Page 1

Centre Cívic Casa Sagnier

TALLERS ART TÈXTIL Hivern 2014

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier


AMIGURUMI* Dimecres de 19 a 21 h. Del 5 al 26 de març. Preu: 39.78€ (8 h.) (*) Suplement de material. En aquest curs d’iniciació aprendrem tot el que cal saber sobre la tècnica de l’amigurumi. Per fer el curs és necessari saber fer cadeneta i punt baix. Aprendrem els punts bàsics per desenvolupar qualsevol forma com el cercle màgic, augmentar i disminuir i interpretar patrons. Finalment dissenyarem el nostre propi amigurumi. ✁---------------------------------------------------------------------------------El material que cal portar a classe: -Costurer bàsic: tisores, agulles de cosir, fils de cosir, etc. -Agulla de ganxet de 5mm i 2 troques de llana de diferent color per treballar amb aquest tamany. -Agulla de ganxet de 3mm. ----------------------------------------------------------------------------------✁ A càrrec de Las Teje y Maneje

APRÈN A COSIR EN MÀQUINA* Grup A: dilluns de 15.30 a 17.30 h. Del 20 de gener al 24 de març. Grup B: dimarts de 16.30 a 18.30 h. Del 21 de gener al 25 de març. Preu: 99.46€ (20 h.) Grup C: dijous de 10.30 a 12 h. Del 23 de gener al 27 de març. Preu: 47.60€ (15 h.) (*) Suplement de material. Aquest curs va destinat a tothom que tingui ganes d'iniciar-se en l'aventura de la costura i adquirir les nocions bàsiques per poder a utilitzar la màquina de cosir. ✁--------------------------------------------------------------------------------El material que cal portar a classe: -Paper, llapis, fil blanc o cru. -Costurer bàsic: estisores, agulles de cap, centímetre... I els inscrits en el Grup A i B hauran de portar, a més a més: -Paper de patrons i un regle. -Un metre de cotonet (o un tros de llençol vell) ---------------------------------------------------------------------------------✁ A càrrec de la Pilar Gonzalo (Grup A), Caterina Pérez (Grup B) i la Raquel Pla (Grup C)

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier


APRÈN A COSIR A MÀQUINA II* Grup A: dilluns de 17.30 a 19.30 h. Del 20 de gener al 24 de març. Preu: 99.46€ (20 h.) Grup B: dimarts de 18.30 a 20.30 h. Del 21 de gener al 25 de març. Preu: 99.46€ (20 h.) Grup C: dijous de 12 a 13.30 h. Preu: 74.60€ (15 h.) (*) Suplement de material. Aquest curs va destinat a tothom que tingui una màquina de cosir i que volen treure-li'n una mica mésde rendiment. Treballarem cremalleres, frunzits, traus... I, amb els conceptes apresos, ens farem una bossa, una funda de coixí o, fins i tot, una faldilla. ✁-------------------------------------------------------------------------------El material que cal portar a classe: -Costurer bàsic. -Paper de patrons, llapis i regle. -Un metre de cotonet. --------------------------------------------------------------------------------✁ És important per realitzar aquest curs tenir unes nocions bàsiques de cosir a màquina. A càrrec de la Pilar Gonzalo (Grup A), Caterina Pérez (Grup B) i la Raquel Pla (Grup C)

BALLARINES DE GANXET AMB POMPONS* Divendres de 10 a 12 h. Del 24 de gener al 14 de febrer. Preu: 39.78€ (8 h.) (*) Suplement de material. En aquest curs aprendràs a fer-te uns peücs de llana, divertits i molt fàcils de fer. Per poder fer aquest curs cal saber fer cadeneta i dominar els punts bàsics del ganxet. ✁---------------------------------------------------------------------------------El material que cal portar a classe: -Ganxet del núm. 5. ----------------------------------------------------------------------------------✁ A càrrec de l'Eva Pomé.

