Page 1

Revista “Punkt”. Media-kit > 2010

1


Revista “Punkt”. Media-kit > Coperta noastră

2


Revista “Punkt”. Media-kit > Despre revistă

este un proiect multimedia destinat moldovenilor de succes care, indiferent unde se află – la Chișinău, București, Paris, New York sau Londra, gîndesc global și simt galactic, sînt cu rădăcinile pivotante adînc implantate în solul moldovenesc, din care se inspiră și către care aspiră.

îşi respectă cititorii pe care îi consideră cei mai progresiști cititori din lume – exigenți, deschiși la minte, cu un sistem de valori bine definit și greu de păcălit cu surogate - și din acest motiv le oferă materiale în exclusivitate originale, realizate cu o doză maximă de responsabilitate, creativitate, bun simţ şi (uneori pe muchie de cuțit) bun gust.

nu este înregimentat ideologic, de aceea oferă spaţiu opiniilor din toate zonele vieţii publice din ţară şi din afara ei. În afară de cele care cheamă la violență și la crime împotriva umanității. Rugăm înțelegere.

este o sursă de delectare intelectuală, pentru că imprimă stil şi profunzime textelor şi ţine pasul cu cele mai proaspete maniere de ilustrare şi design. Vă rugăm să nu ne credeți pe cuvînt și să verificați! 3


Revista “Punkt”. Media-kit > Editorial -Tema numărului O revistă poate să-şi permită luxul de a dezbate o temă pe îndelete, apelînd la experţi, apelînd la oamenii care au ce să spună, încercînd să ofere cititorului său un tablou total asupra problemei. Oferindu-i libertatea de a-şi face singur concluziile.

-Meritul Cinic Top Cinici – cinci dintre cele mai mari gafe ale lunii, aparținînd atît oamenilor politici, celor din cultură, cît și gafagiilor din toate sferele vieții noastre dătătoare de inspirație, selectate cu grijă de către comitetul de vigilență al Punktului.

-Profi Revista Punkt este absolut interesată să promoveze noua clasă de profesioniști – școliți, performanți, eficienți – care schimbă în bine imaginea țării atît în interior, cît și în exterior. Uimitor, dar e posibil să să învățăm și pe exemple bune!

4


Revista “Punkt”. Media-kit > Editorial

-Icon Culoare, nebunie, viziuni, viață complicată! Cele mai cunoscute fețe ale momentului și cele mai neobișnuite roluri și ipostaze – e rubrica unde fantezia și creativitatea celor de la Punkt are în sfîrșit loc unde să se dezlănțuie.

-Linia vieții A trăi pentru a-ți povesti viața e un lux pe care și-l poate permite nu doar Gabriel Garcia Marquez. E o rubrică despre acei de lîngă noi care nu și-au consumat viața privind televizorul sau lustruindu-și imaginea , ci și-au luat destinul în piept și au reușit să-și construiască povestea.

5


Revista “Punkt”. Media-kit > Editorial -interior și Punkt în grădină Cele mai frumoase, cele mai exotice, cele mai neobișnuite și cele mai cuminți case – de la clasa extralux pînă la ultrarustic; cele mai interesante grădini – de la cele care depășesc prețul unei case de extralux pînă la cele care nu depășesc prețul unui ghiveci; tendințe, stiluri și ciocniri de gusturi; portretul epocii și țării acum și în această formă. Decorativă.

-pe glob Avem un crez – nu scriem despre ceea ce nu am văzut cu ochii noștri. Sau ai autorilor noștri. Sau ai cititorilor noștri. Avem o planetă prea frumoasă (și nu vorbim doar despre sublima Planetă Moldova) și păcat să n-o măsurăm cu privirea sau să n-o parcurgem cu talpa. Sau să n-o testăm cu papilele gustative din dotare.

6


Revista “Punkt”. Media-kit > Proiecte speciale

18 pentru Moldova personalităţi marcante care au avut ceva de spus şi au spus în aceşti 18 ani. Au avut ceva de facut şi au făcut. Proiectul este premiul pe care îl vom oferi anual celor care vor face să ne simţim mai demni. Şi mai mindri de noi. Şi Moldova – o ţară mai demnă. Şi mai mîndră de sine.

Punktul de aur Digest cu cele mai bune fotografii apărute în Punkt de-a lungul anilor. Ediţie de lux.

Clubul Hedoniştilor Revista PUNKT a iniţiat şi susţine campania de promovare a culturii consumului de vin în ţara noastră. Lunar, are loc întrunirea “Clubul Hedoniştilor” unde are loc degustarea vinurilor ale diferitor mărci autohtone si străine. La intrunirile clubului Hedoniştilor participă nu numai experţi din domeniul dat, ci şi politicieni, oameni de afaceri, oameni de cultură, de presă etc.. În cadrul “Clubului Hedoniştilor” are loc degustarea vinurilor diferitor producători, dar care fac parte din acelaşi segment de preţ şi au acelaşi an de producere. Degustările au formă închisă (adică sticlele sînt acoperite pentru a nu influenţa opiniile degustatorilor. În urma rezultatelor obţinute se realizează topul vinurilor. Ne propunem să transformăm “Clubul Hedoniştilor” într-un club de influenţă. De asemenea, în baza rezultatelor degustărilor intenţionăm să elaboram un ghid al consumatorului, care l-ar ajuta sa ia o decizie în alegerea vinului. Locul desfăşurării: Nobil Luxury Boutique Hotel, Symposium, Casa Vinului, Robin PUB.

