Page 1

AMSTERDAM SINCE 2006

FEBRUARI 2017


COOL TO HAVE FUN TO RIDE >>


Linda | Premium N7.1 Urban


INHOUDSOPGAVE Missie en visie Passie en vakmanschap Design tot in elk detail Gebruik van enkel hoogwaardige componenten QWIC flatscreen display Performance Series MN380 MD10 RD10 RD9.2s RD9.2 Premium Series MN380 MN330 MN8 FN330 N7.1 N7.1 Urban Trend Series MN7.2 HS11 MN7.2 FN7.2 FN7.2 Lite Compact Series FN7 Kies de QWIC die bij je past Drivetrain QWIC naafmotor Drivetrain Brose middenmotor Drivetrain Bafang middenmotor Accessoires Specificaties

07 08 10 13 14 16 22 23 25 26 27 28 34 35 37 38 39 41 42 46 47 48 49 50 51 52 56 58 60 63 64


Juriaan | Performance RD9.2s


ABOUT US QWIC is opgericht in 2006 door Michiel Hartman en Taco Anema. Een fietstocht van Beiroet naar Beijing zorgde voor de inspiratie om QWIC op te zetten. Beide oprichters kennen elkaar van de Technische Universiteit Delft. Met die universiteit werkt QWIC nog steeds nauw samen. Mobiliteit is ĂŠĂŠn van de belangrijkste behoeften in onze westerse samenleving. De toenemende vraag naar mobiliteit veroorzaakt in en rondom de grote steden verkeers- en parkeerproblemen. Dit vergroot de druk die op het milieu komt te liggen. Dit biedt kansen voor de ontwikkeling van duurzaam, persoonlijk transport. Bij QWIC geloven we dat elektrisch rijden de huidige problemen van files en de luchtvervuiling sterk kan reduceren. Een gepassioneerd team van designers en engineers werkt vanuit Amsterdam aan de ontwikkeling van innovatieve en onderscheidende elektrische tweewielers. De helft van alle autoritten is korter dan 7 kilometer en ruim 80% is zelfs onder de 20 kilometer. Dit is de ideale afstand voor het gebruik van de elektrische fiets. QWIC zet zich in om mensen te verleiden vaker de elektrische fiets te pakken en de auto te laten staan. Door het gebruik van designelementen en innovaties uit de auto-industrie tillen wij de elektrische fiets naar een hoger niveau. Hiermee bieden wij een serieus alternatief voor de auto. Liefde voor het vak Door innovatieve elektrische fietsen te ontwikkelen maken we producten die niet alleen duurzaam maar ook leuk zijn om te hebben ĂŠn om te rijden. We zien het als een modern ambacht waarmee we elkaar en onze klanten kunnen inspireren. Quality With Innovative Convenience.

07


PASSIE EN VAKMANSCHAP Welke uitvoering je ook kiest, alle QWIC elektrische fietsen zijn voorzien van hoogwaardige kwaliteit componenten. Dankzij het oog voor detail en innovatieve oplossingen zijn de elektrische fietsen onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te servicen. Elk handgemaakt aluminium frame wordt uitvoerig getest op kwaliteit, stijfheid en rijeigenschappen. Het lichtgewicht aluminium frame heeft inwendige versterkingen voor verhoogde stijfheid en wendbaarheid.


Van idee tot schets Een gepassioneerd team van designers en engineers werkt vanuit Amsterdam aan de ontwikkeling van innovatieve en hoogwaardige elektrische fietsen.

Ontwikkeling van A tot Z “Als we denken dat het beter kan, dan ontwikkelen we onze eigen onderdelen. Zo hebben we onder andere onze eigen naafmotoren en accu’s ontwikkeld.�

Van ervaring naar product Het merendeel van de QWIC medewerkers gebruikt de fiets voor hun woon-/werkverkeer. Zo worden alle dagelijkse uitdagingen zelf ondervonden en meegenomen in de ontwikkeling van het uiteindelijke product. 09


DESIGN TOT IN ELK DETAIL Het QWIC design team heeft de opdracht om de urban commuter te verleiden voor de elektrische fiets te kiezen. In een steeds groter groeiende markt laat QWIC zien dat goede performance samen kan gaan met een eigentijds design. Al bij de eerste schetsen wordt rekening gehouden met de integratie van alle elektronica. Zo worden innovaties uit de automotive industrie naar de fietsen vertaald. In het ontwerp van de fietsen combineren we daarom steeds technologische innovaties met slimme en praktische oplossingen. Zo is er de volledig geĂŻntegreerde modulaire koplamp die uitwisselbaar is met een voordrager. Tevens benadrukt de designstrategie de strakke lijnen van het frame.


11


Gepatenteerd ‘One-Size’ frame voor alle framematen

Extra verstevigde zadelpen

Dubbel gebuste velg voor extra stevigheid

PERFORMANCE MN380

Intelligente sensoren sturen de ondersteuning aan


Full-LED verlichting voor ĂŠn achter

Sterke dubbelwandige aluminium spatborden

Hydraulische schijfremmen voor ĂŠn achter

GEBRUIK VAN ENKEL HOOGWAARDIGE COMPONENTEN 1. QWIC flatscreen display Het geavanceerde display bedien je eenvoudig via het console bij het linkerhandvat. Alle informatie is overzichtelijk af te lezen op het ultradunne aluminium LCD-scherm in het midden van het stuur. Dankzij het USB oplaadpunt en Bluetooth kan je de e-bike gemakkelijk aflezen en instellen met jouw smartphone. 2. Best in class riemaandrijving De beltdrive van Gates is uitermate geschikt voor de krachtige e-bike motoren zoals de Brose middenmotor. De riemen zijn gemaakt met rekvrije carbon fiber trekkoorden en slijtvast urethaan materiaal, wat de riemen duurzaam, weersbestendig en onderhoudsvriendelijk maakt. 3. Geruisloze middenmotor De middenmotor van de Duitse fabrikant Brose kent een maximum koppel van liefst 90 Nm. De geavanceerde middenmotor is riemaangedreven waardoor deze geheel geruisloos is. De speciaal voor QWIC ontwikkelde software zorgt ervoor dat de motorprestaties optimaal aansluiten bij de e-bike. 4. Soepele transmissie De NuVinci versnellingsnaaf biedt een traploze en eenvoudige aandrijving met een uitzonderlijk groot schakelbereik. De naaf is speciaal ontworpen voor de krachtige elektrische ondersteuning. Gecombineerd met een riemaandrijving biedt het een stil en onderhoudsvrij rijcomfort.

13


FLATSCREEN DISPLAY QWIC staat erom bekend dat het uitermate veel zorg draagt voor een soepele bediening en een intuĂŻtieve ondersteuning. De ontwikkeling van eigen displays en bedieningspanelen maakt hier een belangrijk onderdeel van uit. Voor de dit jaar gelanceerde fietsen met Brose drivetrain zijn het display en de bediening compleet nieuw ontworpen. Deze set is uiteraard weer voorzien van een gebruiksvriendelijk USB oplaadpunt, maar bevat bovendien de laatste technologie zoals Bluetooth connectiviteit. Stay connected.


Bediening Het bedieningspaneel is zo ontworpen dat het eenvoudig is te bedienen zonder uw blik af te hoeven wenden van het verkeer. Door de geĂŻntegreerde LED indicator in het bedieningspaneel kunt u ook zonder display veilig fietsen.

Scherm Het display is voorzien van een aluminium behuizing en is ultra dun uitgevoerd. Door de LCD technologie is het scherm zowel bij daglicht als in het donker prettig af te lezen. Het bijgeleverde rubber cover beschermt uw display tegen regen en zonlicht.

QWIC app Met de QWIC app is het mogelijk om via Bluetooth direct met uw e-bike contact te maken. De app biedt geĂŻntegreerde navigatie en de mogelijkheid om fietsinstellingen aan te passen. Kortom: de telefoon wordt het display. 15


PERFORMANCE SERIES


17


EXPERIENCE WHAT PERFORMANCE FEELS LIKE.

PERFORMANCE SERIES De Performance Series elektrische fietsen zijn zeer geschikt voor de veeleisende, sportief ingestelde gebruiker. Zo kan je dagelijks comfortabel op de fiets naar het werk. De Performance Series elektrische fietsen kenmerken zich dankzij de ongekend krachtige ondersteuning, hoogwaardige componenten en uitzonderlijke prestaties. Binnen de serie is er de keuze tussen een krachtige middenmotor of efficiĂŤnte achtermotor. De motoren zijn te combineren met een ruime keuze aan verschillende transmissies. Bijvoorbeeld sportieve derailleur versnellingen of comfortabel traploos schakelen.

