Page 1

QUAESTOR pénzügyek Több mint egy bank

Hírlevél 2012. I. szám


QUAESTOR ÚJDONSÁGOK KÖVESSEN MINKET A TŐZSDE LIVE-ON!

Február elsejétől Bánhalmi Gábor a QUAESTOR Csoport értékpapír elemzője a nap aktuális piaci helyzetéről és várható változásairól tart rövid összefoglalót a Gazdaság TV Tőzsde Live című műsorában. Ha nem szeretne lemaradni a legfrissebb összefoglalóinkról, látogasson el a www.gazdasagtv.hu weboldalára, és értesüljön elsőként minden nap a legfontosabb tőzsdei hírekről!

ÜTŐKÁRTYA, FIZETÉSKOR!

Ismeri Ön az eddigi legkényelmesebb, leggyorsabb és legkorszerűbb fizetési módszert? Ha még nem, akkor ideje, hogy Ön is kipróbálja! A PayPass* egy olyan érintés nélküli fizetési technológia, amelyet a kisebb összegű vásárlások gyors lebonyolítására fejlesztettek ki. A bankkártya ezen kívül természetesen rendelkezik hagyományos mágnescsíkkal és chippel is, így korunk egyik legmodernebb fizetési eszköze. Próbálja ki Ön is, hiszen most 2012. június 30-ig. elengedjük az elsőéves kártyadíjat! További részletekért látogasson el weboldalunkra vagy érdeklődjön QUAESTOR Pontjainkban!

:56:33 4/10 3

/1 * A QUAESTOR Pénzügyi Tanácsadó Zrt. a Takarékbank Zrt. megbízásából Hpt. szerinti függő ügynöki7tevékenységet végez a bankkártyák kibocsátása és a bankkártyákkal kapcsolatos szolgáltatások nyújtása során, valamint a bankkártyákkal kapcsolatos tevékenységét a Forrás Takarékszövetkezet által vezetett bankszámlákhoz kötődő bankkártyák tekintetében a Forrás Takarékszövetkezettel együttműködve végzi PSZÁF engedély száma: EN-I-147/2011. 1

P


QUAESTOR ÚJDONSÁGOK ÚJDONSÁGOK A QUAESTOR EGÉSZSÉGPÉNZTÁRBAN

A QUAESTOR Országos Egészségpénztár a tagok minél jobb kiszolgálása érdekében jelentős fejlesztéseket hajt végre: • Bevezetjük az egészségkártyát, amelynek segítségével közvetlenül az egészségpénztári számlájáról fizethet szerződött partnereinknél. • Közeli hozzátartozójának társkártyát is igényelhet. • Fejlesztjük a partnereink körét, így hamarosan már közel 3000 orvosnál, rendelőben, gyógyszertárban veheti igénybe pénztárunk szolgáltatásait az ország szinte bármely pontján. • Szolgáltatóink jelentős része árkedvezménnyel várja Pénztárunk tagjait. • Heti rendszerességgel teljesítjük a készpénzes számlák ellenértékének kifizetését. Ne felejtse! Egyéni befizetései után továbbra is 20%-os adójóváírást vehet igénybe! Ugye van szemüveges esetleg rendszeres gyógyszerszedésre szoruló a családjában? Finanszírozza egészségügyi kiadásait a QUAESTOR Országos Egészségpénztár segítségével! További információkért látogasson a www. quaestor.hu oldalra!

QUAESTOR ITTHON – BELFÖLDI UTAZÁSI AJÁNLATOK 2012.

Idén minden eddiginél nagyobb terjedelemben került piacra a QUAESTOR Utazási Iroda belföldi utazási ajánlatokat tartalmazó katalógusa. A választék most is igen széles, hogy mindenki megtalálja a számára legpihentetőbb nyaralást – legyen az akár aktív kikapcsolódás, kirándulásokkal tarkítva az ország természeti szépségeinek ölelésében, akár egy wellnesshotel szolgáltatásait élvezve. Számos kulturális program- és fesztiválajánló is elérhető, így az QUAE STOR élményteli kikapcsolódás garantált! M e rt A kiadványban a buszos társas utazás rajongóinak is kedveztünk, számukra több érdekes programmal gazdagított utazást kínálunk. Valamennyi QUAESTOR Pontunk üdülési csekk és Szép kártya beváltóhely. A katalógus weboldalunkról le is tölthető: www.quaestor.hu/utazas. ITTHO

