Page 1

sentmenat socialista

El PSC Sentmenat impulsa una modificació de les taxes municipals per bonificar totalment als sentmenatencs que posin en marxa una activitat comercial Pot ser aplicable gradualment també als comerços i empreses que generin llocs de treball. que la passada assemblea general els socialistes vam aprovar una resolució en la qual apostem per l’autoocupació i els emprenedors com a motors per a sortir de la crisi i, en aquest sentit, al passat ple de Juny vam proposar al govern municipal una bateria de mesures que ajudin a rebaixar la taxa d’atur local mitjançant una modificació de les taxes municipals.

Reconeixement. La reforma constitucional que proposem assegurarà el reconeixement de la identitat nacional catalana, de la seva singularitat dintre d’Espanya, que té arrels històriques profundes i es manifesta especialment en la seva llengua, la seva cultura, el dret civil i les institucions d’autogovern. Regles. La reforma constitucional que proposem contindrà regles clares que delimitin amb precisió els espais competencials entre l’Estat federal i les nacions, estats, territoris o províncies, tinguin el nom que tinguin, permetent que, en el cas de Catalunya, la Generalitat pugui desenvolupar les polítiques públiques que té encomanades, procurant la màxima proximitat, eficàcia i eficiència, evitant duplicitats i innecessàries interferències del govern federal.

El treball és un dels elements essencials per al desenvolupament de les persones. Ens sentim lliures quan som capaços de mantenir-nos per nosaltres mateixos i no necessitem dependència d’altres per viure. Aquesta és la filosofia que ha portat al PSC Sentmenat a establir com un dels elements prioritaris les polítiques de creació de llocs de treball. Evidentment des de l’oposició es fa difícil gestionar la situació de les 795 persones que estan a l’atur actualment al poble, però creiem que la nostra aportació és necessària ara més que mai.És per això

Recursos. La reforma constitucional que proposem impulsarà un federalisme fiscal basat en els principis de suficiència, justícia i solidaritat, per assolir un tracte econòmic just per a Catalunya. En aquest sentit, una Agència Tributària de la Generalitat amb participació del govern federal es farà càrrec de tots els impostos que paguem els catalans i les catalanes.

Per tal que l’empresa que gestiona la piscina coberta tingui menys pèrdues, els usuaris que paguen la quota més cara podran entrar gratuïtament a la piscina pública d’estiu que tots paguem.

Som catalanistes i volem afirmar una Catalunya capaç de forjar el seu futur des de cada municipi i cada territori, en el marc d’una Espanya i d’una Europa federals

Clar, que, tothom sap quina gent es pot permetre les quotes més cares, oi?

Entre les mesures que proposarem, es troba l’exempció total d’impostos a la posta en marxa de negocis i bonificacions importants a aquells comerços o indústria que contractin aturats, com per exemple en l’IBI o les escombraries. Hi ha 795 persones que necessiten propostes, no excuses.

foto-denúncia

INCREÏBLE, PERÒ CERT:

Els ajuntaments (i el de Sentmenat no és una excepció) estan més preocupats en recaptar impostos per sanejar comptabilitat que en idear propostes i en invertir en la promoció econòmica local perquè suposa una despesa. Ens queixem de l’austericidi procedent d’Europa però les administracions locals també hem de fer un esforç.

breus

Representació. La reforma constitucional que proposem reformarà profundament el Senat. Hi ha poques coses en les quals hi hagi tant acord: el Senat tal com el tenim avui no serveix. Senzillament és inoperant, redundant, no és la càmera de representació territorial que hauria de ser.

propostes

Els socialistes catalans proposem una reforma constitucional per fer d’Espanya un Estat Federal. Aquesta reforma té quatre eixos fonamentals:

editorial

La Solució Federal

El model nacional que proposa el PSC evita el trencament i reafirma el respecte per Catalunya

Crear llocs de treball, prioritari

Can Vilar Els veïns i veïnes de Can Vilar han de travessar la carretera de Polinyà per agafar l’autobús direcció Barcelona. És un autèntic perill donada la velocitat a la que passen els cotxes. A través de la queixa d’una veïna de Can Vilar vàrem preguntar al Ple Municipal i vam proposar dues alternatives (posar un semàfor o que l’autobús entrés a Can Vilar). Encara “ho estan estudiant” i sembla que va per llarg. Ah! i que no plogui, que tampoc hi ha com tapar-s’hi... Si tens alguna fotodenúncia pots enviar-la a sentmenat@socialistes.cat


breus

INFOGMS GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA

1.559 signatures que reclamen al govern municipal més pressió contra les retallades

