Page 1

DENNE BOKA ER PROPPFULL AV UNYTTIG KUNNSKAP OM KJENDISER!

Tidligere utgitt:

MARK HANKS

Tilnærmet ubegrenset kunnskap om kjendiser vil gjøre deg til en svært ettertraktet samtalepartner, du vil bli det naturlige midtpunktet for enhver anledning. Det er for eksempel utrolig unyttig å vite at Britney Spears, Dagfinn Høybråten og Lucy Liu har fødselsdag på samme dag, eller at Lucy Liu kan spille trekkspill.

FINN BJELKE (forord)

Hvor mange brystvorter har BUSH

For øvrig er popdronningen Bertine Zetlitz oppkalt etter en gammel tante som var misjonær i Kina, mens årsaken til at Ryan Giggs datter fikk navnet Liberty, kan vi bare gjette oss frem til.

?

den til de grader absolutt ultimate guiden til unyttig kunnskap

Og siden vi er inne på dette med barn: hvor mange barn hadde egentlig Michael Jackson?

NOEL BOTHAM

Hvor mange nordmenn heter VIDKUN

?

den aller, aller største guiden til unyttig kunnskap

NOEL BOTHAM

NOEL BOTHAM

utgitt:

Få ting er så underholdende som unyttig kunnskap, og få steder finner du mer unyttig kunnskap enn i denne boken.

FINN BJELKE (forord)

Den første frukten som ble spist på månen var en fersken, og siden vi er inne på frukt og grønt, kan vi opplyse om at Adolf Hitler var vegetarianer. Han hadde forresten fem søsken og to halvsøsken, men hvor mange brødre har egentlig Obama?

r ge rter

?

H

olutt ultimate g kunnskap

n

?

iSbn 978-82-92526-40-8

r største g kunnskap 20-08-09 10:59:50

9 788292 526408 www.publicom.no

Hvor mange brødre har OBAMA?

Du visste sannsynligvis heller ikke at Al Gore og Tommy Lee Jones delte rom da de studerte ved Harvard i 1969, eller at moren til rockeren Tommy Lee var frøken Hellas i 1957. For øvrig er Eminem og Wyclef Jean begge født 17. oktober 1972, og i løpet av åtte år med Seinfeld kom Kramer gjennom døra 284 ganger.

Den definitivt største guiden til unyttig kunnskap

Var du for eksempel klar over at Marilyn Monroe hadde seks tær på den ene foten? At skrutrekkeren ble oppfunnet før skruen? Eller at talkshowdronningen Oprah Winfrey og Elvis Presley er slekt?

Hvor mange brødre har OBAMA

?

forlag

den definitivt største guiden til unyttig kunnskap 24-06-10 12:56:39

9 788292 526552

MJ cover.indd 1

Hvor mange barn hadde MICHAEL JACKSON ?

NOEL BOTHAM

Du visste sannsynligvis heller ikke at Siv Jensen har en kort karriere som salgskonsulent for Radio1 bak seg, eller at Meg Ryan jobbet som journalist før hun ble berømt, mens moromannen Bård Tufte Johansen har arbeidet som støvsugerselger.

DEN ULTIMATE GUIDEN TIL UNYTTIG KUNNSKAP OM KJENDISER

Og slik kan vi holde det gående. Var du klar over at Ashton Kutcher har svømmehud mellom to av tærne? Eller at Tom Jones har forsikret brysthåret sitt for 7 millioner dollar, mens Dolly Parton nøyde seg med å forsikre brystene sine for 600 000 dollar?

forlag

MARK HANKS

Hvor mange barn hadde MICHAEL JACKSON

?

DEN ULTIMATE GUIDEN TIL UNYTTIG KUNNSKAP OM KJENDISER 6/30/2011 11:14:11 PM


HvorMangeBarnHaddeMichaelJ.indd 1

03.07.2011 20:44:16


Mark Hanks

Hvor mange barn hadde Michael Jackson

?