N

az ors zág

ot

látni ke ll

_FEBR

14_344

_1 1

utazások

stor.hu

R • Belfö ldi

us2012

telefonos ügyféls zolgála t

064022 2111 uae

www.q

QUAESTO

belfoldkatalog

QUAESTOR

2012

QUAEST OR

Pontok Budapest (1) 239- V., Báthori u. utca 7. 3725; Budapest 4. Tel.: (1) 2-999-99 Tel.: Devecseri (1) 299-9999 , Mammut 9/7279; I. ETO Park G. u. 4. Tel.: /2212; Debr főbejárat Tel.: Budapest, Duna Plaz ecen, Csap (25) 512(1) 345Tel.: (96) I. emelet, Nagy 8352 a II. 570; ó u. 7. Tel.: (52) ; Budapest em. Tel.: 13. (fszt. 319-627; Kapo sándor Józs Eger, Szent lX., 523János ef u. 31. svár, Ady Rákóczi 1.) Tel.: (76) u. 11. Tel.: 350; Duna Ráday Tel.: Endr út (36) 428- újváros, Lajos körút 1. Tel.: (42)417-430; Misk e út 9. Tel.: (96) 815-930; 410; olc, Corv Győr (82) Szombath 40. Tel.: 509-040; Pécs in u. 1-3. 511-967; Kecs, Schweidel Győr, (62) , Rákó u. 15. Tel.: 16. Tel.: ely, Kőszegi 424-563; kemét, Székesfe czi út 19. Tel.: (46) 349Dobó (88) 411-2 út 08; Zala 6/a, Uránia udva hérvár, Tánc (72) 224- 218; Nyíregyhá krt. 092; egerszeg za, sics r , Eötvös Tel.: (94) 511-8 M. u. 5. Tel.:Szeged, Tisza u. 1. fszt. 31; (22) 33015. Tel.: Veszprém, 474; (92) 511-7 Budapest út 41

kastély

Belföld szállók

• wellne

i utazás

ss • gyó gyvizek

ok 2012

• dombok

alján • vizek par tján

• apartm

anok

2012.02.16. 15:04:2

4

1 éj szállás Varsóban 3*-os hotelben, kétágyas elhelyezés, reggeli 1 db rövid oldali belépőjegy az elődöntőre (2012. június 28. 20:45) utazás egyénileg (igény esetén megszervezzük)

Korlátozott mennyiségben: már csak 20 hely! További részletek a weboldalon és a QUAESTOR Pontokban, vagy az alábbi e-mail címen: sport@quaestor.hu


QUAESTOR ÚJDONSÁGOK QUAESTOR A HOTELPIACON

A LIFESTYLE HOTEL**** MÁTRA megnyitásával a szállodaüzemeltetői piacra is belépett a QUAESTOR Csoport, nem is akármilyen névjegyet téve le az asztalra. A cégcsoportra jellemző innovatív érzékenység határozza meg formálódó hotelportfóliót, melynek második eleme az ETO PARK HOTEL**** Business & Stadium Győr a tavaszi nyitányra vár.

LIFESTYLE HOTEL**** MÁTRA a számok tükrében

A szálloda a volt 3*-os Bérc Hotel teljes rekonstrukciójával és bővítésével készült el, melynek a QUAESTOR Invest Kft. a generál kivitelezője. A beruházás teljes értéke közel 3,5 milliárd forint, ebből több mint 400 millió forint az elnyert Európai Uniós támogatás mértéke. A szálloda 114 szobájával, 400 fős rendezvény kapacitásával tovább növeli az észak-magyarországi régió minőségi elhelyezést és szolgáltatást nyújtó szálláshelyeinek számát.

