Page 1

1


Ohjelmassa All Stars  –pelejä  ja  ystävyysotteluita

•  

Puheita ja  kunniamerkkien  jakoa

•  

Freestylefutaaja Pege  Perto  esiintyy

•  

Itä-­‐Helsingin pomputusennätys  !

•   •  

Valtti 70-­‐yhteiskuva  koko  seuran  pelaajista •   •  

Buffa ja  onnenpyörä

Sekä muuta  mukavaa  ohjelmaa

2


Toiminnanjohtajan tervehdys ja kuuntelen aina mielenkiinnolla millaisia muistoja kullakin Valtista on.

Pian on allekirjoittaneella 4 vuotta täynnä seuran toiminnanjohtajana. Kun mahdollisuus tehtävään aikoinaan avautui niin tulihan sitä hetken mietittyä, että uskaltaako jättää taakseen normaalit “oikeat duunit” ja kokeilla siipiään rakkaan harrastuksen parissa. Nyt kun katsoo taaksepäin niin voi todeta, ettei päivääkään vaihtaisi pois. Töitä on tullut paiskittua enemmän kuin ikinä aiemmin ja työajat ovat varsin ympäripyöreitä mutta mikä on työtä ja mikä harrastusta. Vaikea sanoa. Loppujen lopuksihan tässä on onnekas kun saa tehdä työtä josta pitää - ja että ylipäätään on työtä.

Jos on hienoa katsella vuosia taaksepäin, niin allekirjoittaneelle tärkeintä on silti tulevaisuus ja mihin suuntaan seuraa viemme. Mehän ollaan Valtissa onnekkaassa asemassa monella tavalla. Pahimmat taloudelliset kriisit alkavat olla jo kaukana, jäsenmäärä kasvaa kasvamistaan, lähes jokainen ikäluokka nauttii UEFA B-koulutetun valmentajan osaamisesta, olosuhteet ovat loistavat ja lisäksi meillä on seurajohdossa johtokunta, joka antaa ammattityöntekijöiden kehittää seuraa ja tukee tarvittaessa. Näin ei todellakaan ole joka seurassa. Toiminta-alusta on siis mitä mainioin ja mahdollisuudet rajattomat.

Samalla kun katsoo taaksepäin omaa neljävuotisjaksoa niin törmää väkisinkin ajatukseen seuran historiasta ja siitä 70-vuotisesta ajasta, jonka Valtti on liikuttanut kaikenikäisiä Itä-Helsingissä. Tulee mieleen kuinka arvokas seura Valtti on ja arvostus kaikkia vuosien saatossa seuran toiminnassa mukana olleille. Voimme helposti puhua tuhansista vapaaehtoisista ja nykyään myös runsaasta määrästä palkatuista ammattilaisista. Ja mikä hienointa moni pitkäaikainen valttilainen on edelleen mukana toiminnassa ja toisaalta alueella asuu runsaasti “vanhoja valttilaisia”, jotka muistelevat lämmöllä seuraa. Näihin törmää usein kun olemme esillä eri tapahtumissa. Ihmiset tulevat juttelemaan ja kertomaan omia muistojaan seurasta. Nämä ovat mahtavia kohtaamisia

Voidaan siis todeta, että Valtti elää ja voi hyvin. Mikään ei kuitenkaan tule ilmaiseksi ja jatkuva menestys vaatii jatkossakin kovaa työtä. Tähän meidän pitää olla valmiita, jotta seuraavistakin 70 vuodesta tulee yhtä menestyksekkäitä. Oletteko valmiita! Minä olen! Onnittelut rakkaalle seitsemänkymppiselle! Kennu 3


Puotinkylän Valtti ry.

Seuran arvot

Puotinkylän Valtti ry on perustettu vuonna 1946 ja seuran 70-vuotisjuhlavuotta vietetään tänä vuonna. Valtti on monipuolinen urheiluseura, jossa on yli 1000 jäsentä. Suurin harrastajamäärä on jalkapallossa, jossa lisenssipelaajien määrä on kasvanut yli 50 % viimeisen kolmen vuoden aikana. Seuralla on toimintaa tytöissä, pojissa, naisissa ja miehissä, aina 3-vuotiasta liikuntakerholaisista 70-vuotiaisiin ikämiehiin saakka. Jalkapallon lisäksi lajikirjossa on tällä hetkellä mukana myös salibandy. Valtin jalkapalloilijat ovat ansainneet Sinettiseura-statuksen ensimmäisenä seurana Itä-Helsingissä. Valtti panostaa joukkueiden laadukkaaseen valmentamiseen ja kehittämiseen.

Liikuntaa kaikille – kaikki pelaavat omalla tasollaan Kilpailullisuus – toimintamme on tavoitteellista kaikilla tasoilla Yhteisöllisyys – olemme jatkuvasti näkyvillä toimintaalueellamme Iloisuus – Valtissa pelaaminen on kivaa! Monipuolisuus – Valtissa suhtaudumme myönteisesti muiden lajien harrastamiseen

Seuran pelisäännöt Seuraylpeys – Yhtenäisyys –

olen ylpeä valttilainen! yhtenäinen seuran varustus harjoituksissa ja otteluissa Käyttäytyminen – hyvät käytöstavat kentällä ja sen ulkopuolella Kustannukset – pidämme toiminnan kustannukset kohtuullisina Pelitapa – yhteinen tapa pelata jalkapalloa Valmentaja – ammattimainen,koulutettu ja innostava Pelaaja – taitava, rohkea ja älykäs Toimihenkilö – aktiivinen, innokas ja luotettava Vanhempi – kannustaa, kustantaa ja kuljettaa

Puotinkylän Valtti ry, Rantakartanontie 14, 00910 Helsinki. www.valtti.info

Seuran visio 2020 Suomen laadukkain kasvattajaseura! Seuratasolla pidämme kaiken toiminnan laadukkaana ja olemme esimerkkinä hyvästä seuratyöstä muillekin seuroille.

4


Johtokunnan jäsenet sekä seuran työntekijät:

Johtokunnan jäsenet Nimi Puhelin Puheenjohtaja Kilpinen Jarkko 050-3560137 Varapuheenjohtaja Ekholm Christina 040-1549870 Hallituksen jäsen Jääskeläinen Tiina 040-5469247 Hallituksen jäsen Lindblad Mika 040-5929009 Hallituksen jäsen Pasanen Mikko 050-5252270 Hallituksen sihteeri Vanhoja Auli 040-5029990 Jalkapallojaoston pj (ei hallituksen jäsen) Kammonen Veijo 050-5495585 Taloudenhoitaja Varis Tero 040-5715842 Tehtävä Nimi Puhelin Toiminnanjohtaja Holmström Kennet 0400-844196 Valmennuspäällikkö Taiha Jarno 045-1356639 Valmennuspäällikkö, tytöt Rinne Jarmo 046-9052790 Junioripäällikkö Lehtiniemi Sami 045-6505413 Junioripäällikkö, tytöt Smith Iona "Aikku" 0400-447174 Seuravalmentaja Besic Alen 046-6196074 Seuravalmentaja Korpelainen Niko 044-0400028

Kuvassa Iona “Aikku” Smith, Jarmo Rinne, Kennet Holmström, Jarno Taiha ja Sami Lehtiniemi.

5


Valtti somessa

Facebook: •  Puotinkylän Valtti Jalkapallo •  Puotinkylän Valtin tyttöjoukkueet •  Itä-Helsinki United •  Valtti Varustekirppis •  Lisäksi joukkueilla on omia ryhmiä (kysy jojoltasi) YouTube: ValttiCam

Instagram: Puotinkylan_Valtti

Twitter: Valtti_1946

www.valtti.info

6


Itä-Helsinki United - Itä-Helsingin kilpajoukkue Itä-Helsinki United on Valtin lähiseurojen kanssa perustama kilpajoukkue. IHUn perusajatus on mahdollistaa kilpailullisten, ja tällä hetkellä edistyneimpien, pelaajien harjoitteleminen kilpajoukkueessa ja kilpailla Suomen parhaiden joukkueiden kanssa huippuvalmennuksessa.

Syksyllä 2016 tullaan perustamaan ainakin IHU 05 sekä IHU T05 joukkueet. Kysynnän mukaan myös IHU T04 saattaa toteutua. Tuolloin pitää siis kaikkien kilpapelaajien olla valmiita avoimiin harjoituksiin. Tytöissä IHU-toimintaa on ollut jo parin vuoden ajan, mutta tapahtumat ovat pääasiassa olleet yksittäisiä turnauksia. T05 Helsinki Cup-pronssi ja Masto Cupkulta kertovat kaiken tyttöpuolen IHU-potentiaalista.

