__MAIN_TEXT__

Page 1

MUNTANYOLA 1

Revista trimestral

FOTO: IVAN SANZ

Febrer 2018 / Núm. 3


EDITORIAL I CRÈDITS | 2

CRÈDITS

SUMARI ENTREVISTA 2

Edició: Ajuntament de Muntanyola www.muntanyola.cat Col·laboren: Naila Bosch, Margarida Tubau, Xavier Sabata, Serena Brunells, Ramon Llorà, Carles Morera, Imma Camprubí, Sònia Vivancos, Ivan Sanz, PDeCAT, ERC, Tots fem Muntanyola. Correcció, compaginació i maquetació: Montse Mir i Eva Freixa de l’empresa iServeis Impressió: Pla Valldaura Tiratge 300 exemplars DL: B11466-2017 Distribució gratuïta

La revista Muntanyola s’edita trimestralment i es fa arribar, mitjançant una bustiada, a totes les llars del municipi. Si no la rebeu correctament, comuniqueu-ho al telèfon 938 830 186 o adreça de correu electrònic muntanyola@diba.cat. També la podeu consultar a través de la pàgina web municipal.

INFORMACIÓ MUNICIPAL

4-5

MEDI AMBIENT 6 SALUT 6 LA SECCIÓ DE LA NAILA

7

LA RECEPTA 7 LES ACTIVITATS DE MUNTANYOLA

8-9

L’ESCOLA

10

PUNT JOVE

11

LA HISTÒRIA DE MUNTANYOLA

11

INFORMACIÓ DELS PARTITS POLÍTICS

12-13

HERBES REMEIERES

13

L’AGENDA

14-15

INFORMACIÓ DE SERVEIS

15

EDITORIAL Ja hem passat les festes, amb dinars de sobretaula, gaudint de la companyia de la família. Desitgem que les hàgiu pogut passar en companyia dels vostres, amb pau, amor i harmonia. Encara no podem dir adéu a l’hivern, tenim alguna petita pluja que benvinguda és, ens apareix la boira de tant en tant. Recordeu la dita de la Candelera que diu “Quan la candelera plora, l’hivern és fora o quan la Candelera riu, l’hivern és viu”. Ara ja no hi haurà més festes fins a les vacances de Setmana Santa, no, però, sense primer haver-nos disfressat per Carnestoltes el mes de febrer i, com cada any, el segon diumenge de

mes de març tornem/torneu a tenir una cita al poble de Muntanyola amb la Festa de l’Arbre. Recordeu que durant la Setmana Santa també cantem les Caramelles, tradició que de mica en mica també s’ha anat implementant al nostre poble. Comencem la nostra tercera revista i ho volem aprofitar per fer una crida, perquè ens agradaria poder disposar de gent voluntària per col· laborar en els articles, fent-nos arribar escrits que vulgueu que surtin publicats, fotos, poemes o alguna història que recordeu que us hagin explicat els vostres avis, tiets... Qualsevol col·laboració o suggeriment seran ben rebuts.


ENTREVISTA | 3

“HAPKIDO - Cap a la unió amb l’energia universal” JORDI CASTRO Entusiasta i practicant de les arts marcials és segon Dan de Taekwondo i primer Dan d’Hapkido.

Per Xavier Sabata

La història del HAPKIDO és bastant confusa, però moltes fonts l’atribueixen a dos coreans: Choi Yong Sul (1904 - 1986) i Ji Han Jae (1936). Quan era nin, en Choi va anar al Japó, on va treballar de criat per al mestre del Daito Ryn Aiki Jutsu, Sokaku Takeda. En Choi demostrà grans qualitats en el Daito-ryn Aido Jutsu i, sovint, en Takeda l’enviava a enfrontar-se a altres practicants d’arts marcials. En la tornada a Corea, en Choi començà a donar classes d’arts marcials. Un dels seus alumnes, Ji Han Jae, incorporà tècniques coreanes tradicionals a coces i cops de puny (derivades del Tae Kyon i el Hwarang Do). Amb tot plegat va néixer un nou repertori de tècniques al qual el 1959 li va donar el nom de HAPKIDO. A més d’en Choi i en Ji, moltes escoles d’arts marcials coreanes han tingut participació en el desenvolupament de diverses tècniques, que han contribuït a crear el HAPKIDO, tal com se’l coneix actualment. És un art marcial molt completa enfocada a la defensa personal, que està conformada per més de 3.600 tècniques.

