Page 1

nr.5

Salut,fetelor! Numarul acesta este plin de surprise:interviu ca sa cunoasteti mai bine alte fete,test de personalitate,bancuri,imagini,pagina TV,chestionar‌ Din revista puteti sa aflati mai multe despre Tutankhamon. Inainte sa dati pagina vreau sa va spun sa va distrait cu bancurile,cu imaginile haioase ,cu testul de personalitate.Sper ca toate sa fie captivante.La pagina 11 vreau sa imi trimiteti serialul favorit din cele trei seriale de pe Jetix;la pagina 12 sa completati chestionarul si sa radeti ,caci bancurile si imaginile sigur va vor face sa radeti. Acum,distractie placuta si,daca dati pagina veti putea incepe‌

Cuprins 1

Daca vrei sa apari in revista trimitene o poza cu tine si noi iti vom trimite niste intrebari la care va trebui sa raspunzi.


2……………………………………………………Introducere 3-5……………………………………………………Ce zeita esti? 6-7……………………………………………………Scoala 8……………………………………………………News “shrewd girls”(fetele istete) 9……………………………………………………Cartea frumusetii 10…………………………………………………… Pagina TV 11…………………………………………………… Chestionar 12………………………………………………… Cutia cu rasete Va dau un site frumos: 13………………………………………………….Imagini haioase www.cartoondollemporium.com

Introducere Sper sa va placa acest numar al revistei si sper sa va faca sa radeti aceste glume.Niste lucruri noi pe care le veti invata. Trimite-mi si mie niste idei noi pentru revista ca sa avem tot timpul idei noi.In numarul urmator voi face un concurs de desen la care premiul este ca apari in revista ca un mare desenator.Prima editie va fi cu subiectul de vara. Ce va mai pot spune e ca aflati multe lucruri noi in revista,in fiecare numar. Pgina TV va va conduce in noutatile de la TV,de la Jetix in numarul acesta.Si voi include in fiecare numar la introducere ceva nou.Acum va voi prezenta un joc cu spionaj. Un fel de exercitiu care va va distra sa aflati mai multe despre altii: 1.Inventati-va instrumentele de spionaj 2.Scrieti pe un carnet ce face subiectul ales Avem si reguli ca acest exercitiu sa fie perfect: 1.Nimeni sa nu afle ce faceti voi. 2.Puteti sa alegeti un partener 3.Nimeni sa nu va descopere Acum in continuare va mai spun ceva.Tot la mine trimiteti-mi data nasterii si vetri aparea in revista in luna sau sezonul corespunzator. P.S.:Emailul meu este printess.gabriella@gmail.com Va astept emailurile si ca intrebari de baza trebuie sa raspundeti la una dintre cele trei intrebari sau la toate: 1.Ce te faci cand vei fi mare si de ce? 2.La ce facultate vei merge? 3.Ce crezi despre numarul acesta?

2


Carei zeite grecesti ii semeni? Raspunde sincer la intrebarile de mai jos si vei afla raspunsul la aceasta intrebare. 1. Daca ai avea puteri supranaturale, ai fi: a. "Justitiarul inflacarat" b. "Femeia fanteziilor" c. "Ice-woman" d. protectoarea indragostitilor e. as renunta la puterile supranaturale 2. Iti place sa mananci: a. mancare sanatoasa b. dulciuri gateste iubitul tau e. echilibrat

c. mananca si cei din jurul tau

3. Animalele care va fascineaza sunt: a. cainii b. panterele c. paienjeni, crustacee, etc e. leii

d.ceea ce iti

d. iepurasi, unicorni, etc

4. Niciodata nu ai putea: a. sa fii inselata fara sa te razbuni b. sa fii femeia unui singur barbat pentru tot restul vietii c. sa ce? Sa nu zici niciodata niciodata! d. sa iti inseli iubitul e. sa renunti la cariera 5. O prietenie cu o persoana de sex opus ar fi: a. imposibila. Nu ar fi corect fata de partenerii nostri. b. interesanta... cine stie in ce ar putea degenera? c. grozava! Un nou barbat la orizont! d. un lucru bun. O asemenea prietenie te ajuta sa intelegi cum gandeste sexul opus. e. neinspirata. De ce sa cauti necazul cu lumanarea? 6. Daca ti-ai face un tatuaj, acesta ar reprezenta: a. o balanta b. un trandafir rosu c. o flacara d. o inimioara abstract

e. un desen

7. Daca ar fi nevoie sa te caracterizezi intr-un singur cuvant, acesta ar fi: a. corecta b. seducatoare c. geloasa d. indragostita e. descurcareata 8. Te enerveaza cand: a. esti nedreptatita b. cineva iti spune ca nu poti duce la capat o actiune c. cineva e mai bun decat tine d. esti inconjurata de pesimisti e. esti inconjurata de prosti 9. Cand faci o greseala:

3


a. recunosc si imi cer scuze b. nu gresesc niciodata c. dau vina pe altcineva d. ma simt foarte prost si fac tot posibilul sa repar gresala e. mi se intampla rar sa gresesc, dar stiu sa repar imediat gresala 10. Cei mai multi prieteni ai tai sunt: a. adevarati, dar putini la numar b. barbati e. colegi de birou

c. falsi

d. minunati

11. Incerci sa ii corectezi sau sa ii schimbi pe cei din jurul tau? a. nu b. se schimba singuri pentru a-mi face pe plac c. da d. in niciun caz, ii apreciez asa cum sunt e. nu, cel putin nu in mod constient 12. In relatia de cuplu, esti: a. posesiva b. adorata c. geloasa d. dragastoasa e. in aparenta rece, dar iubesc REZULTATE: Majoritatea de "a" - Zeita care te reprezinta este Nemesis Nemesis era cunoscuta drept zeita "maniei indreptatite", cea care pedepseste "amantii fara inima". Grecii povestesc despre aceasta ca era foarte razbunatoare, ca ura aroganta si pedepsea toti barbatii neseriosi. Se spunea ca nimeni vinovat nu poate scapa de razbunarea sa. Era infatisata cu un bici, o sabie si o pereche de haturi, dar si o balanta in mana stanga. Balanta simboliza echilibrul pe care Nemesis incerca sa il pastreze, linistea si increderea.

Majoritatea de "b" - Zeita care te reprezinta este Peitho Peitho era cunoscuta si sub numele de zeita "seducatoare". Era intotdeauna in prezenta Afroditei, cele doua fiind nedespartite, si simboliza dorinta. Atunci cand Peitho isi tesea panza de mreje, niciun barbat nu rezista. Peitho era seductia, pasiunea, dorinta. Avea posibilitatea de a cuceri orice barbat si de a-l juca pe degete dupa bunul sau plac.

Majoritatea de "c" - Zeita care te reprezinta este Megaira Megaira era una din "Erinien" (zeitele razbunarii). Aceasta intruchipeaza invidia si gelozia, dorinta de a avea ceea ce are deja altcineva. Are impresia tot timpul ca este urmarita si invidiata dar sentimentul este in realitate reflectia propriei personalitati. Este privita ca un personaj negativ, insa in general are o scuza plauzibila pentru majoritatea actiunilor sale.

4


Majoritatea de "d" - Zeita care te reprezinta este Afrodita Afrodita, binecunoscuta zeita a iubirii si a frumusetii este probabil cea mai indragita zeitate din mitologia greaca. Pentru ea iubirea se gaseste intotdeauna pe primul loc si face totul pentru a aduce dragostea in viata tuturor. Afrodita reprezinta dragostea adevarata, insotita de cele mai multe ori de pasiune ( Peitho ), dar fara a fi obligatorie compania sa.

Majoritatea de "e" - Zeita care te reprezinta este Atena Atena era zeita intelepciunii, a tacticii, strategiei, dar si a artei si a stiintei. Chiar daca Afrodita a fost intotdeauna pe locul I in topul popularitatii zeitatilor, Atena a fost permanent admirata si respectata. Cele care s-au regasit in zeita Atena au o personalitate foarte puternica si un cuvant de spus in orice situatie. In plan sentimental "Atenele" isi domina partenerul, chiar daca uneori aceasta atitudine nu le avantajeaza.