Varsinaisia IHU-joukkueita on tähän mennessä perustettu kolme: IHU01, IHU02 sekä IHU03. Nämä kaikki joukkueet ovat pelanneet Suomen kovinta liigaa, nuorten Etelä-Länsi-liigaa ja 01 sekä 03 pelaavat sitä parhaillaan.

IHU-joukkueet pelaavat kokovalkoisessa kotiasussa ja mustassa kakkospaidassa. Vaikka toiminta on kilpailullista, pyrimme välttämään liian kovaa harjoittelua liian nuorena. Pelaajalla pitää olla aikaa palloilla myös omalla ajalla ja harrastaa muitakin lajeja. Toiminnan pitää ennen kaikkea olla kivaa ja innostavaa!

IHU-joukkueiden menestys on oiva esimerkki Itä-Helsingin pelaajapotentiaalista. On selvää, että yhteistyöllä pystymme pelaamaan Suomen kovimpien joukkueiden tasolla - yksin mikään itähelsinkiläinen seura ei siihen pysty. Valtin tavoite on saada kaikki Itä-Helsingin suunnan etevimmät pelaajat pelaamaan IHU-lipun alla.

Lisäinfoa IHU-toiminnasta Valtin nettisivuilta tai toimisto@ valtti.info

7


Puotilan tekonurmi Puotilan kenttä sijaitsee Itäväylän varrella Puotilan metroaseman vieressä osoitteessa Rantakartanontie 14. Puotilan liikuntapuisto on Puotinkylän Valtin kotikenttä. Kentän toimintaa hoitaa seuran omistama Puotilan liikuntapuisto Oy.

mitettyjä tekonurmialueita. Lämmitetyn kentän kokonaisala on noin 80x60. Jalkapallon lisäksi Puotilan liikuntapuistossa voi harrastaa mm. koripalloa ja tennistä, sekä talvisin luistelua. Puotilan kentällä vierailee vuosittain yhteensä 160.000 kävijää.

Tekonurmialueen koko on 140 x 80 metriä. Kentälle on piirretty rajat täysmittaiselle jalkapallokentälle 105 x 68 metriä. Pieniä 60 x 40 metrin kenttiä on kolme. Kentällä on mahdollista pelata myös 9 vs 9 peleihin sopivalla kentällä jonka koko on 88 x 60 metriä. Pikkukentät 2 ja 3 ovat läm-

Valtti tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden näiden kävijöiden tavoittamiseen kenttämainosten avulla. Mikäli olette kiinnostuneet näkyvyydestä Puotilan kentällä, ottakaa yhteyttä toimisto@valtti.info.

8


Ohjelmassa: ♠  Juhlapuheita Muistoja vuosikymmeniltä ♦  Kunniamerkkien jakoa ♣  Kolmen ruokalajin illallinen ruokajuomineen ja alkumaljoineen ♥ 

Illalliskortti 49 € Lunasta omasi heti: toimisto@valtti.info 9


Valtti 70v -kurkistus menneille vuosikymmenille Puotinkylässä "Sota oli loppunut. Vapaammat tuulet puhalsivat maassa ja varsinkin nuorilla oli halu kokoontua ja tehdä jotakin, johon vuosikausiin ei ollut ollut mahdollisuutta. Kokoonnuttiin iltaisin Puotilan kartanon vanhalle tenniskentälle (vuoden 1950 ilmakuvan alareunassa) ja vaikka se oli kunnostamaton ja epätasainen, voitiin siellä leikkimielessä harrastaa monenlaista. Pelattiin potkupalloa, pallona usein oljilla ja sammalilla täytetty huopahattu. Pesäpalloa pelattiin ja joskus koripalloakin. Keihästä ja kiekkoa siellä heitettiin, joskus jopa kaverin päähän. Kuula, pituus ja korkeus olivat jollakin lailla mahdollisia. Pikajuoksut pyrähdettiin nykyisellä Rantakartanontiellä, sen kartanon puoleisessa päässä.", on Valtin pitkäaikainen puheenjohtaja ja seuralegenda Aatto Tolin muistellut vuotta 1945.

Hiihtotoiminta aloitettiin heti ensimmäisten lumien tultua. Jäsentenväliset sarja- ja mestaruuskilpailut pyörähtivät innolla käyntiin, vaikka kilpailupaikat eivät hääppöisiä olleet. Tavallisimmin lähtö- ja maalipaikkana oli Koposen torpan sauna, Ahosen Sutin omakotitalon sauna tai Järvisen Eikan pihamaa. Keväällä 1947 jalkapallojoukkue osallistui ensimmäisen kerran piirin sarjaan kohtalaisella menestyksellä. Joukkueelle hankittiin paidat, sukat ja viisi paria kenkiä. Tämä Valtin ensimmäinen jalkapallojoukkue pelasi ensimmäisen virallisen ottelunsa Käpylän kentällä (kuva alla).

Kesäkaudella oli kilpailutoimintaa myös yleisurheilussa. Syksyllä kokeiltiin suunnistamiskilpailuja. Myöhemmin syksyllä aloitettiin sisävoimisteluharjoitukset Puotilan kartanon päärakennuksen salissa. Myös paikallinen koulu toimi kartanon suojissa, koska koulurakennus oli tuhoutunut pommituksissa. Kun toiminta oli vilkasta, myös seuran johdolla piti kiirettä. Ensimmäisen toimintavuoden aikana johtokunta kokoontui 17 kertaa ja pykäliä kertyi 162. Johtokunnan kokousten lisäksi pidettiin kaksi jäsenistön yleiskokousta.

© Kaupunkimittausosasto, Helsinki 01/2013

Seuran ensimmäinen puheenjohtaja Pauli Kimiläinen on kertonut vuodesta 1946: ”Innokkaalle nuorisolle oli löydettävä paikka, missä voisi kokoontua ja toimia. Perustava kokous pidettiin Lavayhtymän tanssilavalla (nykyisen työväentalon paikalla) 29.8.1946 ja siinä allekirjoitettiin Valtin perustamisasiakirjat. Perustetun seuran nimeksi hyväksyttiin yksimielisesti Puotinkylän Voimistelu- ja urheiluseura Valtti. Heti alusta lähtien Valtin toiminta sai osakseen myös vanhemman polven tuen. Tämän tuen turvin ja nuorten intoon luottaen Valtti lähti ensiaskeleitaan ottamaan.” Heti perustamisesta lähtien Valtin toiminta lähti käyntiin vilkkaana. Jalkapallojoukkue saatiin kasaan jo syksyllä 1946. Palloa potkittiin oloissa, jotka nykypäivänä tuntuvat suorastaan uskomattomilta. Seuran perustamisessa keskeisesti mukana ollut Matti Kivistö on muistellut 40-luvun lopun kenttäoloja (ilmakuvassa keskellä) seuraavaan tapaan: ”Nykyisen kentän paikalla oli poikittain kylläkin ruohokenttä, mutta millainen ruohokenttä! Vaot olivat parinkymmenen sentin syvyiset halki kentän ja taisipa joku naapuri kylvääkin kentälle hyvän sadon toivossa.”

Vartiokylään saatiin kunnollinen kenttä olympiavuonna 1952. Tällöin Valtti oli aktiivisesti mukana vaikuttamassa, silloisen puheenjohtaja Unto Pyykön sanoin: ”Mentiin Kontion puheenjohtaja Salmen kanssa Frenckellin puheille anomaan kenttää tänne. Sanoin Frenckellille, että jos te aiotte viidelläsadalla markalla rakentaa jotakin urheilukenttää johonkin kylään, niin eihän siitä mitään tule. Pankaa 5000 markkaa siirtomäärärahaa tänä vuonna ja sitten ensi vuodeksi kymmenkertainen raha. Frenckell kysyi, että mitä te nyt hänelle lakia luette. Minä panen kyllä esille tämän tuolla hallituksessa. Ja hallituksessa tuli päätös, että nyt annetaan 5000 markkaa. Sen jälkeen tuli vielä tarvittavat 50 000 markkaa kentän rakentamiseen. Olympialaiset tietenkin auttoivat meitä pikkuisen kentän rakentamisessa, koska siitä piti tulla olympialaisten harjoittelukenttä.” 10


telee: ”Muistan hyvin yhden johtokunnan kokouksen, jossa puhuttiin puoli tuntia siitä, saako jalkapallojoukkue ostaa toisen pallon. Tänä päivänä meillä on 500 palloa käytössä joka viikko.” 1950-luvun lopulla rakennettiin Valtille maja Mellunkylään, Naulakalliontien ja Rekitien risteykseen. Hommassa oli mukana kymmeniä ja taas kymmeniä talkoolaisia. Kaiken kaikkiaan kyse oli ponnistuksesta, joka vaati onnistuakseen koko jäsenistön tuen. Valtin majan valmistumisen onnea on kuvattu seuraavasti: ”En malta olla puuttumatta siihen helpotuksen hetkeen, minkä sauna luo ihmiseen, tarkoitan majan saunan ensimmäisiä kylpijöitä. Meitä taisi olla siellä seitsemisen miestä. Kun seurailin miesten naamoja, niin sieltä paljastui sellainen talkoolaisen työmiehen ilme, mikä tarkoitti näin kirjoitettuna, että antaa sen kuuman löylyn vähän polttaakin, sillä on tätä hetkeä jo odoteltu. Ja se tyytyväisyyden hymy tuppasi miehen kuin miehen suupielessä näkymään ja se oli totta, sillä meillä oli maja ja majalla sauna.” Majan lähettyville Mellunmäkeen raivattiin talkoovoimin hyvä ja melko raskas hiihtoreitti. Majan vahtimestari Heikki Tähtinen huolehti, että ladut olivat aina kunnossa myös suurelle yleisölle. Talvisina viikonloppuina oli Valtin latu hiihtäjien kansoittama ja samalla myös seuran omien hiihtäjien määrä ja taso nousivat.