Den ultimate guiden til unyttig kunnskap om kjendiser

forlag AS

HvorMangeBarnHaddeMichaelJ.indd 3

03.07.2011 20:44:17


8

Kjendistrivialiteter fra A til Å

Tone Damli Aaberge trener aldri etter at det har blitt mørkt. ABBA var i det kreative hjørnet da de tok forbokstaven i hvert sitt navn – agnetha, Bjørn, Benny, anni-Frid – og kom opp med navnet på gruppen. Gruppen avslo et tilbud på 1 milliard pund for å gjenforenes. Popstjerne og Idol-dommer Paula Abdul har vært gift med Emilio Esteves. Hun er jødisk. Hollywood-skuespiller Jean Acker brøt med ektemannen, kjekkasen rudolf Valentino, på bryllupsnatten. skuespiller Amy Adams jobbet på Hooters da hun var 18 år. «Jeg gjorde det for å tjene penger til bil», sa hun til Mail on Sunday i 2006. Hun sluttet på Hooters etter å ha tjent 900 dollar – nok til å kjøpe en brukt Chevrolet. Hun er oppdratt som mormon, men forlot religionen som ungdom. Den kanadiske sangeren Bryan Adams ble arrestert for bruk av marihuana som tenåring. Mange år senere ble han neste drept under et fallskjermhopp. Ben Affleck ble tidlig bitt av skuespillbasillen da han som barn opptrådte i reklamefilmer for Burger king. Han ønsket seg hund da han var ung, og moren testet ham ved å kreve at han gikk tur med en fantasivalp hver dag i en uke. når det kom til stykket, holdt han bare ut i fem dager og fikk aldri hund. Ben var statist i filmen Buffy – Vampyrmorderen (Buffy – Vampire Slayer) i 1992. Både han og kollega Matt Damon fra Den enestående Will Hunting (Good Will Hunting) var statister i Fortidens Helter (Field of Dreams) med kevin Costner fra 1989. Ben prøvespilte for rollen som Les anderson i Den store kjøreprøven (License to Drive) som gikk til Corey Haim. Da Ben regisserte Gone Baby Gone, forvekslet Boston-politiet ham med en narkotikalanger og forsøkte å arrestere ham og filmteamet. Da han var sammen med Jennifer Lopez, ble det svært profilerte paret kjent som «Bennifer». Ben og hans kone Jennifer Garner er kjent som «Bennifer del II». Han eier en gammeldags Pacman spilleautomat.

HvorMangeBarnHaddeMichaelJ.indd 8

03.07.2011 20:44:18


Kjendistrivialiteter fra A til Å

9

selv om låtskriver og popstjerne Christina Aguilera er av ecuadoriansk herkomst og har spilt inn et spansk album, kan hun ikke snakke spansk. Hun hyret den franske designeren Christian Lacroix til å sy brudekjolen sin. Da hun var medlem av The New Mickey Mouse Club på midten av 90-tallet, fikk hun kallenavnet «Diva» av de andre medlemmene. Ved en anledning måtte hun til sykehuset etter å ha fått en potteplante i hodet. aguilera har vunnet fem Grammy-priser og vært nominert hele 18 ganger. Hun sang den amerikanske nasjonalsangen før et ishockeyoppgjør i Pittsburgh som tenåring. aguilera er aktiv i flere veldedige organisasjoner, og har sendt en klage til myndighetene i sør-korea om deres påståtte slakt av hunder for mat. Hun støtter også et krisesenter for kvinner i Pittsburgh, og har donert 200 000 dollar til driften. Christina og ektemannen er glade i å være nakne på søndager, angivelig for å opprettholde gnisten i ekteskapet. BHen som Jessica Alba brukte i Sin City, gikk for hele 1 025 dollar på eBay i 2007. Hun ble kåret til «årets sexstjerne» i Playboy i 2006 og utpekt som innehaver av de mest kyssbare kjendisleppene etter en meningsmåling i regi av Colgate. Hun prøvespilte for rollen som Elektra i Daredevil, som gikk til Jennifer Garner. Hennes kallenavn er «sky angel», og hun elsker å spille golf. Jessica fikk lungekollaps to ganger som barn, og var uheldig og fikk flere lungebetennelser i året. Hun elsker Harley Davidson motorsykler, og hennes fans kjøpte 50 000 Jessica alba Dark Angel-figurer da de kom ut. Blur-sanger Damon Albarn ble mobbet på skolen fordi de andre barna mente han var en «homsegutt». Bokselegenden Muhammad Ali møtte sonji roi i 1964 og fridde samme dag. Hun sa ja, og de giftet seg innen seks uker.

