Page 1

La revista El Tirabol


La revista El Tirabol

Sumari: Català

1

Educació física

2

English

3

Castellà

5

Matemàtiques

6

Naturals

7

Socials

8

Religió

11

Opinió personal

12

Xerrades

13

Horòscop

14

Entreteniments

19

GRUP 3


La revista El Tirabol

La primera activitat era que amb el nostre grup havíem d’inventar-nos una sopa de lletres on havíem de buscar onze paraules relacionades amb la Patum, quan ja la tinguéssim feta l’havíem d’imprimir i enganxar-la al quadern.

La tercera activitat consistia en inventar-nos endevinalles sobre les comparses de la Patum. Algunes de les endevinalles són: Verd i vermell sóc i per cap i cua trec foc.(el ple)

La segona activitat consistia en inventarnos 3 garrofes que parlessin sobre les comparses de la Patum. Per tal de potenciar la tradició berguedana, presentarem aquestes garrofes al concurs de “La Garrofa del Mes” de l’agrupació teatral La Farsa.


La revista El Tirabol

A l’assignatura d’ educació física, van venir tres nois que en la Patum dels grans, fan ballar els nans nous. Ens van ensenyar a ballar bé el ball, amb tots els detalls, i quan el vam tenir tot el vam fer davant de l’Aleix i ens va posar nota. Va ser una gran experiència, i ens ho vam passar molt bé.


La revista El Tirabol

The synthesis of the foreign language, English, it had been very funny and interesting because we have learnt a lot of new words in English about Patum.

The first activity of the English synthesis, we had to look for words related with Patum in a word search in English, for example angels, castanets, square, town etc. And then we translated them in catalan.

The second activity consisted in describing the performances of La Patum to let to know how are them. It was a way to lern more about English.

In the third activity, we had to give directions from a street to Saint Peter square. It was great and we learnt new vocabulary and new Berga’s streets. For example from Pare Coll street to Saint Peter square.


La revista El Tirabol

La síntesis de la lengua castellana consistía en dos actividades. La primera actividad era leer un texto de Salvador Sostres sobre prohibir la Patum cuando lo acabábamos de leer habían unas preguntas sobre el texto y habíamos de redactar un texto argumentativo, para dar una respuesta a Salvador Sostres en la que se había de defender las fiestas de la Patum.


La revista El Tirabol La segunda actividad consiste en que en la libreta había unos carteles que contenían muchas faltas de ortografía y nosotros habíamos de corregir las faltas y escribir la norma ortográfica.


La revista El Tirabol

La primera activitat consistia en que la professora de mates ens donava un plano de la plaça de Sant Pere i nosaltres vam haver de fer una quadricula més o menys exacta perquè desprès havíem de pintar la plaça de diferents colors segons on i hagués mes persones. Desprès vam sumar els

quadres que teníem i multiplicar-los i així vam aconseguir el numero de persones que hi ha en una plaça quan hi ha patum. I el resultat era diferent de cadascun de la classe perquè depenia dels quadrets que havíem pintat per exemple: A mi em va donar que hi cabien 7.012 persones a la plaça de Sant Pere.

de les dos guites.I el resultat que ens va donar La segona activitat consistia en mesurar el coll

va ser: LA GUITA GROSSA mesura 4.98m i la GUITA XICA mesura 2.76m


La revista El Tirabol

La tercera activitat consistia en calcular quans metres la guita havia de tirar enrere la GUITA El resultat que ens va donar : la guita grossa s’ha de tirar enrere 1,66m.

GROSSA per tal que el cap arribes a la barana ,a una alçada de 3m.


La revista El Tirabol

A Naturals em treballat les característiques de la roba inifuga, em vist que la roba inifuga es un tipus de roba que es molt difícil de que es cremi, pero alguna vegada al cap de molt temps es po arribar a cremar, tambe em vist com escollien la roba dels plens d’aquest any i com tenia que anar vestit un petumaire a la Patum per no cremarse.

En la segona activitat em treballat les urgènciues mediques de la Patum i em vist que les urgències mes comunes en la Patum son; cremades, frectures i problemas respiratoris.