Best we can build.


Fleur | Performance MD10

19


A RIDING EXPERIENCE THAT EXCITES.


21


MN 380

PERFORMANCE SERIES

BEST WE CAN BUILD vanaf €

3899

Adviesprijs incl. btw Incl. 525 Wh accu

525Wh 735Wh

Steel Blue

Actieradius indicatie

De ideale elektrische fiets voor woon-werkverkeer. Dankzij het NuVinci N380 systeem kan je traploos schakelen, ook onder zware belasting. Dit zorgt voor een eenvoudiger en zeer sportief rijgedrag passend bij de krachtige elektrische ondersteuning van de e-bike. De Brose middenmotor zorgt in combinatie met de Gates riemaandrijving voor een optimale ondersteuning bij elke gewenste snelheid.

Accukeuze

Eco

Gem.

Sport

Meerpijs

525 Wh

40 -105 km

± 70 km

20-65 km

€ 0,-

735 Wh

50-135 km

± 90 km

30 - 85 km

€ 400,-

Bijzonderheden • Krachtige en geruisloze 90 Nm middenmotor • Sportief en stijlvol dankzij geïntegreerde downtube-accu • Riemoverbrenging voor optimaal rijcomfort • Traploos schakelen met 380% schakelbereik • Hydraulische schijfremmen voor én achter • Altijd zichtbaar dankzij 40 Lux LED-verlichting • Luxe dubbelgeveerde voorvork met lock-out functie en gemakkelijk verstelbare stuurpen

* De weergegeven actieradius is een indicatie. De uiteindelijke actieradius is afhankelijk van omstandigheden, accukeuze, aandrijfsysteem en rijgedrag.

Bereik: Motor: Display: Sensor: Versnelling: Verlichting: Remmen: Maten:

Tot 135 km* 90 Nm Brose middenmotor QWIC flatscreen + USB Krachtsensor Nuvinci N380 traploos Busch & Müller 40 Lux LED Magura MT4 Heren: One-Size Dames: One-Size


MD1 0

PERFORMANCE SERIES

SPORTIVE LUXURY vanaf €

3499

Adviesprijs incl. btw Incl. 525 Wh accu

525Wh 735Wh

Dark Antracite

Actieradius indicatie

Stoere, sportieve e-bike voor dagelijks gebruik. De antraciete kleurstelling samen met de matzwarte details geven de elektrische fiets een luxe uitstraling. De lage positie van de motor bij de trapas zorgt voor een optimale gewichtsverdeling en trillingsvrije ondersteuning. De sterke middenmotor levert krachtige ondersteuning in verschillende rijmodi. Gecombineerd met het grote schakelbereik zorgt dit voor een heerlijk lichte rijervaring.

Bijzonderheden • Krachtige en geruisloze 90 Nm middenmotor • Stijlvol design dankzij geïntegreerde downtube-accu • Hydraulische schijfremmen voor én achter • Sportief rijgevoel dankzij 10-derailleur versnellingen • 40 Lux LED-verlichting • Luxe dubbelgeveerde voorvork met lock-out functie • Sportief uitgerust met A-head stuurpen en sportstuur

* De weergegeven actieradius is een indicatie. De uiteindelijke actieradius is afhankelijk van omstandigheden, accukeuze, aandrijfsysteem en rijgedrag.

Accukeuze

Eco

Gem.

Sport

Meerpijs

525 Wh

40 -105 km

± 70 km

20-65 km

€ 0,-

735 Wh

50-135 km

± 90 km

30 - 85 km

€ 400,-

Bereik: Motor: Display: Sensor: Versnelling: Verlichting: Remmen: Maten:

Tot 135 km* 90 Nm Brose middenmotor Brose display + USB Krachtsensor Shimano SLX 10 derailleur Busch & Müller 40 Lux LED Magura MT4 Heren: One-Size Dames: One-Size

23


Sam | Performance RD10


RD1 0

PERFORMANCE SERIES

THE ULTIMATE EXPERIENCE vanaf €

2999

Adviesprijs incl. btw Incl. 525 Wh accu

525Wh 735Wh

Dutch Orange Steel Blue

Actieradius indicatie

De QWIC Performance RD10 e-bike biedt snelheid, design en sportiviteit. De combinatie van de wrijvingsloze achtermotor en de sportieve derailleurversnellingen zorgen voor ongekende prestaties. De krachtige achtermotor biedt directe ondersteuning tot liefst 45 km/u.** De elektrische fiets is afgemonteerd met luxe hydraulische schijfremmen met dubbele remklauw en remonderbrekingssensor, waardoor ook bij hogere snelheden de veiligheid gewaarborgd wordt.

Accukeuze

Stand 1

Gem.

Stand 4

525 Wh

55 - 145 km

± 90 km

25 - 65 km

€ 0,-

735 Wh

75 - 180 km

± 115 km

40 - 80 km

€ 400,-

Bijzonderheden • Sportief en stijlvol dankzij geïntegreerde downtube-accu • Hydraulische schijfremmen met dubbele remklauw • Standaard uitgeleverd met remonderbrekingssensor • Full LED verlichting met 60 Lux koplamp • Luxe dubbelgeveerde voorvork met lock-out functie • Sportief uitgerust met A-head stuurpen en sportstuur • Enkel verkrijgbaar als herenmodel

* De weergegeven actieradius is een indicatie. De uiteindelijke actieradius is afhankelijk van omstandigheden, accukeuze, aandrijfsysteem en rijgedrag. ** Binnen de EU zijn onze e-bikes standaard begrensd op 25 km/uur.

Bereik: Motor: Display: Sensor: Versnelling: Verlichting: Remmen: Maten:

Meerpijs

Tot 180 km* 45 Nm QWIC achtermotor QWIC LCD Display + USB Krachtsensor Shimano SLX 10 derailleur Supernova 60 Lux LED Magura MT5e Heren: One-Size

25


RD9 .2 s

PERFORMANCE SERIES

BOOST YOUR RIDE vanaf €

2599

Adviesprijs incl. btw Incl. 375 Wh accu

375Wh 470 Wh 625 Wh 735 Wh

Dutch Orange Steel Blue

Actieradius indicatie

Met deze opvallende elektrische fiets rijd je met groots gemak van A naar B. De geavanceerde achtermotor werkt met drie intelligente sensoren en kent onbegrensd** een maximale snelheid tot maar liefst 40 km per uur. Uitgerust met een A-head stuurpen en sportstuur voor extra sportieve rijervaringen. Er is optioneel een bagagedrager verkrijgbaar zodat er gemakkelijk extra bagage meegenomen kan worden.

Accukeuze

Stand 1

Gem.

Stand 4

Meerpijs

375 Wh

50 - 120 km

± 65 km

20 - 55 km

€ 0,-

470 Wh

60 - 150 km

± 80 km

25 - 70 km

€ 150,-

625 Wh

75 - 175 km

± 105 km

35 - 85 km

€ 400,-

735 Wh

85 - 200 km

± 115 km

40 - 95 km

€ 550,-

Bijzonderheden • Perfect rijgedrag dankzij krachtsensor • Zeer krachtige achtermotor en 9 derailleurversnellingen voor sportief rijgevoel • Hydraulische schijfremmen voor en achter • Full LED verlichting met 30 Lux koplamp • Optionele bagagedrager verkrijgbaar • One-Size aluminium frame geschikt voor personen van 1,60m tot 2,00m.

* De weergegeven actieradius is een indicatie. De uiteindelijke actieradius is afhankelijk van omstandigheden, accukeuze, aandrijfsysteem en rijgedrag. ** Binnen de EU zijn onze e-bikes standaard begrensd op 25 km/uur.

Bereik: Motor: Display: Sensor: Versnelling: Verlichting: Remmen: Maten:

Tot 200 km* 40 Nm QWIC achtermotor QWIC LCD Display + USB Krachtsensor Shimano Deore 9 Axa Echo 30 Lux LED Magura MT4 Heren: One-Size


RD9 .2

PERFORMANCE SERIES

POWER AND EFFICIENCY vanaf €

2399

Adviesprijs incl. btw Incl. 375 Wh accu

375Wh 470 Wh 625 Wh 735 Wh

Antracite

Actieradius indicatie

De ideale elektrische fiets voor de sportieve fietsliefhebber. De krachtige 40 Nm achtermotor kent onbegrensd** een maximale snelheid tot maar liefst 40 km per uur. Dit zorgt, in combinatie met de sportieve derailleurversnelluingen, voor perfect licht fietsplezier en een zeer hoge efficiëntie.

