Page 1

/ Publicoms Foredragsholdere

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 1

20.04.2012 10:17:26


publicom Publicom Foredrag 2012.indd 2

20.04.2012 10:17:28


Nando Parrado ble i 2011 kåret til verdens beste foredragsholder av World Business Forum. Han er kjent fra filmen Alive og er helten fra flyulykken i Andesfjellene. Han fortalte meg en gang en sterk historie. Etter ett av Nandos foredrag i USA stod en liten kvinne igjen i salen da foredraget var over. Nando gikk bort til kvinnen og hilste på henne. Hun fortalte at hun nå følte seg fri etter å ha hørt Nandos foredrag. «Fri?» sa Nando. Kvinnen fortalte at hun fem år tidligere hadde rygget på sin to år gamle sønn en morgen på vei ut av oppkjørselen sin. Sønnen døde. Fram til denne dagen hadde hun følt seg fullstendig låst mentalt. Hun kunne ikke tilgi seg selv, men nå, etter å ha hørt Nando, følte hun seg klar for å gå videre. Alt falt på plass, sa kvinnen. I bedriften deres er det hverdagene som skaper resultatene. Ingen foredragsholdere kan gjøre jobben for dere og det vet dere bedre enn noen andre. Men av og til trenger vi å høre andre stemmer som kan sette oss i en tilstand til å prestere enda bedre. Et foredrag kan vare en time, men virkningen kan vare evig. Slik det gjorde for kvinnen som hørte Nando en tilfeldig dag i hennes liv. Takk for at dere inviterer oss inn. Kjetil Kristoffersen Daglig leder, Publicom AS

Publicom Foredrag 2012.indd 3

publicom 20.04.2012 10:17:28


/INNHOLD/ A/8

d / 17

ANDers Tangen ARE KARLSEN ARNE BERGGREN ARNE TREHOLT ATLE ANTONSEN

DANIEL DOMSCHEIT-BERG DAG OTTO LAURITZEN

B / 10 BENGT EIDEM BENGT Eriksen BENja stig Fagerland Bianca Tønnessen Vestvik BJARNE HÅKON HANSSEN BJØRN R. JOHANSEN BRUCE KING BØRGE OUSLAND

c / 14 Carl störmer CECILIE ANDVIG Chrstopher Sjuve Clark Judge CHRISTER OLSSON

E / 18 EDDI EIDSVÅG EINAR LUNDE EINAR ØVERENGET EIRIK NEWTH Elaine Eksvärd ERIC CAMERON ERIK Schenken ERIK SOLÉR Erling Kagge ESkil rønningsbakken ESPEN SIMONSEN

F / 24 FINN AAMODT FREDDY KJENSMO

g / 25 GEIR H. HAARDE Geir Helljesen

GUNNAR STÅLSETT GUri Schanke GöRAN PERSSON

H / 28 HARALD M. ANDREASSEN HERODES FALSK

I / 29 Idar Vollvik INGEBRIGT STEEN JENSEN IVAR VEREIDE

J / 30 JAN MEHLUM Jens Hartvik Quanvik Jarle Andhøy JOHN CLEESE JON BING JON BUSCALL Jon Gangdal Jonas Ridderstråle Jørn Isaksen

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 4

20.04.2012 10:17:28


K / 36 Karina Hollekim Karita Bekkemellem Karl Erik Bøhn Kathrine Aspaas Kjell Terje Ringdal Kjell A. Nordström Kjetil Kristoffersen Kjetil André Aamodt Knut Jørgen Røed Ødegaard Kristina Finne Kåre Valebrokk

L / 44 Lars Martin Myhre Lasse Gustavson Liv Arnesen LIVe Landmark Lydia Capolicchio

M / 47 Maria Amelie Magnus Lindkvist Manuel Knight Marit Breivik Martin Thörnkvist Marco Elsafadi MARTHE Valle

Mia Törnblom Micael Dahlén Mikael Andersson mINI jACOBSEN Morten Brandt Mats Petersson

N / 55 Neil Armstrong Nando Parrado Nick Leeson Niels Chr. Geelmuyden Nils Ingar Aadne Nils Johan Semb Nils & Ronny

o / 60 Odd Sevland Olaf Thommessen Olav Haraldseid

P / 61

rubin CARTER Rune Brynhildsen

S / 65 Shabana Rehman Steffen Tangstad Stig Roar Wigestrand Ståle Økland Svein Harald Røine Søren Holmgren

T / 68 Thomas Alsgaard Thomas Hylland Eriksen Tomas Lydahl Tone Bekkestad Tore Sandberg Torkjell Berulfsen Tormod Granheim Trond Andersen Trygve Tamburstuen

Paul Håvard Østby Peter Sunde Pellegrino Riccardi Pål Brekke

V / 72

R / 63

Øyvind Hammer

Vibeke Horn og Jørgen Hanson

Ø / 72

Rina Sunder

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 5

20.04.2012 10:17:29


/KOntakt/

Publicom as

formidler foredragsholdere, artister og konferansierer til store og små arrangementer innen privat og offentlig sektor. Vi arrangerer også egne konferanser, og er årlig bidragsyter og teknisk arrangør ved flere av Skandinavias største arrangementer innen næringsliv, underholdning og akademia. Vårt kontaktnett og internasjonale avtaler gjør oss i stand til å skaffe nær enhver foredragsholder dere måtte ønske til deres arrangement.

Kevin

Aron

Mobil: +47 482 68 110 e-post: kevin@publicom.no

Mobil: +47 915 34 067 e-post: aron@publicom.no

Aall

Preus

Publicom as – strandparken 3 – 3187 Horten – 33 03 69 10 – www.publicom.no – org. nr. 980913740

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 6

20.04.2012 10:17:29


Karita, INGEBRIGT, Mia og ARNE Vi har valgt å ordne våre foredragsholdere etter fornavn. Grunnen til dette er at det er slik vi selv omtaler dem. I Publicom har vi en nær og uformell tone med alle våre foredragsholdere, være seg månefarer eller brannmann. Den personlige kontakten vi har med våre foredragsholdere fører til at vi kjenner dem godt og dermed kan gi dere de riktige forslagene til et hvert arrangement.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 7

20.04.2012 10:17:29


A/8

ANDers Tangen Organisasjon og ledelse, underholdning

FØDT TIL OMSTILLING - et morsomt og tankevekkende foredrag om det litt skremmende omstillingsbegrepet. I dette foredraget motiverer Anders deg til å godta omstilling som en naturlig tilstand. Gjennom merkelige assosiasjoner og betraktninger og gjenkjennelige typer gir han deg nye perspektiver. Han tar utgangspunkt i organisasjonspsykologi, men også i sin egen mer eller mindre utviklede evne til omstillinger. Gjennom foredraget får du også en morsom musikalsk opplevelse full av gode imitasjoner. Anders har hatt egne programmer i NRK og P4 med de omstillinger det krever. Han har studert jus og statsvitenskap, men jobbet lenge med tullete barneradio og barne-TV. På grunn av slike originale valg både i karriere og privat har han klart å bygge opp sitt eget firma med stor suksess. Vil du ha en stund med mye latter, moro og nye og gamle tanker om livet vi har fått så er «Født til omstilling» noe for deg.

LIVET MITT ER ALDRI HELT OKEY, OG DET ER HELT OKEY FOR MEG - et musikalsk foredrag om å ha det bra selv om ikke alt er helt på stell.

ARE KARLSEN

Motivasjon og kommunikasjon

Are Karlsen har lang erfaring knyttet til barn med ulike utfordringer. Han er utdannet med hovedfag i helsefag og arbeider med fagutvikling i Bufetat. Are presenterer enkle og effektive strategier til bruk for å påvirke barns atferd på ønskede måter. Kort sagt strategier for å få foreldre til å lykkes med barneoppdragelsen. Are holder ulike foredrag både knyttet til det å være forelder og oppdra egne barn og for fagfolk som arbeider med barn. Det tilbys både standard foredrag om barneoppdragelse, tilpassede foredrag etter oppdragsgivers ønske og direkte veiledning. Are Karlsen ga sammen med Jørn Isaksen ut boka Foreldrelappen på Publicom forlag i 2008.

IT´S ALL IN THE HUGGU - et foredrag om verdien av å være spontan, bare du får tenkt deg om.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 8

20.04.2012 10:17:30


A/9

ARNE BERGGREN

I Arnes foredrag forteller han om livet på toppen og om det store fallet, om hvordan du kan lære deg å takle ekstremt press over tid.

Underholdning, konferansier, kåsør, salg og kommunikasjon

Arne Berggren er en prisbelønt forfatter, dramatiker og regissør. Arne er opptatt av hva som trigger den gode kreativiteten, hvorfor noen historier huskes og lever videre. Han har i tillegg fokus på hva det er å skape noe, alene eller i et fellesskap. Et foredrag med Arne er både hylende morsom underholdning og faglig påfyll. Han har også produsert forestillinger for institusjoner og bedrifter sammen med danseren Sigrid Edvardsson. Arne Berggren skreddersyr kåserier og foredrag direkte for den enkelte anledning eller bedrift.

ARNE TREHOLT Krisehåndtering, organisasjon og ledelse

«... De er pågrepet for spionasje til fordel for Sovjetunionen. Vennligst kom med oss.» Ørnulf Tofte Arne Treholt ble født 13. desember 1942, og er 69 år gammel. Han er tidligere journalist, embetsmann og politiker for Arbeiderpartiet. Den 20. januar 1984 ble Norge forandret for alltid. Den kalde krigen var på sitt kaldeste. Norges største politiske talent og en god fremtidig kandidat til stillingen som utenriksminister, Arne Treholt, ble arrestert på Fornebu på vei til Wien. Fra å være en høyt respektert politiker raknet alt over natten.

ATLE ANTONSEN Underholdning og konferansier

Atle Antonsen er en av landets mest populære komikere, ikke minst på grunn av sin deltakelse i programseriene Team Antonsen, Etaten, NAV og Mandagsklubben. Atle er også kjent som medlem av bandet DDR, for deltakelse i Lompelandslaget og som frontfigur i Det Politiske Parti. I tillegg til de mange fjernsyns- og teaterproduksjonene opptrer han også som komiker og/eller konferansier for næringslivet. Innholdet vinkles etter kunde og bransje. Det er naturlig for en mann på 1.90 å legge lista høyt.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 9

20.04.2012 10:17:31


B / 10 Hvorfor sier vi det det lønner seg å si, ikke det vi vil ha sagt? Hvorfor gjør vi det som er lurt fremfor det som er klokt? Hvorfor skal ros gis i plenum og ris serveres på tomannshånd? Og hva gjør dette med individet, kollektivet og arbeidsplassen?

BENGT EIDEM

BENGT Eriksen

Bengt Eidem ble landskjent da han etter å ha blitt diagnosert med akutt myelogen leukemi i 2005 startet en nasjonal kampanje for å verve flere blod- og beinmargsgivere. Lenge svevde han selv mellom liv og død. Spesialistene på Rikshospitalet ga ham minimale sjanser til å overleve uten en beinmargstransplantasjon. En donor ble funnet etter lang tids søk, behandlingen var vellykket.

De fleste kjenner Bengt som fotballekspert på TV 2, men han har også vært spiller og trener i Tippeligaen og personlig økonomi-skribent i Dagens Næringsliv.

Krisehåndtering og motivasjon

I september 2005 år ble Eidem erklært kreftfri. I sine foredrag viser Bengt hvordan sykdommen har påvirket hans oppfattelse av lykke. Ved bruk av humor, personlige historier og bilder fra før, under og etter sykdommen gir han tilhørerne inspirasjon som varer.

Idrett og opplevelser, komminukasjon, økonomi

Meningstorgets fortreffeligheter ... Om ikke et skriftested, så er fotballgarderoben i hvert fall et skiftested. Men det er også et meningstorg. Et sted vi meisler ut retning og kjøreregler – hver eneste dag. Hva bruker dere arbeidsplassen og kontorlandskapet til? ... så fremt du ikke går med sandaler! Hvorfor er vi så engstelige for å fortelle sjefer og kollegaer hva vi mener?

Holdningenes språk Intet er som gode holdninger. Dessverre holder det ikke å snakke om slike, de må også utøves i praksis. Og for å få til et forpliktende eierskap, må de skapes i fellesskap. Bevisstgjøring gjennom konfrontasjoner, konfliktløsninger og kjøreregler – og huskeregelen h-t-h. Hva er et lag – og hvordan lager vi ett? 3M = mål, mening, mestring. Hvorfor har du den jobben du har? Hva er din rolle? Hvordan henger din rolle sammen med de andres roller? Hva vil dere? Hva er ditt bidrag? Bengt er argumenterende og konfronterende, men ikke konkluderende. Til gjengjeld er han best i muntlig – oppvokst på Oppsal og i Vål’enga, utdannet økonom og fotballtrener! Bengt utfordrer deg – utelukkende for å gjøre deg bedre og uten å gjøre deg forlegen! Han har lang fartstid som ekspertkommentator i fotball på TV 2 og har dessuten vært fotballspaltist i Dagbladet, VG og Nettavisen. Og så har han skrevet ett av 52 kapitler i boken (Nesten) alt du trenger å vite om norsk!

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 10

20.04.2012 10:17:31


B / 11 KVINNER BETYR BUSINESS! Fremveksten av Womenomics og SheEconomy. – KVINNELEDELSE «FEMALE FUTURE» – ROCKBANDISME – VIL DU VÆRE EN VINNER, SÅ OPPFØR DEG SOM EN VINNER!

BENja stig Fagerland

«Jobb vs. familie» Mange vil hjem i «laderen» etter endt arbeidsdag. Her treffer Bianca forsamlingens kjerneverdier: familien. Hvordan skape harmoni mellom jobb- og privatliv, samtidig som du yter bedre begge steder!

«GLOBALT VIL KVINNERS VOKSENDE ØKONOMISKE KRAFT FORANDRE MÅTEN VI TENKER BUSINESS PÅ FOR ALLTID»

Benja inspirerer og engasjerer med sine foredrag om makt, fremtidens styre, nettverk og vinnerledelse. Hun kombinerer anerkjent forskning med eksempler og gode historier, og bygger raskt ny kunnskap og inspirasjon hos sine tilhørere. Alle foredragene er designet slik at de kan skreddersys i forhold til målgruppe og ønsker om innhold.

Erfaringene kommer til nytte gjennom engasjerende foredrag og kurs. Utfordrende temaer blir belyst, og etablerte sannheter i samfunnet blir utfordret, med blant annet humor som et viktig virkemiddel. Eksempler på foredrag med Bianca kan være:

Motivasjon, økonomi, organisasjon og ledelse

The European Institute for Gender Equality under Europakommisjonen har nylig utnevnt Benja til en av Europas mest talentfulle og inspirerende kvinner. Hun har status som økonomiguru i emnet kvinner og ledelse i internasjonale fora.

av familien i en uvirkelig situasjon. Med sin bakgrunn innen barnevern og etterutdanning som profesjonell coach, forteller hun om hvordan hun og familien kom seg gjennom årene som fulgte.

«Ta sjansen – på å hjelpe!»

Bianca Tønnessen Vestvik Tema: Krisehåndtering, kommunikasjon, organisasjon og ledelse, motivasjon

Bianca ble i en alder av 31 år enke og alenemor til to tvillinger og flere fosterbarn. Selvmord satte resten

En konkret og modig innføring i krisehåndtering. Hvordan møter du barn og unge i krise og sorg? «Godt jobba!» En guide til relasjonell ledelse: Ord, handlinger og holdninger er viktige detaljer som definerer bedriftskulturen. Enten du er bedriftsleder eller envoksenperson for barn og unge, her er vinneroppskriften på det relasjonsmessige aspektet ved ledelse som gir deg bedre resultater.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 11

20.04.2012 10:17:31


B / 12 som opplever det, menneskelig, men også som leder?

BJARNE HÅKON HANSSEN Motivasjon, organisasjon og ledelse

Bjarne Håkon Hanssen er en av våre mest erfarne politikere, og en etterspurt taler og foredragsholder. Han formidler kompliserte budskap og sammenhenger på en folkelig, lettfattelig og forståelig måte. Samtidig har han også erfaring fra det å stå midt i stormen når striden går som hardest. Dette er erfaringer han nå deler med sitt publikum. Hvordan styre store og kompliserte organisasjoner? Hvordan legge en plan og nå et mål som synes uoppnåelig? Hvordan møter man mediestormen? Hvordan takler man motgang og strid? Hva gjør det med den

Bjarne Håkon Hanssen gir deg unik innsikt i hvordan det er å lede de største virksomhetene i Norge. Han tar også med publikum inn i den nære politiske fortid og gir dem innblikk i en statsråds strategier og dilemmaer. Foredraget er spekket med konkrete eksempler fra det virkelige liv på hvordan overordnede strategier settes ut i livet gjennom konkret handling og direkte kommunikasjon. Foredraget kan vare i alt fra 1-3 timer, avhengig av ønsker og behov.

krise- og beredskapsorganisasjon og engasjerte Bjørn Richard Johansen til å bygge opp denne. Han har også jobbet i ni år i Burson-Marsteller hvor han var viseadministrerende direktør med ansvaret for krisehåndtering i fire år. Bjørn Richard Johansen krydrer sine foredrag og forelesninger med teori og praktisk erfaring, humor og skildringer av hvordan krisen rammer menneskene som er berørt. Hans perspektiv er at en krise ofte kan by på store muligheter dersom ledelsen sørger for at den blir løst og håndtert på en god måte, og de berørte arbeider godt i team.

BJØRN RICHARD JOHANSEN Økonomi, krisehåndtering og kommunikasjon

Er en krise egentlig en ny stor mulighet?

Krisehåndtering er krevende. Bjørn Richard Johansen, seniorrådgiver i First House, har operativ erfaring fra rådgiverrollen i mange krisecaser i inn- og utland for privat og offentlig sektor, for merkevareselskaper og børsnoterte selskaper. Han var ansvarlig for kommunikasjon i Glitnir globalt i årene 20052008. Da Islands finanssystem kollapset i løpet av tre dager i oktober 2008, etablerte landets regjering en

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 12

20.04.2012 10:17:32


B / 13

King of the UK Salesmen

BRUCE KING Salg

Hvilke psykologiske prosesser og mekanismer ligger bak våre beslutninger? Og hvordan bruke disse mekanismene for å bli en bedre selger? Målet er å utvikle en salgsmetode som ingen kan motstå. Bruce King kan gjøre alle til toppselgere. Han vil vise deg hvordan du kan doble salget. Det handler om å analysere seg selv som selger, om å lære seg å identifisere potensielle kunder og om å skreddersy salgsteknikker for enhver situasjon og for enhver kundetype.

Times Newspaper

BØRGE OUSLAND Motivasjon, miljø, idrett og opplevelser

Ingen har gjennomført flere soloekspedisjoner i Arktis og Antarktis enn Børge Ousland. I mars 2006 ble han også den første til å nå Nordpolen vinterstid. I sitt foredrag fokuserer Børge på sin oppskrift på suksess, viljestyrken som skal til, motivasjonen som stadig trenger påfyll, de livsviktige forberedelsene, og ikke minst hvordan han klarer å holde fokus selv om det ser håpløst ut. Blant National Geographic sine aller beste foredragsholdere valgte publikum i Seattle, Washington, Børge Ousland til årets foredragsholder.

Gjennom å forstå de mekanismene som avgjør kjøps- og salgsprosessen, kan du motivere deg selv til å nå toppresultater nærmest over natten. Alle deltagerne får en CD som inneholder alle fremvisningene som blir brukt i løpet av seminaret. Dette vil gjøre det mulig å gjennomgå programmet om og om igjen på egen hånd senere, slik at du kan øve opp og forbedre teknikkene du lærer.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 13

20.04.2012 10:17:33


C / 14 mulig å øke fleksibiliteten i et team uten at sluttresultatet blir mindre forutsigbart? Gjennom sin erfaringer fra næringsliv, kultur og jazz, viser Carl Störmer hvordan jazzmusikeres samspillsteknikker – jazzkoden – har umiddelbar gjenbruksverdi på tvers av bransjer når folk MÅ jobbe uten tid til forberedelse og med små feilmarginer.

