Page 1

PROOF PDF

PT07-QUARES 2/6/12 1:22 PM Pagina 1

PUBLISCOPIE

Quares Retail Fund 2 Vastgoedbeleggingen: een veilige haven voor investeerders Dat Quares een sterke speler op de vastgoedmarkt is, hoeft geen betoog meer. Quares of voluit Quality Real Estate Services verzorgt echter niet al jaren dienstverlening in vastgoed, maar beheert ook vastgoedfondsen en dat voor een totale beleggingswaarde van maar liefst 81 miljoen euro. Op 15 februari lanceert Quares bovendien een nieuw beleggingsfonds, Quares Retail Fund 2, waarmee het de investeerder de mogelijkheid biedt om te investeren in een Luxemburgs winkelcomplex van bijzonder hoog niveau. Een gesprek met een van de partners van Quares, Herman Du Bois, drong zich dus op. Beleggen vereist vandaag, nog meer dan vroeger, vertrouwen in de gekozen producten en dat vertrouwen straalt vastgoed, ook in het actueel minder gunstige macro-economisch klimaat, nog steeds uit. “Ik zou zelfs durven zeggen dat vastgoed voor veel investeerders en beleggers een bijzonder veilige haven is geworden”, opent Herman Du Bois het gesprek. “Vastgoed behoudt zijn waarde en de vraag naar commercieel vastgoed, zoals winkelpanden met een zeer gunstige strategische ligging is nog steeds zeer groot. Dat maakt dat we vandaag vaststellen dat de markt de investeringen in vastgoed bijzonder genegen is en wij spelen met Quares Retail Fund 2 op die vraag in. Het rendement van dergelijk vastgoed is, gezien de geringe leegstand, bijzonder hoog en dat verkleint uiteraard ook het risico voor de investeerder. Ook is dit type investering bijzonder inflatiebestendig, vandaag opnieuw een niet onbelangrijk gegeven. Zo mikken wij op een rendement dat boven de klassieke spaarproducten uitstijgt. Het rendement op het vastgoed is evenwel niet gegarandeerd en afhankelijk van de exploitatieresultaten van de huurders. Quares geeft bovendien persoonlijk advies over het management en de optimalisatie van de vastgoedinvesteringen, zowel vandaag als in de toekomst.”

ligt dat toch even anders. Zo’n investering is bijzonder kapitaalsintensief en daarom hebben wij voor een beleggingsfonds geopteerd. Instappen kan vanaf € 50.000, een drempel die dan weer voor een grote groep investeerders wel opnieuw haalbaar is.” Quares Retail Fund 2 heeft als vastgoedbasis een volledig nieuw winkelcomplex van maar liefst 7000 m2, gelegen in de Luxemburgse gemeente Foetz, goed 15 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Luxemburg. Recht tegenover het complex ligt tevens de grootste CORA-vestiging van de Benelux. “Het is strategisch zeer goed gelegen en de keuze voor een locatie in Luxemburg is ook niet toevallig”, onderlijnt Herman Du Bois. “De koopkracht in het Groothertogdom ligt nog hoger dan in ons land en dat is voor dergelijke projecten niet onbelangrijk. We kennen vandaag ook de invulling van het complex en die is net als de locatie van topniveau. De referentiehuurder is Rackstore, een megashop waarin diverse merken samen huizen. Daarnaast zijn er de bekende keten Veritas, de dameswinkel Lola & Liza en de Italiaanse pastaketen Giovanni Rana. Alle voornoemde bedrijven hebben bovendien huurcontracten van 10 tot maar liefst 15 jaar en dat is meteen een garantie voor de continuïteit.”

Op de vraag waarom Quares koos voor een fondsenstructuur voor Quares Retail Fund 2 is het antwoord van Herman Du Bois ook heel duidelijk. “Heel wat mensen die aan vastgoed denken, kunnen individueel best een tweede woning of een pand aan de kust aankopen, maar voor de participatie in een volledig winkelcomplex

Wat u moet weten over Quares Retail Fund 2: Vastgoedwaarde: € 25.800.000

Inschrijfperiode: tot 15/03/2012

Op te halen converteerbare obligatielening: € 6.000.000

Uitkering: 2x per jaar

Minimum participatie: € 50.000

Quares Retail Fund 2 is niet onderworpen aan de controle van FSMA

Looptijd: 8 jaar + 2 jaar

Meer info vindt u op www.quares.be en www.qrf2.be

Artikel Trends  

Artikel Trens 16/02/2012

Artikel Trends  

Artikel Trens 16/02/2012