Page 1


• Col·lecció d'àlbums il·lustrats amb els colors com a protagonistes. • Una il·lustració acurada i elaborada serveix com a extraordinari teló de fons per a uns textos breus i seleccionats que recorren els colors a través de la mirada especial dels nens. • Contes per a llegir i ser contats. Per a gaudir i aprendre.

2


CONTES sobre

BÀSICS

• Col·lecció formada per 12 contes.

• Col·lecció que repassa els Conceptes Bàsics a través de relats fantàstics. • Disseny atractiu i acurat. • Conté exercicis de comprensió lectora.

Títols de la col·lecció

1 GRAN / PETIT 2 ALT / BAIX 3 AMPLE / ESTRET 4 LLARG / CURT 5 OBERT / TANCAT 6 MOLT / POC 7 A DALT / A BAIX 8 LLUNY / A PROP 9 RÀPID / LENT 10 PLE / BUIT 11 DINS / FORA 12 FORT / DÈBIL

Una bruixota com no n’hi ha En Marçal i en Serafí El mag Lluc La Lu i la Po Sorpresa! El secret de la Carlota ˘’esquirol Passerell El∫ tre∫ germanet∫ El regne d’anar a poc a poc La bruixa Mandarina La fada cantaire ƒort com un lleó

3


ELS CONTES DE L’ALEIX I EN RAMPÓ

L'Aleix té un amic molt especial, el dinosaure Rampó. Junts, entre rialles i aventures, descobreixen el valor de l'amistat, la solidaritat amb els altres, el compromís i la generositat.

Endinsa't en el món de l'Aleix i en Rampó! Amb ells gaudiràs de les seves aventures i guanyaràs dos grans amics. L'Aleix i en Rampó t'estan esperant, però recorda de portar una mica de xocolata.

• COL·LECCIÓ DE 12 CONTES. • A PARTIR DE 3 ANYS. • AMB ACTIVITATS DE COMPRENSIÓ.

4

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.

Títol∫ de la col·lecció

L’Aleix i el dinosaure L’Aleix i en Rampó van a l’escola L’Aleix i en Rampó tenen una missió L’Aleix i en Rampó estan d’aniversari L’Aleix, en Rampó i el “Manual forapors” L’Aleix i en Rampó visiten els avis L’Aleix i en Rampó van d’excursió L’Aleix, en Rampó i un mal de coll L’Aleix, en Rampó i l’arbre de Nadal L’Aleix i en Rampó van al mercat L’Aleix i en Rampó al centre comercial L’Aleix i en Rampó van a la platja


L'

fantàstic

• Col·lecció de 30 contes que recorre d'una manera didàctica i divertida tot l'abecedari.

• L'aprenentatge i fixació dels fonemes no s'han de convertir únicament en intervencions reiteratives. • La nostra editorial, conscient de la importància de la màgia, la fantasia i la imaginació en aquesta edat, ofereix una col·lecció de contes plens d'aquests valors. • Contes confeccionats amb un vocabulari molt seleccionat perquè els lectors identifiquin el fonema estudiat en un context fantàstic.

1 2 3 4

La fada Paula (Reconeixem la “a”) En Barbut, el bruixot pelut (Reconeixem la “b”)

El collaret encantat

(Reconeixem la “c” a “ca-co-cu”)

El∫ amic∫ de la Cecília (Reconeixem la “c” a “ce-ci”)

5 El∫ costum∫ d’un eriçó (Reconeixem la “ç”) On é∫ en Dodo? (Reconeixem la “d”) 6 El geni Eusebi (Reconeixem la “e”) 7 El fantasma fatxenda (Reconeixem la “f”) 8 Quina geganta! 9 (Reconeixem la “g” a “ga-go-gu”) En Gibert el geperut

10 (Reconeixem la “g” a “ge-gi”) 11 La fada Guida (Reconeixem “gue-güe-gui-güi”) 12 ˘’helicòpter de l’Hilari (Reconeixem la “h”) El∫ gairebé (Reconeixem la “i”) 13 En Joan no vol menjar 14 (Reconeixem la “j”) 15