Valttilaiset olivat alusta alkaen innokkaasti mukana Vartiokylän työväentalon rakennustalkoissa. Työväentalo saatiin 1950 käyttökuntoon: siellä nyrkkeiltiin ja harjoiteltiin painia. Väinö Lehikoinen oli saanut jostain hankittua painimaton, joka aina harjoitusten alussa levitettiin suurin ponnistuksin lattialle ja harjoitusten loputtua se kasattiin ja kannettiin pois. Homma oli tosi hankalaa ja kävi ilman peseytymismahdollisuuksia ylivoimaiseksi. Painimatto vaihdettiin erään porvoolaisen seuran kanssa nyrkkeilyhanskoihin ja ilo taisi olla molemminpuolinen. Talkoovoimin rakennettiin 1954 Riskutien hyppyrimäki, jossa pidettiin jopa piirikunnallisia kilpailuja. Seuran perustamisesta lähtien järjestettiin nuorille kerhotoimintaa ja retkiä. Erityisen suosittuja olivat lähivesien saariin tehdyt kalastusretket. Ensimmäinen kesäleiri nuorimmille valttilaisille järjestettiin 1950-luvun alussa Sipoon Pilvijärvellä. Leirit vakiintuivat jokakesäisiksi tapahtumiksi ja niitä järjestettiin Uutelassa, Kaunissaaressa, Salmessa ja Bengtsårissa aina 1980–luvulle asti. Valtin toiminta oli 40-50– luvuilla hyvin monimuotoista, edellä mainittujen lisäksi järjestettiin: uintikilpailuja, pöytätenniskilpailuja, pesäpallo-otteluita, painonnostokilpailuja, lentopallo-otteluita, nuorten kerhoiltoja ja juhlia.

Valtin miesten jalkapallon edustusjoukkue pääsi 1971 karsimaan Suomi–sarjaa vastanneeseen 2. divisioonaan (tuolloin jalkapallon toiseksi korkein sarjataso). Karsintapeli pelattiin tasapistetilanteessa Pohjois-Haagan Urheilijoita, PoHU:a, vastaan Pallokentällä. Maksavaa yleisöä oli paikalla kunnioitettavat 844. Ottelu oli värikäs ja tiukka. Näin voi päätellä ainakin sanomalehtien kirjoittelusta: ”Molemmat yrittivät sydämensä innosta, vetelivät kaikkea mikä liikkui ja veräjänvartijat selvittivät ehtimiseen kiperiä tilanteita. Vielä viime minuuteilla Valtin ylärima kolisi. Yleisö eli taistossa mukana. Taito ei kummallakaan ollut ihmeellinen, mutta kyllä väläyksiä näkyi. Maaleja tehtiin vuorotahtiin, kannattajat riemuitsivat vuorotellen ja lopulta rotevampi Puotinkylän Valtti keräsi loppuvihellyksen jälkeen iloitsevat ’supporterinsa’ itse kentälle. Valtti voitti 3-2.” Vartiokylän kentästä kehittyi heti sarjapelien alettua Valtille sellainen kotiareena, josta monet seurat saattoivat vain uneksia. Tärkeimmissä otteluissa saattoi Vartiokylän kentän laitamilla olla lähes parituhatta katso-

Jalkapallon junioritoiminta alkoi 50–luvun puolivälissä. Ensimmäinen joukkue oli C-juniorien eli alle 14–vuotiaiden poikien joukkue. Vuosikymmenen loppupuolella toiminta laajeni ja Valtilla oli jo useampia poikajoukkueita. Varainhankintaa seura teki veikkausten vastaanottamisella ja tanssien järjestämisellä, seura osallistui etupäässä edustajiensa kilpailujen matka- ja osallistumiskuluihin. Esimerkiksi uuden jalkapallon osto saattoi olla tiukassa, kuten Aatto Tolin muis11


jaa, kuten lipunmyynnistä vastaavat seuran jäsenet kaihoisasti muistelevat: ”Silloin, kun miehet oli pinnalla, niin suosio oli suurta. Vartiokylän kentän katsojaennätys oli 1844 myytyä lippua. Tuo peli oli ponnareita vastaan. Valtin kotiotteluissa oli katsojakeskiarvo koko ajan yli 1000.” Kotiotteluiden saama suosio oli uskomaton ilmiö: se yhdisti lähiörakentamisen myötä moninkertaiseksi kasvanutta itähelsinkiläisyhteisöä. Valtin nimen ilmestyminen TV:n Urheiluruutuun ja veikkauskupongeille vahvisti seuran jäsenten yhteenkuuluvaisuuden tunnetta.

syllä 1980. Tulevaan kauteen valmistauduttiin seuraavasti: ”Treenit jatkuu entiseen tapaan –harjoiteltavahan on aina vaan kovemmin ja kovemmin. Nyt ohjelmassa on kaksi kertaa 5 km:n lenkki/viikko, tekniikkaharjoittelua, punttien nostoa ja tietysti skodaillaan ja pelataan paljon.” Joukkue kirkasti SM-mitalinsa hopeiseksi. Syksyllä ’82 Valtti oli jälleen SM-loppu-otteluissa. Ja nyt oli päätetty voittaa, tuli vastaan sitten mikä joukkue tahansa. Ensimmäinen osa-ottelu Turun Pyrkivää vastaan pelattiin Kupittaalla: Valtti voitti 1-0. Ratkaisupeli pelattiin kotikentällä loppunumeroilla 2-1 ja Valtti oli Suomen mestari. Joukkue uusi mestaruutensa kaudella ’83, finaalivastustajana oli Turun Palloseura. Helsingin kaupunginhallituksen nimeämä urheilupalkintotoimikunta arvioi joukkueen saavutukset vuoden 1983 merkittävimmäksi helsinkiläissuoritukseksi. He olivat ensimmäinen joukkue, joka saavutti tämän arvostetun palkinnon.

Valtin jalkapallo ei suinkaan ollut pelkästään edustusjoukkueen varassa. Seura oli jo pitkään tehnyt työtä juniorijalkapallon hyväksi. Koko 1970–luvun ajan oli Valtilla toistakymmentä juniorijoukkuetta piirin eri sarjoissa. Valtti oli kiistatta jo tuolloin yksi pääkaupungin johtavia jalkapalloseuroja, mitä harrastajamääriin tuli. 70-luvun puolivälissä siirryttiin johtokuntakeskeisestä organisaatiosta jaostojärjestelmään. Jaostoja oli viisi: hiihto- ja yleisurheilujaosto, jalkapallojaosto, naisjaosto, lentopallojaosto sekä painonnosto- ja voimannostojaosto. 70-luvulla alettiin siirtyä käytäntöön, jossa vanhemmat osallistuivat huomattavasti aikaisempaa enemmän lastensa urheiluharrastuksen pyörittämiseen. Vanhemmat tulivat mukaan kuljettamaan lapsiaan harjoituksiin ja kilpailupaikoille sekä huolehtimaan joukkueiden moninaisista taustatehtävistä.