Carl störmer JAZZCODE Organisasjon og ledelse, annet

I en verden hvor alt går raskere og raskere, hvor forutsigbarhet og tidsfrister reduseres, stilles det tøffere krav til umiddelbart samspill – selv om teamet ofte sitter på ulike steder. Får man til samspillet, øker både bunnlinjen og konkurransekraften gjennom bedre kundetilfredshet, økt innovasjonstakt, raskere beslutninger og lavere turnover. Finnes det en «kode» som gjør det mulig å gå «rett på scenen» med fremmede uten forberedelse? Hvordan bruke mindre tid, kostnader og ressurser på planlegging uten at sluttresultatet forringes? Er det

Det unike med Carl Störmers Jazzcode er at vi får en mulighet til å oppleve hva som skjer når fire musikere spiller sammen for første gang. Han forklarer og demonstrerer hvordan jazzmusikere jobber og vi får anledning til å følge selve arbeidsprosessen i «real-time». Mellom stykkene forteller Störmer hva som foregår og hvordan man umiddelbart kan bruke jazzkoden i egen organisasjon.

CECILIE ANDVIG

Arbeidsglede og motivasjon – Relasjoner mellom mennesker, hvordan bli flinkere til å gi både ris og ros – Holdninger til kollegaer, jobb, deg selv og andre – hva har dette å si for livskvaliteten? Gjennom forberedende møter og informasjonsinnhenting setter hun seg grundig inn i hver enkelt bedrifts situasjon. Cecilie lærer seg sjargong og interne uttrykk som hun aktivt bruker i sine foredrag. Uansett om man er lege, sykepleier, daglig leder, IT-ansvarlig, lærer, butikkmedarbeider, kvinne eller mann så har alle noe å lære av hennes foredrag. Cecilie er et fyrverkeri på scenen – opplevelsen kan karakteriseres som «stand-up med faglig innhold»

Motivasjon, underholdning, konferansier, salg og kommunikasjon

Cecilie Andvig har i over 20 år holdt kurs og foredrag for norske og utenlandske bedrifter og tilbyr skreddersydde løsninger innen blant annet følgende temaer: Kommunikasjon – Service og respons, kundebehandling –

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 14

20.04.2012 10:17:33


C / 15 inngås etter avtale.Av foredrag kan nevnes: Synes du mat er mas? Christopher forteller hvordan hverdagsstresset blir til ren glede i et foredrag som burde vært obligatorisk for alle som spiser. Nordisk mat Den siste internasjonale megatrenden på matfeltet er rett foran den nordiske nesa vår. Fransk mat og italiensk mat har hatt sin storhetstid. Nå kommer den nordiske maten. Men: Hva er det?

ChrIstopher Framtidens mat I framtiden kommer vi til å spise helt Sjuve annerledes. Ressurssituasjonen, kulturUnderholdning, annet

Christopher Sjuve jobber som redaktør for Norges største matside, Klikk.no. Her jobber han med å guide folk gjennom dagliglivets strabaser: «Hvordan lage middagsmat på ti minutter», «Verdens beste sjokoladekake» og «Bare slik blir blomkål godt». Christopher er også kåret til til Årets matformidler og har gitt ut en kokebok (121 tjuvtriks). Han kan holde foredrag eller levende matlagingsseanser. Innholdet tilpasses etter behov, nivå og ønsker. Dersom publikum vil engasjeres er det mulig – enten i grupper eller med tilfeldige utvalgte «gjesteopptredener» på scenen. Han gjør alt fra «Den beste, billigste maten» til «Slik blir du gourmetkokk på to timer». Vinkurs kan også

kollisjonen og Internett endrer våre matvaner dramatisk. Christopher forteller hvordan en tallerken ser ut om 15 år.

Clark Judge Kommunikasjon

Som administrerende direktør for Det hvite hus’ Writers Group, tilbyr Clark Judge strategisk kommunikasjonsveiledning til kunder i bransjer som spenner seg fra finansielle tjenester til transport og høyteknologi. Clark Judge har bistått noen av USAs mest fremtredende bedrifter med utviklingen av offentlige stillinger og kommunikasjonsstrategier for å svare på regulatoriske utfordringer, fremme lovgivning, markedsføre eksklusive profesjonelle tjenester, og forfølge fusjoner og oppkjøp. Han har skrevet en rekke nasjonale TV-taler, primært under presidentvalgets kampanjer. I Det hvite hus var Clark Judge taleskriver og spesialassistent til både president Ronald Reagan og visepresident George Bush. Etter to og et halvt år i tjeneste hos visepresidenten, ble han i 1986 ansatt som taleskriver for president Reagan og forble der til slutten av Reagans periode. Judge har vært medlem av Moskva-toppmøtets taleskrivingsgruppe, hovedskribent for Toronto Economic Summit i 1988 og bidratt til å forme Det hvite hus’ tilnærming til presidentkampanjen i 1988. Med en MBA fra Harvard var Clark Judge bedriftsrådgiver og forfatter i New York før sitt første regjeringsoppdrag, som gjaldt urban politikk og internasjonal økonomisk politikk. Han har skrevet om nasjonale og internasjonale spørsmål for Wall Street Journal, Financial Times og andre publikasjoner.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 15

20.04.2012 10:17:33


c / 16

CHRISTER OLSSON Motivasjon, organisasjon, ledelse, kulturforskjeller, salg og kommunikasjon

Det er få foredragsholdere som er enestående

gode. Christer Olsson er enestående god. Han tok markedsfolk, butikkekspeditører, kjøpmenn og leverandører med storm.

Ingebrigt Steen Jensen

arbeidsglede og effektivitet opp mot hverandre. Selgere skal stole på kunnskap, ikke salgsteknikk. Den som vil lykkes med salg, må like sin jobb og ha tiltro til seg selv og sitt produkt. Hvilken bransje jobber selgere i? Menneskebransjen! Det gjør at alle selgere bør lære seg mer om mennesker, ettersom det gir dem mer kunnskap om både seg selv og kundene. «Dropp salgsteknikken og øk kunnskapen om kundene og konkurrentene. Og om deg selv», er Christers råd til selgere.

Arbeidsglede - et annet ord for effektivitet.

Christer Olsson

Christer Olsson knytter begreper som kunnskap, kommunikasjon,

All menneskelig aktivitet bygger på en eller annen form for kommunikasjon. Christer er derfor forundret over at så få mennesker bruker tid på å utvikle sine evner til å kommunisere. Man sier ofte at fakta

taler for seg selv. Til det sier Christer lykke til, for fakta klarer seg ikke på egen hånd, men må ha hjelp av den ektehet og energi du legger i din kommunikasjon. Har du det du kommuniserer i deg, eller bare på deg? Å gå fra «jaha» til «aha» før du begynner å snakke, er en forutsetning for vellykket kommunikasjon. Hvilken organisasjon vil ikke ha arbeidsglede og kjennetegnes av effektivitet? Christer mener at det ikke er noen motsetning mellom disse to begrepene, snarere tvert imot. Men man må arbeide for det, og på kjøpet får man yrkesstolthet og personlig fremgang.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 16

20.04.2012 10:17:34


D / 17

DANIEL DOMSCHEITBERG IT, teknologi og kommunikasjon

Could become as important a journalistic tool as the Freedom of Information Act.

Time Magazine om WikiLeaks

Daniel Domscheit-Berg (tidligere kjent under pseudonymet Daniel Schmitt) var i tre år talsmann i WikiLeaks. Han er utvilsomt den etter Julian Assange, som vet mest om organisasjonen. Han sluttet sammen med hele den øvrige staben i september 2010 på grunn av samarbeidsproblemer med Assange som ble mer og mer egenrådig. Han står nå i spissen for et nytt prosjekt kalt OpenLeaks, som i prinsippet vil fungere på samme måte som

WikiLeaks, med det unntak at den som leverer dokumentene her vil ha muligheter til å bestemme hvem som skal få tilgang til lekkasjen.

Daniel var med på alle lekkasjene som har gjort WikiLeaks berømt og beryktet: Videoen som viste de grusomme mordene på sivile og journalister i Irak, valgfusket i Kenya, plyndringen av Kaupthing Bank og dokumentene med diplomatpost.

O M WIKILEAKS: WikiLeaks er et varsler-nettsted som publiserer lekkede dokumenter fra styresmakter og andre organisasjoner, og samtidig holder kildene anonyme. Nettstedet blir finansiert av private donorer, som alle er anonyme, og tar ikke imot penger fra statlige myndigheter eller store selskaper.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 17

20.04.2012 10:17:34


E / 18

DAG OTTO LAURITZEN Motivasjon, idrett og opplevelser

Alt er mulig! Det umulige tar bare litt lenger tid, sier Dag Otto blant annet i sitt foredrag om hvordan man kan ta tak i seg selv og sine omgivelser når man vil nå nye mål og prestere noe ekstra. Motbakker møter vi alle, både når vi trener for å komme i

har deltatt i prosjektet er i dag på vei tilbake i jobb.

bedre form, skal gjennomføre prosjekter eller oppnå bedre resultater på jobben eller privat. Uansett hvilket forhold du har til sykling, kan Dag Otto lære deg og dine medarbeidere mye om betydningen av å sette seg mål, konsentrere seg, og finne viljen og motivasjonen til å gjennomføre og nå målene. Dag Otto snakker om hvor nødvendig teamarbeid er innen idretten, og trekker paralleller til sine egne erfaringer etter 14 år i næringslivet.

EDDI EIDSVÅG

Motivasjon, organisasjon og ledelse, underholdning, konferansier og kommunikasjon

Eddi Eidsvåg er pøbelideolog i Pøbelprosjektet AS. Pøbelprosjektet har som formål å motivere ungdom som hopper av fra videregående skole til å komme seg ut i jobb eller gå tilbake til skolen. Eddi ser på pøbelen som en som vil kunne tilføre norsk arbeidsliv kreativitet og nyskaping og han har hatt stor suksess: 94,8 % av alle som

Eddi startet bake off og stand up comedy i Norge. De siste årene har han viet stadig mer tid til foredrag innen salg og mersalg, arbeidsmoral, selvtillit og branding. Han fokuserer på det å tenke konsekvens når man jobber med branding og markedsføring, og snakker om hvordan man får presseoppslag. Det å tenke tanker «vi» ikke har tenkt, og hvordan hente fram det beste i oss selv for at andre skal klare det samme står sentralt. Han har også en viktig stemme i samfunnsdebatten, spesielt knyttet til problematikken rundt frafall. Eddi Eidsvåg skreddersyr sine foredrag etter oppdragsgivers behov.

V ISSTE DU AT:

Ordet «pøbel» opprinnelig kommer av latin «populus» og betyr «folkelig» eller «det brede lag av folket».

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 18

20.04.2012 10:17:35


E / 19

EINAR LUNDE

doktorgrad i filosofi og arbeider med spørsmål knyttet til etikk, verdier, kulturutvikling og anti-korrupsjon i en rekke norske og internasjonale selskaper. Han er også opptatt av å gjøre filosofien tilgjengelig og mange vil kjenne ham som fast husfilosof i Nitimen og God Morgen Norge. Han er også fast spaltist i DN, Magasinet Dagbladet og i Finansforum.

Motivasjon, kulturforskjeller, underholdning, konferansier og kommunikasjon

Ingen har vært ankermann i så mange nyhetssendinger på norsk TV som Einar Lunde. Han har møtt hundrevis av landets fremste politikere og næringslivsledere. Han har ledet TV-aksjoner, Utenriksmagasinet og Nobelsendinger og vært utenrikskorrespondent i Afrika. Men Einar har opplevd så mye mer: Han har vært persona non grata i seks diktatoriske land på grunn av sin kritiske journalistikk, men har klart å snike seg inn i flere av dem – uten visum. Som utenrikskorrespondent i NRK har han dekket kriger, sultkatastrofer, flomkatastrofer og stått ansikt til ansikt med døden mange ganger. Han har et vell av nervepirrende, dramatiske, fargerike og humoristiske opplevelser å fortelle om. De fleste kjenner ham som det stødige ankeret. De som har hørt ham utenfor TV kjenner ham som en fantastisk historieforteller.

Et klassisk foredrag er Ikke snill, men klok - etikk som verktøy i arbeidslivet. I tilknytning til dette tar han opp temaene:

MIRAKELET I SØR-AFRIKA

Et møte med Nelson Mandela og Desmond Tutu.

BØR MAN GÅ PÅ RØD LØPER MED JOGGESKO?

Et ellevilt møte med Zimbabwes diktator Robert Mugabe, Gro Harlem Brundtland og en kliss naken norsk stortingspolitiker på et direktørkontor i Afrika.

Om kulturkollisjoner, mobbejustis og akutt livsfare.

Einars klassiske foredrag er:

organisasjon og ledelse

Visste du at Treholt-saken har en afrikansk avlegger og vel så det?

Brikke eller aktør

– vår selvforståelse i arbeidslivet. Verdinavigasjon

– hvordan styre ut fra noen grunnleggende verdier.

VI KJØRTE OVER TO BARN

Over 40 år foran kamera i NRK har gitt Einar unik innsikt, erfaring og kompetanse som nå kommer andre til nytte. Han kan, på engelsk og norsk, lede konferanser og debatter, holde foredrag og kåserier eller delta i videoproduksjoner.

SPIONER PÅ SAFARI

Ytringskultur

– hvordan bygge en organisasjon der folk tør å si i fra til hverandre.

EINAR ØVERENGET

Etikk, kulturforskjeller, kommunikasjon, filosofi,

Einar Øverenget er en av Norges fremste forelesere innen temaene anvendt etikk, verdibasert styring og selvforståelse i arbeidslivet. Einar har

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 19

20.04.2012 10:17:35


E / 20

EIRIK NEWTH Motivasjon, miljø, teknologi, konferansier, kommunikasjon og IT

Eirik Newth er utdannet astrofysiker, og har siden 1990 vært forfatter og formidler av vitenskap, teknologi og fremtidstenkning. Han har skrevet et halvt tusen artikler og 22 bøker som er oversatt til 20 språk, er en landets mest siterte bloggere, fast spaltist i VG og Mandag Morgen og hyppig brukt mediekommentator. Som millioner av andre på sin alder ble Eirik en av «Apollo-generasjonen», fascinert av verdensrommet og romfart, og overbevist om at fremtiden ville bli fantastisk. Drømmeåret var 2000, da det garantert kom til å finnes flygebiler, charterturer til månen og hjemmeroboter som sorterte klær og matet katten. Da 2000 opprant, var verden ikke blitt helt slik Apollo-generasjonen hadde drømt om. Ingen flygebiler eller romturister, men til gjengjeld hadde vi fått PCer, internett og mobil-telefoner, oppfinnelser man knapt var i stand til å drømme om i 1971. Den erfaringen tok Eirik med seg i sin virksomhet som fremtidstenker. Å forstå fremtiden handler ikke om å spå, da spådommer oftest slår feil. Langt viktigere er det å forstå de brede drivkreftene og megatrendene som former vår tid – og tiårene som

skal komme. Og først og sist handler det om entusiasme og optimisme på fremtidens vegne. Det er verdier Eirik Newth har klart å beholde, selv om han gjerne skulle ha skrevet disse ordene fra et kontor på månen. Eirik er glad i å kaste seg ut på dypt vann med dødsforakt og entusiasme, enten utfordringen er å delta i TV2s «Skal vi danse» eller skrive manuskript for Hollywood-stjernen Alan Alda. Han har en energisk foreleserstil som passer godt til å gi et løft i starten eller på slutten av et arrangement, og kan også fungere som konferansier/programleder. Som etternavnet antyder er Eirik Newth av britisk avstamning, og han holder gjerne foredrag på engelsk om det er ønskelig. Forøvrig er han bosatt på Tøyen i Oslo med kone, barn, to katter og to roboter. Han synes i grunnen det er minst én robot for lite. Av foredrag kan blant annet nevnes: SAMFUNN, KULTUR OG NÆRINGSLIV I ET FREMTIDSPERSPEKTIV DET NYE NORD: HVORDAN DEMOGRAFI, ENERGI OG KLIMA VIL FORME NORGES FREMTID

MOBIL, NETTSKY OG SOSIALE MEDIER: IT-UTVIKLINGEN MOT 2025 NÅR SPOTIFY MØTER FACEBOOK: KULTURENS BRUKERE I FREMTIDEN EN FACEBOOK-AVHOPPERS BEKJENNELSER: SKRÅBLIKK PÅ SOSIALE MEDIER INGEN SKAM Å VENDE KAPPEN ETTER VINDEN: OM VERDIEN AV Å SKIFTE MENING NORGE I 2050: 40 ÅR PÅ 40 MINUTTER TI TEKNOTRENDER FOR TI-TALLET MANGFOLD I FREMTIDEN: BEFOLKNINGSBOMBE ELLER VEKSTKILDE?

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 20

20.04.2012 10:17:36


E / 21 og kommunisere på tvers av generasjoner. Du får ta del i historier om hvordan det var å vokse opp fra 1930 og fremover, du får forklaringen på hvorfor 50-tallister sier «negerbolle» og og hvorfor ordet «fet» kan ha positiv betydning for en 80-tallist. Dette foredraget er som en nostalgireise fylt med a-ha-opplevelser. Hersketeknikk - Den stygge veien til makt

Elaine Eksvärd Motivasjon og kommunikasjon

Kunsten å få folk til å lytte! Elaine Eksvärd (tidli. Bergqvist) gir verktøyene som gjør at folk lytter, husker hva som blir sagt og kommer tilbake for å høre mer. Kroppsspråk, stemmeleie, mimikk, memoreringsteknikker og ordvalg er noen av ingrediensene som skal til for å skape en god og overbevisende kommunikasjon. Bryt generasjonskodene - Slik formet tiden din karakter! Du har sikkert opplevd den selv, generasjonskløften! Tiden vi vokser opp i er med på å prege våre vurderinger og vår karakter. Det er derfor vi er så forskjellige. Men det finnes metoder for å beherske forskjellene

Har du gått ut av en situasjon hvor du har følt deg misfornøyd uten helt å vite hvorfor? Har du deltatt i et møte der du ikke følte deg sett? Da har du mest sannsynlig vært utsatt for hersketeknikk og det føles aldri bra. Hvorfor? Fordi du gjøres mindre enn du er og det er vanskelig å si hvorfor. Elaine gir dere verktøy for å håndtere vanskelige mennesker på en fin måte og til å identifisere utspekulerte hersketeknikker.

ERIC CAMERON Organisasjon og ledelse, økonomi

Eric Cameron har 20 års erfaring fra media som journalist, nyhetsredaktør og sjefredaktør. I perioden som sjefredaktør for daværende Norges Handels- og Sjøfartstidende endret han utgivelsen til det som i dag er DN, og ansatte Kåre Valebrokk til å føre prosessen videre. Han var deretter konserndirektør i Hafslund Nycomed med ansvar for all kommunikasjon, myndighets- og investorkontakt på global basis. Ved fusjoner og oppkjøp hadde han en sentral rolle i integreringen av nye virksomheter – noe som ofte var både organisasjonsmessig og geografisk krevende. I dag er han arbeidende styreformann i Gambit H&K, et av verdens ledende rådgivningskonserner innen kommunikasjon og samfunnskontakt. Han har vært hovedrådgiver innenfor sitt område ved flere av de større oppkjøpene som har funnet sted de siste årene, blant annet ved Nordeas kjøp av Kreditkassen, Teekays kjøp av Navion, Rolls Royces kjøp av Ulstein, Den Danske Banks kjøp av Fokus Bank og Mecoms kjøp av Orkla Media. Eric Cameron har vært flittig benyttet som kåsør i NRK, blant annet på grunn av sin evne til å gjøre kompliserte forhold forståelige og underholdende.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 21

20.04.2012 10:17:36


E / 22 er hittil den eneste som har fått utbetaling fra medieofferfondet. Alle som på en eller annen måte arbeider med mennesker i ulike situasjoner, bør høre dette foredraget.

