Page 1

w w w. e n t e r t a i n m e n . s e • i n f o @ e n t e r t a i n m e n . s e

Vi söker körsångare !

K

om till vår introduktionskväll den 31 januari 2011 kl 19.00, Årsta Teater, Årsta Torg Vi vill bli större och bättre. Och ännu mer välklingande. Med hjälp av dig?

Foto. David Wagner, Rita Risberg, Lennart Gullberg


Kom och sjung med oss The EntertainMen är en kör av enbart män. Vi sjunger mestadels fyrstämmig a cappella. Alltså stämsång utan ac­kompanjemang. En stor del av arrangemangen är i det som kallas Barbershop Style. (se nedan) Till den sångstilen hör just ”könsuppdelning” dvs killar och tjejer var för sig. Större och bättre The EntertainMen är en av landets äldsta och mest framgångsrika körer i denna sångstil. Nu vill vi bli bättre och större. Vi söker duktiga sångare. Personer som vill vara med och utvecklas som sångare, tillsammans med oss – och som är villiga att satsa på den utvecklingen. Show ... Vi försöker alltid leva upp till vårt namn. Vi ser därför alltid till att det visuella intrycket förstärker upplevelsen av vår sång – genom en inlevelse med hela kroppen, inte bara stämbanden. Det är vad vi är kända för. Vilket i sin tur leder till att vi är flitigt anlitade vid olika typer av evenemang. ... konserter ... Sedan 1993 är The EntertainMen ena halvan av Stjärnjulkören. Kören formeras varje höst tillsammans med systerkören Rönninge Show Chorus. Stjärnjulkören är kärnan i Stock­holms mest spektakulära julkonserter – Stjärnjul. Läs med på www.stjarnjul.se. ... och tävling En komponent i att sjunga Barbershop Style är att man kan tävla. Under mycket noga specificerade regler och för högt kvalificerade domare. Tävlandet är ett sätt att mäta vår utveckling och ”kontrollera” vår kvalitetsnivå. The EntertainMen har, genom åren, tävlat mycket framgångsrikt.

info@entertainmen.se • www.entertainmen.se

Det är roligare att ha framgång The EntertainMen har vunnit Nordiska Mästerskapen 12 ggr, kommit 2:a 9 ggr, tävlat i EM 3 ggr (som bäst en 2:a-plats) och i VM 5 ggr (som bäst på 9:e plats). Kören har betalda uppdrag i genom­snitt varannan månad. Vi var de enda artisterna vid kungens privata 60-årskalas, vi var specialin­ bjudna gäster i Talang 2008, Idrottsgalan 2009 och Melodifestivalfinalen 2005. Så blir du medlem Kom och sjung, på måndagar. Du får tillgång till noter och mp3-filer med din stämma. Efter några veckor får du sjunga sången du övat, tillsammans med några som sjunger övriga stämmor. Gillar musikkommittén vad den hör blir du medlem i The EntertainMen. Vi ska inte sticka under stol med att det krävs arbete att ligga på topp. Du kommer att behöva öva hemma under veckan. Det räcker inte med att bara gå till repetitionerna varje måndag. Barbershop? Barbershop är en sångstil, sjungen fyrstämmigt a cappella i kör eller kvartett. De fyra stämmorna kallas i barbershop tenor, lead, bariton och bas. Tenorstämman ligger högst och passar för den som sjungit förstatenor i en ”vanlig” kör. Skillnaden är att i barbershop har tenoren inte melodi­stämman, utan ligger på toppen av ackordet och ”glimrar”. Leadstämman har oftast melodin och passar för de som sjungit första- eller andra­ tenor. Leadstämman är den drivande och den som de andra stämmorna harmonierar kring. Baritonstämman har lite andra, speciella krav. Den sjunger oftast de toner som behövs i ackorden för att det ska ”låta barbershop”. Stämman passar dig som sjungit andratenor. Basstämman är den lägsta stämman och passar för de som sjungit första- eller andrabas. Basstämman bildar tillsammans med leadstämman stommen i ackorden.

Börja sjunga i The EntertainMen  

Kom till introduktionskväll den 31 januari 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you