La lectura màgica de la Laia (Reconeixem la “l”)

16

La Llúcia i la clau brillant (Reconeixem la “ll”)

La goril·la Campanel·la

17 (Reconeixem la “l·l”) 18 En Miquel el valent (Reconeixem la “m”) El núvol enfadat (Reconeixem la “n”) 19 20 ˘’aranya Cucanya (Reconeixem la “ny”) El monstre poruc (Reconeixem la “o”) 21 La princesa Paulina (Reconeixem la “p”) 22 En Joaquim i l’arlequí 23 (Reconeixem “qu-qü”) 24 La Roser i la sirena (Reconeixem la “r-rr”) i la Messalina 25 La Carmesina (Reconeixem la “∫-s∫”) 26

En Martí i el seu maletí

27

La lluna en quart minvant

28

La Verdureta vol volar

29 30

En Calixt i el∫ extraterrestre∫

(Reconeixem la “t”)

(Reconeixem la “u”)

(Reconeixem la “v”)

(Reconeixem la “x”)

En Zètic el sabater

(Reconeixem la “z”)

5


per a aprendre el∫

˙´µþ®Ø‡

• Col·lecció de 12 contes amb els números com a protagonistes. • Una manera divertida d'entendre la formació de les desenes i la relació que tenen amb les unitats. Les diferències entre nombres parells i imparells, cardinals i ordinals. • La il·lustració afavoreix la comprensió del text. Al final de cada conte hi ha unes activitats breus i eficaces per a entendre i aprendre.

La família del 0 i la piràmide de llibre∫ La família del 10 i le∫ targete∫ de felicitació La família del 20 i el∫ caramel∫ de menta La família del 30 i le∫ xinxete∫ de color∫ El∫ nombre∫ cardinal∫ i ordinal∫ i una Comptaolimpíada molt embolicada La família del 40 i el∫ boton∫ quadrat∫ de festa La família del 50 i le∫ baldufe∫ ballarine∫ La família del 60 i una feina de col·leccionista La família del 70 i el∫ dolço∫ delicioso∫ La família del 80 i la fruita mé∫ gustosa La família del 90 i el∫ invent∫ de l’Ambrò∫ Ullgrò∫ El∫ nombre∫ parell∫ i imparell∫ i le∫ sabate∫ del rei ƒantasi 6


LECTURA COMPRENSIVA

Habilitats de vocabulari

1. Claus contextuals, recorrent a paraules conegudes per a determinar el significat de les desconegudes. 2. Anàlisi estructural de la paraula, recorrent als sufixos, prefixos, etc. 3. Habilitats de l'ús del diccionari, després d'haver intentat altres claus possibles.

Habilitats de reconeixement de la frase i del paràgraf

Habilitats d'atenció, memòria i percepció visual

L'objectiu és aconseguir educar l'atenció de l'alumnat i exercitar la seva memòria a curt termini.

Identificació de la informació rellevant del text

1. Identificació dels detalls narratius rellevants: personatges, accions, causes, problemes que es plantegen, etc. 2. Identificació de la relació entre els fets de la narració. Per a aconseguir això cal la comprensió de processos com: - Causa i efecte dels fets plantejats en el text. - Seqüència o relació seqüencial dels fets. 3. Identificació de la idea central i de les idees d'ordre secundari.

1. Reconeixement de la unitat lingüística. 2. Reconeixement de la unitat de comunicació. 3. Comprensió dels mecanismes de la progressió temàtica del text. 4. Comprensió dels procediments de coherència i cohesió textual.

Lectura crítica

L'objectiu és orientar l'alumnat a diferenciar continguts i a emetre judicis de valor. Per això cal partir de les experiències i coneixements que ja té.

Realització d'inferències

Realització d'hipòtesi de contingut

S'orienta l'alumnat a fer ús dels coneixements que ja posseeix del text, perquè així pugui formular les seves hipòtesis de manera coherent.

