Page 1

Nr. 12 - Jaargang 8 Januari 2012

In deze editie:

Terraria Zwolle 2012

13

3 Samen: Huiskamer van Zwolle

5 Dossier FC: Rinus Israël

11 Tafel 10: Jeroen Dubbeldam bij Koperen Kees

Spraakmakend trio onder de lakens bij Slaapzaal Wijhe

Blokhutten Sierbestrating Uw adviseur en leverancier van Terrariums en terrarium benodigdheden Meppel - 1200 m2 Blankenstein 190 (naast McDonald’s) Meer babywinkelwarenhuizen in: Drachten, Groningen, Assen en Sneek www.babyplanet.nl OOK TIENERMEUBELS !

Aanwezig op Terraria Zwolle Zondag 12 Februari IJsselhallen, Rieteweg 4, Zwolle Levert ook al uw andere dierbenodigheden.



Zondag 12 Februari IJsselhallen, Rieteweg 4, Zwolle 11.00 t/m 16.00 uur

van €1.695,-

OP = OP! voor €1.245,Burgermeester Moslaan 9a 8051 CP Hattem Tel.: 038 444 84 01

www.tuintotaalcenter.nl

www.rondomzwolle.nl

Meer informatie:

Info@vhm-events.com of 0031(0)527-204495 / 0031(0)6-22103933


2

Zwolle

Publicar:

Eigentijds full service mediabedrijf

RondOm Zwolle

Publicar B.V. ontwikkelt zicht tot een full service mediabedrijf. Met een eigentijdse uitgeverij, reclamebureau en een opmaak- en designstudio is Publicar multidisciplinair in communicatieoplossingen die renderen. Bij ons bent u geen adverteerder, maar een partner in een netwerk naar wie we luisteren en die we adviseren. Ook ongevraagd. Middels onze brede crossmedia productrange en belevenisactiviteiten willen wij samen met u innovatief, creatief en enthousiast stevige exposure genereren, een formule die van concrete waarde is voor uw onderneming. Slagvaardig en creatief zal ons team met u meedenken om zo te komen tot de beste manieren om uw reclameboodschap altijd opvallend, helder en effectief over te brengen middels frisse producten en opvallende diensten. RondOm! RondOm is de titel van een reeks krantentitels die verschijnt of gaat verschijnen in en rondom de stadregio’s Leeuwarden, Heerenveen, Sneek, Drachten en Zwolle. De primaire doelgroep van al deze edities zijn mensen van 25 tot 55 jaar, gezinnen, shoppers, forenzen, belevenispubliek, aangewezen op een centrumstad voor winkelen, zorg, educatie en cultuur. De tone of voice is nooit zuur, de opmaak altijd stijlvol, de teksten informatief, de formules innovatief en de content onderscheidend sterk in met name de domeinen mode, automotive en wonen. Informeer naar de mogelijkheden: 058-288 58 71. RondOm Zwolle Huis aan huis in Zwolle, Hasselt, Genemuiden, Nieuwleusen, Dalfsen, Heino, Wijhe, Wapenveld, Mastenbroek, Hattem, Hattemerbroek, ’t Loo Oldebroek, Oldebroek, ’s Heerenbroek, Oosterwolde (Gld.), Wezep. Oplage: 80.000, verschijning: 12x per jaar, achtste jaargang in 2012. RondOm Leeuwarden Huis aan huis in de gemeenten Boarnsterhim, Ferwerderadiel, Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Littenseradiel, Menaldumadeel, Tytsjerksteradiel. Oplage: 80.000, verschijning: 12x per jaar.

RondOm Leeuwarden RondOm Sneek RondOm Drachten RondOm Heerenveen

RondOm Heerenveen Huis aan huis in de gemeenten Heerenveen, Skasterlân, Weststellingwerf, Boarnsterhim (Akkrum, Aldeboarn, Terherne, Tijnje). Oplage: 40.000, verschijning: 12x per jaar, vanaf maart 2012. Rondom Sneek Huis aan huis in de gemeente Súdwest-Fryslân. Oplage: 35.000, verschijning: 12x per jaar, later in 2012 RondOm Drachten Huis aan huis in de gemeenten Smallingerland, Opsterland, Tytsjerksteradiel (Garijp, Burgum en Langweer). Oplage: 40.000, verschijning: 12x per jaar, later in 2012 Stadsblad Liwwadders Huis aan huis in de gemeente Leeuwarden (Leeuwarden, Lekkum, Snakkerburen, Miedum, Goutum, Wirdum, Wytgaard). Oplage: 45.000, verschijning: 12x per jaar. Primaire doelgroep: 40+, decissionmakers, sociaal, politiek en cultureel geëngageerde lezers met historisch besef en liefde voor de (binnen-)stad. Journalistiek product met veel redactioneel onafhankelijke en relevante content. Aanvullende losse verspreiding op meer dan 100 (horeca-)locaties.

Colofon

HalloLeeuwarden.nl De website HalloLeeuwarden.nl is een portaal met 24/7 actueel nieuws uit de stadsregio Leeuwarden.

nummer 12 • jaargang 8 • januari 2012

WoonstadLeeuwarden.nl Een unieke bundeling van kwaliteitsondernemingen in de Leeuwarder woonbranche. Technisch innovatief webportaal, een inspirerende en virtuele etalage van woonmode en -nieuws. Magazine Optometrie Het Magazine Optometrie heeft oogzorg als leidend thema. Verschijnt landelijk sinds 2006 in diverse edities. In 2011 werden 1,8 miljoen exemplaren gedrukt. Autobelettering Belettering van auto’s en achterruitreclame hebben bewezen zeer effectief te zijn in de ondersteuning van campagnes en het snel verhogen van naamsbekendheid. Tot voor de deur van de concurrent. Kranten, brochures, folders, websites Publicar is ook een uitstekende partner als het gaat om het uitgeven van kranten, flyers, brochures en folders. Acquisitie, vormgeving, productie van content, opmaak, druk en verspreiding worden door ons excellent uitgevoerd tegen zeer concurrerende prijzen. A-0 Signs Wilt u communiceren middels borden aan de rondweg van Leeuwarden of elders in Nederland? Publicar ontwerpt, produceert en plaatst voor u A-0 Signs, een uiterst beproefde vorm van outdoor Advertisement.

Magazine

Eindhoven en

omstreken Jaargang 1 -

2011

Oplage 220.000

Leontien Moorsel

van

“Scherp zie n is van groot belan g”

Nance Co olen “Ko eienletters en emmers wat er”

Ma Medischxima Centrum “On e-stop-sho

p”

Oogzorg beg

int bij uw op

tometrist

Oplage:

80.000 ex.

Uitgave:

Publicar B.V. Francois HaverSchmidtwei 5a 8914 BC Leeuwarden T. 058 - 288 58 71 F. 058 - 289 07 37 E. info@publicar.nl I. www.publicar.nl I. www.rondomzwolle.nl

Vormgeving: Redactie: Acquisitie:

Publicar DTP

Drukwerk:

FD Hoekstra Boom

Verspreiding:

Verspreidingsburo Armada B.V. - Wezep T. 038 - 376 40 50

T. 058 - 288 58 71 E. info@rondomzwolle.nl Jaap van Zuthem T. 06 543 181 78 E. info@rondomzwolle.nl Pieter Fransen T. 06 537 725 87 E. pieter@publicar.nl

Verschijningsdata: 27 februari, 2 april, 23 april Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Typ- en/of zetfouten voorbehouden.

Verbinden, binden, beleven


3

Zwolle

RondOm Zwolle krijgt vier Friese zusjes!