Samoihin aikoihin menestyivät myös naisvoimistelijat. Ilonaiheena oli 1977 liiton joukkuevoimistelumestaruuskilpailujen Valtin 12-vuotiaiden tyttöjen joukkue, joka sai hopeaa Rauni Koskisen laatimalla taidokkaalla ja hauskalla ohjelmalla. Joukkue saavutti vuosittain kärkisijoja. 1984 päästiin kilpailemaan naisten sarjaan: Valtin joukkue toi naisvoimisteluun uusia raikkaita tuulia, jotka katsottiin mestaruuden arvoisiksi. Joukkue uusi mestaruutensa ’85. Valtin voimanoston nousun huipulle aloitti Helena Koponen saavuttamalla 1984 EM-pronssin ja Suomen mestaruuden. 80-luvun ajan hän uusi näitä sijoituksia ja lisäksi saavutti kolme MM-mitalia. Åke Koposen valmennuksessa Valtin voimanostajien menestys jatkui 1990-luvulla lukuisten SM-, EM- ja MM-mitalien myötä. Raija Koskinen löi itsensä lopullisesti kansainväliseen eliittiin 1995 voittamalla kultaa MM, PM ja SM sekä EM-hopean. Lisäksi Raija paransi kolme kertaa maailmanennätystä. Helsingin kaupunki myönsi hänelle tunnustuspalkinnon.

Ensimmäinen naisjalkapallojoukkue saatiin Valtissa kasaan 1976. Kesällä ’79 Valtin naiset pelasivat itselleen paikan SM-sarjaan. Joukkueesta löytyi nuoresta iästä huolimatta neljä maajoukkuekuvioissa mukana ollutta pelaajaa. Valmentaja Tony Nybergin mukaan naisilla oli ”harjoitukset viidesti viikossa ja kaksi kuukautta ennen sarjan alkua vedimme kolmesti viikossa vielä rankkaa mäkijuoksua. Kun tähän lisätään tyttöjen taistelutahto, lähdemme pelaamaan ottelu kerrallaan ja voitto kotiin mielellä.” Joukkue saavutti SM-pronssin syk12


kenttä täyttyy eri ikäluokkien järjestämistä turnauksista. Elokuiseksi perinteeksi on muodostunut Valttifest, joka kokoaa seuran jäsenet viettämään aikaa ystävyysotteluiden ja muun ohjelman merkeissä. Päättäjäiset on pienen tauon jälkeen otettu tavaksi järjestää marraskuussa Vartiokylän työväentalolla. Tuleva 70v–juhla vietetään kolmen ruokalajin illallisen merkeissä Puotilan kartanolla. Valtin toiminnan keskeiset paikat ovat siis ympäristön muuttumisesta huolimatta pysyneet samoina. Seura on pyrkinyt kehittämään laatua ammattimaiseen suuntaan. Olosuhteiden parantaminen ja valmennuksen ammattimaisuus ovat olleet selkeitä linjauksia ja tänä päivänä seurassa onkin seitsemän kokopäiväistä työntekijää, joista osa oppisopimuksella. Laadun parannus on näkynyt paitsi joukkueiden tasojen parantumisena myös harrastajamäärien kasvuna. 31.5.2016 pelipassillisia valttilaisia jalkapalloilijoita on 846 ja tähän päälle tulevat passittomat harrastepelaajat sekä salibandypelaajat, jotka nostavat jäsenmäärän selkeästi yli tuhannen.

Seuran juniorijalkapalloilu oli laskusuhdanteessa, 1986 harjoitteli vain kolme poika- ja kaksi tyttöjoukkuetta. Kalevi K. Malmström ja Kimmo Norrmén alkoivat kehittää junioritoimintaa. Pelaajia haettiin lehti-ilmoituksilla ja koulujen ilmoitustauluilla. Tavoitteena oli toiminnan käynnistyttyä siirtää vastuuta lasten vanhemmille, Kimmon sanoin: ”Vähitellen kulttuuri muuttui koko seurassa. Joukkueiden sisäinen työnjako alkoi toimia ja vanhemmat olivat alusta alkaen mukana toiminnassa. Työnjakokysymyksissä korostettiin, että hyvin toimivassa joukkueessa on oltava riittävästi toimihenkilöitä.” Tulokset alkoivat näkyä. Vuonna 1983 syntyneiden poikien joukkue voitti Helsingin piirinmestaruuden 1990-1993 (kuva yllä). 1984 syntyneet pojat voittivat 90-luvulla kahdesti Helsingin piirinmestaruuden. Vanhemmista ikäluokista menestyi parhaiten vuonna 1974 syntyneet. C-junioreissa joukkue selvisi SM-lopputurnaukseen. B- ja A-juniori-ikäisinä joukkue raivasi tiensä 1. divisioonaan, jolloin Johan ’Jussi’ Ekroth ylsi poikien maajoukkueeseen asti. Seuran junioritoiminta paisui ennennäkemättömiin mittoihin. 1996 Valtissa harjoitteli 20 poikien ja 6 tyttöjen joukkuetta. Valtti sai vuoden 1996 Itä-Helsinki-palkinnon seuraavin perustein: ”Puotinkylän Valtti perustettiin vuonna 1946 muutaman tuhannen asukkaan Itä-Helsinkiin. 1960-luvulla alkaneen voimakkaan kasvun myötä kyläyhteisö muuttui, mutta Valtin rooli liikuntamahdollisuuksien tarjoajana ja asukkaiden yhteenkuuluvuuden sekä identiteetin luojana korostui merkittävästi.”

Seura on siis voimissaan ja kehitys jatkuu. Lähitulevaisuudessa painopiste tulee edelleen olemaan laadun jatkuvassa kehittämisessä ja harrastajamäärien nostamisessa. Haluamme olla Suomen paras kasvattajaseura ja siinä ohessa parantaa kilpailukykyämme. Tavoite on, että jatkossakin, kuten nyt, Puotilassa pelataan Suomen korkeatasoisimpia juniorisarjoja ja siinä samassa aikuisjoukkueiden tasot saadaan nostettua. Kirjoittanut: Sanna Sipi Lähde: Kalervo Ilmanen: Pegasoksen siivin -Puotinkylän Valtti 1946-1996

Kotikentän harjoitteluolosuhteet ovat parantuneet huomattavasti 2000-luvulla. Lämmitysjärjestelmä talviharjoittelua varten rakennettiin 2003. Tekonurmen rakentamista rahoitettiin Puotila vihreäksi–keräyksellä (’osta neliö’), johon osallistui yli 500 yksityishenkilöä ja yritystä. Kotikenttä saatiin vihreäksi kesäkuussa 2011, samanaikaisesti toimisto muutti Haarniskatieltä kenttärakennukseen. Kenttä on myyty täyteen harjoitus- ja pelivuoroja. Keväisinä viikonloppuina 13


Valtti Miehet 4.-divisioona 29 Hämäläinen Santeri 30 Terä Matias 31 Pitkänen Ville 35 Mustonen Ville 37 Besic Alen 69 Sjögren Jami 74 Ekroth Johan 77 Taiha Jarno 94 Loikkanen Jermu Ashitkov Dimitri Fotiov Marios Joronen Miika Salo Jaakko Valle Joona Vastuuvalmentaja Jarno Taiha Valmentaja Alen Besic Valmentaja Jorma Petra Joukkueenjohtaja Jari Ruotsalainen Sarjatasot/joukkueet Valtti Miehet 4.-divisioona

2 Osman Shanka 3 Siivonen Jani 4 Björn Veli-Matti 5 Lesojeff Lari 6 Syvänen Janne 7 Terä Tuomas 8 Lempiäinen Teemu 9 Miskala Leevi-Johannes 10 Selander Roni 11 Omran Khalid 12 Luukkanen Matias 13 Liljama Tatu 14 Haverinen Joonas 15 Ervasti Atte 17 Sievers-Laine Benjamin 18 Abdimahad Omar 21 Silventoinen Johannes 22 Ylä-Autio Anton 23 Mäki Petteri 24 Linko Mikko 25 Heikkilä Eetu 26 Aljanabi Amer Oday Amer 28 Johansson Aleksi

Otteluohjelma 20.4. 22.4. 6.5. 10.5. 20.5. 27.5. 30.5. 10.6. 14.6. 17.6. 28.6. 29.7. 4.8. 10.8. 19.8. 27.8. 31.8. 9.9. 12.9. 23.9. 26.9. 5.10.