Bijzonderheden • Krachtige achtermotor en 9 luxe derailleurversnellingen • Sportieve rijeigenschappen gecombineerd met comfortabele zithouding • Verende zadelpen, dubbelgeveerde voorvork en verstelbare stuurpen • Hydraulische schijfremmen voor én achter • Full LED verlichting met 30 Lux koplamp

* De weergegeven actieradius is een indicatie. De uiteindelijke actieradius is afhankelijk van omstandigheden, accukeuze, aandrijfsysteem en rijgedrag. ** Binnen de EU zijn onze e-bikes standaard begrensd op 25 km/uur.

Accukeuze

Stand 1

Gem.

Stand 8

Meerpijs

375 Wh

50 - 120 km

± 65 km

20 - 55 km

€ 0,-

470 Wh

60 - 150 km

± 80 km

25 - 70 km

€ 150,-

625 Wh

75 - 175 km

± 105 km

35 - 85 km

€ 400,-

735 Wh

85 - 200 km

± 115 km

40 - 95 km

€ 550,-

Bereik: Motor: Display: Sensor: Versnelling: Verlichting: Remmen: Maten:

Tot 200 km* 40 Nm QWIC achtermotor QWIC LCD Display + USB Rotatiesensor Shimano Deore 9 Axa Echo 30 Lux LED Magura MT4 Heren: One-Size Dames: One-Size

27


PREMIUM SERIES


29


NEW DEFINITION OF URBAN LEGEND

PREMIUM SERIES De premium collectie biedt lifestyle elektrische fietsen met verschillende ondersteuning. Zo is er de keuze uit twee verschillende middenmotoren of juist de meermalen bekroonde naafmotor in het voorwiel. Bij de premium series e-bikes staat design en comfort voorop. Alle handgemaakte aluminium frames zijn uitvoerig getest op kwaliteit, stijfheid en rijeigenschappen. Dankzij het efficiënte elektrische systeem zijn de QWIC Premium e-bikes geschikt voor zowel stedelijk gebruik als woonwerkverkeer. De QWIC N7.1 is meermalen bekroond tot ‘Beste elektrische fiets van het jaar’ door onder andere De Telegraaf (i.c.m. Consumentenbond) en onafhankelijk online platform elektrischefietsen.com.


Jasper | Premium N7.1 Urban

31


ENGINEERED FOR DAILY COMMUTING


100% ELEKTRISCH QWIC fietsen zijn al vanaf het begin elektrisch geweest, en dat zie je terug in onze ontwerpen. Al bij het eerste schetsen houden we rekening met de integratie van alle elektronica. Dit maakt een QWIC fiets niet alleen aantrekkelijker, maar ook duurzamer. Wij ontwikkelen de aandrijving en de batterij van de fiets bovendien zelf, zodat we optimale controle hebben over de fietservaring en kwaliteit kunnen waarborgen. 33


MN 380

PREMIUM SERIES

ULTIMATE COMFORT vanaf €

3399

Adviesprijs incl. btw Incl. 375 Wh accu

375Wh 470 Wh 625 Wh 735 Wh

Steel Blue

Voordrager is optioneel te monteren in plaats van de geïntegreerde koplamp.

Actieradius indicatie

De Premium MN380 is de comfort versie van zijn sportieve broer in de Performance Series. De e-bike is uitgerust met onder andere een verstelbare stuurpen, verende zadelpen en monoshock verende voorvork. De Brose middenmotor zorgt in

combinatie met de Gates riemaandrijving voor een optimale ondersteuning bij elke gewenste snelheid. Dankzij het NuVinci N380 systeem kan je traploos schakelen zodat je comfortabel en met groots gemak op je bestemming komt.

Accukeuze

Eco

Gem.

Sport

Meerpijs

375 Wh

25 - 75 km

± 50 km

20 - 50 km

€ 0,-

470 Wh

35 - 90 km

± 60 km

25 - 65 km

€ 150,-

625 Wh

55 - 120 km

± 80 km

30 - 80 km

€ 400,-

735 Wh

50 - 135 km

± 90 km

35 - 90 km

€ 550,-

Bijzonderheden • Krachtige en geruisloze 90 Nm middenmotor • Hydraulische schijfremmen voor én achter • Onderhoudsvrije riemaandrijving voor soepele transmissie • Traploos schakelen met 380% schakelbereik • Verende zadelpen, monoshock voorvorkvering en verstelbare stuurpen • Geïntegreerde verlichting zowel voor als achter • Optionele voordrager verkrijgbaar a € 79,-

* De weergegeven actieradius is een indicatie. De uiteindelijke actieradius is afhankelijk van omstandigheden, accukeuze, aandrijfsysteem en rijgedrag.

Bereik: Motor: Display: Sensor: Versnelling: Remmen: Maten:

Tot 135 km* 90 Nm Brose middenmotor QWIC flatscreen + USB Krachtsensor NuVinci N380 Magura MT4 Heren: One-Size Dames: One-Size


MN 330

PREMIUM SERIES

POWERFUL ELEGANCE vanaf €

2899

Adviesprijs incl. btw Incl. 375 Wh accu

375Wh 470 Wh 625 Wh 735 Wh

Graphite

Actieradius indicatie

Deze elegante QWIC elektrische fiets combineert comfort en een krachtige ondersteuning. Het traploos schakelsysteem van NuVinci met 330% schakelbereik biedt ten alle tijden de juiste weerstand. De geheel omsluitende kettingkast zorgt ervoor dat de e-bike minimaal onderhoud vergt. Tot slot is de Premium MN330 uitgevoerd met hydraulische velgremmen, verstelbare stuurpen, luxe dubbelgeveerde voorvork en verende zadelpen voor comfortabele rijeigenschappen.

Accukeuze

Eco

Gem.

Sport

Meerpijs

375 Wh

25 - 75 km

± 50 km

20 - 50 km

€ 0,-

470 Wh

35 - 90 km

± 60 km

25 - 65 km

€ 150,-

625 Wh

55 - 120 km

± 80 km

30 - 80 km

€ 400,-

735 Wh

50 - 135 km

± 90 km

35 - 90 km

€ 550,-

Bijzonderheden • Krachtige en geruisloze 90 Nm middenmotor • Verstelbare hydraulische velgremmen voor én achter • Verende zadelpen, dubbelgeveerde voorvork met lock-out functie en verstelbare stuurpen • Traploos schakelen met 330% schakelbereik • Ketting geheel omsloten dankzij chainglider kettingkast

* De weergegeven actieradius is een indicatie. De uiteindelijke actieradius is afhankelijk van omstandigheden, accukeuze, aandrijfsysteem en rijgedrag.

Bereik: Motor: Display: Sensor: Versnelling: Verlichting: Remmen: Maten:

Tot 135 km* 90 Nm Brose middenmotor QWIC flatscreen + USB Krachtsensor NuVinci N330 Busch & Müller Avy 40 Lux Magura HS-22 Heren: Large Dames: Medium Large 35


Katharina | Premium MN8


MN 8

PREMIUM SERIES

BEST OF BOTH WORLDS vanaf €

2599

Adviesprijs incl. btw Incl. 375 Wh accu

375Wh 470 Wh 625 Wh 735 Wh

Steel Blue

Actieradius indicatie

De Premium MN8 komt biedt een prijswinnend elektrisch systeem uitgevoerd met de hoogwaardige componenten en luxe afwerking van de Premium Series. Deze QWIC e-bike is uitgevoerd met de extra sterke Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf voor een groter schakelbereik. De zeer goed beoordeelde Bafang middenmotor is tevens uitgerust met een gear-shift sensor voor soepele transmissie, ook tijdens het trappen.

Bijzonderheden • Krachtige en stille 80 Nm middenmotor met Gear Shift sensor • Verstelbare hydraulische velgremmen voor én achter • Verende zadelpen, dubbelgeveerde voorvork en verstelbare stuurpen • Onderhoudsvrij dankzij 8 naafversnellingen en volledig gesloten kettingkast i.c.m. middenmotor • Smooth welded aluminium frame met volledige kabeldoorvoer

* De weergegeven actieradius is een indicatie. De uiteindelijke actieradius is afhankelijk van omstandigheden, accukeuze, aandrijfsysteem en rijgedrag.

Accukeuze

Stand 1

Gem.