Het peloton en de koplopers In een tijd waarin de samenleving snel verandert, is het voor ondernemers van belang om mee te bewegen, lef te tonen, te innoveren en creatief de kwaliteit te bieden die het mogelijk maakt om te ontsnappen aan het peloton. Vanuit die ambitie om bij de koplopers te willen horen en zich nadrukkelijk te onderscheiden, vernieuwt Uitgeverij Publicar B.V. continu en opvallend haar producten. De nieuwe lay-out en de opschaling van RondOm Zwolle naar de Friese edities RondOm Leeuwarden, RondOm Heerenveen, RondOm Drachten en RondOm Sneek zijn daar krachtige voorbeelden van. Al jarenlang is RondOm Zwolle een vertrouwde, sterke krantentitel in het Zwolse medialandschap. Echter, om versnelling te geven aan zowel de kwaliteit als kwantiteit, heeft Publicar B.V. besloten om in januari 2012 een drietrapsraket te lanceren in de vorm van een gefaseerde uitgave van in totaal vijf RondOm titels. Onlangs kwam reeds de eerste RondOm Leeuwarden uit, in maart gevolgd door Heerenveen en later dit jaar door Sneek en Drachten. De lay-out van al deze edities is herkenbaar krachtig, fris en eigentijds en samen goed voor een oplage van 275.000 stuks.

Nr. 1 - Jaargang 8 Januari 2012

In deze editie:

Terraria Zwolle 2012

mer van Zwolle

Dossier FC: Rinus

Tafel 10: Jeroen

5 Israël

11 Dubbeldam in Kopere

n Kees

Spraakmakend

trio onder de laken

Blokhutten Sierbestrating Meppel - 1200 2 m Blanken stein 190 (naast McDona ld’s)

OOK TIENERM EUBELS !

Publicar B.V. ontwikkelt zich bovendien van

3

Samen: Huiska

Meer babywink elwarenhuizen Drachten, Groninge in: n, Assen www.babyplanet.n en Sneek l

In kwaliteit gaat RondOm Zwolle verder op de weg waar de krant de afgelopen jaren steeds sterker in werd: redactieformules met buitengewone attentiewaarde. Communicatie, kortom, die boeit en rendeert. Enthousiast en vernieuwend. Voorbeelden hiervan zijn ‘Tafel 10’ en ‘Dossier FC’. Stuk voor stuk strakke formules met een herkenbare lay-out en met een sterke cover als boegbeeld.

13

Uw adviseur en levera van Terrariums ncier en terrarium benod igdheden Aanwezig op Terraria Zwolle Zondag 12

OP = OP!

Februari IJsselhallen, Rieteweg 4, Zwolle Levert ook al uw dierbenodighedandere en.

www.rondo

 

van €1.695,-

voor €1.245,-

Burgermeeste r Moslaa 8051 CP Hattem n 9a Tel.: 038 444 84 01

www.t uintot

s

Zondag 12 Febru ari IJsselhallen, Rieteweg 4, Zwol 11.00 t/m 16.00 le uur

aalcen ter.nl

mzwolle.nl

Meer informatie:

Info@vhm-events.com of 0031(0)527-204495 0031(0)6-22103933 /

een uitgeverij tot een full service mediabedrijf. Met een eigen uitgeverij, reclamebureau en een opmaak- en designstudio is Publicar multidisciplinair in communicatieoplossingen. Bij ons zijn ondernemers geen adverteerder, maar een partner naar wie we oprecht luisteren en die we deskundig adviseren. Ook ongevraagd. Middels onze brede crossmedia productrange en belevenisactiviteiten willen

wij samen met u stevige exposure genereren, formules en advertenties op maat die van concrete, echte waarde zijn voor uw onderneming. Tegelijkertijd willen wij onze lezers een informatieve, mooie en leuke krant bieden.

Graag zijn wij u ook komend jaar weer van dienst! Wobbe Jousma Directeur Publicar B.V.

Samen

Huiskamer van Zwolle ZWOLLE - Samen, daar draait het bij de twee vriendinnen Ruby Blom en Daniëlle Steen allemaal om. Onlangs openden ze in het oude postkantoor aan de Nieuwe Markt hun huiskamer van Zwolle. Een plek waar sámen spelen, werken, zijn, leren en doen samen komen. Woningcorporatie DeltaWonen vroeg ondernemers een jaar geleden om met een duurzaam businessplan te komen voor het pand van het oude postkantoor. De twee vriendinnen reageerden hierop. Ruby, zelfstandig trainer/coach in het bedrijfsleven, en Daniëlle, onderwijzeres op de vrije school, zetten al hun ideeën op papier. Tot hun grote vreugde mochten ze een presentatie geven en een dag later kregen ze groen licht. Daniëlle: “Het postkantoor leent zich uitstekend voor al onze ideeën. Het is een plek waar alles samen komt.” Flexibele werkplekken Eindelijk even rustig naar de kapper of inkopen doen in de stad, terwijl je kind zich twee uurtjes onder begeleiding vermaakt in een kamer vol speelgoed. Kortdurende kinderopvang is één van de diensten die Samen biedt. Ruby: “Vandaag de dag zijn veel moeders ZZP-er of flexwerker. Voor deze doelgroep zijn niet veel mogelijkheden. Daarom bieden wij die nu wel.” Een brasserie is één van de andere services. Daar kunnen bezoekers voor een goede prijs een maaltijd eten of een kop koffie drinken. Er zijn workshopruimtes, flexibele werkplekken en een winkeltje met streekproducten. School voor jongeren “Maar,” vertelt Daniëlle, “Eigenlijk zijn we ook een school. Daarvoor hebben we inspiratie opgedaan bij Restaurant Fifteen in Amsterdam, en we werken nauw samen met hun werkmaatschappij ‘15 Werkt’. Jongeren met

een grotere afstand tot de arbeidsmarkt krijgen de mogelijkheid bij ons een opleiding te volgen. Ze werken en krijgen een opleiding bij ons. Ook met De Ambelt is er een nauwe samenwerking. Twee dagen per week zijn er jongeren van deze school in de keuken om een echte praktijkstage te lopen onder begeleiding van hun eigen docent. Daarnaast hebben we werkervaringsplekken voor mensen die weer terug willen komen in het werkproces. We geven in de brasserie dan ook duidelijk aan dat we werken met leerlingen, zodat onze gasten weten dat het soms wel eens anders gaat dan bij de reguliere horeca. Een vast team van mensen met veel ervaring in het onderwijs en de horeca zorgt voor de begeleiding. Bij al deze werkzaamheden zoeken we samenwerking met Zwolse en regionale ondernemers en onderwijsinstellingen.” Levenshouding Ruby: “Het draait bij ons vooral om beleving, een goed gevoel en een bijdrage leveren aan een betere maatschappij. We hebben onze plannen kunnen uitvoeren met steun van een aantal scholen en bedrijven, maar verder moeten we natuurlijk gewoon zelf onze broek ophouden. Dat doen we met heel veel plezier. Eén plus één is drie. Dat is onze levenshouding. Samen is daar een mooie uitkomst van.” Woensdag tot en met zaterdag open van 10.00 tot 21.00 uur, zondag van 13.00 tot 21.00 uur. www.samenzwolle.nl


Karteris Stoffen

Gordijnen &

binnen-zonwering!

20% X-tra

Korting op alles! Alle modestoffen:

5,- p/mtr Zwolle

Kunstwerk cadeau t.w.v. € 500 bij aanschaf keuken of badkamer.