-Jordi per què t’has encaminat cap al Hapkido? Perquè s’usen tot tipus de distàncies i armes. Després de practicar diferents disciplines de les arts marcials, des de fa ja 20 anys vaig trobar al Hapkido un ventall gairebé infinit de tècniques directes i contundents. -Podries definir la diferència? Al Hapkido entrenem totes les distàncies, projeccions, coces, claus... Mai pares d’aprendre, en 7 anys de continu entrenament la sensació d’anar assimilant coses noves a cada entrenament és incomparable amb altres disciplines, que en 5 o 6 anys ja ho has pogut practicar pràcticament tot. - Esteu inscrits a la Federació Catalana. A través de la Federació participeu en campionats? Sí, encara que no és una art marcial enfocada a la competició,

es fan campionats anuals al costat dels campionats de Taekwondo absoluts en tres categories: lluita individual, per parelles i en grups de deu lluitadors. - Des del 2004 combines la teva residència, juntament amb la teva parella Sílvia i la vostra filla Elsa, entre Sabadell i Muntanyola. Què us aporta Muntanyola? Pau, silenci i, sobretot, energia. JORDI CASTRO TÉ UN PALMARÈS MOLT DESTACAT: Campionat de Catalunya: 2014 individual bronze, 2015 individual bronze /grup plata, 2016 individual bronze/grup plata, 2017 individual bronze/ grup or. Campionat d’Espanya: 2015 grup plata, 2017 individual plata/grup or


INFORMACIÓ MUNICIPAL |

4

L’Ajuntament treballa per ampliar i allargar el servei de transport públic Algunes persones usuàries del transport públic del municipi han fet arribar diverses peticions demanant millores. Volen que s’ampliï l’oferta de transport amb més serveis al llarg del matí i que s’allargui la ruta actual per tal que també arribi al barri de Fontanelles. Davant d’aquestes peticions, l’Ajuntament s’ha posat en contacte amb el departament de Mobilitat i Transports de la Generalitat de Catalunya, que ja ha fet una primera proposta per tal de resoldre aquestes peticions. Ara l’Ajuntament està en fase d’estudi d’aquestes propostes i es treballa per tal que les peticions es puguin resoldre al més aviat possible i de la manera més adequada per als usuaris.

MUNICIPAL

Mercè Conesa rep l’alcalde de Muntanyola, Ramon Llorà

L’Alcalde Ramon Llorà, va ser rebut el dijous 14 de desembre per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa. L’alcalde va assistir a la trobada acompanyat de la primera tinent d’alcalde del municipi, Immaculada Camprubí, i del

regidor Antoni Alibés. La reunió s’emmarca en les trobades institucionals que la presidenta manté periòdicament amb els responsables dels municipis de la demarcació i es van començar a abordar temes de les meses de concertació.

Festa de Benvinguda al Municipi El local Polivalent va acollir el 4 de novembre la festa de Benvinguda a la gent que ha arribat al municipi durant l’any 2017. En total, aquest any van arribar 46 persones. En l’acte se’ls va fer una presentació del municipi i la seva actualitat, els punts d’interès, els serveis, amb especial èmfasi en la recollida porta a porta, etc.


INFORMACIÓ MUNICIPAL | 5

La Fibra òptica arriba al municipi El primer trimestre del 2018, es començarà el desplegament de la fibra òptica al sòl urbà del municipi. Després de les gestions que l’Ajuntament ha portat a terme, l’empresa Goufone s’ha compromès a desplegar-la al sòl urbà i està en fase d’estudi el desplegament a les zones rurals. Per tal de portar a terme aquest desplegament, el passat 4 de novembre es va fer una reunió per a les persones interessades, en què es van exposar els passos que s’han de portar a terme si es vol gaudir d’aquest servei. Amb tot, aquelles persones interessades que no poguessin assistir a la reunió poden demanar informació a Punt Jove.

