Page 1

Centre Cívic Casa Sagnier

TALLERS NOVES TECNOLOGIES Primavera 2014

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier


INSCRIPCIONS A PARTIR DEL 7 D’ABRIL de 10 a 14 h. i de 16 a 20.30 h. o bé on-line: bcn.cat/casasagnier Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier


INFORMÀTICA I Dimecres de 9.30 a 11 h. Del 23 d’abril al 18 de juny. Preu: 67.13€ (13.5 h.) Curs per persones que mai no han fet informàtica. -Què és un ordinador i per a què serveix. -Encendre i apagat de l’ordinador. -Ratolí i teclat, com funciona? -Nocions bàsiques: finestres, minimitzar, maximitzar, restaurar, tancar, moure, canviar de tamany, etc. -El meu PC i les unitats d’emmagatzematge. -Aplicacions incloses: calculadora i paint. -Carpetes, crear, renombrar, eliminar. -Iniciació a internet. El programa serà modificat a criteri del tallerista en funció dels coneixements dels alumnes. A càrrec del Noël Anton, tècnic informàtic.

INFORMÀTICA II Dimecres d’11.15 a 12.45 h. Del 23 d’abril al 18 de juny. Preu: 67.13€ (13.5 h.) Curs per persones que ja tenen un coneixement mínim d'informàtica. -Consolidació dels coneixements assolits a Informàtica I. -Repàs i dubtes. -Carpetes, crear, renombrar, eliminar. -Treballem amb arxius: descarregar arxius d’Internet i emmagatzemar-los o enviar-los per correu electrònic. -Serveis de Google: webs, imatges, maps, youtube, etc. -Iniciació al Word. El programa serà modificat a criteri del tallerista en funció dels coneixements dels alumnes. A càrrec del Noël Anton, tècnic informàtic.

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier


APROFUNDEIX EN EL MÓN DE LA INFORMÀTICA Dilluns de 10 a 12 h. Del 28 d’abril al 16 de juny. Preu: 69.62€ (14 h.) Curs per persones que ja han cursat els tallers 'Informàtica I i II'. -Consolidació dels coneixements assolits a Informàtica I i II. -Repàs i dubtes. -Treballem amb arxius i carpetes: descarregar arxius d’internet i emmagatzemar-los o enviar-los per correu electrònic. -Moure i copiar arxius i carpetes, canvis d’ubicació. -Extensions dels arxius. -Descarregar programes d’internet i instal·lar. Desinstal·lar. -Capturar pantalles. -Webs d’interès. El programa serà modificat a criteri del tallerista en funció dels coneixements dels alumnes. A càrrec del Noël Anton, tècnic informàtic.

INTERNET I Dimarts de 9.30 a 11 h. Del 22 d’abril al 17 de juny. Preu: 67.13€ (13.5 h.) Taller que et permetrà conèixer què és i com funciona Internet d’una manera pràctica, des de zero. És imprescindible un bon domini del ratolí i coneixements bàsics d’Informàtica (Windows). Què és Internet i com funciona? -Primers passos a Internet. Connexions. Configuració dels paràmetres bàsics. Què és un navegador? -Internet Explorer. Executar el programa. Conèixer l’entorn del programa. -Noms de domini. Accés a una adreça Web. Pàgina anterior i següent. -Historial de visites. Enllaços i Imatges. Favorits: -Afegir pàgina actual a favorits. Organitzar favorits. Recerca al web: -Buscadors. Nocions generals. -Google. Entorn de recerca. Anàlisi dels resultats. -Correu electrònic: Primers passos amb el correu electrònic. Crear un compte de correu. Enviar i rebre correu. Copiar, moure, esborrar. -Adjuntar arxius. -Utilització de l’agenda d'adreces. Enviament de missatges a diverses adreces. -Organització dels missatges en carpetes. A càrrec de l’Alberto Masini, tècnic informàtic.

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier


INTERNET II Dimarts de 13 a 14.30 h. Del 22 d’abril al 17 de juny. Preu: 67.13€ (13.5 h.) En aquest curs seguirem veient diversos aspectes d’Internet a nivell teòric però posarem més èmfasi en la part pràctica. És imprescindible haver cursat Internet I. Per començar: -Repàs general del curs 'Internet I'. -Més navegació al web: altres navegadors. Firefox i Chrome. Comparació amb Internet Explorer. Finestres i pestanyes. Menú contextual. Guardar imatges. Copiar text. Més recerques al web: -Més treball amb Google i motors de recerca en general. Més correu electrònic: -Exercicis per consolidar els coneixements existents. -Copiar enllaços i enviar-los per e-mail. Adjuntar arxius. Descàrregues: -Què és una descàrrega? Què es descarrega i des d’on? -Música per Internet. Legalitat. Tipus d’arxius que es descarreguen. -Xarxes P2P. Descarregar un programa. Pàgines web: -Blocs. Fòrums. Què són les Xarxes Socials? Xat: -Definició. Xat Web. Messenger. A càrrec de l’Alberto Masini, tècnic informàtic.