Gratis Quooker keukenkraan bij aanschaf Twin Taps Quooker

Bij aanschaf van een keuken of badkamer vanaf € 5.000 krijgt u een kunstwerk t.w.v. € 500 cadeau van één van de volgende kunstenaars: Henk Pol, Hans Zeegeling, Ben Haveman, Hillie ter Haar of Simone Okker. De actie is geldig t/m 29 februari 2012. Vraag naar de voorwaarden in de showroom.

Allemaal Concordia

www.concordiakeukenenbad.nl

VANAF 45,- 2 m 2 mm dik vanaf 37,50 2 m Inclusief leg gen en

egaliseren

o.a.

LANDHUISLA

MINAAT

Mooie brede planken in p rachtige, warme kleure n. Met V-gro ef en maar liefst 8 mm dik!

Nu 24,95 m 2

Inclusief leg

gen, ondervlo

er en plinten

Wij hebben elke avond koopavond maar wel op afspraak. (06 44263378) Schering 17b, Genemuiden

Vloerenmarkt: een beste belegging van uw woning!

Bij aanschaf van wand- of vloertegels gratis schoonmaak- en onderhoudsmiddel

Keukens. Badkamers. Tegels. Sanitair.

N

De absolute woonhit van 2011. Chique, stra k en onversli jtbaar. Kies uit tallo ze dessins. 2,5 mm dik

Kom eens kijken bij onze gehele ecoratie nieuwe collectie gordijnen en raamd

Vechtstraat 78

Gratis kranen bij aankoop van een badkamer

PVC-STROKE


5

Zwolle

De negen Zwolse jaren van IJzeren Rinus

Rinus Israel: Zwolle als slot en start

Elke maand speurt RondOm Zwolle iemand op die een voetbalverleden heeft bij FC Zwolle en later is uitgegroeid tot een ‘grote jongen’ in voetballand.

Hij was geen fuifnummer en speelde bikkelhard. Zijn spelersloopbaan wist hij in de Hanzestad met jaren op te rekken. Bij PEC Zwolle versleet Rinus Israel negen voetbaljaren als speler en trainer. RondOm Zwolle zocht IJzeren Rinus op in Landsmeer voor een treffende terugblik...

Voor Rinus Israel (69) ligt de voetbalgrond van FC Zwolle bezaaid met symboliek. Hij sloot er in 1982 namelijk zijn indrukwekkende spelerscarrière af en startte er direct daarna zijn trainersloopbaan, die inmiddels al dertig jaar duurt. Zwolle was zowel een tevreden eindstation als een nieuwsgierig beginpunt. “Zo had ik het zelf nooit bekeken”, lacht de sympathieke voetballegende aan zijn crèmekleurige eettafel in Landsmeer. “Ik ben geen type dat meewarig terugkijkt in de geschiedenis. Ik leef het leven met de dag en alles wat tot het verleden behoort, is voor mij afgesloten. Maar ik weet nog wel dat ik een leuke tijd heb gehad in Zwolle.” De zeven seizoenen dat Israel in Zwolle speelde (van 1975-1976 tot en met 1981-1982) vormden een onverwacht lange serie. Na zijn glorietijd bij Feyenoord, waar hij driemaal een landskampioenschap meemaakte en de KNVB beker, de Europa Cup I en de UEFA Cup won, ging hij een jaartje bij Excelsior ballen en daarna naar PEC Zwolle. “Ik had voor een jaar getekend en er kwam telkens een jaar bij. Zo kon ik mijn spelersloopbaan aardig oprekken”, verhaalt Israel. Denkend aan zijn Zwolse tijd, herinnert hij zich nog de trainerswissel tussen Hans Alleman en Fritz Korbach. “Onder Korbach werden we kampioen en we promoveerden. Een enthousiaste trainer, leuke oefenstof, hij zat er bovenop. Ik was behalve speler toen ook assistent bij het eerste elftal en had dus veel met hem te maken; ik vond Korbach een goede trainer. Als mens was hij nogal een levensgenieter en die instelling had ik niet. Ik ben geen feestnummer, maar juist wat serieuzer. We hadden veel respect voor elkaar.” Hernia & fit blijven Het definitieve afscheid als speler werd begin 1982 ingeluid, toen de spijkerharde verdediger een herniaoperatie onderging. “Daarvan herstelde ik wel, maar de kracht in mijn rechterbeen was verminderd en

Ingezwachtelde anekdote Toen Israel overging van Excelsior naar PEC Zwolle, moest hij worden onderworpen aan een pittige medische keuring. De dag ervoor had hij echter een wedstrijd gespeeld en Israel wist dat zijn knieën vol vocht zouden lopen; dat gebeurde nou eenmaal altijd. “Ik was bang dat mijn knieën met vocht een probleem zouden opleveren voor de keuring”, vertelt de voetbalgrootheid met een jongensachtige blik. “Dus wat had ik nou gedaan? Behalve tijdens de wedstrijd had ik mijn knieën ook ‘s nachts ingezwachteld. Zo kon er geen vocht in komen. Toen ik bij de clubarts zat, ging ik tijdens het medische gesprek naar het toilet. Daar heb ik snel de zwachtels afgedaan en bovenop de spoelbak gelegd. De dokter zei dat alles er keurig uitzag, maar vroeg wel waar die rode strepen op mijn benen van waren. ‘Van de zwachtels van gister’, loog ik. Zodoende kon ik door de keuring sluipen. Ik werd goedgekeurd en mocht dus bij PEC komen spelen. Op het toilet heb ik de zwachtels weer omgebonden.”

dat merkte ik met springen. Aan het eind van het seizoen ben ik toen gestopt.” Dat bleek het startsignaal voor een imposante trainerscarrière. Israel werkte twee jaar bij PEC Zwolle en ging later aan de slag als hoofdtrainer bij onder andere Feyenoord en PAOK Saloniki. Hij werd assistent-bondscoach bij het Nederlands Elftal, waarvoor hij eerder als speler zelf 47 keer uitkwam. Buitenlandse trainersklussen in rijke olielanden zorgden voor een flinke boterham en heden ten dage is ‘IJzeren Rinus’ trainer bij amateurclub

Young Boys uit Haarlem. Nee, Israel voetbalt zelf niet meer. Nadat hij in 1982 stopte bij Zwolle, heeft de rasechte Feyenoorder die in Amsterdam is geboren echter nog zeker tien jaar bij de veteranen van DWV in Amsterdam gespeeld. “Dat partijtje op zaterdagochtend was het hoogtepunt van de week! Mijn toch al zwakke knieën zijn snel minder geworden de laatste jaren; ik probeer bij de trainingen die ik geef nog wel wat mee te dribbelen en ik wandel geregeld. Ik wil in beweging blijven, fit blijven.”

Opa Rinus Zeven jaren als speler, twee jaar als trainer. Rinus Israel heeft negen jaren in Zwolle gewerkt maar overwoog nooit om er te gaan wonen. Honkvast als hij is, reed Israel immer van Noord-Holland naar Overijssel en meteen na de training of wedstrijd weer terug naar huis. Naar Greetje, met wie hij 46 jaar is getrouwd. Samen hebben ze een dochter, die op haar beurt dochter Rachel (20) en zoon Davey (15) op de wereld zette. Opa Rinus vertelt: “Mijn kleindochter kan goed handballen, ze heeft in alle Nederlandse jeugdselecties gespeeld. Ik heb wedstrijden van haar bezocht in Bratislava, Rome en Zuid-Korea. Mijn kleinzoon voetbalt bij IVV in Landsmeer en ik sta langs de lijn zo vaak als ik kan.”

