Οδηγός Πόλης

Page 1

POLIS

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Οδηγός Πόλης με γεωγραφική απεικόνιση στίγματος στον χάρτη

Web Base Application

Functional Design

Συστήματα Λογισμικού & Υπηρεσίες Κύπρου 2 & Σωκράτους. 151 27. Μελίσσια (+30) 210 613 2150. email: info@publico.gr http://www.publico.gr

Custom Interface

Map Location

Multi Device implamentation

Scan for demostration request


POLIS

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ Ψηφιακή απεικόνιση γεωχωρικά συσχετισμένων πληροφοριών, που αφορούν την ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητας του Δήμου και καλύπτουν κάθε πιθανό σημείο ενδιαφέροντος του επισκέπτη. Οι πληροφορίες κατηγοριοποιούνται θεματικά, απεικονίζονται σε ψηφιακό χάρτη και περιλαμβάνουν το σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων, των δημόσιων υπηρεσιών και των υποδομών του Δήμου. Παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα ανεύρεσης σημείων ενδιαφέροντος, δρομολογίων και στάσεων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ παρουσιάζονται προτάσεις ημερήσιας περιήγησης στην πόλη µε επισκέψεις σε περιοχές ενδιαφέροντος, εκθέσεις, χώρους ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Το σύστημα μπορεί να υποστηρίξει online αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, παρέχοντας πολλαπλούς τρόπους ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Οφέλη λειτουργίας Συστήματος Παραγωγικότητα Οργάνωση Ταχύτητα Εξοικονόμηση Ενίσχυση Εικόνας

ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΤΙΓΜΑΤΟΣ Το σύστημα αποτυπώνει σε χάρτη το σύνολο της πληροφορίας, εμφανίζοντας με γεωγραφικό στίγμα κάθε εγγραφή που έχει εισαχθεί στη βάση. Το γεωγραφικό στίγμα των σημείων ενδιαφέροντος στον χάρτη, προσδιορίζει την κατηγορία των εγγραφών, απεικονίζοντάς τες με διαφορετικό χρώμα και icons. Επιλέγοντας τα σημεία ενδιαφέροντος, το σύστημα εμφανίζει στον χρήστη ένα σύντομο πλαίσιο αναφοράς με τα βασικά στοιχεία κάθε εγγραφής. Με τον τρόπο αυτό οι χρήστες μπορούν να κάνουν μία σύντομη περιήγηση για τις επιλογές που έχουν στον Δήμο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ Για την αξιολόγηση των εμπορικών υπηρεσιών, αλλά και την ποιότητα που αυτές προσφέρουν, το σύστημα παρέχει στους εγγεγραμμένους χρήστες του ένα σύστημα αξιολόγησης, με σκοπό την μεταφορά της εμπειρίας τους στους άλλους χρήστες. Κάθε εγγεγραμμένος χρήστης του συστήματος μπορεί να καταγράψει την γνώμη του στο σύστημα, δημιουργώντας προϋποθέσεις άμιλλας και ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων. Το σύστημα παρέχει δυνατότητα ελέγχου/έγκρισης των σχολίων των χρηστών από τους κεντρικούς διαχειριστές, πριν την οριστική τους δημοσίευση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ & ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Για την διαρκή ενημέρωση των επισκεπτών της πύλης, παρέχεται σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Content Management System), με το οποίο οι διαχειριστές της μπορούν να επικαιροποιούν τα τοπικά νέα, αλλά και να συντηρούν ημερολόγιο εκδηλώσεων. Το σύνολο του περιεχομένου είναι θεματικά κατηγοριοποιημένο, ενώ οι κατηγορίες ενδιαφέροντος δημιουργούνται δυναμικά από τους εξουσιοδοτημένους χρήστες. Το περιεχόμενο μπορεί να περιλαμβάνει κείμενα, φωτογραφίες και videos, να μοιράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να δέχεται τα σχόλια των εγγεγραμμένων μελών της πύλης.


