Page 1

®

Fresco

NATUURLIJKE KALKVERF MET KLEURNUANCES

VOOR EEN LANDELIJKE OF VERWEERDE UITSTRALING


Badkamer en keuken Fresco is uitermate geschikt om toe te passen in de badkamer en keuken! De verf is op basis van kalk, hierdoor heeft het een ademend karakter en gaat het schimmels en vochtproblemen tegen. Om de kalkverf te beschermen tegen vocht, kun je bijvoorbeaeld de Dead Flat Eco Sealer aanbrengen, dit maakt de verf gemakkelijk afneembaar. Je kunt ook kiezen voor een andere afwerking, zoals met Lime Soap of Italian Wax.

Foto: Iris Floor

Sea Salt

Hop

Oxford Blue

Green Room


Foto: Muk van Lil, styling: Iris Floor

Bison Hair

Cardinal Red

Brown Sugar

Bone


Aanbrengen Kalkverf aanbrengen is heel eenvoudig. Het unieke van kalkverf zijn de kleurnuances en het streperig- of wolkig effect. Om deze bijzonder mooie uitstraling te verkrijgen hoef je geen speciale techniek toe te passen. De kleurnuances zitten in de verf. Benodigdheden: ● Kwast of roller voor de WallPrim Pro ● Pure & Original kalkkwast voor de Fresco ● Pure & Original WallPrim Pro ● Pure & Original Fresco Stap 1. Breng één laag WallPrim Pro aan op de gehele wand. Laat minimaal 4 uur drogen.

Stap 2. Bij meerdere blikken van dezelfde kleur, dienen deze samen gemengd te worden in één grote bak om kleurverschillen te voorkomen. Kijk op het label welke basis de verf heeft. Indien nodig, verdun de verf met water totdat deze de dikte van magere yoghurt heeft, max. 10%. Let op bij de verdunning van XD-basis, verdun deze niet te veel om ongewenste effecten te voorkomen. Zet de kalkverf op met de Pure & Original kalkkwast, in banen, kriskras, of met de druiventros techniek. Werk altijd van een nat vlak in een ander nat vlak. Dus niet eerst de randjes en daarna inkleuren. Laat de Fresco minimaal 8 uur drogen. Stap 3. Zet een tweede laag Fresco op. Doe dit op dezelfde wijze als de eerste laag. Laat de verf minimaal 8 uur drogen.

Stap 4. Optioneel: Na 7 dagen kan de verf afgewerkt worden met bijvoorbeeld de Dead Flat Eco Sealer, Lime Soap of Italian Wax. Zet altijd eerst een testvlak op en lees de technische fiche op de website.


Eigenschappen

Kleurnuances Kalkmat Op basis van natuurlijke kalk Waterbasis Gekleurd met natuurlijke pigmenten Zeer milieuvriendelijk Bevat geen oplosmiddelen Bevat geen VOS 100% mineraal

Foto: Iris Floor

Old Flax

White

Ocre

Ashes


Voor verkooppunten en meer informatie, bezoek www.pure-original.nl Meer inspiratie? Volg ons! facebook.com/PureOriginal

instagram.com/pure_original_paint ISSUU.com/pure-original

Deze folder is verstrekt door:

Pure & Original 2019, v1, art. nr. ######, vormgeving en tekst door Iris Floor, coverfoto door De Potstal, kleur Old Romance

youtube.com/pureandoriginal

De hier verstrekte informatie is algemeen en ter inspiratie. Voor specifieke informatie over o.a. aanbrengen, ondergronden en afwerken, kunt u onze website of verkooppunt raadplegen. Aan deze informatie kunnen geen rechten verleend worden.

Pure & Original Fresco is te koop bij diverse verkooppunten in Nederland en internationaal. Er is altijd wel een dealer bij je in de buurt te vinden!

Product brochure Fresco NL  
New