Beursvrouwen.nl Beursvrouwen.nl Beursvrouwen.nl Beursentertainers voor- of in uw stand met slechts één doel: op aangename wijze aandacht trekken. Aandacht die wij binnen afzienbare tijd op vakkundige wijze verplaatsen naar product of dienst in uw stand.

neem contact op voor uw mogelijkheden - info@beursvrouwen.nl


kijk ons vernieuwde ortiment PVC vloeren Wij komen graag bij u over de vloer!

Bekijk ons vernieuwde assortiment Wij komen graag bij u overPVC de vloer!vloeren Bekijk ons vernieuwde assortiment PVC vloeren

PVC Vloeren in diverse kleuren en uitvoeringen normaal € 54.95 p/m2

Ruime ke us 95 2 en zeer geschikt v inclusief meten, egaliseren, Ruime keoor intensief us schuren, leggen en afsiliconen egnebzreue ikr gescRhuiim e k k eo uo t sr v TKC woning& Projectinrichting TKC woning- & Projectinrichting e nB)B) ••z8013 eeNSrZwolle Anthony Fokkerstraat (Marslanden i Anthony Fokkerstraat 3 3 (Marslanden 8013 NS Zwolle n t e n s i e g f eschik••tW. T. (038) T. (038) 465 465 49 49 06 06 • • E. E. info@tkczwolle.nl info@tkczwolle.nl W. www.tkczwolle.nl vwww.tkczwolle.nl oor geinbtreu nsiik ef gebruik

Nu € 44. p/m

TKC woning- & Projectinrichting

TKC woning- & Projectinrichting

Anthony Fokkerstraat 3 (Marslanden B) •B)8013 Zwolle Anthony Fokkerstraat 3 (Marslanden • 8013NS NS Zwolle T. (038) 465E.49info@tkczwolle.nl 06 • E. info@tkczwolle.nl W. www.tkczwolle.nl www.tkczwolle.nl T. (038) 465 49 06 • • •W.


7

Zwolle

In bed bij SLAAPZAAL Wijhe

Spraakmakend trio onder de lakens Onder de lakens van slaapkamerspeciaalzaak SLAAPZAAL is altijd iets gaande. Na caféhoudster Elles Hetebrij liggen er nu drie aantrekkelijke vrouwen in bed bij eigenaar Danny Land. Geen gewone vrouwen, maar Beursvrouwen. Op beurzen brengen zij het product van een opdrachtgever enthousiast, maar onconventioneel aan de man. Na zo’n energieke dag geeft een kwaliteitsbed de broodnodige nachtrust.

Beursvrouwen is een fonkelnieuw initiatief van Ilse Horstman en de zusjes Geraldine en Arlette Swartjes. Ilse is bekend van Uitgesproken Ilse, een gangmaker en actrice die zich inzet voor opdrachten in de wereld van theater en entertainment. Geraldine en Arlette zorgen reeds lang voor feestvreugde met de Zotte Zusjes. Ook organiseren zij samen het Smartlappenfestival in Zwolle. Het idee voor Beursvrouwen ontstond na een opdracht op de Bouwbeurs, waar Ilse, Geraldine en Arlette de fabrikant van een viertal kledingmerken vertegenwoordigden. Het resulteerde in 50 tot 70 procent meer leads voor de klant. Arlette: “Natuurlijk zie je wel vaker typetjes op een beurs die de aandacht moeten trekken, maar wij spelen geen typetjes: we spreken gewoon mensen op een spontane en vlotte manier aan. Als er dan potentie is, vragen we of men wellicht meer wil weten over een product en loodsen we ze door naar een verkoper.” Zie ook www.beursvrouwen.nl en www.zottezusjes.nl

iSleep Beursvrouwen zijn natuurlijk goed op de hoogte van het te promoten product of dienst. Arlette: “We zijn geen hooggehakte, kortgerokte modellen die met een zure smoel een dag lang flyertjes uitdelen. We lezen én leven ons vooraf in en ook na zeven uren zijn we nog even energiek.” Daarbij is een goede nachtrust van groot belang. “Het verschilt per persoon en situatie welke slaapoplossing de beste is”‚ zegt Danny Land. “Dat is ook een kwestie van gewoon in de winkel uitproberen.” Dit laten Ilse, Arlette en Geraldine zich niet tweemaal zeggen en spontaan springen ze van bed naar bed. De iSleep ligt wel héél comfortabel, vinden ze. De iSleep is het eigen Slimline-concept voor boxsprings, dat in de weidse regio uitsluitend bij SLAAPZAAL Wijhe verkrijgbaar is. De moderne iSleep boxsprings bestaan uit een compleet onderstel (micropocket), een koudschuim of pocketveer matras én een topper van koudschuim, traagschuim of latex. “De bekleding is voorzien van een speciaal 3Dweefsel dat ventilatie bevordert. Een box-

spring hoeft niet lomp te zijn om lekker te liggen”‚ zegt Danny. Geraldine heeft er wel oren naar. “We hebben een fijn bed hoor, een boxspring met 2 Auping matrassen, die met behulp van klittenband aan de bodem worden bevestigd, maar dat gaat toch vaak los in het midden.” Danny weet hiervoor verschillende oplossingen. “Je kunt een pont d’amour - een soort T-stuk, ook wel liefdesbrug genaamd - gebruiken om de naad tussen de matrassen af te sluiten. Een andere oplossing is de aanschaf van een split-hoeslaken en -molton. Die houden de matrassen bijeen, terwijl je toch de bedden kunt verstellen.” Meer op www.isleep.nl. Ontwapenend Danny is benieuwd geworden naar de verrichtingen van de drie Beursvrouwen. Ilse lacht: “Wat we doen is geen trucje hoor, maar juist heel oprecht en authentiek. De standhouders in de buurt van onze opdrachtgever zie je gewoon denken: zulke meiden moeten wij óók hebben. Dan komen ze voorzichtig informeren wie we zijn. Het onderlinge menselijke contact op een beurs is uiteindelijk bepalend voor het resultaat. Een kleine extra investering kan een veel groter resultaat opleveren.” Danny reageert: “Zo is het met bedden nu ook!” Volg SLAAPZAAL Wijhe op Twitter @SlaapzaalWijhe

SLAAPZAAL Wijhe: de onafhankelijke specialist De slaapkamerspeciaalzaak van Danny Land (de sympathieke eigenaar heeft ruim 20 jaar ervaring in het woon- en slaapvak) is een échte speciaalzaak, waar maatwerk advies en kwaliteit centraal staan in de dienstverlening. In de winkel is alles op slaapkamergebied te vinden en méér. Denk aan een de eigen lijn matrassen en hoofdkussens van Sensazione, maatwerk kasten en speciale ergonomische en orthopedische producten. Danny Land: “Via ergo- en fysiotherapeuten worden mensen rechtstreeks naar onze slaapkamerspeciaalzaak doorgestuurd.” SLAAPZAAL is een zogenaamde witte winkel; geheel onafhankelijk met eigen inkoop en assortiment. Voordelen: de klant kan sneller en adequater individueel - op persoonlijke wijze - worden bediend en de nieuwste kwaliteitsproducten zijn meteen in de winkel te vinden. Niet voor niets komen klanten van heinde en verre naar SLAAPZAAL Wijhe. Danny Land: “We vallen op door het anders te doen.”

