Page 1

2-11

Fr. Förvaltaren

På tapeten Försmak av nyrenoverat i Ör Äntligen picknick! Följ med till sköna Rissne ängar

Våra jourhjältar

Alltid redo när du ringer

NY PARKERINGSKÖ. BUMSBRA. FLER LÄGENHETER TILL UNGA.

1


»SATSA MER PÅ TRIVSEL OCH INTE BARA PÅ TRYGGHET« JENNIE PETERSSON

Tack för aTT

ni är lika engagerade som vi!

För att skapa ett bättre boende behövs ert engagemang precis som vårt. Det har vi fått ett bra bevis på när vi skickade ut vår Bumsenkät. Där frågade vi vad ni tyckte skulle fixas i fastigheten, i trapphuset eller på gården. Tack för alla svar! För att se vad vi håller på med just nu kan du gå in på www.forvaltaren.se. På sidan 14 hittar du också en artikel om det vi gör under sommaren. Glad sommar!

Tillbaka i Rissne Sedan tre år är jag och min familj tillbaka i Rissne. Vi flyttade hit första gången 1996, bodde sedan i villa i Kungsängen några år, men nu är det Rissne som gäller igen.   Jag gillar de härliga grönområdena med Plaskis där jag tillbringat många sommartimmar med barnen, och att all service finns nära. Det är också toppen att det är nära till city, även om jag både bor och jobbar i Sundbyberg.   På minussidan finns att det ibland känns otryggt att gå genom centrum på kvällstid. Det har blivit mycket stökigare än när jag flyttade till Rissne första gången för 15 år sedan. Kanske skulle det hjälpa om centrum fick en ordentlig upprustning – det skulle verkligen behövas.   Vi är inte bara tillbaka i Rissne, vi är också tillbaka som hyresgäster hos Förvaltaren. Det känns bra, bland annat tack vare de fantastiska tjejerna och killarna på kvarterskontoret. Man får snabbt hjälp med saker och känslan av delaktighet är på riktigt hos Förvaltaren – jag

kan lämna åsikter som tas på allvar.   Men det finns en hel del som kan bli bättre, så jag tar chansen att komma med några synpunkter:   Det borde finnas boendeparkering även om man inte har garage.   Ta ner träd! Det var säkert fint när de planterades, men nu stjäl de sol och gör gräsmattorna geggiga istället för gröna då de inte får något ljus.   Satsa mer på trivsel och inte bara på trygghet.   Upprustning av gårdar och dagisgårdar börjar bli akut!   Under våren har det varit flera fotbollsmatcher på vår gård – olika nationaliteter i alla åldrar – en underbar syn och visar på det positiva med mångfalden här i Rissne. Vår fantastiska uteplats har fungerat som både vattenhål och sjukstuga! Något som jag tycker är underbart och jag bjuder gärna på lite saft och ett och annat plåster...

6 11 12 14 16 18

DAGS FÖR PICKNICK Sol, lek och god mat hör sommaren till. Följ med på picknick på Rissne ängar! NY PARKERINGSKÖ Nu kan de boende själva välja bland lediga parkeringsplatser. JOURENS HJÄLTAR Jourgruppen är hyresgästernas vardagshjältar, alltid redo att rycka ut. MÅNGA BUMSSVAR I år har mer än 40 procent av de boende svarat på ”Bumsenkäten”. SCENER AV TYG Laila Gustavsson syr scentextilier för Mamma Mia, After Dark och Robert Wells. VISNING I ÖR I visningslägenheten i Ör kan de boende få en försmak av renoveringen.

Må gott! Jennie Petersson i Rissne

I MINA KVARTER ges ut av Fastighets AB

TÄVLA H LÖS BILDGÅTAN! I det här numret gäller det att lösa en bildgåta. Vilken byggnad visas på bilden?   E-posta ditt svar till imk@forvaltaren.se eller skicka ett vykort till I mina kvarter, Fastighets AB Förvaltaren, Box 7510, 174 07 Sundbyberg. Glöm inte att skriva namn och adress. De fem först öppnade rätta lösningarna får varsin badhandduk.   I förra numret föreställde bilden en detalj i fasaden på Vintergatan 21, kvarteret Gåsen fotograferad av Svante Berger. Vinnarna Annelie Gustafsson och Lars Wisler fick varsin blomstercheck. Grattis! 2

Förvaltaren och vänder sig främst till Förvaltarens kunder.

Kontakt: Besöksadress: Lötsjövägen 1B i Sundbyberg Postadress: I mina kvarter, Förvaltaren, Box 7510, 174 07 Sundbyberg Telefon: 08-706 92 00 Telefax: 08-706 92 29 Ansvarig utgivare: Anders Sundqvist Redaktör: Anders Sundqvist anders.sundqvist@forvaltaren.se Produktion: Publik Form: Jamendåså Tryck: Ljungbergs i Klippan, Juni 2011

3


IMK Tipsar

Mitt område

Sommaren är här och med den semestern. Vi reser, badar, grillar och solar. Här kommer lite semestertips till dig från oss för att göra ledigheten ännu behagligare.

FOTO: FREDRIK HJERLING

Hitta semesterkänslan!

Vill du vara med?

Mejla imk@forvaltaren.se och berätta om din favoritplats i Sund­byberg!

FOTO: NIKL AS ALM ESJÖ

din hyra via e-faktura eller 1 Betala autogiro. en granne ta hand om din post eller 2 Bebeställ lagring. 3 Dra inte ner persiennerna. kylskåpet och släng alla färskvaror. 4 Rensa Kom ihåg soppåsen. 5 Stäng av all elektronik. timer på lampor som tänds och släcks 6 Hapå olika tider. inte om på telefonsvararen att du är 7 Tala bortrest. Vidarekoppla hellre telefonen. inte i sociala medier, till exempel 8 Skriv bloggar, Facebook, Twitter, att du är bortrest. ihåg att köpa solkräm med högt 9 Kom solskydd!

Jag och mitt område Christer Carlson, Storskogen Varför Storskogen?

Rädda krukväxterna! När man reser bort är det smart att ställa alla krukväxter i badkaret. En vanlig pet-flaska kan också fungera bra som vattenautomat om man bara är borta några dagar. Fyll flaskan med vatten och ställ den upp och ner utan kork en bit ner i blomjorden. Ska man vara borta lite längre finns fiffiga droppvattnare i plast att köpa. Droppvattnaren skruvas fast på en petflaska som sticks ner i blomkrukan eller blomlådan. Då droppar en lagom mängd vatten ner i jorden.

4

– Storskogen är som en oas i Sundbyberg. Vi har bott här i nio år och trivs så bra att vi aldrig vill flytta. Här har vi skogen direkt utanför, härliga grannar och bra kommunikationer. Jag gillar hela Sundbyberg som har en Vilda västern-charm med sin blandade bebyggelse. Vad fotograferar du helst?

