Page 17

FESTA DE LA VERGE DE LA BONA MORT Antecedents històrics de la Festa

Conta Amador Griñó, que segons un document del 30 de novembre de 1714, es té constància que en eixa data, ja es festejava a Quart de Poblet la Verge de la Bona Mort.

El sentit a la devoció a la Verge de la Bona Mort

Per què de la devoció a la Mare de Déu de la Bona Mort? La Mare és per a totes les persones el símbol del bé, de la bondat, de la pau, de l’alegria i de totes les qualitat bones de les persones. La Mort és per als cristians un trànsit entre la vida terrenal, i la vida eterna. La primera està plena d’injustícies, dolors, malalties, però també una oportunitat de fer el bé, de ser solidari, de ser just, de defensar al dèbil front al poderós, de fer del treball honrat el teu únic mitjà de vida. La vida eterna és la recompensa que dona Déu a les persones pel seu pas per la terra i que la qualitat d’eixa recompensa dependrà de com haja segut el nostre comportament durant la nostra vida. El poble pla està format per persones, i les persones tenim defectes. Es pensa en l'entrada en la vida eterna com un judici de la nostra vida. I es té por perquè pesen molt els nostres pecats. Per això la gent senzilla de Quart s’imagina a la Mare de Déu agafant de la mà la persona en el seu trànsit terrenal/celestial, i portant-la davant de Déu, com si fos la seua advocada. La Mare sempre perdona, i defensarà molt bé els seus fills valorant les seues virtuts i minimitzant els seus defectes. Una advocada tan gran dóna molta pau i fa tindre una Bona Mort.

Les Clavariesses que fan la Festa

Davant de l’advocació de la Verge de la Bona Mort, trenta entusiastes Clavariesses treballen tot l’any per fer-nos gaudir d’un dia ple d’alegria i germanor. Papereta a papereta de loteria, quota a quota, euro a euro, aconseguixen amb el seu esforç el miracle de fer un dia de Festa per a tot un poble. Despertà, missa, mascletà, banda de música, processó, castell, … Moltes gràcies per tot el que ens doneu al poble de Quart de Poblet. Bones Festes 2015 Joan Vicent Espí Villagrasa Quart de Poblet, 25 juliol 2015

Festes Majors Patronals i Populars

17

Festes Majors, patronals i populars de Quart de Poblet, 2015  

Festes Majors, patronals i populars de Quart de Poblet, 2015

Festes Majors, patronals i populars de Quart de Poblet, 2015  

Festes Majors, patronals i populars de Quart de Poblet, 2015

Advertisement