SLAAPZAAL Wijhe Handelsweg 6, 8131 XX Wijhe Tel. (0570) 525400 www.slaapzaalwijhe.nl


DE GROOTSTE WOONBELEVENIS VAN NOORD-NEDERLAND

Home Center Wolvega... écht een dagje uit

‘DE TEVREDEN KLANT, DAAR DOEN WE ALLES VOOR’ ‘Wij hebben het mooiste vak dat er is’. Aan het woord is Sikko Kapenga. Samen met zijn zus Hennie runt hij woonboulevard Home Center in Wolvega. Een echt familiebedrijf, want vader Piet en moeder Agaath namen in 1995 het reeds bestaande Home Center over. Inmiddels is het stokje overgedragen aan de kinderen en zijn er 200 medewerkers in dienst. Na tal van verbouwingen en uitbreidingen zijn er meer dan 50 winkels gevestigd en is de boulevard ruim tien voetbalvelden groot. Hiermee mag Home Center zich met recht de grootste woonwinkel van Noord-Nederland noemen.

‘Vroeger ging men misschien eens in de drie jaar naar een meubelzaak en kocht alleen een nieuwe bank wanneer de oude was versleten’, vertelt Sikko Kapenga. ‘Tegenwoordig vindt men het veel belangrijker om het thuis mooi aan te kleden en gezellig te maken. We zien veel klanten dan ook zeer regelmatig terugkeren. Niet alleen om iets nieuws te kopen, maar ook om de sfeer te proeven en van de nieuwste trends op de hoogte te blijven.’ En het volgen van trends kan dan ook uitstekend bij Home Center. ‘We zorgen ervoor dat we altijd voorop lopen op het gebied van woontrends, we hebben altijd het nieuwste van het nieuwste in huis.’ Dit blijkt onder meer uit het feit dat Home Center de enige dealer in Nederland is die de gehele collectie van meubelmerk Leolux in haar showroom heeft. ‘We waren erg blij dat de directie van Leolux ons

hiervoor benaderde. Ook hebben we de eer gehad dat de Italiaanse designketen Molteni & C. ons selecteerde voor het vestigen van hun showroom. Op deze manier hebben we onze klanten echt iets unieks te bieden.’ Behalve luxe en designmeubels heeft Home Center nog veel meer in huis. ‘We hanteren een grote varieteit in ons aanbod. En het houdt niet op bij alleen meubels, ook voor bijvoorbeeld keukens, woningtextiel, vloeren, en woonaccessoires komen klanten winkelen bij ons. De stijlen variëren van klassiek tot modern en de prijzen gaan van low budget tot super-de-luxe. Je kunt bij ons terecht voor een bank van 300,- , maar banken van 13.000,- verkopen we ook. Hiermee zorgen we ervoor dat iedereen hier kan slagen.’

50 Woonwinkels onder één dak vol met leuke inspiratie en de nieuwste trends!


M E T M E E R DA N 5 0 WO O N W I N K E L S O N D E R É É N DA K

THUIS VOELEN Het succes van Home Center schuilt naast het enorme aanbod, ook in de omgang met haar klanten. ‘De tevreden klant, daar doen we alles voor. Van de verkoop tot aan het magazijn, alle medewerkers zijn erop gefocust dat de klant tevreden naar huis gaat.’ En de moeite die men bij Home Center doet, wordt door de klanten ook opgemerkt. ‘We krijgen vaak van bezoekers te horen dat ze zich hier thuis voelen, dat ze het gemoedelijk en gezellig vinden. Zelfs de mannen vinden het hier leuk winkelen, want die hoeven niet 20 winkels in en uit met hun vrouw. Ze kunnen in onze lounge lekker tv kijken en de kranten liggen klaar’, vervolgt Sikko lachend. Dat de klanten zo tevreden zijn blijkt ook uit onafhankelijk klantonderzoek dat regelmatig wordt uitgevoerd, waarbij Home Center telkens weer hoge cijfers scoort op alle gebieden. ‘Dat is altijd weer leuk om te lezen. Het is toch een stukje

bevestiging voor alle medewerkers die iedere dag vreselijk hard hun best doen om onze klanten in de watten te leggen.’ TOTAALPAKKET Het mag duidelijk zijn dat Home Center een groot assortiment aan interieurartikelen biedt, maar daarnaast wordt er ook aan vele extra’s gedacht. ‘We verzorgen bijvoorbeeld workshops en mensen kunnen interieuradvies krijgen. De kinderen kunnen zich vermaken in het Kinderdorp met een ballenbak, Playstation en tal van spelletjes. Een kopje koffie drinken kan in de gezellige Henders & Hazel lounge en voor een broodje of plate kan men plaatsnemen in ons restaurant. Door het aanbieden van dit totaalpakket zien klanten een bezoek aan ons écht als een dagje uit.’

Frisaxstraat 12 (ind. Schipsloot) Wolvega tel (0561) 61 61 61 WWW.HOMECENTER.NL


10

Zwolle

Hotel Dennenhoeve Elspeterweg 14, Nunspeet T 0341 - 260 106 www.dennenhoeve.nl

Bilderberg Grandhotel Wientjes

Herberg de Witte Gans

Stationsweg 7, Zwolle T 038 - 425 42 54

Heinoseweg 30, Dalfsen T 0529 - 43 05 15

www.bilderberg.nl

www.wittegans.nl

Blocks Lunchroom

Hotel & Restaurant De Zon

Diezerstraat 41, Zwolle T 038 - 421 62 84

Voorbrug 1, Ommen T 0529 - 45 55 50

www.blockszwolle.nl

www.hoteldezon.nl

Culinair centrum De Herderin

Restaurant Koperen Kees

Hoogstraat 1, Hasselt T 038 - 477 33 00

Spinhuisplein 14, Zwolle T 038 - 427 73 88 @koperen_kees www.koperenkees.com

www.deherderin.nl

Tafel

‘t Spookhuys Adelaarshoek 18, Hattem T 038 - 444 57 43 www.spookhuys.nl

Brasserie

Het Vliegerhuys Brasserie Het Vliegerhuys

Grand café - Eetcafé De Majesteit

Nieuwstraat 55, Zwolle T 038 - 422 12 06

Hofstraat 124/126, Kampen T 038 - 333 83 93

www.vliegerhuys.nl

www.grandcafedemajesteit.nl


11

Zwolle Koperen Kees

Jeroen Dubbeldam te gast bij Koperen Kees

Feeling met dieren en dineren

Tafel

kant. Delfts blauw en Rode pluche en ambachtelijk heel thuis. Cultureel Dutch Design. Echt uit en toch end. Bij Koperen Kees uitdagend en culinair verrass landse keuken gaan theater en de nieuwe Hol aktbal - naar oma’s hand in hand. De lekkerste geh e hachee - met een geheime receptuur. Verrassend t van de wereld. knipoog naar de andere kan helemaal nu. Karakteristiek Nederland en toch opera. Klein e intiem Groots en meeslepend als een inrichting om van te als een toneelklassieker. Een te likken. smullen. Om je vingers bij af raken! Je zou er ondersteboven van

Springruiter Jeroen Dubbeldam (38) zag zijn eerste levenslicht in Zwolle. De Olympisch kampioen woont tegenwoordig op een uur afstand, maar heeft nog steeds binding met de stad. Aan Tafel 10 met zijn vrouw Monique krijgt hij van RondOm Zwolle vragen over werken en eten...