– Jag har jobbat som fotograf i 35 år och har alltid med mig kameran överallt. Det jag jobbar mest med är porträtt, inredning, miljöbilder och arkitektur, gärna här i Sundbyberg. Men också konstnärliga bilder. Jag har nyligen haft en utställning med bilder tryckta på fotografiskt tyg i Backstugan i Filmstaden. På www. ccfoto.se kan du se en del av mina bilder. 5


PICKNICK PÅ RISSNE ÄNGAR Sol, lek och god mat. Sommar utan picknick på Rissne ängar är ingen riktig sommar. I alla fall inte om man bor i Rissne. Vi följde med två inbitna picknickveteraner ut på ängarna.

6

Vännerna Daniela Varo och Eloisa Valdes tar gärna med sig barnen till Rissne ängar.

FÖRSTA MAJ KLOCKAN TOLV. Kanske är människor ute och

demonstrerar eller så tar de sovmorgon efter en glad valborgsnatt. De är i alla fall inte på Rissne ängar. Vännerna Eloisa Valdes och Daniela Varo och deras barn har den stora parken vid ängarna nästan helt för sig själva. – Vi var här redan i slutet av april, och kommer att tillbringa en stor del av sommaren här också. Det är en fantastisk plats att umgås på när det är bra väder. Barnen älskar det, säger Daniela. Hon och barndomsvännen Eloisa bor idag grannar i Rissne och är båda småbarnsmammor. Eloisa till fyraåriga Jonathan, treåriga Patricia och ettåriga Isabella. Daniela till två och ett halvt år gamla Maribelle som för tillfället är fullt upptagen med att undersöka en jordgubbe med munnen. På de utbredda filtarna är alla möjliga godsaker uppdukade och barnen tar för sig med god aptit. – Ibland har vi bara med oss lite fika, en macka, lite sallad eller plättar med sylt, och ibland grillar vi. Det beror på ambitionsnivån, säger Daniela.

>

7


PICKNICK Snabb och god picknickmat Gör matiga mackor i pitabröd som du fyller med köttpålägg, ost, stekt eller kokt ägg. Toppa med lite grönsaker och en klick keso, hummus eller guacamole. Fixa en smakrik sallad med pasta, quinoa eller bulgur. Lägg i lite bitar av grillad kyckling, stekt halloumiost eller räkor. Blanda i dina favoritgrönsaker, lite olivolja, lite god vinäger och toppa med soltorkade tomater eller färska örter som du hackar och blandar ner. Skär bitar av melon, ananas eller persikor. Och så klart, glöm inte jordgubbarna!

Alla möjliga godsaker är upp­dukade. Lite pastasallad innan det är dags att hugga in på tårtan! Picknicktillbehör finns hos Mumma i butiks­huset Källan på Sturegatan.

KAN BLI BÄTTRE

Vissa saker kan dock bli bättre menar de. – Det skulle vara bra med fler bänkar, bord och papperskorgar. Och det finns 8

Förutom Rissne ängar har Sundbyberg massor att erbjuda under sommaren. Så passa på att utforska vår härliga stad om du är hemma! Här kommer några tips från oss till er:

bara en toalett, som bara är öppen vissa tider på sommaren. Det blir ofta lång kö och man får gå hem istället, säger Daniela. – Det åker också mycket mopeder på gångvägen vilket kan vara lite jobbigt när man har småbarn, och det springer omkring en del lösa hundar. Men det gör det väl överallt, fortsätter hon. I övrigt rekommenderar både hon och Eloisa att besöka parken i sommar. – Det är den överlägset bästa parken i hela Sundbyberg! TEXT: KRISTIN WESTER FOTO: SUSANNE KRONHOLM

Golfängarna med stora grönområden, plaskdamm, tennisbanor, lekplats och friluftsteater. Minigolf på Sundby­bergs Bangolfklubb i närheten av Golfängarna. Tornparken med picknickytor vid vattentornet och härlig lekpark. Promenad till Karlberg utmed Bällstaån och Mälaren. Gröna stugan vid Lötsjön med café och matservering. Marabouparken har förutom den vackra parken även plaskdamm, restaurang och konsthall. Ursviks motionsgård med motionslingor, grillplatser och lekpark. Här finns också en hinderbana för barn vid 800-metersslingan. Nybergs Torg med nyöppnad restaurang, delikatesser och café. Storskogsparken passar för promenader. Boulebanor, bland annat finns en vid Skogsbacken i Storskogen.

Hoppa över festisarna och ta istället med vatten som du fyller i en flaska och smaksätter med lite frysta bär eller färska fruktbitar. Har du en sodastreamer kan du göra smaksatt bubbelvatten. Gör en svalkande gazpacho som du tar med i en termos. Den går snabbt att göra och kan serveras med lite bröd. Skär stavar av olika grönsaker som kan ätas som de är eller doppas i en god dippsås. Källa: Barnochmat.se Enklast är det om så mycket som möjligt av maten är förberedd hemma. Se exempel på god picknickmat i rutan här intill.

LORENZ & SOFIA IMKs alldeles egen serie tecknas av Attila Toth, som bland annat tecknar i Dagens Industri.

LORENZ & SOFIA

Det bästa med parken tycker både hon och Eloisa är den trevliga stämningen och att den är så barnvänlig. – Framför allt så är plaskdammen fantastisk när man har småbarn, vi brukar alltid försöka sitta nära den. Vissa helgdagar är det fullproppat med folk i parken, men den är så stor att det nästan alltid finns plats, säger Eloisa.

Sommartips i stan

Kolla även in aktuella evenemang på www.sundbyberg.se. 9


Hallonbergen

Midsommar på Golfängarna Skörde-Gillet tillsammans med Sundbybergs stad hälsar alla välkomna till Golfängarna på midsommarafton. Den 24 juni är det dags att klä och dansa kring midsommarstången. Bland aktiviteterna finns också dansuppvisning, tipspromenad, lotteri och försäljning av kaffe och glass. FOTO: FREDRIK HJERLING

VÄLJ DIN P-PLATS Först lägenheterna – nu parkerings­ platserna.   Sedan i mitten av maj kan de ­boende själva välja bland lediga parkeringsplatser.   – Vi vill visa allt som är ledigt så att hyresgästen själv ska kunna söka när han eller hon vill, utifrån sina behov, säger Gunilla Ström på Förvaltaren.

Lena Persson är en av dem som hjälper dig med postärenden. FÖR ETT ÅR SEDAN infördes de nya

COOP KONSUM NYTT POSTOMBUD SEDAN COOP KONSUM tog över

som postombud i januari är det många paket som har hämtats och lämnats i butiken.   – Paket är det absolut vanli-

gaste ärendet. Många tycker att det har blivit enklare och har fått det närmare sedan vi blev postombud, säger Roland Jakobsson, butikschef Coop Konsum.

  Posten ligger inne i butiken vid bröddisken och har öppet måndag-fredag kl 9.00-20.00 och lördag-söndag 9.00-17.00.   – Posttjänsten gör att fler

människor tar vägen förbi centrum, vilket är positivt för hela Hallonbergen centrum, säger Roland Jakobsson.

Hallonbergen IF igång!