APROFUNDEIX EN EL MÓN D'INTERNET Dijous de 9.30 a 11 h. Del 24 d’abril al 19 de juny. Preu: 59.68€ (12 h.) En aquest curs farem un repàs dels anteriors tallers d'internet I i II. Serà un curs de repàs i dubtes. Treballem amb arxius i carpetes: descarregar arxius d’Internet i emmagatzemar-los o enviar-los per correu electrònic. Moure i copiar arxius i carpetes, canvis d’ubicació. Extensions dels arxius. Descarregar programes d’internet i instal·lar. Desinstal·lar. Capturar pantalles. Webs d’interès. A càrrec de l’Alberto Masini, tècnic informàtic.

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier


EL MÓN DE GOOGLE: CLOUD, MAPS, DOCS... Grup A: dimarts d'11.15 a 12.45 h. Del 22 d’abril al 17 de juny. Preu: 67.13€ (13.5 h.) Grup B: dijous d’11.15 a 12.45 h. Del 24 d’abril al 19 de juny Preu: 59.68€ (12 h.) Aquest curs inclou: -Ús del teu compte de Google. -Docs, Youtube, Drive, Maps, Calendar i Fotos. -Descàrregues d’arxius i programes Streaming. -Adjuntar arxius. -Ús d'arxius comprimits Zip & Rar. -Xat. -Navegació privada. -Correu electrònic. -Navegació per pestanyes. -Recerques en general. A càrrec de l’Alberto Masini, tècnic informàtic.

CARPETES, ARXIUS, PEN-DRIVE... Dimarts de 16 a 19 h. Del 3 al 17 de juny. Preu: 44.75€ (9 h.) Crea, renombra elimina, mou, copia i envia arxius i carpetes allà on vulguis, des del teu ordinador al pen-drive o a l’inrevés. -Sistema d’arxius: com s’emmagatzema al informació? -Treballem amb carpetes, crear, renombrar, eliminar. -Aprenem a seleccionar: un de sol, per grup, tots. -Treballem amb arxius: moure, copiar, etc. -Llapis USB: treballem-hi! -Descarregar una foto, emmagatzemar-la en carpetes i enviar per correu electrònic. El programa serà modificat a criteri del tallerista en funció dels coneixements dels alumnes. A càrrec del Noël Anton, tècnic informàtic.

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier


FES EL TEU WEB AMB WORDPRESS Divendres de 10 a 12 h. Del 9 de maig al 6 de juny. Preu: 49.73€ (10 h.) Crea el teu web personal amb les seccions que vulguis i actualitza la informació que necessitis a través de la plantilla wordpress.org. A la primera sessió es contractarà el domini i l'allotjament si encara no en disposes. A càrrec de la Carolina López, especialista en màrqueting on-line.

FES EL TEU WEB AMB BLOGSPOT Dimarts de 12.30 a 14.30 h. Del 6 de maig al 3 de juny. Preu: 49.73€ (10 h.) Crea el teu web personal amb les seccions que vulguis i actualitza la informació que necessitis a través de la plantill blogspot.org. A la primera sessió es contractarà el domini i l'allotjament si encara no en disposes. A càrrec de la Carolina López, especialista en màrqueting on-line.

GOOGLE ANALYTICS Divendres 13 i 20 de juny, de 10 a 12 h. Preu: 19.89€ (4 h.) Taller intesiu de dues sessions en el qual aprendràs a gestionar i esbrinar les visites que rep el teu blog o pàgina web: procedència, trànsit, motors de recerca més utilitzats, etc. Una eina molt útil a l'hora de valorar i saber de primera mà quina repercussió té el teu domini en les diverses xarxes socials. A càrrec de la Carolina López, especialista en màrqueting on-line.

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier


TWITTER Divendres 20 de juny de 12.30 a 14.30 h. Preu: 9.94€ (2 h.) En aquesta sessió aprendràs a com utilitzar aquesta xarxa social, un servei de microblogging que permet als usuaris enviar textos de fins a 140 caràcters. A càrrec de la Carolina López, especialista en màrqueting on-line. .

VÍDEOS AMB MOVIEMAKER 2012 Dilluns de 17.45 a 19.15 h. Del 28 d’abril al 2 de juny. Preu: 44.75€ (9 h.) En aquest taller aprendràs el programa d'edició de vídeos 'Moviemaker 2012': -Teoria del vídeo digital. -Fotos i música, seleccionar, insertar, moure i retallar. -Insertar text. -Creació del vídeo. -Compartir vídeos (facebook, skydrive, etc.) a la xarxa. El programa serà modificat a criteri del tallerista en funció dels coneixements dels alumnes. A càrrec del Noël Anton, tècnic informàtic.