MUNICIPAL

El Pare Emmanuel, nou rector de la parròquia de Muntanyola

La propera Fira de l’Arbre i la Natura es celebrarà l’11 de març

En una celebració que es va portar a terme el diumenge dia 14 de gener i que va estar presidida pel bisbe de Vic, Romà Casanova, el pare Emmanuel va prendre possessió del càrrec de rector de la parròquia de Muntanyola. Al llarg d’aquesta celebració, Monsenyor Casanova va recordar la

La XXII edició de la Fira de l’Arbre i la Natura de Muntanyola es portarà a terme el diumenge 11 de març. Aquesta edició es tornarà a fer a l’esplanada de la parròquia al llarg de tot el matí. La Fira, que és oberta a tothom, comptarà amb estands de diversos productes, servei de bar i diverses mostres i exhibicions.

figura del nostre estimat Mossèn Pere Casas, però també va tenir paraules d’agraïment per al seu substitut el pare Ivan, que va haver de marxar i, lògicament, es va agrair la tasca del pare Salas que, juntament amb el pare Emmanuel, gestionaran la parròquia de Muntanyola.


ARTICLES | 6

MEDI AMBIENT

Sequera i estalvi d’aigua Per Carles Morera

Aquest hivern a Muntanyola i al conjunt de Catalunya s’està patint una manca de precipitacions i sequera que comença a deixar-se notar fins i tot en el volum d’aigües subterrànies. És per aquest motiu que cal recordar una sèrie de consells per no malgastar aigua: 1. Tancar les aixetes quan no les utilitzem. 2. No utilitzar el vàter com una paperera. 3. Fer servir la dutxa en comptes de la banyera. 4. Reparar aixetes o cisternes de vàter que perdin aigua.

5. Utilitzar la rentadora i el rentaplats quan estiguin plens i amb programes d’estalvi. 6. Fer servir economitzadors a les aixetes. 7. Instal·lar cisternes de vàter de doble càrrega. 8. Rentar el cotxe en túnels de rentatge o a casa amb galleda i esponges, en comptes d’utilitzar mànegues. 9. Regar plantes i jardins d’hora al matí o al vespre. 10. No abocar productes tòxics o nocius per al medi ambient, com per exemple l’oli de cuina pels desaigües.

Pantà de Sau. F.: Osona Turisme

RACÓ SALUT

Salut i malaltia. Reflexions Per Àngel Roig Metge

En els darrers anys hem pogut assistir a un increment de les persones amb malalties cròniques. Una de les raons és, precisament, la “lluita contra les malalties”. Això és per causa de, segons el meu criteri, un senzill però essencial error conceptual. Ho entendreu fàcilment. 1.- La malaltia sempre és un efecte d’una causa més profunda. Això fa que si lluitem contra l’efecte i no resolem la causa que la provoca podem amagar els símptomes però persistirà l’origen. 2.- La malaltia és una crisi

curativa, per tant, lluitar-ne en contra debilita a l’organisme a l’hora de resoldre allò que la provoca. 3.- La malaltia és un missatge que orienta al metge o terapeuta i, fins i tot, al mateix malalt a comprendre’n l’origen. 4.- Suprimir els símptomes de la malaltia, cosa desitjable quan la persona es troba molt mala-

ment sense intentar esbrinar i corregir la causa, dóna com a resultat la cronificació de la mateixa o l’aparició de malalties més profundes, ja que el cos sempre buscarà un camí per expressar el malestar. Per estar sa no cal lluitar contra res ni ningú, tan sols cal buscar l’equilibri dins nostre i en tots els àmbits de la nostra vida.


ARTICLES | 7

RACÓ DE LA NAILA

El Respecte Per Naila Bosch

El respecte és un dret que tenim tots. És l’art de valorar els gustos i opinions dels altres i tractar-los com ens agradaria que ens tractessin. Generalment, tenim molt clar que tothom mereix ser respectat i ens esforcem perquè els més petits aprenguin aquest valor. Mentir, manipular, amenaçar, fer xantatge, burlar-se, envair la intimitat... són actes contraris al respecte. Quan els més menuts fan alguna d’aquestes coses, els rectifiquem. Però hi ha

moltes contradiccions que hem normalitzat i és possible que a vegades els nens no captin el missatge. Mentir als més petits està socialment acceptat, hem creat un món on ratolins, troncs i reis fan aparèixer regals, els manipulem perquè es ‘’es portin bé’’ i no diguin mentides. Sovint fem bromes pesades, els hi prenem un objecte que els hi pertany i els fem creure que ens el quedem. A vegades els obliguem a fer petons a persones que acaben de conèixer. Minimitzem els seus sentiments diàriament. Però si ells agafen

alguna cosa sense demanar, es burlen, enganyen o molesten, els renyem. Poden captar l’essència del respecte?

