)

Status: Kæreste Stjernetegn: Tyr Turn on: Maceo Parker

1

Turn off: Folk der klapper på taktslag 1 og 3 Om 10 år: Violinist i et orkester

2

Status: Single Stjernetegn: Jomfru Turn on: Lise Rønne

Turn off: Meget høje piger Om 10 år: Et sejt sted

(fortsættes på næste side) 21


Status: Kæreste Stjernetegn: Skorpion

3

Turn on: Plastik og balloner Turn off: Talje-bælter Om 10 år: På en motorcykel

4

Status: Kæreste Stjernetegn: Tvilling Turn on: En god røv

Turn off: Mad mellem tænderne Om 10 år: Læge eller har eget firma Status: Single Stjernetegn: Skytte Turn on: Stegt lort

5

Turn off: Dumme piger Om 10 år: På staden

6

Status: Kæreste Stjernetegn: Fisk

Turn on: Kostumer og rollespil Turn off: Analsex og SM Om 10 år: Spiller musik og lever primitivt

22


23


ANBEFALINGER – Februar 2009 Af Tilde 1.y og Sidsel 1.y

Gimle: Fredag 13/02-2009 ElektroLuxe feat: Fagget Fairys + AndyCap (S) Torsdag 26/02-2009 Diefenbach + Small Lørdag 07/03-2009 Marie Key Band Fredag 13/03-2009 BliGlad Fredag 20/03-2009 The Blue Van + support Torsdag 26/03-2009 Anne Linnet - alt sammen vildt god musik, som I selvfølgelig bør høre!

Anmeldelse af Julerevyen 2008 RåKoSt var selvfølgelig med, da lærernes formidable show fandt sted d. 19. december 2008. I den mørke sal var der fra starten højt humør – men var det mon kun fordi der var ferie lige om hjørnet? Da Niller gjorde sig som reklamesøjle for den nye RKS-trøje, var stemningen lagt! Med indslag som ”Skjult kamera fra lærerværelset” og ”Arh dér” leverede den amerikanske Hollywood-instruktør Frank Miller en fabulous og unforgettable oplevelse. Derudover var O.J., Virkelig Ond og TIS i topform med stunts som en tur i havnen på cykel i ”Røv-jack”. Til showet hørte også musik, og af julesange var der både en stille Dreaming of a white christmas, men showet blev sparket i gang af Mediefags-Jakob med Merry christmas everyone, der også gav den som Anonym Akademiker med Video Video. Her på RåKoSt var vi rigtig godt underholdt, så derfor får lærernes julerevy 2008 5 ud af 6 rosiner. Vi glæder os til at se, hvad eleverne har at byde på næste år.

Fester: Den 27. februar er der fest på Amtet, med grønlændertema, så I kan godt gå i gang med at finde jer et kostume! Katedralfest er der den 20. marts – så vær klar til et brag af en fest! 24

RåKoSt - Februar - 2009  

Februar 2009

RåKoSt - Februar - 2009  

Februar 2009

Advertisement