Stand 8

Meerpijs

375 Wh

50 - 130 km

± 70 km

20 - 50 km

€ 0,-

470 Wh

70 - 170 km

± 85 km

25 - 65 km

€ 150,-

625 Wh

90 - 210 km

± 110 km

30 - 80 km

€ 400,-

735 Wh

100 - 230 km

± 120 km

35 - 90 km

€ 550,-

Bereik: Motor: Display: Sensor: Versnelling: Verlichting: Remmen: Maten:

Tot 230 km* 80 Nm Bafang middenmotor Bafang display Krachtsensor Shimano Nexus 8 Busch & Müller Avy 40 Lux Magura HS-22 Heren: Large Dames: Medium Large 37


FN3 30

PREMIUM SERIES

SMOOTH & SEAMLESS SHIFTING

vanaf €

2399

Adviesprijs incl. btw Incl. 375 Wh accu

375Wh 470 Wh 625 Wh

Steel Blue

Actieradius indicatie

De N330.1 elektrische fiets geeft een geruisloos, comfortabel en onvergelijkbaar rijgevoel. Dankzij het 330% schakelbereik kan je traploos schakelen; de ideale aandrijving passend bij de krachtige elektrische ondersteuning van de e-bike. De krachtige voormotor met rotatiesensor biedt elektrische ondersteuning ongeacht de inspanning. Dankzij de ultieme vrijloop fietst de QWIC N330.1 ook heerlijk zonder ondersteuning.

Accukeuze

Stand 1

Gem.

Stand 8

Meerpijs

375 Wh

40 - 120 km

± 65 km

20 - 50 km

€ 0,-

470 Wh

55 - 140 km

± 80 km

25 - 65 km

€ 150,-

625 Wh

75 - 180 km

± 110 km

30 - 85 km

€ 400,-

Bijzonderheden • Altijd de juiste weerstand dankzij traploos schakelen met 330% schakelbereik • Mechanische schijfremmen voor én achter • Full LED verlichting met 30 LUX koplamp • Verende zadelpen, monoshock voorvork en gemakkelijk verstelbare stuurpen • Lichtgewicht aluminium frame met smooth welding

* De weergegeven actieradius is een indicatie. De uiteindelijke actieradius is afhankelijk van omstandigheden, accukeuze, aandrijfsysteem en rijgedrag.

Bereik: Motor: Display: Sensor: Versnelling: Verlichting: Remmen: Maten:

Tot 180 km* 35 Nm QWIC voorwielmotor QWIC LCD Display + USB Rotatiesensor NuVinci N330 Axa Echo 30 Lux LED Shimano schijfremmen Heren: One-Size Dames: One-Size


N7.1

PREMIUM SERIES

AWARD WINNING vanaf €

1999

375Wh 470 Wh 625 Wh

Adviesprijs incl. btw Incl. 375 Wh accu

Antracite Steel Blue Brushed Aluminum

WINNAAR

FIETSTEST 2016

OVERALL SCORE

€1500,- T/M €1999,-

WINNAAR OVERALL SCORE TOT €1500 - €1999

2016

ELEKTRISCHE FIETSEN TOT €1999 TESTWINNAAR

Actieradius indicatie

De perfecte zithouding, luxe verstelbare handvatten in combinatie met 7 naaf-versnellingen, krachtige motor en fluisterstille aansturing maken de N7.1 tot zeer comfortabele e-bike voor woon-werkverkeer. Dankzij de ultieme vrijloop van de voornaafmotor fietst deze e-bike ook heerlijk zonder ondersteuning. De QWIC N7.1 is meermalen gekozen tot ‘Beste elektrische fiets met voorwielmotor’.

Bijzonderheden • Lichtgewicht aluminium frame met zeer lage instap en smooth-welding • Verende zadelpen, verende voorvork en quick release verstelbare stuurpen • Minimaal onderhoud dankzij de gesloten kettingkast • Full LED verlichting met 30 LUX koplamp • Meermalen gekozen tot ‘Beste e-bike met voormotor'

* De weergegeven actieradius is een indicatie. De uiteindelijke actieradius is afhankelijk van omstandigheden, accukeuze, aandrijfsysteem en rijgedrag.

Accukeuze

Stand 1

Gem.

Stand 8

Meerpijs

375 Wh

40 - 120 km

± 65 km

20 - 50 km

€ 0,-

470 Wh

55 - 140 km

± 80 km

25 - 65 km

€ 150,-

625 Wh

75 - 180 km

± 110 km

30 - 85 km

€ 400,-

Bereik: Motor: Display: Sensor: Versnelling: Verlichting: Remmen: Maten:

Tot 180 km* 35 Nm QWIC voorwielmotor QWIC LCD Display + USB Rotatiesensor Shimano Nexus 7 Axa Echo 30 Lux LED Shimano V-brake/Rollerbrake Heren: Large Dames: Small Medium 39 Large


N 7. 1 U r b an

PREMIUM SERIES

RIDE WITH STYLE vanaf €

2099

Adviesprijs incl. btw Incl. 375 Wh accu

375Wh 470 Wh 625 Wh

Steel Blue

Actieradius indicatie Accukeuze

Stand 1

Gem.

Stand 8

375 Wh

40 - 120 km

± 65 km

20 - 50 km

Meerpijs € 0,-

470 Wh

55 - 140 km

± 80 km

25 - 65 km

€ 150,-

625 Wh

75 - 180 km

± 110 km

30 - 85 km

€ 400,-

* De afgebeelde achterdrager is optioneel verkrijgbaar en wordt niet standaard meegeleverd.

De N7.1 Urban elektrische fiets is ideaal voor een jonger publiek. Stoer, modern en comfortabel. Dankzij de omsloten ketting, 7 naafversnellingen en rollerbrakes voor én achter vergt deze e-bike minimaal onderhoud. Het matblauwe frame zorgt gecombineerd met de designvoordrager voor een modern en luxueuze uitstraling. Kortom, de ideale stadsfiets.

Bijzonderheden • Robuust smooth welded frame met stoere design voordrager • Voorzien van onderhoudsvrije rollerbrakes achter én voor • Bruine ballonbanden voor urban rijcomfort • Wrijvingsloze voornaafmotor voor directe ondersteuning • Digitaal display met USB aansluiting • Achterdrager is optioneel verkrijgbaar

* De weergegeven actieradius is een indicatie. De uiteindelijke actieradius is afhankelijk van omstandigheden, accukeuze, aandrijfsysteem en rijgedrag.

Bereik: Motor: Display: Sensor: Versnelling: Remmen: Maten:

Tot 180 km* 32 Nm QWIC voorwielmotor QWIC LCD Display + USB Rotatiesensor Shimano Nexus 7 Shimano Rollerbrake Heren: Large Dames: Medium Large

41


AND THE AWARD GOES TO...

TREND SERIES De prijswinnende Trend-serie biedt een all-round segment elektrische fietsen waarbinnen u kunt kiezen tussen verschillende aandrijvingen. Zo is er een zeer krachtige middenmotor en de alomgeprezen QWIC Two-Wheel aandrijving met voorwielmotor. Allen uitgerust met gesloten kettingkast zodat de e-bikes weinig onderhoud vergen. De Trend Serie elektrische fietsen is verder verfijnd. Deze e-bikes beschikken over verbeterde accutechnologie en elektronica gebaseerd op de duurdere premium series. Het testpanel van Plusmagazine heeft de QWIC Trend MN7.2 hs11 unaniem gekozen als beste elektrische fiets 2016. Het onafhankelijke platform elektrischefiesten.com beoordeelde de Trend MN7 HS11 tevens als beste elektrische fiets tussen de â‚Ź 2.000,- en â‚Ź 2.500,-. Value for money.


Mandy | Trend MN7.2

43


FIETSTEST 2016


45


MN 7.2

TREND SERIES

HS11

TEST WINNER vanaf €

2349

Adviesprijs incl. btw Incl. 375 Wh accu

375 Wh 500 Wh

Ice Grey Arctic Blue

FIETSTEST 2016

Actieradius indicatie

Dit is de luxere uitvoering van de T-MN7.2. De E-bike beschikt over dezelfde krachtige middenmotor en ondersteuning. Dankzij de oliegedempte voorvork met lock-out functie en hydraulische velgremmen biedt deze elektrische fiets nóg meer comfort. De prijswinnende Bafang middenmotor is uitgerust met een Gear-shiftsensor. Deze zorgt voor een soepele transmissie, ook tijdens het fietsen.

Accukeuze

Stand 1

Gem.

