Page 1

Informatiefolder


ANKER Er kan een moment komen in uw leven of dat van uw kind, waarbij u het gevoel hebt dat u vast zit. U wordt plots geconfronteerd met een ingrijpende gebeurtenis (ongeval, ziekte, dood, ‌) en weet niet goed hoe hiermee om te gaan. Het kan ook zijn dat u of uw kind het gevoel heeft weg te glijden, maar u weet niet hoe dit komt en wat u eraan kan doen. U vraagt zich af wie u bent en wat uw plaats is in de wereld als individu, moeder, vader of kind van de ander. Dit alles kan veel kopzorgen met zich meebrengen met een gevoel van leegte en gebrek aan houvast. Anker biedt psychologische begeleiding aan kinderen en jongeren. Deze begeleiding is uniek en afhankelijk van uw vraag, de moeilijkheden en problemen die u ervaart.

KINDEREN & OUDERS Thema’s

zijn

onder

andere:

gedragsproblemen

(hyperactiviteit, opstandig gedrag, e.d.), emotionele problemen (angstig zijn, zich somber voelen, e.d.)

hechtingsproblematiek, problematische opvoedingssituatie, trauma, slaap- en eetproblematiek, mentale handicap, rouwverwerking, seksuele problematiek, verlatingsangst, ... Verloop: Indien u een gesprek wenst om samen te bekijken wat er zich in de leefwereld van uw kind


afspeelt of wanneer u moeilijkheden ervaart bij het opvoeden van uw kind, dan kan u zich aanmelden per telefoon of per e-mail bij Stefanie Van der Loo. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek waarbij zowel ouder(s) als kind aanwezig zijn. Na één of enkele verkennende gesprekken en/of een belevingsonderzoek bespreken we samen in een adviesgesprek het verdere verloop van onze weg. Zowel een therapeutische begeleiding van kind en/of ouder(s) als een doorverwijzing behoren tot de mogelijkheden.

JONGEREN & ADOLESCENTEN Thema’s zijn onder andere: chronische ziekte, relationele en/of seksuele problemen, rouwverwerking, studieof werkgerelateerde moeilijkheden (pesten, stress, burn-out, e.d.), depressie, identiteitsmoeilijkheden, levensbeschouwelijke vraagstukken, angst en fobie, ... Verloop: Als adolescent of vertrouwenspersoon van de adolescent, zoals b.v. de ouder(s), kan u een afspraak maken bij Elke Schelfhout. Er wordt gestart met één of meerdere verkennende gesprekken waarin wordt nagegaan wat u bezig houdt, of u zelf een vraag hebt naar begeleiding en wat uw eventuele verwachtingen zijn. Nadien kan er een advies volgen of kan er in onderling overleg met de jongere en eventueel de vertrouwenspersoon een therapie worden opgestart. Een doorverwijzing behoort ook tot de mogelijkheden.


Hoe maak ik een afspraak? We werken op afspraak na een eerste telefonisch contact. Indien we niet bereikbaar zijn, kan u een korte boodschap inspreken waarbij u naam en telefoonnummer vermeldt. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

www.psychologenpraktijk-anker.be Stefanie Van der Loo 0489/77.00.19 Stefanie@psychologenpraktijk-anker.be

psychologische begeleiding voor kinderen en ouders

Elke Schelfhout 0476/48.80.73 elke@psychologenpraktijk-anker.be

psychologische begeleiding voor jongeren en adolescenten

Blekersdijk 14/ 202 9000 Gent Tarief: â‚Ź 40,Ook sociaal tarief mogelijk, afhankelijk van het inkomen

Brochure  
Brochure  

informatieve brochure over psychologenpraktijk anker. De consultatieruimte van anker is gelegen in Gent. Voor meer informatie kunt u terecht...

Advertisement