RECEPTA

Melindros Per Margarida Tubau

INGREDIENTS 12 rovells d’ou 250 g de sucre 2 dl d’aigua 350 g de farina 1/2 l de clares d’ou Essència de llimó

Bateu bé els rovells amb el sucre i l’essència de llimó, barrejant-hi una mica d’aigua tèbia. Un cop la barreja sigui esponjosa i ferma, afegiu-hi la farina en forma de pluja mentre remeneu amb la mà. Tot seguit, hi tireu les clares a punt de neu, mentre continueu remenant amb la mà. Després, ompliu una mànega amb el broc rodó i ample i esteneu-ne tires sobre safates greixades i enfarinades. Col·loqueu-les al forn a temperatura regular d’uns 180°, aproximadament, fins que quedin secs.

Un cop retirats del forn i secs, talleu-los en porcions de 2 cm d’ample. Col·loqueu-los en safates per posar-los de nou al forn a fi de torrar o aflamar una de les parts del tall.


LES FESTES A M CONCERT DE NADAL

FEM CAGAR

ARRIBADA DELS R


MUNTANYOLA

AGAR EL TIÓ

DELS REIS A MUNTANYOLA

PATGE REIAL


ESCOLA | 10

L’hivern és una festa El Nadal és el millor regal

Les festes de Nadal

Alumnes de 6è Poema inventat

Alumnes de 3r i 4t Poema inventat

Alumnes de 5è Poema inventat

La tardor s’ha acomiadat i l’hivern s’ha presentat el fred ja ha arribat i tot s’ha congelat.

Ha arribat l’hivern i fa molt fred, cau un floc de neu sobre meu.

Tots a Muntanyola estem molt contents juguem a fer ninots de neu o baixem amb trineu.

El Nadal ja és aquí i tots ens alegrem, amb somriures i rialles tots ho celebrem.

Les cases s’omplen de llum i els carrers de melodia i a través d’una finestra, un infant mig s’adormia.

Estar amb companyia amb els que més estimem, grans, petits i joves tots junts ho celebrem.

Els nens criden amb il·lusió, quan troben els regals sota l’arbre i el tió. Són uns dies molt especials.

Quan et trobes els regals t’emociones i fas salts, però sobretot t’omples d’alegria, per estar amb la teva família.

Pels carrers les veus corren - Bones festes!- la gent crida, i cantant amb alegria el tió tot ho regala.

Jo vull que els desitjos de tothom es facin realitat com passa en un instant quan venen els reis mags.

Tot això només pot passar quan ve temps d’alegria i els nens criden amb harmonia Bon Nadal!!!

Bon Nadal!!!!!!

El Nadal és un regal! El tió ha arribat I al costat de la llar de foc l’hem posat. Ben calentó s’ha quedat I una mandarina s’ha menjat. El Nadal és genial! Està ple d’alegria i felicitat! li donem mandarines al tió i nosaltres mengem torró. El Nadal és molt bonic! Quan fem cagar el tió tothom s’ho passa bé I tot brilla. És una nit molt especial perquè cada infant rep regals. La nit de reis és molt bonica i tots els infants estan excitats. Si et portes malament et portaran carbó O sigui que vigila, vigila… El Nadal és un regal!

El Nadal a la cuina Alumnes de 1r i 2n Poema adaptat

Poemes d’alumnes de l’Escola Muntanyola

Pares, avis, germans i amics el poema d’aquest any és per dir-vos com m’agrada tot el que feu per mi.

Si ho pogués expressar a la cuina us faria una bona sopa de galets i acabaria amb un bon tall de tortell de reis.