Stand 5

375 Wh

50 - 130 km

± 65 km

20 - 50 km

€ 0,-

500 Wh

60 - 160 km

± 85 km

25 - 60 km

€ 200,-

Bijzonderheden • Prijswinnend elektrisch systeem met gear-shiftsensor • Goed doseerbare remkracht dankzij hydraulische velgremmen • Extra stevige banden die gemakkelijk en langdurig hogere snelheden aan kunnen • Zeer lage en gemakkelijke instap • Luxe oliegedempte voorvork met dubbele vering en lockout functie • Verstelbare stuurpen, verende voorvork én zadelpen

* De weergegeven actieradius is een indicatie. De uiteindelijke actieradius is afhankelijk van omstandigheden, accukeuze, aandrijfsysteem en rijgedrag.

Bereik: Motor: Display: Sensor: Versnelling: Verlichting: Remmen: Maten:

Meerpijs

Tot 160 km* 80 Nm Bafang middenmotor Bafang display Krachtsensor Shimano Nexus 7 Axa Echo 30 Lux LED Magura HS-11 Heren: Large Dames: Small Medium Large


MN 7.2

TREND SERIES

POWER AND EFFICIENCY vanaf €

2099

Adviesprijs incl. btw Incl. 375 Wh accu

375 Wh 500 Wh

Ice Grey Arctic Blue

Actieradius indicatie

De krachtige middenmotor wordt bediend middels het bedieningspaneel bevestigd naast het linkerhandvat. De gegevens kunnen gemakkelijk worden afgelezen van het overzichtelijke display in het miden van het stuur. De e-bike kent de ideale combinatie van kracht, comfort en geleidelijke ondersteuning. Dit resulteert in het ‘altijd-windmee’ gevoel.

Accukeuze

Stand 1

Gem.

Stand 5

375 Wh

50 - 130 km

± 65 km

20 - 50 km

€ 0,-

500 Wh

60 - 160 km

± 85 km

25 - 60 km

€ 200,-

Bijzonderheden • Prijswinnend elektrisch systeem met gear-shiftsensor • Zeer lage en gemakkelijke instap • Prijswinnend elektrisch systeem met gear-shiftsensor • Krachtige én comfortabele ondersteuning verdeeld over 5 standen • Verstelbare stuurpen, verende voorvork én zadelpen

* De weergegeven actieradius is een indicatie. De uiteindelijke actieradius is afhankelijk van omstandigheden, accukeuze, aandrijfsysteem en rijgedrag.

Bereik: Motor: Display: Sensor: Versnelling: Verlichting: Remmen: Maten:

Meerpijs

Tot 160 km* 80 Nm Bafang middenmotor Bafang display Krachtsensor Shimano Nexus 7 Spanninga Kendo 15 Lux LED Shimano V-brake/Rollerbrake Dames: Medium Large

47


FN7 . 2

TREND SERIES

MINIMAL MAINTENANCE vanaf €

1849

Adviesprijs incl. btw Incl. 375 Wh accu

375 Wh 500 Wh

Ice Grey Arctic Blue

Actieradius indicatie

De Trend FN7.2 is een zeer degelijke elektrische fiets in moderne kleurstellingen. Het eenvoudig te bedienen digitale display en de krachtige voormotor zorgen voor een heerlijk comfortabel rijgedrag. Dankzij de ultieme vrijloop van de motor fietst de e-bike ook heerlijk zonder ondersteuning.

Bijzonderheden • Lage en gemakkelijke instap • Perfecte ondersteuning en tractie dankzij tweewielaandrijving • Onderhoudsvriendelijke 7 naafversnellingen en geheel gesloten kettingkast • Dubbel geveerde voorvork en zadelpen • Ergonomisch digitaal display met 8 ondersteuningen, uitgebreide functies en USB aansluiting

* De weergegeven actieradius is een indicatie. De uiteindelijke actieradius is afhankelijk van omstandigheden, accukeuze, aandrijfsysteem en rijgedrag.

Accukeuze

Stand 1

Gem.

Stand 8

375 Wh

45 - 120 km

± 65 km

20 - 50 km

€ 0,-

500 Wh

55 - 145 km

± 85 km

25 - 70 km

€ 200,-

Bereik: Motor: Display: Sensor: Versnelling: Verlichting: Remmen: Maten:

Meerpijs

Tot 145 km* 35 Nm QWIC voorwielmotor QWIC LCD display + USB Rotatiesensor Shimano Nexus 7 Spanninga Kendo 15 Lux LED Shimano V-brake/Rollerbrake Heren: Large Dames: Medium Large


FN7. 2

TREND SERIES

lite

POWER AND EFFICIENCY vanaf €

1549

Adviesprijs incl. btw Incl. 375 Wh accu

375 Wh 500 Wh

Ice Grey

Actieradius indicatie

De QWIC Trend FN7.2 Lite is het ideale instapmodel elektrische fiets. De e-bike is van alle gemakken voorzien om comfortabel en eenvoudig van de juiste ondersteuning te genieten, elk moment van de dag. Dankzij het strakke, moderne design is de e-bike voor alle leeftijden. Uitgerust met een High Torque ULF+ voormotor kent de e-bike ultieme vrijloop, waardoor je ook zonder ondersteuning zeer licht fietst.

Bijzonderheden • Ideaal instapmodel e-bike • Verstelbare stuurpen • Eenvoudig LED display met 6 ondersteuningsstanden • Gesloten kettingkast en Shimano Nexus 7 versnellingen • Strak, modern design en uitstraling • Perfecte ondersteuning en tractie dankzij tweewielaandrijving

* De weergegeven actieradius is een indicatie. De uiteindelijke actieradius is afhankelijk van omstandigheden, accukeuze, aandrijfsysteem en rijgedrag.

Accukeuze

Stand 1

Gem.

Stand 8

375 Wh

45 - 120 km

± 65 km

20 - 50 km

€ 0,-

500 Wh

55 - 145 km

± 85 km

25 - 70 km

€ 200,-

Bereik: Motor: Display: Sensor: Versnelling: Verlichting: Remmen: Maten:

Meerpijs

Tot 145 km* 35 Nm QWIC Voorwielmotor QWIC LED display Rotatiesensor Shimano Nexus 7 Spanninga Kendo 15 Lux LED Shimano V-brake/V-brake Heren: Large Dames: Medium

49


EASILY FOLDABLE IN ALL CIRCUMSTANCES


FN7

COMPACT SERIES

CITY TRAVELER vanaf €

1949

Adviesprijs incl. btw Incl. 375 Wh accu

375 Wh 500 Wh

Dutch Orange Antracite

Actieradius indicatie

De ideale elektrische vouwfiets voor zowel stedelijk als recreatief gebruik. Perfect voor een vakantie met de boot, camper of juist als vervoersmiddel in de binnenstad. Dankzij de 7 naafversnellingen en krachtige motor brengt deze compacte e-bike je overal van deur tot deur.

Bijzonderheden • Shimano Nexus 7 versnellingen • Digitaal display met 8 digitale ondersteuningsstanden • Groot bereik mogelijk dankzij accukeuze • Compacte, krachtige e-bike • Eenvoudig op te bergen • Lederen zadel en handvatten

* De weergegeven actieradius is een indicatie. De uiteindelijke actieradius is afhankelijk van omstandigheden, accukeuze, aandrijfsysteem en rijgedrag.

Accukeuze

Stand 1

Gem.

Stand 8

375 Wh

40 - 110 km

± 60 km

20 - 45 km

€ 0,-

500 Wh

50 - 125 km

± 70 km

25 - 60 km

€ 200,-

Bereik: Motor: Display: Sensor: Versnelling: Verlichting: Remmen: Maten:

Meerprijs

Tot 125 km* 35 Nm QWIC voorwielmotor QWIC LCD display + USB Rotatiesensor Shimano Nexus 7 Axa Echo 30 Lux LED Shimano V-brake/Rollerbrake One-Size

51


ACCUKEUZE KIES DE QWIC DIE BIJ JE PAST Niet elke fietser is hetzelfde, daarom biedt QWIC verschillende elektrische fietsen aan. Het gebruik van de elektrische fiets is immers van invloed op de keuze voor onder andere de accucapaciteit, motorpositie en aandrijfsysteem. Bij elk model elektrische fiets is er een keuzemogelijkheid voor de accucapaciteit. Welke keuze u ook maakt, alle accu’s zijn uitgerust met de 18650 NCM Li-ion accucellen. Dankzij het state-of-the-art Battery Management System zijn de accu’s beschermd tegen zowel zelf- als diepteontlading. Dit maakt hen de meest betrouwbare accu’s op de markt beschikbaar. Naast de accukeuze speelt ook de keuze van de motor een grote rol. Binnen elke serie zijn er verschillende aandrijfsystemen beschikbaar. Zo bestaat de collectie uit geruisloze middenmotoren, krachtige achtermotoren en efficiënte voornaafmotoren. Voor ieder wat wils.