Es tracta d'ensenyar als lectors com utilitzar la informació del text per a extreure'n la que no està plantejada explícitament. TÍTOL

CICLE RECOMANAT

GÈNERE

TEMÀTICA AMB REFERÈNCIA A VALORS

A. L'ogre Forçut

Primers lectors

Conte

Amistat, respecte, companyia

B. La bruixa Maduixa

Primers lectors

Conte

Amistat, respecte, companyia

C. La Ventafocs

Primers lectors

Conte

Humilitat, sinceritat, respecte

D. La Rínxols d'or

Primers lectors

Conte

Espontaneïtat, alegria, respecte

E. La fada Pigada

Primers lectors

Conte

Amistat, respecte, companyia

F. La gallina Agustina

Primers lectors

Conte

Constància, esforç, respecte

G. L'ànec Gargot

Primers lectors

Conte

Ajuda, respecte

H. En Manel i l'ascensor enfadat

Primers lectors

Conte

Respecte, amistat, convivència

1. El vampiret sense dents

2n

Fantàstic

Valentia, tolerància, superació

2. Uf, quin fantasma!

3r

Fantàstic

Amistat, respecte, confiança

3. En Pepo i el dofí rosa

2n

Aventures

Acceptar-se, tolerància

4. El memoriàpode

3r

Humor

1r 2n

Aventures

Amistat, tolerància, respecte

3r

Fantàstic

Respecte, confiança, companyia

1r 2n

Humor

5. L'Andrea i l'Andreu 6. El guix màgic de l'avi Joan 7. Quan sigui gran

Constància, superació, responsabilitat

Presa de decisions, valentia, responsabilitat

8. La casa de les quatre xemeneies

3r

Misteri

9. En Poli i la bruixa esbojarrada

2n

Aventures

Família, amistat, responsabilitat

10. L'enigma de la ciutat del metro

3r

Misteri

Amistat, superació, confiança

11. La masia encantada

2n

Misteri

Respecte, comprensió, amistat

12. Animal de companyia

3r

Realisme

Afecte, tolerància, amistat

Afecte, ajuda als altres, amistat

7


LECTURA COMPRENSIVA Primers lectors

L'ogre Forçut

Mercé Viana i Paulina Ribera

Primers lectors

Mercé Viana i Lena Pla

Primers lectors

T’agradaria conèixer en Forçut? En Forçut és un ogre molt particular que balla pels carrers, canta al teatre i té un munt d’amics amb els quals parla per telèfon i els convida a sopar.

T’imagines una fada capaç de predir el temps només mirant-la? Llegeix aquest conte i sabràs com ho fa. A més, descobriràs les seves aficions. Ànims! Segur que t’agradarà!

La bruixa Maduixa

La gallina Agustina

Mercé Viana i Paulina Ribera

Primers lectors

Mercé Viana i Lena Pla

Primers lectors

Mira que n’és de divertida, la bruixa Maduixa. És fantàstica! Li encanta viure al camp i s’ho passa molt bé corrent pels camins. És una manera com qualsevol altra de fer esport!

Coneixes l’Agustina? L’Agustina és una gallina molt especial. Vol ser artista. Amb esforç i constància aconsegueix ser-ho. La vols conèixer?

La Ventafocs

L'ànec Gargot

Mercé Viana i Paulina Ribera

Primers lectors

Mercé Viana i Lena Pla

Primers lectors

La Ventafocs se sent molt trista i sola. És òrfena i viu amb la seva madrastra i les seves dues germanastres en una casa molt bonica. Tot i així, la pobra nena tan sols es dedica a netejar el que les altres embruten. Però el destí li guarda una agradable sorpresa, gràcies a la seva fada.

En Gargot és un ànec cantant, el coneixes? Segur que t’agradarà conèixer-lo. Et convidem a fer-ho mitjançant aquest conte i a descobrir les seves aventures.

La Rínxols d'Or

En Manel i l'ascensor enfadat

Mercé Viana i Paulina Ribera

Primers lectors

8

La fada Pigada

La Rínxols d’Or és una nena preciosa que, desobeint la seva mare, deixa un dia casa seva per endinsar-se al bosc, on s’acaba perdent. Espantada, intenta tornar a casa seva i, de cop, es troba davant d’una casa molt bonica.