5


Veti citi ceva interesant despre Tutankhamon pentru ca subiectul acestui numar este Egipt. Tutankhamon, mai corect Tut-ankh-Amon sau pe numele lui adevarat Tutankhaton Tutankh-Aton (n. 1341 î.Hr. - d. 1324 î.Hr.)a fost un faraon din dinastia 18A, conducătorul Egiptului între anii 1333 î.Hr. - 1324 î.Hr., urcând pe tron la 9 ani. El este fiul faraonului Amenhotep IV (Akhenaton) şi al reginei Kiya, făcând parte din Noul Regat, Dinastia a XVIIa, numită şi Epoca de aur a faraonilor.

Biografie Băiatul faraon s-a născut în anul 1341 î.Hr. în oraşul Aketaton ("Orizontul lui Aton"), la 7 ani a luat-o de soţie pe frumoasa Ankesenamon ("Ea trăieşte pentru Amon"), sora sa vitregă, iar, doi ani mai târziu, fratele său mai mare, Smenkhkare, moare, tronul revenindu-i lui. Numele oficial Tut-ankh-Amon ("Amon este cu desăvârşire viu") era Nebkheperure ("Ra este stăpânul formelor"), numele Tutankhamon fiind unul foarte personal şi mai puţin important. Celebritatea postumă a lui Tutankhamon se datorează mormântului său din Valea Regilor de lângă Teba, descoperit în 1922 de britanicul Howard Carter, singurul mormânt al unui faraon care timp de 3.200 de ani a scăpat neprofanat şi nejefuit.

Moartea Faraonul şi soţia sa Tutankhamon a murit la vârsta de 18 ani. Se presupune că ar fi fost ucis printr-o lovitură în cap. Suspectul principal ar fi fost Ay, succesorul său care l-ar fi ucis numai ca să ia tronul. O radiografie indică un cheag de sânge în craniul său. În anul 1925,mumia sa a fost deschisă şi analizată de către echipa lui Howard Carter , apoi în 1969 şi în 1986 cu raze X, iar în anul 2005, fiind testată cu scanerul. Radiografiile arată mai multe fracturi, însă acestea au fost produse de că tre echipa lui Carter. Radiografiile arată că el era sănătos şi nu avea nici o urma de infecţie, cea ce indică că el n-a murit din cauze naturale. O radiografie al capului său indică un cheag de sânge în ceafa sa, cea ce ar însemna că el a fost lovit în cap. Dar cine l-a ucis? Mulţi indică că suspectul era chiar soţia sa, Ankesekhamon. Pe lânga mumia sa s-au găsit doi fetuşi morţi (unul ar fi murit la naştere, iar celălalt câteva zile mai târziu după naştere), probabil fii săi. O poză tomografică a mumiei sale indică, ca el avea coloana strambă, cea ce indică, că nu-şi putea mişca capul, fapt care a dus la moartea fiilor săi şi că ar fi fost ucis de către soţia sa deoarece nu putea să aibă copii din cauza stării sale de sănătate. Însă imaginile arată că ea îşi iubea soţul foarte mult, cea ce spune că nu ea l-ar fi ucis, iar coloana strâmbă a fost provocată la îmbalsămare. Alţi suspecţi ar mai fi Maya , un servitor de-al faraonului, dar nu l-ar fi ucis deoarece ţinea la faraon şi el este cel care a şters documentele despre locul mormântului său. Un alt suspect ar fi fost generalul Horhemheb, dar dacă el l-ar fi ucis, i-ar fi luat imediat locul şi în plus el era cel care 6


îl instruia pe faraon. Ultimul suspect este viziriul său, Ay. El l-a ucis pentru a-i lua puterea şi conducerea, fapt ce chiar s-a întamplat. În anul 2005, o echipa de la National Geographic, condusă de către arheologul Zahi Hawass , au analizat mumia prin scanere. Au descoperit foarte multe fracturi produse de către Carter. S-a descoperit că cutia toracică lipsea, o gaură la cap, o glezna de-a sa era înfaşurată, parcă fracturată şi un dinte ieşit lateral, dar sănătos.