Plaats: Type cellen: Casing: Accukeuze: Oplader: Series:

Downtube 18650 NCM Li-ion accucellen Lichtgewicht aluminium incl. accu indicator + USB aansluiting 525 Wh - 735 Wh 160 Watt snellader Performance Series: MN380 - MD10 - RD10

Tips en trucs voor een hoger bereik Per accutype kan een andere actieradius worden bereikt. Dit is het aantal kilometer dat je in één enkele rit op een volle accu kunt afleggen. De actieradius is afhankelijk van een groot aantal factoren zoals rijstijl, gewicht, bandenspanning, hoogteverschillen, weersomstandigheden en motortype. Op veel factoren die het bereik van je accu verkleinen heb je geen invloed. Toch zijn er een paar tips voor de geoefende fietser om zo ver mogelijk te komen op één acculading.


Plaats: Type cellen: Casing: Accukeuze: Oplader: Series:

Achter 18650 NCM Li-ion accucellen Lichtgewicht aluminium + USB aansluiting 375 Wh | 470 Wh | 625 Wh | 735 Wh* 80 Watt Performance Series: RD9.2(s) / Premium Series

Zorg voor een goede bandenspanning Een band die niet goed is opgepompt levert veel extra weerstand op. De motor zal harder moeten werken voor hetzelfde resultaat. Schakel op tijd Met de krachtige motorondersteuning voelt het niet als een noodzaak, maar goed schakelen kan een grote winst opleveren voor het bereik. Wegrijden bij het stoplicht in een te hoge versnelling kost onnodig veel energie. Op tijd terug schakelen levert dus extra kilometers bereik op! *De aluminium 735 Wh accu binnen de Premium Series is niet beschikbaar bij de N7.1. Voor dit model geldt de 625 Wh accu als grootste capaciteit.

Plaats: Type: Casing: Accukeuze: Oplader: Series:

Achter 18650 NCM Li-ion accucellen Kunststof incl. accu indicator + USB aansluiting 375 Wh | 500 Wh 80 Watt Trend Series | Compact Series

Zet de fiets eens een standje lager Voor normaal gebruik op vlakke wegen is de hoogste ondersteuningsstand van de motor eigenlijk te sterk. Op vlakke wegen levert de hoogste stand bovendien niet altijd de meest comfortabele ondersteuning op. Door de ďŹ ets een standje lager te zetten kom je een stuk verder.

Meer tips? Kijk op www.qwic.nl/tips 53


VERSCHILLENDE MOTOREN

Type: Fabrikant: Sensor: Koppel: Display: Modellen:

Achterwielmotor QWIC Direct Drive Keuze uit krachtsensor of rotatiesensor 40 Nm - 45 Nm 4 of 8 standen digitaal display incl USB aansluiting* Performance series: RD10 | RD9.2 | RD9.2s

Type: Fabrikant: Sensor: Koppel: Display: Modellen:

Voorwielmotor QWIC ULF+ Rotatiesensor 35 Nm 8 standen digitaal display incl USB aansluiting Premium series: FN330.1 | N7.1 | N7.1 Urban Trend series: FN7.2 | FN7.2lite** | Compact FN7

De zeer krachtige Direct Drive achter- De geavanceerde achtermotor kent motor levert een koppel van 45Nm onbegrensd een maximale snelheid en is hiermee één van de krachtigste tot maar liefst 45 km/uur.* naafmotoren in de markt. De combinatie van High Power in het Dankzij deze kracht zijn de ebikes met achterwiel en licht derailleurverzet achtermotor uitermate geschikt voor zorgt voor de ideale ondersteuning heuvelachtig terrein en situaties voor sportief fietsen. waarin u extra power nodig heeft.

De QWIC High Torque ULF+ naafmotor levert 35 Nm koppel en kent een ultieme vrijloop. Hierdoor fiets je ook zonder ondersteuning zeer licht en zonder weerstand.

* De krachtige 40 Nm Direct Drive motor van de Performance RD9.2 en RD9.2s kent onbegrensd een maximum snelheid van 40 km/u. De Performance RD10 kent onbegrensd een maximum snelheid van liefst 45 km/u. Binnen de EU zijn onze e-bikes standaard begrensd op 25 km/u. De Performance RD9.2 beschikt over 8 standen ondersteuning.

* De Trend FN7.2 Lite beschikt over een LED display met 6 ondersteuningsstanden. Dit display beschikt niet over een USB-aansluiting.

Het Two-Wheel drive systeem is de meest stille voormotor beschikbaar en zorgt voor de balans tussen trapkracht, motorkracht en tractie.

Tegelijkertijd zorgt de intelligente controller, in combinatie met de wrijvingsloze naafmotor voor een zeer efficiënte omgang van energie en daarmee voor een verbazingwekkend grote actieradius. De voorwielmotor is de beste keus voor vlak of licht glooiend landschap.


Type: Fabrikant: Sensor: Koppel: Display: Modellen:

Middenmotor QWIC powered by Bafang Krachtsensor 80 Nm 5 standen digitaal display Premium series: MN8 Trend series: MN7.2 | MN7.2 HS11

De zeer krachtige middenmotor levert een koppel van liefst 80 Nm en zorgt in combinatie met het overzichtelijke display in het midden van het stuur voor perfect rijcomfort.

De motor kent een ideale combinatie van kracht en geleidelijke ondersteuning. Dit resulteert in het heerlijke ‘altijd-windmee’ gevoel.

De middenmotor drijft niet het wiel Dankzij de schakelsensor is het maar de pedalen aan. Dit wordt als eenvoudig en soepel schakelen. erg comfortabel ervaren. Ideaal voor Daarnaast zorgt dit voor een langere woon-werkverkeer en heuvelachtig levensduur van de versnellingsnaaf. landschap.

Type: Fabrikant: Sensor: Koppel: Display: Modellen:

Middenmotor QWIC powered by Brose Krachtsensor 90 Nm 3 standen digitaal display incl. USB aansluiting Performance series: MN380 | MD10 Premium series: MN380 | MN330

Deze top-of-the-line middenmotor kent een maximum koppel van maar liefst 90 Nm. De motor is intern uitgevoerd met riemaandrijving. Hierdoor is de middenmotor geheel geruisloos. De middenmotor is de afgelopen jaren geperfectioneerd voor gebruik binnen het topsegment e-bikes.

De door QWIC ontwikkelde software zorgt ervoor dat de motorprestaties optimaal aansluiten bij de wensen van de sportieve gebruiker. De middenmotor drijft niet het wiel maar de pedalen aan. Dit wordt als erg comfortabel ervaren. Ideaal voor woon-werkverkeer en heuvelachtig landschap. 55


DRIVETRAIN QWIC NAAFMOTOR Uniek aan de naafmotoren van QWIC is dat zij in eigen beheer zijn ontwikkeld en in de loop der jaren zijn geperfectioneerd. Een elektrische fiets met een QWIC naafmotor biedt een ongekende vrijloop en efficiĂŤntie. Dit heeft geresulteerd in meerdere uitverkiezingen tot e-bike van het jaar. De naafmotor kan zich in zowel het voorwiel als het achterwiel bevinden. De voorwielmotor biedt ondersteuning ongeacht de door de berijder geleverde inspanning. De krachtige achtermotor zorgt voor het duwtje in de rug. Dankzij het Direct-Drive systeem biedt de achterwielmotor de grootste efficiĂŤntie. Via het display op het stuur is de mate van ondersteuning gemakkelijk instelbaar. Ook zonder ondersteuning fietst de elektrische fiets met een naafmotor heerlijk licht.


Sportieve achtermotor E-bikes met een achterwielmotor hebben allemaal een derailleurversnelling. Dit maakt de fiets lichter en is ideaal voor langere fietstochten.

Digitaal display met USB Dankzij het digitale display is de ondersteuning van de e-bike gemakkelijk in te stellen. Het display beschikt tevens over een USB-poort waardoor eventuele smartphone of fietsnavigatie gemakkelijk is op te laden.

Ultieme vrijloop De elektrische fiets met een voorwielmotor genieten van een ongekende vrijloop. Hierdoor fietst de e-bike ook zonder ondersteuning heerlijk licht.