Störst ökning av bibliotekslån

Första Ungkultur­ festivalen

NU BÖRJAR DET BLI ALLVAR

BIBLIOTEKEN I SUNDBYBERG

I SLUTET AV MAJ fick alla barn och

för nystartade fotbollslaget Hallonbergen IF som gör sin första säsong i division 7. Första matchen spelades den 16 april på Skytteholms IP med oavgjort resultat mot Idrottsgatans BK.     Safir Ismail, Marc Benjaro, Feden Fessehazion och de andra i föreningen har jobbat hårt och på kort tid lyckats få sponsor, skapa en tränartrio och starta säsongen. I mina kvarter önskar stort lycka till!

ökade sin utlåning med 37 000 böcker under 2010.   Därmed ökade utlåningen i Sundbyberg mest i Stockholms län. Det nyöppnade biblioteket i Hallonbergen är naturligtvis en av anledningarna till den kraftiga ökningen, men utlåningen och besöken ökade även på stadsbiblioteket och skolbiblioteken. Den största ökningen stod barnböckerna för med 36 procent. Antalet besök ökade med 35 procent.

Slampoeten Henry Bowers.

ungdomar i Sundbyberg en alldeles egen festival! Ungkulturfestivalen den 20-21 maj i Hallonbergen centrum inleddes med en stor show med bland annat breakdance, magdans, poetry slam och Kulturcentrums dansskola. Dag två bjöd på allt från Clownen Manne för de mindre barnen till öppna danslektioner, teaterföreställningar, workshops och en avslutande spelning med flera olika artister.

10 Här hittar du oss: Distriktskontor Hallonbergen-Ör, Lötsjövägen 1B. Du ringer oss på 08-706 90 00 vardagar mellan klockan 07.30 och 12.00 Öppet för besök: Måndag–torsdag 07.30–17.00, fredag 07.30–16.00. Lunchstängt alla dagar 12.00–13.00

köreglerna, som gör det möjligt för de sökande att själva välja bland lediga lägenheter. Nu är det parkeringsplatsernas tur. – Genom att logga in på Min sida kan de boende söka garage, MC-garage, MC-plats, parkeringsplats eller mopedplats. Med de nya reglerna gör vi det enkelt och tydligt att välja och söka en parkeringsplats. Vi får också en smidigare och effektivare hantering av kön, säger Gunilla Ström. – För att ytterligare underlätta går det dessutom att prenumerera på bevakning av den parkeringstyp och område man är intresserad av. Se bara till att ha rätt e-postadress registrerad på Min sida! Parkeringsplatserna fördelas sedan efter köpoäng. Du som redan har en köplats får förstås behålla den, men kötiden omvandlas till en poäng per dag i kön. En gång per år måste man förnya sin köplats.   – Om flera sökande tackar ja till samma parkeringsplats erbjuds i första hand den hyresgäst som har

flest köpoäng och inte har någon parkeringsplats. Därefter erbjuds platsen till hyresgäster som vill byta eller ha ytterligare en plats – fortfarande enligt samma poängsystem. Man kan ha max två parkeringsplatser per lägenhet. Du som byter parkeringsplats har ingen uppsägningstid för den tidigare platsen. Om man säger upp sin plats är det däremot tre månaders uppsägning. Parkeringsavtalet är kopplat till lägenhetens hyresavtal, vilket innebär att även parkeringsplatsen upphör om ett lägenhetsavtal sägs upp. I en del stadsdelar är tillgången på p-platser större än efterfrågan. Därför kan vem som helst söka dessa platser. De visas i Förvaltarens ”parkeringssnabb” – också på forvaltaren.se – och erbjuds den som först anmäler intresse, oavsett köpoäng. TEXT: KRISTER INSULANDER

Vill du veta mer? Gunilla Ström 08-706 92 00 gunilla.strom@ forvaltaren.se

P

Så här söker du Logga in på Min sida på www.forvaltaren.se. Om du saknar inloggningsuppgifter, kontakta Förvaltarens kundtjänst på 08-706 90 00.   Se vilka platser som är lediga och anmäl ditt intresse – du får lämna intresse på max tre platser samtidigt.   Om du inte har tillgång till dator kan du besöka ditt distriktskontor, där det finns datorer att låna och personal som hjälper dig.   När anmälningstiden gått ut får en eller flera intressenter ett erbjudande på e-post, som du svarar på via Min sida.   Om du får och tackar ja till platsen plockas din köplats bort – om du vill söka ytterligare en plats får du registrera en ny ansökan.

11


­

 Jourgruppen

AKUTA FEL

VARDAGS-

För akuta fel efter kontors­tid ringer du som bostads- och lokalkund

08-706 91 17 Vid brand och olycksfall ringer du 112.

HJÄLTAR

Då hjälper jouren dig:

De kommer när avloppet strejkar, strömmen går eller kylen pajar. Även om det är helg. Förvaltarens jourgrupp har alltid full beredskap.   – Det är ett jätteroligt jobb! säger Leif Andersson, en av jourgruppens hjältar, samt reparatör i Centrala.

12

dåligt samvete och åkte dit i alla fall. Trapphuset var fullt med oroliga hyresgäster i morgonrock, men spindeln var inte så stor trots allt, så det var ingen fara. JÄTTEÖDLA PÅ HUSFASADEN

En annan gång var det en jätteödla som tagit sin tillflykt till husfasaden då ägaren flyttat och släppt ut sin reptilkamrat. Men de zoologiska utryckningarna hör till ovanligheterna. – Det folk reagerar mest på är när de blir utan vatten eller el. Det är sådant man tar för givet, säger Leif. På vardagar gör han i snitt tre till fem utryckningar per dygn, från det att han börjar klockan tre på eftermiddagen till att han slutar klockan sju på morgonen. På helgerna snittar jouren på sex till tolv utryckningar. Ibland, ofta vid löning då folk är ute och rör sig mer, så är det mer att göra. – Alla kan inte jobba jour, det kräver bred kunskap och ett visst lugn. Man får inte stressa upp sig. Om flera jobb kommer in samtidigt måste man kunna prioritera, säger Leif. Ibland ringer hyresgäster till Förvaltaren när de egentligen borde ringa brandkår eller polis. Sedan cirka två år tillbaka anlitar Förvaltaren larmcentralen Rapid för att svara i telefon på jourtid. De fungerar som ett filter och kan

”Man lär sig mycket om människor i det här jobbet”, säger Leif Andersson.

ofta avgöra direkt om ärendet till exempel är polisiärt. I de allra flesta fall är det bara roligt att komma hem till folk och hjälpa dem menar Leif. Men ibland kan det vara påfrestande. – Ibland kommer man till exempel hem till någon som mår psykiskt dåligt. Men vid sådana tillfällen kan man alltid ta med sig en kollega. Vi har väldigt bra sammanhållning i jourgruppen och man får alltid hjälp vid behov, säger Leif. TEXT: KRISTIN WESTER, FOTO: FREDRIK HJERLING

På var­dagar gör Leif Andersson tre till fem utryckningr per dygn, på helgerna sex till tolv.