Núria Colomé intenta “colar” bona gestió amb la liquidació 2012 Al passat ple del 30 de maig, el govern va presentar la liquidació del pressupost de l’any 2012 ressaltant només els aspectes positius. El més destacable, és que la liquidació compleix amb veure problemes socials a Sentmenat l’objectiu d’estabilitat pressupostària i i li han sobrat diners. dona un resultat positiu per a despeses general de 305.595,94 euros. Sobre el paper aquesta hauria de ser una bona notícia, però hi ha una explicació coherent que treu tota la màgia a la xifra:

Malgrat el tancament en positiu del 2012, el deute de l’Ajuntament amb els bancs és de 5.986.097,70 €

1) Al calaix han quedat factures de deutes a proveïdors sense comptabilitzar per import de 222.450,69 €. Finalment, el deute viu que l’ajuntament manté amb les en2) Han quedat també altres deutes titats de crèdit a data 31/12/2012 sense consignació pressupostaria a di- ha quedat fixat en 5.986.097,70€, versos proveïdors, dels que no sabem (taxa d’endeutament del 77,48%). ni els imports. 3) Als sentmenatencs ens han escurat brutalment la butxaca amb pujades d’impostos i taxes.

4) Als funcionaris i treballadors de la casa han patit la retallada de la paga extra, que ha suposant un estalvi als comptes d’uns 323.100 euros i, El PSC ja s’ha manifestat per activa i per passiva respecte al Complex Es5) El govern ha tornat a vendre patri- portiu amb piscina coberta. L’última moni municipal, obtenint uns ingres- ocurrència de Núria Colomé ha estat sos de 211.111€. aprovar la proposta realitzada per l’empresa que gestiona la piscina (IGE Es cert que el govern municipal ha fet BCN, S.L.) que redueix dràsticament un esforç en contenir la despesa, però horaris i dies: Els caps de setmana ha costat un pitjor manteniment de obrirà només cinc hores al matí i a serveis, instal·lacions municipals, mo- l’Agost ni obrirà els caps de setmana i biliari urbà etc., que cada dia es tro- es tancarà a les nou de la nit. Els dies laborables es redueix una hora i tots ben més deteriorats. els festius previstos al calendari (14 dies) també romandrà tancada. El que trobem més escandalós és que la partida destinada a atencions de Entenem que és una mesura que percaràcter social, tenia un pressupost de judica els usuaris de la piscina i creiem 74.000 euros i finalment només s’han que el govern municipal hauria d’anar utilitzat 47.643,73 €, fet que demostra plantejant-se el futur de la gestió de la clarament que l’Ajuntament deu no piscina coberta.

El més flagrant és veure com l’alcaldessa utilitza el butlletí municipal per fer-se propaganda, ja que proposa, curiosament, fer una moció en defensa de la qualitat dels serveis amb la resta de formacions polítiques. Doncs si l’interés és el mateix que ha tingut amb les 1.559 signatures, amb nosaltres que no hi compti.

+ El sentmenatencs Joan Tejedor i Aday Benítez han estat protagonistes aquestes setmanes. En Joan ha publicat el primer llibre sobre Neymar i l’Aday ha ha fitxat pel CD Tenerife com a centrecampista. Més mostres del gran capital humà sentmenatenc!

El govern municipal ha plantejat una Ordenança per la Convivència que ratlla l’insult a l’educació de la gran majoria de sentmenatencs

el semàfor

El govern municipal aprova la modificació dels horaris de la Piscina coberta en benefici de la concessionària.

El passat dijous 27 de Juny va tenir lloc la concentració en defensa dels serveis públics a la Plaça de la Vila. Dies abans els convocants (CC-OO Kostal, Indignats 15M, EUiA, El Renadiu i el PSC, vàrem recollir signatures per reclamar al govern municipal que actués contra la degradació que pateix el nostre CAP i, posteriorment, repartir un fulletó informatiu sobre la contestació de Núria Colomé que, en resum, ens comunicava que no era competència seva i que ens havíem d’adaptar als canvis que es feien per millorar en eficiència, el que vam entendre com una justificació de la retallada. El dijous 4 de juliol es va constituir la Plataforma Ciutadana en Defensa dels Serveis Públics de Sent-menat, on es van assentar les bases i es va fer una primera coordinació de tasques entre els assistents.