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier


BOSSES EXPRESS* Dijous de 9.30 a 11 h. Del 23 de gener al 27 de març. Preu: 74.60€ (15 h.) (*) Suplement de material. L'objectiu d'aquest taller és aprendre a realitzar bosses de diferents tipus utilitzant el teixit com a principal matèria. Ajunta el teixit que més t'agradi amb un patró pràctic i confecciona't la teva bossa personalitzada. ✁-------------------------------------------------El material que cal portar a classe: -Pel primer dia de classe: regles i escaires (que siguin grans, els necessitarem per fer els patrons) -Llapis, goma i tisores de paper. -Diferents tipus de teixits, mínim 1 mt., preferentment tipus loneta. -Tisores de roba; agulles de màquina de cosir (nº 90 i/o 100); canilles màquina cosir i fil de cosir, preferiblement polièster. -Agulles de cap; agulles de cosir; didal; fil d´embastar i cinta mètrica. També es pot portar, per si fos necessari, entretela, cintes, passamaneries, botons, cremalleres... ----------------------------------------------------------------------------------✁ A càrrec de la Ruth Garcia, de l'Atèlier del Raval.

BOSSES I MOTXILLES* Dijous de 17 a 19 h. Del 23 de gener al 27 de març. Preu: 99.46€ (20 h.) (*) Suplement de material. Utilitzant el teixit com a principal matèria i la tècnica de la costura, realitzarem diferents dissenys de bosses i motxilles potenciant al màxim la teva creativitat i funcionalitat. ✁---------------------------------------------El material que cal portar a classe: -Regles i escaires (que siguin grans, els necessitarem per fer els patrons) -Llapis, goma i tisores de paper. ----------------------------------------------✁ A càrrec de la Ruth Garcia, de l'Atèlier del Raval.

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier


BIG GANXET 2 AMB TRAPILLO I CORDA* Dijous de 19.30 a 21.30 h. Del 23 de gener al 27 de març. Preu: 99.46€ (20 h.) (*) Suplement de material. En aquest curs, i partint des de zero, aprendrem els punts bàsics de ganxet, a teixir en cercles i en espiral, a augmentar i disminuir, a llegir patrons i gràfics. Amb tot això i una mica de creativitat teixirem diferents objectes amb trapillo: un cistell, una catifa, una funda de coixí, una bossa de festa... ✁---------------------------------------------------------------------------------El material que cal portar a classe: -Un ganxet de 12 mm. -Un cabdell de trapillo. ----------------------------------------------------------------------------------✁ A càrrec de la Lady Crochet.

BRODAT ESPECIAL: ZAKKA, PATCHWORK I SHISHA* Dimarts de 9.30 a 11.30 h. Del 21 de gener al 18 de febrer. Preu: 49.73€ (10 h.) (*) Suplement de material. Aquest és un curs de brodat per acoltxar, per a principiants o pels qui ja en sàpiguen. Ens introduirem al brodat decoratiu tradicional hindú anomenat Shisha, molt conegut per les seves aplicacions de peces de mirall. S'utilitza molt en moda i accessoris, i a classe el practicarem amb cds reciclats i aplicacions en tela. ✁--------------------------------------------------------------------------------El material que cal portar a classe: -Costurer bàsic. ----------------------------------------------------------------------------------✁ Per fer aquest taller no és necessiten nocions bàsiques de brodat. A càrrec de la Misako Mimoko.

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier


BRODAT ENLAIRAT AMB LLANA: CREWEL I STUMPWORK* Dimarts de 9.30 a 11.30 h. Del 25 de febrer al 25 de març. Preu: 49.73€ (10 h.) (*) Suplement de material. En aquest curs ens fixarem en les tècniques més originals de brodat: el crewel i stumpwork per fer-les nostres, creant-hi un llenguatge nou de brodat lliure de sèrie B. Aprendrem punts nous per brodar amb boletes, filferro i altres materials el nostre paisatge somniat ple de papallones, i petits insectes, pardalets, flors, fulles..., que surten de la tela i s'enlairen ben amunt. ✁--------------------------------------------------------------------------------El material que cal portar el primer dia: -Costurer bàsic (tisores, agulles, didal, fils, etc.) ---------------------------------------------------------------------------------✁ Per fer aquest curs no es necessiten nocions bàsiques de brodat. A càrrec de la Misako Mimoko.

