Page 1

AGENDA D’ACTIVITATS

Gener 2010

Música

Tarragona Estrena Cinema per a gent gran

El crepúsculo de los dioses

Cinema

Asiàtic


Programació Gener 2010

1 Dv

2 Ds

3 Dg Música Caixa Tarragona Música Valsos i Polques, 20 h Cambrils

Exposició

Fins al 7 de març de 2010

Egipte

El pas a l’eternitat Sala d’Exposicions Caixa Tarragona. Higini Anglés, 5. Tarragona

4 Dl

Música Caixa Tarragona Música Valsos i Polques, 20.30 h Tortosa

5 Dm 6 Dx

7 Dj

8 Dv

9 Ds

10 Dg

Patrocinador oficial

Espectacle Matins en família Súper Nova Tapeplas, 12 h

11 Dl 12 Dm 13 Dx 14 Dj 15 Dv 16 Ds 17 Dg Cinema per a gent gran El crepúsculo de los dioses, 17 h

Música Les entitats a l’Auditori Concert a benefici d’Intermon Oxfam: Cor Gospel de Gràcia, 18.30 h

Cinema Asiàtic El bosque de luto, 20 h

Exposició 39è Concurs de Fotografia Trofeu Cèsar August. Inauguració, 20 h

18 Dl 19 Dm 20 Dx 21 Dj 22 Dv 23 Ds 24 Dg Cinema Asiàtic Ponyo en el acantilado, 20 h

www.caixatarragona.com

Edita: FUNDACIÓ CAIXA TARRAGONA

Música Tarragona Estrena Pixi Dixi Band, 19 h

25 Dl 26 Dm 27 Dx 28 Dj 29 Dv 30 Ds 31 Dg Cinema Asiàtic El último viaje del juez Feng, 20 h

Aquesta publicació s’ha imprès sobre paper reciclat sense clor i sense blanquejants òptics. Homologació internacional The Blue Angel, Nordic Swan i NAPM

Actuació Les entitats a l’Auditori Esbart Dansaire de Tarragona, 18.30 h

Gener 2010


Exposició Fins al diumenge 7 de març de 2010

Egipte

Activitats

Activitats complementàries de l’exposició

El pas a l’eternitat A través d’un centenar de peces de l’antic Egipte es fa palès com els egipcis van intentar superar al llarg dels segles les barreres de la mort i garantir-se l’eternitat. Entre tombes, rituals, mòmies, i aixovars funeraris discorre aquesta exposició junt amb les 55 reveladores fotografies del descobriment de la tomba de Tutankhamon i una maqueta de la tomba del famós faraó. Nova aposta de la Fundació Caixa Tarragona pels temes històrics, amb l’objectiu, un cop més, d’apropar els temes d’interès universal a tot tipus de públic. Entrada lliure. De dilluns a diumenge. Horari de visita: De 10 h a 14 h i de 17 h a 21 h.

Tots els dissabtes, 19 h: Visites guiades obertes al públic. Dissabtes 30 de gener i 28 de febrer de 2010, 19 h: La visita es complementarà amb una explicació en llenguatge de signes per a persones sordes.

Els escolars visiten l’exposició. Tallers de joieria i momificació.

INFORMACIÓ: 977 299 360

La Fundació Caixa Tarragona ha preparat visites guiades per a centres educatius i col·lectius, acompanyades de material pedagògic específic per als diferents nivells. En aquesta ocasió, els escolars porten a terme (en funció de l’edat) un taller de joieria o un de momificació.

Sala d’Exposicions Caixa Tarragona Higini Anglés, 5 Tarragona

Els centres escolars han de concertar la visita prèviament, trucant al telèfon 977 220 516. Totes les visites guiades són gratuïtes.


Exposició

Caixa Tarragona Música Cicle de concerts a diverses poblacions per donar a conèixer els gèneres i formats musicals.

Valsos i Polques 39è Concurs de Fotografia

Trofeu Cèsar August Del dimarts 12 de gener al dijous 28 de febrer de 2010. Acte d’inauguració i lliurament de premis: Dimarts 12 de gener, 20 h.

L’Agrupació Fotogràfica de Tarragona convoca un any més el Concurs de Fotografia Trofeu Cèsar August. La mostra consta de 30 fotografies escollides entre les finalistes de l’esmentat certamen, que arriba a la 39a edició.