Son las políticas sociales, estúpido! per José Antonio Vera

La volen tancar i no saben com Fa uns mesos que un deteriorament en la teulada del Centre d’Entitats te clausurat l’edifici. Per algun motiu, el govern de CiUERC te paralitzada la rehabilitació que necessita el centre d’entitats, que és també on s’ubica la Casa de Andalucia. A hores d’ara, el govern municipal ha presentat tres propostes, a cada qual més cara (com quan no ve de gust sortir el diumenge i li proposes a la teva parella opcions que no valen la pena, doncs el mateix) salvat de la més barata, que consta de tirar tot l’edifici al terra. L’alcaldessa, que és una bona convergent, i coneixedora que la proposta és escandalosament impopular, busca desesperadament no sortir sola a la foto amb el pic i la pala i vol generar un consens al voltant de l’enderrocament. Però des del PSC li hem de dir que no, els socialistes no podem estar a favor de mesures que no estiguin consensuades amb les entitats que utilitzen aquest espai. No només per una qüestió de coherència, sinó perquè amb l’edifici no se’n van només runes, se’n va un col·legi Primer de Maig que va veure créixer moltes generacions de sentmenatencs i sentmenatenques. S’ha de tenir en compte el valor històric a l’hora de prendre decisions. Per no parlar del perill que suposa la tanca eternament provisional instal·lada al voltant de l’edifici, que protegeix de forma minsa a vianants i conductors. Clar que, d’un govern de dretes més preocupat per la independència que de solucionar els problemes reals, tampoc es pot esperar gaire, oi?.

Es por eso que, sin distraernos en fragores de mercados financieros o en el frufrú del ondear de las banderas que PP y CiU usan a discreción como eficaces cortinas de humo, les exigimos desde aquí que prioricen las políticas sociales sobre, absolutamente, cualquier otra cosa, que entiendan que por delante de los “macronúmeros” a largo plazo, o las fronteras a corto, están las personas, y lo hagan antes que los estados de ánimo que generan las muchas e infumables injusticias que originan sus políticas les estalle, nos estallen a todos, en la cara. Observamos cómo estos dos partidos -naturalmente las cúpulas de esos partidos, no necesariamente los militantes- a la vez que incapaces de poner en rumbo el barco de la economía, incumpliendo groseramente sus promesas y programas, emplean una frenética actividad, eso sí, en aplicar planteamientos “neocons” y patrioteros, sacados de oscuras reuniones con “lobbys” financieros y médicos, o de las sacristías, mientras el pueblo paga con sus casas, con su vida, con la pérdida de sus derechos, todas las rondas de esta orgía de robos, corrupciones e injusticias que nos hacen retroceder a oscuras épocas pasadas. Y mutilan las partidas en Sanidad, en Educación, en Dependencia, en Subsidios, mientras ni se les ocurre hacer lo propio en diputaciones, embajadas, iglesias, casas reales, ejércitos, grandes fortunas, no digamos sus propias redes corruptas que, en definitiva, es por donde se está distrayendo la parte del león de los recursos. Le oí decir a un trabajador, quizás con más conciencia de clase que la mayoría, que el gran error de la izquierda en general ha sido aceptar a las derechas como igualmente respetables y legítimas, algo que supone concederles un espacio en la república de las ideas (que implica honestidad intelectual y compromiso con la búsqueda de la verdad, etc.), que realmente nunca podrá obtener. Porque la derecha no tiene ideas, tiene meros intereses, aunque éstos, para colarse en nuestras cabezas, se disfracen de ideas. Por tanto, discutir con alguien de derechas de igual a igual sin desenmascararle, otorgarle el status de interlocutor discursivo, es ya una derrota y un síntoma de debilidad de las izquierdas, de los trabajadores. La cosa es infinitamente peor cuando, además,... les votamos!!. Lo cierto es que las derechas en general, PP y CiU en particular, están compuestas -en las cúpulas porque sus bases, también trabajadores, sólo son despistados, o no, colaboradores, eso sí, necesarios-, por individuos de las élites económicas cuya única ideología es la de maniobrar, caiga quien caiga, para seguir siendo los dueños del cortijo, de la masía, llámale patria, llámale nación, que ellos creen que les pertenece por derecho divino, desde luego histórico, y luchan a brazo partido para que siga siendo así. Las escasas épocas en las que la izquierda ha gobernado y cuestionado sus prebendas han sido a todas luces insuficientes para darle la vuelta a una larga historia de privilegios y derechos de pernada. Y es que las derechas que nos ha tocado sufrir, PP y CiU, con la ayuda de sus poderosos aliados – patronal, medios de comunicación, iglesia, banca, poder judicial, etc.- ponen enormes palos en las ruedas de la izquierda cuando gobierna. Y ésta, en potencia mayoritaria pero dividida y poco movilizada, no la combate con eficacia. De ahí que vayamos perdiendo la guerra de clases. En este punto, recordar a los que ahora reniegan de los políticos en general, a los que expresan que todos son iguales, que fueron los políticos y agentes sociales que intervinieron en la Transición, en especial el PSOE con sus mayorías, los que edificaron el estado del bienestar social que hemos venido disfrutando en España, en Catalunya, hasta que las derechas del PP y de este nuevo CiU de los amiguetes de los hijos del bueno de Pujol, con la crisis como coartada, impunemente cepillan y desmantelan. En ello están. Por nosotros, por nuestros hijos, debemos denunciarlo e impedírselo. El camino para la justicia y la solidaridad está, según se marcha, a la izquierda.