HVORDAN TA VARE PÅ SINE MEDARBEIDERE I EN VANSKELIG TID? –

GÅR DET AN Å FORSVARE SEG MOT ET SULTENT PRESSEKORPS? –

ERIK Schenken Mediehåndtering, krisehåndtering, etikk,

HVORDAN KOMMUNISERER

MAN I SLIKE SITUASJONER? KOMMUNIKASJON ER EN NØKKELFAKTOR, OG KAN VIRKE FOREBYGGENDE PÅ LIKNENDE SAKER.

kommunikasjon, motivasjon

Dette er historien om ambulansesjåføren som i noen tøffe uker hadde hele Norge mot seg. Erik og hans kollega er i dag fullstendig renvasket, men Erik har en gripende historie å fortelle om den lange veien dit. Sykehusdirektøren, Fylkeslegen, Likestillings- og diskrimineringsombudet, samt en rekke statsråder: Alle forhåndsdømte de offentlig to ambulansesjåfører. Medienes påvirkning var i stor grad medvirkende til dette, og Erik ble stående alene i kampen for renvaskelse. Erik har i etterkant blant annet vunnet en injuriesak mot Dagbladet, og

ERIK SOLÉR

Hvordan man kan rekruttere, utvikle og beholde de dyktigste i organisasjonen (Erik har jobbet som headhunter i 15 år) –

Konflikter, konfliktløsning og positiv vinkling på uenighet og konflikt –

Mentale effekter av trening relatert til jobbprestasjon Erik får svært gode tilbakemeldinger på sine foredrag og har fått beste rating på større konferanser med flere profilerte foredragsholdere. Han holder vanlige foredrag så vel som halv- og heldagsseminarer. Erik Solérs presentasjoner spenner fra lettere seanser til tungt faglig stoff for toppledere. Han er ingen typisk «kick-off»-foredragsholder, men det hele leveres med plenty humor og selvironi.

Motivasjon, organisasjon og ledelse, idrett og opplevelser

Erik Solérs foredrag favner bredt tematisk: ulike vinklinger på motivasjon, inspirasjon og prestasjon. Erik har benyttet idrettspsykologi i over 30 år, også som basis for sitt lederskap i næringslivet Vinnere, vinnerkultur og team/teambygging –

Positiv psykologi som basis for endring og utvikling hos enkeltindivider og i organisasjoner –

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 22

20.04.2012 10:17:36


E / 23 ble en sensasjon i USA og New York Times dekket den over tre sider. Erling Kagge har nå utarbeidet et nytt foredrag, med utgangspunkt i reisen gjennom New York hvor han forklarer hvordan ideer blir skapt, viktigheten av gode forberedelser og forteller historiene om hvordan og hvorfor disse ekspedisjonene ble gjennomført med suksess.

Erling Kagge

Idrett og opplevelser, motivasjon

«A FASCINATING MAN. HE’S A PHILOSOPHICAL ADVENTURER OR PERHAPS AN ADVENTUROUS PHILOSOPHER.»

New York Times

Erling Kagge er en av verdens fremste eventyrere. Han er gründer, advokat, forlegger og foredragsholder og har forelest for ledende firmaer og organisasjoner i over 20 land. Erling var den første som gikk alene til Sydpolen, og han ble den første i historien til å nå jordklodens tre poler: Nordpolen, Sydpolen og Mount Everest. I 2010 ble Erling og Steve Duncan de første til å krysse New York delvis gjennom byens kloakk-, vann-, tbane- og togtuneller. Ekspedisjonen

ESkil rønningsbakken Motivasjon, idrett og opplevelser

Motivasjon og realistisk målsetting Ofte virker utfordringer vi møter både i arbeidsliv og det private rom uoverkommelige, og enkelte setter seg også skyhøye mål de må gi opp halvveis. Kan alle nå sine mål? • Hvordan sette seg et realistisk mål ut fra egne evner og ståsted, og se klart hele prosessen igjennom. • Hvordan nå et felles mål i team der mennesker motiveres ulikt. • Hvordan dele opp og strukturere en arbeidsprosess i håndterbare stykker/delmål, slik at man når sluttmålet man har satt seg. Sikkerhet der det mentale spiller en sentral rolle

strengeste sikkerhetsreglementer i arbeidslivet. Hvorfor forekommer likevel arbeidsulykker? • Hvordan jobbe med den mentale innstillingen i forhold til sikkerhet og sikkerhetskultur. • Hvorfor bør tankegang og trening spille en like stor rolle som ytre tekniske hjelpemidler. Balansen i alt vi gjør Vi snakker til stadighet om balanse, og gjerne i ulike former. • Kan alle typer balanse sammenfattes i et begrep? • Hvordan kan det å tenke balanse i et helhetlig og sammensatt bilde, hjelpe oss mot det ultimate resultat?

I Norge bruker vi et av verdens

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 23

20.04.2012 10:17:37


F / 24

ESPEN SIMONSEN Motivasjon

I 2009 ga Espen Simonsen ut boken Sammen til verdens ende, som ble en bestselger og er solgt i mer enn 25 000 eksemplarer. Boken er en personlig fortelling om utfordringene Espen og hans kone møtte da hun i en alder av 24 år ble kreftsyk i 2004. De to levde fire utfordrende år sammen med sykdommen før Tone døde av kreften i 2008. Med bakgrunn i sin egen historie, foreleser Espen om tankesett. Ikke bare om hvordan vi mennesker kan ruste oss selv til å møte store og små utfordringer i hverdagen, men om hvordan vi også kan bruke nedturene positivt, og komme styrket og beriket ut av det på den andre siden. Espen forholder seg til store temaer på en jordnær og lettfattelig måte. Foredraget både motiverer og inspirerer til økt innsats, medmenneskelighet og ansvar for egne og andres resultater, både i arbeidslivet og på det private plan. Espen skreddersyr sine foredrag i samarbeid med oppdragsgiveren, og det kan gjerne kombineres med kurs/workshops i etterkant.

FINN AAMODT Motivasjon, organisasjon, ledelse, idrett og opplevelser

Finn Aamodt har i en mannsalder preget norsk vinteridrett. Fra 1987 til 1995 var han landslagstrener i alpint og en av hovedkreftene bak det norske alpinunderet på 1990-tallet. Som tidligere sportssjef for Norges skøyteforbund, og som mangeårig ansatt i Olympiatoppen, har han vært i posisjon til å arbeide med det han kan bedre enn de aller fleste: Utvikling av toppidrettsutøvere. Finn Aamodt er handlingsorientert, kreativ og konsekvent. Han har vilje til å vinne, og evne til å formidle sitt budskap. Det har gjort ham til en ettertraktet foredragsholder for så vel næringslivet som idretten.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 24

20.04.2012 10:17:37


G / 25

FREDDY KJENSMO Underholdning og konferansier

Komikeren Freddy Kjensmo har en teori: Vi er overmotiverte her til lands! Det er ikke de umotiverte som skaper problemer, de ligger jo bare på sofaen og spiser ostepop uansett. De toppmotiverte, derimot, de blir det hvitsnippforbrytere, innsidehandlere og Finance Creditfolk av. Med bred pensel, stor entusiasme og humor maler Freddy sitt ironiske maleri rundt velkjente fenomener fra arbeidsplasser landet rundt. Dette er for alle som en eller annen gang har vært med på et motivasjonsforedrag, har deltatt i teambuilding-aktiviteter eller for de som generelt bobler over av for mye livsglede og stå-på-vilje. Tid for tomgang – et ANTI-motivasjonsforedrag.

GEIR H. HAARDE Økonomi

Geir H. Haarde var Islands statsminister fra juni 2006 til februar 2009. Før den tid hadde han vært utenriksminister i ett år og finansminister i syv år samt president i Nordisk Råd. Finanskrisen rammet Island hardt som følge av internasjonale begivenheter og den lokale utviklingen i banksystemet. Nå deler Geir sine erfaringer om tiden opp til krisen og hva som skjedde når krisen inntraff. Han spør også: Hva nå, Island? Hva skjedde høsten 2008 og hvordan har man håndtert krisen? Hvorfor rammet den Island så hardt? Hvilke er de økonomiske og politiske

konsekvensene for Island internt og for landets forbindelser med andre land, IMF programmet, Icesaveproblemet, EU og EØS?

Foredraget er rikt illustrert. Geir deler sine erfaringer som menneske og leder - som med ett kommer ut for et enormt internasjonalt mediefokus.
 Foredraget passer ypperlig for både mindre ledergrupper og større forsamlinger, i så vel privat som offentlig sektor. Geir H. Haarde behersker flere språk, blant annet flytende norsk. Han holder foredraget på norsk eller engelsk.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 25

20.04.2012 10:17:38


G / 26

GUNNAR STÅLSETT

Geir Helljesen Konferansier, kommunikasjon

Geir Helljesen begynte i NRK i 1968. Han var de første årene allmennreporter og nyhetsanker. Fra 1971 var han reporter i politisk redaksjon. Han har presentert valgresultater fra 21 valg i Norge, inkludert de to folkeavstemningene, og dessuten fra en rekke valg i Sverige, Danmark, Finland og Island. Han har gså vært sentral i NRKs dekning av Nobels Fredpris siden midt på 1970-tallet. Geir har i en årrekke vært brukt som live-reporter ved store begivenheter samt laget en rekke reportasjer og programmer med kulturpersonligheter og kongelige.

Etikk og kommunikasjon

Geir snakker gjerne om likheter og forskjeller i nordisk politikk. Han er også svært kunnskapsrik om valgog styressystemer både når det gjelder riks- og lokalpolitikk. I tillegg har han politikk, næringsliv, Nobel og fredsprisen som spesialområder. Geirs utdannelse er Cand. philol. med fagene statsvitenskap, historie og engelsk samt pedagogisk seminar. Geir ble i 2005 kåret til årets journalist i NRK. I 2008 fikk han Gullrutens hederspris, og i 2009 ble han utnevnt til Ridder, første klasse av den Kongelige Norske St. Olavs orden. Geir var i 1958 sjef for Dræggens Buekorps.

Gunnar Stålsett er foredragsholder med hele verden som nedslagsfelt. Gjennom sine utallige verv innen religiøse, humanitære og kulturelle organisasjoner i Norge og utland, har han markert seg som en forkjemper for fred, forsoning og toleranse. Gunnar har et bredt spekter av temaer, men mest aktuelt nå er kanskje Verdien av verdier, et foredrag han første gang holdt i Seoul i forbindelse med den dramatiske krisen i Asia. Nå er dette et globalt tema som angår de fleste ledere og ansatte både i næringsliv og det offentlige. Et annet tema er Toleranse i en global kultur hvor han retter søkelyset både mot det nære, lokalmiljøet, arbeidsplassen, og det globale som er vår nye virkelighet.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 26

20.04.2012 10:17:38


g / 27

GöRAN PERSSON

sats for å bekjempe klimakrisen gjennom politiske miljøtiltak i Sverige.

Motivasjon, organisasjon og ledelse, miljø, økonomi og kommunikasjon

Klimakrise, finanskrise, helsekrise – det globale preger vår hverdag. Hva betyr dette for sameksistens, integrasjon og samhørighet i lokalmiljøet og på arbeidsplassen?


Hvem er egentlig fasiten for ditt liv? Alle andre? Eller deg selv? Hennes foredrag «Slapp av – det ordner seg» er en pep-talk for selvbildet og et treffsikkert skråblikk på hverdagen for de som føler seg fanget av prestasjonsjaget og tidsklemma.

Göran Persson er utvilsomt en av Skandinavias fremste kommunikatorer og har en egen evne til å gjøre kompliserte forhold lett forståelige. Med sin bakgrunn som svensk statsminister fra 1996 til 2006 samt mange år som finansminister og skoleminister, fremstår han som en av Skandinavias mest markante politikere de siste tiår. Siden 2007 har Göran Persson jobbet som senior advisor for det nordiske kommunikasjonsrådgivningsselskapet JKL Group. Han er kjent for sine inngående kunnskaper om klimaspørsmål, politikk og velferdsstatens utfordringer. Med sine erfaringer snakker han selvsagt også om et bredt felt av andre temaer som for eksempel makt, ledelse, endringer i offentlig sektor og fremtidens turisme med mer. Göran Persson mottok den internasjonale miljøutmerkelsen Sofie-prisen i 2007 for sin inn-

Kjenner godt til tidsklemma! Har vært i overkant bekymret og stressa. Er jeg flink nok med barna? Er jeg bra nok husmor? Er jeg bra nok i jobben? Liker folk meg hvis jeg ikke er bra nok? Liker jeg egentlig meg selv når jeg ikke er bra nok? Og hva er egentlig «bra nok»?

Guri tar også konferansieroppdrag og kan selvsagt bookes inn for musikalsk underholdning.

GUri Schanke Motivasjon, Underholdning, Konferansier

Guri Schanke er en av Norges mest allsidige entertainere med erfaring fra teater, revy, show og konserter. Hun er også mor og husmor. Eller som hun selv sier: Jeg har sjonglert både karriere, mann, barn, hus og hjem ... ikke alltid med like stort hell.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 27

20.04.2012 10:17:39


h / 28 H VORDAN BLI BEDRE PÅ

Harald Magnus har i en årrekke vært blant landets ledende samfunnsøkonomer og mest brukte kommentatorer og er en populær foredragsholder. Han har toppet rangeringene av sjeføkonomer/makroøkonomer i finansbransjen i Norge i mange år og er nå sjeføkonom i First Securities.

JOBB – MED ET SMIL OM MUNNEN

A T DE SELV HAR ANSVAR FOR TRIVSEL PÅ ARBEIDSPLASSEN H VOR LETT DET ER Å BLI BEDRE OVENFOR KUNDER OG KOLLEGAER.


HERODES FALSK Motivasjon, salg og kommunikasjon

HARALD MAGNUS ANDREASSEN Økonomi

Mange tror at samfunnsøkonomi er kjedelig, men ikke så mange synes det etter et foredrag med Harald Magnus Andreassen. Han snakker om hva som skjer i økonomien og hva det betyr for markeder som renter, valuta, aksjer, bolig og annen eiendom – hva vi skal gjøre med pengene våre. Utgangspunktet er alltid en grunnleggende analyse av hva som driver økonomier og markeder – av hva som påvirker oss alle som økonomiske beslutningstakere, av hva politikere og sentralbanker gjør. Foredragene tilpasses alltid til arrangøren og deltakernes interesser, bakgrunn og bransje. Hvis ønskelig også ispedd en god dose humor.

Menneskets beste venn er et smil! Dette er et foredrag om hvordan holde på kunder og medarbeidere i usikre tider. Herodes Falsk har personlig erfaring som få andre kan vise til når det gjelder både suksess og motgang. Etter 35 år i showbiz har Herodes vist en stayerevne få andre kan vise til. I dag er han en seriøs leverandør av kunnskap til bedrifter. Alle kan lære noe av hans dyrekjøpte erfaringer om opp- og nedturer, målsetting og samarbeide når det gjelder alt fra mersalg til behandling av kunder og medarbeidere. Mersalg – kommunikasjon – kundeservice: Alle sier det er viktig, men det er tomme ord hvis folk ikke skjønner hva det er. Herodes Falsk får folk til å forstå hva som er deres sterke og svake sider, og hvor lett det er å bli bedre.
Foredraget har endret holdninger i hele avdelinger – alle har noe å lære fordi det er så enkelt. La en levende legende fortelle de ansatte:

Reklamen sier at dette

er Norges morsomste foredrag for tiden. Og reklamen holdt ord. Bare helt fantastisk. Det ble en vekkelse. Halleluja!

Asbjørn O. Pedersen,


Generalsekretær, Norges Kemnerog Kommuneøkonomers Forening

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 28

20.04.2012 10:17:39


i / 29

INGEBRIGT STEEN JENSEN Motivasjon, salg og kommunikasjon

Ingebrigt Steen Jensen er en av landets beste kommunikatorer. Få kan som ham begeistre og tenne et publikum. Ingebrigt er mest kjent som reklamemann, Stabæk-supporter og tekstforfatter, og har blant annet skrevet bestselgeren Ona Fyr.

IDAR VOLLVIK

Salg, motivasjon og kommunikasjon

Den norske forretningsmannen Idar

Vollvik startet sin arbeidskarriere tidlig. Gjennom en årrekke har han etablert over 40 vellykkede selskaper innenfor mange ulike bransjer, og blir av mange sett på som en av Norges fremste gründere.

Idar kjøpte mobilselskapet Chess i 2001, og ble etter hvert svært synlig i media. Gjennom de siste årene har han vært i vinden med sine opp- og nedturer, milliardavtaler, mediestunts og aksjetap. Etter at han solgte Chess til TeliaSonera i 2005 for 800 millioner kroner, ble han kjent som en aktiv daytrader på Oslo Børs. På de mest ekstreme dagene kunne han trade aksjer for flere milliarder. Idar lyktes ikke med investeringene, og tapte raskt pengene han tjente på Chess-salget.

I foredraget gjennomgår Ingebrigt de fire-fem tingene verdens beste virksomheter gjør spesielt godt – bedre enn sine konkurrenter, og dessuten påfallende LIKT. Tanken er altså at vi andre kan lære av de beste, fordi det er noen ting som går igjen hos de aller beste – uavhengig av bransje. Punktene relateres til virksomheten Ingebrigt besøker. Han vil derfor alltid ha en grundig briefing om den aktuelle virksomheten på forhånd. Foredraget handler om kulturbygging, historiefortelling, viktigheten av å ha en tydelig ideologi og hvordan man får folk til å jobbe godt sammen og få frem det beste i hverandre. Foredraget er spekket med eksempler og anekdoter. Det er nyttig, inspirerende og morsomt.

Ingebrigt er blant våre mest populære foredragsholdere. Under finner du noen av tilbakemeldingene vi har fått fra kunder som har hatt besøk av Ingebrigt:

«Strålende, tankevekkende og veldig motiverende.» «Fantastisk bra – dette innlegget ga meg masse – sitter igjen med nyttig informasjon og herlig inspirasjon:)» «Dette innlegget gav meg veldig mye. Han virket godt forberedt og kjent med vår prestasjonsgruppe.» «Meget inspirerende – treffer 100 % – godt forberedt – topp innslag med humor!»

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 29

20.04.2012 10:17:40


J / 30 grunn for flere av de kjente reklamene han står bak: Shelldama, Lotto, VG, Rema 1000 og Byggmakker. Ivar Vereide er flere ganger kåret til beste foredragsholder, blant annet under Mediadagene i Bergen 2008 og Mediaforum i Strømstad 2009.

tynne linjen som skiller rett og galt. For arrangementer i Tønsberg kan Jan i tillegg til et foredrag også tilby en illustrerende vandring i Svend Foyns fotspor, gjennom Tønsbergs gater, brune skjenkesteder og skumle smug, alt relatert til historiene fortalt gjennom forfatterskapet.

JAN MEHLUM

Kriminallitteratur, byvandring

IVAR VEREIDE

KRIM OG SAMFUNN – en reise i kriminallitteraturens fortellerunivers.

Ivar Vereide er en av Norges mest profilerte og mestvinnende reklameskapere. Han vant Gullfisken 5 år på rad og Kreativt Forums ærespris i 1996.