Je bent geboren in Zwolle. Ben je er ook opgegroeid? “Tot mijn zestiende heb ik in Zwolle gewoond. Daarna ben ik voor zes jaar naar Zwitserland gegaan om daar paarden te gaan berijden voor een klant van mijn vader, die paardenhandelaar is. Nu wonen mijn ouders en zus nog in Zwolle, dus ik blijf wel betrokken bij de stad. Ik kijk ook altijd even wat FC Zwolle heeft gedaan.” Met de schimmelruin De Sjiem pakte je in 2000 Olympisch goud in Sydney. Het paard is nu 22 jaar. Hoe brengt hij zijn pensioen door? “Hij wordt niet meer bereden, we hebben dat langzaam afgebouwd na zijn afscheid in 2005. Hij wil per dag niet zo lang in de wei, het liefst staat hij binnen. Hij heeft een eigen box in het centrum van de stal, bij de plek waar de paarden worden opgezadeld en afgespoeld. Vanaf die plek observeert hij alles. Zodoende krijgt hij ook veel aandacht van iedereen die er langs loopt.” Zien we je dit jaar op de Olympische Spelen in Londen? Met welk paard? “De laatste jaren heb ik grote successen behaald met BMC Van Grunsven Simon en met hem zou ik ook naar de Spelen gaan. De eigenaren kregen echter een bod van een Amerikaan, dat ze niet konden weerstaan. Ik begrijp hun beslissing om Simon aan de concurrent te verkopen, maar natuurlijk ben ik er ziek van geweest; wij waren een van de beste combinaties ter

Welke bekende streekgenoot zou je nog wel eens in deze rubriek willen zien? “Jaap Stam. We zijn kennissen van elkaar, dat is begonnen met de wederzijdse paardeninteresse van mijn vrouw Monique en Jaaps vrouw Ellis. Jaap en Ellis mogen wat mij betreft een hapje eten in deze krant.”

wereld. Zelf probeer ik nu met de merrie Utascha op de Spelen te verschijnen.” Je runt in Weerselo je eigen sportstal. Wat doe je daar zoal? “Ik hou me voornamelijk bezig met het trainen van zo’n vijf tot acht paarden per dag; ik ben minimaal een uur per dier bezig. Het is belangrijk om veel tijd door te brengen met de paarden, zo bouw je een vertrouwensband op. Als die er niet is, wordt het niks tijdens de wedstrijden. Je moet elk paard op de juiste manier weten te benaderen.” Sta je lang in de keuken om het eten voor je paarden te bereiden? “Haha, het is nog best een aardige klus om voor dertig paarden brokken, haver, hooi en een handjevol stro klaar te maken en ze te voeren. Gelukkig doen anderen dat voor mij en kan ik mijn tijd gebruiken om de paarden te trainen.” Wat wordt door je paarden gegeten dat je zelf ook lust? “Wortels! Maar ik eet ze het liefst niet te hard en bereid door Monique. Vanmiddag

Wat heeft Jeroen gegeten? Vooraf: Runderstoofvlees uit Veeningen koud geserveerd met pruimen en een schorsenerensalade aangemaakt met een walnotendressing. Hoofdgerecht: Wilde eendenborstfilet met zijn eigen boutje die gekonfijt is in ganzenvet met boeren rode kool en een saus van gember. Nagerecht: Tarte tatin van banaan met Nobel roomijs, hazelnoot en een kletskop. heb ik nog hachee met hutspot gegeten, dan zijn de worteltjes heerlijk zacht. Een lievelingskostje van me.” Is de voeding van de springruiter belangrijk in de paardensport? “In deze sport is het paard uiteindelijk de atleet. Het speelt voor de ruiter wel mee als je getraind en goed gebouwd bent, maar het is geen harde voorwaarde. Het vergt een groot concentratievermogen en je moet de perfecte feeling met de dieren

hebben; het is meer een gevoelssport dan dat je zelf een topatleet moet zijn. Ik hoef dus niet streng op mijn voeding te letten en ga minstens een keer per week uit eten met Monique.” Paardenvlees is voor sommigen een delicatesse. Heb je het ooit zelf gegeten? “Nee, nog nooit. Omdat ik in de paardenwereld zit, zal ik niet zo gauw paardenvlees eten. Daar heb ik een beetje een raar gevoel bij. Maar ik kan me van andere mensen prima voorstellen dat ze het wel eten en ik heb daar geen enkel probleem mee.” Je hebt door je carrière in de paardensport al op flink veel plekken mogen eten. Wat vind je van de sfeer in Koperen Kees? “Het ziet er hier modern uit, zonder dat het te strak is. De sfeer is goed, de bediening fijn en het eten met zorg en precisie bereid. De hoogte in het restaurant maakt het ruimtelijk en ik vind de open keuken mooi. De wijn wordt geschonken in een prachtig glas. Het is lekker druk en dat betekent dat de mensen hier graag komen.”

Restaurant Koperen Kees Spinhuisplein 14, Zwolle T 038 - 427 73 88 @koperen_kees www.koperenkees.com


Heeft u iets te vieren?

Wij kunnen u het helemaal verzorgen van A tot Z. ✓ Bittergarnituur ✓ Koude en warme buffetten ✓ Rijsttafels ✓ Barbecue ✓ Verhuur van materiaal en drankjes ✓ Life-cooking bij u thuis ✓ Kooksessies in onze kookstudio

Last van chronische hoofdpijn? RSI, nek of rugklachten Uitstralingsklachten in arm of been?

Chiropractie helpt!

5-gangenmenu

Kom kijken op onze website of maak

* turksbrood met knoflookmayonaise * gemengde salade * lasagne bolognese * mosselen in knoflook * 1 pizza

een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek over de resultaten De Vliegende Indo Rondweg 11P 8091 XA Wezep T 06 - 204 114 69

€12,50 p.p.

die u met Chiropractie kan behalen.

www.chiropractiekuiper.nl

Van Ittersumstraat 112 - Zwolle 038 - 452 51 51

DIFF adv Zwolle Zuid 130x90mm fc.pdf Kuiper 1 Klokkengieterlaan 18-01-12 11:49 Chiropractie 50 8043 BT Zwolle T (038) 429 83 20 Kijk bij ons op de website www.devliegendeindo.nl

AUTOSERVICE TIMMER BESLIST DÉ MAZDA SPECIALIST LESSEN LOCATIE ZWOLLE ZUID:

PUPPY SWING • JAZZDANCE • HIP HOP BEL VOOR MEER INFO

TEL.(038) 454 17 79

C

M

Y

CM

MY

CY

CHECK

E DE SRIHT ET

Mazda 3 1.6I SPORT EXECUTIVE

Mazda 3 1.6I SPORT EXECUTIVE

Blauw 2007 elekt rm voor, Blauw 2007 elekt rm voor, Grijs 2004 elekt rm voor, strbekr, lm velg, abs, dbl strbekr, lm velg, abs, dbl strbekr, lm velg, abs, dbl airb, zij airb, airco, btn airb, zij airb, airco, btn airb, zij airb, airco, btn

€ 9.750,-

4

VOO

Mazda 3 1.6I SVT SPORT BUSINESS

€ 9.750,-

€ 6.250,-

FEBRUARI

COMPLETE

DIFF P HIPHOT EVOCEATNIE

S LAAE NBOD

CMY

L DIFF HQ

K

Mazda 3 1.6I SVT SEDAN BUSINESS

Mazda TRIBUTE 3.0I V6 TOURING 4WD

Mazda 2 1.5 76KW 5DR GT-M

Grijs 2010 elekt rm voor, strbekr, lm velg, abs, dbl airb, zij airb, airco, btn

Blauw 2002 airco, elekt rm voor, strbekr, lm velg, abs, dbl airb, zij airb, crs

Rood 2008 elekt rm voor, strbekr, lm velg, abs, dbl airb, zij airb, airco, crs ctl,