M’agrada que em feu pessigolles, m’agrada que juguem plegats, m’agrada que de tan en tan estiguem abraçats.

Per molts Nadals poguem estimar-nos cada dia! BON NADAL!


ARTICLES

11

HISTÒRIA

Múnter Múnter, poble del municipi de Muntanyola, apareix documentat l’any 929 amb el nom de Villa-Montari i en alguns documents amb el nom de Montabri. S’estén per la plana de Vic entre Tona i Malla i arriba fins dalt de la serra a l’indret de Cal Ros. Múnter fou sempre un terme petit que l’any 1370 comptava amb 12 famílies; el 1553 amb 11; el 1782 amb 14 famílies; el 1996 amb 12 famílies i actualment compta amb 16 famílies. Entre els masos més antics hi ha el de Matavaques, la Fàbrega, el Vilar, el Camp i les Comelles. En aquest darrer hi consta que, des de l’any 1640, hi ha una capella dedicada a la Mare de Déu de la Bona Sort que encara

guarda una bona part del retaule del segle XVII. En un petit pujol, sobre el mas del Castell, es troben les ruïnes de l’antic castell de Múnter esmentat l’any 939. Els seus inicis no estant clars, però es dedueix que aquest castell era satèl·lit del de Muntanyola i el domini era conjunt. Va pertànyer a la família Muntanyola-Montcada fins que l’any 1293 va passar a la família Altarriba de Riudeperes i, posteriorment, als seus descendents Clariana i Sentmenat que varen ser nomenats, el 1698, Comtes de Múnter. Sant Esteve de Múnter està situada enmig de la vall encerclada per les muntanyes del Clascar de Malla, el Serrat del

Vilar i pel Pla de Tona. Les seves funcions com a parròquia estan documentades des de l’any 1119. Com a església apareix documentada per primer cop l’any 965. En aquesta església, l’escultor Bernat Toll, (1579) va esculpir un retaule dedicat a la Mare de Déu del Roser molt semblant al que hi ha a l’església de Malla. En conjunt el temple ha estat molt reformat al llarg dels anys però conserva una part important dels elements abarrocats que contrasten amb els elements romànics originals. Múnter, després de deslligar-se dels Muntanyola-Montcada, formà terme propi  fins a l’any 1840 en què es va unir de nou al municipi de Muntanyola.

PUNT JOVE

Canvis d’última hora El tema que vull tractar avui és una cosa que m’ha passat molt recentment. Era estudiant, em formava pel meu futur i, de sobte, em vaig adonar que realment no ho estava fent bé. Em vaig adonar que el que volia ser era dissenyador. Si tu lector que estàs llegint aquest article no entens el que vull explicar, és simple. Mai és massa tard per canviar, sempre és millor perdre un any d’estudis que treballar tota la vida d’una cosa que realment no vols.

La felicitat no arriba de cop, la felicitat te l’has de treballar.

Però al cap i a la fi... Què és la felicitat?


PARTITS POLÍTICS | 12

TOTS FEM MUNTANYOLA

Compromesos amb el medi ambient Des del Consistori hem anat prenent mesures per contribuir a la sostenibilitat i col·laborar amb el canvi climàtic. Com heu pogut comprovar, l’any 2017 hi ha hagut uns quants canvis pel que fa als mitjans de transport. Vàrem començar canviant el tractor i, juntament amb el canvi de tractor, hem aprofitat i hem comprat una llevaneu nova i una màquina de triturar la poda per tal de poder fer autogestió d’aquesta poda a les àrees de compostatge.

Tot seguit hem pogut canviar el Nissan Patrol que teníem per un Toyota (amb emissions reduïdes de CO2). D’altra banda, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, mitjançant el

catàleg de 2017, hem aconseguit una moto elèctrica. A més, actualment estem a l’espera de poder anar a recollir dues bicicletes elèctriques de les quals ens faran entrega aquest mes de febrer.