Jan Mehlum har siden debuten i 1996 skrevet tolv kriminalromaner i den lett hardkokte genren, og han har blitt en kritikerrost og prisbelønnet forfatter. Men Jan Mehlum er ikke bare en fremragende krimforfatter, han har også en spennende faglig bakgrunn som sosiolog, kinogründer og bistandsekspert. Jan er en kunnskapsrik og engasjerende foredragsholder som gir tilhørerne et nytt og utvidet syn på kriminallitteraturen som litterær genre og beskriver hvordan den har utviklet seg historisk, fra tidlige amerikanske navn som Hammet og Chandler, via det svenske forfatterparet Sjöwall og Wallöe og fram til våre samtidige krimhelter. Mange av oss har et nesten personlig forhold til disse fantasifigurene. Kanskje sier de noe om skjulte sider ved oss selv og samfunnet vi lever i. Noe om den

Kommunikasjon

Hvordan engasjere det norske folk? er et foredrag om betydningen av å kjenne og respektere ditt publikum, om den norske folkesjela, om hvorfor god folkeskikk og sunn fornuft er noe som hører hjemme i vellykket massekommunikasjon, enten det er i reklame, TV, underholdning eller presse, og om farene ved navlebeskuelse og selvopptatthet. Ivar snakker om behovet for å engasjere fremfor å informere, om å tørre å velge bort framfor å inkludere. Et annet av hans foredrag fortsetter med en innføring i metodikken han har laget som kalles sjel & personlighet og som ligger til

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 30

20.04.2012 10:17:41


J / 31 og din bedrift skal oppnå de resultatene dere ønsker og fortjener». Jens-Hartvik er engasjert og har et stort ønske om å få være med og starte prosessene som initierer forbedring i alle deler av organisasjonen og bedrer resultatene i alle ledd. Deltakerne får innsyn og ikke minst bevisstgjøring i forhold til egen adferd, tankemønster, viktigheten av strategi, selvledelse og mental hygiene – og man utstyres med en mengde enkle, men virkningsfulle verktøy som redskap på vei til målet.

Jens Hartvik Quanvik Kommunikasjon og salg

«GRESSET ER GRØNNEST DER

DU VANNER!» DET ER IKKE RESSURSER OG KUNNSKAP VI MANGLER, MEN KONTROLL OVER DEM.

Jens-Hartvik Quanvik er gründer! Han er dessuten psykoterapeut og har lang erfaring som selger, coach, salgsleder, salgssjef og daglig leder i noen av landets største salgsorganisasjoner. Summen av dette og hans personlighet gjør han til en motiverende og inspirerende foredragsholder. Jens-Hartvik har et hovedmål: å skape resultater! «For meg handler det om å skape resultater. Det vil si at jeg i dette foredraget vil utfordre, støtte og påvirke med ett mål for øye; at du

- Hvordan forbedre egne prestasjoner og utvikle eget potensiale. - Hvordan velger vi å bruke tiden vår? Snu dårlige vaner til gode! - Hvorfor er de beste bedre, og kan vi lære noe av disse? - Hvor bevisste er vi egentlig i vår utførelse av jobben vi gjør? - Hvordan snu negative tanke- og handlingsmønstre? Foredragene tilpasses og skreddersys slik at utfordringer og forbedringsområder belyses og håndteres på optimal måte.

hånd og ble en heltidsgeskjeft. I 2007 var det 101 år siden Roald Amundsen som første mann erobret Nordvestpassagen og i denne anledningen samlet Jarle en gjeng «bulkete» sønner av Norge for å hedre ham. De seilte enda lenger nord enn polarskuta Fram og Gjøa gjorde i Nordvest-territoriets farvann. Berserk seilasen som synliggjør global oppvarming og miljøutfordringene i Nordområdene. Jarle Andhøy balanserer fortellingen mellom historiske dykk i polarheltenes egne beretninger til sin egen seilas som gjennomføres mot alle odds. Et foredrag med Jarle er en beretning om Jarle Andhøys Berserkseilskole gjennom alt fra storm, stille farvann, mytteri og ramsalte naturopplevelser til flukt fra bevæpnete canadiske myndigheter i et av verdens tøffeste farvann. Det er også et foredrag om hvordan trekke i samme retning og få det beste ut av hver enkelt.

Jarle Andhøy Motivasjon, miljø, idrett og opplevelser

Jarle Andhøy har levd og åndet for seiling omtrent siden han ble født og allerede som 18-åring seilte han alene rundt Kapp Horn. Siden det har han jobbet i marinen og kystvakten før eventyrlysten tok over-

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 31

20.04.2012 10:17:41


J / 32

Verdens morsomste mann

Dagbladet

JOHN CLEESE Kommunikasjon og underholdning

Hvem kan være bedre til å avsløre kreativitetens hemmeligheter enn John Cleese? Ikke bare har han gledet oss med filmer og TV-programmer fulle av galskap og humor, men han har også laget en serie med prisbelønte kurs for næringslivet. Han lærer bort knepene som vil få medarbeidere til å produsere nye ideer i et rasende tempo. Kreativitet er en prosess – og den kan øves opp.

pure jabberwocky

presenterer

The Sunday Telegraph

ATLE BÅRD HARALD ANTONSEN

pure jabberwocky VG

Telegraph

Verdens morsomste mann Dagbladet

Nettavisen

Vidunderlig underholdende Nettavisen

Rogalands avis

y Paying m o year tw

12.9: Grieghallen, Bergen 15. ,17. ,18.9: Oslo konsert hus

-

20.9: Stavanger konsert hus 22. ,24.9: Olavshallen,Tron dheim 25.9: Ibsenhuset, Skien

Billettsalg på spillested ene, hos Billettser og 7-Eleven. Billetter til showet i Skien kan vice.no eller tlf 815 33 133, Posten, Narvesen kjøpes på ibsenhuset .no eller tlf 35 90 54 90.

Publicom Foredrag 2012.indd 32

CLEESE

this

John Cleese

Verdens morsomste mann Dagbladet

18.9: Oslo konserthus 20.9: Stavanger konserthus 12.9: Grieghallen, Bergen 15.9: Oslo konserthus 17.9: Oslo konserthus 22.9: Olavshallen,Trondheim 24.9: Olavshallen,Trondheim 25.9: Ibsenhuset, Skien

Vidunderlig underholdend Nettavisen

wife exmy P ay i n g o y e a r tw

FÅ BILETTER IGJEN! Billettsalg på spillestedene, hos Billettservice.no -eller tlf 815 33 133, Posten, Narvesen og 7-Eleven.-

Billetter til showet i Skien kan kjøpes på ibsenhuset.no

publicom

JOHN

EIA

,

ife, ex-w

600 years ago we would have been burned for

TUFTE

eller tlf 35 90 54 90

- ONE NIGHT ONLY!

HUMORGALLA OSLO SPEKTRUM 24. SEPTEMBER 2011 KL. 21.00

BILLETTER FRA KR. 790 I SALG NÅ på billettservice.no eller på tlf. 815 33 133 246x365 mp.indd 1

11/25/2010 3:08:01 PM

20.04.2012 10:17:44


J / 33 benyttet skjønnlitteratur i formidling av fagstoff. Han har blant annet skrevet manus til TV-seriene «Dynastiet Grandahl» og «Pappa Rosas Pizza», for bruk i undervisning til rettslære grunnfag. Videre har han skrevet manus til dramadelene «Økodrama» i NRKs TV-magasin Økotrim.

Jon Buscall inspirerer deg til å kommunisere digitalt, på en bedre og mer hensiktsmessig måte. Hør på Jon hvis du vil:

- M ÅLE OG FORANKRE SATSNINGEN PÅ INTERNETT - G JØRE DET LETTERE Å FINNE FREM TIL DERE OG HOS DERE - K VALITETSSIKRE EN EFFEKTIV PUBLISERINGSMODELL - S KRIVE GODE TEKSTER SOM BIDRAR TIL ET BEDRE RESULTAT

JON BING

Etikk, IT og teknologi, kommunikasjon

Jon Bing er professor i rettsinformatikk ved Universitetet i Oslo, æresdoktor ved Stockholms Universitet (1997) og Københavns Universitet (1998), og Visiting Professor ved Kings College, University of London. Han er også medlem av EU-kommisjonens Legal Advisory Board. Jon Bing var i perioden 2001–2008 leder av Personvernnemnda og han har også vært leder i Norsk Kulturråd. Hans arbeidsområder omfatter opphavsrett, medierett, interlegal rett, personvern og telekommunikasjonsrett. Han har også bistått ved analyse eller utforming av rettslige informasjonssystemer i Norge og andre land, bl.a. Bulgaria, Portugal, Tanzania og det gamle Jugoslavia.
 Jon Bing er også aktiv skjønnlitterær forfatter. Han har ved flere anledninger

- B RUKE INTERNETT FOR Å BLI MER INTERNASJONALE

JON BUSCALL Kommunikasjon, IT og teknologi

Hvis du lurer på nyord som RSS, blogger, Wikis, tagging, mash-ups og alt annet forbundet med den såkalte «web 2», så har Jon svaret.

Jon Buscall (PhD) kommer fra England, men har jobbet i Norden i over 15 år, med nettkommunikasjon som spesialfelt. Jon Buscall viser deg hvordan du best kommuniserer med dine kunder og ansatte. Hvor viktig er det å ordlegge seg riktig i en e-post? Hva er «digital English»? Hvordan skaper du bedre kunderelasjoner ved hjelp av sosiale medier som Twitter, LinkedIn og andre?
Formidler websidene dine ditt budskap på en god måte?

Hold deg oppdatert på siste nytt om våre foredragsholdere, bokutgivelser, gode tilbud og seminarer. Følg Publicom på facebook!

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 33

20.04.2012 10:17:44


J / 34 under ekstreme forhold.Om hvordan dere kan bygge robuste lag av individualister.

T

IL TOPPS I HIMALAYA Det går an å heve ambisjonsnivået og lysten til å prestere mer. Om hva som skal til for å øke lysten og troen på å nå målet.

J EG HØRER HVA DU SIER

– JEG SER HVA DU GJØR! Den neste reisen bør mange bedrifter gjøre internt. Om hva som kan gjøres for å styrke omdømme og merkevare, både innad og utad.

JON GANGDAL
 Motivasjon, organisasjon, ledelse, idrett, opplevelser, krisehåndtering og kommunikasjon

Jon Gangdal har en sterk posisjon som foredragsholder og seminarleder. Med humor, alvor, fantastiske bilder, film og tekster tar han sitt publikum med på erfaringer fra lagarbeid, lederskap og kommunikasjon i Himalaya, politiet, toppidrett, media og næringsliv. Jon overfører både ekstreme og alminnelige erfaringer til hverdagens små og store utfordringer. Jon tilpasser alltid form og innhold til oppdragsgivers behov og han tar utgangspunkt i virksomhetens og den enkeltes mestringsnivå og positive sider. Eksempler på foredrag:

D

ET MENNESKELIGE SAMSPILL Erfaringer fra lagbygging og ledelse

D

ET HENDER IKKE OSS … Om beredskapsplanlegging og krisehåndtering. Hva gjør du før krisen rammen, når det smeller og etter at stormen har lagt seg.

D ANS MEG GJENNOM

TRE KVARTER Om kunsten å holde gode foredrag og presentasjoner. Hvordan omgjøre kunnskap til budskap tilpasset målgruppene du skal nå.

J

JØRN ISAKSEN Motivasjon og kommunikasjon

Jørn Isaksen har lang erfaring knyttet til barn med ulike utfordringer. Han har arbeidet med barn, veiledet foreldre og fagfolk, skrevet om barn og holdt en rekke foredrag om hvilke forhold som påvirker barns atferd. Han er utdannet med mastergrad i helsefag og jobber som forsker på Sykehuset Innlandet.
Jørn presenterer enkle og effektive strategier til bruk for å påvirke barns atferd på ønskede måter. Kort sagt strategier for foreldre til å lykkes med barneoppdragelsen. Jørn holder ulike foredrag både knyttet til det å være forelder og oppdra egne barn og for fagfolk som arbeider med barn. Det tilbys både standard foredrag om barneoppdragelse, tilpassede foredrag etter oppdragsgivers ønske og direkte veiledning. Jørn ga sammen med Are Karlsen ut boken Foreldrelappen i 2008.

EG TENKER NOK DU SKJØNNER DET SJØL … Om hvordan uvitenhet og manglende samhandling førte til at 8 år gamle Christoffer måtte bøte med livet (dette foredraget er skreddersydd for ledere og ansatte i helse-, sosial- og utdanningssektoren). Jon er flere ganger blitt kåret til beste foredragsholder på kurs og konferanser. Han har bakgrunn som journalist i fagpresse, lokalaviser, Dagbladet og TV 2 og har hatt lederstillinger i både offentlige og private virksomheter.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 34

20.04.2012 10:17:45


J / 35

JONAS RIDDERSTRÅLE Økonomi og kommunikasjon

W

HEN THE FUTURE IS TOO COMPLICATED TO BE PREDICTED IT MUST BE CREATED. THE WORLD IS SO FULL OF SURPRISES THAT IT CAN’T BE CONTROLLED. A FEW YEARS AGO, HOW MANY OF YOU WOULD HAVE PREDICTED THAT THE NEW PRESIDENT OF THE UNITED STATES OF AMERICA WOULD BE A YOUNG, AFRICAN-AMERICAN MAN, WITH THE MIDDLE-NAME HUSSEIN? Jonas Ridderstråle Jonas Ridderstråle er frontfigur i den nye generasjonen med europeiske økonomi- og businessguruer. Hans kompromissløse stil, analytiske evner og friske sceneshow gjør ham til en av verdens mest etterspurte og avholdte foredragsholdere. 2007-utgaven av Thinkers 50 kåret ham til verdens 13. beste ledelsestenker sammen med partneren Kjell A. Nordström. Ingen andre europeere var foran dem på listen.
Ridderstråle står bak noen av vår tids beste næringslivsbøker. Mest kjent er trolig bestselgerne Funky Business og Karaoke Capitalism. Nå er økonomiprofessoren opptatt av at det gjelder å glemme alle tørre teorier og heller konsentrere seg om metoder som virker for å skape endring. Han viser hvordan bedriften kan tilføres ny energi – energi som gir et helt nytt og avgjørende løft.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 35

20.04.2012 10:17:45


K / 36

Karina Hollekim Motivasjon, krisehåndtering, idrett og opplevelser

Karina deler sin historie om å gå sine egne veier og utforske dem, uavhengig av om hun skal bestige toppen av et fjell eller flytte egne grenser. Hennes utrolige reise vil utfordre deltakerne til å våge å drømme og gi inspirasjon til å følge drømmene. Karina er internasjonalt kjent som basehopper og var en av verdens beste frikjørere på ski da livet ble snudd på hodet høsten 2006. I det ene øyeblikket så hun frem til en ny eventyrdag på jobb i 8 000 fots høyde – sekunder senere tvinnet fallskjermens liner seg. I fritt fall smalt hun i bakken og knuste benene i underkroppen. Hun hadde englevakt og svevde mellom liv og død i flere dager. Hun møtte sitt livs største utfordring: Å komme tilbake til livet!

Hennes utrolige eventyr og ukuelige livsgnist ble fanget av filmskaperen Jens Hoffmann i 20 Seconds of Joy, en prisbelønnet dokumentar som følger Karinas historie over en femårsperiode. Dette er den gripende historien om å bygge seg opp i motgang, om aldri å gi opp og om å finne en ny mening med livet. Det som før handlet om å utføre stadig nye halsbrekkende stunts, handlet for Karinas del plutselig om å lære seg å gå igjen!

Karina gjennomgikk 20 operasjoner og ble spådd et liv i rullestol. For første gang i sitt liv ble hun avhengig av andre enn seg selv. Mot alle odds er hun i dag tilbake på ski blant fjellene der hun hører hjemme.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 36

20.04.2012 10:17:46


K / 37

KARITA BEKKEMELLEM Organisasjon, motivasjon og ledelse

P Å VEGNE AV FOKUS BANK OG VÅRE KUNDER VIL JEG VELDIG GJERNE TAKKE DEG FOR ET SPENNENDE OG REFLEKTERT INNLEGG PÅ VÅRT KUNDEARRANGEMENT NORAS DØTRE 12 MARS. VI HAR HATT EN TILFREDSHETSMÅLING I ETTERKANT OG DU ER DEN FOREDRAGSHOLDEREN SOM SCORET BEST - OG ALLE JEG HAR SNAKKET MED HAR OGSÅ TRUKKET FRAM DITT INNLEGG SOM UTROLIG TANKEVEKKENDE OG INSPIRERENDE. Toril Nag, Konserndirektør, Region Sør-Vest

Karita Bekkemellem har gjennom mange år vært en våre mest profilerte politikere, uredd og alltid frittalende. Nå er hun ute av politikken, men har gjennom mange år på Stortinget og i regjering opparbeidet seg en bred kompetanse innenfor mange områder. Av temaer kan nevnes:

K VINNER OG LEDELSE. Vil kvinner bli ledere – hvilke hindringer møter de?

K AN KVINNER BIDRA TIL MANGFOLD SOM PÅ SIKT GIR BEDRE RESULTATER? Selvtillit som suksessfaktor, kanskje undervurdert?

M EDIA OG KOMMUNIKASJON

Hvordan kan bedrifter dyktiggjøre seg selv på dette området?

H VORDAN NÅ GJENNOM I DAGENS MEDIEMANGFOLD? Karita mener også at ledere mange ganger venter med beslutninger som åpenbart må være riktige, fordi de ikke våger å ta ansvaret der og da. Dette kan i sin tur gå utover verdiskapningen ved at det går med mye unødvendig tid. Hun spør derfor om vi tør å være ledere? Selvsagt kan hun også snakke om sine år i politikken, fra ung nervøs back-

bencher til to perioder i regjering. Eller hvordan interne motkulturer kan virke ødeleggende for utøvelsen av politikken. Karita skreddersyr sine foredrag, enten det gjelder faglige temaer som ledelse og kommunikasjon eller historier fra innsiden om hvordan politikken utformes.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 37

20.04.2012 10:17:46


K / 38

KATHRINE ASPAAS Økonomi, underholdning og konferansier

KARl erik bøhn Motivasjon, idrett og opplevelser

Karl Erik var landslagsspiller i håndball og trener for et av verdens beste håndballag, Larvik HK. I dag er han landslagstrener for Ungarn I sitt foredrag bruker han erfaringer fra sin egen hverdag og historier fra håndballbanen, som i denne sammenhengen fungerer som et bilde på den enkeltes arbeidsplass. Det er et foredrag om å utnytte sitt potensial maksimalt gjennom riktig kommunikasjon, spørre seg hva som kjennetegner vinnerlaget, metoden for å nå målene, verdien av tilbakemeldinger og evaluering, og ikke minst: Se på seg selv før man ser på andre når noe ikke fungerer.

Kathrine Aspaas har 20 års erfaring fra media – som profilert kommentator og lederskribent i Aftenposten, som nyhetsleder og som finans-journalist. Hun er siviløkonom med master i International Affairs fra New School University i New York, og er særlig opptatt av hva som driver mennesker – hvordan vi behandler hverandre og hvordan vi bryter hverandre ned og bygger hverandre opp.


Ø

KONOM SØKER PSYKOLOG: Finanskriser er historien om menneskets rørende lengsel etter tyngdekraftens opphevelse – etter sjokolade uten kalorier – rus uten bakrus – kjærlighet uten smerte.

D

ERFOR ER PRESSEN SLEM: Du får vite hvorfor journalister avskyr hyggelige historier, og hvordan du likevel kan komme gjennom via journalisten, gjennom desken og inn i avisen med nettopp ditt budskap.

KJELL TERJE RINGDAL Salg og kommunikasjon

Retorikk – overbevisningens kunst. På et par timer kan du lære hva du må gjøre for å overbevise dine omgivelser. Lær deg de greske grep for hvordan du kan vinne venner, markeder og debatter. I løpet av foredraget vil Kjell Terje Ringdal avdekke oppskriften til presidenter, norske politikere og markedsførere. Kjell Terje, som har en mastergrad i retorikk og er mangeårig kommunikasjonsstrateg, gir levende eksempler på god retorikk – og skrekkeksemplene vi alle grøsser av. Kjell Terje har 15 år i kommunikasjonsbransjen bak seg. Han har blant annet jobbet med strategier, PR, intern og ekstern kommunikasjon, medietrening, foredrag og rådgivning. Kjell Terje holder også medietreningskurs, talekurs og debattrening.