€ 17.250,-

€ 10.250,-

€ 10.950,-

BDG SPORTHAL

AUTOSERVICE TIMMER

DIFFDANCEMASTERS.NL

WWW.AUTOSERVICETIMMER.NL

VAN DE HEYDENSTRAAT 2 ZWOLLE - ZUID

e Autoservic Schouten

HET GOEDKOOPSTE ADRES IN DE REGIO ONDERHOUD VAN ALLE MERKEN AUTO’S • • • • • • •

A u t o s e r v ic Schouten

e

apk - benzine, diesel en elektrisch balanceren - uitlijnen aircoservice accu’s vanaf € 34,00 schokdempers katalysatoren alle merken uitlaten tot 65% meeneemkorting

PUNTERWEG 11, ZWOLLE T. 038 4281180 E. AUTOSERVICE-SCHOUTEN@TELFORT.NL I. WWW.AUTOSERVICESCHOUTEN.NL

BANDEN - VELGEN VOOR: • personenwagens • bestelbusjes • motoren • caravans • campers R, BAAR GOEDKOPE ELDERS AANTOON DIRECT TERUG!! HET VERSCHIL

Geopend van 9.00-18.00 uur zat. 8.00-12.00 uur

INFORMEER NAAR DE PRIJZEN, MONTAGE VAN ALLE ARTIKELEN MOGELIJK, ALLE PRIJZEN INCL. BTW


13

Zwolle

Nieuwe skiff voor toproeister Nanette van Asselt

Een focus volledig gericht op het roeien Toproeister Nanette van Asselt-van Ewijk heeft onlangs met financiële steun van de Stichting Topsport Met Zonder Handicap een geheel op haar aangepaste roeiboot kunnen aanschaffen. Met deze skiff wil de ambitieuze Zwolse hoge ogen gooien tijdens de komende WK’s. Door zenuwletsel heeft Nanette weinig functie in haar rechterbeen. Sinds 2000 is ze daarom genoodzaakt gebruik te maken van een rolstoel en krukken. Dit belet haar echter niet om altijd heel actief te zijn. Naast vioolspelen (ze deed conservatorium) was ze altijd heel sportief: atletiek, zeilen, hockey en hardlopen waren haar passie. Ook met haar beperking bleef ze fanatiek, deed ze veel aan rolstoeltennis en is uiteindelijk gaan roeien. Gescout “In juli 2009 ben ik gescout door de coach van de Paralympische roeiploeg 2008 en hij vroeg of ik heel hard zou willen gaan trainen om eventueel geselecteerd te worden voor de Paralympische Spelen in 2012. Die uitdaging ben ik aangegaan”, vertelt Nanette. “Een paar maanden later wierp dat al zijn eerste vruchten af: in december 2009 roeide ik een nieuw Nederlands record in mijn veld op het

NK Indoorroeien. In 2010 heb ik mijn titel geprolongeerd en het Nederlands record weer verbeterd met drie seconden.” ZRZV Nanette maakt ook deel uit van de Paralympische Talentgroep. “Ik train minimaal twee keer per week in Amsterdam bij het Paralympisch TalentCentrum van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond. Ook roei ik in Zwolle bij ZRZV, de Zwolsche Roeien Zeilvereeniging. Dat doe ik in een skiff, een smal eenpersoonsbootje met extra drijvers voor de stabiliteit. Verder roei ik ook nog eens twee keer per week met oudinternational Harriet van Ettekoven.” Teleurstelling “In 2009 ben ik vol enthousiasme gestart met een roeitraject dat had moeten leiden tot deelname aan de Paralympische Spelen van Londen 2012. Ruim twee jaar heb ik mij volledig gericht op het roeien. Het

vioolspelen heb ik op een tweede plek gezet: acht à tien keer trainen per week en wedstrijden in weekenden bleek een lastige combinatie met concerten. Helaas is eind november vanuit de KNRB de stekker uit de paralympische LTA 4+ (boordvier met stuur) getrokken omdat één van de ploeggenoten zich heeft teruggetrokken. Dit betekent tot mijn grote teleurstelling dat Londen 2012 niet haalbaar meer is.” Nationaal Talent Status “Maar ik blijf zeker roeien en zal zeker blijven deelnemen aan wedstrijden vooral in het valide wedstrijdveld. Met mijn opgebouwde conditie en techniek moet het mogelijk zijn om in een ambitieuze Zwolse wedstrijdploeg mee te doen. Daarnaast ligt mijn nieuwe skiff met smart te wachten om regelmatig het water op te

Stichting Topsport Met Zonder Handicap Stichting Topsport Met Zonder Handicap, opgericht door topatlete Marije Smits, vindt het belangrijk dat mensen, vooral die met een lichamelijke beperking, de mogelijkheid krijgen om zichzelf een doel te kunnen stellen en hier vol voor te gaan, zonder beperkt te worden door gebrek aan financiële middelen. www.topsportmetzonderhandicap.nl

gaan. Verder blijf ik wel gewoon lid van het Paralympisch TalentCentrum en behoud ik mijn Nationaal Talent Status. Wie weet lig ik tijdens het WK 2013 in Chungju en het WK-roeien in 2014 in eigen land wel weer aan de start.”

Terraria Zwolle 2012

Beleef deze boeiende hobby! De beurs is een aanrader voor zowel de gevorderde liefhebbers, als voor geïnteresseerden die zich voor het eerst willen oriënteren op deze boeiende hobby. De diverse standhouders kunnen u informeren over het houden en verzorgen van deze dieren. Het advies van bijvoorbeeld de aanschaf van het terrarium tot de aanschaf van een dier dat bij uw wensen en woonomstandigheden past. De beurs is een aanrader voor zowel de gevorderde liefhebbers, als voor geïnteresseerden die zich voor het eerst willen oriënteren op deze boeiende hobby. De diverse standhouders kunnen u informeren over het houden en verzorgen van deze dieren. Het advies van bijvoorbeeld de aanschaf van het terrarium tot de aanschaf van een dier dat bij uw wensen en woonomstandigheden past. De aanvang van de beurs is om 11:00 uur en het evenement eindigt om 16:00

uur. De locatie is is bij uitstek geschikt en bekend: IJsselhallen, Rieteweg 4, Zwolle. Bezoekers betalen slechts 6,00 euro entree voor volwassenen en kinderen tot 5 jaar zijn gratis welkom. Wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie neem dan contact op met J. van het Meer, Steenwijkerweg 15 in Marknesse. Telefoon: 0527-204495 of 06-22103933. E-mail: info@vhm-events. com. Ook kunt u meer informatie vinden op de site www.Vhm-events.com. Kom ook voor een gezellig dagje uit naar de IJsselhallen in Zwolle!


Marsepein en fondant in diverse kleuren, 4 pakjes Ă 250 gram NU 5,00


15

Zwolle Bruiloft?