LIFESTYLE HOTEL**** MÁTRA és a QUAESTOR Csoport

A QUAESTOR Csoport nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a különböző üzletágai együttműködve egymást erősítsék. A szálloda a QUAESTOR pénzügyi ügyfeleinek például különböző kedvezményes csomagajánlatokat kínál, továbbá a QUAESTOR Utazási Iroda ajánlatai között is kiemelt helyen szerepel.

MÁR KÉSZÜL AZ ÚJABB SZÁLLODA

A QUAESTOR Csoport fejlesztésében két éve megvalósult az ETO Park sportlétesítmény és élményközpont együttese, melynek harmadik, egyben befejező eleme az ETO PARK HOTEL**** Business & Stadium Győr. A szálloda­ nyitása 2012 tavaszára esik. Ahogy a hotel neve is mondja, az elsősorban üzleti szálloda­ Győr hiánypótló szolgáltatásaival kíván kiemelkedni a többi hotel közül. Két 400 m²-es konferenciaterem közül az egyik oszlopok nélküli, 4,7 m-es belmagasságával a jövő reprezentatív üzleti eseményeinek, báljainak új győri helyszíne lesz. A másik, négy részre szekcionálható, hasonló méretű konferencia-helyszínen kívül a ház százszemélyes, de akár 300 főig is bővíthető étterméhez kapcsolódó, egyenként 60, 70, 90, illetve 100 fős rendezvénytermei is a konferencia-turizmust hivatottak kiszolgálni.

Immunforte az új alternatív medicina

A QUAESTOR Csoport a magas színvonalú kutatás támogatásának szándékával életre hívta a Dr. Fachet Kft-t, amelynek befektető tulajdonosa is egyben. A társtulajdonos Dr. Fachet József – rákkutató, immunológus, az MTA Doktora – nemzetközi kutatásainak köszönhetően született meg az Immunforte termékcsalád, melynek alkalmazása hatékonyan erősíti az immunrendszert. A készítmények összetevői olyan 100%-ban természetes eredetű hatóanyagokból állnak, amelyek számos jótékony hatással rendelkeznek. Tudjon meg Ön is még többet az Immunforte termékcsaládról és látogasson el a www. quaestor.hu oldalra!


BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓ Befektetői Akadémia – a készpénzre váltható tudás

Ügyfeleink számára az egyik legnagyobb érték az azonnal készpénzre váltható, hétköznapokban hasznosítható tudás. Mindannyiunk számára fontos, hogy a magyar lakosság megtanulja pénzügyeinek hatékonyabb kezelését, megismerje a számára elérhető megtakarítási formákat és lehetőségeket, éljen azokkal a megtakarítási és befektetési eszközökkel, amelyekkel megteremtheti maga számára az anyagi biztonságot. 2012 januárjában, pontosan három és fél éve, hogy az első hallgatók részt vehettek a Befektetői Akadémia induló rendezvénysorozatán. Ez volt a QUAESTOR Csoport által szervezett első tőzsdetanfolyam, mely már az első alkalommal is több mint száz érdeklődőt fogadott. Az eltelt évek bebizonyították: jó döntés volt a lakossági képzés elindítása, hiszen az eltelt évek alatt több mint ezer hallgató végezte el sikeresen az Akadémiát. Tőzsdetanfolyamunk sikerességét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a hallgatóinktól érkezett pozitív visszajelzések. Az elmúlt évben már az I. modulokon rendszeressé vált, hogy közel kétszáz fő körül van a résztvevők száma. Az érdeklődők között azonban nagyon sokszor vannak olyanok is, akik a jelentkezés és regisztráció ellenére mégsem vesznek részt tanfolyamunkon, ezáltal elvéve a lehetőséget azoktól, akik komolyan meg szeretnék szerezni mindazt a tudást, amelyet felkészült és gyakorlott pénzügyi előadóink és elemzőink adnak át hallgatóinknak. Ez a felismerés indította el a változtatás szükségességét, melynek eredményeképpen ez év februárjától az Akadémia feltételrendszerein néhány apróságot megváltoztattunk.