Faraonul pe car Pe lângă asta , s-a descoperit că piciorul stâng era fracturat, iar rotula lipsea, cea ce a indicat că faraonul ar fi suferit o căzătură, iar rana de la picior s-a cangrenat, provocându-i moartea. Căzătura i-ar fi afectat şi cutia toracică, cea ce presupune că ea fost scoasă la îmbalsămare. Gaura de la cap ar fi fost produsă la îmbalsămare, probabil că atunci când creierul i-a fost scos, i-ar mai fi rămas puţin, de aceea, restul creierului a fost scos prin cap, iar cheagul de sânge nu era altceva decât o urmă de raşină, de ulei. Însă cercetătorii cred că fractura s-ar fi produs la îmbălsămare, iar teoriile că el ar fi fost lovit în cap sau că a fost otrăvit sunt false. Şi chiar dacă a avut coloana strâmbă sau s-a accidentat la piciorul stâng, Tutankhamon ar fi rezistat, fiind foarte sănătos şi viguros, afirmă cercetătorii. Nici acum nu se ştie sigur despre moartea sa.

Avutiile funerare Cand a murit,mormantul lui nu era gata inca si nici masca funerara astfel Ay a trebuit sa gaseasca repede ceva astfel au fost luate avutiile din mormintele lui Akhenaton si Nefertiti aftfel au fost jefuite mormintele lor. Daca privim in partea drapta a mastii vom observa inbinarea dinte cele doua masti.Dar si heroglifele de pe mormant sunt inlocuite cu cele ale lui Nefertiti.

Blestemul Mormantul Atunci când Carter şi Carnavon au coborât treptele, Carnavon s-a îngrijorat de o înţepătură de insectă, iar când a tăiat-o cu o lamă, înţepătura s-a infectat, provocându-i o pneumonie, astfel pe 5 aprilie 1923, a decedat. Înainte de asta, canarul lui a fost mâncat de un şarpe (simbolul faraonului), chiar în ziua când mormântul a fost deschis. Apoi, alţi zeci de oameni au murit în 20 ani... Unii cred că a fost de vină blestemul. Foarte multe inscripţii spun despre acest blestem de ex: "cel ce va atinge mormântul faraonului, va fi răzbunat de leu, crocodil şi de către hipopotam" sau "Moartea îi va secera pe cei care vor tulbura liniştea faraonului". Unii cred că moartea lui Carnavon ar avea legatură cu profanarea mormântului. Când l-au deschis, ca să scoată masca de aur, Carter ar fi trebuit să-i profaneze mumia. Mulţi îl acuză pe Carter, deoarece ar fi distrus toate doveziile morţii sale şi ar fi produs acel blestem. Masca de aur

7


Salut fetelor! In fiecare numar de acum incolo va voi prezenta pe langa cuprins un site frumos,va voi arata ceva ce poate nu stiati. In numarul urmator vreau sa imi trimiteti poezii,bancuri,poze cu voi, si chestionarul.Puteti sa imi trimiteti si alte lucruri ,alte idei de a face revista mai frumoasa. Deoarece subiectul la sectiunea scoala este Tutankhamon,am pus pe coperta o poza cu Tutenshtein. Daca sunteti din scoala generala numarul 3,Otelu Rosu,atunci puteti trimite bancurile si pozele si tot ce v-am spus ,la clasa a VII-a B,etajul 3,.Puteti veni personal sau trimiteti pe cineva,.Aflati adresa mea de email la sfarsitul acestui numar.Imi trimiteti cu numele vostru, pe o foaie,clasa si etajul,sau la email. La cartea frumusetii imi puteti trimite poze si la fiecare poza scrieti sub forma:numele+categoria.Sau puteti trimite poze la categoria poze haioase,dar tineti minte ca pozele le trimiteti prin email.Atentie:Emailurile vor avea subiectul:prntru revista.Astept cu drag mesajele voastre si sper ca ati avut o vacanta placuta. Acum ca e toamna iar ati inceput scoala,dar va recomand o revista unde aveti cosmetice:Secretele Sabrinei,unde mai aveti si frizuri pentru diferite culori si marimi ale parului. Concurs de desen!Pe aceeasi adresa trimiteti desenul votru.Tema din acest numar este scoala sau vara.

8


Oraselul lenes.Cel mai nou si poate sic el mai vizionat serial TV.

Un ingeras.Poate fi un avatar foarte bun si foarte simpatic.Daca aveti sugesti ce avatare le voi adauga.

Cainele cel mai bun prieten al omului.

9


La Jetix,cateva desene animate:

Copii de la 402 O profesoara si o clasa cu ,multi copii de diferite rase,din alte tari.Copii obraznici si cuminti.