KLIPP GÄRNA UT OCH SPARA

kollegor. De har beredskap enligt rul�lande schema var sjätte vecka. Om något akut inträffar i ditt hus eller i din lägenhet på kvällstid eller på helgen ska de kunna vara på plats inom en timme. – Det är ett spännande jobb, jag vet aldrig vad som väntar när jag börjar mitt skift. Jag är faktiskt lycklig som får jobba med det här; jag har bra arbetskamrater, får träffa trevliga hyresgäster och har omväxlande arbetsuppgifter. Dessutom är det ett väldigt tacksamt jobb. Folk blir så glada över att de direkt får hjälp när något är fel, säger Leif. Han har arbetat i jourgruppen i tio år och hos Förvaltaren sedan 1983. Då var han 16 år gammal. – Tiden går så fort, tänk att det var 28 år sedan jag började på Förvaltaren. Och fortfarande är det så kul att gå till jobbet! Under sina tio år i jouren har Leif varit med om det mesta: översvämningar, bränder, till och med dödsfall. Men de vanligaste felen är el- och avloppsproblem samt dörrar och lås som inte fungerar efter inbrott. Men udda utryckningar har han också varit med om. Som den gången en stor spindel förirrat sig in i ett trapphus. – Jag är livrädd för spindlar och när de sa att den var 15 centimeter sa jag först ”aldrig i livet”. Men så fick jag

I JOURGRUPPEN arbetar Leif och fem

Vatten: Vid utströmmande vatten. Om det finns vattenavstängning eller om det bara är ett mindre läckage åtgärdas problemet på dagtid. Avlopp: Om det blir stopp i toaletten och det inte finns fler toaletter i lägenheten. Om det inte går att spola, prova att hälla en hink vatten i toaletten. Om vattnet i avloppet stiger av sig självt, ring jouren. Elfel: Om elen försvinner i trapphuset. Om elen försvinner i din lägenhet, kontrollera först säkringarna, samt att du betalat elräkningen. Lägenhetsdörr: Vid inbrott – ring först polisen och därefter jouren. Om dörren inte går att låsa eller stänga – ring jouren. Vid övriga fel – kontakta en låssmed på egen bekostnad. Glaskross: Om det finns risk för personskador. Garageport: Om den inte går att öppna. Hiss: Vid fel på hiss. Sopnedkast: Vid stopp. Åtgärdas inte om nästkommande dag är en vardag. Spis: Åtgärdas inte under jourtid om minst en av plattorna fungerar. Om hela spisen är sönder kontaktas jouren dagtid. Lånespishäll kan köras ut av jouren. Kylskåp: Åtgärdas dagtid. Lånekyl kan köras ut av jouren. Frys: Åtgärdas under normal arbetstid. Skadegörelse: Om det finns risk för personskador. Tvättstuga: Kläder som fastnat eller blivit instängda i tvättmaskinen tas ut dagtid. Maskiner lagas under normal arbetstid. Ventilation: Problemet åtgärdas under normal arbetstid. Åtgärdas inte om nästkommande dag är en vardag. 13


Det finns idag ungefär 500 hissar i Förvaltarens fastig­heter. Många av dessa börjar bli lite slitna och ska moderniseras under de kommande åren.   – Men i och med att det kostar mellan en halv och en miljon kronor att modernisera en hiss kan vi inte göra alla på en gång. Istället moderniserar vi dem successivt under ett antal år framöver, säger Marcus Göpel, teknisk controller på Förvaltaren.

BUMSBRA!

Det stora hisslyftet

Tack för alla svar, råd och roliga tips! I år har mer än 40 procent av er boende svarat på ”Bumsenkäten” om vad ni snabbt vill förbättra på gården och i allmänna utrymmen. Och redan i maj startade en del av bumsåtgärderna.

som snabbt kan fixas i fastigheten, trapphuset eller på gården. Därför är det glädjande att över 3 100 svar kommit in i årets enkät, vilket är ännu fler än förra året. – På det här sättet kan våra hyresgäster direkt påverka sin boendemiljö. Enkäten gör det möjligt att ta hänsyn till enskilda önskemål. Det pågår ju hela tiden ett generellt underhåll av våra fastigheter, men det här är en unik möjlighet för enskilda hyresgäster att komma med förslag till lokala satsningar, säger Johan Zetterberg, chef Förvaltning och Marknad. Förslag som är återkommande i årets enkät är trygghetsfrågor som till exempel bevakning och lås, förbättrat underhåll och skötsel av hissar, samt städning på gården. I övrigt varierar svaren från trapphus till trapphus. Nu är alla förslag sammanställda. Allt kan inte ordnas på en gång och en del kostsamma förslag tas med i den långsiktiga underhållsplanen, till exempel större hissrenoveringar, men en stor del av förslagen går att göra bums under våren och sommaren. De boende informeras genom anslag i trapphusen och i vissa fall med information direkt i brevlådorna. Arbetet startade i maj och följs upp i september med återkoppling till hyresgästerna. För mer information: www.forvaltaren.se TEXT: LOTTA ÖRTNÄS

i den ambitiösa underhållssatsningen för de kommande åren. Det totala underhållet handlar om cirka 100 miljoner kronor per år. – Hittills har vi moderniserat cirka 15 hissar som hade särskilt stort underhållsbehov och vi kommer att fortsätta med ännu fler de kommande åren, säger Marcus Göpel. Säkerheten är alltid viktigast och därför besiktigas alla hissar en gång om året av ett oberoende besiktningsföretag. Tillsammans med god service och underhåll av hissarna kan onödiga stopp minimeras. – Det finns också en lag som säkerställer att fastighetsägare tar sitt ansvar för att alla hissar ska uppgraderas, säger Marcus Göpel. Enligt det så kallade 10-punktsprogrammet – ett EU program för att höja säkerheten i

DET HÄR ÄR VIKTIGAST TYCKER HYRESGÄSTERNA: Här är listan över vad som är viktigt eller mindre viktigt att åtgärda enligt svaren i årets Bumsenkät.