I tillegg spør Karl Erik om det egentlig er en tilfeldighet at hardt og godt arbeid over tid ALLTID gir resultater? Dette er et foredrag med trøkk, høyt tempo og en solid dose humor.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 38

20.04.2012 10:17:47


K / 39

KJELL A. NORDSTRÖM Salg og økonomi

Traditional

roles, jobs, skills, ways of doing things, insights, strategies, aspirations, fears and expectations no longer count … We cannot have business as usual. We need business as unusual. We need different business, We need innovative business. We need unpredictable business. We need surprising business. We need funky business.

Når ble du sist oppmuntret til å slutte med det du ikke er god til?

Det bør du nemlig gjøre, ifølge Kjell A. Nordström. Glem dine svake sider og bruk heller tiden på å styrke de talentene du har, er oppfordringen hans. Det vil vekke innovatøren i deg. Og det er dagens innovatører – de som tør å tenke og handle utenfor de vanlige rammene – som blir morgendagens vinnere. Hva en vinner er? En som klarer å bli minst to prosent bedre enn sine konkurrenter.
 Kjell A. Nordström er en av verdens mest etterspurte foredragsholdere. Hans uortodokse stil, direkte form og kompromissløse budskap vekker oppmerksomhet. Han er rådgiver, konsulent og forsker. Han er teknisk ingeniør, doktor i økonomi og, vil noen hevde, popstjerne i foredragsbransjen.

Kjell A. Nordström er noe helt for seg selv. Og han ønsker at andre skal søke annerledesheten. Glem vedtatte sannheter og oppgåtte spor. Glem tørre teorier, få ting til å skje. Følg dine egne tankebaner og dyrk det spesielle, ikke det generelle. Bli en motgift mot enfoldig tenkning. Kjell A. Nordströms tenkning har i årevis vakt begeistring.
Bøkene Funky Business og Karaoke Capitalism, som han har skrevet sammen med Jonas Ridderstråle, er høyt etterspurte over hele verden. År etter år oppnår Nordström og Ridderstråle høye plasseringer på listen over verdens 50 fremste ledelsestenkere, «The Thinkers 50». Ingen europeere har vært foran dem på listen i de siste utgavene av denne prestisjefulle kåringen.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 39

20.04.2012 10:17:47


ÂŤWe choose to go to the moon. We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard ... Âť J. F. Kennedy, 1962

9

der CC

y Jr. un

d Kenne bert F.

sj Gorbatsjov

vit Mikhail Sergeje

Ro

Publicom Foredrag 2012.indd 40

20.04.2012 10:17:48


Ønsker dere en internasjonal foredragsholder? Ta kontakt med Kevin Aall på kevin@publicom.no eller på telefon 482 68 110. Publicom formidler foredragsholdere fra hele verden.

Nicholas Stern

enna Paul McK

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 41

20.04.2012 10:17:49


K / 42

Kjetil Kristoffersen Motivasjon og salg

Kundene våre og vi selv satt etter en snau time

litt lamslått, grepet og helt spesielt inspirert ... Direkte, ydmyk og reflektert. Dette gjorde noe med oss, men enda viktigere – mange ble inspirert til tiltak. At vi til og med fikk en matematisk suksessformel gjorde innholdet minst like verdifullt som de beste vi har presentert. Og vi har hatt mange. Helge Preus, Preus Pro Lab/Colour Art Photo, Norge Kjetil Kristoffersen er idémaker, gründer og – ikke minst – selger. Han er også den lovende fotballspilleren som ikke lot seg knekke da han måtte legge opp på grunn av skade 22 år gammel. Han er læreren som sa opp jobben da han oppdaget den svenske brannmannen Lasse Gustavson. Med lånte midler og et pantsatt hjem igangsatte han det som har blitt tidenes foredragssuksess i Skandinavia: Mellom 30 000 og 40 000 mennesker har betalt om lag en tusenlapp hver for å oppleve Lasses foredrag, alle i regi av Kjetils selskap Publicom. Publicom formidler også foredragsholdere til en lang rekke

skandinaviske selskaper, og har i tillegg avholdt konferanser med blant andre John Cleese og Neil Armstrong. Kjetil er også John Cleeses turnémanager i Europa. I kjølvannet av foredragssuksessen startet Kjetil også Publicom forlag, helt uten erfaring fra bokbransjen. Resultatet ble bestselgere på rekke og rad: Gjennom ilden, Sammen til verdens ende, Mette-Marit i gode og onde dager og Forfalskningen – politiets løgn i Treholt-saken er eksempler på titler som har toppet bestselgerlistene i månedsvis de siste årene. Publicom forlag var det første norske forlaget som begynte med systematisk tv-reklame

for sine titler, samt med boksalg via SMS. Kjetil er selger. Hans budskap er at en god selger er en som våger litt mer enn de andre, en som brenner litt mer enn de andre. Gjennom sitt foredrag viser han den energien han mener må til for å lykkes. Den tidligere fotballtreneren for Eik Tønsberg og Ørn Horten serverer et annerledes foredrag, et foredrag mange vil huske lenge.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 42

20.04.2012 10:17:49


K / 43

KNUT JØRGEN RØED ØDEGAARD Motivasjon, IT og teknologi

Knut Jørgen Røed Ødegaard ble i 2004 kåret til Årets kommunikatør av medlemmene i Norsk kommunikasjonsforening. Han fikk prisen for sin helhjertede og entusiastiske formidlingsform og for evnen til å kombinere det beste i folkeopplysningstradisjonen med moderne PRtenkning og høy faglig innsikt.

KJETIL ANDRÉ AAMODT Motivasjon, idrett og opplevelser

Kjetil André Aamodt satte seg et mål: Han ville bli best i verden. For å lykkes måtte han få ut hele sitt potensiale, han måtte bli så god som det var mulig for ham å bli. Men hvordan gjør man egentlig det? Verdens mestvinnende alpinist gjennom tidene, med tjue mesterskapsmedaljer i OL og VM, bruker nå sine erfaringer til å hjelpe andre som vil sette seg høye mål.

Knut Jørgen har fått en hel nasjon til å løfte blikket og se mot stjernene. Han informerer innsiktsfullt, begeistret og med en stor porsjon humor om solformørkelser, supernovaer og sorte hull. Et av foredragene hans har i likhet med boka han utga i 2006, fått navnet Bang! Knut Jørgen kan i tillegg tilby en lang rekke andre foredrag.

H USKER DU AT: Kjetil eller Amodta‘san ble under skiVM i 1993 «ski-keiser av Japan», og skapte Aamodt-feber og totalt kaos i den japanske byen Morioka. Etter stage-diving fra podiet og ned i folkemengden etter premieutdelingen for storslalåm, tok det helt av. Ingen rockestjerne kunne ha skapt mer hysteri enn den norske 21-åringen.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 43

20.04.2012 10:17:50


L / 44

LARS MARTIN MYHRE

Underholdning og konferansier

Lars Martin Myhre er mest kjent for sitt lange samarbeid med Odd Børretzen, men mellom hyppig turnéog studiovirksomhet tar Myhre også på seg oppdrag for organisasjons- og næringsliv. Myhre tilbyr alt fra rene konsertinnslag til foredrag. Den mest vanlige formen er en kombinasjon av musikk og humoristisk kåseri. Da gjerne med utgangspunkt i kundens og samlingens egenart eller tema.

KRISTINA FINNE Motivasjon, salg og kommunikasjon

Hvor er forbrukerne på vei?
Hvilke strømninger og tendenser finner vi i samfunnet? Hva motiverer forbrukerne til sitt uendelige konsum?
 Kristina tar pulsen på hva som opptar den oppvoksende generasjonen. De du i neste omgang ønsker å rekruttere inn til din bedrift! Du får informasjon om forbrukertrender som kan påvirke hvilke ønsker, forventninger og krav konsumentene i neste rekke vil stille til deg som produsent og leverandør, og også som arbeidsgiver. Kristina har tolv års erfaring fra ulike store merkevare- og salgsaktører. Hun var daglig leder i et selskap som gjennomførte forbrukerundersøkelser spesielt rettet mot reklamebransjen. Foredraget handler om trender og tendenser, men også om motivasjon og salgspsykologi. Kjennetegn: energi, livsglede og «drive».
Ønsker du faglig påfyll kombinert med motivasjon og futt, leverer Kristina!

KÅRE VALEBROKK

Av senere tids oppdragsgivere kan nevnes Norsk Hydro, Jotun, Bioforsk, DnB NOR, Arbeiderpartiet, Kommunaldepartementet, LO, Ergo group, Kommunikasjonsforeningen, Utdanningsforbundet og Statens Vegvesen.

Organisasjon og ledelse, etikk, økonomi og kommunikasjon

Kåre Valebrokk har vært redaktør og administrerende direktør i både TV2 og Dagens Næringsliv. Som journalist, kommentator og bedriftsleder har han lært seg å analysere norsk næringsliv, både fra innsiden og utsiden. Ledelse, norsk økonomi, eiendomsmarkedet, bilmarkedet, globalisering, moral og umoral i business – Kåre foredrar, uten tekniske hjelpemidler, om det meste. Han tar også oppdrag som debattleder.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 44

20.04.2012 10:17:51


L / 45

LASSE GUSTAVSON Motivasjon, krisehåndtering og kommunikasjon

I 1981 opplevde Lasse Gustavson alle brannmenns mareritt. Tjue tonn propangass ble forvandlet til 1000 ødeleggende grader. Håret. Huden. Ørene. Fingrene. Alt brant. Men Lasse skulle ikke dø. I foredraget Dine tanker – dine muligheter forteller Lasse om ulykken, om veien tilbake og om å få kontakt med sitt indre når det ytre er ødelagt. Foredraget har hjulpet tusenvis av mennesker til å oppdage hvilke muligheter som bor i hver enkelt. Mer enn 20.000 nordmenn har hørt Lasse de siste årene. Hans utrolige historie, hans livslyst og hans evne til å få oss til å forstå at vi må ta kontroll over våre egne liv, har skapt tidenes foredragssuksess i Norge. Lasse er en foredragsholder og inspirator helt utenom det vanlige – og kan tilby foredrag innen en rekke temaer:

P ERSONLIG LEDERSKAP:

Om kunsten å motivere seg selv, finne en indre drivkraft, å skape og nå sine egne mål. Foredraget Dine tanker – dine muligheter handler mye om dette.

U TVIKLE

EFFEKTIVE TEAM:

Her bruker Lasse FIRO-modellen (Fundamenal Interpersonal Relationship Orientation) for å skape et tydelig bilde på hvordan man kan slå fast hvor man er og hva man kan gjøre for

å øke effektiviteten og samhørigheten i teamet. Her er personlig lederskap viktig.

F ORMELT LEDERSKAP:

Å kunne situasjonstilpasse sitt formelle lederskap har vist seg å være det mest fremgangsrike redskapet for å stimulere en gruppe til et uventet godt resultat. Formelt lederskap handler ikke bare om å gjøre, men også om å være.

P ERSONLIG SIKKERHET:

Dette handler om at hver og en i organisasjonen må ta ansvar for å redusere unødvendig risiko. Det er ikke nok med gode sikkerhetsrutiner og beskyttelsesutstyr hvis de ansatte ikke følger det som er bestemt. Det handler også om å fremme dialog der man skaper en følelse av tilhørighet for alle involverte.

E FFEKTIV KOMMUNIKASJON:

Effektive verktøy for å forløse og forebygge konflikter i tillegg til å sikre at du får frem det du ønsker.

K REATIVITET:

Med et inspirerende og nyskapende flytskjema i ni trinn, beskriver Lasse hvordan vi kan forbedre vår kreativitet. Hva er den største forskjellen på

en oppfinner og et vanlig menneske? Større hjerne? Mer penger? Bedre sjef? Hva er det som gjør at man av og til mister en idé og har problemer med å finne den igjen? Da Lasse ble skadet ble han stilt overfor nye utfordringer som brannmann. Å vende tilbake til et fullverdig liv, blant annet som brannmann, var ikke en selvfølge. Da var kreativitet viktig. Lasse har studert, reflektert og intervjuet mange oppfinnere om hva som er den forskjellen som virkelig utgjør en forskjell. Lasse har en unik evne til å skape kontakt og få frem en gjenkjennelseseffekt: «Kan-Lasse-så-kanjeg-effekten»

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 45

20.04.2012 10:17:51


L / 46 S NILLE PIKER GÅR IKKE TIL SYDPOLEN:

om soloferden til Sydpolen, et foredrag om motivasjon, mental og praktisk forberedelse. Hun er også forfatter av en rekke bøker om sine ekspedisjoner, der hun fokuserer på mestring og realisering av store drømmer.

Live var alvorlig syk og langtidssykemeldt, men snudde livet dramatisk ved hjelp av noen enkle mentale teknikker. Historien om livet utenfor og kampen for å bli frisk ble til boken Vekk meg når det er over, utgitt på Kagge forlag. Inntektene går til Leger uten Grenser.

Motivasjon, IT, teknologi, idrett og opplevelser

DE

FLESTE MÅL KAN NÅS BARE MOTIVENE ER EKTE OG STERKE NOK. Liv Arnesen, Sydpolen julaften 1994.

S ELVLEDELSE:

definer dine drømmer og nå dine mål.

T EAMARBEID:

om lagspill, kommunikasjon og stressmestring i team.

- Det er fantastisk når den enkelte oppdager at det er mulig å prestere godt selv om det er travelt. At der er mulig å ha det fint på jobben, selv om du har en krevende kollega. At det er mulig å ha det bra, selv om arbeidsdagen er uforutsigbar. Live viser hvordan du kan hente opp selvtillit uavhengig av prestasjoner, at selvfølelse ikke er en konstant faktor, og at både mentalt og fysisk stress kan forårsake plager som påvirker hverdagen.

LIV ARNESEN

Liv Arnesen var første kvinne som gikk solo og uten støtte til Sydpolen. Hun tilbyr skreddersydde foredrag og seminar i selvledelse og teamarbeid for bedrifter, organisasjoner og skoler. Har du som mål å bli en god leder, kollega, lagspiller, partner eller venn? Nøkkelen er å kjenne deg selv. Liv bruker ekspedisjonen som metafor. Liv holder foredrag med følgende tema:

de skal kunne prestere og levere det de ønsker uavhengig av omstendighetene.

LIVe Landmark Motivasjon og helse

Live er foredragsholder, forfatter, kronikør, motivator og coach, men har bakgrunn som journalist i rikspressen. - Det er bedre å forebygge enn å reparere, sier Live og er opptatt av å skape en kultur i næringslivet der mennesker tar ansvar for egen helse gjennom å være bevisst på at dette handler om mer enn kosthold og fysisk aktivitet. Siden 2008 har hun coachet hundrevis mennesker slik at

Live holder foredrag med følgende tema:

- H VORDAN PRESTERE UAVHENGIG AV OMSTENDIGHETENE? - O M Å TA ANSVAR: ENKEL SELVLEDELSE - H VORFOR STRESS ER EN DÅRLIG IDÉ. - G OD FØLELSE VED HJELP AV ENKLE GREP

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 46

20.04.2012 10:17:52


M / 47 det økonomiske markedet og tema den økonomiske situasjonen 2010: The City of Stockholm. The Green European Capital, borgermestere fra hele Europa samlet i to dager for å diskutere fremtidens byer. 2010: Svensk Energi. Strategier og planlegging for utvikliklende og kommende energiløsninger. Som journalist: TV4 – Nyhetsmorgon. Programleder og anker TV4 – Nyheterna. Krigsreporter.

Lydia Capolicchio Konferansier

Lydia Capolicchio er journalisten som under mange år har levert nyheter, dokumentarfilmer og underholdning til TV, radio og aviser. Alt fra krigsreportasjer og debattprogram til ledelse av finalen i Eurovision Song Contest har gjort henne svært etterspurt i og utenfor Sverige. Som produsent, redaktør og reporter har kommunikasjon i alle former vært en lidenskap. Evnen til å skape tillit på et øyeblikk har gjort at hun i dag har et utstrakt samarbeide med næringsliv, stat og kommune om strategisk kommunikasjon og som moderator med mere. Det kan være et fint skille mellom en konferansier og en moderator, men Lydia er definitivt det siste: Møteleder, samtaleleder, person som forenkler og bidar til tydelighet, delaktighet og positiv prosess under møter og konferanser. Som moderator har Lydia blant annet arbeidet med: 2011: Finansinspektionen med finansminister Anders Borg. Målgruppen var

SVT - Eurovision Song Contest. Programleder for milliardstort publikum over hele Europa etter ar Carola hadde vunnet med Främling. SVT – Gommorron Sverige. Anker TV3 – Spårlöst forsvunnen. Som reporter verden rundt søkene etter savnede personer.

Maria Amelie

tegrering i Norge, om det å prøve sprenge sine egne grenser og være engasjert, lære og stadig være på jakt etter utfordringer. På tross av sin vanskelige situasjon klarte Maria å studere på universitet, skrive masteroppgave og jobbe med musikkfestivaler som frivillig. Livet hennes var preget av stadig frykt for å bli avslørt og arrestert av politiet, og deportert til et land hun ikke lenger hørte til. Maria holder foredrag om blant annet følgende temaer: Se muligheter i en situasjon som oppleves som låst Integrering og kulturforskjeller – Maria arbeider en del med ingeniører og rekruttering gjennom sin jobb i Teknisk Ukeblad og snakker gjerne om det å integrere utenlandsk arbeidskraft i Norge. Motivasjon, identitet, frivillighet – Maria har lang erfaring som frivilligansvarlig på noen av Norges største festivaler og kulturarrangement.

Kulturforskjeller, motivasjon

I september 2010 ga Maria Amelie ut boken Ulovlig norsk. Boken vakte stor medieoppmerksomhet fra dag én og var på bestselgerlisten i flere uker. Boken handlet om Marias liv som en papirløs asylsøker i Norge, og var basert på hennes dagbok og bloggnotater. Gjennom en svært personlig skildring av sine åtte år i Norge fortalte Maria om hvordan hun prøvde å leve et vanlig liv uten å ha noen papirer. Marias foredrag handler mye om dette, men det handler også om in-

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 47

20.04.2012 10:17:52


M / 48

Magnus Lindkvist

T

« HE BEST SWEDISH EXPORT SINCE ABBA AND MEATBALLS» CIPD 2010 delegate

Trendspotter

KREATIVITET – INNOVASJON – NYTENKNING I

« N FEBRUARY 2012, MAGNUS LINDKVIST DID A VERY INSPIRATIONAL PRESENTATION AT OUR INTERNAL LAUNCH EVENT IN BERLIN. OR MAYBE I SHOULD CALL IT A MIND-BLOWING SHOW?!» Henrik Kjeldgaard, Grundfos Holding A/S Magnus Lindkvist er fremtidsstrateg. Han gjør analyser av omverdenen og bruker mye tid på å jakte gode ideer verden rundt. Han er utdannet ved Handelshögskolan i Stockholm og UCLA og er aktivt medlem av det amerikanske trendseminaret TED (Technology, Entertainment og Design), verdens mest prestisjetunge foredragsarena, hvor han har snakket to ganger. I 2009 fikk han prisen som Årets Talare i Sverige. Magnus Lindkvist snakker om trender, om fremtiden og om entreprenørskap. Andre emner er varemerker og varemerkestrategier. I sine foredrag og tre bøker Everything we know is wrong, Attack of the unexpected og When the future begins, utfordrer Magnus Lindkvist vårt

tenkesett hvordan vi tenker og vårt syn vi ser på fremtiden. De fleste er så travle i sine yrkesliv at de ikke har tid til å se lengre frem enn det neste kvartalet. Kortsiktige belønningssystemer bidrar over tid til kortsiktig tenkning. Og når kravet til fornyelse til slutt kommer, når man kikker i bakspeilet og ser at konkurrentene bytter fil for å kjøre forbi – så er det for sent. Det er ikke flere gir. «Bedriften er hovedfokus. Men med fokus kommer nærsynthet som er veldig vanlig i forretningsverdenen. For å forhindre dette kommer jeg inn og forstyrrer. Å bli invitert som foredragsholder er som å få lisens til å forstyrre» «Man kan si at jeg driver med intellektuell akupunktur» sier Magnus. «Jeg stikker inn små nåler for å forebygge stølhet og øke blodtilførselen. Noen ganger skjer det noe med pasienten med en gang, andre ganger tar det noe tid». Magnus Lindkvists kombinerer journalistens kroniske nysgjerrighet med økonomens kunnskaper og en uforløst rockestjernes tørst etter å trollbinde sitt publikum.