57


DRIVETRAIN BROSE MIDDENMOTOR De krachtige ĂŠn stille middenmotor van de Duitse fabrikant Brose kent een maximum koppel van maar liefst 90 Nm. Dit maakt de middenmotor de sterkste motor op de markt beschikbaar. Het compacte design laat zich perfect in het frame integreren. De lage positie van de motor bij de trapas zorgt voor een optimale gewichtsverdeling en trillingsvrije ondersteuning. De door QWIC ontwikkelde software zorgt ervoor dat de motorprestaties optimaal aansluiten bij de wensen van de sportieve gebruiker.


Zéér krachtige middenmotor De geruisloze en zeer krachtige middenmotor van Brose is voorzien van interne riemoverbrenging. Hierdoor biedt de motor een heerlijk soepele overbrenging van haar vermogen.

QWIC flatscreen display De Brose middenmotor wordt aangestuurd via het QWIC flatscreen display*. Dankzij de bediening via het linkerhandvat kan de ondersteuning simpel geregeld worden zonder de handen van het stuur te halen. * De Performance MD10 is voorzien van Brose flatscreen display

QWIC App De app biedt alle informatie die het LCD display ook weergeeft, maar bied daarnaast geïntegreerde navigatie en de mogelijkheid om fietsinstellingen aan te passen. Kortom: de telefoon wordt het display. 59


DRIVETRAIN BAFANG MIDDENMOTOR Bafang is gespecialiseerd in de productie van aandrijfsystemen voor elektrische fietsen. Inmiddels zijn zij één van de grootste producenten van e-bike motoren wereldwijd. De Bafang motor wordt bestuurd door middel van het bedieningspaneel bevestigd naast het linkerhandvat. De gegevens zijn afleesbaar op het overzichtelijke Bafang display in het midden vanhet stuur. Dankzij 5 ondersteuningsstanden kan er gemakkelijk in weerstand geschakeld worden. “De Bafang middenmotor geeft een soepele maar krachtige ondersteuning en is uitzonderlijk stil”, aldus de jury van Plusmagazine bij de uitverkiezing van de QWIC T-MN7.2 HS11 tot ‘E-bike van het Jaar’.


Van product naar ervaring De Bafang middenmotor biedt een verrassende hoeveelheid power. In combinatie met de door QWIC ontwikkelde software komt deze kracht perfect tot zijn recht.

Bafang flatscreen display Het eenvoudig te bedienen Bafang display is voorzien van 5 ondersteuningsstanden. Via het bedieningspaneel aan de linkerzijde kan de ondersteuning eenvoudig geregeld worden.

Ingebouwde lichtsensor De Bafang flatscreen beschikt over een ingebouwde lichtsensor. Deze lichtsensor is via het menu gemakkelijk instelbaar. Dit zorgt voor extra veiligheid en een ongekend luxe gevoel. 61


ACCESSORIES TO FINALIZE 1. Smartphonehouder Dankzij de handige USB -aansluiting van het display is het eenvoudig om de fietsnavigatie of smartphone op te laden tijdens het fietsen. Zo verdwaal je nooit meer tijdens het fietsen en is de telefoon altijd volledig opgeladen. € 54,95 2. Houten krat Met dit stoere houten krat wordt het wel heel eenvoudig om voortaan spullen mee te nemen op de elektrische fiets. Daarnaast draagt het ook direct bij aan de lifestyle uitstraling van jouw stoere e-bike. € 50,3. Snellader De snellader laadt 2x zo snel als de standaard oplader. Dit vermindert de oplaadtijd aanzienlijk. Ideaal in combinatie met de grotere accu upgrade. € 169,4. Laptoptas Moderne QWIC laptoptas die eenvoudig te monteren is op onze elektrische fietsen. Je kan hem uiteraard ook gewoon als fietstas gebruiken. € 59,95