Mercé Viana i Lena Pla

Primers lectors

En Manel és un nen trapella que no respecta els ascensors. En aquesta història, en Manel aprendrà a respectar les coses que són d’ús comunitari i no ho oblidarà fàcilment.


El vampiret sense dents

Mercé Viana

2n

Cicle

Per què les persones diferents desperten la curiositat dels altres? En aquesta història, escrita amb humor i certa ironia, podràs conèixer les penalitats que ha de passar un vampiret desdentat. El pobre haurà de sotmetre’s a tota classe de tractaments estranys i màgics amb l’objectiu que li surtin les dents, ja que els seus pares es resisteixen a admetre la realitat del seu fill. Entra en la història i viu-la amb humor i amb afecte, d’acord?

Uf, quin fantasma!

Fernando Almena

3r

Cicle

L’Uf és el fantasma més trapella del País dels Fantasmes. Com que estan cansats de totes les seves malifetes, els fantasmes més grans i poderosos del país decideixen enviar-lo al món dels humans. L’Uf es pensa que li serà fàcil espantar els humans, però es trobarà algunes dificultats divertides, més que no pas serioses. Sobretot una que es diu Laia. Una obra plena d’humor i ironia, una picada d’ullet al lector, a qui captivarà, divertirà i animarà a la lectura.

En Pepo i el dofí rosa

Isabel Córdova

2n

Cicle

La pedra màgica del Peix Daurat de l’Amazones ha estat robada per una perversa garsa carronyaire. En Pepo, la seva amiga Kukuli i el seu company, el dofí rosa, miraran de recuperar-la. Aviat es veuran acompanyats de personatges meravellosos en una aventura trepidant a través de la selva i el Gran Riu. Hauran de rescatar uns nens que el malvat Tony Farfán ha segrestat per obligar-los a treballar com esclaus buscant or.

El memoriàpode

Ana María Romero Yebra

3r

Cicle

El memoriàpode és un animal tan semblant a un centpeus que potser tu també te n’has trobat algun sense saber-ho. És una llàstima, perquè t’hauria servit d’ajuda! En Santi en necessitava. No era un nen especialment entremaliat, no és que no li agradés l’escola o que gaudís desobeint. És que tenia molt mala memòria i per això tot li sortia malament. Sort que un memoriàpode se li va posar davant.

L'Andrea i l'Andreu

Concha López Narváez

1r i 2n

Cicle

L'Andrea i l'Andreu es troben un dia de tempesta a l'interior d'una cova. Parlen, canten i s'enamoren, però no es veuen perquè la cova és molt fosca. I després... Com és l'Andreu? Com és l'Andrea? Aquest és el problema. Però, què hi fa com sigui ella? Què hi fa com sigui ell?

El guix de l'avi Joan

Juane Gumbau

3r

Cicle

L'avi Joan, un mag extraordinari, ha desaparegut misteriosament. Un dia, els seus néts, en Martí i la Tica, entren a l'habitació prohibida de l'avi, on guarda els seus trucs. Després de jugar una estona amb alguns d'aquells artefactes màgics, troben un guix amb unes propietats increïbles que els conduirà al món de Tot-és-possible, un lloc fantàstic on els esperen sorpreses i aventures. Però, alerta! El maligne Malabava voldrà fer la vida impossible als nostres amics.

9


Quan sigui gran

1r i 2n

Alfredo Gómez Cerdá

Cicle

Els dissabtes no hi ha escola, per això aprofitem el dia per a fer coses diferents, com anar al parc amb els amics i les amigues a jugar amb el monopatí. Malgrat això, en Frederic ha de quedar-se a casa. Ha de fer una redacció molt complicada sobretot perquè encara no sap ben bé què vol ser de gran. Vaja! Consultar als grans no sempre resol els nostres problemes.

La casa de les quatre xemeneies

Juana Aurora Mayoral

3r Cicle

Un vell mariner, que ha cuidat els seus quatre néts orfes fins que s'han fet grans, viu retirat en un casalot ple de records. Abans de morir escriu un testament fantàstic i quatre cartes enigmàtiques que són entregades als seus néts al cap d'un any d'haver mort. Tots es reuneixen a la casa de les quatre xemeneies acompanyats dels seus fills. Junts hauran de resoldre el misteri del testament i les estranyes cartes.