M

« AGNUS LINDKVIST’S PRESENTATION AT THIS YEAR’S INTERNATIONAL MANAGEMENT MEETING IN CHAMONIX RECEIVED A NEARLY PERFECT SCORE (97.8 %) FROM PARTICIPANTS.»

Allianz Global Assistance

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 48

20.04.2012 10:17:52


M / 49

MANUEL KNIGHT

Motivasjon, organisasjon, kulturforskjeller, ledelse og krisehåndtering

D

EN AMERIKANSKE MILITÄRPSYKOLOGEN OCH KRIGSVETERANEN MANUEL KNIGHT BOLLADE SEN BEGREPPEN STRUKTUR OCH KULTUR PÅ ETT SÄTT SOM FICK FINANSFOLKET ATT SKRATTA.

V I HAR HATT EN FANTASTISK

KONFERANSE OG DEN BLE AVSLUTTET PÅ BEST MULIG MÅTE MED MANUEL KNIGHT. MANUEL ER EN FANTASTISK FOREDRAGSHOLDER OG EN MEGET SYMPATISK PERSON ... VI ER KJEMPEFORNØYDE!

Dagens Medisin Manuel Knight ble født til fattigdom. I slumkvarteret i den amerikanske byen Atlanta var kampen for tilværelsen hard. Så snart Manuel ble gammel nok, vervet han seg som amerikansk elitesoldat. I Golfkrigen ble han tatt til fange av irakerne. Under de knallharde avhørene ble en kniv rettet mot en amerikansk medsoldat, og Manuel Knight fikk valget: Snakk eller så dør kameraten din. I dag holder Manuel foredrag både i USA og Europa om å prestere i pressede situasjoner. Mye handler om å lære seg å se hva som kommer til å skje, før det skjer.

storytellers.se

Manuel er psykolog og en meget etterspurt foreleser innen målsetting og motivasjon. I tillegg jobber han som utviklingskonsulent i spørsmål om forandringsprosesser og lederskap. Aktuelle temaer er personlig utvikling og endring, teambuilding, kulturforskjeller, organisasjonsforandring og det å satse på individene i bedriften. Om det ikke finnes en felles oppfatning i firmaet av hva man vil oppnå og hvordan veien ser ut, vil skippertak som regel ikke gi de ønskede resultater. Det er ikke mulig å gjøre store forandringer i en del av organisasjonen uten at andre deler påvirkes. Begrenset innsats vil heller ikke gi det ønskede resultat. Manuel arbeider med person- og gruppeutvikling og forandringsprosesser som tar sikte på å gi en helhetstenkning i organisasjonen. På kundelisten står Volvo, IBM, BMW, Telenor og en lang rekke store europeiske selskaper. Manuel har en sterk utstråling og blander humor og dypt alvor i sine foredrag. Foredraget holdes på svensk eller engelsk.

W ORKSHOP : Her belyser Manuel utfordringen med å skape og lede et høypresterende lag på arbeidsplassen. Workshopen er delt inn i tre deler, og omhandler det å skape et bilde av hva et høypresterende lag er, prosessen alle medlemmer må gå gjennom for å bygge lagånd og hvordan skape engasjement og motivasjon i laget. Prosessen er opplevelsesbasert og engasjerer alle deltakerne. Vi blander teori med praktiske øvelser og sørger for å ha det riktig morsomt på en lærerik dag.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 49

20.04.2012 10:17:53


M / 50 T EAM SOM METODE FOR Å SKAPE RESULTAT

L AGSPILL:

Individuelle kvalifikasjoner brukt sammen for å nå felles mål

V INNERKULTUR:

om å bruke det beste av deg selv og ville bli enda bedre


men de vil alltid erstattes av nye. Nøkkelen til å komme videre er å la den gamle modellen dø ut og den nye få gro frem. Dette kan bare skje hvis man aksepterer de nye mulighetene som Internett gir. Og det er kanskje på høy tid å prøve ut nye ideer i stedet for å klamre seg til de gamle.

M OTIVASJON ENERGISTYRING MESTRING

MARIT BREIVIK Motivasjon, organisasjon og ledelse, idrett og opplevelser

Marit Breivik er den mest suksessrike landslagstrener innen noen lagspillidrett i Norge. Hun overtok det norske kvinnelandslaget i håndball i 1994 og hadde ansvaret frem til 2009. Da hadde hun sammen med laget tatt 13 medaljer i internasjonale mesterskap og kronet det hele med OL-gull i 2008. Hun er kåret til årets trener fire ganger under idrettsgallaen, fikk HR Norges utmerkelse «Kunsten å lede» i 2008 og ble i 2009 utnevnt til ridder av første klasse av St.Olavs orden «for hennes innsats som rollemodell i norsk idrett». Marit jobber nå som coach for lagspillidretter i Olympiatoppen. Marit er lagbygger og lagspiller, det gjenspeiles av tematikken i hennes foredrag:

Alt med stor overføringsverdi til den hverdagen de fleste av oss befinner oss i.

MARTIN THÖRNKVIST Organisasjon, ledelse og kulturforskjeller

Martin Thörnkvist er en av grunnleggerne av «The Swedish Model», et samarbeid mellom syv plateselskaper med tro på en digital fremtid. Han er sikker i sin tro på et fremtidig blomstrende musikalsk landskap og en svoren tilhenger av Internett som distribusjonskanal. Martin er et levende eksempel på at det i 21. århundre er mulig å starte et plateselskap med to tomme hender og med Internett som kanal og tjene penger på musikkproduksjon.
«The Swedish Model» er da også en gruppe plateselskaper som går motstrøms i forhold til de store selskapene. Det er alltid smertelig når gamle forretningsmodeller ikke lenger fungerer,

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 50

20.04.2012 10:17:54


M / 51

MARCO ELSAFADI

MARTHE Valle

D ET

Marthe Valle er låtskriver og artist, bosatt i Bergen. Hun har gitt ut tre plater og fikk Spellemannspris for årets nykommer i 2006. Marthe har mange års erfaring som liveartist, og deltok høsten 2010 i X-factor på TV 2 der hun kom til finalen.

Kultur og underholdning

Idrett og opplevelser, kommunikasjon, kulturforskjeller, motivasjon, organisasjon og ledelse

VAR SOM GOD KUNST, UNIVERSELT OG SELVSAGT, MEN RØRTE VED NOE SOM ER GRUNNLEGGENDE I OSS SOM MENNESKER ... DET ER SJELDEN AT SÅ MANGE HAR GITT SÅ GODE TILBAKEMELDINGER PÅ EN FOREDRAGSHOLDER. Christian Berg, Konsernsjef, Hafslund ASA I 2002 stiftet Marco organisasjonen New Page som jobber med vanskeligstilt ungdom, rusproblematikk, skoleskulk, fritidsproblemer og vold. I løpet av tre år ekspanderte organisasjonen til 60 ansatte og ble en viktig støttespiller for barnevernet i Oslo, Bergen og Stavanger. Marco er opptatt av kraften som oppstår i relasjonen mellom mennesker – på godt og vondt. Livet handler om samarbeid. Mennesker bygger hverandre og bryter hverandre ned daglig. Er vi bevisst vårt ansvar i samspill med våre medmennesker? - Lær deg å bli et bedre medmenneske, både på jobb og hjemme! - Hvorfor er det så viktig «å ta vare på seg selv»?

Det er lett å tenke at ansvar ligger hos ledere, lærere og foreldre. Men ansvar for trivsel ligger også hos medarbeidere på jobb og elever på skolen. Vi har det godt dersom vi føler oss nyttige og viktige i et fellesskap. Marco foredrar over en rekke temaer. Spesielt aktuelt akkurat nå er foredraget Motivasjon og begeistring i nedgangstider.

Hun opptrer for det meste med egenskrevne sanger på norsk og er kjent for sitt nære, varme og ærlige uttrykk. Det er viktig for Marthe å invitere lytteren inn i et rom der en kan hvile og finne styrke i musikken. Ved å by på seg selv med både humor og sårbarhet har hun gjort seg bemerket som en av landets beste liveartister. Marthe var også aktuell i Melodi Grand Prix 2012 med egenskrevet låt.

M ARTHE OG M ARCO Marthe Valle og Marco Elsafadi utgjør en helt spesiell kombinasjon hvor Marthes tekster underbygger Marcos historier. De formidler et budskap der kjernen er å hente fram det beste i oss selv og hverandre. Begge har lang fartstid, det viser de med musikk og sterke ord til inspirasjon og ettertanke. Dette er påfyll for sjel og sinn.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 51

20.04.2012 10:17:54


M / 52

MIA TÖRNBLOM

Motivasjon, organisasjon, ledelse og kommunikasjon

M

AN MÅ TRENE FOR Å HOLDE SELVFØLELSEN GOD, AKKURAT SOM MAN MÅ FOR Å HOLDE KONDISJONEN OPPE. SI «JEG ER EN VERDIFULL PERSON» TIL DEG SELV HVER DAG. Mia Törnblom For ti år siden holdt Mia sin første forelesning om betydningen av god selvfølelse. Siden den gang har hun skrevet seks bøker og holdt hundrevis av kurs og foredrag om personlig utvikling. Bare i Norge har hun solgt ca 50 000 bøker og på verdensbasis ca. en halv million. Personlig utvikling skal være morsomt og derfor er Mias foredrag humørfylte og med høy gjenkjennelsesfaktor. De fleste vil få en rekke aha-opplevelser. Hun viser på en enkel måte hvordan vårt tankemønster og ubevisste reaksjoner påvirker det vi gjør og det vi oppnår - og hvordan vi kan forandre det. Selvinnsikt, selvtillit og selvfølelse. For å få et tilfredsstillende og harmonisk privatliv er det først og fremst to ting vi må lære oss. Det første er å finne ut hvem vi er og hva vi vil. For hvis vi ikke vet hva vi vil, er det vanskelig å sette oss et mål. Dette gjelder uansett om vi skal lede oss selv eller om vi skal lede andre. Det andre vi må finne ut

er hva vi kan og hva vi ikke kan gjøre. Med andre ord er selvinnsikt, selvtillit og selvfølelse viktige ingredienser i vår personlige utvikling. Selvfølelse kan trenes opp! Alle begynner vi der vi står akkurat nå, og alle er unike med ulik bagasje og forutsetninger. Den eneste vi kan, og bør, sammenligne oss med, er oss selv. Et av de viktigste spørsmålene vi stiller oss, er hvordan vi har det i vårt arbeidsliv. Men uansett om vi har jobb eller ikke, er det viktig å bli oss bevisst på at vi er verdifulle akkurat som vi er. Du behøver heller ikke være sjef eller leder for å ha nytte av Mia Törnbloms tanker om lederskap. Se heller på det som om du leder deg selv i din personlige utvikling. Et tydelig lederskap innebærer etter hennes mening at vi tar ansvar for både oss selv og dem vi leder. Med et foredrag med trøkk og masse humor lærer Mia hver enkelt av oss å se oss selv som de verdifulle individer vi er og gir inspirasjon og kunnskap til å få et bedre liv, på arbeid og privat.

T IPS OM SELVFØLELSE: • Lag en daglig rutine der du kan bekrefte deg selv • Tillat deg å drømme • Ikke sammenlign deg med andre • Ta ansvar for å se deg selv som del av en sammenheng • Tilgi deg selv og dine handlinger • Vær takknemlig for det du har • Ikke vær sammen med mennesker som ikke er bra for deg

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 52

20.04.2012 10:17:55


M / 53 vi alle muligheter til å bli lykkelige. Samtidig har det aldri vært vanskeligere å forbli lykkelig. Micael Dahlén viser hvordan utviklingen påvirker alt fra hvordan firmaer vurderes og bør arbeide, til hvordan vurderinger og kontaktannonser forandres. Han tar tilhørerne med på en reise inn i fremtiden, en reise som aldri slutter.

Micael Dahlén Motivasjon, organisasjon, ledelse og kommunikasjon

Hvordan kan grapefrukt smake appelsinjuice? Hvorfor er man lykkeligere før bryllupet enn etter? Hvordan kunne iPhone utpekes til verdens beste telefon før den var i handelen? Hvorfor satser filmindustrien på trilogier? Svaret er forventninger. Forventninger har også ført til at morgendagen er blitt viktigere enn i dag. I en tid når alt er tilgjengelig blir vi bare mer og mer interessert i hva som venter rundt hjørnet. På en måte har vi skapt et forventningssamfunn der vi skynder oss mot neste jobb, neste sak, neste date. Vi strever mot et nextopia som lover at det neste hvasom-helst er bedre enn noe vi har opplevd tidligere. I Forventningssamfunnet har

Martin Dahlén ble professor 34 år gammel og ble i 2009 stemt frem som svensk næringslivs mest populære foredragsholder. Han har også vunnet flere priser for sin forskning samtidig som hans bøker er oversatt til flere språk hvor de har ligget på bestselgerlistene. Mest kjent av hans bøker er «Nextopia».

I foredraget får du innblikk i en personlig filosofi og vinnerkultur som kan redde liv. En av Mikaels viktigste erfaringer er at vi alle kan oppnå langt mer enn hva vi selv og våre omgivelser tror er mulig. Mikael Andersson har hatt oppdrag for en rekke store internasjonale selskaper, blant annet Ericsson, Scania og Föreningsbanken.

MIKAEL ANDERSSON Motivasjon og krisehåndtering

Da Mikael ble født sa legen: «Dette barnet kommer aldri til å kunne sitte oppreist ved egen hjelp.»
I dag er Mikael Andersson en av Skandinavias fremste foredragsholdere. Foredraget Tankens kraft er historien om hvordan en gutt som i 1964 ble født uten armer og bein, mot alle odds har kjempet seg fram fra en tilværelse full av begrensninger, til et rikt og fullverdig liv. Med eksempler fra sitt eget liv, som blant annet inkluderer en karriere som idrettsutøver og selvstendig næringsdrivende, forteller Mikael hvordan han etter hvert innså at de fleste begrensninger kun finnes i ens eget hode.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 53

20.04.2012 10:17:55


M / 54 H VORDAN TREKKE I SAMME RETNING

Mini forteller om nødvendigheten av toleranse og hvor viktig det er med ros fremfor ris! Morsomme, engasjerende og ikke minst humørfylte historier fra Minis innholdsrike karriere presenteres med innsikt og selvironi, og han forteller om medgang og motgang. Fotball har mange fellestrekk med næringslivet – det er et lagspill. Mini lærer deg om hvor utrolig viktig det er å være god sammen med andre:

Mini Jacobsen Motivasjon, Idrett og opplevelser

D

U BLIR IKKE GOD FØR DU GJØR ANDRE GOD Nils Arne Eggen Med sitt smittende humør og enestående engasjement er det umulig ikke å la seg rive med på reisen inn i Mini Jacobsens verden. Mini har i årevis vært en del av en vinnerkultur som mangler sidestykke i norsk historie, både med klubb- og landslag. Han kan vise til en lang og innholdsrik fotballkarriere hvor han har jobbet med og hentet inspirasjon og lærdom fra landets dyktigste trenere og motivatorer. Han vet hvordan – og hva det er som må til for å prestere:

Et foredrag med Mini er en vitamininnsprøytning alle kan nyte godt av og Minis humør er motivasjon bare i seg selv!

MORTEN BRANDT Motivasjon og salg

Morten Brandt er en av Norges desidert beste talere innenfor motivasjon og kommunikasjon. Salg og service er hans spesialfelt. Han trives i fronten og presenterer sitt budskap som får tilhørerne til å riste av latter samtidig som de lærer. Med sin litt slentrende holdning kan han ved første øyekast virke litt tilfeldig plassert på scenen, selv om han alltid er ulastelig antrukket. Men når han taler, får han full oppmerksomhet, og uten unntak topp score på evalueringene. En sann mester i kommunikasjon og motivasjon du kan lære mye av! Hans evne til å fange oppmerksomheten, fremkalle latteren og inspirere til ettertenksomheten, er nærmest unik i norsk foredragssammenheng. Det er ikke nok å ha gode planer og ideer. Action er Mortens motto.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 54

20.04.2012 10:17:56


N / 55 hvile. Mats viser deg hvordan du finner fram til balansen, overskuddet og energien i deg selv.
Og han gjør det på en måte du knapt trodde var mulig. Mats er et fyrverkeri av en foredragsholder. Hans entusiasme er ekstremt smittende.
Samtidig klarer han ved hjelp av moderne idrettspsykologi, tradisjonsbundet kunnskap, forskning og avansert teknologi å ta deg med til steder du knapt visste fantes. Og han klarer det viktigste: å motivere oss til å endre oss selv. Ingen går upåvirket hjem etter å ha hørt Mats Petersson.

MATS PETERSSON Motivasjon og helse

Ø NSKER DU DEG MER OVERSKUDD?

Mats Petersson har oppskriften.
I 20 år har Mats reist Skandinavia rundt med sine foredrag. Han har arbeidet med Tre Kronor, Sveriges Davis Cuplag, Himalaya-ekspedisjoner og individuelle OL-satsninger. Gjennom foredrag og bøker har han bergtatt, overbevist, hjulpet og gledet titusenvis av mennesker i deres jakt på overskudd og energi.
Mye handler om kost og helse. Om hvordan kroppen responderer på stress, trening og

NEIL ARMSTRONG Teknologi og motivasjon

W

E CHOOSE TO GO TO THE MOON IN THIS DECADE AND DO THE OTHER THINGS, NOT BECAUSE THEY ARE EASY, BUT BECAUSE THEY ARE HARD... John F. Kennedy, 12. september 1962 Tenk deg å sitte i en rakett på vei til månen. Uten å vite om du kommer trygt fram. Uten å vite om du kommer trygt tilbake. Hvordan setter man seg slike mål? Og hvordan takler man frykten?

Neil Armstrong hjelper deg å sette høye mål, i arbeidslivet og i hverdagen. Og han hjelper deg med å bekjempe frykten for ukjent landskap.

Vi lever alle med drømmer om å bryte barrierer. Om å makte det ingen har maktet tidligere. Om å nå mål ingen tidligere har nådd.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 55

20.04.2012 10:17:57


n / 56

NANDO PARRADO Motivasjon

N

ANDO PARRADO GOT THE MOST SPONTANEOUS, LONG AND STRONG STANDING OVATION, THAT I HAVE EVER SEEN IN THE WHOLE HISTORY OF THE NSA (NATIONAL SPEAKERS ASSOCIATION). I HAVE NOT SEEN BEFORE A SPEAKER WHICH COULD INSPIRE AN AUDIENCE OF 2000 IN SUCH A WAY. HATS OFF TO ONE OF THE BEST SPEAKERS IN THE WORLD...! Sam Silverstein, CSP President, NSA

IN

MORE THAN TWENTY YEARS OF LISTENING TO SPEAKERS, THIS IS THE BEST SPEAKER AND SPEECH EVER..! IT CHANGES LIVES….MANY THANKS NANDO. Mark Lewis CEO, IBM America Fredag 13. oktober 1972 mister et fly kontrollen over Andesfjellene. Begge vingene rives av i møtet med fjellsidene, og flyet styrter i en snødekt dal, langt fra folk. 32 av de 45 om bord overlever styrten, men når redningen kommer 72 dager senere, er det bare 16 igjen. De overlevde oppholdet i bitende kulde ved å spise av de døde.
En av de overlevende var Nando Parrado. Det var han som gikk gjennom fjell-

heimen og skaffet hjelp. Historien om Nando, flystyrten og Andesfjellene er kjent for en hel verden blant annet gjennom boken og filmen Alive. Det er vår tids mest spektakulære overlevelseshistorie.
 I dag reiser Nando Parrado verden rundt som foredragsholder for næringslivet med sin gripende beretning. Hans foredrag vekker både begeistring og ettertanke. Hans motivasjonskonferanser hjelper selskaper, organisasjoner og enkeltmennesker innen en rekke områder: Lederskap, samarbeid, motivasjon, krisehåndtering, strategisk tenkning, konfliktbearbeiding og bekjempelse av frykt

Nando Parrados beretning handler om mot og besluttsomhet på et nivå de fleste av oss knapt klarer å forestille seg.

