Page 1

sentmenat socialista

Montserrat Rueda, candidata del PSC a l’alcaldia de Sentmenat


“Crec en l’administració pública per generar justícia social i l’àmbit municipal és clau.” Els socialistes sentmenatencs ja tenim candidata a l’alcaldia. Montserrat Rueda Miralles encapçalarà la candidatura del PSC per a les eleccions municipals del 2015. L’elecció va tenir lloc a la passada assemblea del PSC, on Montse Rueda va obtenir el recolzament del 71,2% dels companys i companyes de l’agrupació que van poder votar en unes primàries entre dos aspirants, Montse Rueda i Françoise Domínguez, que va obtenir el suport del 28,8%. Montserrat Rueda té 31 anys, és secretària de Formació i Debat Polític del PSC de Sentmenat i Secretària d’Igualtat de la Federació del PSC del Vallès Occidental Sud. És llicenciada en Dret, postgrau en gènere i igualtat, i màster en gestió pel lideratge polític. Actualment treballa com a interina a l’administració local i ha treballat durant molts anys a l’empresa privada en tasques d’assessorament jurídic.

El perfil de Montserrat Rueda Montserrat és filla de José Maria Rueda i Paquita Miralles de Cal Llarg, va nàixer el 13 d’agost de 1982 a Sentmenat i és la petita de quatre germanes, està casada i té un fill. Va estudiar la EGB al col·legi Ntra Sra del Pilar i posteriorment ESO i Batxillerat a l’IES Sentmenat. Apassionada de la política, va estudiar Dret a la Universitat Autònoma de Barcelona i més tard a la mateixa universitat va cursar el Postgrau en gènere i igualtat, especialització en adm. pública i món local, i el Màster en gestió i lideratge polític. Va començar a treballar quan estudiava a la universitat i actualment és interina a l’administració local.

En el seu discurs de presentació, la nova candidata del PSC es va mostrar convençuda que cal anar a parlar amb la ciutadania amb humilitat i sobretot saber escoltar. A partir d’ara, Montserrat Rueda tindrà com a objectiu recuperar l’alcaldia per treballar per a les persones i té molt clar que les polítiques socials no es fan amb banderes que no serveixen per garantir la dignitat de les persones «i aquesta és la nostra prioritat». Montserrat Rueda pensa elaborar un projecte innovador d’aquí a 2015 basant els eixos principals en la democràcia participativa, que garanteixi la transparència de la gestió i facilitant la participació ciutadana. També assegura que es centrarà en polítiques actives d’ocupació, donant suport a treballadors i empreses, i fomentant la xarxa comercial i empresarial de Sentmenat.

De petita i jove va estar implicada en una ONG sentmenatenca, Creu Roja, i en els darrers anys ha col•laborat de forma activa en l’àmbit cultural sentmenatenc, primer com a redactora d’una columna setmanal sobre cinema en un mitjà de comunicació digital local i posteriorment com a copresentadora d’un programa cultural de Ràdio Sentmenat.

També proposa un progrés social sostenible, una gestió austera i ecoeficient, i lluitar contra les desigualtats socials. La candidata es compromet a sumar en aquest projecte moltes veus per a que sigui un projecte transversal i col·lectiu «i que la ciutadania el faci seu i així ho demostri votant».

Montserrat Rueda va començar la seva trajectòria política a la Joventut Socialista de Catalunya on va ser secretària de formació i posteriorment primera secretària a Sentmenat. Al 2006 va afiliar-se al Partit dels Socialistes de Catalunya, on ha ocupat càrrecs de responsabilitat fins l’actualitat que és secretària de formació i debat a l’agrupació local, secretària d’igualtat a la Federació del Vallès Sud, responsable de la sectorial d’igualtat i membre del Consell d’Igualtat.