20:20 19:00 19:00 20:00 19:15 18:00 19:30 19:00 17:45 19:00 18:00 19:00 18:00 20:30 19:00 17:00 18:00 19:00 18:00 19:00 20:00 20:00

Kontula TN Puotila TN Puotila TN Laajasalo TN Kontula N Puistola N Myllypuro N Puotila TN Myllypuro N Puotila TN Pirkkola N Puotila TN Ala-Malmi N Oulunkylä 2 TN Puotila TN Puotila TN Käpylä 3 N Puotila TN Myllypuro N Puotila TN Tali halli TN Kartano TN

FC Kontu/LA Valtti Valtti LPS/Kuninkaat SUMU/77 Valtti HJK/Lsalo Valtti FC FINNKURD Valtti FC POHU/Akatemia Valtti Atlantis/Akatemia Gnistan/2 Valtti Valtti SAPA Valtti Zenith Valtti AC StaSi Valtti

Valtti Atlantis/Akatemia Gnistan/2 Valtti Valtti SAPA Valtti Zenith Valtti AC StaSi Valtti FC Kontu/LA Valtti Valtti LPS/Kuninkaat SUMU/77 Valtti HJK/Lsalo Valtti FC FINNKURD Valtti FC POHU/Akatemia 14


Jalkapallo miehet Valtti / R.O.U. Valtti / R.O.U. pelaa miesten 6. divisioonassa. Valmentaja: Jarkko Äikää Joukkueenjohtaja: Jukka Salasuo

Jalkapallo miehet Valtti / Nepal Valtti Nepal pelaa miesten 6. divisioonassa. Valmentaja: Birat Bhandari Joukkueenjohtaja: Pawan Bhandari

Jalkapallo ikämiehet Valtin ikämiesten monipuolisesta toiminnasta vastaa Asko Haapa. Valtin ikämiehet pelaavat sarjaa seuraavissa ikäluokissa:

KKI-35, KKI-40, KKI-45, KKI-50 Yhteyshenkilö: Make Hytönen, p.0443497640, make.hytonen@pp.inet.fi

KKI-55, KKI-60 Yhteyshenkilö: Asko Haapa, p.0505700807, asko.haapa@jippii.fi

KKI-65 (pelaa KKI-60 sarjaa) Yhteyshenkilö: Markku Avo, p.0400374663

KKI-65, KKI-70 Yhteyshenkilö: Lauri Visto, p.0408336281

Jalkapallo äijäfudis Valtin äijäfudis on harrastejalkapalloksi tarkoitettu harjoitteluvuoro kerran viikossa. Pelaamaan voi tulla kuka tahansa, joka on kiinnostunut liikkumaan jalkapallon parissa. Yhteyshenkilö: Kennet Holmström, p.0400844196, toimisto@valtti.info

15


PLAY LOUD #CHOOSETRICKS

SERGIO AGÃœERO EXPLODES WITH SPEED AND COLOR IN evoSPEED SL TRICKS.

16


2 Hämäläinen Jouni 5 Autio Ilkka 7 Autero Robin 8 Mahamed Huseen Abdirashid 10 Omar Yasiin 11 Rahimi Rafiullah 15 Diriye Abdimaalik 16 Pikkarainen Eemeli 17 Diriye Abdihakim 30 Kara Berk 33 Säle Sami 36 Abdalkareem Yarkan 37 Korhonen Patrick 38 Mohamed Salah Isse 42 Malkki Joni 43 Vartiamäki Nico 46 Hurskainen Tomas 47 Sharifi Joonas 51 Akkus Erdem 55 Jama Hamse 69 Sjögren Jami 77 Moussabih Elias 88 Hämäläinen Jonni 99 Lyytikäinen Janne

Vastuuvalmentaja Alen Besic Valmentaja Jani Siivonen Joukkueenjohtaja Janne Moilanen Joukkueet/Sarjatasot Valtti B B16

17


1 Ihander Leevi 3 Kasemaa Kaur 4 Paukku Rasmus 5 Mustila Jami 6 Tiihonen Eeti 7 Laissaoui Emir 8 Kärki Anthon 9 Soubary Sofiane 10 Lassoued Hamza 11 Tattari Daniel 12 Smakiqi Taulant 14 Matilainen Rasmus 17 George David 26 Koponen Eero 27 Mire Abdullahi 31 Luukkonen Valtteri 35 Bäckström Denis 39 Camara Idrissa 40 Ahmala Reittu 46 Al-Emara Kaswar 70 Sefiani Abdrahim 80 Holmström Onni

Vastuuvalmentaja Risto Luomanen C15ELL Vastuuvalmentaja Mika Sandberg B2D MV-valmentaja Juha-Pekka Pantsu Joukkueenjohtaja Kennet Holmström Sarjatasot/joukkueet Valtti IHU C15 ELL ja B17 Kakkonen

18


4 Airosmaa Benjamin 7 Fagerholm Joona 9 Kilpinen Kaius 11 Letif Muntadar 12 Kumpula Eric 14 Laakso Lassi 18 Aydemir Roni 20 Bärlund Roni 21 Atarah Markus 22 Abdirahman Ahmed 23 Lund Joakim 25 Ylilääkkölä Markus 27 Naghshbandi Arvin 28 Nyamekye Yeboah 34 Inan Zana 41 Parikka Ari 52 Monola Toni 60 Omar Khalid 99 Painilainen Anton Umar Ismail

Valmentaja Kimmo Lehti Joukkueenjohtaja Henri Fagerholm Sarjatasot/joukkueet Valtti AC B17 Kolmonen

19


3 Japheth Mwizerwa 4 Kaswar Al-Emara 4 Eetu Pasanen 5 Timjami Hilska 6 Eero Tuomi 8 Paulus Eerola 9 Roope Uuttu 10 Elmer Olson 11 Ossi Kylliäinen 12 Jamir Goran 13 Casper Terho 19 Adonaime Bivu 20 Samuel Harjunpää 21 Matias Havukainen 22 Arttu Sihvola 23 Tristan Goodwin 25 Robert Räsänen 28 Thomas Obeng 29 Benjamin Malliarakis 31 Liiban Mahamed 37 Bibek Bhandari 38 Abdurrahman Ouled Toumi 44 Aaron Eronen 81 Joaquin Ikonen

Vastuuvalmentaja Matti Kivinen Valmentaja Kai Valjakka Apuvalmentaja Jukka Viljanen Joukkueenjohtaja Petteri Uuttu Sarjatasot/joukkueet Valtti IHU C14 Ykkönen Valtti AC C14 Kakkonen

20


7 Henrik Waneus 8 Eemeli Rantala 15 Viljami Rantala 16 Miro Tammelin 17 Tommi Teinil채 18 Neto Dantas 24 Samuel Zad 26 Dijari Kadr 27 Jeremias Jaakola 30 Toni Honkonen 32 Om Shiri Sharma 33 Nam Le 34 Daniel Fiander 35 Faheem Akhtar 36 Atte Javanainen 41 Martti Jokinen 43 Md.Rahik Rashid 47 Aleksei Mets 55 Daniel Posti

Vastuuvalmentaja Kimmo Rantala Valmentaja M채h채mm채d Aghayev Joukkueenjohtaja Mikko Pasanen Joukkueenjohtaja Miska Tammelin Sarjatasot/joukkueet Valtti CF C14 Kakkonen

21


1 Antonio Marchesani 3 Niklas Kammonen 4 Elmer Olson 5 Johannes Rausti 6 Jaakko Litmanen 7 Daniel George 8 Emil Vikström 10 Mohamed Lassoued 11 Anas Ahmed 12 Niklas Lalli 13 Casper Terho 14 Malkolm Immonen 16 Shadrak Makengo 20 Ahti Ikäheimo 22 Elias Vikström 23 Rony Räsänen 25 Paavo Lind 28 Rasmus Ruusunen 32 Frank Hedberg 35 Patrik Korpiniemi 38 Juuso Niemi 99 Ola Kuutamo

Valmentaja Jarno Taiha Valmentaja Masa Mustila Joukkueenjohtaja Veijo Kammonen Joukkueenjohtaja Miska Tammelin Sarjatasot/joukkueet Valtti IHU D13 ELL

22


2 Heinonen Joel 6 Klemettilä Sakari 7 Hippeläinen Reko Taneli 8 Lind Onni 10 Pursiainen Simeon 11 Autero Oliver 12 Kainulainen Oskar 14 Jalkanen August Julian Johannes 15 Papadopoulos Lukas 16 Musse Nuraddin 17 Rinkinen Joonas 18 Leppävuori Leevi 19 Pesola Attu 20 Kanninen Joel 21 Lahti Roni 22 Heikkilä Rasmus 23 Viitanen Eelis 24 Omar Mohamed Amin Said 26 Harinen Miska 27 Löfgren Benjamin 29 Kainulainen Eemeli 30 Sorsa Juho 31 Nieminen Sampo 33 Carlsson Max 36 Lempiäinen Anton 37 Fredriksson Jonny