PDeCAT

Gràcies a tothom Des de la darrera revista han passat moltíssimes coses envers el país i, per descomptat, el poble. S’han viscut moltes emocions a flor de pell, il·lusió, nervis i, per què no?, una mica d’angoixa. Per part nostra, tenim uns agraïments especials. En clau de país, primer. Des de la nostra formació vàrem fer el possible perquè l’alcalde firmés el decret de suport al Referèndum. Com que per motius “X” no va ser possible, vam contactar amb la tinenta d’alcalde, que el va signar, tot i saber el risc que comporta. Aquí el nostre primer agraïment. Gràcies Imma!! Després va venir l’1-O, dia clau on molts veïns ho vàrem viure “in situ” amb tensió, alegria, emoció, por... però, sobretot, units, perquè

en aquell moment no hi havia colors polítics, només hi havia un interès comú. El poder de convocatòria i d’organització va ser un èxit. Tot i veure el que estava passant a altres municipis, Muntanyola va fer pinya. Crec que hi ha un abans i un després de l’1-O, i per això només podem donar-vos les gràcies a tots. Gràcies Muntanyola! Després van ser les eleccions del 21-D, imposades per l’Estat espanyol, destituint un Parlament legítim votat democràticament, fent servir l’article 155. Un article totalment injust que destrueix tot el que ha escollit una majoria, en favor d’un Gobierno que decideix dictatorialment. Però Catalunya no ha defallit en unes eleccions molt complicades, on el nostre President ha hagut

de marxar per no ser detingut, on gran part del Parlament ha entrat a presó (i alguns encara hi són) i on els Jordis són a la presó per la seva manera de pensar, ja que no és la mateixa que la de l’Estat. D’això se’n deia presos polítics. Han sigut les eleccions amb més participació de la història i els partits a favor de la independència han tingut majoria. Ara haurem de veure si l’Estat és prou democràtic i accepta la decisió del poble. Per últim, donar les gràcies a tot el Govern català per la lluita per aconseguir una Catalunya millor. Moltes gràcies President Puigdemont per ser perseverant i intentar allò a què et vas comprometre, que no és gens fàcil. Gràcies, gràcies i gràcies.


PARTITS POLÍTICS | 13

GRUP MUNICIPAL D’ERC

Fem República! Llibertat presos polítics! El règim monàrquic espanyol va reaccionar de forma totalment antidemocràtica al Referèndum de l’1 d’octubre. Aplicant l’article 155 de la Constitució, el govern de Mariano Rajoy es va atribuir unes facultats que en cap cas aquest article el capacitava per assumir, va cessar el nostre govern legítim, va dissoldre el nostre Parlament i va convocar unes eleccions il·legítimes a Catalunya per al 21D. Els partidaris de la República, com que som demòcrates, vam acceptar el repte de demostrar la nostra voluntat sobirana, i el

nostre rebuig a un govern imposat des de Madrid sense cap aval democràtic. I així ho vam fer. El 21D, malgrat tot, vàrem tornar a guanyar amb majoria absoluta d’escons, i amb més vots absoluts que mai. Europa i el món han vist com Mariano Rajoy, el 155, els partits constitucionalistes, i per extensió, tot l’aparell del règim monàrquic espanyol han estat derrotats a les urnes. Ara cal recuperar les nostres institucions i fer passes decisives en la constitució de la República Catalana que la ciutadania ha ratificat a les urnes, des

del Govern de la Generalitat, amb participació de la societat, ampliant així la base republicana a nous sectors socials. No ens oblidem dels companys injustament empresonats. Oriol, Joaquim i Jordis, no descansarem ni un segon en els nostres esforços per aconseguir que algun dia pugueu tornar a casa amb les vostres famílies.

RACÓ REMEIER

Xarop per a la tos Per Carme Juàrez estudiosa i divulgadora de les herbes remeieres d’Osona

La Tos. Hi ha dues classes de tos: la tos productiva i la tos seca. La tos productiva: És la que ens permet expulsar mucositats i no és recomanable aturar-la del tot. La tos seca: És la que ens produeix pessigolleig a la gola, hem de tractar de millorar-la. Al Taller Remeier de Muntanyola, l’hivern passat, vam elaborar diversos xarops per a la tos, que van tenir molt d’èxit. El més complet de tots és el que us detallo a continuació.

