Page 1

dé Weekkrant Apeldoorns Stadsblad

ALTIJD ACTUEEL: DEWEEKKRANT.NL

andre’s mode Op de gehele collectie effen blousen

We hebben een regeling getroffen voor de kinderen, maar hoe doen we dat nu financieel?

20% korting

Apeldoorn-Dieren (0313 655 397) • Vraag ons gratis boekje aan op scheidingsplanner.nl

Voldoende gratis parkeergelegenheid De koffie staat voor u klaar

1e Wormenseweg 75 Apeldoorn, tel. 055-5332527

Informatieavond ONTDEK

AVENTUS!

2 juni 18.00 - 20.30 uur Kijk voor de juiste locaties op www.aventus.nl

002HAH

Mediq Apotheek Apeldoorn-Zuid Schubertlaan 2, Apeldoorn, 055 533 21 54

Woensdag 26 mei 2010 - Pagina 2

‘We gaan kant van absurde humor op’ DOOR BERT NIJENHUIS

APELDOORN - Leo Alkemade en Roel Bloemen leerden elkaar in 1999 kennen op de Koningstheaterakademie in Den Bosch, maar hadden het eerste half jaar geen enkel contact met elkaar. ,,Ik vond hem een rare vogel en hij mij", blikt Alkemade terug. Toen een docent ze bij elkaar zette bleek er een gouden koppel te ontstaan. Een half jaar later wonnen ze hun eerste grote theaterprijs. Tien jaar later is het cabaretduo alweer toe aan zijn vijfde programma dat 10 juni uitgeprobeerd wordt in de Apeldoornse Gigant. ,,Al vind je een scène zelf nog zo mooi, of het echt goed is merk je pas aan de reacties van het publiek", schetst Alkemade het belang van try-outs. ,,Al zegt een uitzinnig publiek ook niet alles. De eerste try-out was een groot succes, maar de avond erna werden we met de neus op de feiten gedrukt. We hebben er gelijk een paar scènes uitgegooid." Wat nu nog 'Alkemade en Bloemen Proberen uit' heet, is volgend seizoen in de theaters te zien als 'Je moet niet alles geloven wat Gemma zegt'. Alkemade: ,,Onze eerste voorstelling was vooral fysiek, de tweede absurdistisch de derde ging de toneelkant op. Nu gaan we weer de kant van de absurde humor op. Zo hebben we een scène waarin een man met een raket staat te tanken bij een benzinepomp of het de normaalste zaak van de wereld is. Het publiek komt bij ons in een soort cartoon terecht." Alkemade als Bloemen dragen dagelijkse een boekje bij zich waarin invallen worden genoteerd. ,,Daar gaan Roel en ik over brainstormen. Repeteren doen we alleen als onze regisseur Paul van der Laan erbij is. Hij schrijft op wat goed is en wat niet. Het begint met een klein ideetje, bijvoorbeeld dat ik Roel vertel dat hij niet langer mijn beste vriend is. Vervolgens gaan we improviseren." De fysieke en absurdistische voorstellingen van Alkemade en Bloemen doen terugdenken aan de tijd dat Waardenberg en De Jong de theaters onveilig maakten. ,,Een compliment, al hebben we hun werk pas na onze eerste voorstelling leren kennen. Een van onze scènes, waarbij ik Roel steeds herhaal, bleek exact hetzelfde als een stukje uit hun programma. Die hebben we dus maar geschrapt." Het grote publiek kent Leo Al-

Stotteren Jan Jaap van der Wal beklaagde zich onlangs over de overdaad aan cabaret, die het vak kapot zou maken. ,,Ach, het kaf scheidt zich vanzelf van het koren", relativeert Leo Alkemade. ,,Bovendien bevinden wij ons niet in de positie daar iets van te vinden. Wij spelen niet in de grote schouwburgen, zoals iemand waarmee we vroeger veel speelden: Guido Weijers." Waar Weijers het publiek geregeld bij zijn voorstelling betrekt, laten Alkemade en Bloemen dergelijke interacties achterwege. ,,Anderen, Dolf Jansen bijvoorbeeld, zijn daar meester in. Ik zou waarschijnlijk gaan stotteren. Nee, bij ons kan de eerste rij rustig achterover leunen." kemade vooral als Robbie uit de succesvolle televisieserie en film 'Shouf Shouf Habibi'. ,,Er zijn plannen voor een tweede film. Volgens mij is er wel een keer genoeg Shouf Shouf, al mogen ze me altijd bellen. Het is leuk om af en toe iets voor radio of televisie te doen. Al is dat zeker niet omdat ik soms los van Roel wil werken. Samen schrijven we bijvoorbeeld ook voor Spijkers met Koppen. Daarbij kunnen we met de actualiteit aan de slag, terwijl we in het theater vooral tijdloos proberen te zijn." Wie wil weten hoe tijdloos dat is, kan donderdag 10 juni vanaf 20.15 uur in Gigant terecht.