Joile Egoiste ale Punktului Muncim, sîntem ocupaţi, ni se pare firesc să dăm tot ce avem mai bun celor din jur... Punkt a hotărît că e bine să facem uneori cîte o pauză. Să ne oferim nouă înşine o seară. De exemplu, într-o joi. Muzică bună, mici plăceri gurmande (sîntem exigenţi, se ştie), modă, noutăţi, lecţii de dans, ghicit în cafea (numai de mărci bune), invitaţi speciali, surprize şi idei noi de fiecare dată etc. Locul desfăşurării: Nobil Luxury Boutique Hotel, Clubul Englez. 7


Revista “Punkt”. Media-kit > Info

Limba de editare Tiraj Periodicitatea Cititori Numărul de pagini Producţie Preţ Tipar Indice Poşta Moldovei Indice Moldpres

română 4600 exemplare lunar 25000 98 - 156 policolor 29 lei Bons Offices 31841 31841

Target revista este destinată oamenilor axaţi pe realizarea unei cariere, pe creşterea unei afaceri, oamenilor interesaţi de ceea ce se întîmplă în jur - indiferent că e vorba de politică, probleme sociale, viaţă culturală sau mondenă. Cititorii Punktului sînt informaţi, sînt activi, vor să trăiască frumos, călătoresc, învaţă tot timpul şi sînt interesaţi să comunice. Sînt persoane energice şi active între 18 şi 50 de ani. Conform datelor statistice, în RM această categorie de vîrstă coincide cu populaţia activă din punkt de vedere economic. femei

bărbaţi

funcţionari din domeniul servicii funcţionari publici specialişti de calificare medie specialişti de calificare înaltă şefi şi top-management

0%

20%

40%

60%

80%

100%

8


Revista “Punkt”. Media-kit > Tarife şi preţuri Tarife Format:

preţ

Coperta 2 (240mm x 300mm)

600 €

Coperta 3 (240mm x 300mm)

600 €

Coperta 4 (240mm x 300mm)

700 €

Deschiderea 1 (coperta 2 + 1-a pagină)

800 €

Deschiderea 2 (480mm x 300mm)

700 €

1 pagină interior (240mm x 300mm)

450 €

½ pagină (240mm x 150mm, 120mm x 300mm)

260 €

Articol PR 2 pagini

550 €

Sampling

500 €

Flyer

400 €

Plasarea logotipului pe coperta

350 €

Elaborarea machetei publicitare (în dependenţă de complexitate)

50 €

Banner pe site (sus: 728 x 90px)

450 €

Banner pe site (sus: 234 x 90px)

400 €

Banner pe site (dreapta: 234 x 60px)

320 €

Banner pe site (centru: 468 x 60px)

380 €

Banner pe site (în interiorul articolelor: 250 x 250px)

200 €

Banner pe site (între articol si comentarii: 468 x 60px)

200 €

Tarifele sint indicate in Euro, inclusiv TVA.

Reduceri: Numărul publicaţiilor

2

3 - 4

5 - 7

8 - 1 0

Reduceri

5 %

7 %

1 0 %

1 5 %

Coperta 1

Coperta 2

Coperta 3

Coperta 4

2 pagini deschidere

mai mult de 10 20%

1 pagină

½ pagină

9


Revista “Punkt”. Media-kit > Machete

Materialele publicitare se acceptă doar în format electronic. Purtătorii – CD-ROM, ZIP 100-750. Pentru arhivarea machetelor publicitare se recomandă formatul ZIP sau RAR. Formatul file-urilor – TIFF sau EPS. Rezoluția - 300 dpi. În file-urile vectoriale toate fonturile trebuie transformate în curbe. Dimensiunile documentului trebuie să corespundă dimensiunilor modulului. Macheta modulului publicitar trebuie executată după dimensiunile stipulate în contract. Pentru machetele cu ieșire din pagină se recomandă adăugarea a 5 mm la dimensiunile paginii. Toate elementele grafice pentru machetele cu ieșire din pagină trebuie să fie cu 5 mm pînă la linia de tăiere a paginii. În cazul în care sînt utilizate fonturi sau detalii de dimensiuni mici rezoluția pentru imaginile CMYK va fi de 400 dpi. 10


Revista “Punkt”. Media-kit > Distincţii

2006 Diplomă - Debutul anului, Clubul presei din Chisinău, Centrul Independent de Jurnalism, Comitetul pentru libertatea presei.

2006 Diplomă New Perspectives for Women, pentru concursul pentru Jurnaliştii din Presa scrisă organizat de Centrul Independent de Jurnalism. premiul I.

2008 Diplomă de laureat – Dezvoltarea culturii cafelei în Moldova, reţeaua de cafenele Coffee House.

2009 Diplomă de Excelenţă pentru asistenţă şi cooperare în organizarea concursului “Creanga de Aur 2009” 11


Revista “Punkt”. Media-kit > Contacte

Republica Moldova, mun. Chişinău, str. Bucureşti 68, bir. 535 Tel: (+373 22) 229825 (+373 22) 229816 Fax: (+373 22) 240587 Director: Angela Braşoveanu Marketing manager: Irina Bulat www.punkt.md 12

Media-kit 2010  

Media-kit 2010