A QUAESTOR Befektetői Akadémia továbbra is ingyenes

• azon ügyfeleink számára, akik minimum 500 000 Ft értékben nálunk kezelik megtakarításaikat, • használják tőzsdei kereskedési rendszerünket (és legalább 1 teljesült ügyletük volt az elmúlt 1 évben). Amennyiben ezen ügyfeleink már egyszer részt vettek a képzésben, akkor számukra csak a tudásukat felfrissítő ismétlés kerül pénzbe – amelynek a részvételi díja alkalmanként 10 000 Ft. Természetesen, akik csak most ismerkednek a tőzsdei kereskedés világával azoknak ez első modul továbbra is ingyenes marad, és a következő alkalommal is csak akkor kell fizetniük, ha elégedettek lesznek a bevezető előadás minőségével, a megszerezhető tudás alaposságával és használhatóságával! A képzéssorozat további moduljainak – 3 elméleti és 1 gyakorlati előadás - részvételi díja számukra alkalmanként 15 000 Ft, ismétlés esetén pedig 20 000 Ft. Reméljük, hogy a jövőben is minél több hallgatónknak átadhatjuk ezt az ismeretanyagot, mely egy valóban hasznosítható tudással segíti a mindennapok pénzügyeinek hatékony kezelését. További információkért látogasson el a www.quaestor.hu oldalra vagy érdeklődjön QUAESTOR Pontjainkban!


PÉNZÜGYI TANÁCSADÓ Ösztönző nyugdíjszolgáltatás Magyarországon elsőként 22 évnyi sikeres működés után a QUAESTOR Csoport ismételten történetének újabb mérföldkövéhez érkezett el. A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatásnak az angolszász területen és az Európai Unió nyugati tagállamaiban sok évtizedes hagyománya van: a munkavállalók ott jövőbeni nyugdíjuk egy részét a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatóktól kapják. Ennek a jól bevált rendszernek a tagjai azonban mostantól nem csupán a nyugati, fejlett országok munkavállalói lehetnek, hiszen 2011 február elejétől Magyarországon elsőként megkezdte működését a QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás egy hazánkban eddig még nem alkalmazott, olyan modern és testre szabott nyugdíjprogramok kialakítását teszi lehetővé, melyek az Európai Unió irányelveivel is összhangban állnak. A rendszerhez való csatlakozás egyszerű és rugalmas. A foglalkoztatók számára számos lehetőséget biztosít. A nyugdíjszolgáltatás igénybevétele során képessé válnak munkavállalóik differenciálására a kulcsember program segítségével, a feltételes jogszerzési időtartam megállapítása pedig növeli dolgozóik vállalat iránti lojalitását, és lehetőséget nyújt a törzsgárda jutalmazására, hiszen a javukra befizetett foglalkoztatói hozzájárulások összegére csak akkor válnak jogosulttá, ha munkaviszonyuk a feltételes jogszerzés időtartama alatt nem szűnik meg. Ezekkel az egyéni konstrukciókkal lehetőségük nyílik tehát a hosszú távú ösztönzés megvalósítására, mindezt ráadásul kedvező adókörnyezetben valósíthatják meg. A QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. befektetési tevékenysége során törekszik arra, hogy a tagok által vállalható kockázat mellett minél magasabb hozamot és így minél magasabb nyugdíjszolgáltatást biztosítson tagjai számára. Továbbá garantálja tagjai számára a biztonságos működést is, hiszen a Nyugdíjszolgáltató számára folyamatosan rendelkezésre áll a törvényi előírások szerinti 3 500 000 EURO-nak megfelelő biztonsági tőke, mely harmadik fél beleegyezése nélkül a működésbe azonnal bevonható. A kis- és középvállalkozásoktól az állami tulajdonú vállalatokon át a multinacionális holdingokig bármely belföldi gazdálkodó szervezetnek érdemes csatlakoznia a rendszerhez, hiszen a társadalombiztosítási rendszerbe kódolt demográfiai és finanszírozhatósági problémák azt vetítik előre, hogy Magyarországon is szükség van egy olyan foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatásra épülő nyugdíjpillérre, amely tevőleges állami finanszírozást nem igényelve, jelentős mértékben hozzájárul a jövőbeni nyugdíjak színvonalának növeléséhez A QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltatóról bővebb információkért, kérjük, látogasson el honlapunkra: www.quaestor.hu.