CONFECCIÓ DES DEL PATRÓ* Dimarts de 15 a 16.30 h. Del 21 de gener al 25 de març. Preu: 74.60€ (15 h.) (*) Suplement de material. En aquest taller ens farem, com a projecte principal, una jaqueta senzilla per seguir aprofundint en el món dels patrons i de la confecció. Treballarem des de la tria del teixit, la polcritud a l'hora de definir el patró i tallar la tela i, pas a pas, anirem unint les parts i elaborant la peça. ✁---------------------------------------------El material que cal portar a classe: -Costurer bàsic. -Paper de patrons (tipus manila) regle llarg i, si en teniu, regle de corves o escaire de confecció, llapis, goma i cel.lo. ----------------------------------------------✁ A càrrec de la Caterina Pérez.

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier


DESSUADORA BRODADA* Dimarts d'11.30 a 13.30 h. Del 21 de gener a l'11 de març. Preu: 79.56€ (16 h.) (*) Suplement de material. En aquest taller aprendrem els punts avançats de ganxet més enllà del punt baix i del punt alt per acabar realitzant un fantàstic àlbum/mostrari amb els diferents punts apresos. ✁---------------------------------------------------------------------------------El material que cal portar a classe: -Costurer bàsic: tisores, agulles de cosir, fils de cosir... (cal portar-ho el primer dia) -1 m. de tela de cotó tipus xandall. ----------------------------------------------------------------------------------✁ A càrrec de la Caterina Pérez i la Misako Mimoko.

DUET ANTIFRED* Dilluns d'11.30 a 13.30 h. Del 20 de gener al 3 de febrer. Preu: 29.84€ (6 h.) (*) Suplement de material. En aquest taller confeccionarem un buf i una armilla reversible contra el fred de l'hivern. Farem una sessió pel coll i dues sessions per l'armilla. Per realitzar aquest curs és imprescindible saber cosir a màquina. A càrrec de la Pilar Gonzalo.

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier


CONFECCIÓ DE ROBA PER NENS AMB OVERLOCK (AVANÇAT)* Dimecres de 19 a 21 h. Del 22 de gener al 26 de març. Preu: 99.46€ (16 h.) (*) Suplement de material. Si ja saps cosir amb la màquina overlock peces bàsiques (com arasamarretes o leggings) i tens ganes de cosir peces una mica més complicades, fer-ne transformacions, afegir-hi cremalleres, caputxes,butxaques..., aquest curs està pensat per tu. Cosirem roba pels menuts de la casa mentre passem una estona agradable en companyia. A càrrec de la Mònica Marull.

CUS SENSE PATRÓ* Diluns d'11.30 a 13.30 h. Del 24 de febrer al 24 de març. Preu: 49.73€ (10 h.) (*) Suplement de material. Per poder treure el màxim rendiment a les nostres màquines de cosir, i poder fer-nos la roba d’una manera senzilla i gairebé sense patró, hi ha l’opció de combinar la tela de punt amb la tela plana. En aquest curs aprendrem algunstrucs per poder-ho fer, i a més a més farem dos vestits i dues faldilles. Important: per poder fer aquest taller cal saber cosir a màquina. A càrrec de la Pilar Gonzalo.

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier


INICIACIÓ AL GANXET* Dilluns de 19.30 a 21.30 h. Del 20 de gener al 23 de març. Preu: 69.62€ (14 h.) (*) Suplement de material. En aquest curs d’iniciació aprendrem tot el que cal saber sobre ganxet. Desenvoluparem la tècnica des de zero i els punts bàsics per acabar creant una peça senzilla com un gorro, una bossa o una bufanda. Aprendrem a llegir patrons per crear un amigurumi o altres projectes a escollir, i ens submergirem e n altres tècniques com el ganxet de grans dimensions (XL) o el jacquard (treballar amb diferents colors a la vegada per a realitzar motius decoratius). ✁-------------------------------------------------El material que cal portar a classe: -Costurer bàsic: tisores, agulles de cosir, fils de cosir, etc. -Agulla de ganxet de 5mm i 2 troques de llana de diferent color per treballar amb aquest tamany d’agulla de 5mm. -Agulla de ganxet de 3mm i de 10 mm. -Una bobina de trapillo. ---------------------------------------------------------------------------------✁ A càrrec de Las Teje y Maneje.