opinió

Eso que llamamos “crisis” en realidad es una encarnizada guerra de clases que, está claro, está perdiendo la trabajadora.


l’Entrevista de la contraportada Germán Ocaña | Luthier i director del Festival Interna

cional d’Arpa de Sentmenat

“Els actes culturals han de ser l’antídot als perjudicis” Germán, en primer lloc, donar-te les gràcies per haver pensat en un esdeveniment que pot donar projecció a Sentmenat a nivell cultural i turístic, com va sorgir la idea del Festival Internacional d’Arpa?

Seguim les entrevistes de la contraportada, com ja vam fer a l’anterior número, entrevistem a persones de pensament plural, que tinguin coses a dir i que no tinguin perquè estar vinculades a la política. És el cas del Germán Ocaña, un luthier que va venir a Sentmenat a viure i aquí va instal·lar el seu taller d’arpes i calaixos flamencs. El 2008 va pensar que seria bona idea organitzar un festival d’arpa i ja va per la quarta edició.

Les arrels tenen certa base idealista. Ens envolta un teixit social obcecat a ensinistrar als nostres fills perquè de majors plorin per la champions i no obstant això, sense inversió privada i sacrifici familiar, serien incapaços d’emocionarse davant d’una obra d’art quan la tenen davant. Els actes culturals han de ser l’antídot als perjudicis, i només creure’ns posseïdors del luxe de triar quan tot se’ns presta al nostre abast en les mateixes condicions. És important fer esdeveniments que mantinguin viva aquesta premissa. Malgrat la crisi, com has aconseguit organitzar un Festival com aquest sense que perdi el nivell de qualitat que ve tenint? Van haver tres concerts menys del que és habitual i el suport econòmic de la Diputació de Barcelona ha estat crucial, així com la renovada aposta de l’ajuntament. M’envolto a més de professionals acostumats al sacri fici sense els quals seria impossible vestir d’instruments un festi-

val com el nostre. Tu ets el que s’anomena un emprenedor: vius treballant d’allò que t’apassiona en una feina que has creat tu mateix. Que li diries a les persones que no troben feina i estan pensant en emprendre? Trobar una manera legal d’escapar sense sentiment de culpa a un sistema que lluny d’ajudar interfereix en la prosperitat de les persones. Valorant més un mitjà per les experiències adquirides que per les quanties la supervivència es fa viable i no abandones amb tanta rapidesa projectes que són bons. I no parlo de viure a la muntanya menjant arrels, sinó de no posar un preu tan alt al teu concepte particular de llibertat. Que creus que necessita Sentmenat per ser un millor poble per viure-hi? Actualment, i s’aplicaria a moltes poblacions, un projecte especialitzat en avivar l’entusiasme de persones aturades majors de 45 anys. Alguna cosa que els ajudi a descobrir el seu potencial i reinventar-se en nous oficis. No abandonar-los. Gràcies per tot German!

R

B

G

H

S

N

I

K

O

I

S

C

O

R

R

U

P

T

I

E

N

E

S

T

B

N

E

S

R

A

X

U

D

E

S

I

G

U

A

L

T

A

T

U

X

W

A

P

E

R

S

C

V

I

Z

O

A

R

T

E

X

L

A

F

L

C

W

N

O

P

A

C

I

T

A

T

X

E

A

N

T

I

Q

U

A

D

A

F

E

I

X

I

S

C

A

S

I

P

sopa “juancarlista”

troba les 7 diferències

B

segueix el QR!

Troba 5 paraules que facin referència a la monarquia

“Sentmenat Socialista” és la revista d’informació de l’Agrupació de Sentmenat del Partit dels Socialistes de Catalunya. Si vols contactar amb nosaltres, tens qualsevol suggeremint o vols enviar una fotografia per a la foto-denúncia, pots fer-ho a través del correu electrònic sentmenat@socialistes.cat o be per correu postal al Carrer de Can Palau, 1 - 08181 Sentmenat. Moltes gràcies per llegir-nos! Pots seguir-nos a través de la web: sentmenat.socialistes.cat, de Facebook: facebook.com/socialistesdesentmenat o Twitter: @pscsentmenat

Sentmenat Socialista 2 : Versió Internet  
Sentmenat Socialista 2 : Versió Internet  

Revista de l'Agrupació de Sentmenat del Partit dels Socialistes de Catalunya

Advertisement