Page 38

-38-

FOTO:TV4

ÅRETS SVENSKA LÅT

”Snacket på Stan”

”Bara få va mig själv”

”Ain´t My Fault”

Lalehs smittande ”stå-på-sig-och-vara-sann-mot-sigsjälv”-anthem fick oss att veva livsbejakande med armarna under sommaren. Ljuva Laleh är en unik artist på det sättet, hon sätter enkla ord på svåra saker, och får oss i kollektiv trans med sin upplyftande svenska poppoesi.

Årets mest gjutna floorfiller? Så mycket bättre-Danny korsade sin svenska soulpop med brottarhiten Cant Stop The Feeling och gav oss glädjefnatt. Svenska folket gjorde tummen upp, och låten blev verkligen sin titel under senhösten.

Sveriges mest lysande popstjärna går från klarhet till klarhet och den här kaxiga singeln regerade listor och dansgolv under hösten. Att besitta lika mycket talang som röst som attityd är helt klart ett vinnande recept för den tandställningsbeprydda nittonåringen.

ÅRETS UTLÄNDSKA LÅT

”Can´t stop The Feeling”

”The Greatest”

”Rockabye”

Efter massakern i Orlando var det lätt att drunkna i sorg, mörker och ilska. Vad vi då behövde var Sias upplyftande hyllning till livet. Att inte ge upp, att tro och att vara envist uthållig. Vi lägger oss inte, kampen är inte klar, och vi går in i den med detta anthem i ryggen.

Feelgoodfunk av den evigt unge Justin Timberlake blev årets ljuspunkt när allt annat mörkande omkring oss. Det är liksom omöjligt att inte le lite larvigt och börja rycka i benen när man hör den här smockan.

Vilken jättehit! Clean Bandit, Anne Marie & Sean Pauls glatt somriga dansrökare har fått oss på fötter så här under årets sista dagar, och längta efter sommarnätter med en färgglad drink i handen.

FOTO: BO HÅKANSSON/SVT

FOTO: ELISABETH OHLSON WALLIN

FOTO: SVT

ÅRETS SVENSKA TV-PROGRAM

Tjejer som oss

Eurovision Song Contest 2016

Allt för sverige

Fem transtjejer som berättar om sin vardag var höstens viktigaste SVT-satsning. Heidi, Ivy, Saga, Vanessa och Xenia öppnade upp, satte ner foten och vågade vara sårbara. Årets viktigaste tv?

Petra & Måns satte Sverige på kartan som den bästa ESC-producenten ever. Med maffig show, rafflande spänning, & ett skrattströsslat manus av Edward af Sillén & Daniel Rehn var detta årets must-see.

Sympatatiska och kloka transkvinnan Erica Anderson blev seriens stand-out-star och fick mycket kärlek både av deltagare och tittare. Och hennes relation med supermysige bögen Jason värmde våra hjärtan.

FOTO:NRK

FOTO:LOGO TV

ÅRETS UTLÄNDSKA TV-PROGRAM

Transparent

Skam

RuPauls Drag race

Serien om familjen Pfefferman och pappan, transkvinnan Maura som kommer ut när hon är sjuttio år, är en varm och äkta serie som är lätt att ta till sig. Jeffrey Tambor är som gjord för rollen som Maura.

Den norska serien slog ner som en bomb under hösten och blev serien inte bara teens tittar på. Nej, alla hetstittade på SVT Play för att återuppleva tonåren igen. Och våra hjärtan smälte över den växande gaystoryn.

I år exploderade ”Ruppans” dragimperium och ALLA kunde helt plötsligt rabbla amerikanska drugor som ett rinnande vatten. RuPauls fantastiska realitytävling är galen, spännande och gripande. Condragulations!

QX januari 2017  

I januarinumret av QX presenterar vi alla nominerade till QX-Galan 2017. Spana in de nominerade och fundera vem du ska lägga din röst på: I...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you