Vestíbul de l’Auditori Caixa Tarragona Pere Martell, 2 Tarragona

Entrada lliure Horari de visita: De 9 h a 21 h, de dilluns a divendres.

Camerata XXI

A Europa central, les dates de Nadal s’associen als concerts de valsos i polques, una tradició que s’ha sabut exportar amb èxit gràcies a la qualitat i la frescor d’aquesta música d’origen popular. Una música que arriba de lluny, però que per Nadal sentim ben a prop. Diumenge 3 de gener de 2010, 20 h, Cripta de l’Ermita de la Verge del Camí. C/Verge del Camí, 34. Cambrils Dilluns 4 de gener de 2010, 20.30 h, Teatre Felip Pedrell. Passeig de Ribera, 11. Tortosa

Recollida d’invitacions a les oficines de Caixa Tarragona de la població de cada concert.

Música


Cinema

Cinema Asiàtic 2010

Cinema

Ponyo en el acantilado

Dimecres, 20 de gener, 20 h

Hayao Miyazaki. VOSE

Sosuke, un nen de cinc anys, viu al capdamunt d’un penya-segat. Un matí, mentre jugava a la platja rocosa que hi ha sota casa seva, es troba un peixet de colors anomenat Ponyo, amb el cap atrapat dins d’un pot de melmelada. Sosuke el rescata i el guarda dins del seu cub verd de plàstic. Ponyo i Sosuke senten una fascinació mútua. Ell li diu: “No et preocupis, et protegiré i et cuidaré”. El pare de Ponyo, Fujimoto, que en altres temps va ser humà i ara és un bruixot que viu en les profunditats de l’oceà, l’obligarà a tornar amb ell.

Dimecres, 13 de gener, 20 h

El bosque de luto Naomi Kawase. VOSE

Gran premi del Jurat, Festival de Cannes.

Auditori Caixa Tarragona Pere Martell, 2 Tarragona

Machiko treballa en una petita residència d’avis on manté una estreta relació amb Shigeki, un dels residents que porta trenta anys vidu. Després de la celebració de l’aniversari de Shigeki, Machiko decideix acompanyar-lo en el camí que ha de realitzar per a acomiadar-se de la seva difunta dona, abans que ascendeixi al món de Buda des del bosc del dol. Per arriba-hi han de conduir per una llarga xarxa de carreteres secundàries de paisatges pacificadors. La mala sort els deté en una cuneta amb el cotxe avariat. Aquest fet els farà emprendre junts un viatge de descobriment. Entrada-donatiu de 2 euros. Es podran comprar anticipadament a la Sala d’Exposicions de Caixa Tarragona (c/ Higini Anglès, 5. Tarragona).

El último viaje del juez Feng Liu Jie. VOSE

A la Província de Yunnan, al sud-est de la Xina, un tribunal ambulant recorre els sinuosos camins de la gira anual. El vell Feng és el jutge. La seva secretària, Yang, és a punt de jubilar-se. Els acompanya el jove jutge Ah-Luo, que no havia fet mai una gira. Un cavall vell transporta la insígnia nacional, els expedients i totes les seves coses. La recaptació íntegra d’aquest cicle musical s’agregarà al Programa Tu Ajudes, mitjançant el qual els clients de Caixa Tarragona decideixen directament la col·laboració amb centenars d’entitats.

Dimecres, 27 de gener, 20 h Premi Horizontes. Pel.lícula revelació.

Pròxima projecció: Dimecres, 3 de febrer, 20 h

Rain dogs. Yuhang Ho. VOSE


Cinema

Infantils

Matins en família 2009-2010 Diumenge, 10 de gener, 12 h

Tapeplas

Kexev Kezev. L’oïda és un sentit. Escoltar, un art.

Un ballarí de claqué i un percussionista conviden a viatjar pel món del ritme, tot trobant cultures, èpoques, personatges i emocions. Diumenge, 7 de febrer 2010, 12 h Kexev Kezev és un espectacle íntim per a tots els públics, on s’introdueix al públic la sensibilitat rítmica. Al final de l’espectacle, el públic descobreix Mundo Mandarina Diumenge, 7 de març 2010, 12 h que el ritme es reflecteix en tothom i que la sensibilitat cap al ritme de l’altre és la base en l’art d’escoltar. El cau de l’Unicorn Pròximes actuacions:

Diumenge, 11 d’abril 2010, 12 h

Marcel Gros

Entrada gratuïta per als titulars de la Llibreta Súper Nova + 2 acompanyants. Auditori Caixa Tarragona Pere Martell, 2 Tarragona

Entrada-donatiu de 2,5 euros. Venda d’entrades: Sala d’exposicions de Caixa Tarragona (C/ Higini Anglès, 5). Per a la recollida d’entrades gratuïtes caldrà presentar la llibreta Súper Nova de Caixa Tarragona. La recaptació íntegra d’aquest cicle s’agregarà al Programa Tu Ajudes, mitjançant el qual els clients de Caixa Tarragona decideixen directament la col·laboració amb centenars d’entitats.

