Page 34

Foruden at »Stålbåndet« omhandler mange aktuelle ting, omhandler det også sporten. De aktuelle ting både faglige og historiske skal selvfølgelig have førstepladsen, men også sporten, synes jeg, fortjener lidt omtale. Det behøver ikke at fylde meget, blot nok til at værket kan forstå denne lille artikel. Som det sikkert er alle bekendt, viser det sig, at i de byer hvor man har den store industri, har man også de dygtige idrætsmænd (og kvinder med for den sags skyld). Hvordan kan det nu være. Simpelthen fordi virksomhederne i disse byer støtter idrætten på mange måder og først og fremmest økonomisk. Og hvorfor gør man det. Fordi man herigennem søger at beholde ungdommen i byen og skabe dem en interesse, der er sundere end værtshusbesøg m. m. nemlig den sunde og gode idræt, det være sig fodbold, atletik, roning og alle de andre grene inden for idrætten, som er med til at skabe en sund ungdom. For at nå så vidt, som at skabe endnu mere interesse for idrætten her i Frederiksværk, må man søge at få de idrætsfolk, vi har nu frem i første plan. Vi har en fodboldklub, som i øjeblikket ligger som nr. 1 både i mellemrækken, arækken og b-rækken. Også juniorene ligger i toppen, dette er et bevis for, at der er materiale nok at arbejde med. Det eneste der mangler er en træner — en dygtig træner, der kan skabe noget virkeligt godt ud af dette materiale. Men en dygtig træner koster penge, og det er dem, det kniber med.

34

Den dag klubben er så stærk, at den kan spille mod virkelig dygtigere modstandere, vil det trække mange mennesker ud til vort dejlige stadion, og de vil skæppe mange rare penge i den slunkne klubkasse, og samtidig skabe endnu mere interesse for sporten her i byen. Når den dag er nået, vil man ikke behøve nogen støtte, men kan klare sig selv. Men indtil da gode DDS og DFJ behøver idrætten deres allerhøjeste interesse ikke alene for det menneskelige materiale, men også for det økonomiske. Dette var ordene. En entusiast.

PRÆMIE-OPGAVE :

Hvid trækker og gør mat i 2 træk. Løsningen bedes afleveret til Carl Rasmussen inden 1. december og først udtrukne rigtige løsning vil blive honoreret med et skakspil.

* * * SK AK

Ja, så går vi ind til 4. runde i turneringen, og vi kan nu se, at der er en førergruppe inden for alle grupper. Vi har to mand i hver gruppe, som ikke har tabt point. I første gruppe er det Karl Andersen, færdiglageret, og Aksel Johansen, ovnene, i anden gruppe Tage Madsen, grovværket og Sejer, ovnene, i tredie gruppe Gunner Hansen, pladsen og Hans Olsen, finværket. Der vil nu blive lagt an til det store spil i disse tre kampe i fjerde runde, for de, der vinder her, har jo en stor chance for at vinde deres grupper.

Profile for Preben Jørgensen

Staalbaandet - 1955 - Nr. 4  

Personaleblad udgivet af Det Danske Stålvalseværk AS, nr. 4 - 1955

Staalbaandet - 1955 - Nr. 4  

Personaleblad udgivet af Det Danske Stålvalseværk AS, nr. 4 - 1955

Advertisement