Κεντρικό Σύστημα Παρουσίασης πληροφοριών Στόχος του έργου είναι να αποτελέσει σημαντικό μέσο προβολής του Δήμου, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη του, αλλά και στην καθιέρωσή του, ως ενός νέου χρηστικού μέσου αναζήτησης πληροφοριών για την ευρύτερη περιοχή, συμβάλλοντας στην ουσιαστικότερη καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών. Μέσω ενός φιλικού περιβάλλοντος βασισμένου σε τεχνολογίες γεωπληροφορικής, οι χρήστες της διαδικτυακής πύλης θα μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σε τουριστικές και άλλες χρηστικές πληροφορίες για τομείς όπως: = Σημεία ενδιαφέροντος Πολιτισμού – Διασκέδασης & Ψυχαγωγίας = Επιχειρήσεις και επαγγελματικές υποδομές (Χώροι φιλοξενίας, εστίασης, αναψυχής κλπ) = Υπηρεσίες Δημόσιας Διοίκησης = Υποδομές Υγείας και Κοινωνικής Περίθαλψης = Υποδομές Εκπαίδευσης = Αθλητικές υποδομές

= Ενημέρωση για θέσεις Parking = Ενημέρωση για λύσεις μετακίνησης των πολιτών/επισκεπτών με στάσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, που κινούνται στα όρια αρμοδιότητας του Δήμου

Το σύνολο των πληροφοριών είναι θεματικά κατηγοριοποιημένο, ενώ η αναζήτηση περιεχομένου από τους χρήστες γίνεται με την χρήση απλών ή σύνθετων φίλτρων καθώς και με λέξεις κλειδιά. Η ανάπτυξη της πύλης έχει γίνει σε ένα περιβάλλον, λειτουργικά εύχρηστο και με αυξημένες δυνατότητες αλληλεπίδρασης με τους χρήστες, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται μία υψηλής ποιότητας οπτική ταυτότητα, παρέχοντας συνοχή και συνέπεια στην παρουσίαση του περιεχομένου. Για την πλοήγηση των χρηστών στην πύλη, χρησιμοποιούνται εύκολες και φιλικές δομές, που βασίζονται στην λογική συνέχεια κάθε δραστηριότητας. Όπως κάθε σύγχρονο έργο, το σύστημα υποστηρίζει πλούσια διεπαφή, κάνοντας χρήση γραφικών αντικειμένων που λειτουργούν σε περιβάλλον Web (GUI objects).

Μορφοποίηση και διαχείριση περιεχομένου Μέσω του συστήματος διαχείρισης του συστήματος, οι εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να ελέγχουν το σύνολο των λειτουργιών και των παραμέτρων του. Μπορούν να προσαρμόζουν και να διαμορφώνουν σε ένα επίπεδο τα menu και τις φόρμες εργασίας των χρηστών, αλλά και να διαχειρίζονται τον τρόπο απεικόνισης των πληροφοριών στις τελικές οθόνες των επισκεπτών. Παράλληλα, οι διαχειριστές του συστήματος μπορούν να ορίζουν τα δικαιώματα των χρηστών. Η απόδοση δικαιωμάτων στους χρήστες γίνεται με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε κάθε διαχειριστής/επιμελητής να έχει πρόσβαση σε διαχειριστικές λειτουργίες που τον αφορούν και μόνο. Για την διαχείριση του περιεχομένου από τους εξουσιοδοτημένους χρήστες του συστήματος, παρέχονται προτυποποιημένες φόρμες με σύγχρονα χαρακτηριστικά εισαγωγής

των πληροφοριών, κάτι που κάνει την χρήση της εφαρμογής ιδιαίτερα απλή. Για την εισαγωγή και μορφοποίησης της πληροφορίας, παρέχεται στους διαχειριστές του συστήματος ένας εύχρηστος κειμενογράφος (WYSIWYG editor) με ενσωματωμένες δυνατότητες μορφοποίησης plain text, Html text και php code. Ο κειμενογράφος προσφέρει εξελιγμένες δυνατότητες μορφοποίησης κειμένου στο διαδίκτυο, με εύκολο και γρήγορο τρόπο. Μέσω του WYSIWYG editor οι διαχειριστές μπορούν να μορφοποιούν το κείμενο (γραμματοσειρά, μορφότυπος, παράγραφοι, χρώματα, πλαίσια, πίνακες κλπ), να προσθέτουν φωτογραφίες και να δημιουργούν συνδέσμους (url Links) σε εσωτερικές ή εξωτερικές διαδρομές.


POLIS

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Created by

(+30) 210 61 32 150

info@publico.gr

www.publico.gr

https://www.linkedin.com/company/publico-greece


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.