40 Bäckström Thomas 41 Hakkarainen Tomi 42 Salonen Jussi 44 Granqvist Rickard 46 Marchesani Antonio 47 Ruuhilahti Nonno 48 Truong Tam 49 Sillah Yusuf 50 Castren Erik 51 Engström Oskar 53 Nijat Älfrad 55 Laine Otto 56 Lilja Sakarias 58 Yliaho Oskar 59 Vartiamäki Marcus 60 Pandey Prateek 64 Eerikäinen Leevi 78 Schneider Niklas 87 Kosamo Niko 88 Oksman Otto 91 Qvisén Jonatan 92 Tarvainen Topi 96 Väisänen Tony 97 Westerlund Rock 98 Torkkel Sebastian 23

Abdi Abdishakuur Elmi Abdi Anwar Aura Ilmari Brown Jamal Friman Mikael Pakkanen Ossi Purtilo Julius Yakhiev Gukho Vastuuvalmentaja kilpa Jarno Taiha Vastuuvalmentaja harraste Make Hytönen Valmentaja Juha Lind Valmentaja Jari Oksman Valmentaja Ville Kanninen Joukkueenjohtaja Juuso Pesola Joukkueenjohtaja Pasi Nieminen Sarjatasot/joukkueet Valtti FC D13 Ykkönen Valtti AC D13 Kakkonen Valtti AZ D13 Kolmonen Valtti FB D13 Vitonen


1 Glader Kalle 2 Ritasmaa Leevi A 3 Ebdali Mehdi 6 Virtanen Arttu A 7 Laissaoui Karim 8 Rantala Eemeli Paavo Henrik 9 Mohamud Sayid-Ali 12 Tereshchuk Maksim 13 Ruonakoski Dominic 14 Haapaniemi Yonis 15 Olbri Daniel 16 El Hayani Zakaria 17 Harjunpää Mikael C 19 Paavola Aaro 20 Schneider Ville 22 Hurskainen Joona 23 Åberg Samuel C 24 Titley Jonas 27 Salokivi Melker 30 Kempe Nico 31 Paavola Eero 32 Montonen Patrick 33 von Zweigbergk Winston 35 Potrykus Henrik

Vastuuvalmentaja Alen Besic Valmentaja Sameer Sheikh Valmentaja Jermu Loikkanen Joukkueenjohtaja Jony Åberg Joukkueenjohtaja Jana Laissaoui Sarjatasot/joukkueet Valtti FC D12 Kakkonen Valtti FB D12 Vitonen

24


2 Lehikoinen Valle 3 Hjort Samu 4 Heinonen Viljami 5 Pokela Patrick 6 Valtonen Jere 7 Waneus Aleksi 8 Meinander Jakob 9 Vuohtoniemi Samuel 10 Tallqvist Elia 11 Bagley Alexander 12 Engeström Jurij Enzo 13 Ben Miled Suleimen 14 Petsorowo Ben 15 Nikula Matias 16 Mohamed Qasim 18 Pashur Oliver 19 Naumov Andreas 20 Haapalainen Otso 21 Lindblad Topi 23 Bäcklund Nico 24 Winberg Bruno

25 Yusefi Ahura 26 Muhammad Fahim Sabawoon 27 Saarinen Jesse 29 Pääkkönen Leo 30 Miettinen Ossi 34 Ropeter Daniel 35 Sahk Jan Markus 37 Virnes Dani 39 Sandi Hosain 41 Stenvall Filip 44 Imran Ali 47 Kulppi Lari 48 Neuvonen Lucas 49 Lehtinen Henrik Al-Hashemi Mahdi Bajgora Donart Lappalainen Alex Larvala Eero Sialvi Muhammad Furqan Lindén Kristian AL-azaoe Faruoq

25

Vastuuvalmentaja Tom Spaak Valmentaja Niko Korpelainen Apuvalmentaja Thomas Pokela Apuvalmentaja Kenneth Bäcklund Joukkueenjohtaja Hannu Waneus Joukkueenjohtaja Mika Lindblad Joukkeenjohtaja Laura Leinonen Sarjatasot/joukkueet Valtti FC E11 Ykkönen Valtti AC E11 Nelonen


3 Mettänen Tuomas 4 Paronen Teemu 5 Hilska Aarre Helmer 6 Räsänen Anton 7 Tammelin Max 8 Salmi Antti 9 Varetto-Schnitter Misael 10 Javanainen Samu 12 Kokachev Denis 13 Nordenswan Joonas 14 Ahosalmi Tatu 15 Koivisto Filip 16 Pesola Onni 17 Haxhiu Valton 18 Jalava Onni 19 Pitkänen Santeri 20 Sheptelish Nikita 22 Ikonen Daniel 23 Mäki Manu 24 Anttila Santeri 25 Lampola Aaro 27 Foden Alex 28 Yagmur Zagros 29 Jokela Topi 30 Lehtinen Markus 31 Niskanen Nemo

32 Tompkin Niklas 34 Ibishi Darin 35 Zakai Mustafa 44 Ahvonen Lenni 45 Sulu Arda Efe Palola Eeli Eshroukh-Maharzah Seifedine Hyytiäinen Ville Oskari Cristian KarjulaKalle Pakkanen Lenni Yıldırım Hazar Bayram Zejnullahu Blert Vastuuvalmentaja Sami Lehtinen Valmentaja Petteri Mäki Valmentaja Vesa Salmi Valmentaja Jukka Viljanen Joukkueenjohtaja Anssi Rissanen Sarjatasot/joukkueet Valtti FC E10 Kakkonen Valtti FB E10 Nelonen Valtti AC E10 Kutonen

26


1 Al-faisal Mohammed 2 Mettänen Timo 3 Heinonen Leo 4 Mattila Mauri 6 Elabbasy Khalid 7 Aman Faisal 8 Kasurinen Veikko 9 Sallmen Ilari 10 Salomaa Lenni 11 Kosonen Atte 12 Jaakkola Paavo 15 Teirikari Oliver 17 Salmela Aapo 18 Väätämöinen Arttu 19 Abdiqani Mahad 20 Bensaid Samir 22 Aliu Amin 23 Hedberg Fred 24 Titley Alvar 25 Ikonen Elias 26 Boulakhras Akram 29 Luotola Eemeli 30 Lehmuskoski Elias 31 Järvensivu Topi 32 Mustonen Arttu 33 Bayrak Ali Mert

34 Aidiid Salman 36 Tammelin Roope 40 Heinonen Aku 45 Busse Patrik 50 Karmali Muhammed 55 Jamaal Abdi Risaqa Vastuuvalmentaja Niko Korpelainen Apuvalmentaja Sami Lehtiniemi Apuvalmentaja Jan Hedberg Joukkueenjohtaja Paavo Mattila Sarjatasot/joukkueet Valtti FC F9 Ykkönen Valtti AC F9 Kolmonen Valtti FB F9 Vitonen

27


2 Stenström Oliver 3 Pesola Eikka 4 Sory Méko 5 Kilpeläinen Vesa 7 Kulku Elias 8 Heinilä Elmeri 9 Besic Adi 10 Salasuo Nooa 11 Jalkanen Wäinö 12 Sainio Brandon 13 Hilowle Abdullahi 14 Hanganpää Roope 15 Tamminen Mikael 16 Hurskainen Nooa 18 Osman Imraan 19 Laakso Saku 20 Sutinen Daniel 21 Mäkinen Joona 22 Heikkilä Romeo 23 Eloranta Niklas 24 Mäkinen Juuso 25 Lehmuskoski Tiitus Justus 26 Masalin Noel 27 Hentinen Toivo 28 Kauppinen Severi 30 Vartiainen Otto

34 Laukkanen Oskari 35 Kovanen Samu 38 Wihlman Mika 39 Ismail Mohamed Ismail 44 Jantunen Tarmo 45 Ahmed Muuse 53 Jännes Onni 55 Alatalo Elvin 71 Lehtola Joonatan 77 Ratilainen Tatu 99 Uljas Leo Al-Hashemi Mohammed Glöckner Elias Tallberg Vilmer Vuohtoniemi Mikael Vastuuvalmentaja Niko Korpelainen Valmentaja Sami Lehtiniemi Valmentaja Juuso Pesola Valmentaja Kimmo Korpi Joukkueenjohtaja Juuso Pesola Joukkueenjohtaja Mikko Uljas

28


3 Ahlroth Ahti 4 Mattila Simo 6 Pieskä Jalo 7 Nyström Rasmus 8 Bergholm Andreas 9 Manninen Taavetti 10 Yuan Woody 11 Räsänen Joonas 13 Luotola Iivari 14 Anttila Lasse 15 Wagenlader Karl 16 Pind Benjamin 17 Vuorivirta Tomás 18 Laine Luukas 19 Eerikäinen Matias 20 Atuegwu Eemil 21 Ahdevainio Eero 22 Sivonen Simeon 23 Laine Ahti 25 Sissonen Eetu 26 Lehtimäki Leevi 27 Ali Teim 28 Pesonen Aleksi 29 Puustinen Elmeri 30 Rahmel Leo

