Page 37

LAN 2017 -37-

FOTO: JONAN NORÉN

ÅRETS KLUBB

candy

Gretas

Moxy

Wonk

King Kong

Händerna upp i luften och pannan mot baren! Fredagsfavoriten är den ultimata helgpartystartaren och fortsätter att samla festkåta partypeeps som vill träffa snyggt folk, svepa en drink och framförallt dansa.

Göteborgska Gretas är klassikern som håller! I år är de tillbaka i kategorin, mycket tack vare sina grymma festhelger då västkusten går man ur huse för att förföras av den gamla damen.

Moxy håller ställningarna som flatfavoriten No1. Lyckade festsatsningar med vassa och mångfacetterade dj-uppställningar gjorde att Anna Högkil & Anna Unghs fester lockade flatorna och andra festare.

Med Snygg-Robin som värd, heta dj:s och härliga kvällar med stjärndrugor ligger den här Malmöfavoriten inte på latsidan. Partydynamiten smäller av lika säkert varje helg, och vi är såå med på fyrverkeriet.

I år fyllde KK två år, och det firade man genom att oavbrutet koppla grepp om Stockholms partylördagar. Med stensäkra dj:s, wündersköna värdar och bejbiga bartenders har man all anledning att slå sig för bröstet.

ÅRETS RESTAURANG/BAR

Mälarpaviljongen

Bee Bar Göteborg

Side track

Secret Garden

bitter Pills

En ljuv bris av hav och rose sveper över oss när vi tänker på alla mysiga sommardagar och kvällar på Sommarstockholms ljuvligaste samlingsplats.

Barmys och partyrull i en sexigt succésalig röra. Jo, självklart återfinns GBG-favoriten även i denna kategori i år. Bee är verkligen the place to...Be.

Stockholms äldsta regngågsbar firade i år 18 och fortsätter sin satsning på förnyelse. Skön personal, schysta priser och en stämning som inte kan köpas.

Gamla Stans avslappnade barhäng har vuxit sig starkare än någonsin i år. Ali och hans trupper har verkligen lyckats sätta färg på en hel stadsdel.

De sprider queer över ett helt kvarter! Hornstullska BP har härligt häng, mumsig meny & är varmt välkomnande, och känns redan som en klassiker.

FOTO:JOAKIM PALM KARLSSON

FOTO: PRIVAT

FOTO: STEFAN KARLBERG

ÅRETS DRAG

After Dark

Admira Thunderpussy

Duo Raw

Jubileumsshow och Mello, ja, AD var de stora scenernas stjärnor även detta år. Med paljetter, plymer och paranta pumor visade Lindarw med sin briljanta brudbukett att show är synonymt med After Dark.

2016 var Admiras, och egna showen Dragtastic Thursdays var bara toppen av ett galaglittrande isberg. Med lika många talanger som looks är det bara en tidsfråga innan Admira blir vår nästa stora underhållningsexport.

Dunderduon fortsätter att glänsa med sin avantgardistiska dragstil på de internationella scenerna. I år gick de bland annat visning för MarcoMarco och lanserade Pat McGraths nya sminkkollektion.

QX januari 2017  

I januarinumret av QX presenterar vi alla nominerade till QX-Galan 2017. Spana in de nominerade och fundera vem du ska lägga din röst på: I...

QX januari 2017  

I januarinumret av QX presenterar vi alla nominerade till QX-Galan 2017. Spana in de nominerade och fundera vem du ska lägga din röst på: I...