I finalment en la 3r actibitat em trevallat la vidalva o vidauba,em vist les caracteristiques d’aquesta liana i que tambe es pot fer servir per tractamens mèdics.


La revista El Tirabol

L’escut de Berga La professora de socials, va agafar el llibre de Mn. Armengou titulat L’escut de Berga. En va fer una síntesi. Nosaltres vam haver de llegir el text que la professora havia resumit, i tenint el text de base vam formular unes preguntes de tipu test, amb quatre respostes. Nosaltres podíem fer quatre respostes tres de incorrectes i una de correcta o a l’inversa, podíem posar-ne tres de correctes i una de incorrecte, hi hauries de identificar la incorrecte. Però el nostre grup va formular quatre preguntes amb tres de incorrectes i una de correcte.

Quant vam haver acabat, vam passar-li les preguntes a un altre grup, i aquell grup ens va passar les seves preguntes, nosaltres vam respondre les seves preguntes i ells les nostres. Ens ho vam tornar a intercanviar i vam corregir el que havia fet l’altre grup al nostre quadern.

La finalitat d’aquesta activitat era conèixer que volia dir l’escut de Berga,que engana-la Berga en la època de la Patum, tots els seus petits símbols, que ens pensem que són petites coses però tenen gran significa.


La revista El Tirabol Comparses de la Patum En la segßent activitat, l a professora ens va passar dos folis amb la historia de totes les comparses, hi havia de dos a tres preguntes a respondre-les de les comparses, tractava sobretot de l’origen de cada comparsa a quin any havien nascut, perquè cada comparsa te la seva historia. La activitat es va acabar, responen totes les preguntes tenint de base el text, i tots vam aprendre coses noves de la Patum.


La revista El Tirabol

Versió Folklòrica En la ultima activitat de socials, la professora ens va passar, un text amb la versió folklòrica de la Patum escrit per d’historiador Albert Rumbo. A continuació, vam respondre unes preguntes relacionades amb el text.


La revista El Tirabol

A tecnologia hem fet una revista sobre el que hem fet durant tot el crèdit de síntesi. La Carme ens va explicar que entréssim a una pàgina web que es diu issuu i des d’allà pot fer una revista a la teva manera i com tu vulguis.


La revista El Tirabol

En el crèdit de religió hem après l’origen religiós de la Patum que tan ens estimem. Hem fet Patum d’una altra manera i ens ho hem passat molt bé.

En la primera activitat vam llegir un text dels orígens religiosos de la Patum i tot seguit vam omplir uns espais de frases relacionades amb el text.

En la segona activitat s’havia de relacionar cada foto antiga amb la seva explicació. Aquesta activitat va ser molt rápida de fer i a la vegada fácil.

En la tercera activitat vam haver de relacionar cada persona que hi havia a la foto de la processó de Corpus amb el seu nom.


La revista El Tirabol

Al grup 3 ens ha semblat un crèdit de síntesis molt divertit perquè el tema és de la nostra festa, La Patum. El fet que ens agradi molt la Patum ha fet que ens interessem amb el tema. Cada assignatura ens ha agradat molt perquè han sigut ràpides i divertides i a part hem après molt sobre la festa, perquè encara que sigui nostra, no sabíem moltes de les coses d’ella. Les xerrades ens han agradat molt perquè no eren aborrides i a més a més eren participatives.


La revista El Tirabol

 Creu Roja – va ser molt interessant perquè ens van explicar les urgències que passen per Patum, què hem de fer davant d’aquesta...  Plens – ens van ensenyar com vestien un ple amb la roba ignífuga, com lligaven els fuets, el tipus de liana que feien servir i perquè ( la vidalba)...

 Processó – un capellà d’uns 90 anys ens va venir a explicar com feien la processó i li vam fer moltes preguntes que va respondre correctament.  Maria Cosp – ens va fer una xerrada sobre com s’utilitzava la vidalba en la medicina.  Nans nous – ens van venir quatre nois a ensenyar-nos com es feia el ball dels nans nous. Sembla fàcil però tot té la seva dificultat.