Trygghet och trivsel

Mindre viktigt

Mycket viktigt

×

Bevakningen i området Lås i entréer och till andra ­­gemensamma utrymmen

×

Belysningen i källare och garage

×

Framkomligheten i gemensamma utrymmen och den yttre miljön Belysningen i trapphuset

× ×

Hus och gemensamma utrymmen

×

Skötseln och underhållet av hissen förbättras Städningen i trapphuset och entrén förbättras

×

Trapphuset och entrén målas och görs fint

×

Cykelrum och barnvagnsrum målas och görs fint

×

Utemiljö

×

Städningen på gården Gårdsutrustningen, till exempel utemöbler, staket, papperskorgar

×

Skötseln av rabatter, buskar och gräsmattor

×

Belysningen på gården och gångvägar

× ×

Skötseln och underhållet av lekplatser Skapa fler öppna ytor istället för buskage

×

FOTO: FREDRIK HJERLING

SYFTET MED Bumsenkäten är att fånga in vad

MODERNISERINGEN AV hissarna finns med

befintliga hissar – ansvarar fastighetsägaren för att vid större ingrepp modernisera hela hissen med bland annat tvåvägskommunikation och innerdörrar. Det betyder att en enkel åtgärd i en av Förvaltarens hissar kan bli till ett stort hissprojekt där delar måste beställas. Följden kan då bli att hissen står still under en tid. – Så det finns många goda skäl att arbeta förebyggande med att modernisera hissarna, säger Marcus Göpel. TEXT: PIA RUNFORS

Vill du veta mer? Marcus Göpel 08-706 92 00 marcus.gopel@ forvaltaren.se En liten hisshistoria

• De första hisskonstruktionerna fanns i Egypten redan 2600 f.Kr. De användes för att förflytta stenblock uppåt och drevs med handkraft. • År 236 f.Kr. beskrev Arkimedes en hisskonstruktion. • På 1700-talet tillverkade Christopher Polhem en slags hiss som drevs med ett vattenhjul och användes vid Falu gruva. Svenska akademien skriver 1806 om Polhems konstruktion och nämner där för första gången ordet ”hiss” (i hisskorg) i svensk tryckt text. • Utvecklingen av hissar tog fart efter en storbrand i Chicago 1871, då 18 000 byggnader förstördes. De ersattes med moderna skyskrapor som krävde hissar för att bli beboeliga. • Världens första mekaniska hiss installerades 1857 på 488 Broadway i New York. • Den första personhissen i Sverige var troligen den ångdrivna hissen på Grand Hôtel i Stockholm, som man kan läsa om i en annons från 1881. KÄLLA: HALLWYLSKA MUSEET

14

.

15


SKAPAR SCENER AV TYG

Laila Gustavssons produktion av scentextilier väcker ingen större uppmärksamhet i kvarteret kring hennes 50 kvadratmeter stora arbetslokal i Storskogen. Men alstren visas dagligen upp för tusentals människor på scener, museer och events i Sverige och utomlands. TEATERTAPETSERARE Laila Gustavsson för-

klarar att hon ”jobbar på Skogsbacken och bor på Bergdalen”. Här i Storskogen har hon levt och verkat i 37 år, sedan hon anställdes av Riksteatern och flyttade hit från södra Stockholm 1974.   – Just nu håller jag på att sy stora solsegel till två terrasser för den lokala restaurangen Backstugan i gamla Filmstaden, berättar hon.   I dagarna ska Laila dessutom sy upp ett antal gardiner till ett företag, samtidigt som hon jobbar med förberedelser inför en utställning som ska visas i Paris under våren. Utställningen heter ”0-1 år” och visades under åren 2008 och 2009 i Kulturhuset i Stockholm. I början av året gjorde den succé i Washington. Lailas uppgift är att klä in utställningslokalen med vitt ”baddräktstyg”, som ska täcka väggar och tak.   – Tanken är att småbarnsföräldrar ska besöka utställningen tillsammans med sina bebisar, för att barn och föräldrar ska upple16

va en annorlunda, ostörd kontakt med varandra. Mobiler är förstås bannlysta i den lugna, dämpade utställningslokalen, säger Laila.   Kunduppdragen får Laila genom sitt goda rykte i branschen.   – Eftersom jag var anställd av Riksteatern i 30 år har jag ett stort kontaktnät av scenografer som vänder sig till mig när de behöver uppsydda scentextilier.

roligaste uppdragen hör de senaste årens scenshower på Börsen och Cirkus.   – Till After Dark har jag sytt scendekor inför väldigt många uppsättningar. Ensemblen är duktig på att spara många av sina tyglösningar som kan återanvändas, men eftersom de använder väldigt mycket tyger i sina uppsättningar behövs ständigt nya krea­tioner. LAILA TILLVERKADE OCKSÅ scendekoren

FÖRR GJORDE HON mest jobb till teatrarna,

men numera får hon ofta uppdrag för olika scenshower, eventbolag, företag, konferenser, arkitekter och församlingslokaler.   – Jag har bland annat jobbat mycket tillsammans med Robert Wells, med scenerna till hans musikshower. Den sortens uppdrag brådskar alltid, allt skulle helst vara klart igår. Musiker och artister gör om numren och omvärderar scener i sista stund, men det är kul med högt tempo, säger Laila.   Hon trivs med utmaningarna och till de

i tyg till den bejublade uppsättningen av Mamma Mia på Cirkus.   – Helhetslösningen blev lyckad, med den blåvitrandiga tyginramningen som grundats med tjock, grå tygbakgrund, säger Laila.   Hon beskriver arbetsklimatet i Mamma Mia-uppsättningen som ”otroligt bra”.   – Så blir det när proffs samarbetar. När alla från producenter till tekniker vet vad de gör.   Redan som liten roades Laila av textil och av att skapa i tyg.   – Min moster var ­barnträdgårdslärarinna,

som förskolelärare kallades på den tiden, och hon tyckte om att arbeta med hantverk som keramik och porslinsmålning. Det inspirerade mig. Min mamma var duktig på att sticka och sy, så jag lärde mig att handarbeta tidigt.   LAILA ÄGNADE GÄRNA tid till att förse sina Gingerdockor (föregångare till Barbie) med stora varierande garderober med egentillverkade skor och kläder. Efter gymnasiet studerade hon engelska och pedagogik på högskolan, men genom vänner fick hon in en fot på Riksteatern, där hon började som dekormålare på 1970-talet.   – På teatern blev måleriet min första arbets­plats, och jag jobbade med scendekor och som attributör i åtta år. Som attributör gör man rekvisita som masker, flaggor och banderoller, skyltar och möbler.   Till många föreställningar tillverkades på 1980-talet speciella scenmattor i grovt linne, och när måleriet fick arbeta med särskilt komplicerade mattor, bland annat till trap-

por på scenen, upptäckte Laila att hon hittat sin nisch.   – Då fick jag börja med tapetseraruppgifter och producera scenlösningar i tyg, och på den vägen är det.   Vilket är det svåraste uppdraget du har fått i den egna verksamheten?   – En komplicerad sak vi arbetade med var en stor cirkel på tio meter i diameter. Materialet var ett töjbart slöjtyg, som skulle förstärkas runt omkring för att likna en LP-skiva.   Men det får gärna vara krångligt, säger hon, och ett annat krävande men roligt uppdrag var att tillverka tre sammetsklädda soffor i tre storlekar till Folkoperan, som skulle se ut som kopior av konstnären Dalis läpp­soffor.   – Jag säger nästan aldrig nej till uppdrag. Det är i så fall för att det är tidsbrist, på grund av att jag har för mycket jobb på gång redan.

LAILA ­GUSTAVSSON Ålder: 60+ Bor: I Storskogen Familj: Ja Yrke: Teatertapetserare Intressen: Textil, böcker Bäst med Sundbyberg: Vacker natur och stadsmiljö, lagom långt från Stockholm City Favoritplats i ­Sundbyberg: Lötsjön

TEXT: KATARINA AHLFORT FOTO: FREDRIK HJERLING

17


VISSTE DU ATT: • Namnet Ör betyder strandgrus. • De första svenska mäster­skapen i golf ­spelades på Golfängarna vid Ör 1914. • Basebollarenan på Ör­vallen är även S ­ veriges nationalarena för baseboll.

