Page 1

Pulhof laat je zien, anders ben je gezien! Actie op woensdag 17 december 2008

In deze donkere tijd van het jaar, willen wij alle fietsers (leerkrachten, ouders en leerlingen) aanmoedigen tot het dragen van een fluovestje en een helm. Immers gezien worden, verhoogt je veiligheid in het verkeer. Tevens vragen wij uw medewerking om ervoor te zorgen dat de fiets van uw zoon/dochter volledig in orde is. Fietslampen geven je een andere kijk op je omgeving en weg. Alle goed zichtbare fietsers kregen een extra sticker. Hier en daar werden fietsers verrast met een vestje. Zij hebben ons alvast beloofd het te dragen.

De Verkeerscommissie


DE OUDERRAAD Wat gaat de tijd snel ... het lijkt nog maar gisteren dat we onze kinderen weer aan de schoolpoort afzetten na de zomervakantie en ondertussen staat bij velen reeds een kerstboom te schitteren in huis! Dankzij Uw bijdrage hebben we alle klassen enkele boeiende leesboeken kunnen schenken zodat de klasbibliotheken waardevol aangevuld zijn.

De verkeerscommissie ontving ook een financiĂŤle bijdrage voor de uitwerking van allerlei projecten die de veiligheid van al onze kinderen ten goede komen.

Voor de leeslokaaltjes kochten wij een likje verf aan zodat die wat opgefrist kunnen worden. En met enkele plaids werd het lezen er zoveel aangenamer!


De speelplaats werd vorige week grondig gepoetst door een gespecialiseerde firma. Ook werken we aan een oplossing voor de bomen . Verder steunt de ouderraad ook het anti-pestbeleid dat de school dit jaar opstartte.

Een welgemeende dank dus voor Uw bijdrage!! Enkele data voor de volgende maanden zijn: - avond rond pesten door de school georganiseerd op woe 21/1/09 - quiz op vrij 13/2/09 - vlaaien- en wafelverkoop op do 19 en vrij 20/2/09 - infoavond di 17/3/09. Voor de ouderraad: Kathleen Van den Bosch-Marynen, vandenboschfilip@skynet.be, 0475/89.07.82, mama van Olivier uit 6C Catherine Peeters-Meeusen, catherine.meeusen@antwerpen.be, 0475/45.21.42, mama van Willem uit uit 5C Lut Reygaert- De Meester, 0475/31.97.70, mama van Philippe uit 4B

Voor iedereen fijne kerstdagen en de beste wensen voor 2009!


Wandeling ouderraad Op zaterdag 18 oktober hebben we een leuke halloweenwandeling gemaakt in de buurt van onze school : het Pulhof . Zowat iedereen was verkleed in een heks of spook , ‌ . Eerst vertelde heks Pulovina in de tuin welke proeven we moesten doorstaan om ons diploma te behalen: kunnen vliegen , een toverdrankje maken, halloweentekeningen en leuke halloweenspelletjes spelen. Eens terug in het Pulhof konden we lekker smullen van wat pannenkoeken en pompoensoep. Olivier Van den Bosch, 6C

Het thema was Halloween. Eerst was er de schoolheks Pulhovina die ons een verhaal vertelde en zei dat we, als we ook heksen en tovenaars wilden worden eerst allerlei proeven moesten doen. Dan was er een heks die ons leerde vliegen. Daarna mochten we onze toverkunsten tonen. Op het einde kregen we een echt diploma. De wandeling eindigde in de school met een kop lekkere pompoensoep en een pannenkoek. Willem Peeters - 5C


Taaltips en vragen Spreekbeurt, opstel, briefjes, ‌. Volgende websites kunnen je helpen bij je taalvragen: - Van Dale online: http://www.vandale.nl/vandale/opzoeken/woordenboek/ - Taaladvies.net: http://taaladvies.net/ - Taaladviesdienst: http://www.onzetaal.nl/advies/index.php -

Vrt Taal:

http://taal.vrt.be/taaldatabanken_master/taalkwesties/taalkwesties.s html Abonneer je gratis op 7 taaltips elke week: -

Vrt Taal:

http://taal.vrt.be/taaldatabanken_master/taalmail/taalmail.shtml Vragen stellen per mail aan experts: - Taaladvies.net, de taaltelefoon 078 15 20 25 - vragen@vrttaal.net Veel succes met deze tips! Hoax en meer You have mail‌ de laatste dagen deed een schrikwekkende e-mail de ronde: er zouden drugs uitgedeeld worden op de speelplaats die er uitzien als snoepjes, met foto bovendien. Klasse voor Ouders wist hier al langer van! Dit is een hoax, een nepmail. Ontvang je zelf de kettingmail, stuur hem dan niet door. Je kan dit nalezen op http://www.klasse.be/ouders/10860/Snoepjesdrug-opschool-is-verzinsel

Dus lieve ouders, je moet je kinderen wel blijven aanmanen om niets aan te nemen, van niemand, geen snoep, geen geld, niets, maar voorlopig is er geen reden tot paniek! We zouden hier ook willen aandringen om je kind nooit met een ander te laten meegaan zonder dat jullie het weten: niet met onbekenden, maar zeker ook niet met bekenden of vriendjes.