KLIK EN REAGEER

Tip of suggestie? Ga naar onze Shoutbox! KLIK & LEES WWW.APELDOORNSSTADSBLAD.NL

Huisdier verdwenen? wekelijks staat de lijst met vermiste huisdieren op onze website. WWW.APELDOORNSSTADSBLAD.NL

Wat gaan we vandaag eten? Kies voor het recept van de dag!


dé Weekkrant Apeldoorns Stadsblad

ALTIJD ACTUEEL: DEWEEKKRANT.NL Dynamo niet in Champions League APELDOORN - SV Dynamo Apeldoorn komt komend seizoen niet uit in de Champions League. Deelname aan het toernooi kost teveel geld, zo vindt het bestuur van de volleybalclub. Doordat Zadkine.Nesselande geen gebruik maakt van het recht om zich in te schrijven voor de Challenge Cup, belandt deze plek bij de Apeldoornse verenging. Voor de ambitieuze club is dit een grote sportieve teleurstelling. Na een geweldig seizoen, waarbij zeer tegen de verwachting in de beker en de nationale titel werd gepakt, wilde de club niets liever dan zich laten zien op het hoogste Europese niveau. Er is door het bestuur hard gewerkt om de afgelopen twee weken de middelen wel bij elkaar te krijgen om deze uitdaging aan te gaan. Ook waren er positieve gespreken met de Nevobo en Unicem Media om mee te participeren. Maar de hoge eisen en kosten waren de bottleneck om tot deze beslissing te komen. Het bestuur vond het financieel niet verantwoord om deel te gaan nemen aan de Champions League, zo laat een woordvoerder van Dynamo weten.

Woensdag 26 mei 2010 - Pagina 3

In verband met vertrek naar China, een

doktersassistente gezocht voor 18 uur per week, in duobaan met de huidige assistente. Voor informatie www.dokterhoffmans.nl Uw sollicitatiebrief + CV kunt u richten aan: CFM Hoffmans ,Graaf van Lijndenlaan 5 7316 EG Apeldoorn

www.humanistischverbond.nl Afdelingsecretariaat: (055) 542 09 58

Op zoek naar de juiste man of vrouw?

055 - 844 54 55

(mevr. Hortensius)

Eén van de belangrijkste zaken in het leven is het vinden van een fijne relatie. Ik help u daarbij middels persoonlijke bemiddeling. 3 van de 4 slaagt!

WWW.MENS-EN-RELATIE.NL Erkend AVR/Geschillencommissie/Bekend van de radio

SCHUIFBARE TERRASOVERKAPPING

Eglantierlaan deels afgesloten

De fysieke en absurdistische voorstellingen van Alkemade en Bloemen doen terugdenken aan de tijd dat Waardenberg en De Jong de theaters onveilig maakten.

'Na een uur gaan ze stralend de deur uit' VERVOLG VOORPAGINA Voorafgaand aan de verwendag houdt de stichting een infodag voor beautyprofessionals die gratis verwenbehandelingen geven op Viva la Donna Day. Dan worden er workshops en presentaties gehouden, bijvoorbeeld over het omgaan met (ex)kankerpatiënten en het organiseren van een succesvolle verwendag. Wendy van Kesteren is schoonheidsspecialiste. ,,Bij mij kunnen vrouwen op deze dag terecht voor een reinigende behandeling, een gezichtsmassage, een maskertje en desgewenst krijgen ze een complete visagie. Na een uur gaan ze stra-

lend de deur weer uit." Op de website van Viva la Donna staan de deelnemende bedrijven aan de verwendag ingedeeld op postcode en op branche. Viva la Donna zet zich in voor alle vrouwen die de diagnose kanker hebben gehad, ongeacht de vorm van kanker of het jaar waarin de diagnose is gesteld. Corinne de Haas heeft de stichting opgericht, omdat zij na haar behandelingen tegen kanker belangrijke nazorg miste. De stichting is uitgegroeid tot een professionele organisatie die aandacht vraagt voor nazorg na de diagnose kanker. Meer info: 06-51905767, vankasbeautysalon.net.

APELDOORN - Werkzaamheden aan de Eglantierlaan en het Violierenplein zijn gisteren (dinsdag) van start gegaan. De Eglantierlaan wordt hiervoor deels afgesloten. Winkelcentrum Eglantier wordt uitgebreid en vernieuwd. De gemeente zorgt hierbij voor de aanpak van de openbare ruimte. De herinrichting van de Eglantierlaan bestaat uit de aanleg van een nieuw riool, nieuwe parkeervakken in de middenberm en nieuwe rijbanen en voet- en fietspaden. Als laatste wordt nieuwe verlichting en beplanting aangebracht. Op het Violierenplein wordt de riolering vervangen en een nieuwe toegangsweg naar het plein met parkeerplaatsen aangelegd. De bestaande verharding wordt opnieuw aangebracht. In het winkelcentrum zelf zijn inmiddels ook werkzaamheden gestart voor het aanleggen van een nieuw riool. Het werk wordt in fasen opgedeeld en er komen omleidingroutes. Op deze manier blijven de Vedelaarshoeve, Kunstenaarshoeve en het winkelcentrum bereikbaar, zo meldt de gemeente.

Unieke vaste- en schuifbare terrasoverkapping Bij aanschaf van een Ittalum terrasoverkapping ontvangt u gratis verlichting Vraag naar de voorwaarden bij uw officiële ittalum dealer

Ambiance Zonwering Apeldoorn Europaweg 216, Apeldoorn T (055) 534 50 52

www.ittalum.nl

Hobbybeurs VOA APELDOORN - Met een hobbybeurs laten de leden van de Vereniging Oud Apeldoorn (VOA) zien waar zij zich in hun vrije tijd mee bezighouden. De beurs wordt gehouden op zaterdag 29 mei in de recreatiezaal en de hal van het verzorgingscentrum De Veenkamp aan de Gemzenstraat. Het gaat om een scala aan liefhebberijen. Van schilderen tot het maken van kaarten, van de vervaardiging van poppenkleding tot het kralen rijgen en van Liers kant borduren tot machinaal borduren. Niet alleen wordt gedemonstreerd, bezoekers kunnen ook kopen aan de kramen. De hobbybeurs is open van 10 tot 16 uur.

Pollaan 50n Zutphen Tel. 0575 - 544030 Industrieterrein “de mars’’

Interview - ‘We gaan kant van absurde humor op'  
Interview - ‘We gaan kant van absurde humor op'  
Advertisement