31 Forsten Samuel 32 Mustonen Aaro 33 Jauhiainen Teemu 34 Lankinen Oliver 35 Laukontaus Niilo 36 Puustinen Aleksi 37 Norell Aaro 38 Roschier Joel 39 Winberg Jens 40 Heinonen Oiva 41 Lempiö Lenni 42 Puranen Tapio 45 Pulkkinen Sampo 46 Greene Rico 49 Fagerholm Rasmus 50 Åkerblom Emil 51 Aaltonen Edvin 55 Lind Aku 64 Katajala Jonathan 69 Hallikainen Micheal Amazeus 77 Haatanen Ossi 78 Uusihannu Oskari 88 Foden Ben 89 Ax William 99 Pascual Rasmus 29

Zakowski Leonard Shire Maxamed Nur Hudeifi Nsambu Dan Karisalo Aapo Kanninen Luukas Hassan Yousef

Vastuuvalmentaja Alen Besic Valmentaja Tapio Anttila Valmentaja Juha Lind Joukkueenjohtaja Janne Räsänen


Puotinkylän Valtti 2016 / P1011 3 Ishan Kharel 4 Anton Pohjanpalo 6 Vincent Ghoraieb 7 Jami Mansala 8 Alvar Salonen 10 Sami Sinkko 11 Aaro Luoto 12 Elmo Bruun 14 Noam Boudra 15 Casper Ettala 16 Aleksander Lehtosaari 18 Ilarion Saraev 19 Leo Kurttila 21 Kristian Sandell 22 Daniel Vuoristo 23 Joona Tverin 24 Leo Lehtinen

25 Elias Suominen 26 Jami Tuiskunen 27 Leo Pajunen 30 Martin Yurin 40 Lasse Haapasalo Abdulhafit Kulmie Max Miettinen Oliver Myöhänen Rasmus Terimo Valmentaja: Sami Lehtiniemi Joukkueenjohtaja: Juha Mansala

30


Jalkapallo naiset - Edustusjoukkue

Jalkapallo mimmifudis – Valtti Venus

Valtti pelaa naisten 4. divisioonassa.

Mimmifudis on harrastejalkapalloa, joka on tarkoitettu kaikenikäisille naisille, jotka haluavat liikkua jalkapallon parissa. Mukaan voivat tulla kaikki jalkapallosta innostuneet. Aiempaa jalkapallokokemusta emme vaadi. Hyvä asenne ja halu liikkua sekä kehittyä takaavat paikan iloisessa joukossamme. Meitä on noin kolmekymmentä eri-ikäistä naista aloittelijoista divareissa pelanneisiin ja harjoittelemme kaikki omassa tahdissamme sekä omilla ehdoillamme pätevän valmentajan tahdittamina.

Valmentaja: Ilpo Etolin, ilpo.etolin@etolin.net Joukkueenjohtajat: Nana Tamminen, nana.tamminen@ kolumbus.fi ja Oona Etolin, oona@etolin.net

Valmentaja: Aksu Lauren Joukkueenjohtaja: Mari Sani-Niskala, valttivenus@gmail.com

31


2 Jolanda Walch 3 Ida Nordenswan 4 Kaisa Kontkanen 5 Emilia Paasonen 6 Venla Niskala 7 Saara Kokkonen 8 Ella Lehikoinen 9 Asma Rchidi 10 Sara Ruokonen 11 Jasmin Eronen 12 Anna Råstedt 13 Cline Casano 14 Tuuli Toikka 15 Maija Virmakari 16 Sirkka Uutela-Lynd 17 Elina Taponen 18 Emilia Nordström 19 Nadia Repo 20 Lily Syrjälä 21 Katja Grigorieva 22 Erica Anderson 23 Tiina Sinkkonen 24 Emmi Nordström 25 Kaisa Karanko 26 Anette Koskelin 31 Marianne Liukkonen

32 Anett Aasma 33 Tessa Kajander 34 Efua Yawson 35 Monica Pham 36 Aino Weckman 45 Maria Toura Valmentaja Oona Etolin Valmentaja Kari Simula Joukkueenjohtaja Mari Sani-Niskala Sarjatasot/joukkueet Valtti Itä United TB18 kakkonen ja TB17

32


Vastuuvalmentaja Jarmo Rinne Valmentaja Iona Smith Apuvalmentaja Marko Heinonen Apuvalmentaja Mika Jääskeläinen Joukkueenjohtaja Tiina Jääskeläinen Joukkueenjohtaja Katja Nybom Sarjatasot/joukkueet Valtti FC TD13 Ykkönen Valtti AC TD13 Kolmonen

1 Laine Sini 2 Nybom Julia 3 Väisänen Ronja 4 Meos Diana 5 Garcia Iris 6 Höstman Ella 7 Kostamoinen Oona 8 Kemppinen Nea 9 Niskala Viena 10 Liukkonen Maja 11 Rahko Lotta 12 Kasurinen Sonja 14 Tallqvist Inga 15 Heinonen Inka 16 Karvonen Veera 18 Jännes Emma 19 Korpiniemi Sara 20 Knuuttila Laura 21 Kangasluoma Venla 22 Jääskeläinen Oona 25 Kemppainen Elina 28 Salmi Kaisa 42 Luoma Venla 46 Koskinen Lotta 49 Lehtinen Heljä Kujala Erica Pilvinen Neea 33


34 Takila Jessica 39 Varjonen Hanna 40 Walder Madeleine 41 Haapasalo Siiri 43 Ranttila Ruusu 44 Granqvist Karin 45 Memonen Tinja 48 Lehtonen Oona 51 Marchesani Satu 55 Gökcil Ipeksu 72 Korpisaari Aino 80 Holmström Iiris Bulatova Lana Vastuuvalmentaja Jarmo Rinne Valmentaja Iona Smith Apuvalmentaja Sara Ruokonen Apuvalmentaja Emma Jännes Joukkueenjohtaja Kennet Holmström Sarjatasot/joukkueet Valtti IHU TD12 Ykkönen karsinta Valtti FC TD12 Kakkonen karsinta Valtti AC TE11 Kakkonen Valtti FB TE11 Kolmonen

2 Helenius Iines 4 Koskinen Minea 5 Pursiainen Loviisa 7 Mansala Nelli 8 Metsä Via 9 Martikainen Nea 10 Martikainen Inka 11 Suni Olivia 12 Heinilä Siiri 13 Döragrip Saga 14 Paronen Emma 15 Forsström Siiri 17 Nsambu Theresa 18 Ntima Paulina 19 Eloranta Jenna 20 Järvinen Helmi 21 Garcia Olivia 24 Roschier Iines 25 Kemppainen Maija 26 Helin Ella 27 Aura Ronja 28 Myyryläinen Linnea 29 Hirvonen Viivi 30 Jourio Ada 31 Ihamäki Inka-Maija 32 Nenonen Noora 33 von Zweigbergk Arwen 34


3 Hintsala Eevi 4 Autio Ester 5 Salojärvi Inkeri 7 Forsström Eevi 8 Lindblad Inka 10 Ahola Frida 11 Heinonen Bianca 12 Thomssen Leea Bianca 13 Ebnezer Emilia 14 Tapaninen Airi 15 Sundell Jennifer 16 Forsström Anni 17 Nemlander Frida 18 Karagöz Nella 19 Myllymäki Iiris 20 Kanninen Hanna 21 Lauronen Aava 23 Åberg Sofia 24 Broumand Ines 25 Tykkyläinen Nella 26 Laine Ella 27 Lukin Vuokko 28 Oksman Aada 29 Eerikäinen Veera 30 Vartiainen Ronja 33 Lehtinen Aila

36 Nykänen Essi 37 Tihveräinen Peppi 38 Räsänen Neea 39 Kärkkäinen Siiri 72 Korpisaari Kerttu Vastuuvalmentaja Iona Smith Valmentaja Jarmo Rinne Valmentaja Mika Raita Valmentaja Ville Kanninen Valmentaja Venla Niskala Joukkueenjohtaja Niina Åberg Varajoukkueenjohtaja Heini Lindblad Sarjatasot/joukkueet Valtti FC TE10 Ykkönen Valtti AC TE10 Kakkonen Valtti FB TF9 Kakkonen