Witch Un grup de fete,care la inceput erau normale,dar cand a aparut Will si s-a deschis voalul au devenit gardienele de acum.

Ce-i cu Andy

Andy ,care face farse,.dar are si probleme odata cu ele.Si Deny,care,cand Andy s-a lasat de farse,el l-a ajutat sa continue.

10


Vreau sa aflu si sugestiile si ce credeti voi despre revista,si am scris cate un chestionar in fiecare numar. 1.E frumoasa revista?Da Nu 2.Cum te cheama? ............................................................................ 3.Ce varsta ai? .............................. 4.Vrei sa participi la concursul de desen?Da Nu 5.Vrei sa ne trimiti bancuri,poezii,desene,si alte rubrici care sa le introduc in revista?Da Nu 6.Ce ti-a placut cel mai mult la revista? a.Testul b.scoala c.Interviul d.nouatile e.cartea frumusetii f.pagina TV g.bancurile h. imaginile haioase. 7.Ce sugestii ai? ....................................................................................................................................................... ....................................................................................................................................................... Iti multumesc ca ai completat chestionarul.Acum poti sa mi-l trimiti prin email . As vrea si un interviu cu tine asa ca imi trimiti prin email chestionarul si imi mai trimiti adresa de messenger si niste lucruri despre tine. De pe pagina 11 alegeti favoritul si mi-l trimiti prin email.

11


Intr-o noapte, pe la ora 2, vine Gheo' la Ion si incepe sa bata de nebun la geam. Dupa vreo jumatate de ora iese Ion adormit si intreaba: - Cine-i? - Io, Gheo'! - Ce vrei ma, la ora asta? - Ioane, ai vopsea verde? - Nu! - Bine. Si pleaca. Dupa vreo doua ore, cand tocmai atipise Ion, iar batai in geam. - Cine-i? - Tot eu, Gheo'! - Si acum ce mai vrei? - Ti-am adus vopsea verde! Vine Ion acasa. Intra, dar in casa il vede pe Gheorghe. - Ce faci aici, Gheorghe? - Astept autobuzul. Ion iese. Dar ii vine in minte un gand: "De unde la mine in casa autobuz?". Se intoarse dar Gheorghe nu mai era. "Totusi a venit autobuzul" - se gandi Ion. - Ce faci atunci cand iti spune doctorul ca ti-au mai ramas 6 luni de trait? - Te duci si le petreci cu soacra - vor fi cele mai lungi zile din viata ta... Doi ardeleni la oras, sunt cazati intr-un hotel la etajul 20, iar liftul nu merge. Se apuca ei sa urce pe scari. Pe la etajul 5, Ion catre Gheorghe: - Gheo, am sa iti zic ceva... - Lasa-ma in amaraciunea mea, imi zici cand ajungem... Dupa inca vreo 7 etaje, Ion: - Gheo, trebe sa-ti zic ceva... - Lasa-ma Ioane, imi zici cand ajungem, acu lasa-ma in pace! In fata usii, Gheorghe catre Ion, gafaind ca o locomotiva: - Ia zi acuma ce voiai sa-mi zici. - Am uitat cheia la receptie! Se apuca ei sa coboare. Dupa vreo 5 etaje, Ion vrea sa zica ceva. - Lasa-ma in pace. Imi zici jos! Alte 7 etaje, Ion vrea sa spuna ceva, Gheorghe enervat il opreste. Ajung sleiti la receptie, Ion: - Mai Gheo, tu chiar nu stii de gluma? Intrebare la Radio Erevan: - E adevarat ca barbatii impotenti traiesc mai mult ? - Da, dar degeaba. Intrebare in senat: - Cum poti trai doar din salariu? - Nu stim. Nici n-am incercat ... Maria il striga la masa pe Ion care cosea pe un deal in departare: -Ioaneeee! Ioaneeee! Ion nu raspunde. Trece pe acolo un turist: -Poftiti doamna binoclul acesta. Poate Ion e cu spatele incoace. Vedeti ce face. Maria se uita la Ion si spune incet, dulce: -Hai Ioane la masa...

12


AAuuuuuuuuuu!Ce ma doare burta.Am mancat cam mult.

Inainte‌.Mars!

Ce e aia?

13

Fetele Istete nr. 5  

Numarul 5 al revistei Fetele Istete

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you