FAIG UNA FOTO AMB LA CÀMERA DIGITAL, I DESPRÉS, QUÈ? Dimecres de 13 a 14.30 h. Del 23 d’abril al 18 de juny. Preu: 67.13€ (13.5 h.) Ja saps fer fotos però no saps ni passar-les a l’ordinador? O no saps classificar-les ni enviar-les per e-mail, ni tampoc fer un petit video? Apunta’t i aprèn a ser autònom en aquest disciplina que ben segur trobaràs cada cop més interessant. -Traspassar fotos i videos a l’ordinador des de la càmera (o llapis USB) -Classificació, retoc fotogràfic, collages i videos amb Picasa. -Copiar, moure arxius, carpetes i videos en PenDrives i en CD o DVD. -Optimització de les fotos per a enviar per e-mail -Àlbums fotogràfics amb Hofmann -Altres serveis al núvol. El programa serà modificat a criteri del tallerista en funció dels coneixements dels alumnes. A càrrec del Noël Anton, tècnic informàtic.

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier


MUNTA LA TEVA PRÒPIA BOTIGA ON-LINE Divendres de 12.30 a 14.30 h. Del 9 de maig al 6 de juny. Preu: 49.73€ (10 h.) En aquest curs explicarem els aspectes més importants i les decisions fonamentals a l'hora de muntar una tenda on-line: des de la marca, el producte, la cura dels detalls en les descripcions i les fotos, la importància del packaging, les opcions d'enviaments, els mitjans de pagament. A més, analitzarem les opcions de plataforma de venda disponibles al mercat i triarem les més adients. A càrrec de la Carolina López, especialista en màrqueting on-line.

WINDOWS 8 Dilluns de 16 a 17.30 h. Del 28 d’abril al 2 de juny. Preu: 44.75€ (10 h.) Aquest curs va destinat a tothom que tingui un Windows 8 i trobi moltes diferències. Saps informàtica però al comprar-te un nou ordinador amb Windows 8 no saps com funciona al 100%? Vine i t’ensenyarem les diferències respecte els Windows anteriors. Mitjançant el total de número de classes l’alumne aprendrà a utilitzar el Windows 8. -Novetats en l’entorn gràfic: Modern UI -Evolució del Windows. -Aplicacions incloses: Calendari, correu, contactes, fotos, temps, música, vídeos, jocs. -Instal.lar i desinstal·lar aplicacions. El programa serà modificat a criteri del tallerista en funció dels coneixements dels alumnes. A càrrec del Noël Anton, tècnic informàtic.

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier


PINTEREST Divendres 13 de juny de 102.30 a 14.30 h. Preu: 9.94€ (2 h.) 'Pinterest' és una xarxa social que permet trobar, filtrar, organitzar i compartir imatges i vídeos que hi ha a Internet. Els usuaris poden crear i organitzar per temes col·leccions d'imatges, esdeveniments, interessos, aficions, etc. En aquest taller d'una sola sessió aprofundirem en aquesta nova i sorprenent xarxa social. A càrrec de la Carolina López, especialista en màrqueting on-line.

SKYPE AMB TABLETS I SMARTPHONES Dimarts de 16 a 19 h Del 22 al 29 d’abril. Preu: 29.83€ (6 h.) Vols inciar-te en el món de la (video)conferència amb l’Skype? Tens amics o família a l’estranger i no saps com comunicar-te? Aprèn a fer ús d’aquest programa. -Història i evolució de l’Skype. -Necessitats tècniques i descàrrega del programari. -Crea i edita el teu perfil -Diustribució de la pantalla incial, menús, etc. -Buscar, afegir i eliminar contactes. -Missatges off-line o on-line -Videoconferència -Conferència a 3 o més. El programa serà modificat a criteri del tallerista en funció dels coneixements dels alumnes. A càrrec del Noël Anton, tècnic informàtic.

FES CRÉIXER LA TEVA MARCA ON-LINE Dimarts de 12.30 a 14.30 h. Del 26 de maig al 3 de juny. Preu: 49.73€ (10 h.) Coneix el món de les xarxes socials i com les pots aprofitar pel teu projecte particular. En aquest taller podràs fer créixer on-line la teva marca. Si tens un projecte i/o idea i la vols posar en marxa, aquest és el teu curs! A càrrec de la Carolina López, especialista en màrqueting on-line.

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier

Programes Tallers de noves tecnologies (Primavera'14)  
Programes Tallers de noves tecnologies (Primavera'14)  
Advertisement