Page 1

O Lobo


O lobo O lobo, tras a extinción do oso pardo, é o animal máis temible e feroz da fauna galega pero nunca se viu atacando ao home. O lobo galego soporta moi ben as fatigas e pode estar varios días sen comer. Aproveita a noite para cazar ovellas, pitas, cordeiros e emprega a súa sagacidade para que o golpe non saia errado. Con cautela lánzase sobre a

presa, a arrastra cara si e vaise con ela sen soltala en ningún momento.

Os lobos teñen unha lonxitude entre 1,00m e 1,20m, miden entre 75cm e 80cm de altura, pesan uns 40kg e as súas colas miden máis de 40cm de largo. Pode ser de varias cores:branco, negro, marrón e azul moi escuro. Esténdense por Galicia,Asturias, Cantabria, País Vasco, A Rioxa, Extremadura, Jaén e Serra Morena,en Ciudad Real. O seu principal inimigo é o home, xa que os intentan matar con trampas, batidas... Os lobos son monógamos e únense á parella de por vida, o celo dáse nos meses de inverno ( xaneiro e febreiro) e a xestación dura sobre dous meses


( sesenta e catro días).Os partos teñen lugar en maio, onde nacen entre 3 e 7 lobeznos, os machos permanecen cos seus pais ata os 3 anos, mentres que as femias deixan os pais con 2 anos.

TRABALLO REALIZADO POR: JOSE, CARLOS, LISE E NEREA

TODAS AS IMAXES DESTE TRABALLO FORON SACADAS DE GOOGLE.ES/IMAXES

O lobo  

Traballo de investigación

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you