Fler ungdoms­ lägenheter i höst RENOVERING AV ­SPELMANSHÖJDEN I ÖR Husen på Spelmanshöjden med 211 lägenheter byggdes i början av 60-talet och är i behov av en genomgripande renovering. Lägenheterna ska få helt nya badrum och kök. Gemensamma utrymmen, gårdar och garage ska också renoveras och nya ledningar för vatten och avlopp, ventilationskanaler och el installeras. Vid renoveringen tilläggsisoleras fasader och tak så att husen blir miljövänligare och energisnålare. Mer om renoveringen hittar du på www.forvaltaren.se under ”Projekt”.

     Nytt och fräscht

PÅ VISNING I ÖR Efter sommaren börjar den efterlängtade renoveringen av Spelmanshöjden i Ör. Lagom till jul kommer hyresgästerna i den första etappen att kunna flytta in i sina nyrenoverade lägenheter. Och tack vare den nya visningslägenheten kan de redan nu få en försmak av hur fräscht det kommer att bli. 18

SEDAN BÖRJAN AV maj har visningslägenhe-

ten varit öppen två gånger i veckan. Lägenheten har fått nytt kök och badrum, och nya ytskikt på golv och väggar.   – Det känns viktigt att kunna visa hur det kommer att bli när renoveringen är klar. Det kan vara svårt att föreställa sig det med hjälp av enbart materialprover. Men i visningslägenheten går det verkligen att både se och känna helheten, säger Irene Myrsell, projektsamordnare hos Förvaltaren.   I visningslägenheten kan hyresgästerna direkt göra sina materialval och titta på materialprover för kakel, klinker, golv och tapeter.   – Det handlar i första hand om badrum och

kök. Men hyresgästerna på Spelmanshöjden har, precis som alla hyresgäster, möjlighet att göra tillval även i andra rum. Till exempel målning och tapetsering av sovrum och vardagsrum, eller inglasning av balkong.

Efter ett års paus bygger Förvaltaren i höst ytterligare tio ungdomslägenheter i Hallonbergen.   – Nu kan vi presentera ännu smartare lösningar för lägen­ heterna, säger Annette Lundberg, bostadsuthyrare på Förvaltaren. 2007 lanserades bostadskonceptet ”Bo i kubik”, som vänder sig till sundbybergare mellan 18 och 26 år.   – I Hallonbergen har vi drygt ettusen uthyrningsrum med separat entré i anslutning till lägenheterna. Den ursprungliga tanken med rummen var att underlätta barnens möjligheter att successivt flytta hemifrån och att sedan, när barnen flyttat, göra det möjligt för föräldrarna att hyra ut uthyrningsrummet och själva slippa flytta, säger Annette Lundberg.   Tanken var god, men den ibland stora omflyttningen i uthyrningsrummen påverkar trivseln. Samtidigt finns det en stor brist på ungdomslägenheter i Sundbyberg.   – Genom att knoppa en del av uthyrningsrummen och bygga om dem till helt separata lägenheter hittar vi helt nya möjligheter. Nu är det dags att bygga fler ”Bo i kubik” eftersom behovet av billiga små lägenheter för den här åldersgruppen är stort, säger Annette Lundberg.   De nya lägenheterna byggs i etapper med första inflyttning sent i höst. TEXT: KRISTER INSULANDER

hur resultatet kommer att se ut. Sedan är smaken förstås alltid olika, men det finns ett ganska stort urval av material att välja bland så att de flesta kan hitta något som passar.

gäster längtar efter att få renoverat och fräscht hemma och det känns väldigt roligt att få starta renoveringen i augusti, säger Irene Myrsell. TEXT: LOTTA ÖRTNÄS FOTO: FREDRIK HJERLING

MATERIALVALEN HAR UTGÅTT från arkitek-

VID RENOVERINGEN FLYTTAR hyresgäster-

tens förslag. Efter samråd med hyresgästerna har det gjorts justeringar, bland annat ritades köksuppställningen om så att spisen flyttades och materialen kompletterades med fler neutrala färger.   – Det känns trevligt och inspirerande att kunna bjuda in våra hyresgäster till visningslägenheten. De flesta tycker att det är fint och att det ger en bra helhetsbild av

na tillfälligt under cirka tre månader. Hela 98 procent har fått evakueringslägenheter i Ör och Storskogen.   – Vi gör allt vi kan för att renoveringen ska vara så problemfri som möjligt. Bland annat hjälper vi till med flytten. Många hyres-

BO I KUBIK • Ger Sundbybergs ungdomar fler lägenheter. • 15 kvadratmeter med kök i öppen planlösning. • I höst byggs tio nya lägenheter med första inflyttning i oktober/november och 2012 planeras ytterligare tjugo lägenheter. Då kommer det att finnas totalt 70 ungdomslägenheter i Hallonbergen. • Under de kommande åren finns även ambitionen att omvandla cirka 15 ettor i Storskogen till ungdomslägenheter. • För dig som är mellan 18 och 26 år och folkbokförd i Sundbyberg. • Ansökan görs på www.forvaltaren.se. 19


Rissne FOTO: ANDERS SUNDQVIST

Genomtänkt skolgård för Freinet UNDER VÅREN har Freinetskolan Vandraren på Ridvägen fått en ny och

välutrustad skolgård. Landbandyplan med sarg, kringplaner, ny basketplan, bänkar och belysningsstolpe är några av nytillskotten.   – Vi har anlagt en helt ny gård på mark som sedan tidigare varit gräsyta under april och maj. Det går 120 elever på skolan så det behövs verk-

ligen genomtänkta ytor vid skolgården för dem och de har varit efterlängtade, säger Per-Erik Åhlund, underhållsprojektledare för Rissne hos Förvaltaren.

FOTO: ANDERS SUNDQVIST

Lång v­ äntan på ny trädgårds­firma STORT INTRESSE FÖR URSVIK Ursviks allé fylldes snabbt med ett par tusen nyfikna barn och vuxna vid Ursviksdagen den 8 maj. Temat för dagen var trädgård och det fanns bland annat en trädgårdsskola för alla barn och trädgårsdesigners som svarade på frågor.   Vid Förvaltarens och Stadsnätets gemensamma tält samlades rader av nyfikna och tävlingssugna. Många tog chansen att följa med på en första

byggvisning av Förvaltarens 269 klimatsmarta lägenheter som nu börjar ta form. Riktigt populär var också spiktävlingen där både barn och vuxna vann spadar, ogräsjärn, fröpåsar och arbetshandskar.   Varje halvtimme avgick guidade visningar av Ursvik med ett tuff-tuff-tåg. Förutom Förvaltaren fanns byggherrarna Riksbyggen, NCC, Ikano Bostad och HSB på plats för att berätta om sina bostäder.