En Poli i la bruixa esbojarrada

Blanca García - Valdecasas

2n

Cicle

En Poli sempre passa uns quants dies de vacances amb la seva padrina, que és la seva tia àvia. Allà es troba amb un gran amic seu. Però en aquella casa també hi viu una parenta manaire i molt antipàtica que s'ho passa bé empipant els nens. En Poli descobreix que està fent un curs de bruixa per correspondència i que vol llançar maleficis en contra d'ells. Aleshores als nens se'ls acudeix un pla.

L'enigma de la ciutat del metro

Juan Miguel Sánchez Vigil

3r

Cicle

Un vell arquitecte decideix construir en secret una ciutat subterrània on s'accedeix per les línies del metro. En Santi i en Jordi, atrets per l'estrany comportament d'un veí, descobreixen la ciutat i entren en contacte amb una sèrie de personatges divertits, excèntrics i misteriosos. Mags, titelles i bestioles surten del metro com els actors d'un conte. Tota l'aventura es complica amb la investigació policial d'un comissari molt curós.

La masia encantada

Lola Herrero

2n

Cicle

La masia encantada narra la història d'un nen que se'n va a passar una setmana al poble gironí dels seus avis, i allí, a la masia familiar, comença a adonar-se que en aquella casa hi passa alguna cosa insòlita i inquietant, una "cosa" de la qual no podrà escapar-se fàcilment.

Animal de companyia

Montserrat del Olmo

3r

Cicle

A partir de l'anunci d'un gos perdut, en Màrius inventa un joc secret per oblidar-se de la seva soledat de cada tarda quan surt de l'escola. En Màrius i el senyor Gerard, jugadors tots dos, es fan molt bons amics i el joc funciona de primera... fins que algú descobreix el secret i tot és a punt d'espatllar-se. Imaginació i realitat es barregen en una història plena d'humor i tendresa.

10


MATEMÀTIQUES BÀSIQUES • Aquesta col·lecció de quaderns està pensada tenint en compte els fonaments bàsics del projecte curricular d'educació primària. • Els quaderns contenen exercicis de números i operacions, problemes matemàtics, geometria i mesures. • Activitats enfocades a desenvolupar en l'alumne el reconeixement lògic i el càlcul mental. • La progressió de les activitats permet portar un ensenyament personalitzat amb cada alumne i alhora fomenta la integració dins el grup.

contingut de la col·lecció

  1. Càlcul i problemes de sumes sense portar-ne.   2. Càlcul de diferències sense portar-ne. Problemes de sumes i diferències sense portar-ne.   3. Càlcul de sumes portant-ne. Problemes de sumes portant-ne i diferències sense portar-ne.   4. Càlcul de diferències portant-ne. Problemes de sumes i diferències portant-ne.   5. Càlcul i problemes de sumes i diferències combinades.   6. Càlcul de multiplicacions d’una xifra. Problemes de sumes, diferències i multiplicacions.   7. Càlcul d’iniciació a la divisió. Problemes amb les quatre operacions.   8. Càlcul de multiplicacions de fins a tres xifres. Problemes amb les quatre operacions.   9. Càlcul de divisions entre nombres de fins a tres xifres. Problemes amb les quatre operacions.

. Càlcul i problemes de sumes, diferències, multiplicacions i divisions. . Càlcul i problemes de sumes i diferències amb decimals. . Càlcul i problemes de multiplicacions i divisions amb decimals. 13. Càlcul i problemes amb les quatre operacions amb decimals. 14. Càlcul i problemes d’iniciació a les fraccions. 15. Càlcul i problemes de fraccions. 16. Mesures: unitats de longitud, capacitat i massa. 17. Tractament de la informació, atzar i probabilitat. 18. Mesures: unitats de superfície. Àrees de figures planes. 10 11 12

11


www.queraltedicions.cat

Catàleg  

Catàleg Queralt

Catàleg  

Catàleg Queralt

Advertisement