Page 1

Ben je er klaar voor? Voordat je aan de opleiding begint, krijg je een sportmedisch onderzoek. Er wordt gekeken naar een aantal medische en lichamelijke aspecten. Zo ontdek je of je aan de opleiding kunt deelnemen.

Je gaat ervoor! Tijdens de opleiding sta jij als toekomstig vakman of –vrouw centraal. Behalve dat je je specialiseert in de door jouw gekozen vakrichting, leer je ook probleemoplossend denken, intensief samenwerken en hoe je goed in conditie blijft.

Avontuurlijk werk Na de opleiding kun je kiezen voor een avontuurlijke baan bij Defensie of een standaard baan! Ga je voor Defensie, dan word je intern verder opgeleid bij het krijgsmachtdeel van je keuze. Je gaat jezelf ontwikkelen in je nieuwe werkomgeving.

Goede kans

Militairen voor de klas Tijdens de opleiding word je onder andere begeleid door professionals van Defensie. Zij hebben hun strepen verdiend in de praktijk en delen deze ervaring met jou. Gedurende de opleiding ben je zowel praktijk- als vakgericht bezig, je sport veel en werkt hard aan je persoonlijke ontwikkeling. Iedere week groei je verder in de door jouw gekozen vakrichting.

Ondanks de doorgroeimogelijkheden kan het zijn dat je na een aantal jaren besluit Defensie te verlaten. Dankzij je civiele vakopleiding en werkervaring heb je dan een prima basis om een nieuwe baan buiten Defensie te vinden. Afhankelijk van de werkervaring en vakrichting kun je terecht in diverse sectoren binnen het bedrijfsleven of de overheid. Kijk voor meer informatie op

stoersteopleiding.nl

Baangarantie Ben je geslaagd voor de opleiding? Dan heb je een grote kans op een baan bij de marine, landmacht of luchtmacht! Bovendien krijg je maximale vrijstelling voor je toekomstige interne vakopleiding bij Defensie.

Opleidingsduur Niveau

Opleiding

Beroepspraktijkvorming

2

18 - 24 maanden

15 - 20 weken

3

30 – 36 maanden

25 – 30 weken

April 2010

De stoerste opleiding ooit


Geen standaard opleiding De opleiding Veiligheid & Vakmanschap bereidt je voor op een baan bij Defensie. Je maakt kennis met de Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, én Koninklijke Luchtmacht. Veiligheid & Vakmanschap is niet zomaar een MBO opleiding, zo zijn militaire professionals je begeleiders, loop je stage op een marineschip en is je introductiebivak op een kazerne.

“Mijn huiswerk is zwaarder dan ik dacht!”

Ter land, ter zee of in de lucht? In de eerste maanden van de opleiding maak je kennis met de marine, landmacht en luchtmacht. Een spannende periode. Hier ontdek je welke vakrichting het beste bij je past. Tijdens de beginperiode krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde en militaire vaardigheden. Naast lessen op het ROC volg je de beroepspraktijkvorming bij het krijgsmachtdeel waarvoor je hebt gekozen. Zo kun je vast proeven aan het werken en leven als vakman of –vrouw in een militaire omgeving.

Vakrichtingen Je kunt Veiligheid & Vakmanschap volgen bij diverse ROC’s in Nederland. Je volgt een beroepsopleiding op niveau 2 of 3. Afhankelijk van het ROC bij jou in de buurt kun je kiezen uit verschillende vakrichtingen. Ben je geïnteresseerd in de marine? Kies dan de vakrichting Maritiem. Voel je meer voor de landmacht of het Korps Mariniers, ga dan voor de vakrichting Grondgebonden optreden. Bij de luchtmacht kan je ondermeer terecht voor Mechatronica. Verder kun je kiezen uit Bedrijfsautotechniek, ICT, Logistiek, Zorg en Bouw.

Veiligheid en Vakmanschap  

Leaflet over de opleiding Veiligheid en Vakmanschap