Rissnespelen​ tar en paus

Sommarlov med dagkollo

RISSNESPELEN 2010 blev väldigt upp-

DE TVÅ första veckorna på sommarlovet får

skattat av både besökare och medverkande. I år blir det inga spel eftersom planen är att genomföra Rissnespelen varannat år i framtiden. Det var även två år mellan spelen 2008 och 2010, vilket förde det goda med sig att nyfikenheten och förväntningarna blev lite högre. I höst startar förberedelserna inför 2012 års Rissnespel.

barn och ungdomar födda 1998–2001 möjlighet att vara med på dagkollo på fritidsgården Gluggen i Rissne. Det är tolfte året i rad som Duvbo IK och Sundbybergs Unga Örnar, som står bakom Gluggen, arrangerar dagkollo med stöd av bland andra Förvaltaren och Sundbybergs stad.

Rena rör UNDER VÅREN har Skvadronsbacken

21-86 med 537 lägenheter, 18 lokaler och 6 garage stamspolats. Arbetet omfattar spolning från kök och badrum ut till stam, spolning av stående stam samt spolning av källarledning. Stamspolning görs regelbundet för att alla stammar, rör och avlopp skall hållas fria från stopp och beläggningar. På det sättet undviks stamstopp, översvämningar och fuktskador.

20 Här hittar du oss: Distriktskontor Rissne Kavalleri­vägen 24. Du ringer oss på 08-706 90 00 vardagar mellan klockan 07.30 och 12.00. Öppet för besök: Måndag–torsdag 07.30–16.00, fredag 07.30–12.00. Lunchstängt alla dagar 12.00–13.00.

Tycker du också att det är för mycket sand på gångvägarna? För mycket ogräs i rabatten? Saknar du blommorna? Som läsare känner du säkert igen de bekymrade frågorna. Under våren har Förvaltaren fått oväntade problem med trädgårdsskötseln. Upphandlingen av ny trädgårdsfirma har drabbats av moment 22. Förvaltaren vill köpa trädgårds­ tjänster – men får inte!

VI FRÅGADE Förvaltarens nya upphandla-

re, Helene Lindewall, hur kan det egentligen bli så här? – Som kommunalt bolag följer vi Lagen om offentlig upphandling, LOU. Den är i grunden bra tänkt – men ibland ställer den till det. I Förvaltarens fall är det så att man upphandlat en ny trädgårdsfirma som skulle börja ta hand om trädgård och utemiljö från den 1 april. – Men där kom den juridiska möjligheten att överklaga ett beslut in i bilden. Ett av de bolag som inte fick jobbet besvärade sig helt enkelt över vårt beslut – helt enligt lagen. Det satte också igång en segdragen juridisk process som nu pågått i snart två månader. Ytterst är det tredje man som får lida, det vill säga alla hyresgäster som snuvas på en del av försommarens njutningar. Kunde Förvaltaren ha agerat annorlunda? – Vi har gjort vad som är möjligt och följt lagen. I skrivande stund har vi dessbättre gott hopp om att frågan ska klaras ut inom ett par veckor, säger Helene Lindewall.

För att hjälpligt rädda situationen med mycket sand på gatorna har Förvaltaren bett de egna medarbetarna om extra insatser under våren. Och i juni började en skara räddande änglar. – Vi har extra snabbt engagerat ett tjugotal sommarjobbande ungdomar, många bor hos oss. De rensar ogräs, klipper gräs och planterar nya blommor, säger Tuija Fransson, personalansvarig. Hyresgästerna får ha lite extra tålamod med de nyinsatta sommarjobbarna. – De har ett stort engagemang, men saknar kanske en viss branschvana. De mår förstås gott av uppmuntrande tips och tillrop. Du känner igen dem på de gröna kläderna. För övrigt Förvaltarens nya profilfärg, säger Natalie Bahez, trädgårdsspecialist. TEXT: ANDERS SUNDQVIST

Har du frågor om utemiljön eller lagen om offentlig upphandling? Kontakta gärna vår trädgårdsspecialist ­Natalie Bahez eller vår upphandlare ­Helene Lindewall på 08-706 92 00. 21


Insänt

Centrala

Tyck till eller fråga oss på imk@forvaltaren.se

Kräftor och surströmming

Varför inget avtal med Bredbandsbolaget?

BOKA IN DEN 25 AUGUSTI i kalendern! Då är det dags för kräf-

tor och surströmming vid den traditionsenliga kräftskivan i Sundbybergs centrum. Arrangörer är Lions och Stadskärneföreningen, och Förvaltaren kommer också att finnas på plats. FOTO FREDRIK HJERLING

Sofie Sandström är deliansvarig.

NYÖPPNADE NYBERGS BAR & DELI UNDER VÅREN slog Nybergs Bar & Deli upp portarna i före detta Gustos lokaler på Nybergs torg 4. De nyrenoverade lokalerna förmedlar husets ursprung som mjölkcentral.   – Ja, vi har renoverat i lite

retrostil, man ska känna att det finns mycket historia i väggarna. Vi vill skapa en mötesplats för alla och erbjuder à la carte, bar och deli för okomplicerade måltider med vänner, familj och kollegor. Man kan välja mellan att

ta med maten hem, äta något enkelt och snabbt eller en hel trerättersmeny, säger Fia Blomqvist, ägare av Nybergs Bar & Deli.   I delin finns även ostar, chark, oljor, choklad, marmelader,

desserter, bröd och annat smått och gott. Ambitionen är att trettio procent av sortimentet ska vara närproducerat och kravmärkt.

Enrummare för fågelfamiljer

Färg och ljus i garaget

GÅRDSUPPRUSTNINGEN på

FÖRSTA HELGEN i april fick Storskogen 20

GARAGET PÅ Franstorpsvägen 19

nya enrummare. Det var lokala fågelfamiljer som fick möjlighet att flytta in i nya fågelholkar som sattes upp på initiativ av pensionärer i stadsdelen. Ett fint exempel på samarbete då fågelholkarna köptes in med boinflytandepengar, tillverkades av Gubbverkstan och Förvaltaren lånade ut stegar.

har fått en välbehövlig uppfräschning under april-juni. Väggar, tak och parkeringsrutor har målats i ljusa färger. Garaget har fått närvarostyrd belysning som sparar energi.

22 Här hittar du oss: Distriktskontor Centrala Sundbyberg, Landsvägen 60. Du ringer oss på 08-706 90 00 vardagar mellan klockan 07.30 och 12.00 Öppet för besök: Måndag–torsdag 07.30–16.00, fredag 07.30–12.00. Lunchstängt alla dagar 12.00–13.00.