INICIACIÓ AL PUNT DE MITJA Dilluns de 19.30 a 21.30 h. Del 20 de gener al 24 de març. Preu: 99.46€ (14 h.) En aquest taller aprendrem a fer mitja tot treballant projectes com ara bufandes, gorros o mitenes. Farem els punts bàsics, augments i disminucions, muntatge i tancament de punts, trenes, canvis de color i algun calat fàcil. ✁-------------------------------------------------El material que cal portar a classe: -Un cabdell de llana. -Agulles del número adient. --------------------------------------------------✁ A càrrec de la Pepa España.

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier


PATCHWORK AVANÇAT* Dilluns de 19.30 a 21.30 h. Del 20 de gener al 24 de març. Preu: 99.46.€ (14 h.) (*) Suplement de material. En aquest taller podeu venir a desenvolupar els vostres propis projectes: bosses, carteres, draps, etc. ✁-----------------------------------------El material que cal portar a classe: -50 cm. d'una tela de cotó que ens farà de fons de la bossa. -20 cm. d'un parell o tres de teles de cotó per superposar i crear les figures (poden ser clares sobre fons fosc o a l'inrevés. Ens interessa que siguin contrastades o semblants) -Unes tisores per tela i unes altres per paper. -Un marcador per tela (guix, sabonet, bolígraf a l'aigua, etc.) i un regle (no cal que sigui més gran de 25-30 cm.) -Estris de cosir: agulles (les ideals serien de numeració entre el 9 i l'11), agulles de cap, didal i un fil d'un color neutre (gris o crema.) ----------------------------------------------------------------------------------✁ A càrrec de la Pepa España.

MOSTRARI DE PUNTS DE GANXET* Dilluns de 19.30 a 21.30 h. Del 10 al 24 de març. Preu: 29.84€ (6 h.) (*) Suplement de material. En aquest taller aprendrem a fer mitja tot treballant projectes com ara bufandes, gorros o mitenes. Farem els punts bàsics, augments i disminucions, muntatge i tancament de punts, trenes, canvis de color i algun calat fàcil. ✁--------------------------------------------------------------------------------El material que cal portar a classe: -Un cabdell de llana. -Agulles del número adient. ---------------------------------------------------------------------------------✁ A càrrec de Las Teje y Maneje.

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier


XAL DE NUSOS DE GANXET* Divendres de 10 a 12 h. Del 21 de febrer al 7 de març. Preu: 29.84€ (6 h.) (*) Suplement de material. En aquest curs aprendràs a fer un punt de ganxet a base de nusos, idela per a un xal de llana. Per poder fer aquest curs cal saber fer cadeneta i dominar els punts bàsics del ganxet. ✁--------------------------------------------------------------------------------El material que cal portar a classe: -Ganxet núm. 5 ---------------------------------------------------------------------------------✁ A càrrec de l'Eva Pomé.

XS: GANXET APLICAT A LA BIJUTERIA* Divendres de 10 a 12 h. Del 14 de març al 4 d'abril. Preu: 39.78€ (8 h.) (*) Suplement de material. En aquest taller farem un collaret i un braçalet ample. Aprendrem a fer cordons, aplicar flors i boletes i acabar les peces amb diverses fornitures. Important: per fer aquest taller s’ha de saber fer cadenetes i punts bàsics. ✁--------------------------------------------------------------------------------El material que cal portar a classe: -Un ganxet de ferro núm. 0. ---------------------------------------------------------------------------------✁ A càrrec de l'Eva Pomé.

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier


SEGUEIX LA GALERIA A

Districte de SarriĂ -Sant Gervasi bcn.cat/casasagnier

Programes Tallers art tèxtil (Hivern'14)  

Cursos de: 'Amigurumi', 'Aprèn a cosir a màquina', 'Bosses i motxilles', 'Cus sense patró', i molts més!