Buen momento para volver

INFOGMS GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA

Vienen tiempos de reforma y renovación en el PSC y el PSOE, el mejor momento de aparcar divisiones y apuntarse a las sumas y multiplicaciones, de unirnos y volver a reunirnos. Desde aquí invitamos a las compañeras y compañeros que en los últimos años dejaron la militancia por cualquier motivo, pensamos ahora concretamente, pero no solamente, en los que lo hicieron a causa del cisma originado por lasfallidas primarias del 2007 y que purgamos con una dolorosa derrota electoral, a que vuelvan a casa, a la Casa del Pueblo,  para devolverle al socialismo de Sentmenat lo que es del socialismo y de Sentmenat, y para afrontar juntoslos nuevos y difíciles retos que se nos presentan. Quien alguna vez fué socialista, socialista de verdad, no deja de serlo nunca, quien se dejó la piel por este partido merece el  reconocimiento y desagravio de la Agrupación y la unica forma que se nos ocurre de hacerlo  esinvitándoles a volver, pedirles que se sientan de nuevo socialistas militantes. Os esperamos, compañeros

Prenem nota El passat 25 de maig van ser les eleccions al Parlament Europeu. En primer lloc volem agrair la confiança de les persones que ens han tornat a votar i ha cregut en el nostre projecte europeu. Creiem que aquestes eren unes eleccions importants, donat que la majoria de polítiques econòmiques que avui dia estem patint venen de les institucions europees. És només si aconseguim canviar el color polític d’Europa que canviarem el model econòmic i social en el que estem immersos. I per aquest motiu hem de reconèixer que no hem estat a l’altura del que s’hi ens demanava. El PSC a Sentmenat va obtenir 457 vots, un 28% menys que a les passades Europees. Per tant, el resultat electoral del PSC i del PSOE ha posat de manifest que ens cal una renovació d’idees, de programa concret i de persones, però sobretot que a l’organització li cal un gir a l’esquerra i escoltar més el que la ciutadania reclama. Demanem disculpes i prometem treballar per tornar a ser el referent a l’esquerra que sempre ha sabut escoltar i actuar.

Treballen tan poc, que s’han d’apropiar de la feina dels altres Que l’equip de govern i concretament l’alcaldessa son especialistes en vendre com a bo el que és nefast no és cap novetat. El que ja no ens esperàvem, és que a sobre també volguessin vendre com a pròpia la política de protecció als que estan patint problemes amb l’habitatge.

van

abstenir,

per

no

mullar-se.

En aquell mateix Ple vàrem instar al govern a realitzar un Pla de Vivenda Social i l’última proposta que hem fet en matèria d’habitatge és que l’Ajuntament compri dos pisos per a persones en situació d’emergència aprofitant el superàvit dels comptes El passat 2012, a la comissió informati- municipals, que tant els agrada publicar. va del mes de gener CiU i ERC van vetar una proposta de moció presentada per Però quina és la nostra sorpresa quan la portaveu del PSC, Pietat Sánchez, a l’últim butlletí municipal veiem com per a que Sentmenat es declarés mu- el govern de CiU i ERC publiquen nicipi actiu en la prevenció de desno- l’aprovació de la “Moció per la sanció naments per motius econòmics i amb dels immobles permanentment desla defensa del dret a l’habitatge, inten- ocupats propietat d’entitats financetant importar el model de la iniciati- res i altres gran empreses”, i tenen va presa per l’alcalde Pere Navarro a la poca vergonya d’apropiar-se del Terrassa amb l’Oficina d’Intermediació treball d’una moció que va promoure i Hipotecària de Terrassa. presentar la Plataforma Ciutadana en Defensa dels Serveis Públics de SenAl ple de maig de 2012, la nostra por- tmenat, que està fent una gran tasca taveu Pietat Sánchez va presentar en aquesta matèria gràcies a l’ajuda una moció en suport a la Iniciativa de sentmenatencs anònims, a diLegislativa Popular per a la regulació ferència de CiU i ERC, que únicament de la dació en pagament i paralitza- preocupats per les banderetes només ció dels desnonaments i promoció els ha interessat la defensa del dret a del lloguer social. Núria Colomé, l’ara l’habitatge quan han pogut treure rèdit gran defensora de la causa, se’n electoral, i per a mostra l’últim butlletí.