Cinema per a gent gran

Pel·lícules inoblidables en blanc i negre

El crepúsculo de los dioses

Dimarts, 12 de gener 2009, 17 h

1950. Billy Wilder

La tràgica història d’una antiga estrella del cinema mut que pretén recuperar l’esplendor perdut a través d’una nova pel·lícula. El guió escrit per ella és corregit i revisat per un mediocre escriptor carregat de deutes, que viu refugiat a la mansió de l’artista. És un retrat crític de Hollywood i de com són engolides les seves criatures, actors que viuen ancorats en el passat i instal·lats en un món que poc o res té a veure amb la veritable realitat.

Pròximes projeccions: Dimarts, 9 de febrer 2010, 17 h

Luz que agoniza Dimarts, 9 de març 2010, 17 h

Sólo ante el peligro Dimarts, 13 d’abril 2010, 17 h

La noche del cazador Dimarts, 11 de maig 2010, 17 h

Doce hombres sin piedad

Entrada gratuïta per als integrants del col·lectiu Gent Sènior (majors de 60 anys que cobren pensió domiciliada a Caixa Tarragona) + 1 acompanyant. Entrada-donatiu: 1’5 euros. Venda d’entrades: Sala d’Exposicions de Caixa Tarragona (c/ Higini Anglès, 5). Per a la recollida d’entrades gratuïtes caldrà presentar el DNI o la llibreta de Caixa Tarragona.

Auditori Caixa Tarragona Pere Martell, 2 Tarragona


Música

Diumenge, 24 de gener, 19 h

Tarragona Estrena Jazz. Hivern 2010

Obra Social Caixa Tarragona

Pixi Dixi Band

La Fundació TOPROMI inaugura un nou magatzem

El gener del 1995 es presentava la Pixi Dixi Band com la primera banda de dixieland de les nostres comarques. Ara quinze anys després es troben per celebrar-ho i compartir una estona amb el jazz més tradicional. I quina millor manera que acompanyats de les Tuxedo Chicks i les M&T Tap!.

La Fundació TOPROMI, de l’Obra Social de Caixa Tarragona, ha inaugurat un nou magatzem per tal de donar una resposta adequada a l’augment de producció del Centre Especial de Treball.

Quinze anys de Dixieland amb D.O.!!! Pròximes actuacions: Diumenge, 28 de febrer 2010, 19 h

Underwater Funk Experience

Tribut a Maceo Parker Diumenge, 28 de març 2010, 19 h

Big Band Aula de Music’s Camp de Tarragona

Tribut a Frank Sinatra

Auditori Caixa Tarragona Pere Martell, 2 Tarragona

Ritme, vitalitat, energia... El jazz de Nova Orleans es fon amb l’expressivitat de la veu i el ritme de claqué per crear un espectacle que ens porta de l’espontaneïtat dels orígens a les versions més càlides i properes al swing. Tres meravelloses veus, quatre ballarines vibrants i el so d’una banda ja consolidada en el jazz més genuí. Entrada-donatiu: 2’5 euros. Es podran comprar anticipadament a la Sala d’Exposicions de Caixa Tarragona (C/ Higini Anglès, 5. Tarragona). La recaptació íntegra d’aquest cicle musical s’agregarà al Programa Tu Ajudes, mitjançant el qual els clients de Caixa Tarragona decideixen directament la col·laboració amb centenars d’entitats.

Actualitat.