Pénzéből bármi lehet...

Mi segítünk, hogy elérje! *

EHM 10,50% Kamatadó nélkül**

Ráadásul, ha most további meg­ takarítását helyezi ­ el nálunk, leg­alább 1 000 000 Ft értékben,­ akkor megajándé­koz­zuk­­ Önt egy utalvánnyal, mellyel­ egy éjszakát­ tölthet­ párjával a csodálatos, négy­csillagos Lifestyle Hotel**** Mátrában. Az akció csak a 2012.02.24. napjától 2012.04.30. napjáig be­ fizetett vagy beutalt új pénzre vonatkozik, Tartós Befektetési Szám­ lára helyezett QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Kft. által kibocsátott QFF160113A10 Kötvény vonatkozásában, visszavonásig érvényes.

Modern Megtakarítási Formák ( (62) 424-565 • www.mmf.hu *A kedvezményes hozam csak a 2012.01.30. napjától Tartós Befektetési Számlára helyezett QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Kft. által kibocsátott QFF160113A10 Kötvény vonatkozásában érvényes. A Kötvényprogram PSZÁF engedélyezési száma: KE-III-383/2011. A Kibocsátó felhívja a befektetők figyelmét, hogy a kötvény forgalomba­ hozatala­ a szokásostól eltérő kockázatú. Jelen reklámcélú tájékoztatás nem minősül nyilvános ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak, és nem helyettesíti a Kibocsátásról és a Kötvényprogramról szóló Alaptájékoztató és Végleges Feltételek, a részletes terméktájékoztatók, továbbá az ügyfelek általános MIFID tájékoztatását biztosító dokumentumok­ együttes megismerését, amelyek megtekinthetőek a Kibocsátó és a Forgalmazó székhelyén és a forgalmazási helyeken, valamint www.quaestor.hu oldalon a MIFID ügyfél­tájékoztatók és a közzétételek között. **Kamatadó mentesség csak TBSZ számlán elhelyezett eszközök esetében értelmezendő. Jelen reklámcélú tájékoztatás nem teljes körű, ezért figyelmesen tanulmányozza át a mindenkor hatályos Szja törvényt, valamint a vonatkozó Üzletszabályzatot.

www.quaestor.hu


QUAESTOR Pontok Budapest, V. Báthori u. 4. Tel.: (1) 302-5010; Budapest, XIII. Duna Plaza II. em. Váci út 178. Tel.: (1) 239-3725; Budapest, II. Mammut I. főbejárat Tel.: (1) 345-8352; Budapest, lX. Ráday utca 7. Tel.: (1) 299 9999/2902; Dunaújváros, Devecseri G. u. 4. Tel.: (25) 512-560; Debrecen, Csapó u. 7. Tel.: (52) 430-740; Eger, Szent János u. 11. Tel.: (36) 428-410; Gyöngyös, Köztársaság tér 1. Tel.: (37) 301-072; Győr, ETO Park I. emelet, Nagysándor József u. 31. Tel.: (96) 815930; Győr, Schweidel u. 15. Tel.: (96) 312-111; Kaposvár, Ady E. utca 9. Tel.: (82) 321-300; Kecskemét, Dobó krt. 13. Tel.: (76) 416-504; Miskolc, Corvin u. 1-3. Tel.: (46) 413-851; Nyíregyháza, Rákóczi út 1. Tel.: (42) 509-040; Pécs, Rákóczi út 19. Tel.: (72) 224-049; Sopron, Füredi sétány 9. Tel.: (99) 326-921; Szeged, Tisza Lajos krt. 40. Tel.: (62) 424-565; Székesfehérvár, Táncsics M. u. 5. Tel.: (22) 310123; Szombathely, Kőszegi u. 6/a (Uránia udvar) Tel.: (94) 509-222; Veszprém, Budapest út 16. Tel.: (88) 420-298; Zalaegerszeg, Eötvös u. 1. Tel.: (92) 346-386

Központi telefonos ügyfélszolgálat:

06 40 222 111

www.quaestor.hu

QUAESTOR Hírlevél  

QUAESTOR Hírlevél 2012 I.szám