63


SPECIFICATIES PERFORMANCE SERIES MN380

MD10

RD10

RD9.2s

RD9.2

Actieradius

Pag. 22

Pag. 23

Pag. 25

Pag. 26

Pag. 27

Type motor

90 Nm middenmotor

90 Nm middenmotor

45 Nm achterwielmotor

40 Nm achterwielmotor

40 Nm achterwielmotor

Motor fabrikant

QWIC powered by Brose

QWIC powered by Brose

QWIC

QWIC

QWIC

Sensor

Krachtsensor

Krachtsensor

Krachtsensor

Krachtsensor

Rotatiesensor

Type accu

Downtube aluminium

Downtube aluminium

Downtube aluminium

Aluminium Can Bus

Aluminium Can Bus

Type accucellen

18650 NCM Li-ion

18650 NCM Li-ion

18650 NCM Li-ion

18650 NCM Li-ion

18650 NCM Li-ion

Accu uitneembaar

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Aantal Wh accukeuze

Pag. 22

Pag. 23

Pag. 25

Pag. 26

Pag. 27

Display

QWIC flatscreen

Brose flatscreen

QWIC display

QWIC display

QWIC display

Ondersteuningsstanden

3 standen

3 standen

4 standen

4 standen

8 standen

Display afneembaar

Nee

Ja

Nee

Nee

Nee

USB + Bluetooth

Ja

Nee, enkel USB

Nee, enkel USB

Nee, enkel USB

Nee, enkel USB

Versnellingen

NuVinci N380 traploos

Shimano SLX-10 derailleur

Shimano SLX-10 derailleur

Shimano Deore 9 derailleur

Shimano Deore 9 derailleur

Instaphoogte dames

-

-

-

-

40 cm

Stuurpen

Verstelbare stuurpen

A-head + sportstuur

A-head + sportstuur

A-head + sportstuur

Verstelbare stuurpen

Verende voorvork

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Verende zadelpen

Nee

Nee

Nee

Nee

Ja

Rem achter

Magura MT4

Magura MT4

Magura MT5e

Magura MT4

Magura MT4

Rem voor

Magura MT4

Magura MT4

Magura MT5e

Magura MT4

Magura MT4

Verlichting

Busch & Müller Avy 40 Lux

Busch & Müller Avy 40 Lux

Supernova E3

Axa Echo 30 Lux

Axa Echo 30 Lux

Bagagedrager

Standaard meegeleverd

Standaard meegeleverd

Standaard meegeleverd

Optioneel verkrijgbaar

Standaard meegeleverd

Banden

Schwalbe Big Ben

Schwalbe Big Ben

Schwalbe Big Ben

Schwalbe Energizer Plus

Schwalbe Energizer Plus

Oplader

150 Watt

150 Watt

150 Watt

80 Watt

80 Watt

Gewicht excl. accu

26,3 kg

23,7 kg

25,8 kg

23.7 kg

23.9 kg

Kleuren

Steel Blue

Antracite

Steel Blue / Dutch Orange

Steel Blue / Dutch Orange

Antracite

Maatvoering

Heren: One-Size Dames: One-Size

Heren: One-Size Dames: One-Size

Heren: One-Size

Heren: One-Size

Heren: One-Size Dames: One-Size

Vanafprijs

€ 3.899,-

€ 3.499,-

€ 2.999,-

€ 2.599,-

€ 2.399,-

Standaard accu

incl. 525 Wh accu

incl. 525 Wh accu

incl. 525 Wh accu

incl. 375 Wh accu

incl. 375 Wh accu


SPECIFICATIES PREMIUM SERIES MN380

MN330

MN8

Actieradius

Pag. 34

Pag. 35

Pag. 37

Type motor

90 Nm middenmotor

90 Nm middenmotor

80 Nm middenmotor

Motor fabrikant

QWIC powered by Brose

QWIC powered by Brose

QWIC powered by Bafang

Sensor

Krachtsensor

Krachtsensor

Krachtsensor

Type accu

Aluminium Can Bus

Aluminium Can Bus

Aluminium Can Bus

Type accucellen

18650 NCM Li-ion

18650 NCM Li-ion

18650 NCM Li-ion

Accu uitneembaar

Ja

Ja

Ja

Aantal Wh accukeuze

Pag. 34

Pag. 35

Pag. 37

Display

QWIC flatscreen

QWIC flatscreen

Bafang flatscreen

Ondersteuningsstanden

3 standen

3 standen

5 standen

Display afneembaar

Nee

Nee

Nee

USB + Bluetooth

Ja

Ja

Nee

Versnellingen

NuVinci N380 traploos

NuVinci N330 traploos

Shimano Nexus 8

Instaphoogte dames

47,5 cm

47,5 cm

42,5 cm

Stuurpen

Verstelbare stuurpen

Verstelbare stuurpen

Verstelbare stuurpen

Verende voorvork

Ja

Ja

Ja

Verende zadelpen

Ja

Ja

Ja

Rem achter

Magura MT4

Magura HS22

Magura HS22

Rem voor

Magura MT4

Magura HS22

Magura HS22

Verlichting

Axa Pico 30 Lux

Busch & Müller Avy 40 Lux

Busch & Müller Avy 40 Lux

Bagagedrager

Standaard meegeleverd

Standaard meegeleverd

Standaard meegeleverd

Banden

Schwalbe Little Big Ben

Schwalbe Energizer Plus

Schwalbe Energizer Plus

Oplader

80 Watt

80 Watt

80 Watt

Gewicht excl. accu

24,3 kg

26,0 kg

25,3 kg

Kleuren

Steel Blue

Graphite

Steel Blue

Maatvoering

Heren: One-Size Dames: One-Size

Heren: One-Size Dames: One-Size

Heren: L Dames; M, L

Vanafprijs

€ 3.399,-

€ 2.899,-

€ 2.599,-

Standaard accu

incl. 375 Wh accu

incl. 375 Wh accu

incl. 375 Wh accu

FRAMEMATEN Één perfect platform voor de gehele serie. De QWIC Performance en Premium Series elektrische fietsen zijn voorzien van een one-size frame. Dit frame kent een unieke geometrie en ruime verstelbaarheid. Het one-size frame voorziet in de maten S, M en L. Hierdoor is één framemaat genoeg voor een comfortabele zithouding voor iedereen met een lengte tussen de 1,60 en 2,00 meter. De QWIC Premium Series en Trend Series elektrische fietsen worden geproduceerd in de volgende framematen: S = 46 - 47 cm M = 48 - 50 cm L = 54 - 56 cm

65


SPECIFICATIES PREMIUM SERIES FN330

N7.1 Urban

N7.1

Actieradius

Pag. 38

Pag. 41

Pag. 39

Type motor

35 Nm voorwielmotor

32 Nm voorwielmotor

35 Nm voorwielmotor

Motor fabrikant

QWIC

QWIC

QWIC

Sensor

Rotatiesensor

Rotatiesensor

Rotatiesensor

Type accu

Aluminium casing

Aluminium casing

Aluminium casing

Type accucellen

18650 NCM Li-ion

18650 NCM Li-ion

18650 NCM Li-ion

Accu uitneembaar

Ja

Ja

Ja

Aantal Wh accukeuze

Pag. 38

Pag. 41

Pag. 39

Display

QWIC display

QWIC display

QWIC display

Ondersteuningsstanden

8 standen

8 standen

8 standen

Display afneembaar

Nee

Nee

Nee

USB

Ja

Ja

Ja

Versnellingen

Nuvinci N330

Shimano Nexus 7

Shimano Nexus 7

Instaphoogte dames

45 cm

45 cm

39,5 cm

Stuurpen

Verstelbare stuurpen

Verstelbare stuurpen

Quick release verstelbare stuurpen

Verende voorvork

Ja

Nee

Ja

Verende zadelpen

Ja

Nee

Ja

Rem achter

Shimano Mechanische Schrijfremmen

Shimano Rollerbrake

Shimano Rollerbrake

Rem voor

Shimano Mechanische Schrijfremmen

Shimano Rollerbrake

Shimano V-Brake

Verlichting

Axa Echo 30 Lux

Spanninga Kendo 15 Lux

Axa Echo 30 Lux

Bagagedrager

Ja

Ja

Ja

Banden

Schwalbe Little Big Ben

Schwalbe Little Big Ben

Schwalbe Energizer Plus

Oplader

80 Watt

80 Watt

80 Watt

Gewicht excl. accu

24.9 kg

24.2 kg

23.9 kg

Kleuren

Steel Blue

Steel Blue

Antracite, Steel Blue & Brushed Alu

Maatvoering

Heren: One-Size Dames: One-Size

Heren: L Dames; M, L

Heren: L Dames; S, M, L

Vanafprijs

€ 2.399,-

€ 2.099,-

€ 1.999,-

Standaard accu

incl. 375 Wh accu

incl. 375 Wh accu

incl. 375 Wh accu


SPECIFICATIES TREND SERIES MN7.2

MN7.2 HS11

FN7.2

FN7.2 lite

Compact FN7

Actieradius

Pag. 47

Pag. 46

Pag. 48

Pag. 49

Pag. 51

Type motor

80 Nm middenmotor

80 Nm middenmotor

35 Nm voorwielmotor

35 Nm voorwielmotor

35 Nm voorwielmotor

Motor fabrikant

QWIC by Bafang

QWIC by Bafang

QWIC

QWIC

QWIC

Sensor

Krachtsensor

Krachtsensor

Rotatiesensor

Rotatiesensor

Rotatiesensor

Type accu

Kunststof casing

Kunststof casing

Kunststof casing

Kunststof casing

Kunststof casing

Type accucellen

18650 NCM Li-ion

18650 NCM Li-ion

18650 NCM Li-ion

18650 NCM Li-ion

18650 NCM Li-ion

Accu uitneembaar

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Aantal Wh accukeuze

Pag. 47

Pag. 46

Pag. 48

Pag. 49

Pag. 51

Display

Bafang display

Bafang display

QWIC display

QWIC analoog display

QWIC display

Ondersteuningsstanden

5 standen

5 standen

8 standen

6 standen

8 standen

Display afneembaar

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

USB

Nee

Nee

Ja

Nee

Ja

Versnellingen

Shimano Nexus 7

Shimano Nexus 7

Shimano Nexus 7

Shimano Nexus 7

Shimano Nexus 7

Instaphoogte dames

42,5 cm

42,5 cm

39,5 cm

45 cm

-

Stuurpen

Verstelbare stuurpen

Verstelbare stuurpen

Verstelbaar met quick release Verstelbare stuurpen

Instelbare stuurpen

Verende voorvork

Ja

Ja

Ja

Nee

Nee

Verende zadelpen

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Rem achter

Shimano Rollerbrake

Magura HS-11

Shimano Rollerbrake

Shimano V-brake

Shimano Rollerbrake

Rem voor

Shimano V-brake

Magura HS-11

Shimano V-brake

Shimano V-brake

Shimano V-brake

Verlichting

Spanninga Kendo 15 Lux

Axa Echo 30 Lux

Spanninga Kendo 15 Lux

Spanninga Galeo

Axa Echo 30 Lux

Bagagedrager

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Banden

Schwalbe Energizer Plus

Schwalbe Energizer Plus

CST E-series Pro

CST E-series Pro

CST E-series Pro

Oplader

80 Watt

80 Watt

80 Watt

80 Watt

80 Watt

Gewicht excl. accu

25,1 kg

25,4 kg

23,7 kg

22,5 kg

21,8 kg

Kleuren

Ice Grey, Artic Blue

Ice Grey, Artic Blue

Ice Grey, Artic Blue

Ice Grey

Dark Antracite. Dutch Orange

Maatvoering

Dames: M, L

Heren: L Dames; S, M, L

Heren: L Dames; M, L

Heren: L Dames; M

Unisex: One-Size

Vanafprijs

€ 2.099,-

€ 2.349,-

€ 1.849,-

€ 1.549,-

€ 1.949,-

Standaard accu

incl. 375 Wh accu

incl. 375 Wh accu

incl. 375 Wh accu

incl. 375 Wh accu

incl. 375 Wh accu

67


RUIM 350 DEALERS IN NEDERLAND, BELGIË EN DUITSLAND Een QWIC koop je bij 1 van de ruim 350 zorgvuldig geselecteerde dealers. De dealer adviseert je bij de aankoop en zorgt na aanschaf voor het afstellen, onderhoud en de service van de elektrische fiets. QWIC bouwt aan een groeiend aantal gecertificeerde ‘QWIC Dealers’ in Nederland, België en Duitsland. Kijk op de website voor de dichtstbijzijnde QWIC dealer bij u in de buurt.

Kijk op de website voor het overzicht van alle QWIC dealers. www.qwic.nl/waartekoop

QWIC - Amsterdam - The Netherlands www.qwic.nl / info@qwic.nl

QWIC Catalogus 2017  

Bekijk de nieuwste collectie elektrische fietsen van de Nederlandse fabrikant QWIC. Een prachtige brochure vol e-bikes met voormotor, midden...

QWIC Catalogus 2017  

Bekijk de nieuwste collectie elektrische fietsen van de Nederlandse fabrikant QWIC. Een prachtige brochure vol e-bikes met voormotor, midden...

Advertisement