Aquest nou magatzem és un element decisiu per poder fer un salt en la capacitat productiva del centre. La nova dotació permetrà adquirir major nombre de compromisos i satisfer de manera òptima les necessitats dels clients, empreses i entitats a les quals s’ofereixen els productes i serveis. El Centre Especial de Treball de la Fundació TOPROMI-Caixa Tarragona funciona com una eina d’integració social, d’autoestima personal i de normalització dels treballadors discapacitats que en formen part. Més informació: http://www.topromi.com/


Activitats a l’Auditori

Les entitats a l’Auditori

Auditori Caixa Tarragona Pere Martell, 2 Tarragona

Diumenge, 17 de gener, 18.30 h

L’Agenda d’Activitats a casa

Concert Cor Gospel de Gràcia A benefici d’Intermon Oxfam

El Cor de Gospel de Gràcia ofereix un ampli repertori que conté Negro Espirituals i cançons Gospel. Darrerament ha participat al Festival de Jazz de Terrassa i al Festival de Córdoba (Argentina), i ha actuat amb solistes i grups com Emmanuel Djob, Barcelona Jazz Orquestra, Ignasi Terraza i Rachel Ratsizafi. El seu director és Daniel Alonso. La recaptació íntegra d’aquest concert es destinarà al projecte “Aigua per a reg i seguretat alimentària a l’Equador”, impulsat per Intermon Oxfam, i que té per objectiu contribuir a la reducció de la pobresa. Organitzen: Intermon Oxfam i Fundació Caixa Tarragona. Entrada lliure, aforament limitat.

Si vol rebre l’Agenda d’Activitats, si us plau, ompli aquest formulari i enviï’l a: Fundació Caixa Tarragona, Higini Anglès, 5 - 43001 Tarragona Nom i cognoms: Data de naixement: Carrer: Codi postal: Telèfon:

Població: Telèfon mòbil:

Les meves aficions :

Dissabte, 30 de gener, 18.30 h

Esbart Dansaire de Tarragona Les seccions més joves de l’Esbart Dansaire de Tarragona ofereixen l’espectacle Retalls, un conglomerat de danses populars de les nostres terres i altres coreografies d’arrel popular.

-Art -Exposicions -Música -Cinema -Dansa -Teatre -Literatura i poesia

-Fotografia -Patrimoni -Educació -Innovació -Salut -Ciència i Medi Ambient -Història

Signatura:

L’acompanyament musical anirà a càrrec del grup de música tradicional Faktoria Folk. Organitzen: Esbart Dansaire de Tarragona i Fundació Caixa Tarragona. Entrada lliure, aforament limitat.

També li podem enviar l’Agenda per correu electrònic.

Fundació Caixa Tarragona informa de l’existència d’un fitxer de dades de caràcter personal al qual s’incorporaran les dades de la persona que subscriu el present document, conjuntament amb les facilitades per ella en altres comunicacions i les que l’entitat obtingui o hagi obtingut de registres públics o altres fonts legalment admeses, i les que de totes aquestes es derivin. Aquest fitxer, el responsable del qual és la Fundació Caixa Tarragona, té com a finalitat permetre el tractament i la gestió necessària per lliurar-li informació dels actes organitzats per la Fundació. Les dades personals, incorporades en el fitxer, estan protegides amb els mitjans i sistemes tècnics necessaris per preservar la seva confidencialitat i evitar la seva pèrdua, alteració o accés no autoritzat, amb els nivells de seguretat legalment requerits. Fundació Caixa Tarragona queda expressament autoritzada per cedir les seves dades personals amb la finalitat abans expressada a Caixa d’Estalvis de Tarragona, NIF G-43003938 amb domicili a efectes de notificacions a Plaça Imperial Tàrraco, número 6, 43005 Tarragona. L’interessat podrà exercir els drets d’accés, informació, rectificació i cancel·lació i a oposar-se a la seva cessió en els termes legalment establerts. Per l’exercici d’aquests drets podrà dirigir-se a Fundació Caixa Tarragona, carrer Higini Anglès, número 5, 43001 Tarragona.


FINS AL 31 DE GENER

decidits a ajudar

més que mai! Tu Ajudes 2010 ha començat. Per quarta edició consecutiva, l’Obra Social de Caixa

Tarragona la decideixen els seus clients. L’any passat, 61.303 clients van donar suport a més de 700 projectes de diferents entitats. Aquest any, estem decidits a ser-ne molts més.

Tens un projecte? Si ets membre d’una entitat i vols participar, presenta’l a:

www.caixatarragona.com/tuajudes Convocatòria oberta fins al 31 de gener

Agenda Caixa Tarragona Gener 2010  

Agenda Caixa Tarragona Gener 2010