Page 43

ÅRETS KEEP UP THE GOOD WORK

Gazenet

Boy Magazine

Cinema Queer

Fredrik Robertssons maffiga magasinsatsning där alla intäkter går till HBTQ-stöttande Regnbågsfonden är värd en stor klapp på ryggen. Mode i kombo med ett gott ändamål känns ju rafflande regnbågsrätt.

Äntligen en stark streamingtjänst som erbjuder bra HBTQ-filmer- och dokumentärer! Regnbågsfilm från hela världen finns nu samlad tack vare grundaren och entreprenören Jimmy Sehlin.

Stockholmska Cinema Queer visar film som ifrågasätter och bryter normer. Med fingertoppskänsla sys regnbågsfärgade filmfester ihop, och med smarta teman lockas publiken med film från hela världen.

Sveriges Brasilien-match

FOTO: SVT

FOTO:SVENSKA FOTBOLLSFÖRBUNDET

FOTO:SVT

ÅRETS MOMENT

Stina Ekblad läser groupie

Love Love Peace Peace

Thomas Sekelius

Kaily Norell

Daniel H

Det började med smink och slutade med succé, så sammanfattas Thomas framgångar. Han får sina följare att ifrågasätta trötta normer samtidigt som han underhåller, undervisar och är rätt underbar.

På ett rakt, roligt och ärligt sätt berättar transtjejen Kaily om sin transition och sin vardag. Hon svarar öppet på följarnas frågor, berättar om drömmar och rädslor och testar nya produkter. Kaily-fever indeed.

H som i Happening. Den sextonårige stockholmaren har exploderat inom vlogg-världen och har över 100 000 prenumeranter som tar del av hans personliga berättelser, underhållande tester och smågalna påhitt.

Vilken rysare! Efter oavgjort mot Brasilien blev det straffdrama. Först var Hedvig Lindahl fullkomligt strålande i mål och sedan klev hjälten Lisa Dahlqvist fram och avgjorde. Sverige var i OS-final. Ryyyyyyys.

Årets första storta Mello-skratt kom i deltävling ett när underbara Stina Ekblad läste Samir & Viktors Groupie som om det vore klassisk lyrik. Ett fantstiskt ögonblick, och så brilljant att förena två konstformer på detta sätt.

Lordi! Barbröstade män! Smörkärnare! Hamsterhjul! Petra & Måns bjöd på det bästa ESC-numret nånsin och hyllades unisont. Edward Af Sillén & Daniel Rehn briljanta text till Kempes musik är årets ESC-vinnare.

ÅRETS HBTQ-YOUTUBER

D

är har vi det! Alla nominerade Vi valde i år att lägga till Årets Trans till QX-Galan 2017! Det blev som en egen kategori och i den slogs en riktigt maffig mix av allt Tjejer som oss-brudarna om att bli nosom var 2016. Den 6 februari är det minerade. Men de fick se sig slagna av dags för en riktigt kalaskväll på Cirkus två andra tv-favoriter, Allt för Sverigei Stockholm och oavsett vem eller Erica och Idol-Cameron, och bara en vilka ni än utser till vinnare så är alla SVT-stjärna knep en plats i kategorin. närvarande nominerade vinnare. I år Årets Drag är alltid en het kategori med blir inget undantag. många kombatanter “I år valde vi Men vad sägs om som vill in. Årets också att tighta nominerade har alla att bryta ner detta till en par första resultat? Årets varit där förut, så det homo/bi blir en uppblir en slags best-ofkategorier” görelse mellan fyra the-best. I år valde debutanter i kategorin, och Edward af vi också att tighta till ett par kategorier. Sillén som efter ett kanonår håvar in Med tre nominerade blir kampen hårännu en nominering i denna kategori. dare och röstraggandet viktigare. En Han möter Viktor, Oskar, Hedvig och intressant kategori är exemplevis Årets Magda, som i fjol var nominerad för Svenska Låt där ingen låt från Melodiårets Keep Up The Good Work. Heja! festivalen lyckades ta en plats! Trots ett

FOTO: RONNY LARSSON

GALAKOMMENTAR

succéår med massa hits hamnade Mellon utanför för första gången någonsin i gaygalasammanhang. Men det blev en kul kategori där Laleh, Larsson och La Saucedo gör upp om segern. Årets utländska tv-program är en ny kategori, och där gör tre galafärska namn upp om segern. Strax utanför

finaltrean kom eviga favoriten Orange is The New Black. Årets Duo blev också en hård match där poddpuggorna Gabriel Forss och Tobias Karlsson föll på mållinjen. Nya tag nästa år! Ses i vimlet den 6 då agnarna ska skiljas från vetet. Ronny Larsson

QX januari 2017  

I januarinumret av QX presenterar vi alla nominerade till QX-Galan 2017. Spana in de nominerade och fundera vem du ska lägga din röst på: I...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you