Lessen voor beginners en gevorderden

Leer dansen in één dag

Schildercursussen bij Colourado

ZWOLLE – Trouwdag in zicht? In korte tijd leer je bij DIFF de basispassen van de Quickstep, de meest traditionele openingsdans van het bruidspaar, en de Cha Cha Cha, waarmee je goed kunt dansen op veel hedendaagse Top40 popmuziek. Ook goed als opfriscursus voor de hele familie! Dit is de manier om met z’n allen toe te leven naar jullie dag. De cursus is inclusief een uitgebreide lunch en koffie of thee. Op donderdag 2 en vrijdag 3 februari start er ook een beginnerscursus. In 14 weken leert u de basispassen van de Engelse wals, Tango, Quickstep, ChaCha en de Jive. 913-P,

In The Attic, podium voor beginnende bands

Springplank voor talent

In en rondom Zwolle barst het van poptalent. Veel van deze beginnende bands en artiesten komen echter niet veel verder dan de zolder. Maar gelukkig is er In The Attic, het festival dat gratis een laagdrempelig podium wil bieden, inclusief backline en technicus. De organisatie streeft bij het opstellen van het programma naar een grote diversiteit in muziekgenres. De bezoekers krijgen zo een heel afwisselende avond voorgeschoteld. Kwamen de aanmeldingen bij eerdere edities van In The Attic voornamelijk uit de regio Zwolle, nu zijn er al aanmeldingen binnen uit het hele land. Ben jij ook lid van een band of beginnend artiest? Meld je dan nu aan en gebruik deze gratis springplank voor talent! Hou je van muziek, vernieuwend en verrassend? Kom langs! In The Attic 10 maart ItA 5, Marktzicht, Heino www.atticmusic.nl

ZWOLLE - Colourado start begin Januari weer nieuwe cursussen tekenen en schilderen, voor beginners en gevorderden. De lessen, gegeven door kunstschilder Jan Westerhof, vinden zowel overdag als ’s avonds plaats. Er wordt gewerkt in kleine groepen, zodat er voldoende aandacht bestaat voor individuele begeleiding. In een beginnerscursus bestaat er de mogelijkheid voor diegenen die geen of nauwelijks ervaring hebben met tekenen en schilderen om hier op een eenvoudige maar degelijke manier kennis mee te maken. In deze lessen wordt aandacht besteed aan onderdelen als compositie, perspectief, kleurenleer etc. Op deze wijze wordt een gedegen basis gelegd voor verdere ontwikkeling. Er wordt gewerkt met verschillende materialen en technieken. Aansluitend kan men doorstromen naar een vervolgcursus, waarin de nadruk wordt gelegd op verdere ontwikkeling van de techniek van met name acryl- , aquarelverf en/of pastel.

terlandschappen etc. Ook op een abstractere manier kunnen ideeën uitgewerkt worden. Al doende wordt zo een eigen ‘stijl’ ontwikkeld en steeds meer vorm gegeven aan de eigen belevingswereld. Uitwisseling van ervaringen, en bespreking van het werk vormen ook een belangrijk onderdeel hierbij. Het ontwikkelen van techniek, maar zeker ook de individuele creatieve ontplooiing staan centraal. Locatie atelier Cyclamenstraat 14, Zwolle. Zie ook www.westerwonderworld.nl. Voor meer informatie en/of opgave: tel. 038-4542976

Voor gevorderden bestaan er verschillende mogelijkheden. Er kan gewerkt worden via opdrachten, maar er bestaat ook de gelegenheid om met zelfgekozen onderwerpen of thema’s bezig te zijn, bijvoorbeeld met win-

Stoffenzaak Karteris, Vechtstraat 78 in Zwolle. www.dekostuumfabriek.nl

GLOEILAMPENVERBOD?? WIJ MOGEN ZE NOG VERKOPEN!

Staan deze haaks op elkaar? Is werken aan je relatie onzin als het gevoel goed is? Is werken aan je relatie zinloos als het gevoel niet goed is? Nee. Natuurlijk zijn er grenzen, scheiden is soms onvermijdelijk. Maar wat gaan er toch veel partners uit elkaar! Is iedereen hierbij gebaat op lange termijn? In mijn praktijk ervaar ik regelmatig de negatieve gevolgen van een scheiding, immens groot en hartverscheurend. Maar het is net alsof dat niet gezegd mag worden. Mijn advies, zeker bij kinderen: Kies eerst de weg van de meeste weerstand, probeer te timmeren, te zagen, te funderen, te overleggen, te investeren, te ontlasten, te verwerken, doe wat je kunt en doe het intensief, met je gevoel en je verantwoordelijkheid t.o.v. je gezin.

Workshops bij de Kostuumfabriek ZWOLLE - Stoffenzaak Karteris organiseert samen met de Kostuumfabriek verschillende workshops. Beginners op de naaimachine leren alles over de machine en het begin van het echte naaiwerk. Maar ook gevorderden kunnen aan de slag met zakken in kleding (o.a. de paspelzak) en ritsen inzetten. Donderdag 2 februari: boekzitzak, dinsdag 7 februari: zakken in kleding, woensdag 15 februari: lapjessjaal, zaterdag 31 maart: beginners op de naaimachine. Daarnaast geeft Vera Klaverboer van de Kostuumfabriek naailessen en maakt ze kostuums in opdracht.

Werken aan je relatie of gaan voor je gevoel

Zwangerschapsfotografie ZWOLLE - De negen maanden dat je jouw kleintje bij je draagt, zijn erg speciaal. Om dit goed vast te laten leggen kun je een mooie foto van je buik en lichaam laten maken en Stephan Jansen Fotografen is een echte specialist. De beste periode om dit te doen is vanaf zeven maanden, als de buik al goed zichtbaar is en jezelf nog flexibel genoeg bent. Zwangerschap is bijzonder en mooi en dat wil je graag terug zien in de foto’s. Jansen kan deze ook rechtstreeks op aluminium printen of een diepte effect geven. Voor degene die thuis betere portretfoto’s van de kinderen wil maken is er een fotocursus. Ook de kinderfeestjes in de fotostudio is een nieuwe trend! Een verzorgde, gezellige middag en dan even model zijn.

ALLE SOORTEN NOG OP VOORRAAD, OOK FLAME

Stephan Jansen Fotografen, Kamperstraat 15, 038-4215562. www.stephanjansen.nl

TEVENS GROTE OPRUIMING MET KORTINGEN VAN 10-70% *

Goudkopers

Van Heerde Licht, Diezerstraat 76 , 8011 RH Zwolle Tel. 038-421 64 95

sinds 1979

www.vanheerdelicht.nl

Veiling Fakkert

* behalve op klein elektromateriaal en lichtbronnen

Thorbeckegracht 72, Zwolle

Werken aan je relatie om het goed te houden te herstellen te laten groeien. Het is de kunst om je partner in zijn waarde te laten en tegelijkertijd jouw maatschappelijke grenzen aan te geven. Blijf met elkaar in gesprek, probeer elkaar te begrijpen, naar oplossingen te zoeken. Loop niet weg voor een crisis, die paar hordes die te hoog lijken, zouden best wel eens de weg naar het geluk kunnen versperren. Dat wil je toch geprobeerd hebben.

Voor begeleiding tijdens uw ontwikkelingsproces. VAN WEEGHEL COACHING

DIFF Dancemasters, Palestrinalaan www.diffdancemasters.nl

Fennetta van Weeghel begeleidt in haar praktijk, of wandelend langs de IJssel, mensen in hun persoonlijke ontwikkeling aangaande werk- en/of privéaangelegenheden. In deze column bespreekt ze veelvoorkomende onderwerpen m.b.t. communicatie, eigenwaarde of verwerking van gebeurtenissen.

• werkrelaties • privérelatie • communicatieve vaardigheden • managementvaardigheden • eigenwaarde • assertiviteit

T 06 - 23214502 E info@vanweeghel-coaching.nl W www.vanweeghel-coaching.nl


DE GROOTSTE WOONBELEVENIS VAN NOORD-NEDERLAND

Ook zo toe aan een nieuw interieur?

Nu bij Home Center

GRANDIOZE OPRUIMING! • Eindeloos combineren met meubelen, accessoires en kleuren • Alles op het gebied van wonen onder één dak • Van keuken tot badkamer en van lamp tot bankstel

Frisaxstraat 12 (ind. Schipsloot) Wolvega tel (0561) 61 61 61 WWW.HOMECENTER.NL

RondOm Zwolle editie 1-2012  

RondOm Zwolle, huis-aan-huis krant voor Zwolle en de regio RondOm

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you