JONG

SCHRIJVERSTALENT


De tweedeklassers naar het speelgoedmuseum

Met de trein naar … Mechelen!

Lachen in het museum…

Spelletjes spelen in het speelgoedmuseum.

50 jaar LEGO®


Toneel over pesten en plagen Wij hebben het toneel wel gespeeld maar we weten niet hoe het echt voelt om gepest te worden. We zijn een middag binnengebleven om te bespreken hoe het voelt om gepest te worden.

Omdat we het toneel hebben gespeeld, konden we het verschil tussen pesten en plagen duidelijk aanvoelen. We hopen dat we door het toneel ook aan de kinderen hebben getoond dat er een groot verschil is tussen pesten en plagen. En vergeet niet : als je geplaagd wordt en het wordt je allemaal een beetje te veel dan zeg je maar beter :

En , het gaan zeggen als je gepest wordt, is niet klikken‌

Olivier ,Cato ,Julie ,Louis ,Thomas ,Nicolas en Lander 6C


Het leven zoals het is in 4 B Een verhaal over een tijd van komen en een tijd van gaan … Over een cirkel die rond is.

Ze hebben tijdens de sponsorloop gelopen alsof hun leven ervan afhing … de 20 kinderen van 4B. “Kinderen, ik heb goed nieuws! Meneer de directeur heeft net meegedeeld dat wij de winnaars zijn van de sponsorloop. Voor het grootste aantal gelopen rondjes mag ik jullie belonen met een geschenk van € 25,00! Wat zouden jullie willen? Een boek, een spel, een CD, …?”

“Een diertje, juf! Een hamstertje!”.

Daar stond ik dan. Nee, dat had ik niet verwacht. Zo‟n diertje in de klas … ik zou het nooit uit mezelf overwegen. Maar ja, ik had hen laten kiezen. En meegaan in hun enthousiasme voor iets wat ikzelf niet echt wilde … het leek me wel een fijne uitdaging.


Met veel ijver gingen we samen op zoek naar informatie over de verzorging van een hamster en bespraken we of het echt wel iets voor ons was. En toevallig (alsof het toeval bestaat) zochten de ouders van Marion een logeeradres voor hun hamstertje omdat ze een week op reis gingen. Een goede gelegenheid voor ons om het eerst eens een weekje uit te proberen.

Smoesi kwam op maandag en die nacht speelde hij het al

klaar om te ontsnappen. Eerst 20 beteuterde gezichtjes, onrust, verdriet bij Marion … Eén en ander werd echter al snel omgezet in een verwoede zoektocht naar het diertje. Alle kasten werden verschoven, uitgeladen. Alle hoekjes, banken, computer, waterkoker … doorzocht. Nergens een spoor van Smoesi. Een week lang hebben we elke speeltijd en middagpauze gezocht naar die kleine deugniet, zonder resultaat. Juf Daniëlle was mee in de ban van deze mysterieuze verdwijning en ze kocht een muizenval waarin het hamstertje zonder pijn kon worden gevangen. Na twee nachten moesten we onder ogen zien dat ook deze poging niets had uitgehaald. Hoewel, na 8 dagen was er duidelijk een bezoeker geweest in onze val! Een bezoeker met honger want het eten was weg. Maar ook een bezoeker met slimme trekjes want de val was leeg!!


Dit gaf ons nieuwe moed om toch verder te blijven zoeken hoewel iedereen ons zei dat dit totaal geen zin meer had … en ja, tijdens de speeltijd vonden we hem, na acht dagen, terug. Levend en wel! Hij had zijn eigen paradijsje gemaakt tussen de donsveertjes van ons groot kussen in „ons rustig hoekje‟. Wat een gejuich in 4B! Na heel dit avontuur, waren de kinderen nog meer gemotiveerd om een eigen hamster aan te schaffen. De uitgelaten vreugde werd diezelfde dag reeds overschaduwd door het onverwachte nieuws dat Oskar uit onze klas nog maar 10 dagen bij ons zou zijn om dan in Polen te gaan wonen. Kinderen kunnen zo mooi omgaan met die dingen … ze gaven plaats en uiting aan hun vreugde en ontgoocheling en bedachten prompt de naam voor onze eigen hamster.

“Juf, we noemen hem Oskar! Dan gaat Oskar wel weg, maar toch niet helemaal …”

Deze zin raakte mijn hart en zette me in beweging. Toen de volgende dag ons „stout‟ logeervriendje om 12 uur weer naar huis ging, ben ik naar de dierenwinkel gereden. Na de middagpauze zat ons schattig dwerghamstertje, Oskar, de kinderen al op te wachten.


