Page 1

vinsurv www.urv.cat/vins

Tarragona Denominació D’origen


cellerexperimental

masdelsfrares El desenvolupament de la docència en enologia va obligar a la Facultat a completar les seves infraestructures amb una vinya i un celler. El municipi de Tarragona va cedir un camp de 7 hectàrees, de les quals 5 es van plantar amb vinya durant els anys 1990 i 1991. La vinya es va dissenyar per assolir finalitats docents i de recerca. Així, per una banda es van plantar 17 varietats, entre les quals hi havia les més representatives, locals i de nova implantació, que permetien als estudiants seguir-ne el desenvolupament. D’altra banda es van planificar plantacions per tal d’analitzar l’efecte del marc de plantació, l’estrés hídric i l’efecte del reg controlat sobre la producció i la qualitat del vi. Els camps experimentals i docents envolten un celler de 700 m2 contruït l’any 1995. Aquest celler té una capacitat de pro­ cessament de 60.000 kg de raïm, que produeixen apro­xi­madament uns 45.000 litres


de vi. Aquesta producció es fa servir per docència bàsicament (les vinificacions i el seu seguiment al celler forma part de la formació), però una quantitat raonable s’utilitza per recerca. El celler consta d’una sala de microvinificacions amb tines de 100 litres a temperatura controlada. Aquesta sala és un excel·lent complement a les fermentacions industrials que habitualment es porten a terme al celler.


Negre Jove Una mescla de diferents varietats on predomina sobretot Ull de llebre, que es combina amb garnatxa i Syrah. És un vi de color robí, amb matisos violacis i morats, signe inequívoc de la seva joventut. en nas predominen les notes de maduixa i gerds, i en boca és un vi agradable i fàcil de beure.

Negre Criança Vi elaborat bàsicament a partir de cabernet Sauvignon (50%). La resta la conformen merlot, Ull de llebre i Syrah. aquest vi té una criança d’un any en bótes noves de roure francès i americà. Bona intensitat de color, amb aromes ben conjugades de fruita i vainilla i espècies procedents de la fusta. en boca és de bona estructura i amb un final persistent.


Blanc Aromàtic S’elabora amb un 60% de malvasia i 40% de moscatell. Vi amb molt bona transparència, on predominen les aromes de caràcter floral. en boca es presenta amb un bon atac i retronasal amb records de nèctar i menta.

Blanc Jove elaborat a partir de Xarel·lo, chardonnay i Sauvignon Blanc. aquest vi és de color groc amb matissos verdosos, on predominen les aromes varietals, sobretot les afruitades de pinya i cítrics, presentant en boca una bona acidesa que el fa fresc i viu.


Negre Reserva aquest vi s’elabora només les anyades que permeten una excel·lent maduració del raïm. És un cupatge al 50% de merlot i cabernet, envellit durant 16 mesos en barrica de roure francès. La intensitat de color, la potent estructura i la gran intensitat d’aromes ben integrades de la barrica el fan un vi d’excepcional qualitat.

Negre Dolç 25è Aniversari el nostre vi dolç neix de la collita 2001. És un vi de licor lleugerament enranciat, untuós i sedós en boca. envellit durant dos anys en barrica i deu anys en dipòsit al celler del mas dels Frares. ofereix en nas una gran complexitat, amb notes de fruits secs on predomina l’avellana barrejada amb espècies i xocolata.


Escumós Blanc de Blancs És el nostre escumós clàssic, elaborat partint de les varietats macabeu, Xarel·lo, Parellada i chardonnay.

Escumós Blanc Aromàtic el Blanc aromàtic és el nostre escumós de més recent creació. està elaborat a partir de les varietats malvasia i moscatell. És un escumós que destaca perquè ens fa gaudir amb una gran expressió aromàtica, d’aquí el seu nom.


onsom

Finca Experimental Mas dels Frares carretera TV-7211, km 7,2 constantĂ­ - Tarragona a/e: pedro.cabanillas@urv.cat Tel. 977 52 01 97

troba’nsa tarragona Celler del Port c/ apodaca, 23

www.urv.cat/vins

Vins de la Universitat Rovira i Virgili  

www.urv.cat/vins