Manipulació pura i dura Ho podíem imaginar, però que ho facin de forma tan descarada ja sembla de mal gust. Saben que passa quan el PSC o qualsevol grup de l’oposició envia l’article que es publica a la revista municipal? Doncs que l’equip de govern (bé, l’empresa que els hi assessora, perquè ells no són tan hàbils) es llegeix els articles i utilitza el contingut de la revista municipal per rebatre el que els grups de l’oposició expliquem en aquella mateixa revista, amb la intenció de què el lector comenci a llegir i quan arribi al final li doni la sensació de què l’oposició fa crítica per la crítica. Normalment

son bastant sibil·lins, però en aquesta última publicació hem de reconèixer que estem sorpresos amb la forma tan descarada que han utilitzat. En l’anterior butlletí municipal publicàvem “Gestió pura i dura” on afirmàvem que el govern només fa gestió i deixa de banda la prioritat, que són polítiques actives d’ocupació i, quina sorpresa, la mateixa revista dedica el tema principal a parlar de les iniciatives (sense resultats) que està portant a terme el govern de CiU i ERC. No volem ser malpensats, però és clar, vista la coincidència difícil no ser-ho.


l’Entrevista de la contraportada Corín Pascual | Esportista sentmenatenca “Les diferents institucions haurien de creure més en la importància social que té l’esport” Corin, què fas a Itàlia? En quin moment vas pensar a marxar?

estat enrere respecte l’esport masculí.

A Itàlia el que faig és treballar com a professional de l’esport que practico, el futbol sala. Al mateix temps, tinc l’oportunitat d’aprendre una nova llengua, així com també una nova cultura. Vaig decidir marxar quan se’m va presentar la possibilitat de fitxar pel Perugia, equip de la Serie A italiana, i competir al màxim nivell en l’esport que he practicat sempre. Així doncs, volia gaudir d’una experiència única per créixer com a professional i com a persona. Això, sumat a la manca d’oportunitats laborals al nostre país hem va fer acabar de decidir.

Quines polítiques creus que s’haurien de fer per millorar l’esport i quines caldria canviar?

“Segueixo pensant que l’esport no està suficientment valorat.” Creus que hi ha suficient recolzament públic als esports en general? I a l’esport femení? En aquest número entrevistem a Corin Pasqual Gamero, esportista sentmenatenca de 32 anys, apassionada dels esports en general, ha jugat a diferents esports al poble demostrant la seva vàlua, actualment futbolista professional a Italia (Perugiacalcio 5)

Depenent de la repercussió social de cada esport, les ajudes econòmiques són unes o unes altres. Aquest fet, repercuteix directament l’esport femení, el qual històricament ha estat poc valorat i no ha gaudit d’un gran recolzament públic, per això, malauradament sempre ha

Penso que perquè l’esport adquireixi el valor que es mereix s’haurien d’adoptar certes mesures polítiques que donessin el suport necessari. Les diferents institucions haurien de creure més en la importància social que té l’esport actualment, i d’aquesta manera dóna més recolzament perquè els diferents projectes esportius tinguin l’empenta necessària per portar-se a cap. Amb tot, sóc conscient que la situació econòmica actual amb la que estem immersos limita de suports, subvencions i ajudes, però segueixo pensant que l’esport no està suficientment valorat. I ja per acabar, que milloraries de Sentmenat i per què? Sentmenat és el poble on he nascut, crescut i viscut, i m’agrada per com és. Tot i això, crec que s’hauria de donar més suport a la joventut perquè ajudin a fer créixer el poble, ja que són el futur, i malauradament, molts cops hem de marxar fora per obrir-nos camí. Moltes gràcies Corín!

CINE-FÒRUM

Las maestras de la República segueix el QR!

Divendres 11 de Juliol A les 19:00 (Sala Ecus) “Sentmenat Socialista” és la revista d’informació de l’Agrupació de Sentmenat del Partit dels Socialistes de Catalunya. Si vols contactar amb nosaltres, tens qualsevol suggerement o vols enviar una fotografia per a la foto-denúncia, pots fer-ho a través del correu electrònic sentmenat@socialistes.cat o be per correu postal al Carrer de Can Palau, 1 - 08181 Sentmenat. Moltes gràcies per llegir-nos! Pots seguir-nos a través de la web: sentmenat.socialistes.cat, de Facebook: facebook.com/socialistesdesentmenat o Twitter: @pscsentmenat

Sentmenat Socialista 3 : Versió Internet  
Sentmenat Socialista 3 : Versió Internet  
Advertisement