Foredraget rører oss og minner oss om verdien av menneskers liv og handlinger.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 56

20.04.2012 10:17:57


N / 57

NICK LEESON Økonomi

I

THINK ROGUE TRADING IS PROBABLY A DAILY OCCURRENCE AMONGST THE FINANCIAL MARKETS. NOT ENOUGH FOCUS GOES ON THOSE RISK MANAGEMENT AREAS, THOSE COMPLIANCE AREAS, THOSE SETTLEMENT AREAS, THAT CAN ULTIMATELY SAVE THEM MONEY.

Nick Leeson er en av verdens mest etterspurte foredragsholdere og hans utrolige historie er møtt med stor interesse og nysgjerrighet. Ba-

Nick Leeson

rings Banks kollaps og Nick Leesons rolle er en av de mest spektakulære hendelser i moderne finanshistorie. Hvordan kunne en trader alene velte dronningens bankforbindelse, bankinstitusjonen som finansierte Napoleonskrigene? Nick Leeson snakker åpent om hva som skjedde, mangelen på sikkerhet, arrestasjonen og dommen på seks års fengsel for bedrag og forfalskning. I etterdønningene etter AIB-skandalen i New York og kollapsen i Enron og Worldcom, og ikke minst finanskrisen, gir Leeson et fascinerende innsyn i hvordan beskyttelse av eiernes og kundenes interesser fremdeles representerer et problem for ledere i topp- og mellomsjikt i større konserner.

ser også på universiteter, bl.a. Oxford Union, Trinity College i Dublin og University College Cork.

Nick Leeson holder foredrag og for finansinstitusjoner, banker og forretningsliv over hele verden. Han forele-

Da Nick Leeson gjerne skreddersyr sine foredrag er det anledning til å legge føringer for tema og innhold.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 57

20.04.2012 10:17:58


n / 58 munikasjon, musikk og journalistikk. Med Nils Chr. på programmet er du uansett sikret et innslag utenom det vanlige.
Av utdannelse har han hovedfag i statsvitenskap, samt grunnfag i psykologi og historie. Dessuten har han bakgrunn som kanonkommandør, ølkjører, lærer og foredragsholder. Han skreddersyr også kåserier og foredrag inn mot det enkelte arrangement.

NILS INGAR AADNE NIELS CHR. GEELMUYDEN Motivasjon, etikk, miljø, underholdning, konferansier, kommunikasjon og kåsør

Niels Chr. Geelmuyden er mest kjent som spissformulert spaltist og for de mange uforlignelige portrettintervjuene han opp gjennom årene har skrevet. De siste 15 årene har han jevnlig også markert seg som morgenkåsør i NRK. Mange konferanse- og seminararrangører har de senere årene engasjert Niels Chr. Geelmuyden til å fremføre tankevekkende, morsomme og relevante skråblikk og særlig mange har verdsatt hans betraktninger rundt det meningsløse ved å arbeide. Applaus, latter og ettertanke har han også høstet for kåserier innenfor felt som arkitektur, helse, kunst, medisinske bivirkninger, aldring, lederskap, tenkning, dobbeltmoral, kom-

Underholdning og konferansier

Nils Ingar Aadne begynte med standup som 21-åring i 2003, og siden den gang har han gjort dette til sitt levebrød. Med et observant øye og gode tekster gjør han dagliglivet til et komisk vanvidd. Situasjoner man kjenner, og historier man ikke kjenner, blir delt med et publikum Nils Ingar gjerne inkluderer i showet sitt.

Han blir sett på som en av de nye store stand-up komikerne i landet og ble av VG utropt til det nye komikernavnet i 2006. Han var med på en stand-up galla i Oslo Spektrum i forbindelse med at John Cleese besøkte Norge i 2006. Både i 2005, i 2006 og i 2007 gjestet han Thomas Giertsens humorgalla-turné, og han har gjort flere opptredener på standup-festivalen de tre siste årene.
Til bedriftsevents gjør han nøye research og er ekstremt flink til å gå inn i de enkelte firmaer og ta ut elementer – som han så behandler på litt andre måter enn ansatte og kunder gjør.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 58

20.04.2012 10:17:59


N / 59 Aktuelle foredragstemaer:
Ta ut, organisere og utvikle team, roller og rolleutvikling, samhandling i teori og praksis, feedback, coaching og veiledning, bruk av ulik metodikk i utvikling av team, utvikling av prestasjonskultur, mål, målstyring og måloppnåelse, verdibasert ledelse
samt motivasjon og ledelse av seg selv og andre i motgang.

NILS & RONNY

Motivasjon, kommunikasjon, idrett, opplevelser, og kulturforskjeller

NILS JOHAN SEMB Motivasjon, organisasjon og ledelse, idrett og opplevelser

Som tidligere landslagssjef i fotball, har Nils Johan Semb trolig hatt flere kritiske øyne rettet mot seg enn noen andre her i landet.
Nils Johan tilbyr en rekke foredrag, spesialsydd ut fra bedriftens behov. Foredragene handler om å bygge team både i medgang og pressituasjoner.


Nils Wærstad og Ronny Kristoffersen, bedre kjent som NRK-duoen Nils & Ronny, har begeistret TV-seere med sine reisedokumentarer. Med individuelt tilpassede sceneopptredener har de skapt et konsept for kunder med behov for underholdning med driv og mye humor, men som samtidig ønsker faglig innhold og substans. Med utgangspunkt i et meget rikholdig klipparkiv fra egne produksjoner

og god kjennskap til de problemstillinger som bedriften ønsker belyst, viser de hvordan deres egne utfordringer i møte med folk og situasjoner rundt i verden ofte krever de samme holdninger og handlinger som publikum i salen må kjenne til for å lykkes i sin arbeidssituasjon.
De løfter tilhørerne opp av stolen og tar dem med ut i verden, i en forestilling som ikke bare kaller på latterbrøl, men som også leder til ettertanke og refleksjon. De snakker om å kjenne og respektere sitt publikum, om hvordan man samarbeider kreativt, og om hvordan man kan lykkes gjennom å ha faglig tyngde til å kunne slippe seg løs fra herskende konvensjoner.
 De har hatt stor suksess både med rene sceneopptredener, samt større oppdrag der de også produserer filmer for de aktuelle bedriftene. Ofte blir dette en mulighet for ledelsen til å bringe inn et nytt og viktig budskap, eller befeste grunnleggende verdier innad i bedriften.

Nils Johan har den høyeste trenerutdannelsen i Norge og er lisensiert UEFA-trener. Han har lang erfaring i kurs- og foredragsvirksomhet. Han er utdannet lektor med hovedfag i idrett og pedagogikk, og jobber i dag som prosjektleder for toppspillerutvikling i NFF, er ekspertkommentator i TV2 og underviser også ved Norges Idrettshøgskole.


publicom Publicom Foredrag 2012.indd 59

20.04.2012 10:18:00


o / 60

Olav Haraldseid Motivasjon, organisasjon, ledelse, salg og økonomi

Olav er i dag HR-direktør i NorgesGruppen og inngår i selskapets konsernledelse. Han har tidligere jobbet som personaldirektør i Statoil ASA innenfor forretningsområdet naturgass og som HR-direktør i Statoil Energi- og Detaljhandel Europa.

ODD SEVLAND

OLAF THOMMESSEN

Bedrifter som lykkes med en bred sikring av kvaliteten på produktene de leverer blir sjeldent overrasket over vekst. Odd Sevland har i en årrekke jobbet med de mentale verktøyene som må etableres for å sikre kvalitet i hele organisasjonen, og hans erfaringer er dyrekjøpte. Over 50 000 mennesker har opplevd Odd Sevlands foredrag om hvordan egen adferd var grunnen til at han ble alvorlig skadet som instruktør ved en brann og havarivernskole i 1996. Foredraget er en underholdende standup-presentasjon hvor publikum vil kjenne seg igjen i mange av hans funderinger over hvorfor vi gjør det vi gjør. Foredraget passer til alle deler av organisasjonen for å fremme forståelsen av en god adferd og kvalitetssikring av produkt, arbeidsplass og ikke minst god helse. Foredraget kan også holdes på engelsk.

Olaf Thommessen har vært gjennom noen svært turbulente år. Først falt han om og møtte døden etter en hjerneblødning. Mens han lå i koma ble bedriften hans solgt, og etter mer turbulens, valgte han å trekke seg fra alle rikspolitiske verv. Familien gikk også i oppløsning. I foredraget forteller han historien om sykdomsforløpet og hans vilje til ikke bare å overleve, men også å komme tilbake til livet slik han hadde levd det. Han reflekterer omkring hvordan det har vært mulig å komme gjennom disse krisene: Overleve, bli frisk og stå oppreist i stormkastene. Hans budskap er enkelt, men treffende: Vi møter alle kriser. De kan være store eller små. Evnen til å tåle dem er et resultat av hvordan du har levd livet ditt i forkant. Olafs foredrag spenner fra det rørende og dramatiske, til det humørfylte og selvironiske.

Organisasjon, ledelse og kommunikasjon

Motivasjon og krisehåndtering

Olav er utdannet i idrettspsykologi og er opptatt av hvordan man kan skape en prestasjonskultur i næringslivet. Han har jobbet med å skape konkurransemessige fortrinn på salg og service, og mener det er summen av de ansattes prestasjoner som bidrar mest til selskapets økonomiske resultater over tid. Olav har mottatt pris som beste foredragsholder (ANFOs ugle) stemt frem gjennom ett år av kursdeltagere i regi av annonsørforeningen.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 60

20.04.2012 10:18:00


p / 61

PAUL HÅVARD ØSTBY Underholdning og konferansier

han reiser verden rundt med foredrag og deltar i diskusjoner omkring Internetts fremtid.
 Peter er ofte å se i media, blant annet i magasiner som Vanity Fair, Rolling Stone, Portfolio, Wired etc.

Paul Håvard Østby er ikke blant de mest kjente norske komikerne (som han selv sier: snarere en av de mest kjente ukjente) og det er bra, for i det øyeblikk han blir kjent blant det store publikum, er glansnummeret hans ødelagt. I tillegg til standup gjør Paul Håvard «skjult teater» for bedrifter. Her presenteres han for eksempel som en nyansatt i bedriften eller en innleid ekspert og holder et foredrag om noe bedriften er opptatt av. Det starter troverdig, men ender ganske vilt.
 Etter at han har holdt sitt «foredrag», kjører han gjerne en standup-sekvens – man får med andre ord egentlig to separate numre for prisen av ett.

PETER SUNDE A LDRI

FØR HAR JEG OPPLEVD AT ÉN MANN KAN BLI SAMTALEEMNE FOR HELE FESTEN SÅ TIL DE GRADER. OG NÅ, FLERE DAGER ETTERPÅ, ER DETTE FORTSATT SAMTALEEMNET I GANGENE HER. Bane Tele

IT og teknologi

Peter Sunde er en av de tre grunnleggerne av det største og mest omfattende fildelingsnettverket som finnes. Pirate Bay er antagelig også blant de mest innflytelsesrike nettverkene som har med Internett å gjøre. Det dreier seg ikke bare om fildeling, men også om ytringsfrihet, nøytralitet på nettet og personlig integritet. Peter er tungt inne i alle disse temaene, og

V ISSTE DU AT: The Pirate Bay (TPB) er en svensk torrentside, og kaller seg selv «verdens største BitTorrent-tracker». Internettselskapet Alexa Internet rangerte i 2009 Pirate Bay som verdens 110. største nettsted (av alle typer nettsider). Det anslås at The Pirate Bay har omtrent 25 millioner unike besøkende i måneden.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 61

20.04.2012 10:18:01


p / 62

PELLEGRINO RICCARDI Motivasjon, kulturforskjeller, salg og kommunikasjon

Pellegrino Riccardi er en av Norges beste tverrkulturelle kommunikasjonseksperter. Han har en lang og høyprofilert kundeliste. Han fokuserer på mulighetene for god kommunikasjon til tross for kulturelle ulikheter. Som tilflytter til Norge har han gjort seg opp tanker om nordmenn (og skandinaver), og vil komme med noen betraktninger på hva som er positivt og negativt med nordmenn og skandinavers væremåte. Kundene består av en stadig mer sammensatt gruppe ettersom virksomheter blir stadig mer internasjonale. Vil den samme kommunikasjonen fungere i alle kulturer, eller oppfatter vi budskap ulikt basert på vår kulturelle bakgrunn? Pellegrino mener effektivitet i kommunikasjon vil øke sammen med forståelsen for hvordan mennesker fra andre kulturer tenker og handler som de gjør. Denne timen vil du ikke bare lære mye om kulturelle forskjeller, men du vil garantert kjenne deg igjen i hans svært treffende beskrivelser formidlet på en utrolig herlig og morsom måte.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 62

20.04.2012 10:18:02


R / 63 senteret utenfor Washington DC før han ble ansatt ved Norsk Romsenter. Pål kan skreddersy foredrag for alt fra motivasjonsseminarer til kundemøter. Eller som et humoristisk kåseri for middager eller julebord. Han holder foredragene både på norsk og engelsk.

Rina Sunder Kommunikasjon, ledelse og motivasjon

PÅL BREKKE

Miljø, IT og teknologi

Pål Brekkes spektakulære multimediaforedrag om alt fra klimaendringene til solas påvirkning på vårt teknologibaserte samfunn har fascinert mennesker i en lang rekke land. Han snakker om nordlyset, utforsking av Mars og fremtidige baser, både der og på månen. Han kan også ta oss med på en kosmisk reise ut i universet sett gjennom romteleskopet Hubble. Eller vise hvordan rocken er blitt inspirert av romfart og astronomi. Pål Brekke ser på hva romteknologien har tilført vårt samfunn. Produkter vi i dag betrakter som en selvfølge, som for eksempel batteridrevet drill, solpaneler, digitalkameraer, ripefrie brilleglass, kollisjonssensorer i biler, super-svømmedrakter og hullene i golfballer er bare noen av resultatene av romfart. Pål har jobbet seks år ved NASA-

Rina Sunder er kulturbrobygger og spesialiserer seg på å assistere norske bedrifter som vil inn i, eller allerede er til stede, i Asia. Sunder er opptatt av den voldsomme økonomiske veksten i Asia det siste tiåret. Teknologi og politiske endringer har skapt unike muligheter for internasjonal samhandel og konkurranse. I det nye verdensbildet er den vestlige verdens konkurransefortrinn kraftig redusert, og den globale konkurransen om kunder, talenter og kunnskap tilspisses. Få av oss har egentlig forstått hvilke endringer som faktisk skjer – og de utfordringene og mulighetene dette representerer.

Sunder har også erfaring som konsulent i Geelmuyden Kiese. Hun ledet ISFiT-94 (Den internasjonale studentfestivalen i Trondheim) med temaet menneskerettigheter. Hun overtalte den gang Hans Hellighet Dalai Lama til å komme til Norge etter å ha sittet utenfor hans residens i fire uker. Av temaer kan nevnes: - Nye markeder, ny konkurranse og nye arenaer, setter nye standarder som krever en ny tenkemåte. Hvordan utvikle et “Global Mindset”? - Kultursjokket, Å gjøre hjemmeleksen godt, er kritisk for å lykkes i utlandet og i Norge. Mange selskaper feiler fordi de rett og slett ikke har forstått ulike kulturelle normer og skikker. - Globalt Lederskap: Hvordan skiller den skandinaviske ledelsesmodellen seg fra andre ledelsesmodeller? Har vi noe å lære av f.eks andre ledelsespraksiser? Selskaper som ofte har over 100 000 til 400 000 medarbeidere?

Rina har en internasjonal karrierebakgrunn og vendte tilbake til Norge i 2008 etter å ha bodd åtte år i Singapore, Frankrike og Australia. I Singapore arbeidet hun for Petroleum Geo Services med ansvar for markedsaktiviteter i Asia og Australia. Rina har vært medeier og mentor i investeringsselskapet Tigris Capital Pte Ltd. i Singapore.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 63

20.04.2012 10:18:02


R / 64

DR. RUBIN «HURRICANE» CARTER

kriser i livet, motiverer, begeistrer og skaper grobunn for ettertanke og selvrefleksjon. Etter selv å ha vært skruppelløs journalist, og deretter gitt råd til bedrifter, ledere og organisasjoner, opplevde han i 2005 å bli hovedsiktet – og senere dømt – i Norgeshistoriens største innsidesak. Han ble kastet ut i en eksistensiell krise der alt raknet og forsvant: jobben, firmaet, inntekten, kona, vennene, statusen og selvbildet.


Idrett, opplevelser og salg

det ikke er uvitenheten

vi skal frykte, men det alle tror de vet.

Rubin «Hurricane» Carter siterer Mark Twain

Rubin «Hurricane» Carter var en verdens fremste boksere da han ble arrestert og tiltalt for trippelmord. Hele tiden fastholdt han sin uskyld, men ble dømt til tre ganger livsvarig fengsel og unnslapp så vidt den elektriske stol. Han ga imidlertid aldri opp, og i februar 1988 ble han løslatt etter 22 år i fengsel, hvorav ca 10 år i isolat. Hans historie ble udødeliggjort gjennom Bob Dylans sang «Hurricane». Han er også portrettert av Denzel Washington som ble Oscarnominert for tittelrollen i filmen «Hurricane». Rubin Carter holder to æresdoktorater i jus og leder i dag organisasjonen Innocence International som hjelper uskyldig dømte verden over. Han har talt foran FNs hovedforsamling og har delt talerstol med Nelson Mandela. Temaene spenner fra analfabetisme og utdannelse til dødsstraff.

Foredraget er en beretning om det store fallet – og veien tilbake. Om fokus, bevissthet og hardt arbeid som kan bringe oss alle tilbake i en normalsituasjon etter motgang og nedturer. Nedturer som alle på et eller annet stadium i livet garantert kommer til å oppleve – privat eller profesjonelt.

RUNE

BRYNHILDSEN Kommunikasjon og motivasjon

I sitt sterke, personlige foredrag Dømt og fordømt. Til helvete og tilbake forteller Rune Brynhildsen om fremgang og suksess, om ledelse og selvledelse, om raske penger og stigende sosial status. Om oppturer og nedturer, privat og på jobben. Hans beretning om hvordan vi alle møter små og store

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 64

20.04.2012 10:18:03


S / 65 og kroppsmaling med det norske flagget er stunt mange vil huske, stunt som har skapt kulturdebatt. Hør Shabana selv fortelle sin historie om hvor viktig det er å bryte ut av felleskap, vokse som individ og selv skape egen virkelighet. Shabana holder foredrag om kommunikasjon og aktuell samfunnsdebatt. Hennes våpen er humor og provokasjon.

Tangstad. I løpet av en drøy time tar han tilhørerne med på en spennende reise akkompagnert av musikk og effekter. Dette er mer enn et motivasjonsforedrag. Etterlatt inntrykk er møtet med en sterk personlighet som snakker om hvordan livene våre formes og hvordan mot til å være en del av noe som er større enn en selv, kan gi livet mening.