HvorMangeBarnHaddeMichaelJ.indd 9

03.07.2011 20:44:18


10

Kjendistrivialiteter fra A til Å

sanger Lily Allen solgte narkotika som tenåring, men innrømmer å ha brukt mer enn hun solgte. Hun ble gjenforent med sin engelske bullterrier Maggie May i januar 2007 etter at den ble stjålet fra en varebil rett før nyttår. Lily er datter av skuespiller og musiker keith allen. Lily og moren har bodd sammen med komiker Harry Enfield. Innen hun var 17 år, var Lily allerede medlem av Londons eksklusive Groucho Club. En periode studerte sangerinnen hagekunst og planla å bli florist, men gikk tilbake til musikken. skuespiller Tim Allen tilbrakte to år i fengsel (1978 – 1980) for salg av narkotika. I siste sesong av serien Ti Tommeltotter (Home Improvement) innkasserte han 1,25 millioner dollar per episode. Kirsti Alley fra Cheers er redd for å fly. Under første sending av Nytt på Nytt, som for øvrig fikk terningkast én av Dagbladet, hadde Jon Almaas på seg en grønn jakke. Det er usikkert om de høye skuldrene skyldtes at han var anspent eller om han hadde skulderputer. almaas fiklet mye med blyanten, noe han fortsatt gjør, men nå på en mye mer profesjonell og kontrollert måte. navnet Anastasia er gresk og betyr «hun som vil reise seg igjen». Før hun ble berømt, fikk hun beskjed av alle i musikkbransjen om å bytte til kontaktlinser dersom hun ville lykkes. nå er det nettopp brillene som utgjør hennes varemerke. Gillian Andersen fra X-files ble mobbet på skolen på grunn av sin selvstendighet og dominerende personlighet. Hun ble kåret til den som «mest sannsynlig kommer til å miste alt håret» og «mest sannsynlig kommer til å bli arrestert» da hun gikk på videregående. Gillian har dykket med haier og synes det var en fantastisk, spennende, skremmende og befriende opplevelse.

HvorMangeBarnHaddeMichaelJ.indd 10

03.07.2011 20:44:18


Kjendistrivialiteter fra A til Å

11

Tidligere Baywatch-babe Pamela Anderson er født 1. juli 1967 i British Columbia i Canada. Hennes far Barry var reparatør, og moren Carol var servitør. Pamela kom på avisforsidene allerede som baby da hun ble det første barnet født på Canadas hundreårsdag. Hun var naturlig sporty som barn og ungdom, og fikk kallenavnet «Gummistrikken» på skolen. På en Canadian Football League kamp i Vancouver ble ansiktet til den 22-årige Pamela vist på storskjermen i pausen, og veien til berømmelse begynte der. Pamela besto førerprøven på fjerde forsøk. Hun strøk på første oppkjøring da hun traff en annen bil. Hun har avlagt et løfte om å aldri ta en ansiktsløftning, og hun sparer på stygge e-poster fra ekskjærester for å bruke som påminnelser om at mennene i hennes liv ofte har fått henne til å tro at de elsker henne når de faktisk ikke gjør det. André 3000 fra Outkast er veganer. Han ble kåret til verdens mest sexy mannlige vegetarianerkjendis av PETa (People for the Ethical Treatment of animals). Venner for livet (Friends)-stjernen Jennifer Aniston spiste det samme til lunsj i ni år: Isbergsalat, kikerter, kalkun og sitrondressing. Hennes foreldre skilte lag i 1980, og Jennifer bodde for det meste sammen med sin mor, nancy. De ble uvenner etter at nancy gjorde en opptreden på amerikansk TV og snakket om datteren sin. «Jeg vil aldri tilgi deg», skal Jennifer ha sagt etterpå. Jennifer har sagt at yoga hjalp henne til å håndtere bruddet med Brad Pitt. Etter at de flyttet fra hverandre, sendte hun alle klærne hans til Fretex. Jennifer går i søvne, men kan aldri huske noen av sine nattlige eventyr. Ifølge Guinness Rekordbok tjente Jen og hennes kollegaer i Venner for livet (Friends) 1 million per episode i sesong ti. Hennes kunst har vært utstilt på Metropolitan Museum of art i new York. Hennes gudfar var avdøde skuespiller Teddy savalas. Den amerikanske skuespilleren Christina Applegate har tatoveringer på høyre og venstre ankel. Den ene er «nini» (morens kallenavn) og den andre er «agape» (gresk for betingelsesløs kjærlighet).

HvorMangeBarnHaddeMichaelJ.indd 11

03.07.2011 20:44:19


98

Hva sa de?