Na 10 dagen voelde hij zich al goed thuis en kwam zelfs al op de hand zitten. Oskar zat vaak – met zijn neus tegen de kooi gedrukt – naar zijn naamgenoot te kijken om er nog zoveel mogelijk van te genieten voor zijn vertrek. Op 5 december vierden we het afscheid van onze klasgenoot. Het was ontroerend en mooi, uitbundig en ingetogen tegelijk. Juf Daniëlle nam enkele mooie foto‟s als herinnering. Van Oskar met Oskar in zijn hand. Oskar kreeg er één mee bij zijn vertrek. Een andere hangt in onze klas … zo blijft hij toch altijd een beetje bij ons. En onze kleine Oskar, ons schatje op vier pootjes, trekt er zich allemaal niet veel van aan. Hij trippelt dartel rond in zijn huisje en loopt in zijn wiel rondje na rondje … alsof zijn leven ervan afhangt. Net als de kinderen tijdens de sponsorloop.

Zo is de cirkel rond. Juf Nadine – 4B


Met het 5de leerjaar naar de zoo Op 4 november trok het 5de leerjaar op leeruitstap naar de zoo. In de mistige morgen namen we de tram richting Centraal Station. Hoofdjes tellen en hertellen was de boodschap om er zeker van te zijn dat we iedereen bij hadden. In de zoo aangekomen, mochten de vijfdeklassers eerst nog wat spelen (joepie!). Ook het 10-uurtje werd aangesproken om krachten op te doen voor wat nog komen zou. Dan was het tijd om, per klas, met een gids op stap te gaan. Thérèse was de zeer sympathieke gids van 5B. ‘De huid’ was het thema. Eerst trokken we naar een klasje waar we uitleg kregen over de verschillende soorten huid van de dieren. Iedereen luisterde geboeid en het feit dat we ook aan diverse dierenhuiden mochten voelen, maakte het eens zo interessant! Daarna trokken we de tuin in met de gids en kregen we antwoorden over het hoe en waarom van al die verschillende huiden. Ondertussen was het zonnetje ook van de partij en was het er heerlijk vertoeven. Van al die voeding voor onze hersentjes had ons maagje ook flink honger gekregen! Na Thérèse te hebben uitgewuifd, pleegden we een gretige aanval op onze boterhammen. Even later was het tijd voor de zeeleeuwenshow. Dat was dolle pret! En met al die verse kennis in ons achterhoofd, mochten we nog even vrij rondlopen om bij onze favoriete dieren een kijkje te nemen.


Moe maar voldaan keerden we schoolwaarts. Het was weer een zeer memorabele uitstap! Mama van Isabeau, 5B


maandag 22 december 2008 t.e.m 4 januari 2009 :

kerstvakantie

januari donderdag 8 januari 2009 : het vierde leerjaar gaat naar de Stadsschouwburg


vrijdag 9 januari 2009 : onze zesdeklassers proeven van klassieke muziek in de Singel woensdag 21 januari 2009 : infoavond voor ouders rond het pestbeleid op onze school donderdag 29 januari 2009 t.e.m zaterdag 7 februari 2009 : sneeuwklassen voor onze zesdeklassers februari woensdag 4 februari 2009 : het eerste leerjaar gaat naar het poppentheater Van Campen dinsdag 10 februari 2009 : rapporten (enkel voor het eerste leerjaar)

donderdag 12 februari 2009 : theatro Bricolo voor het 4de leerjaar vrijdag 13 februari 2009 : 20 uur : Pulhofquiz dinsdag 17 februari (5A en 5D) en donderdag 19 februari 2009 (5C en 5B) : fietsen naar het verkeerspark donderdag 19 februari 2009 : rapporten maandag 23 februari 2009 t.e.m 1 maart 2009 :

krokusvakantie

maart maandag 16 maart en dinsdag 17 maart 2009: onze vierdeklassers bezoeken het Stadhuis van Antwerpen dinsdag 17 maart 2009 : onze vijfdeklassers bezoeken de haven van Antwerpen


dinsdag 24 maart 2009 : het kindertheater Foesiemauw geeft op onze school een voorstelling voor het eerste en het tweede leerjaar maandag 30 maart 2009 : sportdag voor 1,2 en 3 dinsdag 31 maart 2009 : sportdag voor 4,5 en 6 april woensdag 1 april 2009 : rapporten donderdag 30 april 2009 : het vijfde leerjaar bezoekt het Zwin donderdag 30 april 2009 : 3C en 3D bezoekt Tivoli in Mechelen maandag 6 april 2009 t.e.m 19 april 2009 : paasvakantie mei zaterdag 2 mei 2009 : eerste communie donderdag 7 mei 2009 : 3A en 3B bezoekt Tivoli in Mechelen dinsdag 12 mei (4A+4B) en donderdag 14 mei (4C+4D) 2009 : de vierdeklassers bezoeken de coca-colafabriek donderdag 21 mei 2009 t.e.m 22 mei 2009 : hemelvaartvakantie donderdag 28 mei 2009 : rapporten juni maandag 1 juni 2009 : pinkstermaandag dinsdag 2 juni 2009 : facultatieve vakantiedag maandag 8 juni 2009 t.e.m 10 juni 2009 : boerderijklassen voor onze eersteklassers vrijdag 26 juni 2009 : schoolreizen maandag 29 juni 2009 : rapporten


dinsdag 30 juni 2009 : 9 uur : eucharistieviering 12.15 uur : oudercontact

Blikopener editie december 2008  

Schoolkrant van de kleuterschool en lagere school Pulhof.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you