35


2 Nylund Minttu 3 Vepsäläinen Pihla 4 Lättilä Armi 5 Tapaninen Siiri 6 Hamarila Janica 7 Vatanen Frida 8 Rosenqvist Nea 9 Terho Milja 10 Döragrip Sanni 11 Mäkinen Aino-Sofia 12 Sandholm Ida 13 Kantanen Bea 14 Anttila Nea 15 Panula Saara 16 Duwaldt Manda 17 Ovaskainen Pihla 18 Sandi Shokoria 19 Toivonen Eevi 20 Sahk Jane Marleen 22 Vuoristo Jessica 23 Lehto Emma 24 Malinen Hanna 25 Agonen Elizaveta 26 Ruotsalainen Ronja 27 Kalliala Lilja 28 Vatanen Saga

29 Lindblad Airi (Ammi) 30 Boudra Louna 31 Iihola Alisa 32 Pakarinen Eveliina 33 Tallqvist Seela-Sofia 34 Ruotsalainen Emma 38 Lembo Sara 47 Glader Katri Vastuuvalmentaja Iona Smith Valmentaja Tapio Anttila Valmentaja Angelica Pulkkinen Joukkueenjohtaja Maria Ovaskainen Varajoukkueenjohtaja Mia Lindroos

36


Puotinkylän Valtti 2016 / tytöt 10 - 11 7 Disa Vatanen 8 Essi Lindblad 15 Maya Sundell 17 Isla Ovaskainen Pinja Flinckman Iiris Kosonen Kerttu Kossila Hertta Myyryläinen Nella Pakarinen Isabella Siren Maria Tamminen Essi Toivonen Sara Uljas Valmentaja: Mari Haapasalo

37


Taitokisamitalistit 2015

D12 pojat Anttonio Marchesani, Hopea F9 pojat Antti Salmi, Hopea Valton Haxhiu, Filip Koivisto, Denis Kokachev, Pronssi F8 pojat Manu Mäki, Aarre Hilska, Kulta Fred Hedberg, Hopea Mauri Mattila, Ilari Sallmen, Pronssi D12 tytöt Oona Jääskeläinen, Kulta Elina Kemppainen, Venla Luoma, Hopea Ella Höstman, Pronssi

E11 tytöt Kaisa Salmi, Hopea E10 tytöt Inka Martikainen, Kulta Siiri Forsström, Maija Kemppainen, Elsa Mustafa, Olivia Suni, Emma Paronen, Hopea Jenna Eloranta, Emma Helin, Linnea Myyryläinen, Pronssi F9 tytöt Iiris Holmström, Satu Marchesani, Nea Martikainen, Kulta F8 tytöt Emilia Ebnezer, Kulta Sofia Åberg, Hopea

38


Vuoden pelaajat 2015 P00 P01 P02 P03 P04 P05 P06 P07

T00 T01 T02 T03 T04 T05 T06 T07

Jami Sjögren Kaur Kasemaa Bibek Bhandari Shadrak Makengo Niko Tuuri Jan Markus Sahk Max Tammelin Fred Hedberg

39

Aino Weckman Kaisa Kontkanen Ronja Väisänen Inka Heinonen Loviisa Pursiainen Siiri Forsström Ester Autio Emilia Ebnezer


Salibandy – miesten edustusjoukkue

Salibandy – miesten II joukkue Yhteyshenkilö: Juha Ekman, p. 0456734935, juha.ekman@hotmail.com

Maalivahdit 35 Jarkko Iisakka 51 Teppo Toivola

Salibandy - naisten harrasteryhmä Yhteyshenkilö: Päivi Huttunen, p. 0505346579, paivi.huttunen@viaegencia.com

Puolustajat 5 Valtteri Pitko 11 Patrik From 14 Kalle Sorjonen 15 Petteri Alavuotunki 19 Vesa Ruokokoski 22 Daniel Borek 22 Simo Kovanen 71 Matti Mäenpää 81 Aki Korhonen Hyökkääjät 4 Antti Hiltunen 4 Severi Lukkarinen 9 Miikka Rikman 10 Jukka Tanska 12 Sami Pulkkinen 16 Pekka Saharinen 17 Risto Remes 21 Antti Mähönen 62 Juha Weckström 68 Pyry Ristilä 74 Matti Uotinen 87 Jami Veijalainen 88 Joona Toivola Valmennus: Simo Kovanen Joukkueenjohtaja: Sami Sallmen, edustus@valttisb.net

40


Tue Val(n  toimintaa Val/  tarjoaa  yrityksille  erinomaisia  yhteistyömahdollisuuksia,   joiden  avulla  yritykset  saavat  merki:ävää  näkyvyy:ä  sekä   osallistuvat  samalla  lasten  ja  nuorten  liikunnan  tukemiseen.  

Val/ tarjoaa  kaikille  sopivia,  erilaisia  ja  erikokoisia   yhteistyömahdollisuuksia,  kuten: v  Puo(lan  kentän  nimi v  Puo(lan  ken:ämainokset v  Näkyvyys  seuran  peliasuissa v  Näkyvyys  seuran  varusteissa v  Näkyvyys  Val(n  sähköisissä  medioissa v  Jäsenedut/Ostoyhteistyö

Kiinnostuitko? Ota  yhtey:ä:  toimisto@val/.info 41


+358 (0) 3424 62600 http://www.kivistobus.com

42


Ratkaisu tilaongelmiisi, vuokraa tai osta kontti! ukaan.

im myksies y t l e i m ssa

rvittae a t n i t n mme ko

le Varuste

OTA YHTEYTTĂ„:

www.mcy.fi puh. 09 6866 140


TERVETULOA nauttimaan makuelämyksiä maailman huipulta! Nepalilainen ravintola

Lapinlahdenkatu 15 00180 Helsinki 09 68315450

TUTUSTUMISTARJOUS KUKHURO KORMA

Kanan rintapaloja tomaatti-kermakastikkeessa. Chicken in tomato cream sauce.

Leikkaa irti

12€

/annos

SHAHI PANEER

Tuorejuustoa tomaattikerma-cashew-pähkinäkastikkeessa. Cottage cheese in a tomato cream cashew nut sauce. Voimassa vuonna 2016.


BASE CATERING – BASED ON QUALITY

Kun haluatte esiintyä eduksenne ja pitää vieraistanne huolta, Base Catering loihtii ruokailut ja palvelut. Järjestämme ruokailuja monenlaisiin yritys- ja yksityistilaisuuksiin ja tapahtumiin. Hoidamme catering- palvelut pienistä porukoista aina tuhansien kävijöiden tilaisuuksiin. CATERING, ASTIAT, KALUSTEET JA ASIAKASPALVELIJAT SAMASTA OSOITTEESTA Älä vaivaa päätäsi sillä, mistä saat kaikki tarvittavat palaset tilaisuuksien ja tapahtumien järjestelyihin tai ruokailuihin. Se on erikoisalaamme. Järjestämme kansanne paitsi herkut, astiat ja asiakaspalvelijat, myös esiintyjät, valot, äänentoiston, Dj:t ja kalusteet. Autamme myös tapahtumanne tilojen etsimisessä, somistamisessa, teeman suunnittelussa ja toteutuksessa. Kaikki tarvittava onnistuu nopeasti yhdellä yhteydenotolla. Base Catering on toiminut alalla jo vuodesta 2003 lähtien, yli 1500 tilaisuudessa, henkilömäärien vaihdellessa 20 ja yli 2500 henkilön välillä. On kyseessä sitten cocktail-, buffet-, gaala- tai fine dining ruokailu, kaikki tilaisuudet sujuvat meiltä aina samalla ammattitaidolla, kokoluokasta riippumatta. Keittiömme tavoitteena on suunnitella tilaisuuksien ruokatarjoilut huomioiden eri vuoden aikojen tuoreet raaka-aineet ja teemat. Ota meihin yhteyttä, niin luodaan yhdessä onnistunut tilaisuus. Micke Mäläskä – p.0405173343 – micke@basecatering.fi

www.basecatering.fi


Ohjelmassa: ♠  Puheita ♠  Taitokisamerkkien jako ♥ 

Vuoden pelaajien palkitseminen ♦ 

Hauskaa yllätysohjelmaa

Valtti tarjoaa glögiä, mehua ja pipareita


Muistiinpanoja


Vuokraaminen on mainio idea! Oletko lähdössä isommalla porukalla reissuun? Peli- tai lomamatkalle? Vuokra-auto on huoleton ja helppo kumppani! Lähde matkaan uudella, huippuvarustellulla Dethleffs- tai Sunlight-matkailuautolla. Vapaat kilometrit.

Tutustu yllättävän edulliseen koko perheen lomailuvaihtoehtoon! Nettisivujen kalenterin avulla selvität helposti vuokrahinnan.

Etu Valttilaisille! Astiasto ja camping-setti mukaan veloituksetta. Voimassa 2016.

www.mcrent.fi 010 8324 526

Puotinkylän Valtti  

70 v juhlajulkaisu

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you