«Min mening om 40 år gamle koner er at mannen burde få anledning til å veksle henne inn som en seddel og få to 20-åringer.» Warren Beatty «Mosen i plenen er alltid grønnere i andres hager.» Toppen Bech «Foreldrene mine har vært til stede for meg helt siden jeg var rundt syv år.» David Beckham «Jeg husker veldig godt at vi dro til sykehuset da Victoria skulle føde Brooklyn. Jeg spiste en Lion akkurat da.» David Beckham «alex Furguson er den beste manageren jeg har hatt på dette nivået. Vel, han er faktisk den eneste manageren jeg har hatt på dette nivået. Men han er den beste manageren jeg har hatt.» David Beckham «Brooklyn skal definitivt døpes, men jeg vet ikke i hvilken religion ennå.» David Beckham «Jeg ønsker meg et stort hus med vollgrav og drager og et fort til å holde folk unna!» Victoria Beckham «alle har g-strengen hengende utenfor jeansen. Men man burde ikke bruke truser. Man får mye flottere linjer uten truser.» Victoria Beckham «Jeg kommer ikke til å bli en señorita.» Victoria Beckham om å flytte til Spania

HvorMangeBarnHaddeMichaelJ.indd 98

03.07.2011 20:44:35


Hva sa de?

99

«Jeg kler meg sexy – men ikke på en åpenlys måte. sexy på en jomfruelig måte.» Victoria Beckham «Om noen hadde fortalt meg at felles humor var så viktig i et forhold, kunne jeg ha unngått mye sex!» Kate Beckinsale «Jeg har en fireåring som akkurat har begynt å bekymre seg for monstre, men hun vet at mamma kan banken dritten ut av et monster, så det går bra.» Kate Beckinsale «Livet er et blankt ark. Hver person holder sin egen penn og skriver sin egen historie.» Natasha Bedingfield «Jeg har sluttet å lese bøker, det tar bare fokuset bort fra meg selv.» Ari Behn «Jeg har ingenting imot nakenhet. Jeg bruker kroppen min som en kjole.» Monica Bellucci «Charlie Chaplin brukte rumpa si bedre enn noen annen skuespiller. I alle filmene hans har rumpa praktisk talt hovedrollen. rumper er av stor betydning for en komiker.» Roberto Benigni «Jeg tok med meg Oscaren min til sengs. Jeg hadde min første og eneste trekant den natten.» Halle Berry «Jeg brukte mye av pengene mine på børst, babes og raske biler. resten sløste jeg bort.» George Best

HvorMangeBarnHaddeMichaelJ.indd 99

03.07.2011 20:44:36


100 Hva sa de?

«skuespillerkunst er litt som sex – det er skikkelig moro å holde på med, men skikkelig pinlig å prate om.» Paul Bettany «Det er best å dikte med alpelue. kun de færreste er i stand til å dikte med hatt, men det tar seg selvfølgelig flott ut.» Kjetil Bjørnstad «Folk tror jeg er en slags merkelig Teletubbie.» Björk «Har du et godt sexliv, blir du gravid før eller senere.» Cate Blanchett «Jeg er ikke kresen når det gjelder mat – så lenge det ikke er kjøtt i det.» Orlando Bloom «Det var som å kysse Berlin-muren.» Helene Bonham Carter om Woody Allen «Om du ville torturere meg, kunne du binde meg fast og tvinge meg til å se de fem første videoene våre.» Jon Bon Jovi «Jeg vil ikke flytte til et mindre hus!» Bono om hvorfor han ikke vil bli president «Popmusikk forteller deg at alt er Ok, og rock forteller deg at det ikke er det, men at du kan gjøre noe med det.» Bono «En skulle tro at det å være rockestjerne og gift med en supermodell ville være det beste i verden. Det er det.» David Bowie

HvorMangeBarnHaddeMichaelJ.indd 100

03.07.2011 20:44:36


Hva sa de?

101

«Å snakke om kunst er som å danse arkitektur.» David Bowie «Yngre kjærester? Fantastisk, flott. De er litt raskere til å ta ut søppelet, men det er det.» Lara Flynn Boyle «Om det er noe som uroer magen, så er det å se skuespillere snakke om privatlivet sitt på TV.» Marlon Brando «I en gitt situasjon, på feil sted til feil tid, kunne ethvert menneske endt opp som morder. Men ikke alle kunne blitt en god skihopper. så drap og skihopp er ganske forskjellige ting, i grunnen.» Espen Bredesen «I dette landet er vi helt besatt av å gjøre folk til kjendiser før de engang har gjort noe, og det synes jeg er sjokkerende.» Kelly Brook «Tragedie er når jeg kutter meg i fingeren. komedie er når man faller ned i kloakken og dør.» Mel Brooks «Ikke jobb med barn, dyr eller salma Hayek. når hun er på lerretet, kunne jeg like gjerne stått og pusset tennene.» Pierce Brosnan «Jeg tror jeg må ha vært dronning i et tidligere liv, for jeg liker så godt at folk gjør hva jeg sier til dem.» Gro Harlem Brundtland «Det er typisk norsk å være god.» Gro Harlem Brundtland

HvorMangeBarnHaddeMichaelJ.indd 101

03.07.2011 20:44:36


HvorMangeBarnHaddeMichaelJ.indd 173

03.07.2011 20:44:50


HvorMangeBarnHaddeMichaelJ.indd 174

03.07.2011 20:44:50


DENNE BOKA ER PROPPFULL AV UNYTTIG KUNNSKAP OM KJENDISER!