La revista El Tirabol

Àries: Bon moment per practicar les relacions públiques, ampliar la teva llista de contactes i recollir informació interessant. Tampoc ho tindràs malament per cultivar la teva relació de parella. Sigues més selectiva / o, però, a l'hora de triar a les teves amistats i tampoc des crèdit a totes les coses que sentis.

Taure: Bon moment per als teus interessos laborals o econòmics. No obstant això, controla possibles distraccions amb els diners i evita certa tendència al malbaratament oa comprar cosa que realment no necessites. Fer una excursió amb la teva parella o els teus amics serà una bona idea i refrescarà les teves idees.

Bessons: La Lluna et visita i tindràs la imaginació a flor de pell però la seva tensió amb Neptú podria despistar dels teus objectius prioritaris. Evita la dispersió mental, canalitza idees i energies cap a alguna cosa concreta i fes alguna cosa productiva. Tampoc descuidis les teves relacions afectives i conrea la teva vida privada.


La revista El Tirabol Càncer: Els teus somnis podrien reveladors o donar-te estupendes idees, anota'ls i treballa en això. Canalitza creativament les teves energies, treballa en els teus projectes i potser et visitin les muses. Agafar aire de tant en tant per poder conrear també l'amor i les coses de casa.

Leo: Bon dia per sortir amb la teva parella o els teus amics i oxigenar idees i pulmons. A casa podria estar a més l'ambient poc propici per aportar-te un necessari descans. Aprofita el diumenge per desconnectar de tot i demà tornaràs a la feina amb les idees més clares.

Verge: Els teus interessos professionals van a exigir rapidesa d'acció, de decisió, i tenir cura també la teva imatge pública. Dóna-li una sortida més productiva al teu possible excés d'energia i serà ben emprada. Aparca també altres assumptes a l'hora de l'amor i no oblidis els teus compromisos de parella.

Lliura: Bolca la teva imaginació en el treball i en els estudis, el passaràs millor i ampliaràs les teves possibilitats d'avanç. Espera millor moment, però, per acudir a certes entrevistes o presentar els teus projectes en societat. Concedeix també un descans i gaudeix de les teves relacions íntimes i la teva vida privada.

Escorpió: Pots rendibilitzar el teu potencial creatiu i intel · lectual, propóntelo seriosament i avança en els teus


La revista El Tirabol estudis. Plasma teva imaginació sobre alguna cosa concreta i dóna'ls una manera més factible a les teves idees. Bon moment també per l'amor si evites certs distraccions i organitzes millor el temps d'oci i plaer.

Sagitari: La Lluna de Bessons et convida a dedicar més a la teva parella ia evitar interferències alienes a la relació. Aparca sobretot assumptes domèstics o familiars a l'hora de l'amor. Deixa també enrere teves qüestions personals o privades en el treball i centra't en la teva tasca.

Capricorn: envoltar d'harmonia i posar ordre en el treball ho farà també més còmode i productiu. Afegir dolçor i restar rigidesa a la teva actitud t'ajudarà molt en l'amor. Utilitza millor el llenguatge de la tendresa amb la teva parella i el de la diplomàcia amb altra gent.

Aquari: Atreveix-te a donar-li una sortida més pràctica i rendible a les teves idees. Aprofita el teu inspiració per treballar en alguna cosa concreta i viable en lloc de perdre't als núvols i aprèn a aterrar. Bon moment en tot cas per gaudir de l'amor, de les teves aficions, i de la vida en general.

Peixos: Es puntual en els teus compromisos familiars i atén aquests assumptes que ja et reclamen. Tampoc


La revista El Tirabol t'oblidis les cites d'amor, procura trobar-te a temps amb la teva parella i tindràs molt millor. Posa en ordre números i procura ser també més previsor / ai precavid @ en qüestions de diners.


La revista El Tirabol


La revista El Tirabol

MARIA NAVARRO

LAURA LOZANO QUERALT ORRIOLS JUDIT SERRA ELISABET BARGUES PEDRO IZQUIERDO

El tirabol  
El tirabol  

alumnes de 2n d'eso