STEFFEN TANGSTAD SHABANA REHMAN Underholdning, konferansier, motivasjon og kulturforskjeller

Om ønsket er å hente ut kraften til hvert enkelt menneske på arbeidsplassen, og få fram potensiale med mye humor, stolthet og mot, vil jeg på det varmeste anbefale et besøk av Shabana Rehman.

Vigdis Jordal, Hjertebank.

Shabana Rehman har lenge hatt en fremtredende og kontroversiell plass i mediene. Hun er elsket og hatet, morsom og provoserende, intellektuell og barnslig. Og utvilsomt uredd. Mulla-løft, klining med kulturministre

Motivasjon, idrett og opplevelser

Steffen Tangstad er den eneste nordmann som har gått hele veien til USA for å slåss om VM-tittelen i tungvektsboksing. To år etter EM-seieren i 1984 stod han ansikt til ansikt mot tittelforsvarer Michael Spinks og 100 millioner TV-seere fra hele verden fulgte kampen live fra Las Vegas. Steffen tapte på knockout i 4.runde, men dro ikke hjem til Norge som en slagen mann. Vissheten om at han nok en gang hadde fulgt sine drømmer og hatt mot til å ta et vanskelig valg gjorde ham sterkere. Boksekarrieren ble valgt bort og den populære bokseren havnet på BI og leste filosofi utenom studiene. Han begynte som TV-kommentator, ble programleder, producer, sportssjef og til slutt adm.direktør i TV & Eventselskapet Modern Sports and Events. I dag jobber Tangstad blant annet som foredragsholder og høster stor applaus for sitt foredrag Tangstad v.s.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 65

20.04.2012 10:18:04


S / 66 Hvordan er våre tankemønstre? Og hvordan påvirker de vår evne til spontanitet, kreativitet og innovasjon? Gruppe- og ekspertisetenkning tvinger ofte tankene våre i bestemte retninger. Ønsker vi innovasjon, må vi først forstå oss selv og våre egne tankesett. Kun da kan vi stille spørsmålene som legger grunnlaget for en innovativ orientering. Fiolinen er alltid med under Stig Roars foredrag. Han bruker den til å vise hvordan man ved kreativitet og innovasjon kan forbedre et gitt utgangspunkt.

Ståle er utdannet innen sosiologi, historie og tysk. Han startet karrieren sin som tekstforfatter i et reklamebyrå. Siden ble han både kreativ leder, daglig leder og medeier, før han i 2007 startet sitt eget trendbyrå. Han blir ofte brukt som trendekspert i nasjonale og internasjonale medier og brukes som rådgiver for en rekke store virksomheter.

Akkurat som i arbeidslivet.

STIG ROAR WIGESTRAND

Ståle Økland Organisasjon, trendforsker, ledelse og kommunikasjon

Organisasjon, ledelse og kommunikasjon

Et morsomt og inspirerende

foredrag. Høy overføringsverdi for alle som trenger å tenke nytt. Wigestrands musikkeksempler var suverene!”

Bent Wang-Haflan
 FoU-direktør, Jotun

Stig Roar Wigestrand er fiolinisten som snakker om kreative endringsprosesser. Klassisk utdannede Wigestrand har doktorgrad i improvisasjon, noe som kan virke som en motsetning i seg selv, men han henter det beste fra to verdener og viser hvordan dette også kan overføres til arbeidslivet.

Ståle Økland er ekspert på trender og image, han er globetrotter, forfatter og foredragsholder. Ståle reiser verden rundt for å finne svaret på hvordan vi kommer til å tenke og leve i morgen. På reisene sine oppsøker han byer, bedrifter, forskningsinstitutter og kreative miljøer. Ståles ekspertise er synlig innen områder som handel, kultur, media, arbeidsmiljø, teknologi, shopping og byutvikling. Ståles trendrapporter leses av virksomheter i 70 land, og foredrag i inn-og utland. Han er forfatter av bestselgeren “TrendMania. Hvordan trender skapes”. For tiden jobber Ståle blant annet tett sammen med en gruppe rockestjerner for å studere imagebygging i den moderne verden.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 66

20.04.2012 10:18:05


S / 67 mål? De har bonusordninger! Hvorfor klarer ikke folk å slutte å røyke? De vet at røyk er kreftfremkallende! I tillegg lærer du betydningen av en visjon, hvordan du setter mål, hvordan du gjør målet attraktivt og hvor du kan hente kompetanse/ inspirasjon for å nå målet.

Sjef til leder

Svein Harald Røine Organisasjon, ledelse og kommunikasjon

Svein Harald er rådgiver for toppledere og toppidrettsutøvere. Her arbeider han med visjoner, målsetting, ledertrening, salgstrening og mental trening. Han har en lang lederkarriere bak seg fra kjente selskaper som Lilleborg, Stabburet, Gilde og Nidar. Med Svein Harald som salgsdirektør ble Nidar to ganger kåret til årets leverandør av Norgesgruppen, ICA, Reitan Gruppen og COOP. Svein Harald er opptatt av hvordan medarbeidere og enkeltmennesker kan nå sine mål eller hvordan du som leder kan hjelpe andre å nå sine mål.

HVORFOR? Dette er et foredrag om å nå mål. De aller fleste mennesker når ikke sine mål. Hvorfor når ikke selgerne sine

Dette er et foredrag om ledelse. 46 prosent sier at de bytter jobb på grunn av en dårlig sjef. (Hegnar Online)4 av 5 norske sjefer leder ikke. (TNS Gallup) 78 prosent av norske sjefer begeistrer ikke. (TNS Gallup)Dårlige sjefer øker sykefraværet (Aftenposten) Foredraget tar for seg hvordan du kan gå fra å være en sjef til å bli en god leder. Foredraget gir deltakerne mange praktiske tips som er gjennomførbare i en stresset hverdag og som gir umiddelbare positive resultater. Foredraget passer både for alle ledere og sjefer.

har. To OL-gull i goalball, Rookie-ofthe year som IBMs beste nye selger i Europa-Midtøsten-Afrika, og en suksessrik karriere som selger og rådgiver har gjort ham til en enestående motivator.

 På tross av de mange utfordringer han møter som blind, gjør hans positive livsfilosofi det umulig å se begrensninger. Og han tenker stort: Hvis du vil nå toppen av et fjell, så sikt etter stjernene. Da lander du kanskje på toppen av fjellet.
 Søren er oppmerksom på at han også er en del av et team. Og hvis teamet ikke fungerer tilfredsstillende, så fungerer heller ikke individet, uansett dyktighet. Et foredrag med Søren er morsomt og fylt med positive opplevelser, et spennende møte med en mann som viser hvordan man kan oppnå suksess til tross for dårlige odds og utfordringer i hverdagen.

Foredragene hans skreddersys for hver kunde og tilpasses tilhørernes hverdag.

SØREN HOLMGREN Salg og motivasjon

Da Søren som 17-åring fikk den tøffe beskjeden at han ville bli helt blind, ble han rådet til å ta en uførepensjon. Det valgte han ikke å gjøre. I stedet startet han kampen for å skape seg de samme muligheter som alle andre

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 67

20.04.2012 10:18:05


T / 68

THOMAS ALSGAARD Motivasjon, ledelse, idrett og opplevelser

To forhold er avgjørende om man skal skape grobunn for store prestasjoner: holdninger og kultur. Thomas Alsgaard eksemplifiserer det med fire viktige suksesskriterier: ærlighet, tålmodighet, evaluering og trivsel. Kriteriene har vært grunnpilarene i alt Thomas har gjort som idrettsutøver. Den tidligere langrennsløperen med fem OL-gull og seks VM-gull tar også for seg vedtatte sannheter, som for eksempel at stahet nødvendigvis er en god egenskap. Thomas mener stahet tvert i mot kan være til hinder for egen utvikling og at man i mange tilfeller heller er nødt til å være tøff nok til å gi opp, for å komme videre. Alle utøverne Thomas har møtt, har han kunnet dele i to grupper: de som møter på trening for å bli trent, og de som møter for å trene. Han er ikke i tvil om hvem som har opplevd den største suksessen. Parallellene til arbeidslivet er klare. Thomas foredrag handler om å gjøre de rette tingene, på rett måte, til rett tid. I idrett, i arbeidsliv og ellers hvor vi ønsker å lykkes.

THOMAS HYLLAND ERIKSEN

Miljø, kommunikasjon, motivasjon og kulturforskjeller

Thomas Hylland Eriksen er landets mest engasjerte og engasjerende sosialantropolog. Allerede som 33-åring ble han professor ved Universitetet i Oslo. Han har utgitt mer enn 40 bøker og er en svært aktiv deltaker i den offentlige debatten. Thomas er særlig opptatt av hvordan globaliseringen virker inn på kulturen, og han snakker gjerne om temaer som dårlig tid, livskvalitet, kulturforskjeller, avfall og teknologi. I 2002 ble han tildelt Norges forskningsråds formidlingspris. I begrunnelsen het det blant annet: «Hans formidlingsinnsats er imponerende, den viser stor bredde og et aktivt samfunnsengasjement, og går langt utover Norges grenser.»

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 68

20.04.2012 10:18:06


T / 69

Tomas Lydahl Kommunikasjon, salg

Wow! Hvordan får du kundene dine til å anbefale deg? Sier kundene dine «takk» eller «wow»? Tomas Lydahl er forfatter av boksuksessen Wow! Så får du dina kunder att rekommendere dig! Tomas foreleser over hele verden om hvordan du kan knytte til deg verdens beste selgere, og det uten kostnader, de er nemlig dine egne kunder. Tomas bodde 18 år i Los Angeles og arbeidet blant annet som salgssjef for Marriott Hotels etter å ha startet som servitør. Han påpeker at i USA innebærer møtet med kunden mye mer enn i Skandinavia: Du må gi kunden en grunn til å velge nettopp deg, du og dine produkter er i seg selv ikke nok.. Fornøyde kunder har fått akkurat det de forventer, hverken mer eller mindre, og følgelig er det ingen som anbefaler deg til andre før noen eventuelt spør. Hvis du derimot leverer utover kundens forventninger, forteller de gjerne om deg til alle de kjenner. Du taper med andre ord potensiell fortjeneste for hver kunde som ikke snakker om deg. Vil du doble omsetningen? Tomas mener det egentlig er ganske enkelt. Du må bare få hver kunde til å anbefale deg for en ny lignende kunde så øker du salget med 100%.

aha-opplevelser. Han får selgere verden over til å behandle kunder bedre enn de tidligere har gjort, som igjen fører til økt salg. Av temaer kan blant annet nevnes: • Kundebehandling – Få dine kunder til å skryte av deg. • Business Networking – Hvordan imponere nye forretningsforbindelser? • Mingel Moderator – Har du et event der mingling er viktig? Tomas kan få selv de aller blygeste til å løpe frem og bytte visittkort.

TONE BEKKESTAD Konferansier, klima og miljø

Tone Bekkestad er blant det store publikum mest kjent som værpresentatør på svensk TV4, hvor hun flere ganger er stemt frem som Sveriges beste og mest populære meteorolog. Foredraget begynner med et tilbakeblikk på 2007 – et år med mye ekstremvær, ifølge Verdens Meteorologiorganisasjon. Tone forklarer sammenhengen mellom klimagassutslipp og økningen i den globale temperaturen og hvorfor fortsatte utslipp av klimagasser er så farlig for klimaet. Hun gir en detaljert gjennomgang av hvordan klimaforandringene kommer til å påvirke oss i Europa og Skandinavia om vi ikke raskt reduserer utslippene av klimagasser. Tone avslutter med å beskrive hvilke tiltak som må til for å redusere utslippene ifølge FNs klimapanels anbefalinger, og hvordan hver enkelt av oss kan bidra.


Viktigheten av å ta vare på sine kunder er kanskje ikke noe nytt, men Tomas fremstiller det på en måte som skaper

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 69

20.04.2012 10:18:07


t / 70

TORE SANDBERG Etikk

Kan vi stole på det norske rettsapparatet, politiet, påtalemyndigheten og forsvarere? Dette er spørsmål den prisbelønte journalisten og privatetterforskeren Tore Sandberg reiser i foredraget Justismord i Norge. Sandberg har avdekket sju justismord. Han ble landskjent da han fikk frikjent Per Liland for dobbeltdrap i Fredrikstad og senere den multifunksjonshemmede Fritz Moen for to drap i Trondheim. Sandberg har i 17 år arbeidet utrettelig for å avdekke svakheter i det norske rettssystemet. Tore Sandberg holder også kurs i medietrening og -håndtering. Som journalist og etterforsker har han lært seg å stille de rette spørsmålene, og han har lært seg å se etter det som ikke tåler dagslys.

TORKJELL BERULFSEN Underholdning og konferansier

Radiomann, kåsør, ordkunstner, toastmaster, konferansier og foredragsholder med temaer som «Brennevin er sunt», «Norsk mat og hvorfor vi er som vi er», «Norsk språk og den begredelige mangel på imperfektum konjunktiv», «Penger lukter ikke», «Den ulykksalige bilen» eller foredrag om champagne, whisky, cognac, portvin, sherry, gin etc. Alt godt innsauset i humor.
Som konferansier eller toastmaster gir han gjerne et foredrag på kjøpet.


Jeg har vært på mange

nyttårskonserter, men aldri med en så glitrende konferansier! Tusen takk for at du hevet hele arrangementet og gjorde meg så stolt av å være i NRK. Kari Werner Øfsti,

sjef for NRK P2

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 70

20.04.2012 10:18:08


T / 71 der alt annet enn peak performance er forbudt. Vi blir kjent med den filosofiske bakgrunnen som har vært viktig for Tormod Granheims mentale styrke underveis på Mount Everest og andre krevende eventyr. Tormod Granheim ga i 2009 ut boken Spor på Publicom forlag.

TROND ANDERSEN Krisehåndtering og motivasjon

TORMOD GRANHEIM Motivasjon, miljø, idrett og opplevelser

Kanskje kjenner du Tormod Granheim fra NRKs kritikerroste dokumentarfilm «Bergtatt av Everest»? I foredraget Peak performance bruker Tormod sin unike forståelse for ekstreme prestasjoner til å forklare hvordan enkeltpersoner kan flytte grenser andre oppfatter som umulige å rokke. I 2006 nådde Tormod sammen med sin beste venn og mangeårige klatrepartner, svenske Tomas Olsson, toppen av verdens høyeste fjell. Tre timer senere stod han ensom, på toppen av en klippe. Tomas, og det meste av klatreutstyret de to hadde med, hadde falt nær to kilometer ned. Tormod var avhengig av å yte sin livs prestasjon for å overleve. Foredraget er et møte med en av verdens fremste utøvere i en sport nesten ingen forstår, men som alle har et forhold til – bratt skikjøring – en sport

Trond Andersen har arbeidet mange år som kabinansatt og mellomleder i SAS og har også drevet lederopplæring i samme selskap. Han har stor kunnskap om krisehåndtering, debriefing og oppfølging etter alvorlige hendelser. Selv opplevde han en dramatisk vending i livet da det ble oppdaget svulst på hjernen i 2004. Dette har likevel ikke stoppet ham – etter to operasjoner, noen komplikasjoner og noe tap av synsfelt, er han nå tilbake i sin jobb som løsningsorientert coach og foredragsholder.

TRYGVE TAMBURSTUEN Økonomi

Trygve Tamburstuen har hatt en omfattende nasjonal og internasjonal karriere som leder i næringsliv, idrett og politikk. Gå motstrøms i nedgangstider: Han inspirerer til nytenkning og satsing i nedgangstider for å bryte den onde sirkelen mange bedrifter havner i når markedet stagnerer, og gir konkrete oppskrifter på hvordan virksomheter kan komme på offensiven. Høyt at flyve: Trygve gir en generell innføring i personlig kriseberedskap for ledere i et samfunn som blir stadig mer gjennomlyst av kommersielle medier. Elitene, innyndingssamfunnet og den dumme staten: Trygve problematiserer ledere som en elite, politikk som fordeling og ikke som verdiskaping og Statens ansvarsavskrivelse. Samlet gir dette grobunn for politisk korrupsjon og en dårlig samfunnsutvikling.

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 71

20.04.2012 10:18:08


V-Ø / 72 Samfunnsansvar: Hva er samfunnsansvar for deg og din virksomhet? Foredragsholderne tar opp spørsmål knyttet til korrupsjon, respekt for menneskerettigheter, ansvar for underleverandører med mer. Etikk for næringslivet: Etikk er mer enn verdivalgene en bedrift gjør, det er i like stor grad begrunnelsen for disse. Som et praktisk verktøy, kan etikk anvendes i valgsituasjoner hvor man trenger gode, rasjonelle begrunnelser, og er i så måte aktuelt for alle ledere og beslutningstakere.

coach bidrar han i gjennomføring av endringsprosesser i bedrifter og for enkeltpersoner. I sine engasjerende foredrag viser Hammer hvor viktig det er å ha motiverende, tydelige mål og han gir deg teknikker som gjør at du kan jobbe effektivt for å nå dem. Du får innblikk i hvordan dine tanker er den avgjørende suksessfaktor for suksess.

Kulturberedskap: Dette er for norske bedrifter og organisasjoner med internasjonal virksomhet. Å ha kulturkunnskap og markedsinformasjon om den regionen du arbeider i, gir deg og din bedrift et konkurransefortrinn. Vi gir deg en innføring i ulike lands forretningskulturer, markedsinformasjon, korrupsjonstrening og litteraturtips.

VIBEKE HORN OG JØRGEN HANSON Etikk og kulturforskjeller

Vibeke og Jørgen holder foredrag innen samfunnsansvar, etikk, korrupsjon, internasjonal kompetanseoverføring og kulturberedskap.

ØYVIND HAMMER

Motivasjon, salg, idrett og opplevelser

Øyvind Hammer har i mer enn ti år vært Ole Einar Bjørndalens mentale trener og motivator. Bjørndalen mener selv at samarbeidet med Øyvind Hammer har vært en avgjørende faktor for sin suksess. Øyvind jobber også som mental trener for Henning Solberg og er i ekspertpanelet til VGs vektklubb hvor han hjelper overvektige med å nå sine mål. Som

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 72

20.04.2012 10:18:09


? / 73

Finner du ikke den du leter etter?

VI HJELPER DEG! Publicom består av en fantastisk gjeng motiverte personer som yter maksimalt for

at vi skal bli bedre enn bare bra. Kreative forslag til vinklinger og innspill til gode foredragsholdere, nye måter å gjennomføre på og ikke minst en enormt glødende interesse for at alt skal leveres perfekt, er en gjennomgangsmelodi.

Vidar Eskelund, CEO Midelfart Sonesson A

Publicoms store kontakt-

nett og gode internasjonale avtaler gjør oss i stand til å skaffe nær enhver foredragsholder du måtte ønske til ditt arrangement.

Kontakt oss !

Aron

Kevin

Preus

Aall

Mobil: +47 915 34 067 e-post: aron@publicom.no

Mobil: +47 482 68 110 e-post: kevin@publicom.no

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 73

20.04.2012 10:18:10


SER DU FOR DEG N

Vi tar utfordringen!

Publicom Foredrag 2012.indd 74

20.04.2012 10:18:11


G NOE STĂ˜RRE?

Publicom Foredrag 2012.indd 75

20.04.2012 10:18:12


Kontakt

Kevin

Aron

Mobil: +47 482 68 110 e-post: kevin@publicom.no

Mobil: +47 915 34 067 e-post: aron@publicom.no

Aall

Preus

Publicom as – STRANDPARKEN 3 – 3187 Horten – 33 03 69 10 – www.publicom.no – org. nr. 980913740

publicom Publicom Foredrag 2012.indd 76

20.04.2012 10:18:14

Publicoms foredragsholdere  
Publicoms foredragsholdere  

Publicoms foredragsholdere, katalog

Advertisement