Què haurem de menester? Una olla en què hi posarem: • 1 got gran de suc de raïm. • 20 grams de gingebre fresc ratllat. • El suc i la pell d’una llimona i una taronja ecològiques. • 1 got d’infusió concentrada (que realitzem a part) de plantatge i malva, • Mitja ceba tallada a petits bocins. • Un pessic de pebre de caiena en pols. • 5 cullerades soperes de mel ecològica d’abella. Ho deixem bullir tot plegat a foc lent perquè el líquid es vagi concentrant durant aproximadament 1 hora. Després ho filtrem,

ho deixem refredar dins d’un flascó de vidre amb tanca hermètica i ho desem a la nevera. Tractament: En prendrem una cullerada sopera mitja hora abans de cada àpat. Si la tos ens desperta a la nit, podem desfer una cullerada sopera dins de mig got d’aigua calenta, això ens ajudarà a millorar el nostre estat i ens permetrà tornar a agafar el son.


AGENDA | 14

AGENDA D’ACTIVITATS TALLER DE MÀSCARES DE CARNESTOLTES

XXII FIRA DE L’ARBRE I DE LA NATURA DE MUNTANYOLA

_ 14 de febrer a les 16:45h _ Punt Jove

_ 11 de març des de les 9h _ A l’esplanada de l’església de Sant Quirze i Santa Julita

Taller de màscares de carnestoltes per a nens i nenes al Local Polivalent. Podeu inscriure-us trucant al Punt Jove.

CARNESTOLTES _ 18 de febrer a les 11h _ A la pista esportiva Farem la festa de disfresses amb l’animació de Jaume Barri. Tindrem premi a la millor disfressa individual i a la millor disfressa en grup. Música, coca i molta diversió!

Arriba la Festa de l’Arbre. Com cada any tindrem moltes activitats familiars, paradetes de productes artesanals, actuacions i exhibicions. Estem preparant el programa de totes les activitats d’enguany.

SORTIDA BTT _ 17 de març a les 10h. _ A la pista esportiva El proper dia 17 de març farem una sortida en bicicleta per Muntanyola. La sortida serà des del local polivalent a les 10:00. És una activitat gratuïta oberta a tothom que vulgui venir.


AGENDA | 15

CANTADA DE CARAMELLES _ 1 d’abril de 2017 El dia 1 d’abril es farà una cantada de caramelles. Tothom que estigui interessat a cantar, ja es pot inscriure. Durant el mes de març es faran els assajos una vegada a la setmana. Per a més informació i horaris d’assaig truqueu al Punt Jove.

CINEMA _ Divendres 6 i divendres 13 d’abril Passarem dues pel·lícules. Una el dia 6 a les 17 h per als més petits. L’altra, el dia 13 a les 17:30 per a majors de 14 anys. Més endavant publicarem les pel·lícules escollides pels canals d’informació habituals.

TALLER DE ROSES I DRACS _ 18 d’abril a les 16:45h Dies abans de la festa de Sant Jordi, farem un taller infantil per aprendre a fer roses i dracs de plastilina. Podeu inscriure-us al Punt Jove

TELÈFONS I SERVEIS D’INTERÈS MUNICIPAL Ajuntament de Muntanyola T. 93 883 01 86 Horari: Mati: dilluns a divendres de 9 a 2 Tarda:dimarts i dijous de 4 a 7 últim dissabte de mes obert de 9 a 1 del matí Punt Jove Muntanyola T. 93 813 61 51 Horari: de 3 a 8 del vespre, de dilluns a divendres Escola Bressol T. 938136089 Escola de Muntanyola T. 938 13 66 09

ADF Fontfreda 639 009 516 Aigues Vic 93 885 25 00 Ambulancies Vic 93 889 55 55 Cap Remei 93 883 34 43 Cap Tona 93 887 11 62 Consultori de Santa Eulàlia de Riuprimer 93 883 34 43 Emergències 112 Bombers de la Generalitat 112 Mossos d’Esquadra Emergències 112 Oficina d’Atenció ciutadana 93 883 01 86 Mancomunitat LA PLANA:

93 812 41 67

Serveis Socials Medi Ambient Funerària Deixalleria


Profile for Punt jove de Muntanyola

Revista de Muntanyola Febrer 2018  

Revista de Muntanyola Febrer 2018  

Advertisement