Svar från Förvaltaren Hej ”Besviken”! Jag beklagar det strul som du och många andra upplevt i samband med förändringen. Från Förvaltarens sida har vi varit mycket nöjda med Bredbandsbolagets tjänster under de tio år som bolaget levererat bredbandstjänster i ditt bredbandsuttag. Men den 9 maj gick avtalet mellan oss och Bredbandsbolaget ut.   Som kommunägt bolag kan vi inte förlänga avtal utan att först göra en omfattande upphandling. Att förlänga avtalet med Bredbandsbolaget var därför inte möjligt.   Vi var ändå angelägna om att Bredbandsbolaget skulle fortsätta som tjänsteleverantör. Därför erbjöd vi bolaget att verka inom det öppna Stadsnätet där det råder stor valfrihet och marknadskonkurrens. Tyvärr tackade Bredbandsbolaget nej till detta. Vi skickade då information till dig som hyresgäst om att du måste göra ett nytt bredbandsval. Vi mobiliserade också extra resurser för att

på ett bra sätt hantera alla frågor, exempelvis kundtjänst med långa öppettider.   I dagsläget har fler än 2 000 hyresgäster valt en ny bredbandsleverantör inom Stadsnätet. Andra har säkert valt mobila lösningar eller bredband via TV-uttaget.   Från Förvaltarens sida kommer vi att fortsätta verka för öppenhet och valfrihet inom ramen för det öppna Stadsnätet, vilket ger våra hyresgäster ett allt större utbud av prisvärda tjänster. Vänliga hälsningar Anders Sundqvist Informationsansvarig

Betala hyran smidigt och säkert med autogiro Autogiro är ett smidigt och säkert sätt att betala hyran. Det är en kostnadsfri service som innebär att pengarna överförs automatiskt från ditt bankkonto den dag hyran ska vara betald. DET ENDA DU behöver göra är att se till att

Gårdsupprustning Högklintavägen Högklintavägen är inne i slutfasen. Just nu pågår anläggning av gården med bland annat gräs och buskar. Installation av sopsug sker parallellt. Både trädgård och sopsug beräknas vara klara senast i augusti.

Jag har haft bredband från Bredbandsbolaget i snart sju år. Nu har ni sagt upp avtalet – och jag måste byta med en massa praktiskt strul. Hur tänker ni egentligen? / ”Besviken bredbandskund”

det finns pengar på kontot dagen när hyran ska betalas. Vi och banken sköter resten. Autogiro kan användas av alla som har ett bankkonto. Det finns flera fördelar: • Du kan tryggt lita på att hyran alltid betalas i tid. • Du slipper köa på banken. • Du riskerar inga onödiga avgifter på grund av sen betalning. Om du vill betala via autogiro ska du fylla i en ansökan som du hittar på Min sida på www.forvaltaren.se.

ÖPPETTIDER I SOMMAR I sommar har Förvaltarens distriktskontor öppet: Måndag-torsdag 07.30-16.00 (i Hallonbergen till 17.00) Fredag 07.30-12.00 Lunchstängt alla dagar 12.00–13.00 11 juli–5 augusti är distrikts­kontoren i Rissne och Centrala Sundbyberg semesterstängda. Om du vill besöka oss då är du välkommen till distriktskontoret på Lötsjövägen 1 B i Hallonbergen centrum.

FRÅN PLUSGIRO TILL BANKGIRO Under hösten kommer Förvaltaren att byta inbetalningsnummer, från Plusgiro till Bankgiro. Det blir lika enkelt för dig att betala som tidigare och det enda du behöver göra är att byta till vårt bankgironummer när du betalar. Du kommer att få mer information från oss i god tid innan vi byter.

Från med att vi aviserar hyran för augusti 2011 skickar vi inte längre ut någon hyresavi till dig som redan är autogirokund. Vi har valt att göra denna förändring dels av miljöskäl och dels för att många hyresgäster haft det som önskemål. Genom att logga in på www.forvaltaren. se, kan du använda tjänsten Mina kostnader. Där kan du dygnet runt se alla dina aktuella kostnader och förändringar. Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på hyror@forvaltaren.se eller på 08-706 90 00, vardagar klockan 09.00–11.00. 23


B-post Fastighets AB Förvaltaren Box 7510 174 07 Sundbyberg

Hole-in-one vid Golfängarna

Nästa nummer kommer ut i oktober. Ring oss, tipsa oss! FOTO FREDRIK HJERLING

Kontakta oss På www.forvaltaren.se hittar du Boendeservice, Botips, blanketter och annan aktuell information. Genom att logga in på Min sida kan du enkelt göra en felanmälan eller skicka meddelande till oss dygnet runt. Där kan du även söka ny lägenhet, beställa tillval och följa dina ärenden. Distriktskontor Hallonbergen – Ör se sidan 10 Distriktskontor Rissne se sidan 20 Distriktskontor Centrala Sundbyberg se sidan 22

Bollen svävar i håååååååååål!

Vem är du?

Jag heter Tyko Gustavsson och har spelat bangolf sedan 1965. Det blir 46 år i år. Sundbybergs Bangolfklubb är min tredje klubb i karriären och jag tävlar för klubben i SM och andra tävlingar. Jag har alltid jobbat väldigt aktivt i de klubbar jag varit med, genom åren har jag bland annat varit med och ritat och projekterat banor. Vad är det bästa med banan vid Golfängarna?

– Det är ett väldigt vackert område, med promenadstråk och grönområden. Banorna är välskötta och det spelas en hel del stora nationella tävlingar 24

här. Kiosken är också omtyckt och många människor kommer hit för att ta en fika. Under sommarhalvåret har vi klubbtävlingar här på onsdagkvällar och på helgerna är det tävlingar runt om i Stockholm. Den största händelsen i sommar är förstås VM i bangolf som spelas i Tantolunden 24–27 augusti. Varför är det så kul med bangolf?

– Det är en sommaraktivitet som passar alla och som de flesta provat på. Det är ett härligt sätt att umgås på. Vi som är aktiva tävlingsspelare åker runt och spelar hela landet. Jag brukar jämföra det med oriente-

ring. Man tar med sig hela familjen vid tävlingar, campar och lär känna varandra. Bangolf är en trevlig sport helt enkelt!

SUNDBYBERGS BANGOLFKLUBB grundades 1952. Klubbens första anläggning var massabanor. 1976 flyttades banorna från Sundbybergs Idrottsplats ner till Golfängarna. Flytten innebar även att föreningen anlade en filt­anläggning som idag är det vanligaste underlaget i Sverige. 2006 avancerade Sundbybergs Bangolfklubb återigen till Division 1, den näst högsta divisionen i seriesystemet inom bangolf. Öppettider och karta hittar du på: www.sundbybergsbgk.se.

Lediga lokaler Kontakta Robert Kull på 08-706 91 19 eller Britt-Marie Lindgren på 08-706 90 68. Se även Lediga lokaler på www.forvaltaren.se

Huvudkontor Besöksadress: Lötsjövägen 1B i Hallonbergen centrum. Öppet för besök Måndag–torsdag 08.00–17.00 Fredag 08.00–16.00 Lunchstängt 12.00–13.00 För öppettider i sommar, se sidan 23. Postadress: Fastighets AB ­Förvaltaren, Box 7510, 174 07 Sundbyberg Telefon: 08-706 90 00 Telefax: 08-706 92 29

I mina kvarter  

I MINA KVARTER ges ut av Fastighets AB Förvaltaren och vänder sig främst till Förvaltarens kunder.