Page 42

Atenció a l’estudiantat amb discapacitat i altres trastorns a la urv. Una guia...

Establiu, en els debats, l’ordre d’intervenció dels estudiants, pronunciant el nom de la persona que ha de participar.

Permeteu l’ús d’una gravadora perquè pugui enregistrar les explicacions. Si no voleu que quedi tot gravat, podeu controlar l’aparell directament i desconnectar-lo quan no vulgueu que algun dels vostres comentaris quedin enregistrats.

Controleu el nivell de soroll a l’aula perquè l’estudiant amb discapacitat visual no es desorienti, pugui captar millor la informació i, en cas que enregistri la classe, la gravació sigui de més qualitat.

Tingueu en compte alguns dels factors que condicionen l’agudesa visual quan es vulgui transmetre una informació: mida de l’objecte, distància de l’objecte a l’ull, il·luminació de l’objecte i contrast d’aquest amb el fons.

Comproveu que el format i el disseny dels documents electrònics que es treballen a classe permetin canviar la mida del text sense que en quedi afectada la llegibilitat.

Ajusteu-vos a uns criteris de llegibilitat perquè tota la informació que proporcioneu en xarxa o presenteu a l’aula faciliti la captació visual de l’estudiant amb restes de visió. Els criteris més rellevants a tenir en compte són: Respecte al suport i al format: –– Eviteu la utilització de materials de poc contrast o molt brillants. ––

Utilitzeu paper mat i de bona qualitat per evitar reflexos i que transparenti l’escrit. Eviteu papers de colors: l’ideal és paper blanc i tinta negra.

––

Recomaneu la presentació dels documents en HTML, Word o RTF, en lloc de PDF, que té més dificultat d’ús.

Respecte al text: –– Feu servir la negreta o el subratllat si voleu ressaltar un text. ––

Utilitzeu un processador de textos que faciliti la conversió de documents en formats alternatius.

––

No utilitzeu dibuixos com a fons d’un text.

––

Empreu una sola línia per cada oració.

––

No inclogueu massa informació a la pàgina. 42

Profile for Publicacions Universitat Rovira i Virgili

Atenció a l'estudiantat amb discapacitat i altres trastorns a la Universitat Rovira i Virgili  

La presència d’estudiants amb discapacitat i altres trastorns a les aules universitàries és cada cop més gran, fet que comporta nous reptes...

Atenció a l'estudiantat amb discapacitat i altres trastorns a la Universitat Rovira i Virgili  

La presència d’estudiants amb discapacitat i altres trastorns a les aules universitàries és cada cop més gran, fet que comporta nous reptes...

Advertisement