Tidligere utgitt:

MARK HANKS

Tilnærmet ubegrenset kunnskap om kjendiser vil gjøre deg til en svært ettertraktet samtalepartner, du vil bli det naturlige midtpunktet for enhver anledning. Det er for eksempel utrolig unyttig å vite at Britney Spears, Dagfinn Høybråten og Lucy Liu har fødselsdag på samme dag, eller at Lucy Liu kan spille trekkspill.

FINN BJELKE (forord)

Hvor mange brystvorter har BUSH

For øvrig er popdronningen Bertine Zetlitz oppkalt etter en gammel tante som var misjonær i Kina, mens årsaken til at Ryan Giggs datter fikk navnet Liberty, kan vi bare gjette oss frem til.

?

den til de grader absolutt ultimate guiden til unyttig kunnskap

Og siden vi er inne på dette med barn: hvor mange barn hadde egentlig Michael Jackson?

NOEL BOTHAM

Hvor mange nordmenn heter VIDKUN

?

den aller, aller største guiden til unyttig kunnskap

NOEL BOTHAM

NOEL BOTHAM

utgitt:

Få ting er så underholdende som unyttig kunnskap, og få steder finner du mer unyttig kunnskap enn i denne boken.

FINN BJELKE (forord)

Den første frukten som ble spist på månen var en fersken, og siden vi er inne på frukt og grønt, kan vi opplyse om at Adolf Hitler var vegetarianer. Han hadde forresten fem søsken og to halvsøsken, men hvor mange brødre har egentlig Obama?

r ge rter

?

H

olutt ultimate g kunnskap

n

?

iSbn 978-82-92526-40-8

r største g kunnskap 20-08-09 10:59:50

9 788292 526408 www.publicom.no

Hvor mange brødre har OBAMA?

Du visste sannsynligvis heller ikke at Al Gore og Tommy Lee Jones delte rom da de studerte ved Harvard i 1969, eller at moren til rockeren Tommy Lee var frøken Hellas i 1957. For øvrig er Eminem og Wyclef Jean begge født 17. oktober 1972, og i løpet av åtte år med Seinfeld kom Kramer gjennom døra 284 ganger.

Den definitivt største guiden til unyttig kunnskap

Var du for eksempel klar over at Marilyn Monroe hadde seks tær på den ene foten? At skrutrekkeren ble oppfunnet før skruen? Eller at talkshowdronningen Oprah Winfrey og Elvis Presley er slekt?

Hvor mange brødre har OBAMA

?

forlag

den definitivt største guiden til unyttig kunnskap 24-06-10 12:56:39

9 788292 526552

MJ cover.indd 1

Hvor mange barn hadde MICHAEL JACKSON ?

NOEL BOTHAM

Du visste sannsynligvis heller ikke at Siv Jensen har en kort karriere som salgskonsulent for Radio1 bak seg, eller at Meg Ryan jobbet som journalist før hun ble berømt, mens moromannen Bård Tufte Johansen har arbeidet som støvsugerselger.

DEN ULTIMATE GUIDEN TIL UNYTTIG KUNNSKAP OM KJENDISER

Og slik kan vi holde det gående. Var du klar over at Ashton Kutcher har svømmehud mellom to av tærne? Eller at Tom Jones har forsikret brysthåret sitt for 7 millioner dollar, mens Dolly Parton nøyde seg med å forsikre brystene sine for 600 000 dollar?

forlag

MARK HANKS

Hvor mange barn hadde MICHAEL JACKSON

?

DEN ULTIMATE GUIDEN TIL UNYTTIG KUNNSKAP OM KJENDISER 6/30/2011 11:14:11 PM

Hvor mange barn hadde Michael Jackson?  
Hvor mange barn hadde Michael Jackson?  

Denne boka er proppfull av unyttig kunnskap om kjendiser! Var du klar over at Lucy Liu kan spille trekkspill? Eller at Meg Ryan jobbet som j...

Advertisement